Et godt køleskab er både effektivt, stabilt, energivenligt og rummeligt. Men hvilket er bedst ifølge testpanelerne og forbrugerne? Vi har kigget på testresultater og anmeldelser, og fundet de seks bedste køleskabe lige nu.

Herunder er vores top 3 anbefalinger:

Electrolux ERF4114AOW – testvindende køleskab med gode egenskaber

Bosch-KSV36VW40-koeleskab

Bedste pris: 3.929,00 (Whiteaway)

 • Testvinder – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi dette køleskab: Electrolux ERF4114AOW klarede sig samlet set bedst i testen hos Tænk og Råd & Rön, og bliver dermed testvinder. Køleskabet udmærker sig på alle parametre, og er således et energivenligt køleskab, der holder dine madvarer kolde effektivt og længe. Der er desuden pluspoint for et godt og betjeningsvenligt panel med display, og både støjniveauet og brugervenligheden er i top. Køleskabet fra Electrolux er i energiklasse A++, hvilket betyder at det er energivenligt og rummeligt.

Om: Electrolux ERF4114AOW er et stort, hvidt og rummeligt køleskab med plads til hele 395 liter. Det er i energiklasse A++ og forbruger ca. 117 kWh årligt, hvilket er meget pænt for en model i denne størrelse. Det tåler desuden at blive placeret udendørs, så længe temperaturen holder sig mellem 10-43 grader.

Indretningen i køleskabet består af en stor grøntsagsboks nederst og en todelt grøntsagsboks lige over. Der medfølger desuden fem hylder, som kan justeres i højden efter behov, og så får du også en flaskeholder i rustfrit stål. I døren, som fra fabrikken er højrehængt med mulighed for at venstrehænge, finder du fem hylder, og de to af dem kan justeres i højden. Temperaturen kan nemt indstilles via det indvendige digitale display, hvor det også er muligt at aflæse den nøjagtige temperatur.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 117 kWh
 • Kølekapacitet: 395 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 39 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
3.999,00 kr. 0,00 kr. 3.929,00 kr. Til butik »
6.295,00 kr. 0,00 kr. 6.295,00 kr. Til butik »

Liebherr Kef 4310 – testvinder til feinschmeckeren

liebherr-kef-4310-koeleskab

Bedste pris: 8.999,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk

Derfor anbefaler vi dette køleskab: Hvis du søger et godt køleskab, som både ligner og føles af høj kvalitet, så skal du vælge Liebherr. Deres energivenlige Kef 4310 køleskab klarer sig rigtig godt i test, og bliver således testvinder hos Tænk. Køleskabet er både energivenligt og funktionelt indrettet, så du sparer på elregningen og får alsidig kølekapacitet der kan indrettes efter dine behov. Ifølge producenten ligger lydniveauet desuden på 38 dB, hvilket er rigtig fint. Alt i alt et rigtig godt køleskab i et flot design, der appellerer til feinschmeckeren.

Om: Liebherr Kef 4310 er et af de mest rummelige køleskabe i denne artikel, med en kapacitet på 390 liter. Pladsen fordeler sig over 2 store skuffer med teleskopudtræk i bunden, 6 glashylder og en flaskehylde, der kan tages ind og ud efter behov. I døren er desuden monteret 5 hylder, som er indrettet med pladser til flasker, konserves og æggebakke.

I døren er monteret et håndtag med integreret åbningsmekanisme, der gør det let at åbne køleskabet selvom der skabes vakuum. Bag døren er der desuden monteret et digitalt display øverst, og du kan betjene køleskabet ved hjælp af berøringsfølsomme knapper. Og hvis temperaturen stiger pludseligt, aktiveres et synligt og akustisk alarmsignal.

Køleskabet frontventileret, hvilket betyder at det kan installeres stort set hvorsomhelst. Døren er desuden vendbar, så du kan placere det hvor end du måtte ønske det.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug/år: 78 kWh
 • Kølekapacitet: 390 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 38 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
8.999,00 kr. 0,00 kr. 8.999,00 kr. Til butik »

Bosch KIR81VS30 – bedste integrerbare køleskab i test

bosch-kir81vs30-koeleskab

Bedste pris: 6.807,00 (Whiteaway)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi dette køleskab: Der testes ikke mange intergrerbare køleskabe i hverken Danmark eller Sverige, på trods af at de generelt er populære når der skal laves nye køkkener herhjemme. Skal du ud og købe nyt integrerbart køleskab, er Bosch KIR81VS30 et rigtig godt valg. Det klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor det får en god samlet bedømmelse. Blandt de positive punkter bemærkes det blandt andet at kvalitetsindtrykket er meget godt, og så er køleskabet både effektivt og rummeligt. Brugervenligheden er desuden i top med gode muligheder for at indrette køleskabet efter behov, og rengøring er også nemt klaret. Du får med andre ord et rigtig godt integrerbart køleskab, som fint lever op til behovet hos en stor familie.

Om: Bosch KIR81VS30 er et integrerbart køleskab, hvilket betyder at det leveres uden front og skal monteres bag en køkkenlåge. Det betyder også at køleskabet fremstår diskret udefra, hvilket foretrækkes i mange husholdninger med åbent køkken-alrum.

I køleskabet har du 2 bokse i bunden til kød og grøntsager, og derudover er der 7 hylder hvoraf de 6 er justerbare i højden. I døren er der desuden 2 høje og 4 lave hylder, som du kan placere efter eget ønske. Betjeningen foregår ved hjælp af et berøringsfølsomt betjeningspanel i toppen, hvor du kan indstille køleskabets forskellige funktioner.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 116 kWh
 • Kølekapacitet: 319 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 37 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
7.396,00 kr. 0,00 kr. 6.807,00 kr. Til butik »

Bosch KSV36BW30 – topscorer på brugervenlighed og byggekvalitet

Bosch-KSV36VW40-koeleskab

Bedste pris: 6.263,00 (De3bedste)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi dette køleskab: Bosch KSV36BW30 er topscorer i testen hos både Tænk og Råd & Rön, og placerer sig meget tæt op ad testvinderen fra Electrolux på den samlede bedømmelse. Det køler dog ikke helt så effektivt, men til gengæld er det testens mest brugervenlige køleskab, som samtidig er bygget i vanlig Bosch-kvalitet. Bosch køleskabet er således et godt alternativ til Electrolux hvis du søger et køleskab som er nemt at betjene og i en lækker kvalitet. Skabets indretning er desuden praktisk og enkel.

Om: Bosch KSV36BW30 er et stort hvidt A++ køleskab med god plads. Det er praktisk indrettet med udvendigt betjeningspanel og akustisk alarm ved åben dør, og pladsen i kølerummet er godt udnyttet. Således får du to store grøntsagsbokse i bunden af køleskabet,

Bosch KSV36VW40 har en række egenskaber og funktioner, som gør det let at bruge i hverdagen. LED-belysningen er eksempelvis kraftig og godt fordelt i hele skabet, Crisper-boksen holder din frugt og grønt frisk i lang tid, og så er der god plads til at opbevare alle de friske råvarer en stor familie måtte ønske sig. Fem hylder i døren hvoraf de to er højdejusterbare, seks hylder i køleskabet og en flaskeholder, der til forskel fra andre modeller ikke er buet, så der også er plads til eksempelvis mælkekartoner. Dermed er køleskabspladsen ekstra fleksibel. Fem af hylderne er desuden justerbare i højden.

Dette Bosch køleskab er i energiklasse A++, hvilket er den næstbedste klasse. Det forbruger således ca. 112 kWh om året ved gennemsnitlig drift, og kan tåle at stå i rum med temperaturer mellem 10 og 43 grader. Dørhængslingen er fra fabrikken monteret i venstre side, men dette kan ændres med simpelt værktøj.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 112 kWh
 • Kølekapacitet: 346 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 39 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
6.263,00 kr. 0,00 kr. 6.263,00 kr. Til butik »

Gram KS 6456-90 F – topscorer med soft-close og god plads

Bosch-KSV36VW40-koeleskab

Bedste pris: 5.193,00 (Whiteaway)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi dette køleskab: Gram laver nogle gedigne hvidevarer til køkkenet, som kvalitetsmæssigt ligger på niveau med Bosch og Siemens. KS 6456-90 F klarer sig rigtig godt på alle parametre, men taber en smule på effektiviteten. Testpanelet hos både Tænk og Råd & Rön har til gengæld et rigtig godt indtryk af byggekvaliteten, ligesom støjniveau, brugervenlighed og energiforbrug får gode bedømmelser. Dette køleskab har desuden en smart soft close funktion i døren, som du kender fra blandt andet køkkenskabe og skuffer. Soft close funktionen sørger for at døren lukker automatisk i en åbningsvinkel på 15-20 grader, så det er altså helt slut med at efterlade køleskabet på klem eller smække med døren. Et godt køleskab til familien med mindre børn, der af og til glemmer at lukke køleskabet helt efter sig.

Om: Gram KS 6456-90 F er et klassisk A++ køleskab med god plads. Kapaciteten er nemlig på hele 375 liter, så der er plads til flere dages madvarer på én gang. Køleskabet er indrettet med to gennemsigtige bokse i bunden, hvor den nederste er en smule større end den øverste. Herover har du seks hylder hvoraf flere kan justeres i højden, og så medfølger der hele to flaskeholdere i rustfrit stål, som kan af- eller påmonteres efter behov. Det er især smart hvis du venter gæster, og gerne vil have flere flasker på køl samtidig. I døren er monteret fire hylder, hvor de to nederste kan bruges til blandt andet flasker og mælkekartoner og de to øverste til mindre ting.

Døren i dette køleskab er højrehængt fra fabrikken, men kan vendes efter behov. Den har desuden en soft close funktion, så døren ikke kan smækkes og selv lukker i det sidste stykke. Temperaturen kan indstilles og styres elektronisk, og der er display med temperaturvisning. I kølerummet er der dobbelt LED sidebelysning, så du også har godt overblik når køleskabet er fyldt op. Derudover er der mulighed for at indstille EcoFunction og SuperCool funktioner, så du henholdsvis kan spare på energien eller køle intensivt.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Energiforbrug/år: 132 kWh
 • Kølekapacitet: 375 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 41 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.645,00 kr. 0,00 kr. 5.193,00 kr. Til butik »
5.645,00 kr. 0,00 kr. 5.645,00 kr. Til butik »
5.645,00 kr. 0,00 kr. 5.645,00 kr. Til butik »

Bosch KSV36VW40 – funktionelt og energivenligt køleskab

Bosch-KSV36VW40-koeleskab

Bedste pris: 5.079,00 (Skousen)

Derfor anbefaler vi dette køleskab: Bosch har i år 2014 og 2015 vundet adskillige test med deres gode køle-fryseskabe. Bosch KSV36VW40 roses desuden af købere spredt ud over flere netbutikker, og flere fremhæver køleskabets utroligt flotte udseende og køleevne. Crisper-boksen i bunden af skabet får også masser af roser med på vejen for at holde frugt og grønt friskt og sprødt længere. Det er desuden et energiklasse A+++ køleskab, hvilket betyder at det er et af de mest økonomiske køleskabe på markedet.

Om: Bosch KSV36VW40 har en række egenskaber og funktioner, som gør det let at bruge i hverdagen. LED-belysningen er eksempelvis kraftig og godt fordelt i hele skabet, Crisper-boksen holder din frugt og grønt frisk i lang tid, og så er der god plads til at opbevare alle de friske råvarer en stor familie måtte ønske sig.

Køleskabet er et energiklasse A+++ køleskab og forbruger kun 75 kWh per år, hvilket svarer til ca. 150 – 200 kr. på elregningen. Det er mindre end et lille køleskab forbruger. Der medfølger 6 justerbare hylder og 5 dørhylder. Desuden får du en speciel flaskehylde med, og du kan nemt indstille temperaturen i displayet øverst. Køleskabet har indbygget ventilator, så kulden altid fordeles jævnt i køleskabet. Dørhængslingen er fra fabrikken højrehængt, men den kan vendes efter behov.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbrug/år: 75 kWh
 • Kølekapacitet: 346 liter
 • Vendbar dør? Ja
 • Støjniveau: Maks. 38 dB
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
5.079,00 kr. 0,00 kr. 5.079,00 kr. Til butik »
5.079,00 kr. 0,00 kr. 5.079,00 kr. Til butik »
6.146,00 kr. 0,00 kr. 6.146,00 kr. Til butik »

Testkilder

Der har ikke været foretaget så mange tests af køleskabe. Til gengæld er der foretaget en række nyere tests af køle-fryseskabe, som vi mener er relevante i forhold til dit valg af køleskab, da vi kan se en sammenhæng mellem forbrugeranmeldelser af køleskabe og testresultater for køle-fryseskabe.

Råd & Rön (15. september 2016)

Testpanelet i Sverige har i september 2016 opdateret deres test af køleskabe, så den nu rummer 22 forskellige modeller. I testen konkluderes det i overskriften at der er stor forskel på køleskabene, som generelt holder fint på temperaturen, mens det kniber med nedkølingseffektiviteten.

Køleskabene er testet ud fra disse kriterier:

 • Køleevne 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Støj 10 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Kvalitet 5 %

I testen klarer Liebherr KB4350 og KBes4350 sig rigtig godt, og bliver de eneste køleskabe som udnævnes til testvindere. Derudover anbefales Electrolux ERF4114AOW som et godt køb, da det er billigt og ligeledes klarer sig rigtig godt i testen. Stort set alle køleskabene får en bedømmelse over middel, på nær IKEA Frostig og Smeg FAB28, der skuffer en smule med samlede bedømmelser lige under middel.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Tænk (september 2016)

I september 2016 opdaterede Forbrugerrådet Tænk deres test af køleskabe i højden 170-190 centimeter. Denne højde passer ind i de fleste hjem, og anbefales til børnefamilien. De testede modeller er alle fritstående og med energimærkning mellem A+ og A+++, som anbefales i private husholdninger. I alt indgår 27 køleskabe i Tænks test.

I testen er køleskabene testet ud fra følgende kriterier:

 • Funktion 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitet 5 %

Det bemærkes i løbet af testen at de store køleskabe har svært ved at køle så præcist, som det ønskes. Flere modeller døjer med udsving af temperaturen og høje temperaturer, men enkelte modeller klarer sig alligevel godt.

Flere af køleskabene klarer sig rigtig godt i testen, og der udnævnes i alt 8 testvindere. Liebherr KBes4350, KB4350, Kef4310 og K4310 får de bedste samlede bedømmelser, men blandt de billigere alternativer findes også Electrolux ERF4114AOX, Siemens KS36VBW30, Bosch KSV36BW30, Siemens KS36VBI30 og Bosch KSV36BI30, som også placerer sig i toppen af testen med gode bedømmelser. Samsung RR35H6145W udmærker sig desuden ved at være det mindst støjende køleskab i testen, mens Gram KS 6456-90 F anbefales på baggrund af et lavt energiforbrug og god brugervenlighed.

Du kan læse  hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (23. juni 2015)

Det svenske forbrugermagasin testede i juni 2015 12 forskellige køle-fryseskabe. Alle modellerne blev testet og vurderet ud fra kriterierne Effektivitet, Energiforbrug, Støjniveau, Brugervenlighed og Kvalitet. Testen er relevant, når det handler om hvilke køleskabsproducenter der laver de mest brugervenlige og temperaturstabile hvidevarer.

Denne test er sammen med Tænks test den mest dybdegående, og der er gennem hele testen blevet afmålt med professionelt udstyr, for at finde frem til det bedste køle-fryseskab. Det er blandt andet blevet undersøgt hvor godt de køler, hvor hurtigt de nedkøler, hvor hurtigt de fryser ned, hvor godt de holder temperaturen ved normal stuetemperatur, hvor godt de holder temperaturen ved en stuetemperatur på 10 grader, hvor god isoleringen er, hvor lang tid det tager for temperaturen at stige efter køle-fryseskabet er slået fra, hvordan de anbefalede indstillinger er og hvordan termometeret fungerer.

I testen ender Bosch på førstepladsen, mens Siemens, Electrolux og Miele kommer lige efter. Bosch KGE36BW40 og Siemens KG49EBI40 vurderes begge at være gode køb. Bosch køle-fryseskabet placeres øverst fordi det fås til en rigtig god pris, samtidig med at det klarer sig godt på alle parametre.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Energistyrelsen (2014)

Dette er ikke en test, men derimod et kontrolskema, der viser en oversigt over testede køleskabe. Her kan du få overblik over hvilke køleskabe der består deres energikontrol og dermed bærer den korrekte energimærkning, samt hvilke køleskabe der ikke bærer korrekt energimærkning samt konsekvenserne heraf.

Testen fungerer som en god guideline til dig der er i tvivl om hvilket køleskab du skal vælge.

Tænk (4. december 2014)

Tænk har i december 2014 testet 24 køle-fryseskabe. De er alle blevet testet ud fra deres kølekapacitet, indfrysningskapacitet, strømforbrug, indstillinger, brugervenlighed, isolering, støj og vibrationer, afrimning og temperaturstabilitet. Her er det værd at bemærke, at temperaturstabiliteten kun vejer 4% af den samlede bedømmelse, men at det trækker ned i hele resultatet hvis køleskabet dumper på dette kriterie.

I bliver køleskabe fra både Bosch og Siemens bedst i test, mens både Liebherr, Electrolux, Gram og Miele klarer sig fint med flere modeller i toppen af testskemaet. I testen er der blevet simuleret en række scenarier, som skal forestille virkelige situationer, men hvor man eksempelvis har testet køleskabene til det yderste ved at laste dem med køle- og frostvarer op til den mængde der står de kan rumme, og så testet på temperaturen og effektiviteten.

Modellerne der bliver bedst i test er Bosch KGE36BI40, Bosch KGE36BW40 og Siemens KG36EBW40, da de alle har lavt energiforbrug og støjniveau.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Smartson (24. februar 2012)

Denne guide giver dig et indblik i 10 forskellige køleskabe og deres specifikationer. Der er ikke foretaget en test af de forskellige mærker, men de er blevet gennemgået for oplysninger og specifikationer, så du kan få en idé om hvilke køleskabe der kan dække dine behov.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

2 kommentarer

 1. Ang Bosch KSV36VW40:
  Fin indretning – og imponerende hvis det holder det angivne energiforbrug. 🙂
  Det er dog (på trods af det meget lave støjtal) noget mere støjende end det >10år gamle køleskab det erstatter. Jeg tror, problemet er at lyden er fordelt på enkelte frekvenser – så de er mere irriterende. Sikkert noget man vænner sig til – men jeg havde forventet det meget bedre (=mere stille)!
  Og så lige en bemærkning der sikkert angår mange andre køle/fryseskabe: Jeg troede egl. at det var blevet mere eller mindre standard på ny køleskabe at der var en mekanisme i håndtaget der hjælper med at åbne lågen. Det er der IKKE i Bosch KSV36VW40 – og da der er tale om et fint, tæt skab skal der rykkes rimeligt hårdt til*… Det lettere irriterende – og nok noget som ældre og børnefamilier bør holde øje med!

  * Når kulden falder ud på en varm dag kommer der jo varm luft ind. Og den slags skrumper jo når det bliver koldt – så der kan godt være et pænt undertryk i skabet)

  • Thomas Svar

   Hej Anders

   Tak for dit input mht. Bosch KSV36VW40 køle-fryseskabet. Denne model er i den “billige” ende i forhold til dyrere modeller med flere features, men KSV36VW40 og andre Bosch-hvidevarer opnår generelt gode testresultater for at levere godt på kerneydelsen; Uanset om det er køl, frys, tøjvask eller madlavning. Og det er blandt andet dette, vores anbefaling er baseret på. Så vidt jeg er orienteret kan man godt få køleskabe med blandt andet hjælpefunktion i håndtaget, men hvis løsningen skal fremtidssikres uden at håndtaget eller køleskabet beskadiges efter få år, så anbefales det at købe et lidt dyrere køleskab med en solid mekanisme i håndtaget (dette testes bedst ved at møde op hos en hvidevarebutik og prøve køleskabene af selv).

   De bedste hilsner,
   Thomas, Bomagasinet.dk

Skriv en kommentar