Med et langbord kan du samle hele den nærmeste familie eller de bedste venner omkring ét bord, og det bliver således nemt at invitere gæster til middag. Langborde har normalt plads til mellem 8 og 20 gæster omkring samme bord, og kan normalt udvides med rigtig mange tillægsplader. Flere modeller har selvfølgelig plads til at opbevare tillægspladerne under bordpladen, så du ikke skal bruge plads på at opbevare disse ved siden af.

Til denne artikel har vi samlet 11 af de bedste og smarteste langborde til ethvert behov. Se dem alle herunder:

Big – langbord med plads til op til 20 personer

Se pris på langbordet hos ILVA

Hvis du har behov for et fleksibelt langbord med rigtig meget plads, kan Big langbordet være et oplagt valg. Det kan nemlig forlænges helt op til 527 centimeter, hvorved der bliver plads til op mod 20 personer omkring bordet. Dermed kan du invitere familien eller den store venneflok til middag, uden at du skal ud og skaffe ekstra borde.

Langbordet er designet og fremstillet af danske PBJ Furniture, og du ved derfor at håndværket er i orden. Fokusområdet for dette langbord er funktionaliteten og konstruktionen, som der stilles særligt høje krav til når nu det kan forlænges helt op til 527 centimeter.

Big langbordet har en bordplade i hvid højtrykslaminat, som er nem at holde ren og holder længe. Derudover er stellet og benene fremstillet af massiv eg, som har fået en hvidpigmenteret mat lakering.

I kompakt tilstand måler dette langbord 215 centimeter, hvilket er tilstrækkeligt til 6 personer. Tillægspladerne skal bestilles separat, og fås i pakker med 2 styk. Der er plads til 6 tillægsplader i dette langbord.

 • Mål: H74 x B100 x L215 cm.
 • Kan udvides til: 527 cm.
 • Materialer: Højtrykslaminat og egetræ

Edge – langbord med udtræk til 4 tillægsplader

Se pris på langbordet hos ILVA

Edge langbordet har et slankt udtryk, da bordpladen har facetslebne kanter. Af den grund fremstår bordpladen tyndere end den reelt er, og det lette skråtstillede bordben tilfører ligeledes et slankt udtryk.

Til dette kan der isættes op til 4 tillægsplader, som har egne støtteben. Det gør at langbordet kan bibeholde en slank konstruktion, hvorved det er velegnet til boligen hvor det kun sjældent skal udvides.

Langbordet måler 220 centimeter uden tillægsplader, og der er således god plads til op mod 8 personer omkring bordet. Det har en bordplade i hvid højtrykslaminat, samt stel og ben af hvidpigmenteret matlakeret egetræ. Når tillægspladerne ikke er i brug, kan de opbevares under bordpladen.

Som det gælder for de fleste langborde, leveres Edge langbordet uden tillægsplader. Du kan således selv vælge om du ønsker disse, samt hvor mange du har behov for.

 • Mål: H73 x B95 x L220 cm.
 • Kan udvides til: 416 cm.
 • Materialer: Højtrykslaminat og egetræ

Avion – langbord med butterflyudtræk

Se pris på langbordet hos ILVA

Avion langbordet har et lidt anderledes design, da det ikke bruger tillægsplader i traditionel forstand. Tillægspladen er nemlig gemt som en sammenklappelig plade under bordet, så den kan klappes op og bruges efter bordpladen er trukket ud. Det kaldes også for et butterflyudtræk, og er især populært i simple borde med slankt design.

Langbordet måler 220 centimeter uden at være udvidet, hvilket er tilstrækkeligt for de fleste husstande. Der er nemlig plads til op mod 8 personer omkring bordet, som endda kan udvides med yderligere 90 centimeter med det indbyggede butterflyudtræk. Dermed opnås en længde på hele 310 centimeter, hvorved 4-6 ekstra personer vil kunne sidde omkring bordet.

Avion langbordet har en bordplade i hvid melamin, samt ben og stel i hvidolieret eg. Tillægspladen medfølger.

 • Mål: H76 x B100 x L220 cm.
 • Kan udvides til: 310 cm.
 • Materialer: Melamin og egetræ

Calia – langbord i massiv vild eg

Calia – langbord i massiv vild eg

Se pris på langbordet hos ILVA

Calia er et flot og rustikt langbord med en kraftig bordplade af massiv vild eg. Det måler 240 centimeter uden tillægsplader, og kan ved køb af tillægsplader udvides med en hel meter. Dermed er der som standard plads til op mod 8 personer omkring dette langbord, og med tillægspladerne kan der klemmes 4 ekstra personer ind.

Langbordet har et stel i sortlakeret metal, som tilfører et råt og industrielt udtryk til den kraftige bordplade. Tilsammen udtrykker langbordet en smuk og rustik charme, som er særligt klædelig i de moderne indrettede boliger med rå og rustikke elementer.

Kombiner gerne dette langbord med lave stole i læder, metal eller træ, men klassiske skalstole kan også bruges. Ønskes der højere siddekomfort, kan du med fordel lægge lammeskind i stolene, da disse også bidrager til udseendet og indretningen af din spisestue.

 • Mål: H74 x B95 x L240 cm.
 • Kan udvides til: 340 cm.
 • Materialer: Vild eg og metal

FDB C35C – langbord designet af Poul M. Volther

Se pris på langbordet hos luxoliving.dk

C35C-langbordet blev allerede tegnet i 1957, og dengang var Poul M. Volthers ønske at skabe et stilrent og enkelt bord der passede til de mange klassiske stole fra FDB Møbler. Idag er det blevet relanceret af FDB Møbler, som ligeledes har bragt flere forskellige klassiker til live igen. Langbordet er lige så eftertragtet og stilrent som dengang, og med tidens tendenser passer det perfekt til den moderne skandinaviske indretning.

Langbordet fra FDB Møbler er bygget af massiv eg, som er en tæt træsort med et varmt udtryk. Det fremstår simpelt i udformningen og med let svajende ben, der bringer os tilbage til de moderne 50’ere. I samme serie findes flere forskellige størrelser, og det store langbord fås desuden med flere forskellige overfladebehandlinger.

Målene på C35C er 220 x 95 centimeter, hvilket i de fleste husstande er tilstrækkeligt. Der vil sagtens kunne sidde 8 personer omkring langbordet som standard, men hvis det udvides med tillægsplader kan der sidde endnu flere. Hver tillægsplade tilfører 45 centimeter i længden, og det er muligt at isætte en tillægsplade i hver side så langbordets samlede længde bringes op på 310 centimeter. Tillægsplader

 • Mål: H72,5 x B95 x L220 cm.
 • Kan udvides til: 310 cm.
 • Materialer: Egetræ

House Doctor Kant – rustikt langbord af mangotræ

Se pris på langbordet hos luxoliving.dk

Hvis du er til råt og industrielt design, er House Doctor et af de bedste valg. House Doctor er en dansk virksomhed, og her sættes blandt andet fokus på rå og rustikke materialer. Det ses ikke mindst i dette langbord, som har fået det meget sigende navn Kant. Det er nemlig præcis hvad det her: Kanter.

Langbordet har en længde på hele 240 centimeter, hvilket giver plads til cirka 4 personer på hver side. I alt vil du således kunne få plads til op mod 10 personer omkring dette bord, hvilket er perfekt til middage med venner eller den nærmeste familie.

Bordpladen på er på House Doctor Kant lavet af mangotræ, og overfladen har et flot sildebensmønster. Træet fremstår i flotte mørke nuancer, der sammen med det sortlakerede metalstel giver langbordet en helt unik glød. Kombiner eksempelvis med stole af metal, hvis du ønsker en industriel indretning med rå undertoner. Skal der tilføres lidt ekstra siddekomfort, kan du med fordel kombinere stolene med lammeskind eller siddehynder.

 • Mål: H74 x B90 x L240 cm.
 • Kan udvides til: Kan ikke udvides
 • Materialer: Mangotræ og metal

&tradition In Between – langbord i massiv eg

Se pris på langbordet hos luxoliving.dk

&tradition  In Between er det perfekte langbord for dig, der ønsker et simpelt og moderne udtryk i din spisestue. Langbordet er designet af Sami Kallio i 2014, og det er således en moderne klassiker med retro inspirerede undertoner. Bordpladen fremstår helt slank med de facetslebne kanter, og benene er desuden skråtstillede for et øget strejf af elegance.

Længden på dette langbord er på hele 250 centimeter, hvilket giver god plads til op mod 10 personer ved middagsbordet. Således er det muligt at invitere den nærmeste familie eller venner på besøg, uden at du skal udvide spisebordet eller sætte ekstra bordplader i.

Langbordet er lavet af massiv eg, som på den viste model har fået en sort bejdse. Det fås ligeledes med en klar eller røget lakering, hvis de naturlige og rustikke trænuancer ønskes bibeholdt. Modellen kendes også som In Between SK6, og den kan med fordel kombineres med lave stole af enten træ eller metal.

 • Mål: H74 x B100 x L250 cm.
 • Kan udvides til: Kan ikke udvides
 • Materialer: Egetræ

Normann Copenhagen Union – langbord i slankt design

Se pris på langbordet hos Coolshop

Normann Copenhagen Union er et smukt og stilrent langbord, der fremstår slankt og minimalistisk med elegante detaljer i det underspillede design. Et godt eksempel herpå er fødderne, der er af messing. De tilfører et strejf af elegance, som passer perfekt ind i det moderne skandinaviske hjem.

Langbordet har en bordplade af sort højtrykslaminat, som er afsluttet med en kant af ABS plastik. Det betyder at spisebordet både er ridsefast og sikret mod stød, samtidig med at det er særdeles nemt at rengøre. Laminaten er desuden modstandsdygtig overfor ridser og fingeraftryk, som ellers kan være lidt af et problem på mørke bordplader.

Under bordpladen finder du på dette langbord et slankt stålstel, der er sortlakeret og samlet af runde messingskruer. I Union-serien finder du i alt 11 forskellige borde i flere højder og længder, som du kan bruge til såvel spisestuen som dagligstuen.

Langbordet fås i sort, grå eller hvid, og det måler 250 centimeter i længden.

 • Mål: B90 x L250 cm.
 • Kan udvides til: Kan ikke udvides
 • Materialer: Højtrykslaminat og stål

Morrison – langbord med 3 tillægsplader

Se pris på langbordet hos ILVA

Morrison er et klassisk langbord i et tidløst design, der passer ind i de fleste indretninger. Det har desuden udtræk, og kan derfor udvides til hele 512 centimeter. Der medfølger i alt 3 tillægsplader til dette langbord, og du kan tilkøbe 3 mere hvis du ønsker at opnå længden på 512 centimeter.

Langbordet har en bordplade i hvid laminat, som er nem at rengøre ved overtørring med en fugtig klud. Stellet og benene er i hvidolieret eg, som er en tæt og robust træsort med et rustikt islæt.

Der er indbygget opbevaringsplads til tillægspladerne, og udtrækssystemet fungerer ved at benene deles op og stellet udvides. Det betyder at du ikke behøver ekstra støtteben eller lignende, da langbordet allerede har dette indbygget i dets design.

 • Mål: H73 x B100 x L200 cm.
 • Kan udvides til: 512 cm.
 • Materialer: Laminat og egetræ

Bodahl Texas – håndlavet langbord i røgfarvet eg

Texas-Langbord

Se pris på langbordet hos BOBO

Hvis du skal have et rigtigt håndlavet langbord, så er Texas langbordet det rette valg. Det fås i et utal af størrelser og overfladebehandlinger, hvilket kun er muligt fordi det laves på bestilling af møbelsnedkere i Rumænien. Du får således et personligt langbord tilpasset efter dine ønsker og med mulighed for at sætte dit eget præg på størrelse og udseende.

Langbordet fremstår på billedet i mørkt røgfarvet eg med en bordplade af massive egetræsplanker med kraftige ben i sortlakeret stål.

Texas langbordet fås i længder fra 180 til 300 centimeter og med 7 forskellige overfladebehandlinger på bordpladen.

 • Mål: H76 x B100 x L180 cm.
 • Kan udvides til: 300 cm.
 • Materialer: Egetræ med ben i stål

Bodahl Thor – robust langbord i hvidbejdset eg

Thor-Langbord

Se pris på langbordet hos BOBO

Dette langbord fremstår ekstraordinært kraftigt og robust, hvilket skyldes tykkelsen på både bordplade og -ben. Således er bordpladen lavet i egetræsplanker med en tykkelse på hele 12,5 centimeter, mens bordbenene måler 18 x 18 centimeter. Du får med andre ord et rigtig flot langbord, som du kan tilpasse efter dine egne ønsker til størrelse og overfladebehandling.

Thor langbordet er et tungt og kraftigt langbord, som laves på bestilling. Af samme grund har du mulighed for at vælge mellem 14 forskellige størrelser og 4 forskellige overfladebehandlinger, hvorefter det produceres og sendes hjem til dig.

Bordet måler fra 180 til 300 centimeter i længden, og du kan få det med en ekstra god bredde på 110 centimeter, så der er god plads og luft på bordet.

 • Mål: H77 x B100 x L180 cm.
 • Kan udvides til: 300 cm.
 • Materialer: Egetræ

Læs også: Få inspiration til et nyt plankespisebord

Læs også: Vil du samle stuen med et ovalt spisebord? Her få du inspiration til dit køb.

Denne side er anmeldt af: Søren M. Lorenzen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar