Bosch opvaskemaskiner klarer sig generelt godt i test. De er både effektive og energivenlige, samtidig med at flere modeller fås til meget fornuftige priser på nettet. Blandt de bedste modeller finder vi især almindelige opvaskemaskiner til underbygning, men Bosch laver også både smalle og integrerbare opvaskemaskiner med gode egenskaber.

I denne artikel guider vi dig til de Bosch opvaskemaskiner, som vi mener er bedst lige nu. Vi har i alt fundet 7 gode modeller, som du kan læse mere om herunder.

Bosch SMU46CW01S – billig opvaskemaskine til underbygning


Bosch SMU46CW01S er en populær og billig opvaskemaskine til underbygning, som med plads til 13 kuverter er perfekt til 3-4 personer.

Bedste pris: 2.690,00

Køb hos Whiteaway

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Bosch SMU46CW01S er en billig og meget populær opvaskemaskine, som får mange positive anmeldelser blandt hundredvis af købere. Blandt andet nævnes det at den fungerer rigtig godt, er nem at anvende og vasker både bestik og tallerkener helt rene hver gang. På trods af at dens lydniveau er angivet til 46 decibel, oplever mange købere at den er ganske støjsvag og dermed ikke generende selvom den er placeret op ad opholdsrum. Alt i alt er denne Bosch opvaskemaskine således et af de bedste køb netop nu, hvis du søger en god og billig opvaskemaskine med alle de mest gængse funktioner.

Om: I denne opvaskemaskine til underbygning finder vi en række særlige funktioner og egenskaber, som kan være nyttige i hverdagen. Herunder vil vi forklare de forskellige funktioner:

 • Vario kurvesystem: Dette kurvesystem består af en højdejusterbar overkurv, en bestikkurv og en underkurv. Enkelte rækker kan slås op eller ned efter behov.
 • AquaStop: Beskyttelse mod vandskader i maskinens levetid.
 • EcoSilence Drive: Maskinen arbejder ved højst 46 dB.
 • VarioSpeed Plus: Opvaskemaskinen er i stand til at vaske og tørre på mindre tid. Op til 66 % lavere vasketid med denne tilvalgsfunktion aktiveret.
 • ExtraDry: Denne tilvalgsfunktion udvider tørringen, så plastbøtter og lign. også når at blive tørt. Bruger lidt ekstra strøm.
 • Timerfunktion: Mulighed for at udskyde programstart 1-24 timer.
 • Machine Care: Et specialprogram der bruges når opvaskemaskinen skal renses. Det fjerne både fedt og kalkaflejringer.

Denne Bosch opvaskemaskine er velegnet til dig der ønsker en billig model til hverdagsbrug. Den har ikke en masse overflødige funktioner, men derimod er de eksisterende funktioner velegnede til børnefamilien og forskellige behov. Bestikkurven er desuden en fordel i børnefamilierne, fordi det er nemt og enkelt at placere bestikket korrekt i kurven.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.349,00 kr. 0,00 kr. 2.690,00 kr. Til butik »
3.349,00 kr. 0,00 kr. 3.349,00 kr. Til butik »
3.349,00 kr. 0,00 kr. 3.349,00 kr. Til butik »

Bosch SMU88PW03S – A+++ opvaskemaskine


Bosch SMU88PW03S er en yderst populær opvaskemaskine til underbygning. Den får ros fra køberne og er både støjsvag og effektiv.

Bedste pris: 5.999,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Denne Bosch opvaskemaskine skal underbygges, og har et smart design med tydeligt display i fronten og betjeningspanel i toppen af lågen. Det betyder at du nemt kan indstille det ønskede program, inden du lukker lågen. Opvaskemaskinen får stor ros af køberne, der generelt er meget glade for den. Den er nemlig både støjsvag, effektiv og nem at anvende, hvilket køberne generelt sætter pris på i deres vurderinger.

Om: Bosch SMU88PW03S er en underbygningsopvaskemaskine i luksusklassen, hvilket betyder at den har markant flere funktioner end de billigere modeller. Den befinder sig desuden i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse. Det betyder at den er særdeles energivenlig, og derudover har den mange nyttige funktioner til den travle husholdning med børn.

Indvendigt er Bosch opvaskemaskinen indrettet med en over- og underkurv, som er en del af varioFlex Pro-systemet. Det betyder at inddelingen af begge kurve kan ændres efter behov, og overkurven kan desuden højdejusteres så du kan udnytte pladsen i opvaskemaskinen bedst muligt.

Opvaskemaskinen har et væld af programmer at vælge imellem: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Natprogram 50 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader, Lyn 45 grader samt Forskyl. Derudover har den hele 5 tillægsfunktioner: IntensivZone der øger styrken i den nederste spulearm, VarioSpeed Plus der optimerer tidsforbruget, HalfLoad der tilpasser opvasken til en halvt fyldt maskine, HygiejnePlus der tilføjer en 70 graders varm skylning af cirka 10 minutters varighed og ExtraDry, som forbedrer tørringen mod et lidt højere energiforbrug.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
6.099,00 kr. 0,00 kr. 5.999,00 kr. Til butik »
6.499,00 kr. 0,00 kr. 6.399,00 kr. Til butik »

Bosch SMU24AW02S – basismodel til lavpris


Bosch SMU24AW02S klarer sig godt i test, hvor det især er vaskeevnen den udmærker sig på. Den har ikke så mange funktioner, men er også tilsvarende billigere end andre modeller.

Bedste pris: 2.244,00

Køb hos Skousen

 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Denne opvaskemaskine er både simpel og nem at bruge, hvilket også afspejler sig i den meget fordelagtige pris. På trods af dette klarer den sig godt i test, hvor det især er vaskeevnen den udmærker sig på. Den er således et oplagt valg til den lille familie, der ønsker en funktionel opvaskemaskine uden for mange “fyld”-funktioner.

Om: Denne Bosch opvaskemaskine hører til i den billige serie 2. Det er en klassisk opvaskemaskine til underbygning, med en række nyttige basisfunktioner, som du kan læse mere om herunder:

 • Glas 40 program: Især vinglas er sarte og tåler ikke for kraftig maskinvask. Derfor har opvaskemaskinen dette program, som er skåner dine glas under opvask.
 • Vario kurvesystem: Højdejusterbar overkurv og en bestikkurv der kan placeres flere steder i underkurven, gør det muligt at vaske selv store gryder i denne opvaskemaskine.
 • AquaStop: Sikkerhedsfunktion, der beskytter dit hjem mod vandskader i maskinens levetid.
 • VarioSpeed: Optimerer vasketiden, så maskinen er hurtigere færdig med samme vaskeresultat.

Denne simple Bosch opvaskemaskine er det oplagte køb til lejligheden, sommerhuset eller den mindre husholdning, som ønsker en god opvaskemaskine der ikke sprænger budgettet. Den har mangen nyttige funktioner men også et relativt højt lydniveau, så den står bedst i et køkken der ikke ligger i åben forbindelse med spisestue og/eller stue.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 50 dB
 • Antal kuverter: 12
 • Energiforbrug, årligt: 290 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3300 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.244,00 kr. 0,00 kr. 2.244,00 kr. Til butik »
2.244,00 kr. 0,00 kr. 2.244,00 kr. Til butik »
2.244,00 kr. 0,00 kr. 2.244,00 kr. Til butik »

Bosch SMV68MD02E – bedste integrerbare opvaskemaskine


Bosch SMV68MD02E klarer sig rigtig godt i test og er netop nu den bedste integrerbare opvaskemaskine på markedet.

Bedste pris: 4.999,00

Køb hos Skousen

 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Bosch SMV68MD02E er den bedste integrerbare opvaskemaskine netop nu. Den klarer sig godt i test og får mange positive anmeldelser af køberne, der generelt roser den for at være støjsvag, brugervenlig og effektiv. Den har desuden mange smarte funktioner, som er nyttige i en travl hverdag.

Om: Bosch SMV68MD02E skal integreres bag en eksisterende køkkenlåge, hvilket betyder at den fremstår helt diskret. Det betyder dog ikke at du ikke kan følge med i opvasken, for denne Bosch opvaskemaskine har en TimeLight-funktion som projekterer et lille display ned på gulvet under maskinen. Her kan du læse programmets resttid, så du hele tiden kan følge med i hvornår opvasken er færdig.

Når opvaskemaskinen er igang sniger støjniveauet sig kun op på 42 decibel, hvilket er meget lavt. Det er faktisk så lavt at du sagtens kan have denne Bosch opvaskemaskine stående i et åbent køkken, uden at du bliver generet af lyden.

Opvaskemaskinen er indrettet med VarioFlex Pro over- og underkurv samt en bestikbakke. Den har plads til hele 14 kuverter, hvilket er passende til den lidt større husholdning.

Maskinen har 8 forskellige programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Ekstra stille 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader, Lyn 45 grader og  Forskyl. Derudover finder du hele 4 tillægsfunktioner der kan aktiveres efter behov: IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 42 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 266 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
4.999,00 kr. 0,00 kr. 4.999,00 kr. Til butik »
5.519,00 kr. 0,00 kr. 5.519,00 kr. Til butik »

Bosch SMV46CX07E – billig integrerbar opvaskemaskine


Bosch SMV46CX07E er en billig integrerbar A+++ opvaskemaskine, som ikke desto mindre er ganske god.

Bedste pris: 6.739,00

Køb hos Skousen

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Bosch SMV46CX07E er en rigtig god integrerbar opvaskemaskine, der passer fint til familien der først og fremmest ønsker en energivenlig opvaskemaskine. Den befinder sig nemlig i energiklasse A+++, og bruger således kun 234 kWh om året. Køberne roser den generelt for at være brugervenlig og effektiv, med en god tørreevne. Den er således et godt køb for husstanden, der ikke ønsker at spendere for meget på en ny opvaskemaskine men alligevel ønsker en maskine af ordentlig kvalitet.

Om: Bosch SMV46CX07E er en integrerbar opvaskemaskine i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse af dem alle. Den har nemlig et energiforbrug på kun 234 kWh om året, og derudover forbruger den 2660 liter vand årligt.

Opvaskemaskinen er indrettet med en over- og underkurv samt bestikkurv i underkurven, hvilket letter tømningen og påfyldningen. Kurvene er en del af Vario-serien fra Bosch, hvilket betyder at flere af rækkerne kan tilpasses efter behov, ligesom overkurven kan højdejusteres så der både er plads til stort og småt service.

Selvom denne Bosch opvaskemaskine skal integreres bag en skabslåge, kan du følge med i opvasken via InfoLight-lyset under maskinen. Det skifter nemlig gradvist fra rødt til grønt under vasken, så du kan se hvor tæt opvaskemaskinen er på at være færdig med programmet.

Opvaskemaskinen har 6 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Derudover har den 3 tillægsfunktioner: VarioSpeed Plus, HalfLoad og ExtraDry.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
7.935,00 kr. 0,00 kr. 6.739,00 kr. Til butik »
6.739,00 kr. 0,00 kr. 6.739,00 kr. Til butik »
6.739,00 kr. 0,00 kr. 6.739,00 kr. Til butik »

Bosch SMV87PX00E – integrerbar opvaskemaskine i luksusklassen


Bedste pris: 8.199,00

Køb hos Skousen

 • Gode egenskaber

Derfor anbefaler vi den: Bosch SMV87PX00E er en ny model i serie 8, som er pakket med en masse nyttige funktioner til hverdag og weekend. Den er desuden integreret og meget støjsvag, så den passer perfekt ind i det åbne samtalekøkken. Den har hele 7 vaskeprogrammer og 5 tillægsfunktioner, hvilket gør den i stand til at vaske hurtigt, tørre ekstra og meget mere, som gavner i en travl husholdning. Alt i alt en rigtig god luksusmaskine til dig, der stiller ekstra krav.

Om: I denne Bosch opvaskemaskine finder du rigtig mange forskellige funktioner. Deriblandt et støjsvagt natprogram der holder opvaskemaskinen på et lydniveau på 40 dB, hurtigprogrammer og en række tekniske finesser der gør maksinen fleksibel i brug. Herunder kan du læse en forklaring af de forskellige egenskaber:

 • VarioFlex Pro-kurvesystem: Fleksibelt kurvesystem med 3 højdeindstillinger for overkurven gør det muligt at få plads til såvel stort som småt service.
 • EmotionLight: Opvaskemaskinen har indvendig belysning.
 • TimeLight: Programvalg og resttid projekteres på gulvet under opvaskemaskinen.
 • Ekstra stille 50 grader: Vaskeprogram, som reducerer lydniveauet fra 42 dB til 40 dB.
 • AquaStop: Beskyttelse mod vandskader i opvaskemaskinens levetid
 • VarioSpeed Plus: Hurtigere opvask med forkortede programmer. Ved at tilvælge denne programfunktion, bliver opvasken klaret op til 66 % hurtigere.
 • HalfLoad: Tillægsfunktion, som reducerer opvaskemaskinens forbrug og tilpasser det til en halvt fyldt maskine.
 • Timerfunktion: Mulighed for at udskyde programstart 1-24 timer

Denne Bosch opvaskemaskine er det rette valg for familien, der ønsker en diskret løsning uden at gå på kompromis med brugervenligheden og funktionerne. Opvaskemaskinen har et meget diskret ydre, men du kan alligevel følge med i opvasken. TimeLight-funktionen projekterer nemlig resttiden på gulvet. Den har plads til 13 kuverter, og er således godt rummelig med smart udnyttelse af pladsen i VarioFlex Pro-kurvene. Med et A+++ energimærke er forbruget desuden lavt, så du sparer på vand- og elregningen selvom du bruger den meget.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Lydniveau: 42 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Timer: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
8.299,00 kr. 0,00 kr. 8.199,00 kr. Til butik »
8.899,00 kr. 0,00 kr. 8.699,00 kr. Til butik »

Bosch SPU25CW00S – smal opvaskemaskine


Bosch SPU25CW00S er en god smal opvaskemaskine med en simpel indretning, der gør den nem at fylde og tømme.

Bedste pris: 3.315,00

Køb hos Whiteaway

 • Anbefalet

Derfor anbefaler vi den: Med plads til 9 kuverter er denne kompakte Bosch opvaskemaskine perfekt til det lille køkken. Den måler kun 45 centimeter i bredden, men den er alligevel rummelig nok til at klare opvasken for den lille husstand på op til 3 personer. Derudover er den økonomisk i drift, så her får du meget for pengene. Alt i alt er denne opvaskemaskine et godt køb til det lille køkken og familien med mindre behov.

Om: Vi anbefaler denne opvaskemaskine til dig, der har begrænset plads i køkkenet. Den måler nemlig kun 45 centimeter i bredden, men klarer alligevel 9 kuverter per vask. Den er således god til den lille familie, og passer ligeledes fint ind i lejligheden eller sommerhuset. Bosch SPU25CW00S har alle gængse funktioner, og kan vaske bestik og service på højde med normale maskiner.

Denne Bosch opvaskemaskine er i energiklasse A+, og har et årligt energiforbrug på 220 kWh samt vandforbrug på 2380 liter. Den har en klassisk over- og underkurv med bestikkurv i underkurven, samt flere rækker der kan tilpasses efter behov.

Opvaskemaskinen har i alt 5 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Disse programmer er blandt de mest anvendte, og den er således nyttig til både hverdags- og weekendbrug. Derudover har den 2 tillægsfunktioner: VarioSpeed der tidsoptimerer opvasken, samt ExtraDry der skruer lidt op for energiforbruget og forbedrer tørringen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 9
 • Timerfunktion: Ja, 1-24 timer
 • Energiforbrug, årligt: 220 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2380 liter
Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.309,00 kr. 0,00 kr. 3.315,00 kr. Til butik »
3.489,00 kr. 0,00 kr. 3.489,00 kr. Til butik »
3.309,00 kr. 0,00 kr. 3.599,00 kr. Til butik »

Testkilder

Efter at have læst en række laboratorie-tests på nettet, kan vi konkludere at Bosch generelt lægger sig i toppen af testresultaterne. Herunder får du overblik over de testresultater vi har brugt i vores vurdering:

Forbrugerrådet Tænk (22. februar 2018)

Hos Forbrugerrådet Tænk er der blevet testet 73 forskellige opvaskemaskiner. Siden starten af 2017 er kravene til opvaskemaskinernes vaskeevne skærpede, og derfor står denne test som en særskilt test uden ældre modeller.

Tænk har testet opvaskemaskiner efter følgende kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 47,5 %
 • Vand- og elforbrug 20 %
 • Brugervenlighed og brugermanual 18 %
 • Støj 10 %
 • Tidsforbrug 2,5 %
 • Håndværksmæssig udførsel 2 %

I testen findes flere Bosch opvaskemaskiner i toppen af resultatet. Dette på trods af at Bosch-modellerne hører til blandt de billigere af slagsen, men det ændrer ikke ved at vaskeevnen er rigtig god.

Du kan læse hele testen og se hvordan de enkelte Bosch opvaskemaskiner klarer sig,  mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (12. februar 2018)

Råd & Rön har i februar 2018 opdateret deres test så den nu består af 102 opvaskemaskiner, der nu er testet efter skrappere krav end før. Det er kravene til vaskeevnen som er skærpede, og derfor skal opvaskemaskinerne nu vaske og tørre endnu bedre for at opnå samme bedømmelse som tidligere.

I testen er der fokus på disse kriterier:

 • Vaske- og tørreevne 50 %
 • Tidsforbrug 10 %
 • Miljø 10 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

Bosch klarer sig fortsat bedst sammen med Siemens, der også har enkelte modeller placeret i toppen af resultatet. Igen ser vi at de billigere modeller til underbygning er bedst, men flere smalle og integrerbare maskiner klarer sig også godt.

Du kan læse hele testen og se detaljer for alle de testede opvaskemaskiner, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Råd & Rön (8. april 2016)

Dyre opvaskemaskiner er ikke bedre, konkluderer test hos Råd & Rön, hvor rigtig mange opvaskemaskiner er blevet testet.

Opvaskemaskinerne er blevet testet på laboratorie i samarbejde med andre testportaler i Europa, og de er blevet vurderet ud fra følgende kriterier: Vaske- og tørreevne, forbrug af vand og el, brugervenlighed, støjniveau, tidsforbrug, kvalitetsindtryk og brugsanvisning.

Kriterierne i testen fordeler sig således:

 • Vaskeevne 47,5 %
 • Miljø 20 %
 • Brugervenlighed 16 %
 • Lydniveau 10 %
 • Tidsforbrug 2,5 %
 • Kvalitetsindtryk 2 %
 • Brugsanvisning 2 %

Der er intet nyt i at både Bosch og Siemens placeres i toppen af testresultaterne. Det er især den gode vaske- og tørreevne kombineret med et godt indtryk af byggekvaliteten og lavt forbrug af vand og el, der afgør udfaldet af denne test.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Stiftung Warentest (4. maj 2015)

Den tyske forbrugerorganisation har også en stor opvaskemaskine test online, og her er Bosch opvaskemaskinerne ligeledes med i toppen.

I denne test er der primært fokus på opvaskeprogrammernes formåen. Derudover er opvaskemaskinerne testet for deres brugervenlighed, sikkerhed og støjniveau.

Kriterierne fordeler sig således:

 • Øko. program 20 %
 • Auto program 20 %
 • Hurtig program 20 %
 • Betjening 20 %
 • Sikkerhed 10 %
 • Støjniveau 10 %

I testen er opvaskemaskinerne delt op i 4 kategorier efter deres type og størrelse: Integreret opvaskemaskine, opvaskemaskine til underbygning, smal integreret opvaskemaskine og smal opvaskemaskine til underbygning.

Blandt de bedste opvaskemaskiner er Bosch SMV68N20EU, Siemens SN66P080EU, Bosch SMI68N25EU, Miele G 6360 SCVi, Bosch SMV68M90EU og Miele G 6300 SCi Ecoline. Modellerne klarer sig godt på alle parametre, og ligger alle på en god gennemsnitsbedømmelse. Blandt de smalle opvaskemaskiner klarer Bosch SPV69T40EU, Miele G 4860SCVi og Siemens SR66T094EU sig rigtig godt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar