Du behøver ikke være vin-connaisseur for at opbevare din vin et smukt sted, og der findes virkelig mange gode bud på smukke vinreoler, der kan indgå som en fin og praktisk del af din indretning. En vinreol behøver nemlig ikke kun være en praktisk foranstaltning i dit hjem. Der findes masser af smukke løsninger, som kan fungere som en lækker ekstra detalje i din boligindretning derhjemme. 

Design og anvendelighed afhænger i høj grad af, hvor meget vin du har, og hvor meget af det du ønsker at opbevare. Desuden fås reolerne i adskillige forskellige materialer, og det er både et præference-spørgsmål og et spørgsmål om smag, hvilket materiale du skal vælge. 

Derudover er visse materialer naturligvis også både mere holdbare og slidstærke end andre – hvis du passer godt på dine ting, er materialet således sekundært. Slider du på dine ting, bør du til gengæld overveje materialet nøje. 

Der findes desuden både stående og væghængte vinreoler, og mange af dem er udført på særdeles kreative og finurlige måder. Er du selv den kreative type, kan du også kaste dig ud i en vinreol – hjemmelavet udgave!

Vinreoler fås i øvrigt i alle prisklasser. Måske passer en model fra IKEA eller en Bacchus vinreol bedst til dit budget. Eller måske skal du kaste dig over en vinreol i pupitræ i stedet. Hvis du plejer at sværge til et specifikt mærke, for eksempel Bodum vinreol, Stact vinreol eller Rosendahl vinreol, så se hvilke muligheder, du har hos dit yndlingsbrand. 

Mulighederne er mange, så lad være med at afskære nogen eller noget, før du har gennemgået vores guide til de fineste, smarteste og mest finurlige reoler på markedet.

Snake Vinreol – bølget og poleret aluminium

Snake Vinreol

Set hos Entremobel

Der er kræset for detaljerne med denne vinreol, der er håndlavet i aluminium og kan indeholde op til 10 flasker af din bedste vin. Den har et anderledes og unikt design, der leder tankerne hen på bølgende kaskader af vin, der hældes i et glas.

Designet er moderne og vil helt sikkert tiltrække sig blikke fra alle dine gæster. Den er dog samtidig ganske minimalistisk udført, og med sin længde på knap 1 meter kan den nemt placeres diskret som en kunstnerisk tilføjelse til din indretning i spisestuen eller stuen. 

Det er belgiske Kokoon Design, der står bag produktionen af denne vinreol i aluminium, og Kokoon Design er i forvejen verdenskendte for deres smukke designermøbler. Med denne model får du et poleret blikfang i din stue, som både kan indgå som et kunstnerisk supplement, og som samtidig vil være en praktisk opbevaring af dine bedste flasker vin.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 10 flasker vin
 • Unik form og design
 • Udført i poleret aluminium
 • Produceret i Belgien
 • H: 95 cm. – B: 21 cm. – D: 14 cm.
 • Vægt: 9 kg.

Se pris Snake Vinreol hos Entremobel

By TIKA Milano no. 12 vinreol – smuk, væghængt eg

By TIKA Milano no. 12 vinreol

Set hos Boboonline

Denne væghængte vinreol er super smukt udført i røget og olieret egetræ og har plads til 12 flasker af dine yndlingsvine. Ved at vælge en væghængt vinreol sparer du gulvpladsen i hjemmet, og du får et minimalistisk og dekorativt udtryk på væggen.

Designet er stilfuldt og moderne, og det smukke træ passer ind i de fleste hjem. Det fine og delikate egetræ giver modellen et klassisk look, som holder år efter år uden risiko for nogensinde at blive umoderne. Den kan nemt indgå i en hyggekrog eller som en del af et stilleben og dermed blende fint ind i jeres nuværende boligindretning. Det skyldes ikke mindst det enkle og funktionelle design uden alt for mange krummelurer og smarte effekter. Her er der fokus på kvalitet, funktionalitet og et rent look. 

Det er det danske møbelbrand By Tika, som har designet og produceret denne smukke vinreol, og du støtter dermed også det lokalt producerede møbelhåndværk ved at vælge denne trævariant.

Og med en længde på lidt mere end halvanden meter og en bredde på kun 35 cm. passer den ind de fleste steder. Den er nem at holde pæn ved at anvende træsæbe og trærens, så du sikrer, at den bevarer den smukke overflade.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 12 flasker vin
 • Minimalistisk og funktionelt design
 • Udført i røget og olieret egetræ
 • Produceret i Danmark
 • H: 167 cm. – B: 35 cm. – D: 13 cm.
 • Vægt: 6 kg.

Se pris By TIKA Milano no. 12 Vinreol hos Boboonline

By TIKA Milano no. 6 vinreol – diskret, hvidolieret egetræ

By TIKA Milano no. 6 vinreol

Set hos Boboonline

Endnu et smukt skud på vinreolstammen fra danske By TIKA, som har lavet en fin og minimalistisk vinreol med plads til 6 flasker vin. Reolen er udført i hvidolieret egetræ, hvilket giver den et supersmukt skandinavisk look, der er enkelt og diskret, og som kan blende ind på enhver væg hjemme i stuen. Denne vinreol er et rigtig godt valg, hvis du gerne kun vil have dine yndlingsflasker stående fremme, og hvis du foretrækker en vinreol, der ikke larmer for meget. 

Den har samme rene linjer som Milano no. 12 ovenfor, men det hvidolierede egetræ gør den endnu mere klassisk og minimalistisk. Med rum til 6 flasker fylder den så lidt som 86 cm. i højden, og den kan derfor passe ind langt de fleste steder i boligen. Den kan sågar hænge fint på et smalt sted i køkkenet, så du altid har din yndlingsrødvin klar til maden.

Den vejer kun 4 kg., og den kræver således heller ikke de helt store bore-evner at sætte op. Den fine lyse farve giver mulighed for at bevare en ren minimalistisk stil, men den åbner også rum for at lege med en masse farver på dine andre møbler.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 6 flasker vin
 • Naturligt og diskret design
 • Udført i hvidolieret egetræ
 • Produceret i Danmark
 • H: 86 cm. – B: 26 cm. – D: 11 cm.
 • Vægt: 4 kg.

Se pris By TIKA Milano no. 6 Vinreol hos Boboonline

Barbarossa Vinreol – skulpturel aluminium

Barbarossa Vinreol

Set hos Entremobel

Denne smukke vinreol matcher ethvert hjem, der sætter pris på kreativitet, skulpturelle linjer og moderne design. Den har en helt unik form og facon og kan rumme op til 9 flasker af din bedste vin. Den er udført i lækkert og stilrent poleret aluminium, der helt sikkert vil få dine gæster til at knytte et par kommentarer til den – af den positive slags vel at mærke. 

Du kan både placere denne vinreol på bordet i køkkenet, så rødvinen er inden for rækkevidde, men du kan også placere den i stuen som en skulpturel del af et stilleben eller på gulvet som et stykke kurvet kunst.

Vinreolen er produceret i Belgien af Kokoon Design, der i forvejen er kendt for kvalitetsmøbler og stærkt design. Vinreolen er kun 30×44 cm., og med en dybde på 14 cm. kan den finde en plads i langt de fleste hjem. Med sine kun 3,7 kg. er den desuden nem at flytte rundt fra rum til rum, hvis du er vild med at lege med og ændre din indretning løbende. 

Udvalgte specifikationer

 • Kan indeholde 9 flasker vin
 • Skulpturelt og kreativt design
 • Udført i aluminium
 • Produceret i Belgien
 • H: 30 cm. – B: 44 cm. – D: 14 cm.
 • Vægt: 3,7 kg.

Se pris Barbarossa Vinreol hos Entremobel

By TIKA Milano no. 3 vinreol – til favoritterne

By TIKA Milano no. 3 vinreol

Set hos Boboonline

Denne vinreol er én af de lidt mindre af slagsen og er særligt velegnet til dig, der kun vil have favoritvinen stående

fremme – eller til dig, som aldrig har et stort lager af vin liggende. På samme måde som de øvrige Milano vinreoler fra By TIKA er denne også holdt i et minimalistisk design, der er udført i hvidolieret egetræ. 

Den er væghængt og optager dermed ingen vægplads. Da den kun er 51,5 cm. lang er det desuden ret begrænset, hvor meget vægplads, den optager, og du kan nemt sætte den ind ved siden af din øvrige kunst på væggene. Du kan også placere den i et hjørne over din yndlingslænestol sammen med en smuk, høj plante – så har du skabt den ultimative hyggekrog, hvor du kan nyde et glas rødvin efter en lang arbejdsdag.

Designet er minimalistisk og holdt i en skandinavisk minimalisme, der passer ind i de fleste danske hjem. En vinreol i hvid blender smukt ind på en hvid væg, ligesom den også matcher alle de populære douchede og pastelfarvede toner, der er særligt populære lige nu.

Sørg for at den holder sig ren og fin i overfladen ved at bruge en god trærens og træpleje.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 3 flasker vin
 • Skandinavisk design
 • Udført i hvidolieret egetræ (Fås også i en mørkere lakeret eg)
 • Produceret i Danmark
 • H: 51,5 cm. – B: 26 cm. – D: 11 cm.
 • Vægt: 2 kg.

Se pris By TIKA Milano no. 3 vinreol hos Boboonline

Mazzi vinreol – kombination af massivt træ og børstet stål

Mazzi vinreol

Set hos Entremobel

Et stykke virkelig smukt udført vinreol fra svenske Mazzi, som kombinerer massivt træ med råt børstet stål. Du kan vælge mellem enten massiv europæisk eg eller skandinavisk birk med en række forskellige overfladebehandlinger. Uanset hvad du vælger, vil du sidde med et materiale, der er utroligt holdbart og som kræver et minimum af pleje. 

Vinreolen er super praktisk, og den bibringer samtidig noget moderne og lækkert til din bolig. Selve reolen og dens bagstykke er udført i massivt træ, der fås i forskellige sorter og behandlinger. Således kan du bestille vinreolen i olieret eller lakeret egetræ, sortbejdset eller hvidpigmenteret eg og hvid- eller sortlakeret birk. En vinreol i sort lak kan give et særligt monokromt look i stuen, hvorimod en lys udgave vil blende ind og være super diskret. Vælger du at fokusere på træets naturlige farve, får du et mere klassisk spil på væggen. Med Mazzi har du altså i den grad mulighed for at vælge det udtryk, du ønsker.

Selve vinholderne er udført i børstet stål, og det giver et smukt og stilrent udseende på vinreolen. Det er et super enkelt og funktionelt design, der kan rumme 5 flasker god vin – den fungerer både i den store stue og i det lille køkken, da den har en størrelse, der matcher de fleste rum. 

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 5 flasker vin
 • Designfusion mellem massivt træ og børstet stål
 • Fås med olieret egetræ, lakeret egetræ, sortbejdset eg, hvidpigmenteret eg, hvidlakeret birk og sortlakeret birk
 • Produceret i Sverige
 • H: 72 cm. – D: 10 cm.

Se pris Mazzi vinreol hos Entremobel

Mazzi vinreol – den store og monokrome vinreol til væg

Mazzi vinreol

Set hos Entremobel

En vinreol, der tiltaler den spirende vinconnaisseur, som har plads til en række af yndlingsflasker, og som vægter æstetik, funktionalitet og moderne design højt. Denne vinreol bringer nemlig hele paletten ind i dit hjem, uanset hvor dit fokus ligger. Den er holdt i et stilrent og unikt design og udført i massivt træ. Ligesom den mindre Mazzi vinreol ovenfor, fås denne udgave også i flere forskellige overfladebehandlinger, ligesom den også fås i både europæisk egetræ og skandinavisk birk. 

Du kan lægge 12 af dine yndlingsflasker i reolen, og den har derfor en størrelse, hvor den kræver en lille smule plads. Den passer perfekt ind i den store stue eller det rummelige køkken. Den giver både et stilfuldt og et monokromt indtryk og fungerer smukt sammen med dine øvrige møbler. Valgmulighederne for at skabe et unikt udtryk er mange, netop fordi vinreolen kommer i så mange forskellige farver og behandlinger. Det er derfor nemt at få den til at matche ind i netop din boligindretning. 

Med sine 153 cm. i højden fylder den godt til på væggen uden dog at være for meget. Materialevalget er moderne og vinholderne i børstet stål giver et sublimt pift til det klassiske udtryk.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 12 flasker vin
 • Lækker kombination mellem massivt træ og børstet stål
 • Fås med olieret egetræ, lakeret egetræ, sortbejdset eg, hvidpigmenteret eg, hvidlakeret birk og sortlakeret birk
 • Produceret i Sverige
 • H: 153 cm. – D: 10 cm.

Se pris Mazzi vinreol hos Entremobel

Kare Design Bistro vinreol – grafisk design til de fineste vine

Kare Design Bistro vinreol

Set hos Boboonline

Denne vinreol når nye højder – den fungerer ikke kun som en vinreol eller som en praktisk opbevaringsplads for dine yndlingsvin. Den er også et møbel, der fungerer som et stærkt monokromt og grafisk stykke kunst i din stue. På grund af størrelsen 160×70 cm. optager den noget plads, men med denne smukke udførelse behøver du ikke anden kunst på væggen. Den fungerer super smukt i både stue, spisestue og køkken, og har du i forvejen dekorative vinflasker, kan du tilføre rummet en helt ny type dekoration.

Det er tyske Kare Design, der står bag vinreolen, og brandet er i forvejen kendt for deres høje kvalitet og smukke designs.

Det er en vinreol sort stål, der giver reolen et stilet og råt look. Er du vild med den skandinaviske minimalisme, vil reolen utvivlsomt passe perfekt ind i din stue. Vinreolen er meget enkel samtidig med, at den har nogle stærke grafiske linjer. På grund af det minimalistiske design passer den godt til langt de fleste typer af indretning, og den står smukt med alle farver og langt de fleste materialer. Og så kan den rumme hele 16 flasker vin, og du er dermed godt dækket ind til weekendens middagsselskaber.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 16 flasker vin
 • Monokromt og minimalistisk design
 • Vinreol i stål
 • Produceret i Tyskland
 • H: 160 cm. – B: 70 cm. – D: 6 cm.
 • Vægt: 7,5 kg.

Se pris Kare Design Bistro vinreol hos Boboonline

Kare Design Bistro vinreol – den lille af den store

Kare Design Bistro vinreol

Set hos Boboonline

Dette er lillesøsteren til vinreolen ovenfor af Kare Design, som kan rumme 8 flasker vin. Den er halv størrelse af sin storebror, men præcis lige så smuk, stilren og rå. Den har fin luft mellem hver flaske, hvilket giver den et grafisk og let look, det sorte stål til trods.

Vinreolen er høj og smal og kan derfor nemt puttes ind i de fleste rum. Det monokrome udtryk gør den både dekorativ og kunstnerisk at have stående, og så er den udført i et klassisk materiale, der aldrig går af mode. Den kan meget nemt matches med jeres øvrige boligindretning, da designet er enkelt, med fokus på det æstetiske og med en flair for det funktionelle. 

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 8 flasker vin
 • Råt og minimalistisk design
 • Udført i sort stål
 • Produceret i Tyskland
 • H: 160 cm. – B: 36 cm. – D: 6 cm.
 • Vægt: 6 kg.

Se pris Kare Design Bistro vinreol hos Boboonline

Ib Laursen Brooklyn vinreol – den klassiske og funktionelle

Ib Laursen Brooklyn vinreol

Set hos Boboonline

Denne opbevaringsløsning til 30 flasker god vin er optimal for dig, der ikke kan vælge, og som helst vil have et stort udvalg af vin lige ved hånden. Den er også for dig, som gerne vil vise din vin frem, og som glædeligt gør vin og vinreol til en del af din indretning.

Vinreolen er udført i sort metal, og selvom reolen kan rumme hele 30 flasker vin, gør materialevalget reolen forholdsvis neutral og super diskret. Den har et fint, stilrent og enkelt design, der passer ind i de fleste skandinaviske hjem, hvor der er god plads til vinlageret. Det er et klassisk design og dermed et design, du vil blive ved med at være glad for år efter år. Metallet gør vinreolen super holdbar, og den kræver ingen vedligeholdelse.

Du kan desuden også putte andre af dine yndlingsflasker i reolen – har du for eksempel nogle gode flasker rom eller whisky, så er der rigeligt med plads i Brooklyn reolen til, at de også kan ligge der. Har du mange flasker, fungerer det rigtigt fint at sætte flere Brooklyn reoler ved siden af hinanden. Reolen er med sine 2.8 kg. en super let sag, og det er derfor nemt at flytte rundt på, hvis du skulle få lyst til at forny din indretning.

Vinreolen er designet og produceret af danske Ib Laursen, og du støtter dermed vores egne dygtige og lokale designere, hvis du går med denne vinreol.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 30 flasker vin
 • Enkelt og stilrent design
 • Udført i sort metal
 • Produceret i Danmark
 • H: 54,5 cm. – B: 27,5 cm. – D: 56 cm.
 • Vægt: 2.8 kg.

Se pris Ib Laursen Brooklyn vinreol hos Boboonline

Kare Design La Gomera vinreol – den finurlige og fine

Kare Design La Gomera vinreol

Set hos Boboonline

Der er virkelig tale om en innovativ vinreol her. Men et håndtag i toppen af reolen og sine kun 3,2 kg. kan du nemlig flytte rundt på den, som du vil. Er du typen, der hurtigt keder dig i din indretning, så er her altså en oplagt mulighed for hurtigt at lave lidt om. Det er også rigtigt nemt, hvis du blot hurtigt vil præsentere dine bedste vine for dine middagsgæster.

La Gomera vinreol er rustik og har et visuelt spændende og futuristisk design. Den er udført i gråt stål og giver plads til 12 flasker vin. Til trods for det anderledes design, er linjerne fortsat meget klassiske og enkle, og den er nem at indrette omkring. Du kan både have den stående på en reol eller som et lille stykke kunstværk på gulvet.

Den er lavet af tyske Kare Design, der er kendt for spændende design og høj kvalitet, og denne vinreol er nok særligt til dig, der synes, den normale vinreol er en smule for kedelig.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 12 flasker vin
 • Futuristisk og innovativt design
 • Udført i gråt stål
 • Produceret i Tyskland
 • H: 57 cm. – B: 34 cm. – D: 23,5 cm.
 • Vægt: 3,2 kg.

Se pris Kare Design La Gomera vinreol hos Boboonline

Kare Design Key West vinreol – bord og reol i ét

Kare Design Key West vinreol

Set hos (AFP: Error loading reseller from price table)

En super praktisk udgave af vinreolen, som i den grad bliver en del af boligindretningen. Vinreolen er udført i sort stål og betrukket med lækre læderstropper, hvor vinene ligger. Ovenpå vinreolen er den belagt med et stykke smukt marmor, som kan bruges som bord for dit vinglas. På den måde fungerer vinreolen både som opbevaring og bord, og den får derfor både en æstetisk og en funktionel funktion i rummet. Den er desuden nem at sætte ind i en hyggekrog med en lænestol og hyggelig belysning – her kan du læse en bog og nyde et godt glas vin, mens du har blomster, et par snacks og vinflasken stående på bordet.

Der er plads til 12 flasker vin i reolen, og designet er luksuriøst og med lækre detaljer. Både marmor, læder og stål gør designoplevelsen helt unik, og vinreolen har den lækreste finish. Da den er udført i robuste kvalitetsmaterialer, der kan holde til lidt af hvert, skal du ikke være bekymret for, at vinreolen bliver træt og trist at se på med tiden. Hold læderstropperne vedlige med noget læderfedt ind imellem, og så er reolen godt kørende i mange, mange år.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 12 flasker vin
 • Fine detaljer og luksuriøst design
 • Udført i sort stål med marmor-top og læderstropper
 • Produceret i Tyskland
 • H: 72 cm. – B: 65 cm. – D: 35 cm.
 • Vægt: 8,9 kg.

Se pris Kare Design Key West vinreol hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Trademark Living – vin- og magasinholder i læder

Trademark Living

Set hos Boboonline

En fusion mellem en magasinholder og en vinreol, der er udført i ægte brunt læder med plads til enten fem magasiner eller fem flasker vin – eller et mix af begge verdener. En vinreol i rustikt look med kvalitet for øje og den skandinaviske minimalisme under huden. 

Designet er innovativt og med de små detaljer for øje. For eksempel er der lavet huller i læderet, så du kan se mærkatet på vinen – eller navnet på det magasin, der alternativt måtte ligge der. Den fylder stort set ingenting og kan derfor indgå i de fleste hjem. Det er en praktisk foranstaltning, når du gerne vil sidde i din hyggekrog og læse aviser og få et glas rødvin samtidig, for her er begge dele samlet på ét sted. 

Helt klart en anderledes løsning, som er ideel til dig, der kun vil vise få af de gode flasker frem af gangen. 

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 12 flasker vin
 • Fusion mellem magasin- og vinholder
 • Udført i brunt læder
 • Produceret i Danmark
 • H: 70 cm. – B: 20 cm. – D: 9 cm.
 • Vægt: 4 kg.

Se pris Trademark Living hos Boboonline

CANETT vintønde – samtaleemnet og de gode detaljer

CANETT vintønde

Set hos Boboonline

Denne vinreol er en samtalestarter – og den har et utal af detaljer og finurligheder, som du ville kunne stirre dig helt blind på. Designet er udviklet som en slags vinreol tønde, der er skåret kvart over, og som åbner op for en masse fine rum, hvor din vin og eventuel øvrige alkoholiske drikke, du måtte foretrække, kan opbevares. Der er desuden plads til, at du kan gemme forskellige glas i vintønden, og der er rigeligt med plads til adskillige flasker.

Tønden er en kreativ og anderledes oplevelse, der er udført i massivt, lakeret mangotræ. Har du vennerne på besøg, kan I stå rundt om bordet og sludre, eller tønden kan stå ovre i hjørnet og fungere som en slags vinbar. Og så er den utroligt smuk i hjemmet og kan fungere som et ekstra bord i hverdagen.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde både vin, alkoholiske drikke, glas og snacks
 • Unikt og innovativt design
 • Udført i massivt mangotræ
 • H: 90 cm. – B: 67 cm. – D: 67 cm.
 • Vægt: 44 kg.

Se pris CANETT vintønde hos Boboonline

Trademark Living vin- og magasinholder – den rå og rustikke

Trademark Living vin

Set hos Boboonline

Endnu en super cool kombineret magasin- og vinreol i ét fra danske Trademark Living. Den er udført i råt jern og gør sig rigtig godt på diverse bordflader, reoler, hylder og skabe. Den kan nemt indgå i diverse stilleben, og bruger du den netop med både vin og magasiner isat på samme tid, vil den få en sjov og dekorativ effekt i lokalet.

Det rå materiale bidrager til en lidt mere edgy stil, og de hexagonformede huller gør vinreolens look grafisk og helt unikt. En meget, meget smuk tilføjelse til et skandinavisk indrettet hjem, og vinreolen er nem at mikse og matche med andre rene linjer, farverige detaljer og feminine blomster.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan indeholde 5 flasker vin
 • Grafisk og råt design
 • Udført i råt jern
 • Produceret i Danmark
 • H: 80 cm. – B: 19 cm. – D: 9 cm.
 • Vægt: 2 kg.

Se pris Trademark Living hos Boboonline

Kare Design Colonial – den fulde pakke

Kare Design Colonial

Set hos Boboonline

Det bliver ikke meget mere blæret og gennemført end den her. Du får her et super elegant og flot barskab, som er lavet som en kuffert på hjul, så den er nem at flytte rundt med. Den er spækket med små rum, hvor der både er plads til mange gode flasker vin, lækker spiritus, utallige glas og en masse snacks. Kort sagt; alt hvad du har brug for i en god bar.

På den udvendige side er baren udført i imiteret slangeskind sammensat med en metalramme. Inde i vinskabet er baren indrettet i lækkert træ. Om dagen kan du pakke kufferten sammen og lade den stå som en fin gammel kuffert i hjørnet, som gør det ud for et kreativt indslag i boligindretningen. Når musikken spiller, og gæsterne ønsker vin og cocktails, ruller du kufferten ud og åbner for lækkerierne. Det kan kun blive et massivt hit til enhver fest og et ethvert middagsselskab. I kan stå rundt om kufferten, der netop kan fungere som en bar, som gæsterne kan hænge ud ved. Husk dog at blokere hjulene, så dine let beduggede venner ikke risikerer at vælte.

Udvalgte specifikationer:

 • Kan rumme både vin, alkohol, snacks og glas
 • Lækkert kuffertdesign med uendelige muligheder
 • Udført træ, imiteret slangeskind og metal
 • Produceret i Tyskland
 • H: 83 cm. – B: 66 cm. – D: 44,5 cm.
 • Vægt: 38 kg.

Se pris Kare Design Colonial hos Boboonline

 

Hvilken type vinreol skal du vælge?

Der er mange forskellige typer vinreoler, og der er bestemt noget for enhver smag. Som du kan se ovenfor, findes der en masse forskellige brands, som udvikler smukke og funktionelle reoler til vin – nogle er larmende, vilde og kunstneriske, hvor andre er helt nedtonede, diskrete og minimalistiske. Det er både et spørgsmål om smag og behov, lige så vel som det er et spørgsmål om, hvor du ønsker at opbevare dine vin, hvor meget du vil betale for en reol, og hvor meget du ønsker at vise vinen frem.

Skal det være et ’vinreol byg selv’-projekt?

Er du gør-det-selv-type, og har du hænderne rigtigt skruet på, kan du overveje at kreere din helt egen vinløsning derhjemme. Her er mulighederne vidt åbne, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan få netop den vinreol, du gerne vil i netop det design, du godt kan lide. Du kan lave den som en separat kunstnerisk reol, du kan flytte rundt på, eller du kan integrere den fuldt ud i dit hjem.

Synes du ikke, at vinen er pæn at se på, og er du ikke tilhænger af vinreoler, så kan du sagtens opbevare dine vine på en diskret måde, som ingen lægger mærke til. Lav din egen trykskuffe, som du gemmer nedenunder dine køkkenskabe, og som er lige akkurat høje nok til at huse den gode runde flaske. Her kan du gemme vinen helt væk, så den er ude af syne, men stadig er nem at få fingre i med et enkelt skub med foden.

Du kan også lave en lille tilbygning til dit køkken, hvor du laver en hylde eller reol i samme farver og materialer som resten af køkkenet. Her kan du lægge dine yndlingsflasker i en arms afstand fra madlavningen, så du nemt og bekvemt kan få fat i den gode flaske, mens du kokkererer.

Hvis du har små favoritter i din vinsamling, kan du i stedet vælge at lave en lille mini vinreol væghængt i køkkenet, hvor kun dine favoritter må være placeret. Lav din egen ud af en tyk hvidmalet træplade og sæt to smukke læderstropper på pladen til hver flaske vin. Hold det simpelt og gør ikke plads til mere end 3 eller 4 flasker vin. Læderstropperne skal være tykke, og de skal skrues fast i træpladen, så de holder godt fast i din dyrebare vin. Du kan også vælge at lave en hel væg med disse læderindbundne vinflasker, hvis du har et større lager og mange favoritter.

En anden super smart idé til en hjemmelavet vinreol er at lave en vinreol af paller. Her kan alle være med – det er en meget nem gør-det-selv-løsning, og du ender med en smuk og billig vinreol. Du kan finde en lang række guides på nettet, og du kan faktisk bruge pallerne på vidt forskellige måder og skabe vidt forskellige vinreoldesigns med pallerne.

Du kan også lave verdens nemmeste vinreol med en træplade og en masse huller til vin, som du hænger skråt op på væggen. Nemmere bliver det næsten ikke. Tjek dog lige forinden, at træpladen er kraftig nok til at kunne holde på vinen.

Fremvis vinen på kølig vis

Skal vinen vises frem – og helst på en måde som er bedst for vinen – så overvej, om du skal have fingre i et af de mange vinkøleskabe, der findes på markedet. For det første viser et vinkøleskab, at du er en vaskeægte vinelsker, der sætter pris på den gode og afkølede vin. Og for det andet sikrer du, at vinen er perfekt afkølet til dit behov. Du kan både få små og store vinkøleskabe, og størrelsen af køleskabet afhænger således primært af dit vinlager og dine pladsmuligheder i hjemmet.

Du kan købe et vinkøleskab og installere det et separat sted i køkkenet, men du kan også få et køkkenfirma til at integrere køleskabet som en del af dit køkken. Det skaber en helhed og en følelse af en mere permanent løsning end et køleskab ovre i hjørnet.

Som smukt display på køkkenbordet

Du kan også lade vinreolen indgå som et lille, smukt display på køkkenbordet. Der findes en lang perlerække af forskellige flytbare vinreoler, som kan huse et par enkelte flasker – på den måde kan vinen smukt indgå som en del af køkkenindretningen, uden at du skal fremvise et kæmpe vinlager. Flere brands leger med former, der kan samles på kryds og tværs, sådan at du hele tiden kan ændre formen på displayet samt tilføje eller fjerne forgreninger af reolen. Det kan dermed også være en innovativ, fleksibel og praktisk måde at opbevare sin vin på, og er dele af reolen tom, kan du blot ændre opsætningen igen. 

Du kan også bruge denne løsning til dine yndlingsvin, så du har dem tæt på – den resterende del af vinsamlingen kan ligge i vinkøleskabet eller på vinreolen i stuen. 

Vinen som en integreret del af køkkenet

Vil du være en rigtig feinschmecker, så lad vinen blive en integreret del af køkkenet. Medmindre du er en ferm håndværker, skal du formentlig have hjælp udefra til denne her type af vinopbevaring. Lav en mini-væg parallelt med en anden væg i køkkenet. Væggen skal have en vins breddes afstand fra den anden væg. Installer en masse rum, hvor vinen kan ligge i mellemrummet mellem de to vægge. Lad vinens spids være det eneste, der stikker ud mellem de to vægge. Tilføjer du lysinstallation i mellemrummet, bliver det en gennemført og virkelig kunstnerisk installation i køkkenet, der både er pæn, funktionel, diskret og en lille smule blæret.

Skal det ikke være helt så blæret, kan du i stedet lave en indbygget reol direkte i væggen. Det sparer dig for en masse plads, og det er en pæn og lækker måde at opbevare vinen på. Lav en reol, der går fra loft til gulv, så den kan rumme alle dine dyre flasker. Du kan også vælge kun at få lavet hylder i væggen, hvor vinen kan ligge. Det er også en rigtig god løsning, hvis køkkenet er lille, eller du ikke ønsker at bruge plads på vinopbevaring. 

Det er diskret og dekorativt, og du har den gode vin lige ved hånden, hvis du laver hylderne lige ved spisebordet eller køkkenet.

Hvilket materiale skal du vælge din vinreol i?

Vinreoler kommer i nærmest alle slags materialer, og valget afhænger i sidste ende af din smag og stil. Vælg en vinreol i træ, hvis du godt kan lide det naturlige look, som er både diskret og enkelt, og som kan blende ind i de fleste boliger. 

Vælg en vinreol i metal eller messing for det stilrene look, der passer bedst ind i en moderne bolig. En sådan vinreol kan være en kunstnerisk tilføjelse til indretningen derhjemme, og vælger du én i et minimalistisk og grafisk snit, får du lidt ekstra kant på boligen. Særligt en vinreol i messing kan give dig et nærmest skulpturelt udtryk, og søger du en vinreol, der er lidt ekstra, er det klart messing, du skal gå efter. 

Vælg en vinreol i stål eller støbejern, hvis du går efter det rå look, og hvis du har et minimalistisk indrettet hjem. Der skal helst ikke ske for meget rundt om en vinreol i stål, da reolen i sig selv fylder er en tung fætter at have stående – både fysisk og rent visuelt.

Skal du gå efter design eller funktionalitet – eller begge?

Svaret afhænger lidt af, om vinreolen udelukkende skal tjene et praktisk formål til opbevaring af vin på en korrekt måde, hvor æstetikken er mindre vigtig for dig. Har du et stort hus, eller skal vinreolen stå i et separat rum, vil designet næppe fylde alverden for dig. Her kan du vælge ret frit og relativt billigt, da der alligevel ikke er nogen, som skal se vinreolen. Du kan også vælge et stort vinkøleskab, hvis du gerne vil have at vinen er perfekt tempereret (Læs mere herom nedenfor).

Skal vinreolen imidlertid have en central rolle i jeres indretning, er det naturligvis vigtigt, at den passer ind i jeres indretning derhjemme. Design og smag er fuldstændigt individuelt, og du ved bedst selv, hvad du synes er pænt. Brug noget tid på at sondere markedet og gør dig nogle overvejelser omkring, hvor den skal stå i hjemmet, og hvor mange flasker den skal kunne rumme. Placering og størrelse kan få afgørende betydning for det endelige design, og du er derfor nødt til at tage stilling til den del først. 

Har du mange flasker vin – eller kun ganske få?

Valget af vinreol står og falder naturligvis også med antallet af vin, du har derhjemme. Der er absolut ingen grund til at købe en kæmpe vinreol eller et stort køleskab til vin, hvis du aldrig har mere end 5-10 flasker liggende derhjemme. Her kan du gå efter én af de indbyggede løsninger, ligesom du også kan overveje, om det er tilstrækkeligt at have en flytbar vinreol, der blot står på bordet. Der er flere muligheder for smuk opbevaring af vin jo færre flasker, du har, og de fleste vinreoler er stadig smukke, selvom de har tomme rum eller hylder.

Har du derimod en større samling af vin på lager, er dit udvalg en kende mere begrænset – og dog. For du behøver jo ikke have alle vinflasker udstillet i hjemmet på samme tid. Du kan vælge at have et mindre udvalg til at ligge på smukke reoler i hjemmet og have resten opmagasineret i et separat rum eller på et fjernlager. Her kan du selvfølgelig også overveje, om en vinkælder kunne være noget for dig – det er på alle måder en både praktisk og blæret måde at opbevare sin vin på. 

Vil du gerne vise den store vinsamling frem, findes der dog enkelte løsninger, som kan huse en stor mængde vin og stadig se dekorative og fine ud i hjemmet. Der findes desuden en række modul-løsninger, hvor du løbende kan ”bygge til” på din reol, jo mere din vinsamling udvikler sig.

Hvor skal du placere din nye vinreol derhjemme?

Forkert opbevaring kan skade din vin, og det er derfor vigtigt, at din vinreols placering ikke kan medføre skade på din vin. 

For det første skal temperaturen helst ligge mellem 8 og 18 grader – den specifikke temperatur afhænger af, hvilken vin der er tale om. Og du kan altid lægge vinen i køleskabet, så den får den rette temperatur. 

For det andet kan direkte og kraftig sollys skade vinens udvikling. Det er også grunden til, at ægte vinconnaisseurs opbevarer deres vin i et mørkt køleskab eller i en vinkælder. Lad derfor være med at placere vinen lige der, hvor solen går ind.

For det tredje kan selv små vibrationer også have en negativ konsekvens for vinens udvikling, og vinen skal derfor helst ligge i en reol, der har de optimale chancer for at undgå rystelser.

For det fjerde skal luftfugtigheden helst ligge på 50-80 procent – det kan være ganske svært at styre, men prøv dig frem.

Og endelig så spiller lugte også ind. Lugte kan nemlig påvirke vin negativt. Undgå derfor at lægge vinen sammen med stærkt lugtende varer eller køb et vinkøleskab, hvis du vil være sikker på at undgå lugtgener.

Skal du investere i et vinkøleskab?

Et vinkøleskab sikrer, at du opbevarer din vin korrekt. Du skal derfor overveje at investere i et vinkøleskab, hvis du går op i den korrekte håndtering af vin. Du skal således have en vis kærlighed til din vin, men du behøver ikke have en kæmpe samling, for at et vinkøleskab giver mening. De moderne vinkøleskabe kan i dag rumme alt fra 6 til cirka 300 flasker vin, så omfanget er altså ikke eneafgørende for, om du skal købe eller ej.

Et vinkøleskab kan dog optage en del plads, og det er også noget dyrere end en almindelig vinreol. Til gengæld tager vinkøleskabet højde for temperatur, lys, fugtighed, ventilation og vibrationer – det vil sige alle de faktorer, som spiller ind, når vi taler korrekt opbevaring af vin. 

Om du skal investere i et vinkøleskab er naturligvis helt op til dig. Du kan eventuelt starte ud med et af de mindre vinkøleskabe og på den måde tjekke på en billigere og mere pladsbesparende måde, om netop disse køleskabe er interessante for dig. Når du langsomt begynder at udvide din vinsamling, kan du begynde at overveje de større køleskabe – et skridt af gangen.

Læs også: 14 ideer til gaver til ham.

Se også denne lignende artikel på vores side: Støvsuger test – her er de 15 bedste

Denne side er anmeldt af: Anton N. Koch 10/10

Dette indlæg har fået 4.57 stjerner baseret på 46 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.