Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Dampovn test-guide: Vores anbefalinger af de 10 bedste dampovne baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Dampovn test-guide: Vores anbefalinger af de 10 bedste dampovne baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

Med en dampovn får du flere muligheder i køkkenet, hvad enten du vil tilberede grøntsager, fisk eller brød. F.eks. kan du med dampovnen nænsomt tilberede fisk, så det får en helt fantastisk konsistens og samtidig beholder alt saften. Kombinationen af damp og varm luft optimerer nemlig tilberedningsprocessen, så du får det bedste fra begge verdener.

I vores guide kommer vi med vores bud på 2 af de bedste dampovne og kombinationsovne, så du lettere kan finde den, der bedst passer til dig.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit dampovn

Bosch HRG675BS1S
Lager

Bosch HRG675BS1S

Bedste allround valg Gå til bedste pris
6.601 Kr. hos ComputerSalg
Læs vores anmeldelse
Lager
Siemens HR675GBS1S
Lager

Siemens HR675GBS1S

Bedste praktiske valg Gå til bedste pris
15.366 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Voss IEP970RF til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

24. november 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste dampovn i test-guiden 2024:

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte dampovn

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste allround valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch HRG675BS1S
stor multifunktionel ovn med damp og pyrolyse

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch HRG675BS1S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Lynopvarmningsfunktion
 • Rummelig ovn til store portioner
 • Forskellige praktiske funktioner

Bosch HRG675BS1S kan lidt af hvert, og den er således et godt alternativ til en decideret dampovn. Ovnrummet er på hele 71 liter, og den har både dampfunktion samt et pyrolyse rengøringsprogram, hvilket gør den til en rigtig god hverdagsovn.

Grunde til at købe

 • Kommer med flere funktioner
 • Stor ovnkapacitet på 71 liter
 • Let at rengøre med pyrolyseprogram
 • Dampfunktion til kombineret madlavning
 • Brugervenligt touch-display

Grunde til at undgå

 • Kan være for avanceret til nogle personer

Derfor anbefaler vi Bosch HRG675BS1S

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Type: Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • Volumen: 71 L
 • Temperaturkontrol: Touch betjeningspanel
 • Rengøring: Pyrolyse rengøringsprogram
 • Temperatur: 30-300 grader

Modellen har også en dampfunktion, som gør det muligt at kombinere damp med et almindeligt ovnprogram, og derudover har den pyrolyse til hurtig og nem rengøring af ovnrummet, så du slipper for manuel rengøring.

Som alternativ til dampovnen er den derfor et godt valg, og mange forbrugere er super tilfredse med modellen. Den roses blandt andet for at være effektiv og nem at anvende, og med et ovnrum på 71 liter er den stor nok til at klare de fleste behov.

Mere om Bosch HRG675BS1S

Bosch HRG675BS1S ikke bare en dampovn, men derimod en konventionel ovn med mulighed for blandt andet dampskud og varmluft. De mange funktioner kan kombineres på forskellige måder for at opnå den perfekte tilberedning af alt fra brød til fisk og kager, og den har i alt 13 programmer indbygget. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp.

Du har også mulighed for at indstille temperaturen fra kun 30 grader og op til 300 grader, så tilberedningen kan tilpasses forskellige behov. Under pyrolyserengøringen kan ovnen dog komme op på 500 grader, så fedt og snavs brændes af ovnens overflader. Efterfølgende kan den resterende aske fjernes fra bunden med en fugtig klud.

Modellen har et touch display, hvor der i midten vises den valgte temperatur og det valgte program.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Bosch HRG675BS1S på grund af dens alsidige funktioner. Den rummelige ovnkapacitet på 71 liter, sammen med dampfunktionen og det pyrolytiske rengøringsprogram, gør den til en fantastisk hverdagsovn. Dampfunktionen giver dig mulighed for at lave kombineret madlavning, og pyrolysen gør det nemt for dig at rengøre ovnen uden at skulle gøre det manuelt.

Dog kan nogle måske synes, at HRG675BS1S er for avanceret til deres behov. Vi ville gerne have set mere brugervenlige betjeningselementer for at gøre den endnu bedre.

Alt i alt anbefaler vi Bosch HRG675BS1S som et godt allround-valg, fordi du får en række funktioner, en rummelig ovnkapacitet og nemme rengøringsmuligheder, hvilket gør den velegnet til en række forskellige madlavningsbehov.

Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Siemens HR675GBS1S
rummelig ovn med damp og pyrolyse

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens HR675GBS1S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem rengøring med pyrolysefunktion
 • 13 opvarmningsmetoder
 • Brugervenligt TFT-display med drejeknapper

Siemens HR675GBS1S er en rummelig ovn identisk med Bosch HRG675BS1S, der blandt andet har damp og mulighed for pyrolyse rengøring. Det gør den til en god og alsidig hverdagsovn, der tilmed får mange positive anmeldelser.

Grunde til at købe

 • Kommer med 13 forskellige opvarmningsfunktioner
 • Kombination af damp- og varmlufttilberedning
 • Pyrolytisk rengøringsfunktion for nem vedligeholdelse
 • Kølig front for øget sikkerhed
 • Brugervenligt touch-display med TFT-skærm

Grunde til at undgå

 • Kan være for avanceret til nogle personer

Derfor anbefaler vi Siemens HR675GBS1S

Detaljer

 • Energiklasse: A+
 • Type: Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • Volumen: 71 L
 • Temperaturkontrol: Touch betjeningspanel
 • Rengøring: Pyrolyse rengøringsprogram
 • Temperatur: 30-300 grader

Siemens HR675GBS1S læner sig egenskabsmæssigt tæt op ad en testvindende indbygningsovn i samme serie, men her får du lidt flere funktioner, der blandt andet gør den i stand til at tilberede maden ved damp.

Modellen får flere positive anmeldelser af køberne, der blandt andet roser den for at være nem at anvende, rummelig og effektiv. Derudover er det et stort plus, at den har pyrolysefunktion, da det gør den super nem at holde ren.

Mere om Siemens HR675GBS1S

Ovnen fra Siemens kan kombinere dampen med både varmluft, over-/undervarme og 11 andre programmer. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp, der gør det muligt at tilføre dampskud under opvarmningen, genopvarme ved brug af damp samt at hæve dej.

Temperaturen går fra 30-300 grader, men ved pyrolyse-rengøring kommer den helt op på 500 grader, så fedt og snavs forsvinder.

Ved de almindelige ovnprogrammer kommer ovnens front ifølge producenten ikke op på mere end 30 grader. Den forbliver altså kølig under brug, hvilket gør den sikker for små børnefingre.

Vandtanken er desuden gemt væk under selve betjeningspanelet og kan blot løftes op, når der skal påfyldes mere vand.

Betjeningspanelet er med touch, og der er en 2,8 tommer TFT-farveskærm, som viser det valgte program.

Bomagasinets vurdering

HR675GBS1S fra Siemens tilbyder både damp og pyrolytisk rengøring, hvilket vi er meget begejstrede for. Derudover har den hele 13 forskellige varmefunktioner, kombinationen af damp- og varmlufttilberedning og et brugervenligt touch-display med en tydelig TFT-skærm.

Dog kan nogle brugere måske finde den lidt for avanceret til deres behov. Alt i alt vil vi varmt anbefale Siemens HR675GBS1S som det bedste praktiske valg, når du tænker på dens rummelighed, positive anmeldelser og alsidige funktioner.

FAQ

Hvordan vælger jeg en dampovn?
Når du skal vælge en dampovn, bør du overveje hvilke indstillinger, du har behov for. Derudover er det også vigtigt at overveje ovnens kapacitet. På den måde sikrer du dig, at ovnen matcher dine behov.
Kan jeg erstatte min almindelige ovn med en dampovn?
Ja, du kan i princippet godt erstatte din almindelige ovn med en dampovn, da en dampovn kan udføre alle de samme tilberedninger, som en almindelig ovn kan. En dampovn tilbereder tilmed maden på en mere skånsom måde.
Hvad kan jeg bruge en dampovn til?
Du kan bruge en dampovn til præcis det samme, som du bruger en almindelig ovn til. Da dampning dog er en langt mere skånsom tilberedningsmetode, bibeholder emnerne i ovnen bedre smagen. Dertil gør dampen også, at maden ikke tørrer ud.

Hvad er en dampovn?

En dampovn er en avanceret ovn, der kan bruge damp til at tilberede mad på en sundere måde. I en dampovn bliver maden tilberedt ved at dampen omslutter maden og giver den en jævn opvarmning. Dette gør det muligt at tilberede maden på en mere skånsom måde, da det er muligt at bruge lavere temperaturer og mindre olie eller fedtstof.

Dampovne er også kendt for deres evne til at bevare madens ernæringsværdi og smag, da dampen holder på de vigtige næringsstoffer og aromaer i maden. Dette gør dampovne populære blandt sundhedsbevidste madentusiaster og professionelle kokke.

Hvis du er interesseret i at lære mere om dampovne og deres fordele, kan du også overveje at læse mere om kombiovn. En kombiovn er en ovn, der kombinerer dampovnens fordele med traditionel ovnteknologi, hvilket giver dig mulighed for at tilberede mad på flere forskellige måder. En kombiovn kan tilberede maden på samme måde som en traditionel ovn, men den har også indbygget dampfunktion, som giver dig mulighed for at tilberede mad på den skånsomme dampovns-måde.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin testede i juni 2015 en række forskellige dampovne, hvoraf de seks af dem havde mulighed for at kombinere damp med varmluft. I alt blev syv dampovne testet.

Alle dampovnene er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 45 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Forvarmning 5 %
 • Temperatur nøjagtighed 5 %
 • Temperatur stabilitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen ender Siemens CD634GBS1 med at klare sig bedst, men denne model bliver ikke bedst i test, da den udelukkende kan dampe. Den kan således ikke kombinere dampen med andre varmekilder, som det er gældende med de andre dampovne i testen. Electrolux EOB9956VAX ender således med at blive bedst i test, men alle dampovnene klarer sig generelt fint i testen og ender alle med en bedømmelse højere end middel.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Udover det har vi anvendt magasinets test af BOSCH HSG856XC7 for at blive klogere på ovnens egenskaber.

Testen er udført: juni 2019
Du kan læse testen her

Stiftung Warentest

Tilbage i januar 2012 foretog tyske Stiftung Warentest en kombineret test af dampovne til indbygning og en række billigere bordmodeller, der særligt er velegnet til dampning af fisk og grøntsager. Vi fokuserer her på de 9 testede dampovne til indbygning.

Der er fokus på følgende kriterier i testpanelets samlede vurdering:

 • Madlavning 50 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen af de 9 dampovne til indbygning klarer flere af modellerne sig godt. I alt ender tre dampovne med at dele førstepladsen: Bosch HBC24D553, Neff Mega C47D22N0 og Siemens HB24D552. De tre dampovne bliver alle vurderet til at være gode på alle fire testede parametre, hvor det især er på madlavning, at de brillerer. Anderledes ser det ud for AEG KS7415001M, der i denne test skuffer på både betjening og håndtering.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Vi har anvendt anmeldelsen af Bosch HRG6769S6 for en ekspertvurdering af produktet.

Anmeldelsen er udført: Oktober 2016
Du kan læse anmeldelsen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme