Spisebordet er der, hvor hele familien samles, og derfor er det også et af de vigtigste møbler i hjemmet. Selv hvis du bor alene, kan det være dejligt med et stort spisebord, især hvis du er typen, der godt kan lide at invitere venner og bekendte til middag eller fest.

Bare fordi et spisebord er stort, betyder det ikke nødvendigvis, at det er smukt, men du går aldrig galt i byen med et plankebord. Derfor har vi samlet en inspirationsliste over nogen af de smukkeste planke spiseborde på markedet.

Toke planke spisebord – perfekt balance mellem klassisk og moderne


Set på ILVA

Toke SpisebordPlanke spisebordet fra Toke er konstrueret af tre lakerede planker i egefinér med ben i sortlakeret MDF. Bordet balancerer på en knivsæg mellem klassisk og moderne, og netop derfor vil det passe nærmest perfekt ind i de fleste hjem.

Om plankebordet fra Toke

Det er svært at tage øjnene fra de glatte, naturlige linjer i bordet af egetræsfiner, og derfor vil det også egne sig fantastisk som det designmæssige samlingspunkt for din spisestue. Det gør også, at det er et enormt let bord at indrette med.

Ligeledes kommer du heller ikke til at fattes plads, da der faktisk er tale om et relativt stort bord, hvor du nemt kan få plads til otte, og hvis I ikke har noget imod at sidde tæt, kan der snildt være plads til mange flere. Hvis du alligevel ikke synes der er nok plads, så kan du tilkøbe tillægsplader, så der kan laves plads til endnu flere.

Specifikationer

 • Bordplade i vokslakeret egefiner
 • Ben i sortlakeret MDF
 • Højde: 75 cm
 • Længde: 220 cm
 • Bredde: 95 cm
 • Vægt: 59 kilo.

Se pris på Toke planke spisebord hos ILVA

Mason planke spisebord – ideel til den rolige indretning


Set på Unoliving

Mason PlankebordHvis du er til rene linjer, gode materialer og tidløst design, så er plankebordene fra Mason bestemt noget du bør se nærmere på. Blandingen af de naturlige materialer og ekstremt rene liner gør Mason til det naturlige valg, hvis du gerne vil have en rolig indretning.

Om plankebordet fra Mason

Blandingen mellem den store, varme træbordplade og de kolde, sorte metalben giver et stærkt æstetisk udtryk, der dog samtidig er så afmålt og rent, at det ikke fjerner fokus fra resten af rummet. Det betyder, at Mason planke spisebordet både kan bruges, hvis du vil have en rolig indretning, men samtidig er det også genialt, hvis du har et andet indretningselement, du gerne vil fokusere på.

Samtidig er der også tale om et stort spisebord, da det måler en meter i bredden og to meter i længden. Dette gør det fantastisk til dig, der ofte har gæster eller til de helt store familier. 

Specifikationer

 • Bordplade udført i massive træplanker
 • Ben udført i metal.
 • Højde: 76 cm
 • Bredde: 100 cm
 • Længde: 200 cm

Se pris på Mason planke spisebord hos Unoliving

Silva planke spisebord – et smart og moderne look


Set på Unoliving

Silva SpisebordSpisebordet fra Silva er et meget moderne udseende plankebord, og selvom det måske er noget, der tænder nogen af, så er det samtidig det, der gør det til det perfekte plankebord for andre. Planke spisebordet passer perfekt ind i et moderne hjem, og da der kun er brugt to meget store planker til at udforme bordpladen, undgår man de mange ujævnheder som et almindeligt plankebord kan have.

Om plankebordet fra Silva

Planke spisebordet fra Silva måler hele 240 cm, hvilket betyder, at det er ideelt til de helt store familier. Bordpladen er udført i hvidolieret massiv eg, imens benene er lavet af sortmalet jern.

En stor fordel ved spisebordet fra Silva er, at det er så utroligt bredt. De fleste spiseborde har en bredde på mellem 80 og 90 cm, men med hele 100 cm fra den ene side til den anden, er det muligt at få plads til både tallerkener, glas, gryder og brodpynt, hvilket gør det til det ideelle selskabsbord.

Specifikationer

 • Bordplade udført i massiv, hvidolieret egetræ
 • Benene er udført i sortmalet metal
 • Højde: 74 cm
 • Bredde 100 cm
 • Længde 240 cm

Se pris på Silva planke spisebord hos Unoliving

Westwood plankebord – den højeste kvalitet


Set på XL-mobler.dk

Westwood plankebordHvis du leder efter et planke spisebord i ekstremt god kvalitet og samtidig er glad for naturlige materialer. Westwoodbordet er udført i rustikke egetræsplanker behandlet med naturlige olier, hvilket er med til at accentuere træets naturgivne årestruktur, og det giver i sig selv et ekstremt flot udtryk.

Om Westwood plankebordet

Den to meter lange bordplade udført i massive egetræsplanker hviler på et robust udseende krydsstel i sortlakeret træ, hvilket både er med til at sikre bordets stabilitet og samtidig skaber det en fed kontrast til egetræsplankernes varmere, mere naturlige oliering.

Westwood bordet er kort fortalt et fantastisk spisebord, hvor der kan laves plads til både storfamilien eller mange gæster på en gang, men samtidig behøver du ikke gå på kompromis med hverken design eller kvalitet. Der er nemlig tale om et ekstremt holdbart bord, der samtidig virkelig kan samle udseendet af en stue.

Specifikationer

 • Bordplade udført i massive, egetræsplanker
 • Benene er udført i sortlakeret træ
 • Højde: 74 cm
 • Bredde 95 cm
 • Længde 200 cm

Se pris på Westwood plankebord hos XL-mobler.dk

Curve Wave planke spisebord med Slanting stel – mulighederne er uendelige


Set på likehome.dk

Plankebord Komplet SaetFor nogen mennesker er simpelt godt, og hvis det er sådan du har det, kan Curve Wave plankebordet stående på et Slanting stel være præcis det, du leder efter. Curve Wave pladen og Slanting stellet kan ligeledes købes separat, hvilket betyder, at du frit kan vælge en anden kombination, hvis du for eksempel hellere vil have et bord med krydsben eller en anden bordplade.

Om Curve Wave med Slanting stel

Curve Wave bordpladen, der produceres af House of Sander, fås i tre forskellige længder – 180 cm, 200 cm og 240 cm. Bordpladen fås ligeledes i tre forskellige nuancer – natur, lys natur og mør natur. Og når man derudover tænker på, at du også kan kombinere pladen med forskellige sæt ben, betyder det, at du kan få stort set præcis det spisebord du ønsker dig.

Specifikationer

 • Bordplade udført i egetræ
 • Højde: 74 cm
 • Bredde 95 cm
 • Længde 180 / 200 / 240 cm.

Se pris på Curve Wave planke spisebord med Slanting stel hos likehome.dk

Naver Collection plankebord – et elegant valg


Set på Livingshop

Naver CollectionHvis du leder efter et bord, der skal passe perfekt ind i en moderne indretning, men samtidig er til falds for klassiske plankeborde, så er dette moderne planke spisebord fra Naver Collection måske noget for dig. GM3200, som det hedder, er nemlig et klassisk plankebord i utrolig høj kvalitet med et roligt, moderne udseende.

Om plankebordet fra Naver Collection

Bordet fra Naver Collection laves på bestilling, og ved bestillingen kan du vælge imellem en række forskellige materialer og overfladebehandlinger, der hver især giver bordet et forskelligt udtryk. Du kan blandt andet vælge imellem eksempelvis olieret valnød, sæbebehandlet ask eller hvidolieret eg.

Lige meget hvilken kombination du vælger, så står bordpladen ekstremt flot til de mørke ben, og til trods for de to massive planker, der udgør bordpladen, har bordet fra Naver Collection et meget let og elegant udtryk. 

Specifikationer

 • Bordplade udført i valnød, eg eller ask
 • Højde: 74 cm
 • Bredde 100 cm
 • Længde 180 / 210 / 240 / 270 / 300 cm.

Se pris på Naver Collection plankebord hos Livingshop

Et planke spisebord kan vare for evigt

Fordi der er så mange forskellige muligheder, kan det for nogen være svært at vælge, hvilket planke spisebord de skal have. Især når man først begynder at tænke på, at et plankebord kan holde enormt længe og ofte er ret dyrt, så hvis du vælger forkert, kan det være en rigtig sur oplevelse.

Derfor får du her to råd, du kan huske på, når du skal vælge plankebord. Det første er, at du skal vælge planke spisebord ud fra dine spisebordsstole eller omvendt. Forholdet mellem stolen og bordet er nemlig det, der afgør, om bordet er godt at sidde ved. Derudover skal du vælge dybden på bordpladen ud fra dine tallerkener. Som udgangspunkt skal der nemlig kunne stå tre tallerkener plus det løse hen over bordpladen.

Hvis du husker på det, og vælger dit favoritbord, kan du ikke gå helt galt i byen.

Se også denne lignende artikel på vores side: Inspiration: Find det perfekte lille spisebord

Læs også: Inspiration: Det perfekte spisebord med stol.

Læs også: Den fineste bænk til spisebordet derhjemme.

Læs også: Vil du samle stuen med et ovalt spisebord? Her få du inspiration til dit køb.

Se også 18 plankeborde som vil få dig til at hungre efter råt design skrevet af designerstuen.dk.

Denne side er anmeldt af: Mie O. Eriksen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar