Et plantebord er uundværligt, når du skal arbejde med planterne i eller udenfor drivhuset. Det kan desuden bruges til opbevaring af dine mest brugte redskaber, blomsterkrukker, vandkande og andre ting, som er rare at have ved hånden når arbejdet skal gøres.

Til denne artikel har vi fundet 19 smarte planteborde i forskellige materialer – se dem herunder:

Plus Funkis – plantebord i træ og metal med kroge i siden

Plus Funkis multibord 103 x 37 x 90 cm
Klik på billedet og se mere.
Funkis-plantebordet har et flot og stilrent look, der passer perfekt ind i de fleste drivhuse og haver. Det er et multifunktionelt bord med mange anvendelsesmuligheder, hvor du blandt andet kan hænge redskaber på de monterede kroge i siden.

Plantebordet er har et bord og en underhylde af ubehandlet fyr, som du med fordel kan behandle efter ønske. Det kan være en sæbebehandling eller en gang olie, men du kan også male det i en farve du kan lide.

Funkis-plantebordet er lavet af danske Plus A/S, der har en lang række moderne havemøbel-serier i smart design. Det er således en del af en større serie, som blandt andet også tæller bænke og borde. Plantebordet måler 103 centimeter i bredden, 37 centimeter i dybden og 90 centimeter i højden. Gavlene er af sortlakeret metal.

Detaljer:

 • Mål: B103 x D37 x H90 cm.
 • Materialer: Metal og fyr

Se priser og tilbud på Plus Funkis her:

Plus Urban – rustikt plantebord med rørkonstruktion

Plus Urban grillbord med 1 hylde, planker i grundmalet grabrun
Klik på billedet og se mere.
Er du til den rå og rustikke stil, så er Urban-plantebordet det rette valg. Det er bygget op om en konstruktion af metalrør, og der er både bord og underhylde. På den måde udnyttes pladsen optimalt, og du har både arbejdsplads og opbevaringsplads.

Under plantebordet er desuden monteret 4 hjul, hvoraf 2 er udstyret med lås. Dermed kan du nemt flytte plantebordet og stille det stabilt og sikkert, hvilket er smart når du gerne vil have bordet nærmere dine planter.

Urban-serien tæller flere spændende møbler til haven med forskellige behandlinger, som kan ses hos forhandleren. Det er en flot serie til den rustikt indrettede have, og så kan møblerne også bruges indendørs. Plantebordet måler 100 centimeter i bredden, 50 centimeter i dybden og 90 centimeter i højden.

Detaljer:

 • Mål: B100 x D50 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se priser og tilbud på Plus Urban her:

 

ESTWOOD Plantebord – foldbart og stilfuldt plantebord

Med dette plantebord fra ESTWOOD er du garanteret funktionalitet og æstetisk design i ét. Dette smukke plantebord fra ESTWOOD er foldbart, og på den måde utrolig nemt at transportere rundt på. Plantebordet er også meget småt, kun 38 cm langt, så det fylder ikke særlig meget. Selve bordpladen er af metal, og er derfor utrolig slidstærk. Bordpladen er også meget nem at rengøre, da den er af metal. Du kan derfor sagtens omplante planter på bordet (eller andet der sviner), da det er meget nemt at rengøre bordet igen. Plantebordet måler 38 cm x 78 cm x 83 cm. 

Alt i alt får du et solidt og slidstærkt plantebord, som samtidig er utrolig stilfuldt.

Specifikationer 

 • Æstetisk design
 • Foldbart
 • Transportabelt
 • Sort
 • Bordplade af metal
 • Nemt at rengøre
 • Mål:
  • Længde: 38 cm
  • Bredde: 78 cm
  • Højde: 83 cm

Se priser og tilbud på Eastwood plantebord her:

 

Plus plantebord i sortmalet træ

Plus-Rustik-Sort-Plantebord
Klik på billedet og se mere.
Dette plantebord er lavet i sortmalede trætraller, som er holdt i et meget simpelt design. Således består plantebordet ikke af andet end trætraller, som både udgør bordplade og -ben.

Det sorte plantebord er perfekt til dig der ønsker at have fri opbevaringsplads under det. Her kan du nemlig selv vælge om du vil have kasser eller krukker stående direkte på jorden, eller om du blot vil holde pladsen fri for et mere minimalistisk look.

Det sorte plantebord er ikke så højt som andre typer, og du skal derfor påregne at skulle arbejde ved en højde på 72 centimeter. Det betyder til gengæld også at du kan anbringe en stol ved bordet og sidde ned, hvilket er perfekt hvis du godt kan lide at opholde dig i længere tid ved plantebordet.

Fordelen ved et sort plantebord af trætraller er at det har et mere eksklusivt udtryk, sammenlignet med ubehandlede borde. Det vil således tage sig flot ud som del af en moderne og eksklusiv indretning af drivhuset eller terrassen.

Detaljer:

 • Mål: B138 x D49 x H72 cm.
 • Materialer: Sortmalet fyr

Se priser og tilbud på Plus plantebord i sortmalet træ her:

Plus plantebord af træ med hjul

Plus tralle grill
Klik på billedet og se mere.
Dette plantebord er perfekt, hvis du ønsker en mobil og funktionel løsning. Det har nemlig hjul på alle fire ben samt underhylde, så du nemt kan flytte det rundt og få optimal plads til opbevaring.

Plantebordet er lavet i lyse traller, som er grundmalede. Du kan således stadig sætte dit eget personlige præg på plantebordet, eller blot lade det være som det er. Med tiden vil der kunne opstå udtræk af harpiks fra træet.

Stellet på trætrallerne består af varmgalvaniserede stålrør, som bidrager til det industrielle og rå look. Plantebordet er med andre ord perfekt til dig der ønsker at indrette din terrasse eller drivhus i en rustik og rå stil, hvor møblerne også gerne må være funktionelle og lette at arbejde med.

Højden på dette plantebord er på 90 centimeter, hvilket betyder at det er nemt at arbejde ved. På underhylden kan du placere alt fra krukker og potter til kasser med haveredskaber, og du kan med fordel sætte et par kroge i siden af plantebordet til opbevaring af dine mest brugte redskaber.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D49 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

Se priser og tilbud på Plus plantebord af træ med hjul her:

i samarbejde med PriceRunner

Plantebord i galvaniseret stål med lille underhylde

PLUS plantebord 45 x 75 cm
Klik på billedet og se mere.
Dette plantebord er ikke særligt pladskrævende, men det er til gengæld funktionelt og vedligeholdelsesfrit. Det er nemlig fremståler i galvaniseret stål og tåler således at stå ude året rundt, så du kan flytte det rundt afhængigt af om du vil stå og arbejde i solen eller nyde skyggen under et halvtag. Plantebordet er også perfekt til brug i drivhuset, hvor det nemt går i ét med planter og resten af drivhusets indretning.

Plantebordet er både robust og slidstærkt, så du skal ikke være bange for at lægge kræfterne i når du omplanter eller lignende. Under plantebordet er der desuden en hylde af perforeret stål, således at våde krukker og udstyr kan dryppe af uden at ligge i vand indtil du kommer ud og flytter dem.

Bordet måler 75 centimeter i længden og 45 centimeter i dybden, så de rer god plads til at du kan håndtere dine planter.

Detaljer:

 • Mål: B75 x D45 x H80 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål

Se priser og tilbud på Plantebord i galvaniseret stål her:

Plantebord Emil: Flot plantebord i varmgalvaniseret stål

Plantebord Emil: Flot plantebord i varmgalvaniseret stålDette plantebord er oplagt til din terrasse. Her kan planterne pryde, og du kan bruge bordet til at plante ud eller dekorere nye planter. Bordet kan også bruges til praktiske ting, der mangler en plads på terrassen eller til nipsting, der kan gøre området hyggeligt. 

Bordet er fremstillet af varmgalvaniseret stål. Dette materiale vil efterhånden få en fin grå patina. Materialet gør, at bordet kan stå ude hele året, da det kan tåle alt slags vejr. Bordet skal blot vaskes af med vand og sæbe og kræver derfor ingen særlig behandling. 

Bordet er derfor både praktisk, men også flot og med et moderne look. Det kan passe til enhver terrasse. Der er en ekstra hylde, så der er mere plads til dine ting. 

Specifikationer

 • Mærke: Plus
 • Model: Emil
 • Mål: H 90 x B 40 x L 110 cm
 • Vægt: 30,0
 • Materiale: Varmgalvaniseret stål
 • Kræver ingen vedligehold

i samarbejde med PriceRunner


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Stort plantebord i galvaniseret stål med underhylde

Plantebord 40 x 110 cm med hylde Varmgalvaniseret
Klik på billedet og se mere.

Dette plantebord er smart til mange forskellige ting. Det er nemt at holde rent da det er lavet af galvaniseret stål, og så er der underhylde som blandt andet kan bruges til opbevaring af krukker og andre ting.

Bordpladen på plantebordet er lavet af en perforeret stålplade, så vand og andet skidt ikke kan ligge og samle sig. Det er således et rigtig godt plantebord, da det er nemt at vedligeholde.

Udover at fungere som plantebord kan du med fordel bruge det som anretterbord i forbindelse med grillen. Det kan tåle at stå ude hele året i al slags vejr, men du kan også stille det i drivhuset og bruge det når du skal arbejde med dine planter. Det har en god bredde på 110 centimeter og en højde på 90 centimeter, hvilket svarer til køkkenbordet. Dermed har du en god arbejdshøjde ved plantebordet, når du skal håndtere planter og andre ting.

Detaljer:

 • Mål: B110 x D40 x H90 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål

 

Plus Retro

Plus Retro 148x54.5cm Spisebord
Klik på billedet og se mere.

Retro-plantebordet er en flot kombination af retro-inspireret stil og rustik charme. Selve bordet er lavet af en trætralle, mens bordbenene er slanke og skråtstillede.

Plantebordet er hele 140 centimeter bredt, så her er der god plads at arbejde på. Desuden er det kun 76 centimeter højt, så det er velegnet til brug sammen med en taburet eller stol. Dermed kan du højne komforten, hvilket er perfekt hvis du nyder at arbejde ved plantebordet i længere tid ad gangen.

Retro-serien består af flere spændende møbler til haven og hjemmet, hvor der ønskes en rustik og hyggelig atmosfære. Plantebordet går således fint sammen med de fleste typer af havemøbler, så du kan nemt kombinere det med eksisterende møbler.

Detaljer:

 • Mål: B140 x D48,5 x H76 cm.
 • Materialer: Varmgalvaniseret stål og fyr

 

Asta plantebord

Asta plantebord – high end plantebord med 2 hylderMed dette plantebord viser Asta, at det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med det æstetiske udtryk, når der produceres planteborde.
Hvis du vælger dette produkt, får du et elegant plantebord, som vil komplementere alle haver, terrasser eller altaner.
Bordet er indrettet med en bordplade øverst og to hylder herunder. Dette giver dig mulighed for at dyrke en masse forskellige planter samme sted. Du kan let placere krukker, bakker eller lignende på bordet, hvori du kan dyrke grøntsager, planter eller krydderurter. 

På trods af det smukke ydre, er plantebordet også meget holdbart. Det er fremstillet i galvaniseret stål og tåler alt slags vejr. Det perfekte valg til dig, der gerne vil have et high end plantebord, som kan komplementere resten af din have.

Specifikationer

 • Model: Asta
 • Farve: Sort
 • Materiale: Varm galvaniseret stål
 • Bordmål: 80 x 45 x 100 cm (L x B x H)
 • Vægt: 26 kilo

 

Nature plantebord

Nature plantebord – flot plantebord i nordisk fyrretræLeder du efter et plantebord, der kan tjene mange forskellige funktioner i din egen lille køkkenhave? Så er dette plantebord fra Nature det perfekte valg.
Plantebordet er perfekt til plantning, omplantning og endda til plejning af stiklinger. Ikke nok med, at du får et praktisk plantebord til haven, så får du også et meget smukt plantebord.
Det er fremstillet i nordisk fyrretræ, som giver det et meget naturligt look, der vil passe helt perfekt til terrassen eller altanen.
Bordpladen er fremstillet i zink, hvilket vil sige, at den både er holdbar og let at rengøre. Dette en oplagt kandidat til dig, der hverken vil gå på kompromis med æstetik eller funktionalitet. 

Specifikationer

 • Model: Nature
 • Farve: Beige/stål
 • Materiale: Zink og nordisk fyrretræ
 • Bordmål: 97 x 85 x 42 cm (H x B x D)

 

Glimmerindretninger Phyton stort plantebord

Glimmerindretninger Phyton stort plantebord – stilfuldt design i boheme-stilDette plantebord fra Phyton er med sit stilfulde design i boheme-stil en smule anderledes end andre planteborde. Plantebordet er af materialet rotting, som er seje, bøjelige rør udvundet af klatrepalmer. Rotting er tæt beslægtet med materialet spanskrør. Dette materiale giver plantebordet et helt specielt look, som med garanti vil vække opmærksomhed. Plantebordet har plads til to større, runde potteplanter. Bordet er 100 cm højt, 34 cm bredt og vejer kun lidt under et kilo (0,8 kg). 

Alt i alt er dette et rigtig godt plantebord til dig, der leder efter et lidt anderledes plantebord, men som stadig er funktionelt – dog uden at gå på kompromis med æstetikken og designet.

Specifikationer

 • Stilfuldt design
 • Boheme-stil
 • Materiale: Rotting
 • Plads til to større, runde potteplanter
 • Mål:
  • 100 cm højt
  • 34 cm bredt
  • Vejer 0,8 kg 
 •  Let-vægtigt – nemt at transportere rundt på

 

Nature sammenfoldeligt plantebord

Nature sammenfoldeligt plantebord – praktisk og let at opbevareRigtig mange danskere har fundet glæden i at dyrke bærplanter, krydderurter og meget andet i hjemmet – er du en af dem? Så er dette plantebord fra Nature lige noget for dig.
Plantebordet er det optimale valg for dig, der gerne vil forbedre din stiklinger eller pleje dine planter. Bordet kan holdes sammen uden besvær, så du kan opbevare det, når det ikke er fyldt med planter. 

Bordet bliver leveret inklusiv seks hårde plastikbakker, som er rigtig gode at dyrke mindre planter i. Derved har du mulighed for at holde orden, og du kan plante en masse forskellige planter og urter.

Specifikationer

 • Model: Nature
 • Farve: Sort/stål
 • Materiale: Galvaniseret stål
 • Bakkernes mål: 38, 1 x 24,3 x 7 cm (L x B x H)
 • Bordmål: 77 x 40 x 77 cm (L x B x H)
 • Antal bakker: 6

Se også denne lignende artikel på vores side: Ledningsfri støvsuger – 9 smarte modeller til hverdagsrengøring


FAQ

🤔 Hvad bruger jeg et plantebord til?

Du skal bruge et plantebord som en arbejdsstation til at plante og krukke dine planter om. Placer den i dit drivhus, orangeri eller i et hjørne af haven, og brug den til elegant og praktisk opbevaring af krukker, jord o.l.

🧐 Hvor højt skal et plantebord være?

De fleste planteborde er mellem 70 og 110 cm høje. Det gør, at du kan stå i en behagelig arbejdshøjde og få afløb for de grønne fingre. Kig efter et plantebord der passer til din højde og hvor design og udtryk er noget du kan lide.

🤓 Hvad kan jeg plante på et plantebord?

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan plante på et plantebord. Sæt små stiklinger eller begynd at forspire til køkkenhaven. Giv dine stueplanterne nye krukker, eller brug det som et designelement i hjemmet og lad det være stilfuld opbevaring.

🙃 Hvad skal jeg kigge efter ved et havebord?

Ved køb at dit næste plantebord skal du kigge efter følgende: Højde – Passer højden til dig? Design – Passer det til det udtryk du ønsker? Funktionalitet – Ser det ud som en god arbejdsstation? Og endelig budget – Hvad vil du bruge på et plantebord.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar