En topbetjent vaskemaskine er et godt valg til dig der ikke har så stort behov for tøjvask, eller som ikke har pladsen til en af de større frontbetjente vaskemaskiner. Den fås typisk med hjul, så den er nem at flytte rundt på. Det gør den blandt andet velegnet til sommerhuset, studieboligen eller den lille lejlighed.

Vi har gennemgået testresultater og læst anmeldelser fra en række netbutikker, for at finde frem til de 5 bedste topbetjente vaskemaskiner. De ser måske identiske ud, men egenskaberne varierer fra den ene model til den anden. Læs derfor om alle modellerne herunder, for at blive klogere på hvilken der passer bedst til dit behov.

Whirlpool TDLR 60210 – billig A+++ model

Whirlpool TDLR 60210 er den billigste topbetjente vaskemaskine i denne serie, men den er alligevel meget energivenlig og forbruger således kun 153 kWh om året. Den er desuden populær blandt køberne, og anbefales blandt andet til studieboligen eller sommerhuset.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
2.749,00 kr. 0,00 kr. 2.399,00 kr. Til butik »
2.799,00 kr. 0,00 kr. 2.999,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Whirlpool TDLR 60210: Denne topbetjente vaskemaskine er den billigste i serien, men alligevel særdeles velegnet til dig med små vaskebehov. Den passer fint til enten studieboligen eller sommerhuset, og da den har energimærke A+++ er forbruget meget lavt. Den er særdeles populær blandt køberne, og generelt får den ros for at være en rigtig god topbetjent vaskemaskine til prisen. Det fremhæves desuden at den er støjsvag og vasker tøjet meget rent. Alt i alt et rigtig godt køb til prisen.

Om: Whirlpool TDLR 60210 er en af de billigste topbetjente vaskemaskiner, og samtidig er den placeret i energiklasse A+++ med et årligt gennemsnitligt forbrug på kun 153 kWh.

Den topbetjente vaskemaskine fra Whirlpool har kapacitet til 6 kilo tøj, og den kan centrifugere ved op til 1.200 omdrejninger i minuttet. En del af årsagen til at denne model er billigere end de andre, er den traditionelle motor med kulbørster. Det giver et ekstra antal sliddele, men det vil formentlig kun give anledning til problemer såfremt den anvendes af en hel familie med storvaskbehov. Fra producenten gives der desuden en garanti på motoren på 5 år, hvilket er ganske fint til en topbetjent vaskemaskine i denne prisklasse.

Blandt de mere interessante vaskeprogrammer findes blandt andet Colour15, som er et særligt koldt vaskeprogram der er skånsomt mod farverne i tøjet. Det anbefales nemlig altid at vaske farvet tøj ved lave temperaturer, for at skåne farverne bedst muligt.

Centrifugeringsevnen er i klasse B, hvilket er den næstbedste klasse. Mængden af restfugtighed i tøjet er således på 53 % efter endt vask.

Den primære forskel på denne topbetjente vaskemaskine og de andre lidt dyrere modeller i samme serie, er at støjniveauet er en smule højere og at motoren er af den traditionelle type.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Centrifugeringsevne: B
 • Omdrejninger: 1.200/min.
 • Restfugtighed: 53 %
 • Vandforbrug: 8.500 liter/år
 • Energiforbrug: 153 kWh/år
 • Vaskekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau v/centrifugering: 76 dB
 • Lydniveau v/vask: 59 dB
 • Med hjul

Whirlpool TDLR 60220 – A+++ model med kulfri motor

Whirlpool TDLR 60220 er en af de billigere topbetjente vaskemaskiner på markedet. Den er blandt andet velegnet til sommerhuset og den lille lejlighed, og så har den kulfri motor med livstidsgaranti fra producenten.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.399,00 kr. 0,00 kr. 3.000,00 kr. Til butik »
3.399,00 kr. 0,00 kr. 3.485,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Whirlpool TDLR 60220: Den billige topbetjente A+++ vaskemaskine fra Whirlpool er perfekt til såvel sommerhuset som den lille lejlighed i byen. Den er et rigtig godt alternativ til fællesmaskinerne i vaskekælderen, og vasker op til 6 kilo tøj ad gangen. Den er desuden udstyret med justerbare ben og hjul, så den nemt kan tilpasses forskellige overflader. Modellen er desuden med kulfri motor, og producenten giver livstidsgaranti på denne.

Om: Whirlpool TDLR 60220 er en billig topbetjent vaskemaskine. Vi har fundet den til cirka 3.000 kroner, hvilket er meget billigt for en maskine af denne type. Vaskemaskinens betjeningspanel er meget simpelt indrettet, og viser vaskeforløbet på et display i højre side. En stor rund knap lader dig vælge præcist hvilket program du ønsker at bruge. Den topbetjente vaskemaskine fra Whirlpool centrifugerer ved op til 1.200 omdrejninger i minuttet og efterlader tøjet med en restfugtighed på 53 %. Dette er acceptabelt, men hvis du alligevel tørrer tøjet i fri luft eller et dertil indrettet tørrerum, så er det ikke noget du mærker.

Støjniveauet under vask er på 54 decibel, mens den under vask kan nå et niveau på 76 decibel. Dette er tåleligt, og svarer til en almindelig frontbetjent vaskemaskine.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Vaskeevne: A
 • Centrifugeringsevne: B
 • Omdrejninger: 1.200/min.
 • Restfugtighed: 53 %
 • Vandforbrug: 8.500 liter/år
 • Energiforbrug: 137 kWh/år
 • Vaskekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau v/centrifugering: 76 dB
 • Lydniveau v/vask: 54 dB
 • Med hjul

Whirlpool TDLR 60230 – topbetjent A+++ vaskemaskine med lavere støjniveau

Whirlpool TDLR 60230 er en økonomisk A+++ maskine, som samtidig har et meget lavt støjniveau og forbedret centrifugering. Den er yderst populær blandt køberne, og kan anbefales til familien med lidt større vaskebehov.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.199,00 kr. 0,00 kr. 3.199,00 kr. Til butik »
4.043,00 kr. 0,00 kr. 6.495,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Whirlpool TDLR 60230: Den topbetjente Whirlpool TDLR 60230 vaskemaskine er en forbedret udgave af den billigere TDLR 60210 og TDLR 60220. Den har således en bedre centrifugeringsevne og et lavere støjniveau, hvilket er meget brugbart i den lille lejlighed. Når tøjet efterlades med lavere restfugtighed, tørrer det hurtigere og mindre vand fordamper ud i boligen. Det betyder at du kan spare tid på tørringen, samtidig med at holder fugtniveauet lavere i din bolig. Alt i alt er det en rigtig god og funktionel topbetjent vaskemaskine til lejligheden, men også til sommerhuset.

Om: Topbetjent vaskemaskine fra Whirlpool med tromle, der rummer 6 kilo tøj og centrifugerer ved 1.200 omdrejninger. Vaskemaskinen er mærket med energiklasse A+++, hvilket betyder at den bruger væsentligt mindre energi end A+ og A++ maskiner. Grunden til dette er blandt andet konstruktionen og motoren, som er mere energivenlig med reducerede vibrationer. Topbetjente vaskemaskiner er generelt mere støjende end almindelige frontbetjente vaskemaskiner, men denne model har et maksimalt støjniveau på 72 decibel under centrifugering, hvilket er ganske pænt. Under vask er støjniveauet nede på små 51 decibel. Som de andre modeller i serien har denne topbetjente vaskemaskine også et display og en timer-funktion, så du kan vælge hvornår du vil starte din vask.

Den forbedrede centrifugeringsevne betyder at tøjet efterlades med kun 44 % restfugtighed, hvilket betyder at tøjet tørrer væsentligt hurtigere uanset om det tørres i maskine eller på tørrestativ.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Centrifugeringsevne: A
 • Omdrejninger: 1.200/min.
 • Restfugtighed: 44 %
 • Vandforbrug: 8.500 liter/år
 • Energiforbrug: 137 kWh/år
 • Vaskekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau v/centrifugering: 72 dB
 • Lydniveau v/vask: 51 dB
 • Med hjul

Whirlpool AWE 6100 – meget billig topbetjent vaskemaskine

Denne topbetjente vaskemaskine er det bedste valg for dig, der kun har små vaskebehov. Den er perfekt til sommerhuset eller den lille studiebolig.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
3.399,00 kr. 0,00 kr. 3.000,00 kr. Til butik »
3.399,00 kr. 0,00 kr. 3.485,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Whirlpool AWE 6100: På trods af en meget beskeden pris er denne topbetjente vaskemaskine et godt valg. Den er nemlig ganske fin til det lille vaskebehov, og passer eksempelvis godt ind i sommerhuset eller studieboligen. AWE 6100 er desuden energivenlig og simpel at betjene, så det bliver let og enkelt at vaske tøj.

Om: Whirlpool AWE 6100 er en billig topbetjent vaskemaskine i energiklasse A++. Den har et simpelt betjeningspanel med dreje- og trykknapper, som bruges til at vælge program og ekstrafunktioner.

På AWE 6100 findes en indikator, som viser programmets forløb. Du kan derfor hele tiden følge med i hvor langt den topbetjente vaskemaskine er i det valgte program, så du nogenlunde ved hvornår den er færdig med at vaske. Der er desuden kapacitet til 6 kilo tøj, som kan vaskes ved op til 95 grader og centrifugeres ved op til 1.000 omdrejninger i minuttet. Støjniveauet under vask er på 59 decibel, mens støjniveauet under centrifugering er på 75 decibel.

Da centrifugeringen på denne topbetjente vaskemaskine når 1.000 omdrejninger, anbefales den især hvis du primært tørrer tøjet udendørs eller i et dertil indrettet tørrerum.

 

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Centrifugeringsevne: C
 • Omdrejninger: 1.000/min.
 • Restfugtighed: 62 %
 • Vandforbrug: 9.000 liter/år
 • Energiforbrug: 153 kWh/år
 • Vaskekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau v/centrifugering: 75 dB
 • Lydniveau v/vask: 59 dB

AEG L6TDN641G – A+++ hverdagsmaskine med 1.400 omdrejninger

AEG L6TDN641G er en topbetjent vaskemaskine med hele 1.400 omdrejninger i minuttet og plads til 6 kilo tøj. Da den samtidig har A+++ energimærke, er den et godt køb til hverdagsbrug.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
4.395,00 kr. 0,00 kr. 4.395,00 kr. Til butik »
4.395,00 kr. 0,00 kr. 4.395,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi AEG L6TDN641G: Den topbetjente AEG-vaskemaskine er perfekt til dig der ikke har plads til en almindelig vaskemaskine, men ikke ønsker at gå på kompromis med funktioner og effektivitet. AEG L6TDN641G har AquaStop, så du er sikret mod vandskader når maskinen er koblet til vandtilførsel konstant. Udover dette har maskinen også digitalt display, masser af programmer og en tromle der centrifugerer ved hele 1.400 omdrejninger. På den baggrund vurderer vi at maskinen er et rigtig godt valg til dig der vasker tøj ofte.

Om: En model identisk til denne topbetjente vaskemaskine, AEG L61460TL, får en rigtig pæn bedømmelse i test af topbetjente vaskemaskiner i flere uafhængige tests. Den roses især for at have en god byggekvalitet og deraf lang holdbarhed, hvilket baseres på 8-9 års simuleret brug, men også for den gode centrifugeringsevne og lave vandforbrug. Tromlen har plads til 6 kilo tøj og centrifugerer ved 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket efterlader dit tøj med en restfugtighed nede på 52 %. Lydniveauet for denne topbetjente vaskemaskine er i den høje ende og ligger på cirka 79 decibel under centrifugering og 56 decibel under vask. Der er digitalt display med timer, hvorpå du kan følge med i programmets forløb, og så er der AquaStop i vandtilførslen, som er en sikring mod lækage. Det betyder med andre ord, at denne topbetjente vaskemaskine har en indbygget sikkerhedsanordning der kan forebygge vandskader.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Centrifugeringsevne: B
 • Omdrejninger: 1.400/min.
 • Restfugtighed: 52 %
 • Vandforbrug: 9.490 liter/år
 • Energiforbrug: 150 kWh/år
 • Vaskekapacitet: 6 kg
 • Lydniveau v/centrifugering: 79 dB
 • Lydniveau v/vask: 56 dB
 • Med hjul

Testkilder

Herunder får du indblik i testresultater og artikler, som har haft indflydelse på vores anbefalinger. Udover brugeranmeldelser undersøger vi nemlig også skandinaviske og internationaler testportaler løbende, så vores anbefalinger altid er opdaterede med de nyeste modeller og resultater.

Råd & Rön (13. september 2017)

Hos svenske Råd & Rön er der løbende testet topbetjente vaskemaskiner, og i skrivende stund indeholder testen 19 forskellige modeller. Disse placerer sig generelt omkring en middelmådig bedømmelse, men enkelte modeller klarer sig lidt bedre og nogen lidt værre.

I testen er vaskemaskinerne blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Vaskeevne 45 %
 • Skylning 10 %
 • Centrifugering 10 %
 • Vasketid 5 %
 • Miljø 15 %
 • Støjniveau 5 %
 • Brugervenlighed 10 %

Som det kan ses herover, er der primært fokus på vaskeevnen i denne test. De topbetjente vaskemaskiner klarer sig generelt godt på dette punkt, ligesom de klarer centrifugeringen fint. Det er derfor på skylningen og vasketiden de fleste maskiner har det svært, ligesom lydniveauet generelt ligger i den lidt høje ende.

I testen klarer flere topbetjente vaskemaskiner fra Whirlpool sig godt, men også Miele og AEG får bedømmelser over eller omkring middel.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette et betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tænk (17. august 2017)

I den nyeste vaskemaskine test fra Tænk er 8 forskellige topbetjente og smalle vaskemaskiner blevet testet. Her konkluderes det, at blandt andet topbetjente vaskemaskiner ikke kommer op på samme niveau som de store frontbetjente modeller, men de klarer sig generelt godt på flere punkter.

De topbetjente vaskemaskiner er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Vaske evne 45 %
 • Strømforbrug 12 %
 • Skylleevne 10 %
 • Brugervenlighed 10 %
 • Centrifugering 10 %
 • Tidsforbrug 5 %
 • Vandforbrug 3 %
 • Støj 5 %

Der er således lagt mest vægt på vaskeevnen, men også en lang række andre vigtige parametre spiller ind i Tænks test af blandt andet topbetjente vaskemaskiner. I alt indgår 61 forskellige vaskemaskiner i denne test.

Du kan læse hele testen ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk.

Test.de (27. december 2012)

Den store tyske testportal Stiftung Warentest (Test.de) har i løbet af de seneste år foretaget omfattende tests af blandt andet vaskemaskiner, tørretumblere, vaske-tørremaskiner og nogle få topbetjente modeller.

Der er således blevet testet 3 topbetjente vaskemaskiner fra henholdsvis AEG, Miele og Whirlpool. Disse maskiner er ikke særlig udbredt, hvorfor der ikke er blevet foretaget særlig mange tests af disse.

De tre topbetjente vaskemaskiner er vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Vask, skyl og centrifugering: 40 %
 • Holdbarhedsprøve: 20 %
 • Brugervenlighed: 15 %
 • Mijø: 15 %
 • Beskyttelse mod vandskader: 10 %

I testen ender Mieles topbetjente vaskemaskine på en førsteplads, men både AEG og Whirlpool får også gode bedømmelser. Det er værd at bemærke at Mieles topbetjente vaskemaskiner koster mere end almindelige frontbetjente vaskemaskiner, hvilket naturligvis betyder at de er en kende bedre. Både Whirlpool og AEG får gode bedømmelser for holdbarhedsprøven, ligesom de vurderes at vaske, skylle og centrifugere godt.

Topbetjent vaskemaskine – her er de 5 bedste
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar