Microfiber-håndklæder oplever en stigende popularitet. De hurtigttørrende håndklæder er praktiske til rejsen, dykkerturen eller i svømmehallen. Med de mange kvaliteter er det også en lækker luksus i hverdagen, så du altid slipper for fugtige håndklæder. 

I modsætning til de almindelige håndklæder i bomuld, så er håndklæder i microfiber både lettere i vægt og tørrer langt hurtigere. 

Der er stor forskel på, hvilke egenskaber de forskellige microfiber-håndklæder har. Derfor har vi i denne artikel samlet de bedste microfiber-håndklæder på markedet. På den måde kan du finde det håndklæde, som lever op til dine specifikke krav og behov. 

Deep blue fra Summersand – Bomagasinets anbefaling som bedste hurtigtørrende håndklædeDeep blue fra Summersand – Bomagasinets anbefaling som bedste hurtigtørrende håndklæde

Håndklædet i deep blue fra Summersand får den største anbefaling af Bomagasinet, der anbefaler det som det bedste hurtigtørrende håndklæde til rejsen.

Anbefalingen fra Bomagasinet skyldes, at Summersand har fremstillet et håndklæde med en lang række unikke egenskaber til en helt fornuftig pris.

Med håndklædet fra Summersand er du sikret et produkt, som tørrer tre gange hurtigere end almindelige håndklæder. Det gør håndklædet perfekt til sport, strand og backpacking. Den hurtigtørrende effekt gør, at du slipper for at bære rundt på et vådt håndklæde. 

I modsætning til de andre håndklæder i testen, så får du med håndklædet fra Summersand et antibakterielt og lugtfrit håndklæde. Det betyder, at du kan lade håndklædet ligge i flere dage efter brug, før det trænger til vask. Går du særligt op i miljøet, så er håndklædet derfor bæredygtigt i brug.

Håndklædet er perfekt til dig, som ønsker en bred vifte af egenskaber og høj kvalitet. Det egner sig også rigtig godt til rejsen, strandturen eller træning. 

Specifikationer:

 • materiale: 80 % polyester og 20 % polyamid 
 • vægt: 130 gram
 • mål: 160 x 80 cm
 • lugtfrit og antibakterielt
 • sandafvisende.

Et håndklæde kan også være en flot, dekorativ detalje på badeværelset. Et ekstra plus ved håndklædet fra Summersand er det flotte design i striber. Hvis du vil fuldende looket, så kan du overveje at købe et matchende badeforhæng eller en flot, matchende bademåtte. De små detaljer kan give en følelse af et helt nyt badeværelse, uden at du skal ofre en formue på store forandringer. 

Se pris på den Vinterbadning starter kit hos

Halo fra Arena – Kundefavorit og håndklæde i microfiber på tilbud Halo fra Arena – Kundefavorit og håndklæde i microfiber på tilbud

Håndklædet Halo er kåret som en kundefavorit. Det er det bedste håndklæde til sport i test. Microfiber-håndklædet fra Arena er et super hurtigtørrende og -absorberende håndklæde. 

Det er et godt valg til dig, som træner eller svømmer, fordi det absorberer vand rigtig hurtigt. Håndklædet i microfiber tørrer desuden hurtigt, og det betyder, at du ikke risikerer at skulle tørre dig i et fugtigt håndklæde, uanset hvor mange gange du har brug for det. Det er en fordel i svømmetasken eller idrætstasken, fordi du slipper for at bære rundt på et vådt og tungt håndklæde.

De mange gode egenskaber gør det også til en god erstatning for bomuldshåndklædet i hjemmet. Er I for eksempel flere, som skal i bad på samme tidspunkt, så er håndklædet hurtig tørt til den næste i rækken.

Håndklædet måler 145 x 90 cm, samme størrelse som et almindeligt håndklæde, men det vejer kun 270 gram. Det kan foldes sammen, så det fylder mindst muligt, og det er en fordel, når du skal have det i tasken eller svømmenettet. 

Halo-microfiber-håndklædet er fremstillet rigtig blødt, da det består af 80 % polyester og 20 % polyamid.

Håndklædet Halo fra Arena er ikke antibakterielt og lugtfrit som håndklædet fra Summerland. Det kræver derfor hyppigere vask, når du skal være sikker på at have et rent og bakteriefrit håndklæde. Se gode råd til, hvor ofte du bør vaske dine håndklæder her.

Specifikationer:

  • hurtigtørrende og -absorberende
  • farve: mørkeblå
  • blødt materiale 
  • mål: 145 x 90 cm
  • medfølger: elastik til sammenfoldning.

Håndklæde i lyseblå fra Speedo – Bedste i test som hurtigtørrende håndklæde i budgetklassenHåndklæde i lyseblå fra Speedo – Bedste i test som hurtigtørrende håndklæde i budgetklassen

Håndklædet i microfiber fra Speedo er særligt populært, fordi det er et meget holdbart håndklæde til en rigtig god pris. 

Det er et lille håndklæde, som kun måler 40 x 30 cm, hvilket gør det ideelt til brug i svømmehallen eller træningscenteret. 

Microfiber-håndklædet er hurtigtørrende, så du behøver ikke vente på, at håndklædet bliver tørt, før du kan bruge det igen. Det er en klar fordel for dig som motionssvømmer eller konkurrencesvømmer, fordi microfiber-materialet giver det en særlig effektiv absorberingsevne. 

Håndklædet er nemt at pakke sammen, og det kan opbevares i den praktiske medfølgende kasse. 

Specifikationer:

 • meget holdbart 
 • farve: lyseblå
 • lille håndklæde
 • perfekt til svømmehallen eller fitnesscenter
 • medfølger: kasse til opbevaring. 

Microfiber-håndklæde fra Scubapro – bedste hurtigtørrende håndklæde til dykningMicrofiber-håndklæde fra Scubapro – bedste hurtigtørrende håndklæde til dykning

Håndklædet fra Scubapro er oplagt at pakke til rejsen eller dykkerferien. Det vejer næsten intet, men er et super-absorberende og hurtigtørrende håndklæde, som gør det perfekt til dykkerrejsen. 

Det er fremstillet i et smart design med et påtrykt Scubapro-logo og illustration af en dykker, der giver det et professionelt look.

Microfiber-dykkerhåndkædet har en fin størrelse og måler 75 x 150 cm. 

Specifikationer:

 • bedst til dykning
 • hurtigtørrende og -absorberende
 • flot design med påtrykt logo
 • vejer meget lidt.

Fourth Element fra Kingfish – Bedst til prisen i test af hurtigtørrende håndklæder Fourth Element fra Kingfish – Bedst til prisen i test af hurtigtørrende håndklæder

Håndklædet fra Kingfish er bedst til prisen, da du får de mange gode egenskaber i et microfiber-håndklæde til en rigtig god pris.

Fourth Element-håndklædet tørrer hurtigt på begge sider og er meget vandabsorberende. Det er blandt andet praktisk for dig, som dykker. Desuden har håndklædet en størrelse, der gør det perfekt til dykkertasken. Håndklædet er også oplagt til strandturen, svømmehallen eller bare derhjemme.

Håndklædet fra Kingfish er det bedste håndklæde til dykkeren til prisen, og ligger prismæssigt lavere end håndklædet fra Scubapro. 

Det kommer i et flot design med forskellige mønstre i sort.

Specifikationer:

 • bedst til prisen
 • hurtigtørrende på begge sider
 • god størrelse
 • smart design. 

Pocket Towel XL fra Sea to Summit – perfekt til outdoor Pocket Towel XL fra Sea to Summit – perfekt til outdoor

Badehåndklædet fra Sea to Summit er et enkelt badehåndklæde i en god kvalitet, som gør det perfekt til udendørsbrug. 

Håndklædet er ret stort og måler 150 x 75 cm. Materialet i microfiber gør det hurtigtørrende og -absorberende. 

Materialet og størrelsen gør det perfekt til dig, som mangler et håndklæde til udendørs brug. Om sommeren kan du bruge det til strandturen eller lægge det over en god liggestol for ekstra god komfort og nydelse. Materialet i microfiber gør håndklædet ekstra blødt, så det fungerer fint som et behageligt underlag. 

Håndklædet fylder og vejer næsten ingenting, og så er det også nemt at pakke det med i rygsækken, når du skal på backpacking eller vandretur i længere tid. Det er særligt nemt at folde sammen og lynhurtigt at lægge i tasken.

Specifikationer:

 • stort håndklæde
 • farve: mørkeblå
 • høj absorberingsevne 
 • vejer meget lidt
 • ideel til outdoor-brug.

Terry fra Cocoon – bedste af de billige håndklæder, oplagt som microfiber-håndklæde til bil

Vil du helst ofre mindst muligt penge på et håndklæde i microfiber, så er Terry fra Cocoon et godt valg. 

På grund af microfiber-materialet deler håndklædet de samme gode egenskaber som de andre håndklæder i testen. Det har en høj absorberingsevne, og det tørrer nemt og hurtigt. 

Det er lavet i et holdbart materiale, som helt fint tåler maskinvask. I modsætning til nogle af de andre håndklæder i kategorien, så holder det ikke bakterier og lugt ude. Derfor skal håndklædet vaskes jævnligt. Du kan læse her, hvor ofte det er optimalt at vaske dine håndklæder. 

Håndklædet fra Cocoon er til dig, som leder efter et billigt, men godt microfiber-håndklæde. Det bliver leveret i en smart, lille pose, så det ingenting fylder. Du kan bruge det som et håndklæde til bil, træning, rejsen eller andet.

Specifikationer:

 • billigste håndklæde
 • lille størrelse
 • fin kvalitet
 • farve: mørkeblå
 • medfølger: smart opbevaringspose.

Microfiber 8-pack-håndklæde fra Borg Living – det stilrene valg

De fleste af os bruger et eller flere håndklæder dagligt. Derfor er det praktisk, at du med pakken fra Borg Living får otte håndklæder i forskellige størrelser med i købet. 

Håndklæderne er udviklet med nanoteknologi, så de tørrer hurtigt samt har en høj absorberingsevne. 

Det er et perfekt køb for dig, som leder efter et godt og mere hurtigtørrende alternativ til bomuldshåndklæderne derhjemme. I pakken får du fire store badehåndklæder samt fire mindre håndklæder, som du for eksempel kan bruge som gæstehåndklæde, til at svøbe håret ind i eller andet. 

Håndklædet er desuden et oplagt valg for dig, som vil være ekstra god ved huden, da det er allergivenligt og skånsomt med sit bløde materiale. Det holder hverken på lugt eller bakterier, hvilket er en ekstra hygiejnisk detalje. 

Specifikationer:

 • enkelt og stilrent design
 • fire badehåndklæder
 • fire små håndklæder
 • god absorbering
 • allergivenligt.

Hvorfor bør du overveje at købe et microfiber-håndklæde?

Der er mange gode grunde til, at du måske bør overveje at udskifte dine bomuldshåndklæder. 

Et håndklæde i microfiber er et oplagt og bedre alternativ til håndklædet i bomuld. Du slipper for de klamme, fugtige håndklæder med microfiberets absorberingsevne og hurtigtørrende effekt. 

Håndklædet er et særlig praktisk valg til dig, som ofte svømmer, træner, dykker eller som skal på en backpacking-rejse. Udover at håndklæderne tørrer hurtigere end almindelige bomuldshåndklæder, så er de også lettere i vægt. Det er smart, fordi det ofte gælder om at have så lidt mulig vægt med på rejsen. 

Det er også et godt valg til parret eller familien, hvor flere personer skal i bad om morgenen eller om aftenen. Med den hurtigtørrende effekt undgår den næste person i rækken nemlig at tørre sig i et halvvådt håndklæde. Køber du tilmed det bakterieafvisende, slipper du for hyppig vask af håndklæderne, hvilket sparer både dig for tid og penge, samt miljøet for yderligere belastning. 

I test-oversigten finder du desuden nogle håndklæder, som er bakterieafvisende og allergivenlige. Det er oplagt for dig med sart hud. 

Overvej derfor et produkt i microfiber, når du skal købe dit næste håndklæde. Prismæssigt er de ikke langt dyrere end almindelige håndklæder i bomuld, men de har flere gode kvaliteter. Materialet er blødt, så du får stadig den behagelige følelse mod huden.

FAQ

🤩 Hvilket håndklæde er det mest anbefalede?

Håndklæderne i testen har forskellige egenskaber, men deep blue-håndklædet fra Summersand er anbefalet af Bomagasinet, og du er sikret topkvalitet for pengene.

🤔 Hvad skal jeg overveje, før jeg køber håndklædet?

Overvej, hvilket formål du skal bruge håndklædet til. Et mindre håndklæde egner sig godt til træning og sport, mens du behøver et større håndklæde på rejsen eller hjemme. 

🧐 Hvor mange penge skal jeg ofre på et microfiber-håndklæde?

Det er helt op til dig, hvor mange penge du ønsker at bruge på et håndklæde. Hvis du ønsker et håndklæde med flere egenskaber, som for eksempel allergivenlig og lugtfri, så kan det godt være, at du skal ofre lidt mere. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar