Du udsætter dig selv for skadelige stråler og risikoen for at blive fristet af skærmen, hvis du bruger din smartphone som vækkeur. Flere eksperter anbefaler, at du skruer ned for skærmtiden og lægger telefonen fra dig op mod sengetid. Men hvad så med morgenvækningen?
I stedet for at bruge mobilens alarmsystem kan du investere i et flot og praktisk vækkeur, der kan få dig op fra morgenstunden af. På den måde slipper du for at have mobilen med i seng, så du kan få den allerbedste restitution.
I denne oversigt har vi fundet 8 flotte vækkeure, der nok skal få dig ud af fjerene. Vi har udvalgt vores yndlingsudgaver, og du kan finde flotte vækkeure, hvad end du er til det mere minimalistiske eller dekorative.


Georg Jensen Henning Koppel Vækkeur – en designklassiker med et tidløst look

Redaktionens anbefaling

Georg Jensen Henning Koppel Vækkeur

 

Går du efter stilrent, dansk design, er vækkeuret fra Georg Jensen en klassiker, der er svær at komme uden om. Uret bygger på designer Henning Koppels skitser – en designer, der etablerede sit designsamarbejde med Georg Jensen tilbage i 1946 og har stået bag alt fra ure til lysestager og skåle for virksomheden. Det er et ur, der får vores varmeste anbefaling. 

Tidløst design fra Henning Koppel

Uret i rustfrit stål fås i forskellige størrelser – her har vi fokuseret på vækkeuret med en urskivediameter på 10 cm, men det kan også fås i både størrelserne Ø30 og Ø40 cm, hvis du i stedet søger et vægur. Designet er utroligt tidløst og kan indpasses i enhver indretning via sin blanke flade samt grafiske prikker og tre visere. Du vælger frit, om det skal fungere som et statement piece, eller om det skal indgå i en mere farverig sammensætning. Det er en af de mange fordele ved at vælge et så klassisk designobjekt som vækkeuret fra Georg Jensen, der efterhånden har en del år på bagen, men som aldrig vil gå af mode.

Specifikationer:

 • Designet af Henning Koppel for Georg Jensen
 • Rustfrit stål, hvid urskive
 • Urskive med diameteren 10 cm
 • Prisgaranti
 • Rabatkode MOOD10 for 10 % rabat for køb over 2.500 kr. og ved ikke nedsatte varer

SACKit WAKEit – multifunktionel og elegant

Det eksklusive valg

 

SACKit WAKEit

SACKit’s WAKEit kan stå inde for både stilrent design, blid opvågning med lys og DAB+ radioafspilning. Det dansk designet vækkeur er en alt-i-en-løsning til soveværelset, som giver dig en god start på dagen. Nogle af funktionerne inkluderer bl.a. FM- og DAB+-radio, alarmfunktion, Bluetooth højtaler og digitalt display.

Derudover kan WAKEit vække dig med et nærmest solopgang lignende wake-up light ledsaget af din yndlingsmusik, radiokanal eller dine favorit naturlyde. Slut med en brat og larmende vækning!

Udover at vækkeuret både kan afspille musik, lyse rummet op og vække dig til radio om morgenen, får din telefon også glæde af vækkeuret. Med WAKEit er det nemlig ikke kun dig, som vågner frisk og veludhvilet, men også din telefon, da vækkeuret har en trådløs oplader på toppen. Endelig er du fri for grimme ledninger i soveværelset.

Om:
SACKit har i mange år været kendt for deres karakteristiske nordisk designede sækkestole, men de har med årene også vækstet ind i andre kategorier.

En nyere tilføjelse til det stadigt voksende sortiment er den trådløse MOVEit X højttaler, som er i vanligt stilrent design med en udskiftelig front og alle tænkelige funktioner du ellers kender fra større og etablerede mærker. Heriblandt mulighed for at bruge den som en Bluetooth højtaler med lang batterilevetid.

Udvalgte specifikationer:

 • DAB+ teknologi og FM-radio
 • Bluetooth højtaler
 • Trådløs oplader
 • Display med justerbart lys, som kan slukkes helt
 • Wake-up light
 • Alarmfunktion
 • Størrelse: L150 x B95 x H150 cm
 • Materiale: Polymer, soft touch silikone
 • Fiord stof fra KVADRAT

Arne Jacobsen Roman bordur – dansk design med romertal

Designfavoritten


Arne Jacobsen Roman bordur

Redaktionen var begejstrede over dette flotte bordur med alarmfunktion fra den danske designer Arne Jacobsen. Uret vil tage sig flot ud på det lille sengebord i soveværelset med et gennemført enkelt og elegant skandinavisk design.

Urskiven er ikke så stor med en diameter på 11 cm, så det fine ur ikke fylder ret meget. Det kan stå på sengebordet eller en lille hylde på de elegante metalben, så du altid er sikker på at komme op fra morgenstunden af.

Klassiske romertal og designhistorie
Klassiske romertal på urskiven giver navnet til dette ur ”Roman”, der er holdt helt enkelt med en hvid skive og sorte detaljer. Timemarkeringerne er skrevet med romertal, der giver uret et dekorativt udtryk og samtidigt gør det hurtigt og nemt at aflæse klokkeslættet.

Urets design blev til i forbindelse med, at Arne Jacobsen i samarbejde med Erik Møller tegnede Aarhus Rådhus. Til trods for at Arne Jacobsen ikke var begejstret for idéen, måtte han overgive sig til folkets ønsker om et tårn. Derfor tegnede de to arkitekter det letgenkendelige tårn, og det flotte ur Roman blev skabt i samme omgang.

Vågn hver morgen til det flotte Arne Jacobsen vækkeur, der er en sand designfavorit. Du kan bruge det fine ur til vækkeur med den integrerede alarmfunktion eller blot have det stående fremme, hvor du har brug for et praktisk ur.

Modellen kan fås i flere flotte nuancer, hvis du er på udkig efter lidt ekstra farvespil til soveværelset.

Med en integreret alarmfunktion

 • Farver: Sort og hvid
 • Mål: Ø 11 cm

Arne Jacobsen City Hall bordur – minimalitisk og smukt


Arne Jacobsen City Hall bordur

 

Når det kommer til gennemført og lækkert design, så måtte vi lige have endnu et flot Arne Jacobsen vækkeur med i denne oversigt. Denne model er anderledes end den foregående med sit mere stramme og minimalistiske design – noget flere på redaktionen foretrækker til deres soveværelse, når det skal være for æstetikkens skyld.
Borduret er en smuk og dekorativ genstand, der vil give dit soveværelse et ekstra lækkert touch. Det vil også være en praktisk hjælp i hverdagen, hvor det sørger for at få dig op og i gang med dagen med en smart alarmfunktion.

Analogt vækkeur med minimalistisk design
City Hall bordur af Arne Jacobsen er et klassisk analogt ur med en hvid urskive og sorte detaljer. På urskiven er tallene kun markerede med en minimalistisk streg, der gør det muligt at aflæse uret hurtigt med et enkelt blik.

Vækkeuret er ikke blot smukt at kigge på, for det skal nok også sørge for, at selv syvsoverne kommer op og afsted. Det er nemlig både med alarmtone og lys, så du bliver vækket ordentligt.

Du kan med en let bevægelse med hånden aktivere både det praktiske lys og snooze-funktionen. Det er derfor ikke engang nødvendigt at trykke på knapper, hvis du vil have 5 minutter ekstra på den anden side.

 • Farver: Sort og hvid
 • Mål: Ø 11 cm

Braun 66004 Quarz – prisvenligt hverdagsvalg


Braun 66004 Quarz

Skal du bruge et praktisk analogt vækkeur til en fornuftig pris, så er Braun 66004 Quarz et meget prisvenligt valg.

Vækkeuret er holdt i hvid med en klassisk urskive med letlæselige tal. Indvendigt byder uret på kvartsteknik i tysk kvalitet fra Braun. Det giver uret en støjsvag og meget præcis visning af klokkeslættet, hvor du let kan følge med de store visere eller den fikse lille sekundviser.

Brugervenligt vækkeur fra Braun
Vækkeuret fra Braun er meget intuitivt, hvor det er nemt og enkelt at sætte alarmen. Du vil blive vækket af en crescendo-alarmtone, der nok skal få selv sovetryner op.

Er alarmtoner for meget, når du skal vågne, kan du i stedet tage et kig på de magiske vækkeure. De giver en langsom og mere naturlig opvågning, hvor lys langsomt vækker dig.

Du kan sætte en enkelt alarm ad gangen på det gode vækkeur fra Braun, hvilket kan være et minus, hvis du ofte snoozer fra morgenstunden af. Dog giver den støjsvage kvartsteknik i tysk kvalitet en uovertruffen præcis visning, og designet er enkelt og gennemført.

Prismæssigt er dette vækkeur i den lave ende, så det er nemt at få råd til, hvis du skal bruge et funktionelt og enkelt vækkeur til hverdagen. Vækkeuret bruger et enkelt AA-batteri, der medfølger.

 • Farver: Hvid med sorte detaljer
 • Mål: Ø 68 mm

Conzept Electric Projector Clock – billigt vækkeur med projektor


Conzept Electric Projector Clock

På redaktionen var vi positivt overraskede over det smarte og prisvenlige vækkeur med projekter fra Conzept. Modellen fra Conzept er et forholdsvist billigt valg, hvis du både vil have den digitale visning på lED-skærmen og projektoren til at vise klokkeslættet op på vægge eller lofter.

Med et blidt og ikke-forstyrrende rødt lys kaster projektoren indbygget i vækkeuret klokkeslættet ud i rummet. Du kan derfor let finde ud af, hvad klokken er, hvis du vågner i mørket midt nat. Det er en praktisk funktion til dig, der ofte vågner op og har brug for at vide, hvad klokken er.

Enkelt og effektivt design
Selve uret fra Conzept er holdt helt enkelt med et minimalistisk design og en digital visning af klokken. Det gør det let at aflæse, og du skal aldrig tænke på at indstille tidspunktet. Glemmer du ofte skiftene med sommer- og vintertid, så fortvivl ikke! Vækkeuret er radiostyret, så det indstiller sig selv automatisk.

Udover selve klokkeslættet, kan du også aflæse dagens dato og temperaturen i rummet på den smarte LED-skærm.

Du kan sætte 2 alarmer med vækkeuret, og vil du have 5 minutter ekstra, kan du let udsætte alarmerne med den praktiske snooze-funktion.

 • Farver: Sort
 • Mål: B17 x H10 x D4 cm

Braun BNC015BK-RC – vækkeur med projekter og bevægelsessensor


Braun BNC015BK-RC

Vågner du ofte desorienteret op om natten? Her hos Bomagasin.dk kender vi alt for godt at vågne op midt nat og have brug for afklaring på, hvad klokken er. Med uret Braun BNC015BK-RC skal du aldrig længere rode efter telefoner eller vækkeuret.

I stedet kan du med en enkelt bevægelse omkring projektions-sensoren aktivere projektoren indbygget i vækkeuret. Vækkeuret vil aktivere og projektere klokkeslættet op på væggen eller loftet, så du let kan aflæse det selv om natten i mørke.

Radiostyring for præcis gengivelse af tiden
Det smarte vækkeur med projektion fra Braun er radiostyret. Du kan derfor altid regne med, at uret går præcist og ikke skal justeres løbende.

Nederst på skærmen med de digitale tal kan du se alarmtidspunktet. Du kan derfor altid holde styr på, om du har valgt det rigtige tidspunkt til din alarm.

Klokken aflæses let på det digitale LCD-display, der kan vendes 180 grader. Ved at tilte uret kan du let aflæse klokken eller projektere klokkeslættet præcist op på væggen, hvor du gerne vil have det.

Med til uret følger både 3 x AA-batterier og en smart oplader. Du kan derfor let lade uret op, når det løber tør for strøm.

 • Farver: Sort
 • Mål: 13,0 x 9,0 x 4,9

Denver CRL-340 FM – lyd- og lysterapi for en blid opvågnin


Denver CRL-340 FM

Bliv vækket helt blidt og forsigtigt af det smarte vækkeur fra Denver. CRL-340 FM er en klassisk clockradio med et tvist. Du vil nemlig opleve en langsom opvågning, hvor blide lyde eller radio og lysterapi langsomt vil få dig ud af søvnens greb.

Vi er ellevilde med den smarte lysfunktion på redaktionen her hos Bomagasin.dk, hvor den særligt i vintermånederne kan tage følelsen af at vågne op midt nat. I stedet kan du vågne frisk og klar på dagen med den smarte integrerede lysterapi, der simulerer den helt naturlige solopgang.

Simulation af solopgangen
Selve uret fra Denver er designet med en rund skive omkring det digitale ur i midten. Tallene på det digitale ur er røde på en sort baggrund, mens den hvide cirkel er selve lyslampen.

Lyslampen starter langsomt op med en lyse cirka 30 minutter før, at du skal op. Det giver den mest naturlige måde at vågne på, der simulerer en solopgang.

Når alarmen går, vil du have valgt mellem smukke naturlyde eller radio som alarmtone. Lige meget hvilken knap du trykker på, vil du slukke alarmen igen. Vækkeuret kan også spille radio, hvis du vil høre lidt musik på soveværelset.

Har du problemer med at sove behageligt og komme op om morgenen, kan lysterapien have en positiv indflydelse på din søvn. Uro om natten kan også afhjælpes med en smart kugledyne, hvis du har brug for ekstra hjælp til at få en rolig nattesøvn.

 • Farver: Sort og hvid med røde tal
 • Mål: 18,8 x 8,3 x 18,1 cm

Geemarc 1558317 Quarz – vækkeur med vibrationer, lyd og lys


Geemarc 1558317 Quarz

Her hos Bomagasinet.dk er vi enige om, at det smarte vækkeur Geemarc 1558317 Quarz lever helt op til vores forventninger. Du kan nemlig foruden at blive vækket af vibrationer, let aflæse LED-displayet med de røde tal og oplade din mobil med det smarte USB-stik.

Alarmen er formet med en kurve, der gør designet både enkelt og interessant. Kurven på skærmen gør den let af aflæse de digitale klokkeslet, lige meget hvor du kigger på uret fra med den særlige Wak’n’Shake Curve.

Kom op fra morgenen af med vækkeur med lys, lys og vibrationer
Hvis du har problemer med at høre din alarm og ofte sover over dig, er det nødvendigt med en insisterende alarmtone. Geemarc 1558317 Quarz kommer helt op på 90 dB, når du skal ud af fjerene.

Du kan vælge mellem 4 forskellige kombinationer, der kan vække dig. Kombinationerne består af vibrationer, lys og lyd, hvor du selv vælger, hvad du foretrækker. Det er derfor op til dig, hvilket gør det nemt at finde den perfekte morgenvækning, så du kommer op og afsted.

Den praktiske USB-udgang kan bruges til at lade din mobil eller andre elektroniske hjælpemidler op om natten, når du alligevel sover.

 • Farve: Sort med røde tal
 • Mål: L11 x B5 cm

TFA Dostmann – radiostyret vækkeur med analog og digital visning


TFA Dostmann image

Vågn hver morgen til skøn radiomusik af den lille fikse TFA Dostmann radiovækkeur. Der er mange, der foretrækker en blid vækning fremfor en insisterende alarmtone – det gør vi i hver fald her på redaktionen hos Bomagasinet.dk.

I naturen ville solen have været det naturlige vækkeur, der langsomt mindede os om, at natten var omme. Den naturlige vækning kan vi dog simulere med lys og lyd. Du vil aldrig blive træt af høje biblyde eller den samme sang, for du vil hver morgen blive vækket til noget nyt med TFA Dostmann.

Selvlysende visere og forskellige funktioner
Uret TFA Dostmann er lavet med både en klassisk analog urskive med tal og visere samt et lille digitalt ur nederst. Den letlæselige urskive er holdt i hvid med sorte tal, og om natten lyser viserne op med en fluorescerende effekt. Du kan derfor let aflæse klokken i mørke, hvis du skulle vågne op og blive i tvivl om, om det snart er tid til at stå op.

Foretrækker du en digitalvisning af klokken, så er der nederst et digitalt ur på TFA Dostmann. Det digitale ur er selve alarmen, hvor du kan indstille vækningen med et minuts præcision.

 • Farver: Sort og hvid med røde detaljer
 • Mål: L115 x B41 x H91 mm
 • Bruger 3 x AA-batterier (medfølger ikke)

Derfor er god søvn afgørende

Når du sover, restituerer kroppen, og hjernen bearbejder dagens mange indtryk. Søvn er afgørende for både din hukommelse, koncentrations- og indlæringsevne. Derudover har søvn en enorm indflydelse på dit generelle velbefindende og helbred.

Hvis du ikke sover godt, vil du få mere af stresshormonet kortisol i kroppen, der fører til endnu mere stress og besvær med at få ordentlig søvn.

Hvis du vil sove godt, er det vigtigt med gode rutiner omkring sengetid. For det første bør du undgå at tage mobilen med i seng. Mange kan ikke undvære telefonen, fordi den fungerer som vækkeur, men her kan du i stedet med fordel vælge et klassisk vækkeur. Det holder dig ikke vågen og sørger for, at du kommer op og i gang.

Derudover kan du praktisere at få ro på en times tid, før du går i seng, lave lidt meditation, investere i din søvnkomfort med en elevationsseng eller gøre andre ting, der får dig helt ned i gear og afslappet før søvnen.

Sådan vælger du det rigtige vækkeur

Her hos bomagasin.dk har vi samlet 8 flotte og funktionelle vækkeure til dig, der gerne vil vågne med stil. Det er derfor op til dig, om du bliver lige så forelsket i designfavoritterne eller de praktiske detaljer, som flere redaktionsmedlemmerne er.

Når du skal vælge vækkeur, kan du med fordel overveje de følgende spørgsmål. De gør det lettere at finde den udgave, der passer til dine behov, så du kan blive vækket med manér hver eneste morgen.


Analogt eller digitalt?

Den første ting du kan overveje er, om dit ur skal være med en digital LED-skærm eller en klassisk analog urskive.

Det digitale ur er for nogle lettere at aflæse, mens andre stadig foretrækker den analog visning med visere og talmarkeringer. Der er ikke en forkert eller rigtig måde at foretrække sit vækkeur på, så det er helt op til dig, hvad du bedst kan lide.

Som en ekstra detalje kan du vælge et af de smarte ure med projektor, hvis det er vigtigt at kunne tjekke klokken om natten. De vil nemlig projektere klokkeslættet op på din væg eller loftet, så du altid kan holde styr på tiden selv i mørke.

Vågn til lyd, lys eller vibrationer?

Vi er alle forskellige, og selv her på radaktionen kan vi komme op at diskutere, hvordan det er rarest at blive vækket om morgenen. Nogle holder af at blive vækket øjeblikkeligt og komme op og i gang, mens andre foretrækker en langsom og blid opvågning.

Hvis du foretrækker den blide og langsomme vækning, så kan du med fordel kigge på nogle af modellerne med lys og vibrationer i oversigten. De kan nemlig vække dig meget naturligt med en simuleret solopgang, så kroppen vågner roligt og afslappet op

Designklassiker eller pisvenlig model?

Selvfølgelig er noget af det afgørende for dit valg af vækkeur også prisen. Oversigten over smarte vækkeure indeholder både billige modeller, der fint klarer arbejdet til hverdag, og flotte og gennemarbejdede designklassikere, der koster mere.

Hvis design er en vigtig del for dig, kan du tage et kig på de flotte Arne Jacobsen vækkeure. Er budgettet derimod stramt, så findes der også andre gode muligheder blandt de mange modeller.

FAQ

Hvilket er det bedste smart ur?
Et af de bedste smarture på markedet er uden tvivl Arne Jacobsen Roman borduret. Uret har et let og elegant design, der gør, at det kan passe ind i alt slags interiør. Du kan finde uret i mange forskellige størrelser og farver, alt efter hvad dine ønsker er.
Hvordan vælger jeg et smart ur?
Skal du vælge det perfekte smartur, eller smartwatch, skal du blandt andet tage stilling til hvilke funktioner, du ønsker, uret skal have. Nogle smarture har mange forskellige funktioner, som eksempelvis let betjening med touch funktion, mens andre har færre og enkle funktioner.
Har smart ure kameraer?
Nogle smarture har kameraer, mens andre ikke har. Det er meget forskelligt fra smart ur til smart ur. Vil du havde et smart ur med kamera, skal du have fat i et smart ur fra mærket Galaxy. Her finder du et stort udvalg af forskellige smarture, der indeholder gode kameraer.
Er det det værd at købe et smart ur?
Nogle vil elske at rende rundt med et smart ur, mens det for andre vil være fuldstændig ligegyldigt – det er en smagssag. Smart ure er stadig en relativt ny opfindelse, og det kan derfor være svært at vurdere, om det faktisk er det værd at købe et.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar