Nøglen til et godt indeklima i dit køkken, når der laves mad, er en god emhætte. En effektiv emhætte fjerner mados og damp, og sikrer dermed et behageligt arbejdsmiljø i køkkenet. Men at finde den helt rette emhætte, der både er funktionel og effektiv og også passer til din personlige stil, kan være en jungle. Seneste trend inden for emhætter er typen loftemfang, der dækker over loftintegrerede emhætter, og her er mulighederne mange. I denne artikel har vi kigget nærmere på de nyeste tests og seneste trends inden for loftemfang, så du kan finde den bedste løsning for dig og dit køkken.

Thermex Passat – Eksklusivt udtryk og mulighed for samkobling til kogeplade!


Set til: 17.490,00

»Find den hos Skousen «

Ønsker du et fuldstændig gennemført køkken, kan Thermex Passat med sit eksklusive udtryk og gennemførte design være løsningen til dit køkken. Med Thermex Passat får du mulighed for at koble dit emfang sammen med din kogeplade, hvormed emfanget automatisk tændes, slukkes og reguleres efter brug af din kogeplade. Drømmer du om et fuldstændigt gennemført køkken, hvor al elektronik spiller sammen, så er denne løsning optimal.

Thermex passat

Om Thermex Passat:

Thermex Passat er et stort og smukt emfang på 1200 mm lavet i rustfrit stål og sort glas. Produktet har e et vendbart aftræk, og selve overfladen af emfanget er lavet af glas, som let kan tørres af. Bag glasoverfladen er loftemfanget udstyret med LED-lys, så et godt og veloplyst køkkenmiljø er sikret.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Det smarte Thermex Top Link modul, som kan tilkøbes, gør det muligt at lade loftemfanget være automatisk reguleret efter kogepladen. Når kogepladen slukkes, forsætter emfanget udsugningen og fjerner dermed den sidste mados, inden at det slukker helt.
 • Fravælges det at tilkøbe Thermex Top Link modulet, er emfanget ellers reguleret ved brug af fjernbetjening, hvilket sikrer komfort og brugervenlighed.
 • Thermex Passat giver mulighed for fire hastigheder, og har en sugekapacitet på omkring 630 m3/time.
 • Produktet befinder sig i mellemklassen rent prismæssigt og er egnet til de fleste typer af køkkener.

Find den billigste netforhandler:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Thermex Vertical Automatic – Stilrent og teknologisk design


Set til: 6.875,00

»Find den hos Skousen «

Hvis du udover en god udrensning af luften i køkkenet, også lægger vægt på smukt design der ikke fylder hele køkkenet, så er Thermex Vertical Automatic model muligvis vejen for dig. Emhætten er skråstillet, hvilket giver den et stilrent og teknologiseret look til dit køkken.

Om Thermex Vertical Automatic: 

Vertical Automatic

Thermex Vertical Automatic adskiller sig fra de mange glasmodeller ved at have et stilrent sort design, der passer ind i et smukt og moderne. Udover god belysning, er Thermex modellen også lydsvag med et lydniveau på kun 58 dB, hvorfor køkkenet bliver endnu mere behageligt at arbejde i. Med Vertical Automatic er du sikret et funktionelt og smagfuldt køkken, der gør den daglige madlavning behagelig og lækker.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Loftemfanget har intern motor samt en sugeevne på 505 m3/time og bør derfor kunne afdække langt de fleste køkkener.
 • Modellen er i lav i prisen i forhold til kvaliteten
 • Nem at installere, og udstyret med en intern motor. Kan monteres fast til væggen.
 • Let at holde ren.

Find den billigste netforhandler:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Siemens LC98KLP60 – Væghængt emhætte i energiklasse A+


Siemens LC98KLP60 - Væghængt emhætte i energiklasse A+

Set til: 7.477,80

»Find den hos Computersalg

Her er der tale om en emhætte, der i særdeleshed passer til større boliger og køkkener. Modellen fra det populære Siemens kan, først og fremmest, bryste sig af et forholdsvist lavt støjniveau grundet sine kun 56 dB. Herudover er der tale om en emhætte, der energimæssigt befinder sig i klassen A+, hvilket vil sige, at der her er tale om en emhætte, der både er god for miljøet og for din elregning. Modellen er fremstillet i et skråtstillet design. Dette sikrer ikke kun et klassisk og stilrent udtryk, men giver også dig som forbruger god arbejdsplads under emhætten.

Specifikationer og produktoplysninger

Emhætten fra Siemens er designet til vægmontering over komfuret. Selve installationen af emhætten er enkel, blandt andet grundet modellens interne motor. Når det gælder produktets generelle specifikationer, er der tale om en emhætte med 3 forskellige hastigheder samt 2 ekstra intensive trin for en endnu kraftigere udsugning. Herudover har modellen et automatisk eftersug i 6 minutter efter brug, der sikrer et godt indeklima efter madlavning og diverse stegninger på komfuret. Emhætten styres elektronisk via TouchControl, hvorfra modellens egenskaber nemt vælges og reguleres. Endvidere er der tale om en emhætte med den behagelige SoftLight-funktion, der sørger for, at belysningen både tændes og slukkes gradvist. Dette kendes også som modellens lysdæmperfunktion, hvilket sker gennem de to LED-lamper, der lyser emhætten op. 

Praktisk information

I forhold til modellens praktiske informationer, er der her tale om en emhætte, der først og fremmest er nem at rengøre og derved holde ved lige. Produktets metalfedtfilter kan nemlig gå i opvaskemaskinen, hvor det nemt og effektivt rengøres. For at sikre den bedst mulige komfort kommer produktet med en indikator, der antyder, hvornår, der er brug for en rengøring eller eventuel udskiftning af fedt- og kulfilteret samt en rimVentilation.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch DFM064A51 – Udtræksemhætte i rustfrit stål


Bosch DFM064A51 - Udtræksemhætte i rustfrit stål

Set til: 1.999,00

»Find den hos Elgiganten

Denne emhætte fra det populære Bosch er først og fremmest lavet i et udtrækkeligt design, der sikrer optimal udnyttelse af plads og pladsbesparelse. Endvidere er modellen fremstillet i det robuste og slidsstærke rustfrie stål, der har til formål at sikre en lang levetid. Modellen er i energiklasse A, hvilket både sikrer en minimal belastning på miljøet samt en mindre post på elregningen. 

Modellens specifikationer

Denne udtræksemhætte fra Bosch har et lydniveau på små 59 dB, hvilket vil sige, at der her er tale om en forholdsvist støjsvag emhætte. Endvidere har modellen 3 forskellige hastigheder og 1 ekstra intensivt trin for bedst og mest muligt sug. Herudover vil modellen efter brug have et eftersug på 6 minutter. Der er tale om en emhætte, der er designet med tryktaste og et digitalt display, hvorfra produktets forskellige muligheder og egenskaber nemt og brugervenligt kan betjenes fra.

Med produktet følger en gribeliste i rustfrit stål, der benyttes til monteringen af emhætten. I forhold til produktets belysning, er der tale om en emhætte med 2 x 3W LED. For at sikre den bedst mulige komfort og brug kan emhættens metalfedtfilter gå i opvaskemaskinen, hvor det nemt rengøres. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Newcastle medio – emfang med moderne design


Newcastle medio - emfang med moderne design

Set til: 6.625,00

»Find den hos Computersalg «

Er du ude efter et emfang, som både har et smart og eksklusivt design, og er meget effektiv? Så vil dette emfang være et godt køb. 

Designet på dette emfang er råt og moderne, da den har en elegant stålplade. På denne stålplade er der LED spotlys, som giver en energivenlig belysning. Med LED lysene får du dermed god belysning i køkkenet og over kogepladen, så du bedre kan se.

Emfanget er i rustfrit stål, hvilket gør holdbarheden høj. Det er også meget nemt at rengøre dette emfang, da den blot skal vaskes med en fugtig klud.

Emfanget skal integreres i loftet, og den vil dermed ikke fylde særlig meget i køkkenet, så du får et stilrent udseende i rummet. Den har et alufilter, der kan filtrere luften. Den maksimale luftmængde, emfanget kan have, er 452 m3/time, hvor den mindste mængde er på 207 m3/time.

Det er muligt at indstille dette emfang i 4 hastigheder, og lydniveauet varierer mellem 49 og 67 dB afhængigt af hvilken hastighed, som der vælges.

I købet af dette emfang følger en fjernbetjening med, så man kan indstille hastighederne og andet. Der er også mulighed for at styre kogepladen via Top Link® Modul. I dette emfang er der også indbygget en switch (trigger).

Selve størrelsen af emfanget er følgende:

 • 900 x 500 mm

Dette emfang vil altså både se stilrent og moderne ud i køkkenet, og den vil samtidig have en praktisk og effektiv funktion.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Thermex Passat – Gør udsugning elegant


Thermex Passat – Gør udsugning elegant

Set til: 12.699,00

»Find den hos Billigvvs «

Thermex Passat er en elegant og gennemført løsning, hvis du drømmer om et integreret loftemfang i dit køkken. Med dette emfang får du en diskret løsning på udsugning, og så giver det god luft og arbejdsplads over kogepladen. Desuden er emfanget udstyret med tre LED-spots, som giver det optimale lys, når du står og skal kokkerere.

Om Thermex Passat:

Thermex Passat har en effekt, der passer godt til et mellemstort køkken, og det har fire hastigheder. Desuden har emfanget en intern motor, der gør, at det er let at installere i loftet. Overfladen på emfanget måler 1200 x 600 millimeter, og så er den lavet af glas. På den måde kan emfanget let pudses ved rengøring. 

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Emfanget styres ved hjælp af en fjernbetjening. Det gør reguleringen mobil og brugervenlig.
 • Skal det være endnu lettere, kan man tilkøbe Thermex Link Cook Top, som trådløst kobler emfanget til kogepladen. Det vil sige, Thermex Passat starter, når du tænder kogepladen, og så regulerer den sig selv herefter. Når du slukker kogepladen, vil emfanget fortsætte med at suge, indtil den sidste mados er væk.
 • Emfanget har en sugekapacitet 630 m3/timen, og derfor egner det sig godt til mellemstore køkkener.
 • Emfanget er en diskret og elegant løsning, som stilmæssigt passer ind i de fleste køkkener. Også prisen ligger på et mellem niveau.
 • Thermex Passat har et støjniveau, der starter nede på 50 dB, og som gør det udholdeligt at arbejde ved siden af.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Neff I97CPs8W5 – Komfort og brugervenlighed i topklasse!


Neff I99CM67N0 Emhætte

Er komfort og brugervenlighed et af topkravene for dig i forhold til valg af loftemfang, så tilbyder Neff med modellen I97CPs8W5 en emhætte med brugervenlighed i topklasse, og som blandt andet selv gør opmærksom på, hvornår den skal rengøres. Udover at være energibesparende med sin højeffektive, integrerede, kulfri motor, tilbyder loftemfanget en række funktioner, den gør den let at anvende i dagligdagen og sikrer høj komfort for forbrugeren.

Om Neef I97CPs8W5 loftemfang:

Emfanget består af en glasplade med en ramme af rustfrit stål og er et simpelt, klassisk og minimalistisk emfang, der passer til alle hjem. Modellen sikrer stor komfort ved at være fjernstyret samt at være udrustet med et indikatorsystem, der angiver, hvornår fedt- og kulfiltret trænger til rengøring. Metalfedtfiltret kan let og hurtigt rengøres i opvaskemaskinen, og emfanget er derfor optimalt for dig, der værdsætter komfort og minimalt rengøringsarbejde. Den store brugervenlighed kommer dog på bekostning af en højere pris, men er du uden et begrænset budget, er Neff I97CPs8W5 en effektiv og bekvem emhætte.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Komforten er i top, da modellen både er fjernstyret samt har et automatisk eftersug på 10 minutter. Modellen har ligeledes rimventilation, hvormed damp og os hurtigt og effektivt suges ind i filtrets kanter.
 • Filtrene i emfanget er lette at tage ud og holdes nemt rene ved en tur i opvaskemaskinen. Et indikatorsystem hjælper dig med, hvornår filtrene trænger til rengøring.
 • Modellen er udstyret med et LED-glaspanel med softlight funktion, hvilket giver dig mulighed for at dæmpe lyset efter dine ønsker og behov.
 • Ønsker du yderligere optimering af udsugningen, kan modellen udstyres med diverse ekstra udstyr og filtre, som forbedrer indeklimaet i dit køkken endnu mere.
 • Modellen er rangeret anden højest hos Neutratrast.com!

Du kan læse mere om ovenstående emfang her!

Witt WS 955 Basic LXM-2 -Prisvenlig og med mange muligheder!


Witt WS 955 Basic LXM-2 Loftemhætte

Hvis budgettet spiller en afgørende rolle, eller hvis du helt selv vil have muligheden for at udvælge og udforme placering og omfang af dit loftemfang, så er Witts WS 955 Basic LXM-2 model muligvis løsningen for dig. Denne emhætte kan bestå af flere moduler, hvilket giver dig mulighed for helt selv at vælge omfanget af dit loftemfang. Ligeledes kan du også selv vælge, hvorvidt emfanget skal være udstyret med belysning eller skal være forklædt som ”falsk loft”.

Om Witt WS 955 Basic LXM-2:

Witt WS 955 Basic LXM-2 er et loftemfang i rustfrit stål, hvor antallet af moduler kan reguleres, ligesom du selv kan bestemme, hvorvidt hvert enkelt modul skal kunne fungere som belysning eller blot være neutralt. Hvert enkelt modul fylder kun 450×450 mm og er integreret i loftet. Alle elementer kan drives med den samme eksterne motor. Dette emfang er altså perfekt for dig, der selv vil vælge!

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • De små elementer giver mulighed for kreativitet, når dit køkken skal udstyres med en smagfuld emhætte.
 • Emfanget styres ved hjælp af fjernbetjening og har fire forskellige hastigheder. Det er ligeledes op til dig, hvor stor en mængde arbejdslys, der skal være over komfuret, da emfanget både kan fås med indbygget neonbelysning eller forklædt som ”falsk loft”.
 • Den relativt lave pris gør emfanget til den mest budgetvenlige løsning.

Læs også: Montering af emhætte – vejledning til gør-det-selv og hjælp fra professionel håndværker.

Den bedste løsning for netop dit køkken

Af de syv afdækkede loftemfang, har hvert produkt sine fordele og ulemper, og de mange emfang udarter sig til forskellige størrelser køkkener og budgetter. Lige fra Neffs model I99CM67N0, som er artiklens dyreste model, til den mere budgetvenlige WS 955 Basic LXM-2 model fra Witt, har hver enkelt loftemfang forskellige løsninger i forhold til sugeevne, lydniveau, komfort og design. Dog er alle nævnte emfang gode produkter af høj kvalitet, der tilbyder brugbare og effektive løsninger til forskellige typer af køkkener. Det endelige valg af produkt afhænger altså i bund og grund af udformningen af netop dit køkken, samt dine krav, behov og dit budget.

Hvorfor loftemfang frem for traditionelle væg- eller loftmonterede emhætter?

Der findes utallige modeller og typer af emhætter, og en af de sidste nye trends inden for emhætter er typen loftemfang. Loftemfang er loftmonterede emhætter, der er integreret i loftet, og dermed er mere diskrete end en traditionel emhætte. Med et loftemfang er emhætten stadig synlig, men i en mindre grad end ved normale loft- eller vægmonterede emhætter, og det faktum, at emhætten er integreret i loftet, giver mere arbejdsfrihed og plads over komfuret. Loftemfang findes både med og uden indbygning i loftet, og i varierende former og størrelser, som det også ses ovenfor. Denne type af emhætter er populær og findes i mange stilrene designs, men vælges et loftemfang som emhætte, stilles der krav til køkkenets udformning. Blandt andet spiller afstanden fra loft til komfur en væsentlig rolle, og det er desuden vigtigt at overveje, hvor motoren i emhætten kan indbygges eller placeres.

Hvilken type loftemfang der er den bedste løsning til dit køkken, kommer an på netop dit køkkens udformning samt dine personlige krav og ønsker til funktionalitet og design. Fælles for alle loftemfang er dog, at de typisk er stilrene, diskrete og giver ekstra rum og luft i køkkenet. Nedenfor nævnes relevante overvejelser, som du bør gøre dig i forbindelse med anskaffelse af et loftemfang.

Relevante overvejelser ved køb af loftemfang

Har du besluttet dig for, at dit køkken skal udrustes med et loftemfang, bør du overveje følgende ved anskaffelse af din kommende loftemhætte:

 • Størrelsen på emfanget. Hvor meget plads tillader dit køkken til et loftemfang?
 • Hvor meget må emfanget støje?
 • Ekstern eller intern motor. Tillader dit køkken placering af en ekstern motor, eller er en intern motor nødvendig?
 • Komfort og brugervenlighed. Er produktet udstyret med funktioner, der gør den komfortabel, let at anvende og praktisk?
 • Energiforbrug og miljøvenlighed. Er emfanget miljøvenligt og dermed også energibesparende?
 • Lever emfanget op til din personlige stil, og det udtryk, som du ønsker i dit køkken?
 • Ligger emfanget i en prisklasse, som dit budget tillader?

Test og kilder bag udvalgte produkter

De nævnte loftemfang er udvalgt på baggrund af diverse tests, design og innovation. Vi har gennemset en række forbrugertests og artikler for at kunne give vores bedste bud på en mulig løsning til ethvert køkken. Nedenfor ses hvilke kilder, der har haft indflydelse på vores anbefalinger og valg af modeller:

Testguro.dk:

Testguro.dk har testet fire modeller af emhætter inden for typen loftemfang, og har derefter givet deres bud på den bedste løsning i forhold til anskaffelse af et godt og effektfuldt emfang. Testen er udført med fokus på de fire områder: lydniveau, design, sugekapacitet og pris.

I testen kåres en primær vinder, nemlig den elegante Gerson Cielo model. Cielo-modellen vinder testen på baggrund af sit smukke design, lave lydniveau og gode sugestyrke. Ligeledes befinder produktet sig i mellemklassen i forhold til pris, og emfanget henvender sig altså til en bred gruppe af forbrugere.

I øvrigt kårer testguro.dk Bosch-modellen CubeDesign som sekundær vinder, og anbefaler den til dig, der har et mindre køkken. Her er også lavet yderst velfungerende løsninger i forhold til design, udsugning og støjniveau.

Neutratest.com:

Neutratest.com er en hjemmeside med loftemfang erfaringer og anbefalinger, og de præsenterer en hel liste af 35 loftsemfang sorteret efter bedst-i-test, hvoraf den dyre Neff model I99CM67N0 rangeres til en solid andenplads med en score på 6,39 ud af 10. Neutratest.com baserer deres testscore på baggrund af udsugningskapacitet og lydniveau, der tilsammen udgør 60% af scoren, imens energiforbrug og fedtfiltereffektivitet hver udgør 20% af den samlede score.

Den høje score til Neff-modellen skyldes altså især den højeffektive, energibesparende motor, der gør Neff I97CPs8W5 til et loftemfang i energiklasse A. Ligeledes vinder Neff-modellen points hjem på fedtfiltereffektiviteten og den lette rengøring af filtrene, der sikrer emhætten en præstation på højt niveau.

Læs også vores artikel om: Brændeovn test – Billig varme på hyggelig facon

Læs også vores artikel om: Aktivitetsmåler test – her er de 6 bedste fitness trackere

Denne side er anmeldt af: William E. Winther Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Skriv en kommentar