Nøglen til et godt indeklima i dit køkken, når der laves mad, er en god emhætte. En effektiv emhætte fjerner mados og damp, og sikrer dermed et behageligt arbejdsmiljø i køkkenet. Men at finde den helt rette emhætte, der både er funktionel og effektiv og også passer til din personlige stil, kan være en jungle. Seneste trend inden for emhætter er typen loftemfang, der dækker over loftintegrerede emhætter, og her er mulighederne mange. I denne artikel har vi kigget nærmere på de nyeste tests og seneste trends inden for loftemfang, så du kan finde den bedste løsning for dig og dit køkken.

Thermex Passat – Eksklusivt udtryk og mulighed for samkobling til kogeplade!


Set til: 10.993,00

»Find den hos Wupti «

Ønsker du et fuldstændig gennemført køkken, kan Thermex Passat med sit eksklusive udtryk og gennemførte design være løsningen til dit køkken. Med Thermex Passat får du mulighed for at koble dit emfang sammen med din kogeplade, hvormed emfanget automatisk tændes, slukkes og reguleres efter brug af din kogeplade. Drømmer du om et fuldstændigt gennemført køkken, hvor al elektronik spiller sammen, så er denne løsning optimal.

Thermex passat

Om Thermex Passat:

Thermex Passat er et stort og smukt emfang på 1200 mm lavet i rustfrit stål og sort glas. Produktet har e et vendbart aftræk, og selve overfladen af emfanget er lavet af glas, som let kan tørres af. Bag glasoverfladen er loftemfanget udstyret med LED-lys, så et godt og veloplyst køkkenmiljø er sikret.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Det smarte Thermex Top Link modul, som kan tilkøbes, gør det muligt at lade loftemfanget være automatisk reguleret efter kogepladen. Når kogepladen slukkes, forsætter emfanget udsugningen og fjerner dermed den sidste mados, inden at det slukker helt.
 • Fravælges det at tilkøbe Thermex Top Link modulet, er emfanget ellers reguleret ved brug af fjernbetjening, hvilket sikrer komfort og brugervenlighed.
 • Thermex Passat giver mulighed for fire hastigheder, og har en sugekapacitet på omkring 630 m3/time.
 • Produktet befinder sig i mellemklassen rent prismæssigt og er egnet til de fleste typer af køkkener.

Find den billigste netforhandler:

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
10.993,00 10.993,00 Til butik »
10.599,00 12.709,00 Til butik »

Gerson Cielo – Et støjfrit køkken!


Set til: 13.995,00

Køb hos Wupti

Gerson Falmec Emhætte

Prioriterer du derimod et støjfrit køkken, hvor du kan høre lyden af maden, der simrer i gryderne, så stiller Gerson med et andet alternativ. Modellen Cielo er et yderst lydsvagt, indbygget loftemfang med et elegant design, der udmærker sig til dig, der ønsker et samtalekøkken, hvor kun samtalen fylder rummet.

Om Gerson Cielo loftemfang:

Gerson Cielo loftemfanget er lavet i glas, hvilket både er praktisk i forhold til rengøring, idet det let kan overtørres, men som også udstråler høj kvalitet og et klassisk, stilrent design. Udover et imponerende lavt lydniveau på kun 35 dB, præsterer emfanget desuden med en god sugeevne og lang levetid. Emfanget er et eksempel på teknologi af højeste niveau, hvilket også afspejles i prisen.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Modellen egner sig til større samtalekøkkener. Med sin bredde på 1200 mm afdækker emfanget et stort område af køkkenet i forhold til udsugning, men fylder også en del.
 • Modellen har indbygget motor, så du ikke behøver at tage stilling til, hvor denne skal placeres. Emhætten er udstyret med LED-belysning, som er installeret bag glasfacaden, og som giver et godt lys over kogeområdet.
 • Modellens glasfacade er lige til at tørre over, hvilket gør emhætten nem at rengøre.
 • Emfanget har en god sugestyrke på 600 m3/time.
 • De mange gennemførte specifikationer og kvalitetsorienterede løsninger ved emhætten gør dog, at den ligger i den højere prisklasse.
 • Emfanget er kåret som bedst i test af testguro.dk!
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
13.995,00 13.995,00 Til butik »

Bosch CubeDesign – Budgetvenlig og perfekt til det mindre køkken!


Set til: 7.199,00

Køb hos Skousen

Borsch box emhætte

Har du et mindre køkken og et mere begrænset budget, så er Bosch-modellen ”CubeDesign” en yderst smart og smagfuld løsning. CubeDesign-modellen dækker alle behov og krav til en emhætte i et mindre køkken og udmærker sig ved at være både relativt lydsvag, yderst brugervenlig og med en god sugeevne, trods den lille størrelse.

Om Bosch CubeDesign loftemfang:

Dette loftemfang adskiller sig ved ikke at være fuldt integreret i loftet. Det sorte kube-design giver et smagfuldt og stærkt visuelt udtryk, der tilfører lidt kant og kontrast i de fleste køkkener. Modellen udmærker sig ved at være en brugervenlig emhætte, der let styres med et ”touch select” system, hvorfra der kan vælges mellem flere effektniveauer samt reguleres lysstyrke. Emfanget fra Bosch opfylder alle krav til en god emhætte og har desuden en masse små ekstra features, såsom et automatisk eftersug på 6 minutter, der sikrer at luften i køkkenet renses igennem selv efter, at madlavningen er overstået. En af de store fordele ved emfanget er, at den trods de mange lækre funktioner, sælges til en meget rimelig pris.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Loftemfanget har en sugekapacitet på 510 m3/time, hvilket er nok til at en sikre en god udluftning i et mindre køkken. Modellen egner sig dog ikke til et større køkken, da den trods en god ydeevne, ikke vil kunne dække behovet.
 • Emfanget er relativt lydsvagt og er ydermere monteret med en speciel lydsvag funktion, men har stadig et lydniveau på 67 dB, hvilket svarer til en almindelig samtale.
 • Modellen har flere lækre ekstra features.
 • Modellen er brugervenlig og styres let ved et ”touch select” system.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
7.199,00 7.199,00 Til butik »

Neff I97CPs8W5 – Komfort og brugervenlighed i topklasse!


Neff I99CM67N0 Emhætte

Er komfort og brugervenlighed et af topkravene for dig i forhold til valg af loftemfang, så tilbyder Neff med modellen I97CPs8W5 en emhætte med brugervenlighed i topklasse, og som blandt andet selv gør opmærksom på, hvornår den skal rengøres. Udover at være energibesparende med sin højeffektive, integrerede, kulfri motor, tilbyder loftemfanget en række funktioner, den gør den let at anvende i dagligdagen og sikrer høj komfort for forbrugeren.

Om Neef I97CPs8W5 loftemfang:

Emfanget består af en glasplade med en ramme af rustfrit stål og er et simpelt, klassisk og minimalistisk emfang, der passer til alle hjem. Modellen sikrer stor komfort ved at være fjernstyret samt at være udrustet med et indikatorsystem, der angiver, hvornår fedt- og kulfiltret trænger til rengøring. Metalfedtfiltret kan let og hurtigt rengøres i opvaskemaskinen, og emfanget er derfor optimalt for dig, der værdsætter komfort og minimalt rengøringsarbejde. Den store brugervenlighed kommer dog på bekostning af en højere pris, men er du uden et begrænset budget, er Neff I97CPs8W5 en effektiv og bekvem emhætte.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Komforten er i top, da modellen både er fjernstyret samt har et automatisk eftersug på 10 minutter. Modellen har ligeledes rimventilation, hvormed damp og os hurtigt og effektivt suges ind i filtrets kanter.
 • Filtrene i emfanget er lette at tage ud og holdes nemt rene ved en tur i opvaskemaskinen. Et indikatorsystem hjælper dig med, hvornår filtrene trænger til rengøring.
 • Modellen er udstyret med et LED-glaspanel med softlight funktion, hvilket giver dig mulighed for at dæmpe lyset efter dine ønsker og behov.
 • Ønsker du yderligere optimering af udsugningen, kan modellen udstyres med diverse ekstra udstyr og filtre, som forbedrer indeklimaet i dit køkken endnu mere.
 • Modellen er rangeret anden højest hos Neutratrast.com!

Du kan læse mere om ovenstående emfang her!

Witt WS 955 Basic LXM-2 -Prisvenlig og med mange muligheder!


Set til: 8.261,00

Køb hos Wupti

Witt WS 955 Basic LXM-2 Loftemhætte

Hvis budgettet spiller en afgørende rolle, eller hvis du helt selv vil have muligheden for at udvælge og udforme placering og omfang af dit loftemfang, så er Witts WS 955 Basic LXM-2 model muligvis løsningen for dig. Denne emhætte kan bestå af flere moduler, hvilket giver dig mulighed for helt selv at vælge omfanget af dit loftemfang. Ligeledes kan du også selv vælge, hvorvidt emfanget skal være udstyret med belysning eller skal være forklædt som ”falsk loft”.

Om Witt WS 955 Basic LXM-2:

Witt WS 955 Basic LXM-2 er et loftemfang i rustfrit stål, hvor antallet af moduler kan reguleres, ligesom du selv kan bestemme, hvorvidt hvert enkelt modul skal kunne fungere som belysning eller blot være neutralt. Hvert enkelt modul fylder kun 450×450 mm og er integreret i loftet. Alle elementer kan drives med den samme eksterne motor. Dette emfang er altså perfekt for dig, der selv vil vælge!

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • De små elementer giver mulighed for kreativitet, når dit køkken skal udstyres med en smagfuld emhætte.
 • Emfanget styres ved hjælp af fjernbetjening og har fire forskellige hastigheder. Det er ligeledes op til dig, hvor stor en mængde arbejdslys, der skal være over komfuret, da emfanget både kan fås med indbygget neonbelysning eller forklædt som ”falsk loft”.
 • Den relativt lave pris gør emfanget til den mest budgetvenlige løsning.
Forhandler Pris Tilbud Læs mere
8.261,00 8.261,00 Til butik »

Thermex Vertical Automatic – Stilrent og teknologisk design


Set til: 5.159,00

»Find den hos Skousen «

Hvis du udover en god udrensning af luften i køkkenet, også lægger vægt på smukt design der ikke fylder hele køkkenet, så er Thermex Vertical Automatic model muligvis vejen for dig. Emhætten er skråstillet, hvilket giver den et stilrent og teknologiseret look til dit køkken.

Om Thermex Vertical Automatic: 

Vertical Automatic

Thermex Vertical Automatic adskiller sig fra de mange glasmodeller ved at have et stilrent sort design, der passer ind i et smukt og moderne. Udover god belysning, er Thermex modellen også lydsvag med et lydniveau på kun 58 dB, hvorfor køkkenet bliver endnu mere behageligt at arbejde i. Med Vertical Automatic er du sikret et funktionelt og smagfuldt køkken, der gør den daglige madlavning behagelig og lækker.

Derfor skal du vælge netop denne model:

 • Loftemfanget har intern motor samt en sugeevne på 505 m3/time og bør derfor kunne afdække langt de fleste køkkener.
 • Modellen er i lav i prisen i forhold til kvaliteten
 • Nem at installere, og udstyret med en intern motor. Kan monteres fast til væggen.
 • Let at holde ren.

Find den billigste netforhandler:

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
6.459,00 5.159,00 Til butik »

Den bedste løsning for netop dit køkken

Af de syv afdækkede loftemfang, har hvert produkt sine fordele og ulemper, og de mange emfang udarter sig til forskellige størrelser køkkener og budgetter. Lige fra Neffs model I99CM67N0, som er artiklens dyreste model, til den mere budgetvenlige WS 955 Basic LXM-2 model fra Witt, har hver enkelt loftemfang forskellige løsninger i forhold til sugeevne, lydniveau, komfort og design. Dog er alle nævnte emfang gode produkter af høj kvalitet, der tilbyder brugbare og effektive løsninger til forskellige typer af køkkener. Det endelige valg af produkt afhænger altså i bund og grund af udformningen af netop dit køkken, samt dine krav, behov og dit budget.

Hvorfor loftemfang frem for traditionelle væg- eller loftmonterede emhætter?

Der findes utallige modeller og typer af emhætter, og en af de sidste nye trends inden for emhætter er typen loftemfang. Loftemfang er loftmonterede emhætter, der er integreret i loftet, og dermed er mere diskrete end en traditionel emhætte. Med et loftemfang er emhætten stadig synlig, men i en mindre grad end ved normale loft- eller vægmonterede emhætter, og det faktum, at emhætten er integreret i loftet, giver mere arbejdsfrihed og plads over komfuret. Loftemfang findes både med og uden indbygning i loftet, og i varierende former og størrelser, som det også ses ovenfor. Denne type af emhætter er populær og findes i mange stilrene designs, men vælges et loftemfang som emhætte, stilles der krav til køkkenets udformning. Blandt andet spiller afstanden fra loft til komfur en væsentlig rolle, og det er desuden vigtigt at overveje, hvor motoren i emhætten kan indbygges eller placeres.

Hvilken type loftemfang der er den bedste løsning til dit køkken, kommer an på netop dit køkkens udformning samt dine personlige krav og ønsker til funktionalitet og design. Fælles for alle loftemfang er dog, at de typisk er stilrene, diskrete og giver ekstra rum og luft i køkkenet. Nedenfor nævnes relevante overvejelser, som du bør gøre dig i forbindelse med anskaffelse af et loftemfang.

Relevante overvejelser ved køb af loftemfang

Har du besluttet dig for, at dit køkken skal udrustes med et loftemfang, bør du overveje følgende ved anskaffelse af din kommende loftemhætte:

 • Størrelsen på emfanget. Hvor meget plads tillader dit køkken til et loftemfang?
 • Hvor meget må emfanget støje?
 • Ekstern eller intern motor. Tillader dit køkken placering af en ekstern motor, eller er en intern motor nødvendig?
 • Komfort og brugervenlighed. Er produktet udstyret med funktioner, der gør den komfortabel, let at anvende og praktisk?
 • Energiforbrug og miljøvenlighed. Er emfanget miljøvenligt og dermed også energibesparende?
 • Lever emfanget op til din personlige stil, og det udtryk, som du ønsker i dit køkken?
 • Ligger emfanget i en prisklasse, som dit budget tillader?

Test og kilder bag udvalgte produkter

De nævnte loftemfang er udvalgt på baggrund af diverse tests, design og innovation. Vi har gennemset en række forbrugertests og artikler for at kunne give vores bedste bud på en mulig løsning til ethvert køkken. Nedenfor ses hvilke kilder, der har haft indflydelse på vores anbefalinger og valg af modeller:

Testguro.dk:

Testguro.dk har testet fire modeller af emhætter inden for typen loftemfang, og har derefter givet deres bud på den bedste løsning i forhold til anskaffelse af et godt og effektfuldt emfang. Testen er udført med fokus på de fire områder: lydniveau, design, sugekapacitet og pris.

I testen kåres en primær vinder, nemlig den elegante Gerson Cielo model. Cielo-modellen vinder testen på baggrund af sit smukke design, lave lydniveau og gode sugestyrke. Ligeledes befinder produktet sig i mellemklassen i forhold til pris, og emfanget henvender sig altså til en bred gruppe af forbrugere.

I øvrigt kårer testguro.dk Bosch-modellen CubeDesign som sekundær vinder, og anbefaler den til dig, der har et mindre køkken. Her er også lavet yderst velfungerende løsninger i forhold til design, udsugning og støjniveau.

Neutratest.com:

Neutratest.com er en hjemmeside med loftemfang erfaringer og anbefalinger, og de præsenterer en hel liste af 35 loftsemfang sorteret efter bedst-i-test, hvoraf den dyre Neff model I99CM67N0 rangeres til en solid andenplads med en score på 6,39 ud af 10. Neutratest.com baserer deres testscore på baggrund af udsugningskapacitet og lydniveau, der tilsammen udgør 60% af scoren, imens energiforbrug og fedtfiltereffektivitet hver udgør 20% af den samlede score.

Den høje score til Neff-modellen skyldes altså især den højeffektive, energibesparende motor, der gør Neff I97CPs8W5 til et loftemfang i energiklasse A. Ligeledes vinder Neff-modellen points hjem på fedtfiltereffektiviteten og den lette rengøring af filtrene, der sikrer emhætten en præstation på højt niveau.

Læs også vores artikel om: Brændeovn test – Billig varme på hyggelig facon

Læs også vores artikel om: Aktivitetsmåler test – her er de 6 bedste fitness trackere

Denne side er anmeldt af: William E. Winther Rating 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Skriv en kommentar