Denne artikel opdateres ikke længere – se nyeste testvindere her

I både Energistyrelsens og Tænks røgalarm test konkluderes det, at flere røgalarmer ikke lever op til de standarder de lover.

JO-EL røgalarmen model Classic Solo vinder imidlertid testen hos Tænk, og så er den billig hvis man køber den det rigtige sted. Herunder forklarer vi nærmere hvorfor JO-EL Classic Solo alarmen vinder testen, samt hvad den koster.

Pristjek – her er den billigst:

JO-EL-Classic-Solo-Roegalarm
JO-EL røgalarm Classic Solo er en billig og testvindende røgalarm. Klik og læs mere.

Den eftertragtede Classic Solo røgalarm fra JO-EL er populær og særdeles efterspurgt. Hvis du er ude efter en god pris, så kan det betale sig at købe den online. Herunder ser du de billigste priser vi har kunne finde:

Pristjek på JO-EL røgalarm Classic Solo:

Specifikationer for JO-EL røgalarm Classic Solo

Den indbyggede testknap udsender et svagt blink når røgalarmen fungerer, og du kan ligeledes teste alarmen ved at trykke på denne.

JO-EL røgalarm Classic Solo er ioniserende.

Det betyder at røgalarmen registrerer en brand ved at måle luftens indhold af små ioniserende røgpartikler i luften. Den kan altså også registrere usynlig røg.

Og netop derfor er den ioniserende røgalarm især effektiv til registrering af åbne brande hvor der er adgang til ilt, eksempelvis ved fedtbrande, brande i papirkurv eller møbler og fjernsynsbrande.

Læs mere om JO-EL røgalarmen her

Placering og vedligeholdelse

Det er altafgørende for den røgalarms funktionalitet, at den er placeret korrekt og løbende vedligeholdes. I værste tilfælde kan du risikere at din røgalarm slet ikke virker, og det giver falsk tryghed. Herunder får du nærmere information om korrekt placering og vedligeholdelse af din nye JO-EL røgalarm:

Placering: Altid i loftet. ½ meter fra væggen.

Røgalarmen skal altid placeres så tæt på midten af loftet som muligt, og altid mindst ½ meter fra vægge og andre forhindringer. Ellers risikerer du at skærme for røgalarmen, der ikke kan registrere røgdannelsen korrekt.

Grunden til at røgalarmen kun må placeres i loftet, er fordi røgen vandrer opad, og derfor risikerer du at røgen kravler hen over røgalarmen, hvis den er placeret lavt, eksempelvis på en væg.

Vedligeholdelse: Støvsug og test løbende din røgalarm.

Det er vigtigt at du sørger for at fjerne støv fra røgalarmen løbende. Din JO-EL Classic Solo røgalarm kan have svært ved at måle en dannelse af røg, hvis den er stoppet til med støv. Sørg altid for at bruge en støvsuger, da klude og støvkoste risikerer at presse støvet længere ind i apparatet.

Test løbende din røgalarm med ca. en måneds mellemrum, og test den altid når du kommer hjem fra ferie. Du kan evt. dobbelt-teste din røgalarm ved først at bruge test-knappen og derefter prøve om den registrerer røgdannelsen fra en tændstik du tænder.

Kilder:

Testresultater

På baggrund af Tænks test fra år 2011 anbefalder vi JO-EL Classic Solo røgalarmen. Udover Tænks test er der i august 2014 foretaget en stor test for Energistyrelsen i Danmark samt de norske og svenske myndigheder. Den har vi også taget med i vores research. Læs mere herunder:

Energistyrelsens test: 13 røgalarmer ud af 23 dumpede

Fra 26. august 2014

Sammen med de norske og de svenske myndigheder foretog Energistyrelsen i august 2014 en stor test af 23 røgalarmer, for at se om de overholder de gældende produktstandarder på området for røgalarmer.

Ud af de 23 testede røgalarmer dumpede hele 13 af dem, hvoraf de 7 af dem er at finde på det danske marked. Efterfølgende tog Energistyrelsen dog affære, og udstedte påbud om at fjerne de ulovlige røgalarmer fra hylderne. Du kan hos Energistyrelsen se en komplet liste over de forbudte røgalarmer, som du opfordres til at afmontere, hvis du har nogle derhjemme.

Læs artiklen hos Energistyrelsen

Tænk test: 9 røgalarmer ud af 22 klarede ikke testen

Fra 27. oktober 2011

I år 2011 foretog Tænk en test af 22 røgalarmer, hvoraf hele 9 røgalarmer dumpede testens discipliner. Røgalarmerne blev alle placeret i en vindtunnel, og skulle gennemgå en række prøver, hvor de vendte i forskellige retninger, for at teste om de fungerer lige hurtigt fra alle sider, ligesom der blev testet med afbrænding af forskellige materialer såsom Træ, Plast, Skum og Heptan. Det har man gjort for at måle hvor godt røgalarmerne registrerer forskellig slags røgdannelse.

Røgalarmerne er desuden blevet vurderet på deres brugervenlighed og på hvor nemme de er at montere korrekt.

Testens vinder blev JO-EL røgalarm Classic Solo og den lidt dyrere Jacob Jensen røgalarm. Fælles for dem begge er at de er af den ioniserende type.

Læs hele testen hos Tænk (kræver betalt medlemsskab)

Læs også: Røgalarm test: Hvilke røgalarmer er de bedste?

Denne side er anmeldt af: Nicolai A. Bertelsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

2 Comments

 1. Jeg har lige fået oplyst af én, at mine røgalarmer er skadelige og forbudte, fordi de indeholder et radioaktivt stof. Stemmer Det?
  De var allerede i huset da jeg overtog det for ca 9 år siden.
  Hilsen Anne

  • Hej Anne,

   Der findes mange ioniske røgalarmer på markedet, som måler både synlige og usynlige røgpartikler ved hjælp af en lille smule radioaktivitet. Det er således helt normalt. Nu ved jeg selvfølgelig ikke præcist hvilken røgalarm du har, så jeg kan ikke svare dig på om den er skadelig og/eller forbudt.

   Hvis du er nervøs for om din røgalarm er sikker eller ej, er det måske en god idé at skifte den ud med en ny model. De er trods alt ikke specielt dyre, og de holder i mange år frem.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

Write A Comment