Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Guide: 8 smarte vækkeure til hverdagen

Guide: 8 smarte vækkeure til hverdagen

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Flere og flere begynder at reducere deres skærmtid, hvilket gør et vækkeur til en god investering, så du ikke længere behøver at bruge mobilens alarm.

Derfor har vi fundet 8 flotte vækkeure, der nok skal få dig ud af fjerene om morgenen. Hvad enten du er til minimalistiske modeller eller mere dekorative, er der med garanti noget for dig i vores guide.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Godt designet valg

Georg Jensen Henning Koppel
en designklassiker med et tidløst look

 • Alarm og tidstavle ur i ét
 • Tidløst design fra Henning Koppel
 • Med snooze-funktion og belysning

Går du efter stilrent, dansk design, er vækkeuret fra Georg Jensen en klassiker, der er svær at komme uden om. Uret bygger på designer Henning Koppels skitser – en designer, der etablerede sit designsamarbejde med Georg Jensen tilbage i 1946 og har stået bag alt fra ure til lysestager for virksomheden.

Mere om Georg Jensen Henning Koppel

Detaljer

 • Designet af Henning Koppel for Georg Jensen
 • Rustfrit stål, hvid urskive
 • Dimensioner: 10 x 10 cm

Tidløst design fra Henning Koppel

Uret i rustfrit stål fås i forskellige størrelser – her har vi fokuseret på vækkeuret med en urskivediameter på 10 cm, men det kan også fås i størrelserne Ø30 og Ø40 cm, hvis du i stedet søger et vægur.

Designet er tidløst og passer i enhver indretning via sin blanke flade samt grafiske prikker og tre visere. Du vælger frit, om det skal fungere som et statement piece, eller om det skal indgå i en mere farverig sammensætning. 

Det eksklusive valg

SACKit WAKEit
multifunktionel og elegant

 • Forskellige brugervenlige funktioner
 • Trådløs opladning
 • Udstyret med FM-radio

WAKEit har et stilrent design, kan vække dig blidt med lys og har desuden også DAB+ radioafspilning. Det dansk designet vækkeur er en alt-i-en-løsning til soveværelset, som giver dig en god start på dagen. Nogle af funktionerne inkluderer bl.a. FM- og DAB+-radio, alarmfunktion, Bluetooth højttaler og digitalt display.

 

Mere om SACKit WAKEit

Detaljer

 • DAB+ teknologi og FM-radio
 • Bluetooth højtaler
 • Trådløs oplader
 • Display med justerbart lys, som kan slukkes helt
 • Wake-up light
 • Alarmfunktion
 • Størrelse: 15 x 9,5 x 15 cm
 • Materiale: Polymer, soft touch silikone

Derudover kan WAKEit vække dig med et nærmest solopgang lignende wake-up light ledsaget af din yndlingsmusik, radiokanal eller dine favorit naturlyde.

Udover at vækkeuret både kan afspille musik, lyse rummet op og vække dig til radio om morgenen, får din telefon også glæde af modellen — med WAKEit er det nemlig ikke kun dig, som vågner frisk og veludhvilet, men også din telefon, da vækkeuret har en trådløs oplader på toppen.

SACKit har i mange år været kendt for deres karakteristiske nordisk designede sækkestole, men de har med årene også vækstet ind i andre kategorier, hvilket vækkeuret her er et tydeligt eksempel på.

Det klassiske valg

Arne Jacobsen Roman
dansk design med romertal

 • Tidløst klassisk design
 • Fås i flere smukke nuancer
 • I praktisk pladsbesparende størrelse

Urskiven på Roman er med en diameter på 11 cm ikke så stor, hvilket er ganske fint, da det ofte skal stå på et mindre natbord.

Mere om Arne Jacobsen Roman

Detaljer

 • Farver: Sort og hvid
 • Mål: Ø 11 cm

Klassiske romertal og designhistorie
Urets navn, Roman, er en reference til romertallene på urskiven, hvilket giver et dekorativt udtryk.

Urets design blev til i forbindelse med, at Arne Jacobsen i samarbejde med Erik Møller tegnede Aarhus Rådhus. Til trods for at Arne Jacobsen ikke var begejstret for idéen, måtte han overgive sig til folkets ønsker om et tårn, og derfor tegnede de to arkitekter det letgenkendelige tårn, hvor Roman i samme omgang blev skabt.

Roman kan bruge bruges som vækkeur med den integrerede alarmfunktion eller blot som et almindeligt ur.

Modellen fås desuden også i flere flotte nuancer, hvis du er på udkig efter lidt ekstra farvespil til soveværelset.

Arne Jacobsen City Hall
minimalitisk og smukt

Denne model er anderledes ift. Roman med sit mere stramme og minimalistiske design. Uret er en smuk og dekorativ genstand, der vil give dit soveværelse et ekstra touch, og så er det selvfølgelig også en praktisk hjælp i hverdagen, hvor det sørger for at få dig op og i gang med dagen.

Mere om Arne Jacobsen City Hall

Detaljer

 • Farver: Sort og hvid
 • Mål: Ø 11 cm

Analogt vækkeur med minimalistisk design
City Hall er et klassisk analogt ur med en hvid urskive og sorte detaljer. På urskiven er tallene kun markerede med én streg, hvilket giver et let udtryk.

Uret er både med alarm og lys, hvor du med en let bevægelse med hånden nemt kan aktivere både det praktiske lys og snooze-funktionen – det er derfor ikke engang nødvendigt at trykke på knapper, hvis du vil have 5 minutters ekstra søvn.

Braun 66004 Quartz
prisvenligt hverdagsvalg

Skal du bruge et praktisk analogt vækkeur til en fornuftig pris, så er Braun 66004 Quarz et prisvenligt valg.

Vækkeuret er holdt i hvid med en klassisk urskive med letlæselige tal. Indvendigt byder uret på kvartsteknik i tysk kvalitet fra Braun, hvilket giver en støjsvag og meget præcis visning af klokkeslættet.

Mere om Braun 66004 Quartz

Detaljer

 • Farver: Hvid med sorte detaljer
 • Mål: Ø 68 mm

Brugervenligt vækkeur fra Braun
66004 Quartz er meget intuitivt, og det er nemt og enkelt at sætte alarmen. 

Er alarmtoner for meget, når du skal vågne, kan du i stedet tage et kig på magiske vækkeure, som giver en langsom og mere naturlig opvågning, hvor lys langsomt vækker dig.

Prismæssigt er Brauns vækkeur i den lave ende, og da det tilmed er enkelt og funktionelt, kan alle bruge det. Vækkeuret bruger et enkelt AA-batteri, der medfølger.

Braun BNC015BK-RC
vækkeur med projekter og bevægelsessensor

Med BNC015BK-RC fra Braun kan du med en enkelt bevægelse omkring projektions-sensoren aktivere projektoren indbygget i vækkeuret, så du på væggen eller loftet kan se, hvad klokken er (også i mørke).

Mere om Braun BNC015BK-RC

Detaljer

 • Farver: Sort
 • Mål: 13 x 9 x 4,9 cm

Radiostyring for præcis gengivelse af tiden
Det smarte vækkeur er radiostyret, og du kan derfor altid regne med, at uret går præcist og ikke skal justeres løbende.

Nederst på skærmen med de digitale tal kan du se alarmtidspunktet, så du altid kan holde styr på, om du har valgt det rigtige tidspunkt til din alarm.

Klokken aflæses desuden let på det digitale LCD-display, der kan vendes 180 grader. Ved at tilte uret kan du let aflæse klokken eller projektere klokkeslættet præcist op på væggen, hvor du gerne vil have det.

Med til uret følger både 3 x AA-batterier og en oplader. 

Denver CRL-340 FM
lyd- og lysterapi for en blid opvågning

Bliv vækket helt blidt og forsigtigt af CRL-340 FM, som er en klassisk clockradio med et tvist. Du vil nemlig opleve en langsom opvågning, hvor blide lyde eller radio og lysterapi langsomt vil få dig ud af din søvn.

Mere om Denver CRL-340 FM

Detaljer

 • Farver: Sort og hvid med røde tal
 • Mål: 19 x 8,3 x 18 cm

Simulation af solopgangen
Uret fra Denver er designet med en rund skive omkring det digitale ur i midten. Tallene på det digitale ur er røde på en sort baggrund, mens den hvide cirkel er selve lyslampen.

Lyslampen starter langsomt op med at lyse cirka 30 minutter før, du skal op, hvilket giver den mest naturlige måde at vågne på, da det simulerer en solopgang.

Når alarmen går, afspiller den på baggrund af dit eget valg enten naturlyde eller radio som alarmtone. Lige meget hvilken knap, du trykker på, slukker alarmen igen efterfølgende. Vækkeuret kan også spille radio, hvis du vil høre lidt musik på soveværelset.

Har du problemer med at sove behageligt og komme op om morgenen, kan lysterapien have en positiv indflydelse på din søvn. Uro om natten kan dog også afhjælpes med en smart kugledyne, hvis du har brug for ekstra hjælp til at få en rolig nattesøvn.

TFA Dostmann
radiostyret vækkeur med analog og digital visning

Vågn hver morgen til skøn radiomusik af den lille fikse TFA Dostmann, der oveni sin attraktive pris også er pæn og minimalistisk.

Mere om TFA Dostmann

Detaljer

 • Farver: Sort og hvid med røde detaljer
 • Mål: 11,5 x 4,1 x 9 cm
 • Bruger 3 x AA-batterier (medfølger ikke)

Selvlysende visere og forskellige funktioner
TFA Dostmann er designet med både en klassisk analog urskive med tal og visere samt et lille digitalt ur nederst. Den letlæselige urskive er holdt i hvid med sorte tal, og om natten lyser viserne op med en fluorescerende effekt. Du kan derfor let aflæse klokken i mørke, hvis du skulle vågne op og blive i tvivl om, om det snart er tid til at stå op.

Foretrækker du en digitalvisning af klokken, er der nederst et digitalt ur, som også er selve alarmen, hvor du kan indstille vækningen med stor præcision.

Opsummering: De 8 bedste vækkeur

Se hele tabellen

FAQ

Hvordan vælger jeg et vækkeur?
Når du skal vælge vækkeur, kan du med fordel starte ud med at tage stilling til, om det skal være analogt eller digitalt. Vælger du et analogt vækkeur, skal du overveje designet, mens du med et digitalt vækkeur bør overveje, om den givne model har de funktioner, du skal bruge.
Er det pengene værd at købe et vækkeur?
Medmindre du altid helt naturligt vågner om morgenen på det tidspunkt, du rent faktisk skal op, så er et vækkeur en god investering - især hvis du gerne vil reducere den stigende afhængighed af telefonen.

Derfor er god søvn afgørende

Når du sover, restituerer kroppen, og hjernen bearbejder dagens mange indtryk. Søvn er derfor afgørende for både din hukommelse og din koncentrations- og indlæringsevne. Derudover har søvn en enorm indflydelse på dit generelle velbefindende og helbred.

Hvis du ikke sover godt, vil du få mere af stresshormonet kortisol i kroppen, der fører til endnu mere stress og besvær med at få ordentlig søvn.

Af den grund kan gode rutiner omkring sengetid være til stor hjælp. For det første bør du undgå at tage mobilen med i seng. Mange kan ikke undvære telefonen, fordi den fungerer som vækkeur, men her kan du i stedet med fordel vælge et klassisk vækkeur. Det holder dig ikke vågen og sørger desuden for, at du kommer op og i gang.

Derudover kan du prøve at berolige kroppen en times tid før, du går i seng, lave lidt meditation, investere i din søvnkomfort med en elevationsseng eller gøre andre ting, der får dig helt ned i gear.

Sådan vælger du det rigtige vækkeur

Når du skal vælge vækkeur, kan du med fordel overveje nedenstående spørgsmål, som gør det lettere at finde den model, der passer til dine behov.

Analogt eller digitalt?

Den første ting, du kan overveje er, om dit ur skal være digitalt eller analogt.

Det digitale ur er for nogle lettere at aflæse, mens andre stadig foretrækker den analoge visning med visere og talmarkeringer. Der er ikke en forkert eller rigtig måde at foretrække sit vækkeur på – det er helt op til dig.

Som en ekstra detalje kan du vælge et af de smarte ure med projektor, hvis det er vigtigt at kunne tjekke klokken om natten. De vil nemlig projektere klokkeslættet op på din væg eller loftet, så du altid kan holde styr på tiden selv i mørke.

Vågn til lyd, lys eller vibrationer?

Vi er alle forskellige, og hvor nogle helst vil vækkes øjeblikkeligt og komme op og i gang, foretrækker andre langsommere og mere blid opvågning.

Hvis du foretrækker den blide og langsomme vækning, kan du med fordel kigge på nogle af modellerne med lys og vibrationer i oversigten. De kan nemlig vække dig mere naturligt med en simuleret solopgang, så kroppen vågner roligt og afslappet. 

Designklassiker eller pisvenlig model?

Selvfølgelig bør noget af det afgørende for dit valg af vækkeur også være prisen. Vores guide indeholder både billige modeller samt dyrere designklassikere. Vurder her, hvad du har brug for og hvor meget, du er villig til at betale. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme