Et lille sofabord er praktisk i små rum, hvor der ønskes en hyggelig atmosfære. Det fungerer perfekt som afsætningsplads, men kan også bruges som dekoration i et hjørne hvor det eksempelvis kombineres med en potteplante eller lignende.

Små sofaborde fås i mange former og farver på nettet, og til denne artikel har vi håndplukket 20 af de flotteste modeller. Se dem herunder og bliv inspireret:

D20 – lille kvadratisk sofabord i sortlakeret birketræ

Det lille kvadratiske D20-sofabord er en del af en større serie designet af Poul M. Volther i 1951 på FDB’s tegnestue.

Dette flotte lille sofabord er kvadratisk og har et fint stel af sortlakerede rundstokke. Det lille sofabord er lavet af birk og en del af en stor møbelserie, som først så dagens lys i 1951 da Poul M. Volther tegnede den på FDB’s tegnestue. Den bærer således en lang historie om en af dansk møbeldesigns første storhedstider.

Det lille D20 sofabord måler 55 x 55 centimeter og har en lille magasinhylde nederst, som er perfekt til opbevaring af dagens avis og et par ugeblade. I samme serie findes flere kvadratiske eller rektangulære sofaborde, som fås i flere spændende farver.

Du kan med fordel kombinere flere små D20-sofaborde i en større stue, hvis du ønsker et flot spil mellem farver og størrelser.

 • Mål: B55 x D55 x H55 cm
 • Materialer: Massiv birk

Se pris på det lille D20 sofabord hos Coop

Living&more Mirror – lille rundt sofabord i rosaguld-look

Living&more Mirror er et flot lille rundt sofabord i rosaguld-look og spejlbordplade.

Living&more Mirror er et fint lille rundt sofabord. Det har et slankt metalstel i rosaguld-look, som passer perfekt ind i den moderne eller klassisk indrettede stue. Faktisk er dette lille sofabord perfekt til flere indretningsstile, da det fremstår minimalistisk og i smukke skinnende nuancer.

Spejlbordpladen i det lille Mirror sofabord giver desuden et flot spejlbillede af alt der står på bordet, hvilket får små blomsterkrukker og andre pyntegenstande til at fremstå større og i et anderledes look.

I samme serie findes også et lille sofabord i messing eller sort look. Det lille sofabord åler 60 centimeter i diameter og har en højde på 45 centimeter.

 • Mål: Ø60 x H45 cm
 • Materialer: Metal og spejlbordplade

Se pris på det lille Mirror sofabord hos Coop

Mater Bowl – lille rundt sofabord i mangotræ med slanke metalben

Mater Bowl er et flot og bæredygtigt lille sofabord af mangotræ og metal.

Bowl er en smuk serie af orientalsk inspirerede små sofaborde, der har en bakke af mangotræ og et slankt stel af sortlakerede metalben. Designet er tidløst og det lille sofabord er designet efter bæredygtige principper, hvilket mangotræet er et godt eksempel på. Det er nemlig en bæredygtig træsort i sig selv, og derudover er sofabordet fremstillet under Fairtrade-certificerede forhold, hvilket betyder at medarbejderne arbejder under ordentlige forhold og får en rimelig løn for deres arbejde.

Ayush Kasliwal har designet dette lille sofabord for danske Mater, og det bærer navnet Bowl på grund af den bakkeformede bordplade. Du kan med fordel kombinere det lille sofabord med andre små eller større sofaborde i samme serie. Det findes desuden i en mørkere variant, hvis du også ønsker en kombination af farvenuancer.

Denne lille model har en diameter på 52 centimeter.

 • Mål: Ø52 x H46 cm
 • Materialer: Mangotræ og metal

Se pris på det lille Mater Bowl sofabord hos Coop

Bloomingville Lucca – lille rundt sofabord med brun glasplade

Bloomingville Lucca fremstår let og elegant med et stel i messinglook og en bordplade i brunt glas.

Bloomingville Lucca er et kønt lille rundt sofabord, som passer perfekt i den elegante indretning med et feminint strejf.

Det lille sofabord har et smukt stel i messinglook og en bordplade i brunt glas, som står perfekt sammen og udtrykker stilren minimalisme. Har du i forvejen indrettet stuen med elementer af guld, er dette lille sofabord intet mindre end perfekt. Det går blandt andet godt sammen med sorte eller lysegrå møbler, men du kan også kombinere flere andre farver og skabe din egen personlige stil.

Det lille runde Lucca sofabord har en diameter på 50 centimeter og en højde på 40 centimeter, hvilket gør det velegnet til selv små rum.

 • Mål: Ø50 x H40 cm
 • Materialer: Metal og glas

Se pris på det lille Bloomingville Lucca sofabord hos Dubuy

C2 – lille kvadratisk sofabordsserie i tidløst design

C2 er et lille danskdesignet sofabord fra Andersen Furniture. Det er en del af en stor serie sofaborde i forskellige farver.

C2-serien er en omfattende tidløs serie af små sofaborde fra Andersen Furniture. De er lavet i størrelser så de kan indskydes delvist, og du kan således både få det i en stor og lille størrelse.

Den lille størrelse måler 43 x 43 centimeter og er dermed et fint lille kvadratisk sofabord, som enten kan stå for sig selv eller i en kombination med et andet lille sofabord.

I serien findes små sofaborde i massiv ubehandlet eg, men der findes også sorte udgaver af bordene. De fås desuden i både runde og firkantede udgaver, så der er gode muligheder for at kombinere modellerne.

 • Mål: B43 x D43 x H43,5 cm
 • Materialer: Massiv eg

Se pris på det lille C2 sofabord hos Dubuy

House Doctor Ox – lille firkantet sofabord i jern

House Doctor Ox er et flot kvadratisk lille sofabord i råt design. Det er lavet af jern og har fødder i messing.

House Doctor Ox er et fint lille sofabord i et rustikt design. Det passer perfekt ind i den rå eller moderne indretning, da det med sine slanke ben og bordplade i slidt look går perfekt sammen med andre møbler i nordisk stil.

Modelnavnet ‘Ox’ hentyder da også til overfladen, som skal imitere oxideret jern. Det får således det lille sofabord til at fremstå med ridser og skrammer, hvilket er en del af designet og perfekt til hjemmet hvor det gerne må være lidt råt og ufint.

Det lille sofabord fås i et flot mørkegråt look med messingfødder, hvilket fuldender det rå look. Det er fuldstændig kvadratisk og måler således 50 centimeter på alle leder og kanter.

 • Mål: B50 x D50 x H50 cm
 • Materialer: Jern og messing

Se pris på det lille House Doctor Ox sofabord hos Dubuy

Less Than 3 – lille gråt sofabord med ben i kobberlook

Less Than 3 er et flot lille sofabord i gråmalet bøg og L-formet ben i kobber. Afhængigt af betragtningsvinklen vil designet ændre sig.

Less Than 3 er et flot lille sofabord, der passer perfekt til den lille hyggekrog. Det har et specielt design som ikke er set særlig ofte, og det gør sofabordet til noget særligt.

Less Than 3 hentyder selvfølgelig til designet af de to bordben, hvoraf det ene er gråt og det andet er L-formet og lavet i kobberlook. Afhængigt af betragtningsvinklen fremstår dette lille sofabord meget anderledes, og det er en del af den illusion det skaber på grund af designet.

Det lille sofabord måler små 42 centimeter i diameter og har en højde på 50 centimeter. Det er designet af Jonathan Sabine og lavet af bøg, på nær det L-formede ben som er i kobber.

 • Mål: Ø42 x H50 cm
 • Materialer: Bøg og kobber

Se pris på det lille Less Than 3 sofabord hos Dubuy

House Doctor Cool – lille rundt sofabord i råt look

House Doctor Cool er et fint lille sofabord med en rund bakke. Det er sammenklappeligt og lavet af jern.

House Doctor Cool er et flot lille sofabord med et råt look. Det skyldes ikke mindst farvenuancerne men også det industrielle design og den tilførte patina i overfladen.

Sofabordet er lavet af jern, og er således meget robust. Det er rundt og har en bakke på det sammenklappelige stel, hvilket er praktisk hvis du gerne vil kunne klappe sofabordet sammen og gemme det væk ved lejlighed.

Det lille sofabord har en diameter på 56 centimeter og en højde på 54 centimeter, hvilket er en perfekt størrelse til den lille stue. Det kan dog også sagtens bruges som et lille sidebord, hvis dette ønskes.

 • Mål: Ø56 x H54 cm
 • Materialer: Jern

Se pris på det lille House Doctor Cool sofabord hos Littlethings

By Lassen Twin – lille kubeformet sofabord med sort stel

By-Lassen-Twin-Lille-Sofabord
By Lassen Twin er et lille kubeformet sofabord med vendbar bordplade. Dermed kan den vendes så den enten er grøn eller messingfarvet.

Det lille Twin-sofabord er genial i dets udformning. Bordpladen kan nemlig vendes så den er grøn eller messing-farvet på toppen, hvilket betyder at du kan skifte farven på bordpladen efter humør og indretningsstil. Af samme grund hedder det lille sofabord “Twin”, da du i bund og grund for 2 sofaborde i ét.

Twin sofabordet er lavet af By Lassen, og bordpladen er kvadratisk med et areal på 49 x 49 centimeter. Stellet er slankt og lavet af sortlakeret metal, hvilket er meget moderne i øjeblikket.

Bordpladen har et areal på 49 x 49 centimeter og højden er på 35 centimeter.

 • Mål: B49 x D49 x H35 cm
 • Materialer: Stål, messing og laminat

Se pris på det lille Twin sofabord hos Livingshop

Ferm Living Cluster – små firkantede indskudsborde i sort metal

Ferm Living Cluster er et sæt små firkantede borde i sort metal. De fås også i andre farver – klik på billedet for at se priser og modeller.

De små Cluster sofaborde fra Ferm Living fremstår slanke og stilrene med en konstruktion af sortlakeret metal, og de fås i sæt med tre små borde der kan skydes ind under hinanden. På den måde kan du spare på pladsen til hverdag og stadig have plads til snacks og drikkevarer i weekender, når du har venner og familie på besøg.

Cluster sofabordene er meget simple i deres design, og derfor passer de ind i mange forskellige typer indretning. De fås desuden i flere farver, som alle kan ses hos forhandleren.

Det største sofabord i dette sæt måler 55 centimeter i bredden, 45 centimeter i højden og 40 centimeter i dybden. De andre borde bliver gradvist mindre, så de kan gemmes under det store bord.

 • Mål – lille: B41 x H35 x D34 cm
 • Mål – mellem: B48 x H40 x D37 cm
 • Mål – stor: B55 x H45 x D40 cm
 • Materialer: Pulverlakeret metal

Se pris på de små Ferm Living Cluster sofaborde hos Dubuy

Normann Copenhagen Tablo – lille rundt sofabord med 3 ben

Normann-Copenhagen-tablo-Lille-sofabord
Det lille trendy Tablo sofabord fås i flere farver og er et nyt design fra Normann Copenhagen.

Dette lille moderne sofabord fås i flere farver og størrelser. Det er designet af Wiig Hansen for Normann Copenhagen, som primært har fokus på moderne nordisk indretning, som dette sofabord også er indbegrebet af.

Det runde sofabord med tre ben i massiv ask og bløde kanter passer perfekt ind i den minimalistisk indrettede stue, og så er det godt til familier med små børn, som gerne vil undgå skarpe kanter.

Bordpladen har en diameter på 50 centimeter, og højden er på 42 centimeter.

 • Mål: Ø50 x H42 cm
 • Materialer: Ask og hvid komposit

Se pris på det lille Tablo sofabord hos Livingshop

Kasse i læderlook kan bruges som lille sofabord

Laeder-Look-Kasse-Lille-Sofabord
Flot kasse i læder-look, designet af Cosy Living. Klik for stort billede.

Hvis du er vild med alternativ og spændende indretning, så er denne kasse i læderlook perfekt som et lille ekstra sofabord til stuen. Eller måske som sengebord?

Den flotte kasse er fremstillet med utroligt flotte messing-lignende nitter hele vejen rundt langs kanterne, ligesom de kraftige beslag på siden både giver et mystisk og rustikt udseende til kassen.

Kassen kan også bruges som lille sofabord i den elegant indrettede stue, hvor der gerne må være tilsat en smule ekstravagance.

 • Mål: H47 x B40 x D32 cm
 • Materialer: Læder look

Se pris på den lille kasse i læderlook hos Fenomen

Hay Tray Table – lille sofabord i metal med bakke

Hay-Tray-Table-Coffee-Square-Lille-Sofabord
Hay Tray Table er et lille sofabord i flere størrelser. Klik for at se alle størrelserne.

Det utroligt moderne og populære Hay sofabord fås i flere størrelser og farver. Det lille sofabord fra Hay er designet i pulverlakeret stål, og passer perfekt ind i den moderne stue, i soveværelset eller som et lille bakkebord til entréen.

Hay er et lille og supermoderne designhus med rødder i Danmark, hvor de jævnligt slipper nye og legesyge indretningskollektioner løs. De er kendt og elsket for at bryde med de traditionelle mønstre, og de går gerne langt i forsøget på at kreere mere spændende indretning i de private hjem.

 • Mål: B40 x D40 x H40 cm
 • Materialer: Pulverlakeret stål

Se pris på det lille Tray Table hos Livingshop

Kähler Unit – lille keramisk sofabord med opbevaring

Kahler-Unit-Lille-Sofabord
Kähler Unit er et utrolig flot bord i keramik og lakeret ask. Klik for at se begge farver.

Vi er dybt fascinerede over dette lille runde sofabord fra den danske virksomhed Kähler, som er udført i keramik og udstyret med to runde huller, så det kan flyttes rundt på nemt og forsigtigt.

Udover at være et lille og funktionelt sofabord med plads til opbevaring af eksempelvis pyntepuder og plaider, så er det også et utrolig flot og moderne møbel, som findes i både antracit grå og hvid, med et låg/bordplade af matlakeret ask.

Kähler Unit kan selvfølgelig bruges til mange ting, og udover at bruge det som et lille sofabord kan du også bruge det som et lille sidebord med opbevaring eller som sengebord. Det findes desuden i to størrelser.

 • Mål: Ø40 x H47 cm
 • Materialer: Keramik, matlakeret ask

Se pris på det lille Kähler Unit sofabord hos Dubuy

Vitis – lille ridsefast sofabord med mørkegrå bordplade

Vitis-Lille-Sofabord
Vitis er et lille sofabord med mørkegrå bordplade og ben i massiv ask. Klik på billedet for at se pris og flere billeder.

Det lille Vitis sofabord fås i tre farver, men den mindste model har mørkegrå bordplade. Det gør dog ikke noget, for det er et rigtig flot lille bord, der passer ind i mange typer indretninger. Det er blandt andet velegnet til den moderne nordiske indretning, men også den mere klassiske og tidløse indretning. Brug det enten som et lille sofabord eller som sidebord til en lampe, alt efter smag og behag.

Sofabordet er trekantet med ridsefast bordplade i laminat, og af samme grund er det nemt at holde rent. Tør blot over med en våd klud, og bordet er så godt som nyt. Ben og stel er lavet i massiv ask, som fremstår pænt og rustikt i samspil med bordpladen.

Bordpladen har en diameter på 50 centimeter, og højden er på 45 centimeter.

 • Mål: Ø50 x H45 cm
 • Materialer: Ask og laminatbordplade

Se pris på det lille Vitis sofabord hos BOBO

Sortello – lille rundt glasbord med justerbar højde

Sortello-Lille-Sofabord
Det lille runde Sortello sofabord har glasplade og rundt stel i rustfrit stål. Det kan justeres i højden fra 40 til 60 cm.

Borde i glas har flere fordele. Blandt andet er det nemt at holde rent og stilrent at se på, hvilket appellerer til rigtig mange boligejere.

Det lille runde Sortello sofabord har således en gennemsigtig bordplade af glas og et rundt stel i poleret rustfrit stål der kan justeres i højden, hvilket får bordet til at fremstå eksklusivt.

Det lille sofabord er perfekt til dig der ønsker et fleksibelt bord, som ikke er alt for stort. Det kan justeres fra 40 til 60 centimeter i højden, og designet passer godt ind i den moderne og mere eksklusive indretning.

Bordpladen har en diameter på 60 centimeter, og højden kan justeres fra 40 til 60 centimeter.

 • Mål: Ø60 x H40-60 cm
 • Materialer: Glas og rustfrit stål

Se pris på det lille Sortello sofabord hos BOBO

Abin – indskudsborde i 3 størrelser

De tre små Abin-indskudsborde er smarte i det lille rum.

Her får du ikke bare ét men tre små sofaborde, som kan skubbes ind under hinanden. Det betyder at du kan spare på pladsen og samtidig sætte alle tre sofaborde ud ved siden af hinanden når der er gæster, hvilket er perfekt til den lille stue.

De tre små sofaborde har et stel af massiv eg og en bordplade i hvidlakeret træ. De passer således rigtig godt ind i den hyggelige tidløse indretning, som klæder mange nyere boliger.

Det største af bordene måler 50 centimeter i højden og har en diameter på 50 centimeter, mens de andre borde er gradvist mindre.

 • Mål: Ø50 x H50 cm
 • Materialer: Massiv eg

Se pris på de små Abin indskudsborde sofaborde hos BOBO

Muubs Teakroot – lille sofabord i genbrugsteak

Muubs-Teakroot-Lille-Sofabord
Muubs Teakroot er et bæredygtigt lille sofabord. Klik for at læse mere.

Hvis du godt kan lide tanken om bæredygtighed og nyder den grønne livsstil, så vil dette smukke lille sofabord fra Muubs klæde dit hjem.

Det særlige ved dette lille sofabord er at den tykke bordplade er udskåret en genanvendt teaktræ, og ikke ét af disse små sofaborde er ens. Du får altså et helt unikt sofabord, som ingen andre har. Det fremstår i øvrigt rustikt, med naturlige sprækket og årer i træet, som dog ikke nedsætter dets holdbarhed, da teaktræ er kendt som en af de mest hårdføre og holdbare træsorter.

De fine tynde bordben er fremstillet i jern, som efterfølgende er malet sort. Det er et rigtig flot lille sofabord til den rustikt indrettede stue.

 • Mål: Ø55-60 x H43 cm
 • Materialer: Genanvendt teak, sortmalet jern

Se pris på det lille Teakroot sofabord hos Unoliving

Skagerak St. Thomas – lille kvadratisk sofabord i teak

Trip-Trap-St-Thomas-Sofabord
Skagerak St. Thomas er et eksklusivt lille bord i massiv teak. Klik for stort billede.

Skagerak er kendt og elsket i hele landet for deres unikke og rene trædesign.

For det meste er Skageraks møbler fremstillet i det eksklusive og hårdføre teaktræ, og det gør sig også gældende for dette lille sofabord, der både kan bruges inde og ude.

Det lille bord kan både bruges som sofabord, men også som et lille ekstra havebord, sidebord, sengebord eller hvad du måtte finde på. Skagerak bordet passer ind i alle skandinaviske hjem, som enten er klassisk eller moderne indrettet.

 • Mål: B46,5 x L46,5 x H41 cm
 • Materialer: Massiv teak

Se pris på det lille St. Thomas sofabord hos TrendyLiving

Muuto Around – lille rundt sofabord med bakke

Muuto-Around-Lille-Sofabord
Muuto Around er et spændende lille sofabord. Klik for at se alle modellerne.

Dette unikke og supermoderne lille sofabord fås i en række spændende farver, men du kan også få det i helt naturligt egetræ. Udover den lille model som du ser på billedet, kan du også få en større model, og du kan vælge mellem flere flotte farver.

Muubs Around vil passe rigtig fint ind i det moderne og minimalistisk indrettede hjem, hvor der er plads til farver og former. Bordet kan både bruges som et lille sofabord, et ekstra sidebord, eller som et lille bord i entréen. Der er mange muligheder.

 • Mål: Ø45 x H46 cm
 • Materialer: Ask eller eg

Se pris på det lille Around sofabord hos Trendbazaar

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

1 kommentar

Skriv en kommentar