Et plantebord er uundværligt, når du skal arbejde med planterne i eller udenfor drivhuset. Det kan desuden bruges til opbevaring af dine mest brugte redskaber, blomsterkrukker, vandkande og andre ting, som er rare at have ved hånden.

Til denne artikel har vi fundet 12 smarte planteborde i forskellige materialer – se dem herunder:

Stort plantebord i galvaniseret stål med underhylde

Staal-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er smart til mange forskellige ting. Det er nemt at holde rent da det er lavet af galvaniseret stål, og så er der underhylde som blandt andet kan bruges til opbevaring af krukker og andre ting.

Bordpladen på plantebordet er lavet af en perforeret stålplade, så vand og andet skidt ikke kan ligge og samle sig. Det er således et rigtig godt plantebord, da det er nemt at vedligeholde.

Udover at fungere som plantebord kan du med fordel bruge det som anretterbord i forbindelse med grillen. Det kan tåle at stå ude hele året i al slags vejr, men du kan også stille det i drivhuset og bruge det når du skal arbejde med dine planter. Det har en god bredde på 110 centimeter og en højde på 90 centimeter, hvilket svarer til køkkenbordet. Dermed har du en god arbejdshøjde ved plantebordet, når du skal håndtere planter og andre ting.

Detaljer:

 • Mål: B110 x D40 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål

Se pris på plantebord i stål hos Coop

Plus plantebord af stål og ubehandlet træ

Plus-Natur-Tralle-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er bygget op om nye trætraller, som du kender fra byggepladsernes stilladser. Her er de dog lavet af nyt træ, som ikke har været behandlet tidligere. Stellet er desuden lavet af varmgalvaniserede stålrør, som bidrager til det rå og industrielle udseende.

Gennem den seneste tid er planteborde og andre møbler i denne stil blevet mere og mere populære. Det er nemlig moderne at finde møbler som måske tidligere har haft en helt anden funktion, hvorefter man bruger dem i en ønsket sammenhæng. Således er dette plantebord blevet til, ved at sammensætte forskellige elementer, der oprindeligt har haft en helt anden funktion.

Plantebordet har en god arbejdsbredde på 140 centimeter, og med en underhylde har du krukker og andre fornødenheder lige ved hånden. Dermed bliver det nemt at arbejde ved plantebordet når du eksempelvis skal plante om eller lave andre praktiske ting.

Trætrallerne fremstår i ubehandlet massiv fyr, hvorfra der må påregnes harpiksudtræk med tiden. Derfor er det bedst at placere plantebordet i et drivhus eller give det en gang træbehandling, hvis du ønsker at sætte det udenfor.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D49 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se pris på Plus plantebordet hos Haveglad

Plus plantebord i sortmalet træ

Plus-Rustik-Sort-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er lavet i sortmalede trætraller, som er holdt i et meget simpelt design. Således består plantebordet ikke af andet end trætraller, som både udgør bordplade og -ben.

Det sorte plantebord er perfekt til dig der ønsker at have fri opbevaringsplads under det. Her kan du nemlig selv vælge om du vil have kasser eller krukker stående direkte på jorden, eller om du blot vil holde pladsen fri for et mere minimalistisk look.

Det sorte plantebord er ikke så højt som andre typer, og du skal derfor påregne at skulle arbejde ved en højde på 72 centimeter. Det er dog ikke et problem for de fleste, men er du meget høj kan det anbefales at vælge et plantebord som er mere end 90 centimeter højt.

Fordelen ved et sort plantebord af trætraller er at det har et mere eksklusivt udtryk, sammenlignet med ubehandlede borde. Det vil således tage sig flot ud som del af en moderne og eksklusiv indretning af drivhuset eller terrassen.

Detaljer:

 • Mål: B138 x D49 x H72 cm.
 • Materialer: Sortmalet fyr

Se pris på det sorte Plus plantebord hos Wupti

Plus plantebord af træ med hjul

Plus-Tralle-Med-Hjul-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er perfekt, hvis du ønsker en mobil og funktionel løsning. Det har nemlig hjul på alle fire ben samt underhylde, så du nemt kan flytte det rundt og få optimal plads til opbevaring.

Plantebordet er lavet i lyse traller, som ikke er behandlet hos producenten. Du kan således sætte dit eget personlige præg på plantebordet, eller blot lade det være som det er. Med tiden vil der kunne opstå udtræk af harpiks fra træet.

Stellet på trætrallerne består af varmgalvaniserede stålrør, som bidrager til det industrielle og rå look. Plantebordet er med andre ord perfekt til dig der ønsker at indrette din terrasse eller drivhus i en rustik og rå stil, hvor møblerne også gerne må være funktionelle og lette at arbejde med.

Højden på dette plantebord er på 90 centimeter, hvilket betyder at det er nemt at arbejde ved. På underhylden kan du placere alt fra krukker og potter til kasser med haveredskaber, og du kan med fordel sætte et par kroge i siden af plantebordet til opbevaring af dine mest brugte redskaber.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D49 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se pris på Plus plantebord med hjul hos Haveglad

Plus plantebord af træ med underhylde

Plus-Moerkt-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er lavet af trætraller, som er blevet behandlet i drivtømmer-look. De ser derfor mørkere ud end normalt, hvilket det giver dem et moderne look, som passer godt ind i den nordiske indretning. Du kan derfor med fordel benytte plantebordet i såvel drivhuset som på terrassen, hvor det vil pynte og skabe en rustik atmosfære.

Plantebordet er smart og praktisk i brug, da det har en underhylde til opbevaring af krukker og potter. Det har desuden god plads på selve bordet, hvor du kan stå og arbejde med dine planter eller hvad du ellers ønsker at bruge det til.

Arbejdshøjden er på 72 centimeter, hvilket svarer til højden på et spisebord. Du bør derfor overveje om det er en optimal højde for dig, eller om du hellere bør vælge en af de højere varianter.

Detaljer:

 • Mål: B138 x D49 x H72 cm.
 • Materialer: Fyr

Se pris på Plus plantebordet hos Wupti

Fuchsa – lille billigt plantebord stålplade

Klik på billedet og se mere.

Dette lille plantebord er perfekt til det lille drivhus, hvor pladsen er trang men du stadig ønsker at have et lille plantebord at arbejde ved.

Fuchsa er et fint lille plantebord i sortmalet træ. Det måler 80 x 40 centimeter, og optager derfor ikke megen plads i drivhuset. Til gengæld får du en god lille arbejdsplads, og da bordpladen er beklædt med galvaniseret stål er den både slidstærk og modstandsdygtig overfor vand.

Det lille plantebord kan også bruges til dekoration indenfor, eksempelvis med en blomst og et par levende lys eller lignende.

Detaljer:

 • Mål: B80 x D40 x H86 cm.
 • Materialer: Træ og galvaniseret stål

Se pris på det lille plantebord med stålplade hos Haveglad

Plantebord i akacietræ med bordplade i cement

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er både stilrent og rustikt på samme tid. Stilrent fordi designet er ligetil og minimalistisk, rustikt fordi det er lavet af akacietræ med en bordplade af letvægtscement. Akacietræ har nemlig en flot dyb glød, der minder meget om teak.

Plantebordet har et praktisk design og et par smarte funktioner, som du bliver glade for i din hverdag. Eksempelvis er der 5 kroge hvorpå du kan hænge dit mest anvendte udstyr, så det altid er lige ved hånden uden at optage plads på selve bordet. Derudover er der en smart underhylde, som du kan bruge til opbevaring af krukker og pottemuld.

Med dette plantebord får du god plads at udfolde dig på. Bordpladen måler nemlig 103 x 51,5 centimeter, og den er lavet af letvægtscement som er et robust og rengøringsvenligt materiale. Du behøver derfor ikke at bekymre dig om hverken ridser, rust eller lignende.

Detaljer:

 • Mål: B103 x D51,5 x H120 cm.
 • Materialer: Akacietræ og letvægtscement

Se pris på plantebordet i akacietræ hos Coop

Ester – plantebord i galvaniseret stål med lille underhylde

Klik på billedet og se mere.

Ester er et fuktionelt lille plantebord i galvaniseret stål. Det tåler således at stå ude året rundt, så du kan flytte det rundt afhængigt af om du vil stå og arbejde i solen eller nyde skyggen under et halvtag. Plantebordet er også perfekt til brug i drivhuset, hvor det nemt går i ét med planter og resten af drivhusets indretning.

Plantebordet er både robust og slidstærkt, så du skal ikke være bange for at lægge kræfterne i når du omplanter eller lignende. Under plantebordet er der desuden en hylde af perforeret stål, således at våde krukker og udstyr kan dryppe af uden at ligge i vand indtil du kommer ud og flytter dem.

Bordet måler 75 centimeter i længden og 45 centimeter i dybden, så de rer god plads til at du kan håndtere dine planter.

Detaljer:

 • Mål: B75 x D45 x H80 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål

Se pris på Ester plantebordet hos Coop

Plantebord i polypropylen og stål med underhylde og skab

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er både stort og robust. Det passer således perfekt til det store drivhus eller på terrassen, hvor det også kan bruges som anretterbord ved grillen og andre ting. Konstruktionen er sort og bordpladen er af rustfrit stål, så det er både stilrent og funktionelt.

Plantebordet er fra Keter, som laver en række havemøbler i vedligeholdelsesfri materialer. Således er dette plantebord også lavet i polypropylen med en bordplade af rustfrit stål, hvilket er en god og slidstærk kombination. Under plantebordet er der en hylde og 2 skabe hvor du kan opbevare dit udstyr og dine krukker.

Benene er udstyret med 2 hjul og 2 justerbare fødder, så plantebordet nemt kan flyttes rundt og justeres så det står stabilt på selv ujævne underlag. I siderne kan du desuden ophænge S-kroge, hvorpå du kan hænge dine mest brugte redskaber.

Detaljer:

 • Mål: B123,7 x D54 x H90 cm.
 • Materialer: Polypropylen og rustfrit stål

Se pris på plantebordet fra Keter hos Coop

Sika-Design Titan – flot plantebord med hjul og opbevaring

Titan-Plantebord
Klik på billedet og se mere.

Titan er et elegant plantebord, som kan bruges til opbevaring af alt fra redskaber til krukker. Der er nemlig både en underhylde og 3 skuffer, som du kan bruge hvis du gerne vil gemme dine ting væk i en flot og praktisk løsning.

Plantebordet er lavet af danske Sika-Design, som er specialiseret i designermøbler til haven. De laver blandt andet havemøbler i de stærke Sika-fibre, som er mage til polyrattan. Plantebordet har således et stel af galvaniseret stål monteret med brune Sika-fibre, som tilsammen udgør en stærk og holdbar løsning.

Der er monteret hjul på to af benene, og i hver side af plantebordet er der et stort håndtag. Disse kan både bruges når du skal flytte plantebordet eller til ophængning af dine mest brugte haveredskaber. Der er en glasplade på underhylden, og der kan desuden tilkøbes en glasplade til bordet hvis dette ønskes.

Detaljer:

 • Mål: B92 x D40 x H88 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og polyrattan

Se pris på Titan plantebordet hos Unoliving

Plantebord i jern lakeret i antik bronze

Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er perfekt til dig der har hang til antik indretning og ønsker møbler med sjæl og charme. Plantebordet har flotte mønstre og krummelurer hele vejen rundt, og det passer perfekt ind i det lille romantiske drivhus.

Plantebordet har en bredde på 80 centimeter og en dybde på 35 centimeter. Det optager således ikke unødig plads i drivhuset, men fremstår alligevel smukt i det slanke og dekorative design. I fronten af plantebordet er en potteplante afbildet i jernet, og i bordet og langs siderne forestiller jernet små blade.

Udover antik bronze, kan dette plantebord også fås i antik grøn, antik hvid eller antik creme. Alle modellerne kan ses ved at klikke videre til forhandleren.

Detaljer:

 • Mål: B79 x D35 x H79 cm.
 • Materialer: Jern

Se pris på plantebordet i jern hos Lepong

Plantebord i jern med topreol og skuffer

Klik på billedet og se mere.

Dette smukke plantebord er perfekt til dig der elsker at nusse om dine planter og dyrker dem på hobbyplan. Designet er fyldt med små fine krummelurer, og samtidig er det praktisk. Der er nemlig både 3 skuffer, en underhylde, overhylder og pladser til at montere de medfølgende krukker på. Det er således et praktisk plantebord til dig der ofte sysler med planter inde eller ude.

Plantebordet er lavet i jern, og den model vi har udvalgt er lakeret med en antik cremefarve. Det fås dog også i hvid, antik hvid, sort eller antik grøn. I designet ses udover krummelurerne også en lille blomsterbuket øverst, og da det skal forestille et antikt plantebord kan der ses lidt slitage i lakeringen.

Plantebordet måler 94 centimeter i bredden, og selve arbejdsområdet måler 65 x 28,5 centimeter. Der medfølger 3 skuffer med indermålene 16 x 26,5 centimeter og 3 potter med en diameter på 11,5 centimeter, som passer ned i de påmonterede holdere på topreolen.

Detaljer:

 • Mål: B94 x D28,5 x H149 cm.
 • Materialer: Jern

Se pris på plantebordet i jern med topreol hos Lepong

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar