Nogen har et billede af en gyngestol, som et møbel fra gamle dage. Det er den egentlig også, men der produceres faktisk stadig gyngestole. Designet og komforten i nutidens gyngestole er dog forbedret.

En gyngestol er stadig hyggelig og praktisk, og den kan passe ind i en moderne indretning. Den fås i forskellige designs, men princippet om en stol med vanger i stedet for ben, er det samme. 

Det er både behageligt og beroligende at sidde i en gyngestol, og du kan sagtens bruge den, selv om du hverken er gammel eller har en baby. 

Her vil du blive præsenteret for ni ret forskellige udgaver af en moderne gyngestol. Dem kan du lade dig inspirere af, og mon ikke der skulle være en eller flere, der lige kunne matche din indretning?
Du kan enten vælge den, som passer perfekt ind i din øvrige boligstil, eller du kan bevidst vælge en stol, der stikker lidt af fra harmonien for at give den et tvist. Måske ser du en, som du bare falder pladask for.

Bayville gyngestol i kunstlæder


Set på ILVABayville gyngestol

Denne model er en let gyngestol i cognacfarvet kunstlæder. Letheden ses især ved det ret tynde understel og mederne, som er af spinkelt, men solidt metal. Overdelen er mere bastant i sit udtryk, og overfladen med læderlook ser meget indbydende ud. Ryggen er ikke ekstra høj, og den har nogle gode armlæn. 

Siddekomforten er helt i orden på denne stol. Det er en stol, du ikke rejser dig fra lige med det samme. Sæt dig godt til rette i stolen, og bliv der i et godt stykke tid.

Vi kan tillade os at kalde denne for en gammel gyngestol, selvom designet er nyt. Den vil tage sin plads i rummet og udstråle både noget klassisk og noget moderne. Det gør den langtidsholdbar, så du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt den går af mode. Udskifter du nogle af dine møbler, vil du stadig kunne bibeholde din gyngestol.

Fakta om Bayville gyngestolen:

 • Højde: 92 cm
 • Længde: 75 cm
 • Bredde: 84 cm
 • Vægt: 13 kg
 • Understel: sort metal
 • Betræk: cognacfarvet kunstlæder

Stolen findes også i en variant, hvor betrækket er af gråt stof. Det giver stolen et noget andet look. Den vil være lidt mere diskret i udtrykket, men den gode kvalitet er naturligvis den samme. Det kan være lidt svært at vælge imellem de to farver, da de udstråler noget helt forskelligt. Gå gerne efter den, der umiddelbart tiltaler dig mest.

Se pris på Bayville gyngestol hos ILVA

Anton børnegyngestol


Set på (Produktet er udgået)Anton børnegyngestol

Der bliver designet flest gyngestole til voksne, men der findes bestemt også mange super skønne gyngestole til børn. Alle børn elsker at gynge. Ser de en gyngestol, så virker den helt dragende. De må op i den. 

Det helt lille barn bør dog ikke gynge alene, da stolen kan få overbalance, når den bliver gynget i. Derved risikerer barnet at falde med stolen.

Denne Anton model egner sig bedst til børn mellem 3 og 6 år. Så er barnet hverken for let eller for tungt til stolen. 

Det er en gyngestol i stof. Det lækre polyesterstof har en bamseagtig overflade, som er super hyggeligt og blødt for barnet at sidde i. Sædet har en høj ryg, øreklapper, nakkepude og armlæn. Understellet er en let konstruktion af metal, og mederne er af træ. Den har et luksuriøst og samtidig hyggeligt look.

Fakta om Anton børnegyngestolen:

 • Højde: 67 cm
 • Længde: 43 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Vægt: 6,5 kg
 • Materialer: polyester, metal, askefinér

Placer stolen i stuen eller på børneværelset. Barnet vil hygge sig, falde til ro og føle sig favnet af denne rummelige bamseagtige børnegyngestol. Den ligner meget de voksnes stole, og det kan være vigtigt for nogle børn.

Se pris på Anton børnegyngestol hos (Produktet er udgået)

Børge Mogensens ikoniske gyngestol 


Set på CoopBørge Mogensens ikoniske gyngestol

Dette er vel nok en af de mest ikoniske danske gyngestole nogensinde. Børge Mogensen designede den helt tilbage i 1950’erne, og den blev oprindeligt skabt som en spisebordsstol. Siden fik den så tilføjet mederne, som gjorde den til den populære gyngestol, som vi også kender den i dag. 

Hele stolen er lavet af formpresset træ, og den har et meget let udtryk. Det kommer af, at hele ryggen inklusive armlænene er konstrueret af runde tremmer med en ret lille diameter og en vis afstand imellem tremmerne. Sædet er et helt stykke, og understellet er ligeledes meget let i sin konstruktion. Den udstråler i det hele taget elegant og nedtonet stil.

Når designet af denne gamle gyngestol holder, så den stadig produceres i dag taler sig tydelige sprog om, at det er design i en kvalitet i verdensklasse.

Fakta om Børge Mogensens gyngestol:

 • Højde: 87,5 cm
 • Sædedybde: 39,5 cm
 • Armlænshøjde: 65 cm
 • Materiale: bøg

Coop gyngestolen findes også i andre varianter: eg, sort, hvid og grå. Hynder kan tilkøbes. De findes i et væld af farver, og sådan en hynde er let at skifte ud, hvis du trænger til noget forandring.

Et møbelmæssigt stilikon, som denne stol må siges at være, passer ind i de fleste indretninger. Den bør dog have noget plads, så dens elegance kommer bedst muligt til sin ret.

Se pris på Børge Mogensens ikoniske gyngestol hos Coop

Bloomingville Orinoco gyngestol


Set på likehome.dkBloomingville Orinoco gyngestol

Her får du en ekstra bred gyngestol. Det betyder, at den bør have god plads omkring sig. Til gengæld får du en stol, som er i en klasse for sig. Selv om den er en del bredere end en standardstol, så fremstår den alligevel let og luftig.

Det skyldes, at den er lavet af flettet rattan. Den er flettet ret åbent, så konstruktionen er meget luftig. Understellet, som er af hvidmalet metal virker også spinkelt og let i udtrykket. Læg gerne en hynde eller et skind i stolen, og du kan brede dig i en gyngestol med meget stil. Sæt den et sted i rummet, hvor dens lette design rigtigt kommer til sin ret.

Fakta om Bloomingville Orinoco gyngestolen:

 • Længde: 92 cm
 • Bredde: 78 cm
 • Højde 76 cm
 • Materialer: rattan og hvidmalet metal 

Den ekstra brede gyngestol fra Bloomingville kan sagtens rumme to personer. Dermed kan I sidde sammen og gynge i takt. Det er super hyggeligt. Når stolen ikke er i brug, kan den stå og være en smuk skulptur i sig selv. Giv den god plads i rummet, og nyd at sidde i den og at betragte den.

Se pris på Bloomingville Orinoco gyngestol hos likehome.dk

Victor gyngestol – lænestol på meder


Set på SinnerupVictor gyngestol product image

Serien Victor består af en lang række varianter over den samme lænestol med høj ryg, armlæn og øreklapper. Som gyngestol har den et fint og spinkelt net af stivere og et par meder af solidt egetræ. Den kommer i et væld af farver i uldfilt eller polyester i en virkelig god kvalitet, og så er der en enkelt variant, der har betræk af ægte cognacfarvet læder, som også er meget stilfuld. 

Fakta om den uldne Victor gyngestol:

 • Højde: 106 cm
 • Bredde: 70 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Siddehøjde: 43 cm
 • Siddedybde: 48 cm
 • Betræk: uld/polyester
 • Ben: massivt egetræ
 • Stel: blank krom

Stolen fremstår gedigen og bastant. Derfor bør den som alle gyngestole have god plads omkring sig. Den fylder godt i landskabet i sig selv, og når den gerne skulle kunne gynges i, så kræver det lidt mere plads.

De øvrige stole i Victor-serien er henholdsvis lænestole og drejestole. Har du nogle af dem, så kan du fint supplere med en eller to gyngestole – afhængigt af, hvad du har plads til.

Find et betræk, der passer ind i rummets øvrige indretning. Sådan en lækker betrukket stol inviterer til, at du sætter dig ned og slapper af, mens du stille og roligt får lidt fart på den.

Se pris på Victor gyngestol hos Sinnerup

Chen – billig, men stilfuld gyngestol


Set på Morelandchen

Der er en charmerende stil over denne lave Chen stol. Den er en billig gyngestol, men det betyder langt fra, at dens siddekomfort og udtryk ikke er i orden. Det er en lav stol, hvis overdel er lavet af formstøbt plastic i organiske former. Stellet er lavet af forkromet metal, og foden er af lakeret bøgetræ.

Der er på den ene side ikke de store dikkedarer ved denne stol, og på den anden side så har den et virkelig moderne udtryk. Dens spændende miks af tre forskellige materialer fungerer helt fint, og så er siddekomforten virkelig i orden.

Fakta om Chen gyngestolen:

 • Vægt: 6 kg
 • Sædehøjde: 45 cm
 • Højde: 79 cm
 • Bredde: 59 cm
 • Længde: 84.5 cm
 • Materialer: sort plast, forkromet metal og lakeret bøgetræ

Stolen er let, og den fylder ikke alverden. Derfor behøver den ikke nødvendigvis så meget plads i indretningen. Ønsker du en gyngestol på en begrænset plads, så fungerer denne Chen model perfekt. 

Du kan øge siddekomforten og variere farveskalaen ved at lægge et tæppe, en pude eller et skind på sædet. Dermed vil stolen kunne passe fint ind i enhver indretning.

Se pris på Chen hos Moreland

House Nordic Kisa gyngestol


Set på (Produktet er udgået)House Nordic Kisa gyngestol

Denne runde gyngestol fra House Nordic er nærmest udformet som en rede. Den smukke stol i sort kunstlæder fremstår som en skulptur i sig selv. Den sorte overdel er den dominerende del, og den spiller flot sammen med den slanke ben-konstruktion og mederne.

Den er et resultat af moderne nordisk møbeldesign, den kræver sin plads og den bør have en central plads i indretningen.

Fakta om House Nordic Kisa gyngestolen:

 • Vægt: 16 kg
 • Højde: 77 cm
 • Bredde: 107 cm
 • Dybde: 102 cm
 • Siddehøjde: 49 cm
 • Farve sort
 • Materialer: kunstlæder og metal

Der er god plads i denne sorte rede, og siddekomforten er i top. Suppler gerne med en pude, et skind eller et tæppe, og sæt dig godt til rette i stolen. Om du skal læse, slumre eller se fjernsyn, så vil du have en super lækker siddeplads her. 

Stilmæssigt vil den nok bedst passe ind i en ret moderne indretning. Da det er en temmelig dominerende stol, så skal den helst have nogle markante møbler eller malerier at spille sammen med. Så vil der komme en fin balance i tingene.

Se pris på House Nordic Kisa gyngestol hos (Produktet er udgået)

KARE Design Manhattan Rock


Set på (Produktet er udgået)KARE Design Manhattan Rock

Dette er en super moderne tysk gyngestol i hvidt kunstlæder med et helt særligt design. Som udgangspunkt halvt ligger og halvt sidder du i stolen. Dens grundposition er meget tilbagelænet. Den udstråler magelighed og ekstravagance.

Særligt i dybden fylder den meget. Den fylder mere end en meter, så den kræver i høj grad, at der er godt med plads omkring den. Det er en stol, der ikke bare skal skubbes op i et hjørne. Det er en stol, der skal have noget space, og som helt naturligt indtager rummet.

Stilen understreges af materialevalget. Det kridhvide læderlook og de stålgrå markante meder taler deres tydelige stil-sprog. Det kræver både mod og god plads at indrette sig med sådan en stol.

Fakta om KARE Design Manhattan Rock stolen:

 • Højde: 81 cm
 • Bredde: 62 cm
 • Dybde: 110 cm
 • Materialer: hvidt kunstlæder og forkromet stål

Når du sætter/lægger dig i denne stol, så er det nok ikke bare for et øjeblik. Den er særdeles velegnet til den lange drink, din favorit-opera i ørerne eller den gode lur. Eller måske bare til den gode lange snak, hvor du har god tid. 

Se pris på KARE Design Manhattan Rock hos (Produktet er udgået)

Wegner J16 – gyngestolenes konge


Link til produktet Wegner J16

Gyngestolen over dem alle – det må næsten være denne J16, som er designet af den internationalt anerkendte danske møbeldesigner Hans J. Wegner. Den har været en klassiker allerede fra fødslen i 1944.

Det er dansk møbelkunst, når det er allerbedst. Ud over en uovertruffen god siddekomfort, så udstråler denne designergyngestol så meget stil, klasse og eminent håndværk, at den vil være en evig klassiker.

Brug den i din indretning, fordi den er super god at sidde i, og fordi den kan supplere din stilsikre indretning. Den er konstrueret i træ, og den fås i forskellige træsorter og malet træ.

Stolen har en høj tremmeryg, markante armlæn og et understel med meder, der går i ét med resten af stolen. Sædet er lavet af smukt og solidt flettet papirgarn.

Fakta om Wegner gyngestol (J16)

 • Vægt: 11 kg
 • Brede: 63 cm
 • Dybde: 93 cm
 • Højde: 107 cm
 • Materiale: træ

Gyngestolen findes i forskelligt behandlet eg eller bøg, og du kan eventuelt supplere den med den tilhørende fodskammel og hynder. Den er et smukt indslag i din stilfulde og kvalitetsbevidste indretning. Giv den endelig en central placering, og giv den god og velfortjent plads i rummet.

Se også denne artikel på Dagbladet Ringkøbing Skjern : Ny gyngestol mellem fortidens designikoner

Læs også vores artikel om: Find møbler og andet til din indretning online

Denne side er anmeldt af: Tosh M. Frandsen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar