Sengetæppet er på vej tilbage i de danske soveværelser, og det er der en rigtig god grund til. Det giver dit soveværelse et pænt, ensartet og ryddeligt udseende og sikrer, at din seng er både ren og ser indbydende ud.

I boligindretning er tæpper dog generelt vigtige, og derfor kan specielt et sofatæppe være en rigtig smuk og elegant løsning.

Sengetæppet en nem og elegant måde at give dit soveværelse et ekstra niveau af luksus. Med et sengetæppe kan du gemme dit sengetøj væk, og du kan også sørge for, at dit sengetæppe matcher f.eks. dit sengebord.

Der er selvfølgelig dem, der vil sige, at sengetæppet er uhygiejnisk. En måde at modarbejde det på er ved at købe en tæpperenser.

Hvis du gerne vil indrette dit soveværelse, men ikke helt ved hvordan, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvorfor soveværelset er vigtigt at indrette.

Det næste store spørgsmål er selvfølgelig, hvilket sengetæppe du skal vælge. I denne artikel har vi samlet ni af de bedste sengetæpper på markedet, og vi vil gennemgå dem slavisk, så du kan træffe det bedste valg for dig.

Vores artikel vil rumme både dyre og billige sengetæpper, og vi vil gennemgå fordele ved hvert produkt, så du nemmest kan vælge det sengetæppe, der passer til dig.

Hay Mega Dot sengetæppe – Hay-sengetæppe i lysegrå


Hay Mega Dot sengetaeppe lysegra

Set på (Produktet er udgået)

Alle kender det ikoniske sengetæppe fra Hay med de store, quiltede pletter, og det er bestemt ikke uden grund. Sengetæppet er fremstillet i lysegrå bomuld, der vil give et helt særligt grafisk og eksklusivt udseende til dit soveværelse.

Et sengetæppe til den kræsne forbruger

Hvis du skal indrette dit soveværelse med et sengetæppe, er der ingen grund til at gå på kompromis med kvalitet eller udseende. Med dette sengetæppe fra Hay er du garanteret både kvalitet og æstetik.

Sengetæppets quiltede betræk er fremstillet af bomuld, og fyldet er fremstillet af polyester. Det skaber et sengetæppe, der er både blødt og holder på varmen. Derudover måler Hays Mega Dot-sengetæppe 260 x 260 cm og kan derfor dække selv de største senge.

Særlige specifikationer:

 • Betræk af bomuld og fyld af polyester
 • Giver et enkelt og grafisk udtryk

Se pris på Hay Mega Dot sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Mette Ditmer Trio sengetæppe – Mette Ditmer-sengetæppe i genanvendeligt bomuldsmix


Mette Ditmer Trio sengetæppe

Set på (Produktet er udgået)

Sengetæppet fra Trio-serien er det perfekte sengetæppe til dig, der går op i bæredygtighed. Mette Ditmers-sengetæppet er fremstillet af 80 % genanvendeligt bomuldsmix, hvilket betyder, at du med god samvittighed kan lægge det ud over din seng.

Et sengetæppe til den miljøbevidste

Det er virkelig det bæredygtige, der får dette sengetæppe til at skille sig ud fra resten af sengetæpperne i denne artikel. Specielt når man sammenligner med sengetæpperne fra Hay.

Modsat Hay Mega Dot-sengetæppet kan dette sengetæppe ikke holde på varmen, og det er ikke fyldt. Det vil sige, at du ikke kan bruge dette sengetæppe til at holde din seng varm i helt det samme omfang, som du kan med Hay-sengetæppet.

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af 80 % genanvendeligt bomuldsmix
 • Grafisk design

Se pris på Mette Ditmer Trio sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Hay Mega Dot sengetæppe – Hay Mega Dot-sengetæppe i mørkegrå


Hay Mega Dot sengetaeppe morkegra

Set på (Produktet er udgået)

Ligesom sin søster i lysegrå er dette Hay Mega Dot-sengetæppe i mørkegrå et stilsikkert valg. Det er fremstillet af bomuld af højeste kvalitet og lavet med traditionel quiltteknik. De flotte, runde pletter i tæppets mønster giver et grafisk og flot udtryk til dit soveværelse.

Skab en mørk, moden og sofistikeret stemning

Hvad der adskiller dette Hay-sengetæppe fra det andet, er selvfølgelig farven. Umiddelbart synes det måske ikke at være en vigtig forskel, men for den stilbevidste forbruger kan det gøre hele forskellen.

Med et mørkegråt sengetæppe giver du dit soveværelse et mørkere og mere modent og sofistikeret udtryk, der slet ikke kan opnås med det lysegrå sengetæppe. Hvis du bliver træt af den mørke farve, har det mørkegrå sengetæppe også en lysere underside, så du altid kan skifte mellem de to sider.

Særlige specifikationer:

 • Betræk af bomuld og fyld af polyester
 • Mørkegrå farve
 • Lys underside

Se pris på Hay Mega Dot sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Bayamon Sengetæppe – næstbilligste sengetæppe


Bayamon Sengetæppe

Set på (Produktet er udgået)

Dette sengetæppe fra Bayamon er det næstbilligste sengetæppe i denne artikel, og alene derfor er det værd at tjekke ud. Dets vinrøde stof med quiltet mønster skaber en dyb og intim stemning, der ikke helt kan matches af de andre sengetæpper i denne artikel.

Vinrødt og vaskbart

Der er bare noget ved vinrød, der passer rigtig godt til soveværelser, og med dette sengetæppe kan du give dit soveværelse den helt rette sofistikerede stemning. Du kan endda sammensætte sengetæppet med en gavlpude i samme materiale, så sengen får en ekstra æstetisk dimension.

Som en ekstra feature kan Bayamon-sengetæppet vaskes i maskine. Dette er virkelig, hvad der får dette sengetæppe til at skille sig ud fra resten. At sende ens Hay-sengetæppe til rens er en dyr affære, og derfor er det rart med et sengetæppe, der kan vaskes ved 40 grader.

Særlige specifikationer:

 • Næstbilligste sengetæppe
 • Kan sammensættes med gavlpude
 • Kan vaskes ved 40 grader

Se pris på Bayamon Sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Neldo Sengetæppe – Ilva-sengetæppe med Oeko-Tex-certifikat


Neldo Sengetæppe

Set på ILVA

Dette sengetæppe fra Neldo er ligesom Trio-sengetæppet til dig, der brænder for bæredygtighed. Oeko-Tex-certifikatet er din garanti for, at sengetæppet er produceret på en bæredygtig måde.

Sengetæppet er fremstillet i vævet bomuld og har et smukt mønster, der giver sengetæppet et helt særligt og unikt udseende. Sengetæppets mønster er ekstremt elegant og giver dit soveværelse et meget nydeligt og klassisk, feminint udtryk.

Sengetæppe uden skadelige kemikalier

Det er dog Oeko-Tex-certifikatet, der virkelig kendetegner dette sengetæppe og gør det til noget særligt. Oeko-Tex-certificering gives kun til produkter, der ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Derfor kan du være helt sikker på, at det bomuld, der indgår i dette sengetæppe, er fremstillet på bæredygtig vis.

Neldo-sengetæppet udmærker sig også ved, ligesom Bayamon-sengetæppet, at kunne vaskes ved 40 grader, selvom det har bedst af at blive renset professionelt.

Særlige specifikationer:

 • Oeko-Tex-certificering
 • Vævet mønster
 • Fremstillet af bomuld

Se pris på Neldo Sengetæppe hos ILVA

Hay Kite quilt sengetæppe – et Hay-sengetæppe med grafisk design


Hay Kite quilt sengetæppe

Set på (Produktet er udgået)

Vi har allerede gennemgået to andre Hay-sengetæpper, men denne gang gennemgår vi ikke et Hay Mega Dot-sengetæppe. Derimod skal vi se nærmere på et Kite quil-sengetæppe. Dette sengetæppe er fremstillet af premiumbomuld og har et vendbart mønster.

Vendbart sengetæppe med rombemønster

Hvad der adskiller dette sengetæppe fra de andre Hay-sengetæpper, er, at mønsteret er rombeformet, og at målene er anderledes. Med dette sengetæppe får du et mere modent udtryk end med Mega Dot-sengetæppet, der godt kan virke for ungdommeligt.

Med det rombeformede mønster skaber du med dette sengetæppe et flot, grafisk udtryk, der virkelig giver dit soveværelse et tidløst og sofistikeret udtryk. Det rombeformede mønster er vævet, så det skifter mellem at være skinnende og mat, og det skaber en spændende dynamik i tæppet.

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af bomuld
 • Vendbart
 • Rombemønster

Se pris på Hay Kite quilt sengetæppe hos (Produktet er udgået)

KUBUS sengetæppe, Navy Blazer – Georg Jensen-sengetæppe


KUBUS sengetæppe, Navy Blazer – Georg Jensen-sengetæppe

Set på (Produktet er udgået)

Dette sengetæppe fra Georg Jensen er et sengetæppe helt ud over det sædvanlige. Det er også denne artikels næstdyreste sengetæppe, og det er der bestemt en god grund til.

KUBUS-sengetæppet er nemlig designet af Bent Georg Jensen selv og er et sengetæppe, hvor den faglige stolthed er til at få øje på. Sengetæppet er fremstillet af en blanding af 60 % bomuld og 40 % viskose, og det giver tæppet en helt særlig, levende kvalitet.

Mønstret skaber en levende, nærmest 3D-agtig dynamik i tæppet, der kun bliver gjort mere fremtrædende på grund af tæppets mørke baggrund. Det er et sengetæppe, hvor det er tydeligt, at designeren ved præcis, hvordan et tæppe skal designes.

Særlige specifikationer:

 • Artiklens næstdyreste sengetæppe
 • Designet af Bent Georg Jensen
 • Fremstillet af 60 % bomuld og 40 % viskose
 • Smukt, vævet mønster

Se pris på KUBUS sengetæppe, Navy Blazer – Georg Jensen-sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Cozy Living Bedcover Nordic Waffle Weaved sengetæppe – tæppe i enzymvasket bomuld


Cozy Living Bedcover Nordic Waffle Weaved sengetæppe

Set på (Produktet er udgået)

Dette sengetæppe fra Cozy Living er denne artikels absolut dyreste sengetæppe, og det er der bestemt en grund til. Dette sengetæppe er nemlig fremstillet af bomuld, der har været igennem en enzymvask og derfor er ekstremt blød og glat. Derudover er sengetæppet fra Cozy Living vævet i et flot vaffelmønster, der giver det et eksklusivt udseende.

Usædvanligt blødt og glat sengetæppe

Sengetæppet er holdt i enkle, blålige nuancer, og stoffets design er meget klassisk. Det giver et rigtig fint sengetæppe, der ser godt ud i enhver sammenhæng, og som klæder enhver seng.

Det er dog uden tvivl det enzymvaskede bomuld, der er dette sengetøjs vigtigste feature. Enzymvasken har gjort, at unødvendige fibre i stoffet er forsvundet, og derfor er dette sengetæppe exceptionelt blødt og glat. Det skaber et sengetæppe, der på blødhed ikke kan måle sig med andre sengetæpper i denne artikel.

Særlige specifikationer:

 • Fremstillet af enzymvasket bomuld
 • Vaffelvævet
 • Ensartet farve og design

Se pris på Cozy Living Bedcover Nordic Waffle Weaved sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Agna Sengetæppe – et billigt Ilva-sengetæppe


Agna Sengetæppe

Set på (Produktet er udgået)

Agna-sengetæppet er uden sammenligning denne artikels billigste sengetæppe, men derfor er det bestemt ikke det ringeste. Tværtimod er Agna-sengetæppet værd at tjekke ud, hvis du er på udkig efter et godt og billigt sengetæppe.

Agna-sengetæppet er fremstillet af lysegrå bomuld med et grafisk strukturmønster. Langs hele sengetæppets kant er der frynser, der giver sengetæppet en hyggelig udstråling. Oven på din seng vil dette sengetæppe give dit soveværelse et tidløst og elegant udseende.

Det er selvfølgelig den meget lave pris, der gør dette sengetæppe til noget helt særligt. Hvis du netop er flyttet hjemmefra og gerne vil beskytte din seng mod skidt og snavs, er Agna-sengetæppet et rigtig godt sted at starte.

Det flotte strukturmønster giver sengetæppet en helt særlig tekstur, og de hyggelige frynser giver det karakter og personlighed. Det må ikke blive alt for stilrent det hele – der skal også være plads til det personlige og skæve.

Særlige specifikationer:

 • Artiklens billigste
 • Gråt med strukturmønster og frynser

Se pris på Agna Sengetæppe hos (Produktet er udgået)

Sengetæpper for enhver smag

I denne artikel har vi gennemgået ni forskellige sengetæpper, sammenlignet og udpeget fordele, så du som forbruger kan vælge det sengetæppe, der passer bedst til dig.

Vi har beskrevet sengetæpper for enhver smag og har samlet sengetæpper, der både tilgodeser de forbrugere, der ønsker bæredygtighed, og dem, der ønsker luksus for enhver pris. Vi har også fundet sengetæpper til dig, der ønsker et godt og billigt sengetæppe, der bare skal kunne beskytte dit sengetøj.

Sengetæppet kan give en flot finish til dit soveværelse, og det kan beskytte dit sengetøj mod snavs. Uanset hvad dine behov er, har vi i vores artikel fundet et sengetæppe, der kan tilgodese dine behov. Rigtig god fornøjelse.

FAQ

 1. Hvilket sengetæppe skal jeg vælge, hvis jeg går op i bæredygtighed? Neldo-sengetæppet er Oeko-Tex-certificeret og er derfor fri for sundhedsskadelige kemikalier.
 2. Hvilket sengetæppe er bedst til prisen? Trio-sengetæppet fra Mette Ditmer koster kun 799,95 kr., men giver dig stof i høj kvalitet med et smukt grafisk design.
 3. Hvilket sengetæppe er bedst til familien? Bayamon-sengetæppet koster kun 349 kr. og kan maskinvaskes. I en travl hverdag er det praktisk, samtidig med at sengetæppet ser eksklusivt ud.

Sengetæppe test-oversigt – hvilke kilder har vi refereret til?

I denne artikel har vi refereret til en række artikler og tekster. I det følgende vil vi gennemgå de artikler og tekster samt de hjemmesider, hvorfra vi har hentet artiklerne.

Bomagasinet.dk

I denne artikel har vi refereret til tre artikler fra vores egen hjemmeside. Bomagasinet.dk er en hjemmeside, der giver dig testartikler og gode råd til bolig, mad og meget mere. Vi har refereret til en artikel om markedets bedste tæpperensere, og vi har refereret til en artikel om de bedste sofatæpper. Slutteligt har vi refereret til en artikel om de bedste sengeborde på markedet.

Bolius.dk

Bolius.dk er en hjemmeside, der giver dig gode tips og råd til indretning, madlavning, børn og meget mere. I denne artikel har vi refereret til en artikel om, hvorfor det er vigtigt at indrette soveværelset.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar