De mest inspirerende franske døre: Guide og tips til det perfekte valg

De mest inspirerende franske døre: Guide og tips til det perfekte valg

Med franske døre får du masser af lys og luft ind i dit hjem — og endda relativt billigt. Samtidig kommer dit hjem til at syne meget større, end det reelt er.

Der er dog forskellige designs, materialer og funktioner at tage hensyn til, og det er derfor ikke nødvendigvis nemt at finde den rette model.

Derfor har vi samlet 2 fine franske døre, så du kan finde den, der bedst passer til din bolig. Derudover kan du allernederst også læse lidt om alt det, du bør overveje, inden du køber franske døre.

Dagens bedste priser og tilbud på Bergen Dobbelt Massiv Glasdør:

 • Stærk ramme af fyrretræ
 • Vendbart hængsel
 • 25 dB lyddæmpning

Grunde til at købe

 • Klassisk og elegant design
 • Alsidighed i brug
 • Konstruktion af høj kvalitet
 • Udstyret med vendbare hængsler
 • Dørene giver en støjreduktion på 25 dB

Grunde til at undgå

 • Begrænser privatlivet grundet de mange glaspaneler

Når man taler om franske døre, vil langt de fleste tænke på noget ala modellen her fra Safco Doors. Der er nemlig tale om helt klassiske dobbelte franske døre med hele 12 glasfelter i hærdet glas.

Designets rene linjer og minimalisme gør, at døren passer ind i langt de fleste hjem.

Mere om Bergen Dobbelt Massiv Glasdør

Detaljer

 • Fås i hvid
 • Hængslingen er vendbar, så du ikke behøver tage stilling til side
 • 5 års garanti, der blandt andet dækker funktion og form
 • 12 stk. hærdet glas indsat i sprosser
 • Dansk producent

Og selvom de fleste sandsynligvis vil bruge den som en opdeling af to rum, så kan den faktisk bruges i mange andre rum.

Den franske dør er bygget op omkring en ramme i fyrretræ, hvorefter de 12
stykker hærdet glas er sat ind som fyldninger.

 

Dagens bedste priser og tilbud på Kvadrat 3 Dobbelt Massiv Glasdør:

 • Konstruktion med dobbelt glas
 • Moderne og minimalistisk
 • Stabil og lydisolerende

Grunde til at købe

 • Moderne og minimalistisk design
 • Overflod af naturligt lys
 • Døren er lavet af holdbart fyrretræ
 • Giver god lydisolering
 • Alsidig til ethvert hjem

Grunde til at undgå

 • Trækonstruktionen kan kræve regelmæssig vedligeholdelse

Kvadrat 3 er en dobbelt fransk dør, der passer til enhver bolig – hvad enten den er ældre eller moderne.

Mere om Kvadrat 3 Dobbelt Massiv Glasdør

Detaljer

 • Fås i hvid
 • 5 års garanti, der blandt andet dækker funktion og form
 • Rammekonstruktion udført i fyrretræ
 • 6 stk. hærdet glas
 • Dansk producent

Døren har et lidt mere moderne udtryk end de fleste andre døre, fordi der her er fokuseret på at holde glasruderne så store som muligt. De er altså ikke adskilt af sprosser, men fylder derimod hele døren med 3 ruder på hver side.

Designet giver både et moderne og minimalistisk udtryk, der samtidig tillader så meget lys som muligt at trænge ind i rummene.

Døren er bygget op af fyrretræ, mens glasset er hærdet sikkerhedsglas, hvilket sikrer en stabil dør, der kan holde til lidt af hvert.

Hvad er en fransk dør?

En fransk dør er kort fortalt en dør, hvor glas med sprosser udgør den primære del af selve døren. De findes i rigtigt mange forskellige udformninger og med forskellige detaljer – nogle har store glasruder i, hvor andre har flere, men mindre, glasruder. Du kan desuden få franske dør som enkelt dør, men også som dobbelte døre.

Nogle franske døre har flotte detaljer med fokus på æstetiske snit, hvor der ved andre
franske døre primært er tænkt i de minimalistiske og rene baner. Endelig kan du få dem både i behandlet træ og malede udgaver.

En fransk dør bruges ofte til at få mere plads, lys og luft i rummet, så det virker større. En
sidegevinst ved en fransk dør er dog også, at det rum, den placeres i, ofte får et smukt og elegant udtryk.

Fransk dør mål

Når du skal investere i en fransk dør til dit hjem, er det vigtigt, at du først får helt styr på hvilke mål, den nye dør skal have. Her skal du sørge for at få målt omhyggeligt op hjemmefra, og det er nogle helt konkrete mål, du skal bruge.

For det første skal du have målt hullet til døren. Her skal du bruge både højde og bredde på
dørhyllet. Det vil altså sige, at du skal måle hullet fra gulv til top og fra mur til mur inde i hullet. Dernæst skal du måle dørkarmens bredde og højde. Den skal nemlig også passe til den mur, som døren skal placeres i.

Endelig skal du måle bredden og højden på gerigterne, som er det træværk, døren er omsluttet af. Hvis der er en eksisterende dør, skal bredde og højden på denne også måles. Dermed er du helt sikker på, at den nye franske dør vil passe perfekt.

Fransk dør eller franske dobbelt døre

En fransk dør er en enkelt dør med smukt sprossede ruder i. Men du kan også få den franske dør som en dobbelt dør, altså at der er to franske døre ved siden af hinanden. Her vil du få endnu mere udsyn til de rum, der kobles sammen af de franske dobbelt døre, og du får også et markant større lysindfald.

Hvorvidt du skal have en enkelt fransk dør, eller du skal have franske dobbelt døre afhænger helt af det projekt, du er i gang med, og hvor meget plads du har til døren.

Hvis projektet tillader dobbelt døre, er det klart at anbefale, fordi der er flere fordele at hente, herunder både funktionelt og æstetisk. Du vil nemlig som nævnt få meget mere lys ind, men æstetisk giver de dobbelte døre noget helt særligt til et rum. Det er en smuk tilføjelse, uanset om din bolig ellers er klassisk, af ældre dato eller helt ny.

Hvad koster en fransk dør?

Det er svært at sige noget generelt om, hvad en fransk dør koster. Det afhænger både af
producent, materialer og type, ligesom nogle producenter også laver franske døre efter helt specifikke mål. Disse vil typisk være dyrere end døre efter standard mål.

Prisen afhænger naturligvis også af, hvor du køber fransk dør – du kan ofte gøre gode kup online, eller hvis du køber dem i lavprisbyggemarkeder, såsom jem&fix.

Sådan vælger du den rigtige dør

Det allerførste, du skal se på, er, hvordan den øvrige indretning er i dit hjem. Både de indvendige og de udvendige døre skal naturligvis passe til den øvrige stil i hjemmet, og derfor kan det være en god idé at gennemtænke forinden, hvad der kunne passe godt til netop dit hjem.

For eksempel passer smukke fyldningsdøre rigtigt godt ind i ældre huse, hvor de kan være med til at give et smukt klassisk udtryk. Har du et moderne og nyt hus, vil højglanslakerede døre i MDF derimod ofte passe bedre. Og begge dele kan fås som fransk dør.

Franske døre egner sig i det hele taget rigtigt godt til langt de fleste hjem. For ældre boligers vedkommende kan en fransk dør være med til at åbne op og skabe lys, mens de i en ny og moderne bolig kan give noget personlighed til rummet.

Skab lys og luft med en fransk dør

Én af de helt store fordele ved at have en fransk dør eller franske dobbeltdøre er, at de skaber en illusion af et større rum og en større bolig. Desuden åbner al den ekstra lys rummene op, så de bliver luftige, lyse og åndbare at være i.

Franske døre er på alle måder både æstetisk smukt og ekstremt klædeligt til alle hjem. Fordi de lukker så meget lys ind, skaber du en markant lysere bolig, der er endnu mere behagelig at opholde sig i. Desuden har en fransk dør den fordel, at den tilføjer noget minimalistisk til boligen, som giver ro.

 

Se vores artikel om: Skal du have nye indvendige døre? Her får du et 11 bud på gode indvendige døre

Se også denne artikel på jyllands-posten.dk: Stue med fransk dør

Læs også vores artikel om: Gerigter til døre fuldender dørens look

Se vores artikel om: Hold dit hjem rent med den helt perfekte dørmåtte

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme