Et plantebord er uundværligt, når du skal arbejde med planterne i eller udenfor drivhuset. Det kan desuden bruges til opbevaring af dine mest brugte redskaber, blomsterkrukker, vandkande og andre ting, som er rare at have ved hånden.

Til denne artikel har vi fundet 11 smarte planteborde i forskellige materialer – se dem herunder:

Plus Funkis – plantebord i træ og metal med kroge i siden

Klik på billedet og se mere.

Funkis-plantebordet har et flot og stilrent look, der passer perfekt ind i de fleste drivhuse og haver. Det er et multifunktionelt bord med mange anvendelsesmuligheder, hvor du blandt andet kan hænge redskaber på de monterede kroge i siden.

Plantebordet er har et bord og en underhylde af ubehandlet fyr, som du med fordel kan behandle efter ønske. Det kan være en sæbebehandling eller en gang olie, men du kan også male det i en farve du kan lide.

Funkis-plantebordet er lavet af danske Plus A/S, der har en lang række moderne havemøbel-serier i smart design. Det er således en del af en større serie, som blandt andet også tæller bænke og borde. Plantebordet måler 103 centimeter i bredden, 37 centimeter i dybden og 90 centimeter i højden. Gavlene er af sortlakeret metal.

Detaljer:

 • Mål: B103 x D37 x H90 cm.
 • Materialer: Metal og fyr

Se pris på Plus Funkis plantebordet hos 10-4 Byggemarked

Plus Urban – rustikt plantebord med rørkonstruktion

Klik på billedet og se mere.

Er du til den rå og rustikke stil, så er Urban-plantebordet det rette valg. Det er bygget op om en konstruktion af metalrør, og der er både bord og underhylde. På den måde udnyttes pladsen optimalt, og du har både arbejdsplads og opbevaringsplads.

Under plantebordet er desuden monteret 4 hjul, hvoraf 2 er udstyret med lås. Dermed kan du nemt flytte plantebordet og stille det stabilt og sikkert, hvilket er smart når du gerne vil have bordet nærmere dine planter.

Urban-serien tæller flere spændende møbler til haven med forskellige behandlinger, som kan ses hos forhandleren. Det er en flot serie til den rustikt indrettede have, og så kan møblerne også bruges indendørs. Plantebordet måler 100 centimeter i bredden, 50 centimeter i dybden og 90 centimeter i højden.

Detaljer:

 • Mål: B100 x D50 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se pris på Plus Urban plantebordet hos 10-4 Byggemarked

Plus Retro – plantebord af trætralle med slanke ben

Klik på billedet og se mere.

Retro-plantebordet er en flot kombination af retro-inspireret stil og rustik charme. Selve bordet er lavet af en trætralle, mens bordbenene er slanke og skråtstillede.

Plantebordet er hele 140 centimeter bredt, så her er der god plads at arbejde på. Desuden er det kun 76 centimeter højt, så det er velegnet til brug sammen med en taburet eller stol. Dermed kan du højne komforten, hvilket er perfekt hvis du nyder at arbejde ved plantebordet i længere tid ad gangen.

Retro-serien består af flere spændende møbler til haven og hjemmet, hvor der ønskes en rustik og hyggelig atmosfære. Plantebordet går således fint sammen med de fleste typer af havemøbler, så du kan nemt kombinere det med eksisterende møbler.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D48,5 x H76 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se pris på Plus Retro plantebordet hos 10-4 Byggemarked

Stort plantebord i galvaniseret stål med underhylde

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er smart til mange forskellige ting. Det er nemt at holde rent da det er lavet af galvaniseret stål, og så er der underhylde som blandt andet kan bruges til opbevaring af krukker og andre ting.

Bordpladen på plantebordet er lavet af en perforeret stålplade, så vand og andet skidt ikke kan ligge og samle sig. Det er således et rigtig godt plantebord, da det er nemt at vedligeholde.

Udover at fungere som plantebord kan du med fordel bruge det som anretterbord i forbindelse med grillen. Det kan tåle at stå ude hele året i al slags vejr, men du kan også stille det i drivhuset og bruge det når du skal arbejde med dine planter. Det har en god bredde på 110 centimeter og en højde på 90 centimeter, hvilket svarer til køkkenbordet. Dermed har du en god arbejdshøjde ved plantebordet, når du skal håndtere planter og andre ting.

Detaljer:

 • Mål: B110 x D40 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål

Se pris på plantebordet i stål hos Wupti

Plus plantebord i sortmalet træ

Plus-Rustik-Sort-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er lavet i sortmalede trætraller, som er holdt i et meget simpelt design. Således består plantebordet ikke af andet end trætraller, som både udgør bordplade og -ben.

Det sorte plantebord er perfekt til dig der ønsker at have fri opbevaringsplads under det. Her kan du nemlig selv vælge om du vil have kasser eller krukker stående direkte på jorden, eller om du blot vil holde pladsen fri for et mere minimalistisk look.

Det sorte plantebord er ikke så højt som andre typer, og du skal derfor påregne at skulle arbejde ved en højde på 72 centimeter. Det betyder til gengæld også at du kan anbringe en stol ved bordet og sidde ned, hvilket er perfekt hvis du godt kan lide at opholde dig i længere tid ved plantebordet.

Fordelen ved et sort plantebord af trætraller er at det har et mere eksklusivt udtryk, sammenlignet med ubehandlede borde. Det vil således tage sig flot ud som del af en moderne og eksklusiv indretning af drivhuset eller terrassen.

Detaljer:

 • Mål: B138 x D49 x H72 cm.
 • Materialer: Sortmalet fyr

Se pris på det sorte Plus plantebord hos Wupti

Plus plantebord af træ med hjul

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er perfekt, hvis du ønsker en mobil og funktionel løsning. Det har nemlig hjul på alle fire ben samt underhylde, så du nemt kan flytte det rundt og få optimal plads til opbevaring.

Plantebordet er lavet i lyse traller, som er grundmalede. Du kan således stadig sætte dit eget personlige præg på plantebordet, eller blot lade det være som det er. Med tiden vil der kunne opstå udtræk af harpiks fra træet.

Stellet på trætrallerne består af varmgalvaniserede stålrør, som bidrager til det industrielle og rå look. Plantebordet er med andre ord perfekt til dig der ønsker at indrette din terrasse eller drivhus i en rustik og rå stil, hvor møblerne også gerne må være funktionelle og lette at arbejde med.

Højden på dette plantebord er på 90 centimeter, hvilket betyder at det er nemt at arbejde ved. På underhylden kan du placere alt fra krukker og potter til kasser med haveredskaber, og du kan med fordel sætte et par kroge i siden af plantebordet til opbevaring af dine mest brugte redskaber.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D49 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se pris på Plus plantebordet med hjul hos 10-4 Byggemarked

Plus plantebord af træ med underhylde

Plus-Moerkt-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er lavet af trætraller, som er blevet behandlet i drivtømmer-look. De ser derfor mørkere ud end normalt, hvilket det giver dem et moderne look, som passer godt ind i den nordiske indretning. Du kan derfor med fordel benytte plantebordet i såvel drivhuset som på terrassen, hvor det vil pynte og skabe en rustik atmosfære.

Plantebordet er smart og praktisk i brug, da det har en underhylde til opbevaring af krukker og potter. Det har desuden god plads på selve bordet, hvor du kan stå og arbejde med dine planter eller hvad du ellers ønsker at bruge det til.

Arbejdshøjden er på 72 centimeter, hvilket svarer til højden på et spisebord. Du bør derfor overveje om det er en optimal højde for dig, eller om du hellere bør vælge en af de højere varianter.

Detaljer:

 • Mål: B138 x D49 x H72 cm.
 • Materialer: Fyr

Se pris på Plus plantebordet hos Wupti

Fuchsa – lille billigt plantebord stålplade

Klik på billedet og se mere.

Dette lille plantebord er perfekt til det lille drivhus, hvor pladsen er trang men du stadig ønsker at have et lille plantebord at arbejde ved.

Fuchsa er et fint lille plantebord i sortmalet træ. Det måler 80 x 40 centimeter, og optager derfor ikke megen plads i drivhuset. Til gengæld får du en god lille arbejdsplads, og da bordpladen er beklædt med galvaniseret stål er den både slidstærk og modstandsdygtig overfor vand.

Det lille plantebord kan også bruges til dekoration indenfor, eksempelvis med en blomst og et par levende lys eller lignende.

Detaljer:

 • Mål: B80 x D40 x H86 cm.
 • Materialer: Træ og galvaniseret stål

Se pris på det lille plantebord med stålplade hos Haveglad

Plantebord i akacietræ med bordplade i cement

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er både stilrent og rustikt på samme tid. Stilrent fordi designet er ligetil og minimalistisk, rustikt fordi det er lavet af akacietræ med en bordplade af letvægtscement. Akacietræ har nemlig en flot dyb glød, der minder meget om teak.

Plantebordet har et praktisk design og et par smarte funktioner, som du bliver glade for i din hverdag. Eksempelvis er der 5 kroge hvorpå du kan hænge dit mest anvendte udstyr, så det altid er lige ved hånden uden at optage plads på selve bordet. Derudover er der en smart underhylde, som du kan bruge til opbevaring af krukker og pottemuld.

Med dette plantebord får du god plads at udfolde dig på. Bordpladen måler nemlig 103 x 51,5 centimeter, og den er lavet af letvægtscement som er et robust og rengøringsvenligt materiale. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om hverken ridser, rust eller lignende.

Detaljer:

 • Mål: B103 x D51,5 x H120 cm.
 • Materialer: Akacietræ og letvægtscement

Se pris på plantebordet i akacietræ hos Coop

Plantebord i galvaniseret stål med lille underhylde

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er ikke særligt pladskrævende, men det er til gengæld funktionelt og vedligeholdelsesfrit. Det er nemlig fremståler i galvaniseret stål og tåler således at stå ude året rundt, så du kan flytte det rundt afhængigt af om du vil stå og arbejde i solen eller nyde skyggen under et halvtag. Plantebordet er også perfekt til brug i drivhuset, hvor det nemt går i ét med planter og resten af drivhusets indretning.

Plantebordet er både robust og slidstærkt, så du skal ikke være bange for at lægge kræfterne i når du omplanter eller lignende. Under plantebordet er der desuden en hylde af perforeret stål, således at våde krukker og udstyr kan dryppe af uden at ligge i vand indtil du kommer ud og flytter dem.

Bordet måler 75 centimeter i længden og 45 centimeter i dybden, så de rer god plads til at du kan håndtere dine planter.

Detaljer:

 • Mål: B75 x D45 x H80 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål

Se pris på det lille plantebord i stål hos Wupti

Plus plantebord af stålrør og trætraller

Plus-Natur-Tralle-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er bygget op af trætraller, som du kender fra byggepladsernes stilladser. Her er de dog lavet af nyt træ, som ikke har været behandlet tidligere. Stellet er desuden lavet af varmgalvaniserede stålrør, som bidrager til det rå og industrielle udseende.

Gennem den seneste tid er planteborde og andre møbler i denne stil blevet mere og mere populære. Det er nemlig moderne at finde møbler som måske tidligere har haft en helt anden funktion, hvorefter man bruger dem i en ønsket sammenhæng. Således er dette plantebord blevet til, ved at sammensætte forskellige elementer, der oprindeligt har haft en helt anden funktion.

Plantebordet har en god arbejdsbredde på 140 centimeter, og med en underhylde har du krukker og andre fornødenheder lige ved hånden. Dermed bliver det nemt at arbejde ved plantebordet når du eksempelvis skal plante om eller lave andre praktiske ting.

Trætrallerne fremstår i ubehandlet massiv fyr, hvorfra der må påregnes harpiksudtræk med tiden. Derfor er det bedst at placere plantebordet i et drivhus eller give det en gang træbehandling, hvis du ønsker at sætte det udenfor.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D49 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se pris på Plus plantebordet hos 10-4 Byggemarked

Plantebord – 11 smarte borde til drivhuset eller terrassen
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar