Kapsel kaffemaskinerne bliver stadig mere og mere populære i de danske hjem. Det skyldes primært to ting: Bredere udvalg af kaffekapsler og flere kapselmaskiner at vælge imellem. Sidstnævnte tager vi et kig på i denne artikel, hvor vi kommer med 5 konkrete anbefalinger.

Herunder er vores top 3 over de bedste kapselmaskiner lige nu:

Læs også: Espressomaskine Test

Nespresso CitiZ & Milk – testvinder skummer mælk og brygger god kaffe

Nespresso-Citiz-Milk-Kapselmaskine Bedste pris: 1.309,00 (Skousen)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – Aftonbladet
 • Topscorer – Vlt.se

Derfor anbefaler vi den: Testpanelerne og køberne er enige: Nespresso CitiZ & Milk er en god kapsel kaffemaskine med en række spændende funktioner. Blandt andet har den en velfungerende mælkeskummer, og så vurderer både Tænk, Råd & Rön og Aftonbladet at den er let at betjene. CitiZ & Milk kapselmaskinen hører desuden til blandt de billigere modeller, hvilket gør den til et rigtig godt køb for dig der sætter pris på en nem og hurtig kop espresso, latte, cappuccino eller lignende.

Om: CitiZ-serien er velegnet til dig der foretrækker flere typer kaffe, og gerne vil prøve flere forskellige varianter af. Der er nemlig integreret en aeroccino mælkeskummer, og så kan drypristen slås op, hvis du ønsker at brygge kaffen i høje caféglas.

Maskinens “motor” består af en højtrykspumpe på 19 bar, som presser varmt vand igennem den indsatte kapsel og ned i glasset. Dette er med til at sikre at kaffens aromaer blandet bedst muligt, ligesom den særlige crema også frembringes under dette høje tryk. Kapslen isættes ved hjælp af et håndtag, som vippes for at fastgøre den. Herefter brygges kaffen, og når håndtaget igen løftes, bliver den tomme kapsel sendt ned i en beholder til brugte kapsler. I alt er der plads til 10 brugte kapsler i beholderen.

Bag denne kapsel kaffemaskine er der monteret en vandbeholder på 1 liter, hvilket svarer til ca. 7-8 kopper kaffe.

CitiZ & Milk bruger Nespresso kapsler, som fås i alle supermarkeder i mange variationer.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Indbygget mælkeskummer
 • Foldbar koprist
 • Vandtank på 1 liter
 • Autosluk
 • Inkl. startpakke med 16 kaffekapsler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.339,00 kr. 0,00 kr. 1.309,00 kr. Til butik »
1.309,00 kr. 0,00 kr. 1.309,00 kr. Til butik »

Nespresso Pixie – kompakt testvinder med gode funktioner

Nespresso-Pixie-Kapselmaskine Bedste pris: 1.309,00 (Whiteaway)

 • Testvinder – Test.de
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Denne kompakte kapsel kaffemaskine får højeste karakter hos Stiftung Warentest (test.de), og placeres ligeledes højt hos Tænk og Råd & Rön. Dette er en simpel og pladsbesparende model, til dig der ønsker en billig kapselmaskine uden så mange finurligheder. På trods af den ringe størrelse og den lave pris, brygger den stadig en god kaffe. Det konkluderer testpanelerne hos både Tænk, Råd & Rön og Stiftung Warentest.

Om: Denne kapselmaskine er meget kompakt, og så kan de to sidepaneler fås i flere forskellige farver, så du kan afmontere og skifte til netop den farve der passer til dit køkken.

Pixie-maskinen har en mindre vandbeholder på 0,8 liter, hvilket svarer til ca. 5-6 kopper. Systemet er meget simpelt: Du skubber det sølvfarvede håndtag op, isætter en kaffekapsel og så skubber du håndtaget ned igen. Nu er kaffekapslen fastmonteret i maskinen, og pumpen på 19 bar vil efter 25-30 sekunders opvarmning sende vand igennem kapslen ved højt tryk, så kaffen udtrækkes med den ønskede crema på toppen.

Denne kaffe kapselmaskine har desuden automatisk slukning efter blot 9 minutter, så den ikke står og bruger unødig energi.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Justerbar koprist (til høje/lave glas)
 • Vandtank på 0,8 liter
 • Autosluk
 • Inkl. startpakke med 16 kaffekapsler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.309,00 kr. 0,00 kr. 1.309,00 kr. Til butik »

Nespresso Inissia – godt køb til det lille behov

Nespresso-Inissia-KapselmaskineBedste pris: 999,00 (Conrad)

 • Topscorer – Aftonbladet

Derfor anbefaler vi den: Nespresso Inissia er et rigtig godt valg til dig der ikke drikker kaffe særlig ofte, men gerne vil have muligheden for at lave 1-2 kopper nemt og hurtigt. Hos Aftonbladets testpanel får den lille kapselmaskine ros for at være kompakt og let at anvende. Kaffen brygges hurtigt og ved korrekte temperaturer. Det bemærkes desuden, at der er god plads under udløbet, så du kan bruge store og små kopper uden problemer.

Om: Inissia-serien er perfekt til dig der ikke drikker kaffe ofte, men som gerne vil have muligheden. Den kan fås til ca. 600 kroner, og dermed koster den mindre end de fleste store kaffemaskiner med filter. Kapsel kaffemaskinen er simpel og kompakt i sit design, og som på Pixie-serien hører der ingen mælkeskummer eller andet tilbehør med til maskinen, hvilket selvfølgelig er med til at holde prisen nede.

Kapselmaskinen pumper varmt vand gennem kapslen med et tryk på 19 bar, hvilket giver en kaffe/espresso med et fint lag crema på toppen. Den justerbare koprist passer til både høje og lave glas/kopper, og i bunden sidder en koprist til kafferester.

På Nespresso Inissia sidder der to knapper, som du kan bruge til at vælge mellem Espresso eller Lungo tilberedning. Maskinen har autosluk, som kan indstilles til mellem 9-30 minutter, og vandet opvarmes på 25 sekunder. Vandtanken er på 0,7 liter og kapselbeholderen har plads til 9-11 kapsler.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Justerbar koprist (til høje/lave glas)
 • Vandtank på 0,7 liter
 • Autosluk
 • Inkl. startpakke med 16 kaffekapsler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.099,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »

Nespresso Gran Maestria – luksuriøs og brugervenlig testvinder

Nespresso-Gran-MaestriaBedste pris: 3.795,00 (KitchenTime)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi den: Den rummelige Gran Maestria kapselmaskine bliver bedst i test hos Tænk og topscorer hos Råd & Rön. Det gør den blandt andet fordi den er brugervenlig og hurtig, men også fordi den brygger en god kaffe og laver et lækkert mælkeskum. Maskinen er en luksusmodel med ekstra plads til både vand og brugte kapsler, så den anbefales især til familien eller kontoret, hvor flere benytter sig af maskinen dagligt.

Om: Gran Maestria er navnet på kapselmaskinen, der har integreret aeroccino mælkeskummer og ekstra god plads til både bruge kapsler og vand. Denne kaffe kapselmaskine er let at rengøre, da mælkeskummeren kan maskinvaskes og drypbakken kan afmonteres.

Hvis du ønsker at brygge espresso, kan du dreje den runde kopholder ind foran udløbet, så de små glas kan placeres i en tilpas højde. Du kan desuden tilpasse kaffestyrke og -mængde ved hjælp af simple drejeknapper, og så sikrer den indbyggede afkalkningsalarm at du holder maskinen fri for kalk, så den ikke ødelægges.

Gran Maestria har kapacitet til 1,4 liter vand, og så rummer beholderen 14 brugte kaffekapsler. Der medfølger desuden en startpakke med kaffekapsler.

Et produkt til kaffeelskeren, der vil have kvalitet hver dag med minimal forberedelse og efterfølgende rengøring – og her synes jeg vi er ret højt oppe på skalaen sammenlignet med andre producenter

– Uddrag af test hos gastromand.dk

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Indbygget mælkeskummer
 • Indbygget kopvarmer
 • Knap til justering af kaffestyrke og -mængde
 • Drejbar koprist
 • Vandtank på 1,4 liter
 • Autosluk
 • Inkl. startpakke med 16 kaffekapsler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.825,00 kr. 0,00 kr. 3.795,00 kr. Til butik »

Nespresso Prodigio – app-styret testvinder til det lille behov

Bedste pris: 1.099,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi den: Nespresso Prodigio er en lille kapsel kaffemaskine med app-styring. Den klarer sig rigtig godt i test hos Vestmanlands Läns Tidning (Vlt.se), hvor den vinder over 5 testede modeller. Det er en rigtig fin og smart lille kapselmaskine til dig der er alene, og som engang imellem vil nyde en hurtig kop espresso eller lungo. Den lille vandbeholder på 0,8 liter er nemlig ganske fin til små behov, og den indbyggede app-styring med timerfunktion gør det nemt at have en friskbrygget kop kaffe klar om morgenen eller når du kommer hjem fra arbejde.

Om: Nespresso Prodigio er en lille kapselmaskine, der bedst egner sig til små behov. Den har et kompakt ydre med et simpelt betjeningspanel øverst, og som noget nyt er denne Nespresso-maskine udstyret med app-styring til iOS eller Android. Du kan således betjene maskinen ved hjælp af en app, hvor du blandt andet kan starte brygning af en kop kaffe fra stuen eller sætte en timer så du har en kop kaffe klar på et forudbestemt tidspunkt.

Vandbeholderen i den lille maskine er på 0,8 liter, så der kan brygges 5-6 kopper mellem hver genopfyldning.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Styring via app til Andriod/iOS
 • Knap til justering af kaffestyrke og -mængde
 • Vandtank på 0,8 liter
 • Inkl. startpakke med 16 kaffekapsler
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »
1.099,00 kr. 0,00 kr. 1.099,00 kr. Til butik »

Testkilder

For at komme til konklusionerne i denne artikel, har vi kigget to anerkendte testmagasiner over skulderen, og sammenholdt deres resultater for at finde frem til de bedste produkter på markedet netop nu.

Aftonbladet (16. december 2016)

I december 2016 testede Aftonbladet 6 forskellige kapselmaskiner med forskellige kapselsystemer. Vi får ikke så meget at vide om hvordan de er blevet testet, men fælles for modellerne er at de får pæne bedømmelser. Nogen klarer sig dog bedre end andre.

I testen er der blandt andet lagt vægt på anvendelse, design og smag. Også her klarer Nespresso-maskinerne sig godt, og Nespresso CitiZ ender med at blive testens vinder.

Nescafé Dolce Gusto Eclipse løber med en købsanbefaling grundet det billigere system, mens Caffitaly Primo S24 anbefales som den hurtigste maskine i testen.

Du kan læse hele testen og finde informationer om alle kapselmaskinerne hos Aftonbladet, hvor der kræves betalt medlemsskab.

Aftonbladet (3. september 2014)

Aftonbladets Plus-sektion foretager løbende test af forskellige produkter. I denne test har de i samarbejde med WiseGuide testet 6 forskellige kapselmaskiner for at finde den bedste.

I testen gøres det klart, at de bedste modeller også er de dyreste. Men en enkelt billig model klarer sig også rigtig godt, og leverer en udmærket espresso. En professionel barista har stået får smagsbedømmelsen, og der er benyttet de espressokapsler, som anbefales af producenten. Derudover er maskinerne testet på hvor lette de er at betjene, rengøre, påfylde og hvilke temperaturer kaffen brygges ved.

Der indgår følgende delkriterier i testen af de 6 kapsel kaffemaskiner:

 • Anvendelse
 • Kapacitet
 • Resultat

I testen bliver den dyre Electrolux Favola Cappucino ELM 5400 bedst i test, da da den leverer den espresso, som smager bedst. På andenpladsen finder vi desuden Nespresso Inissia, som også klarer sig godt og anbefales som et billigt alternativ til det lille behov.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Vlt.se (25. august 2016)

Vestmanlands Läns Tidning, Vlt.se, har i august 2016 foretaget en test af 6 kapselmaskiner. Det drejer sig om 2 Nespresso-systemer, et Dolce Gusto system, et OneCup-system og et Caffitaly-system.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

 • Kvalitet
 • Kapacitet/resultat
 • Brugervenlighed

I testen ender Nespresso Prodigio på en førsteplads med en meget høj samlet bedømmelse, men også Nespresso CitiZ&Milk og Nescafé Dolce Gusto Stelia klarer sig godt. Bosch Tassimo Joy T43 anbefales som bedste køb grundet den lave pris.

Hele testen kan læses gratis hos Vlt.se.

Tænk (14. august 2014)

Forbrugerrådet Tænk er et uafhængigt forbrugermagasin, der sætter en række produkter under luppen, og udfører en række test for at finde frem til de bedste produkter i hver deres kategori.

Deres test af kapsel kaffemaskiner består af 42 forskellige modeller, og her er det tydeligt at Nespresso-systemet faldt i god jord hos testpanelet. Således blev både Nespresso CitiZ & Milk og Nespresso Gran Maestria bedst i test, mens Nespresso Pixie, Maestria og Lattissima+ klarede sig godt og blev topscorere.

Tænk har bedømt de 42 kapselmaskiner ud fra nedenstående kriterier:

 • Brugervenlighed 35 %
 • Kaffekvalitet 25 %
 • Temperatur 15 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Mælkeskummer 10 %
 • Bryggetid 5 %

Du kan læse hele testen ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (26. februar 2014)

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testede i februar 2014 en række forskellige kapselmaskiner, for at finde frem til de bedste. Der blev i alt testet 53 forskellige modeller, hvilket gør denne test til den største i det nordlige Europa.

I testen bliver maskinerne bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffekvalitet 20 %
 • Bryggetid 15 %
 • Temperatur 15 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Mælkeskummer 5 %
 • Manual 5 %

I denne kaffe kapselmaskine test klarer Nespresso CitiZ & Milk sig rigtig godt, og bliver således bedst i test. Nespresso Gran Maestria klarer sig også godt, og Pixie-systemet vurderes af Råd & Rön som godt køb.

Stiftung Warentest (25. september 2013)

Denne kapselmaskine test bærer overskriften “puder mod kapsler”. Det gør den, fordi testen er delt op i to, hvor den ene del indeholder test af kapselmaskiner og den anden af de lidt ældre maskiner til kaffepuder (eksempelvis Senseo-maskinerne).

I denne test er kaffe kapselmaskinerne vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kaffekvalitet 30 %
 • Bryggetid 30 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

Kigger vi på testskemaet, klarer Nespresso Pixie og CitiZ sig godt på alle parametre, men de er samtidigt blandt de mest støjende maskiner i testen. Kaffens smag og bryggetiden er dog rigtig gode, og du får således en god kaffe på meget kort tid med disse to små maskiner.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar