Guide til håndklæde i bambus → Inspiration og gode råd

Guide til håndklæde i bambus → Inspiration og gode råd

Hvis du er på jagt efter nye håndklæder til hjemmet, er der mange gode grunde til at vælge nogle, der er fremstillet af bambus. Bambusfibre har nemlig mange fordele – det har blandt andet høj absorberingsevne, og så er det allergivenligt. Bambus er desuden også super holdbart og samtidig blødt mod huden.

For at give dig et overblik har vi derfor fundet 2 af de bedste bambus håndklæder, så du lettere kan finde et, der passer perfekt til dig. 

Wonder Living Bambus grå
allergivenligt og tykt og stort

Dagens bedste priser og tilbud på Wonder Living Bambus grå :

 • 70% bambusfibre og 30% bomuld
 • Allergivenligt og OEKO-tex certificeret
 • Hurtig tørring

Grunde til at købe

 • Føles behageligt imod huden
 • OEKO-TEX-certificeret og allergivenligt
 • God størrelse
 • God pris

Grunde til at undgå

 • Tørrer langsomt efter vask

Det mørkegrå bambushåndklæde fra Wonder Living er blødt og lækkert, og materialet har 550 g/m2, hvilket indikerer høj kvalitet.

Mere om Wonder Living Bambus grå

Detaljer

 • Materiale: 70% økologisk bambus og 30% økologisk bomuld
 • Certifikat: OEKO-TEX standard 100
 • Vaskeinstruktioner: Max. 60 grader
 • Tørretumbling: Ja, ved lav temperatur
 • Kvalitet: 550 g pr./m2
 • Vævning: Dobby

Allergivenligt og OEKO-TEX-certificeret
Hvis du har problemer med allergi eller har sart hud, så er bambushåndklæder ideelle valg. Udover det er blødt og behageligt mod huden, så er håndklædet også OEKO-TEX Standard 1-certificeret, hvilket betyder, at håndklædet er frit for farlige kemikalier.

Håndklædet er fremstillet i rene bambusløkker med en god base af bomuld, som er 100% økologisk. Fordelingen af bomuld og bambus er 70% bambusfibre og 30% bomuld, hvor den høje procentdel af bambus gør, at du får alle bambusfibrenes fordele med – f.eks. at håndklædet effektivt absorberer fugt. Det kan derfor med rette også kaldes for et hurtigtørrende håndklæde.

Med håndklædets bløde fornemmelse, slidstærke materiale og store størrelse er det både et oplagt valg til din næste badeferie eller som fast inventar hjemme på badeværelset.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet og analyseret flere hårturbaner, og Wonder Livings Bamboo Hair Turban skiller sig ud med sine imponerende egenskaber. Vi er glade for, at denne turban er lavet af hvid frotté, da det er skånsomt mod dit hår, især hvis det er tørt eller beskadiget. Den elastiske knaplukning sikrer dig en sikker pasform, hvilket vi virkelig værdsætter.

Denne turban har en høj absorberingsevne og tørrer hurtigere end almindelige bomuldshåndklæder, hvilket er fantastisk, når du vil tørre dit hår effektivt. Sammensætningen af 70% økologisk bambus og 30% økologisk bomuld sikrer dig en holdbar turban, som vil vare længe. Dog ville vi ønske, at den fandtes i flere farver og kunne bruges til andre formål, så den kunne passe bedre til dine individuelle præferencer og behov.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Wonder Livings Bamboo Hair Turban som den bedste mulighed for hårtørring.

Gå til bedste pris 249,00 kr. ved Wonder Living
Bedst til hårtørring

Wonder Living Bambus hårturban
smart turban til håret 

Dagens bedste priser og tilbud på Wonder Living Bambus hårturban :

 • Ekstra blød med høj sugeevne
 • Holdbare GOTS-certificerede materialer
 • Hurtigtørrende og nem at vedligeholde

Grunde til at købe

 • Lavet i slidstærkt materiale
 • Certificeret allergivenligt
 • Meget blødt og behageligt
 • Perfekt til både slidt og tørt hår

Grunde til at undgå

 • Kommer kun i én farve
 • Kan kun bruges til hår og hoved

Hvis du er på udkig efter et håndklæde i bambus specifikt til håret, som giver lidt ekstra luksus i hverdagen, så er hårturbanen fra Wonder Living måske noget for dig.

Hårturbanen er fremstillet i pænt hvid frotté, som passer til stort set alle hovedtyper, og så er den desuden nænsom ved håret – den er derfor også god til dig, der har tørt eller slidt hår.

Håndklædet kan fastgøres omkring hovedet ved hjælp af den lille knap med elastik, så det sidder godt fast.

Mere om Wonder Living Bambus hårturban

Detaljer

 • Materiale: 70% økologisk bambus og 30% økologisk bomuld
 • Kvalitet: 550 g pr./m2
 • Vævning: Dobby
 • Certifikat: OEKO-TEX standard 100
 • Tørretumbling: Ja, ved lav temperatur

Høj absorbering og hurtig tørretid
Bambusfibrene giver håndklædet en høj absorberingsevne, hvilket nærmest gør føntørreren helt overflødig.

Derudover lufttørrer håndklædet hurtigere end almindelige håndklæder i bomuld, og så er det fremstillet i højeste kvalitet med et tekstil, der har 550 g/m2. Det betyder også, at håndklædet er ekstra slidstærkt og derfor vil holde i mange år fremadrettet.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Wonder Living White Cloud Bamboo Towel af tre hovedårsager. For det første føles det utroligt blødt og luksuriøst mod huden, hvilket gør det perfekt for dig med følsom eller sart hud. Det er virkelig rart at bruge et håndklæde, der ikke er hårdt eller ubehageligt at berøre.

For det andet er håndklædet lavet af et slidstærkt stof med en densitet på 550 g/m2. Det betyder, at det vil holde i mange år, og du behøver ikke bekymre dig om at skulle købe nyt hele tiden. Det er virkelig rart at have et håndklæde, der kan holde til daglig brug og stadig ser og føles godt ud.

Endelig tørrer håndklædet hurtigt efter brug, hvilket er virkelig praktisk. Du behøver aldrig at bekymre dig om at bruge et fugtigt håndklæde, da det altid er tørt og klar til brug. Det er virkelig rart at have et håndklæde, der er så nemt at vedligeholde.

Vi ville dog ønske, at håndklædet fandtes i flere farver. Det ville give dig mulighed for at tilpasse det til din personlige stil og badeværelse. På trods af denne lille ulempe kan vi varmt anbefale Wonder Living White Cloud Bamboo Towel. Det er OEKO-TEX-certificeret, allergivenligt og har en god absorberingsevne. Og så fås det til en rigtig god pris.

Gå til bedste pris 99,00 kr. ved Wonder Living

Hvorfor skal jeg vælge håndklæder i bambus?

Der er mange gode grunde til at vælge håndklæder lavet af bambus. Herunder har vi samlet nogle af de mest oplagte fordele: 

 • Bambus kan dyrkes uden gødning eller pesticider, og så er det en plante, der vokser hurtigt, og som kan høstes op til fire gange om året. Planten er også hårdfør og kan vokse mange steder. 
 • Høj sugeevne: Håndklæder af bambus har en fantastisk evne til at absorbere fugt. Faktisk helt op til 50% mere end bomuld. 
 • Blødhed: Håndklæder i bambus er særligt bløde, og så er materialet slidstærkt. Det vil sige, at bambus håndklæder holder længere end almindelige håndklæder. 
 • Lethed: Bambus er et let materiale. 
 • Antibakterielt materiale: Bambus er allergivenligt og har antibakterielle egenskaber. 

Kilder: Curvii.dk og Onlineliving.dk

Hvad er forskellen på mikrofiberhåndklæder og håndklæder i bambus?

Hvis du leder efter et hurtigtørrende håndklæde, så overvejer du måske, hvad der er forskellen på håndklæder lavet i bambus og mikrofiber. Der er flere ting, som adskiller de to materialer. Vi har samlet nogle af de mest betydelige forskelle her:

Mikrofiber er et syntetisk materiale, som er fremstillet af meget små tråde eller fibre. For det meste er fibrene lavet af enten polyester eller nylon.

For en størrelsesmæssig sammenligning er en mikrofibres diameter cirka 20 gange mindre end et menneskehår. Det giver dem en særlig evne til at optage vand, skidt og snavs. Med deres meget fine vævning, er det derfor et oplagt materiale til fremstilling af håndklæder og klude.

De tørrer meget hurtigt, og sandsynligheden for, at de bliver ramt af mug, er meget lille.

En anden fordel ved håndklæder i mikrofiber er, at de vejer meget lidt – endnu mindre end et bambus håndklæde. Den lette vægt gør dem til det ideelle valg for folk, som rejser meget og har brug for let oppakning.

Til gengæld kan de ikke holde til almindelig maskinvask.

Bambus har til gengæld en enorm sugeevne, og så er de blødere sammenlignet med mikrofiberhåndklæder, som ikke er ligeså rare at tørre sig med. Bambushåndklæder er derfor mere oplagte til at være en fast del af husholdningen fremfor et rejsehåndklæde.

Du skal dog være opmærksom på, at mange af fordelene kommer fra bambusfibrene, selvom mange bambus håndklæder er lavet af en blanding af bambus og bomuld. Jo højere procent af bambus i håndklædet, jo mere får du glæde af fordelene ved bambus.

 

Kilde: Towelogy.co.uk

FAQ

Hvad er det bedste håndklædemærke?
Der er mange mærker, som fremstiller gode håndklæder. I vores inspirationsartikel har vi dog kun kigget på håndklæder fra Wonder Living, som producerer kvalitetsprodukter i bambustekstiler.
Hvorfor vælge bambus håndklæder fremfor håndklæder i bomuld eller mikrofiber?
Der er flere årsager til at vælge et bambus håndklæde, men det afhænger selvfølgelig også af dit individuelle behov. Hvis du gerne vil have et blødt, allergivenligt og slidstærkt håndklæde, er det en god idé at vælge et i bambus.
Hvordan sikrer jeg mig, at bambus håndklæder forbliver bløde og behagelige?
Generelt holder bambusfibre sig bløde i længere tid end andre materialer. For at forlænge tiden med et blødt håndklæde, kan det dog være en god idé at mindske tørretumbling og i stedet lade dem lufttørre. Du kan også vaske dem med hvid eddike for at blødgøre fibrene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme