Der er meget stor forskel på hvor effektive og energivenlige opvaskemaskinerne er. Det viser de nyeste tests, og det kan derfor godt betale sig at vælge med omhu. Bomagasinet har igennem flere år analyseret de nyeste uafhængige tests og forbrugeranmeldelser, for at finde frem til hvilke opvaskemaskiner der klarer sig bedst.

Hvilken opvaskemaskine skal du vælge?

Vi har til denne artikel findet de bedste opvaskemaskiner i følgende kategorier:

Ovennævnte kategorier er de mest populære, og udvalget er rigtig godt. Der er dog stor forskel på hvor gode de forskellige opvaskemaskiner er, så i denne artikel har vi fundet frem til dem der i øjeblikket vurderes som de bedste.

I alt anbefaler vi 11 opvaskemaskiner til forskellige behov og i forskellige prislejer. Læs om dem alle herunder, og find den opvaskemaskine der passer til netop dit behov.


Bedste opvaskemaskiner til underbygning

Opvaskemaskiner til underbygning er populære og klarer sig generelt rigtig godt i test. De bedste modeller fås desuden til fornuftige priser, så her får du meget for pengene.


Electrolux ESF5545LOW


Bedste pris: 2.167,00

Køb hos Elgiganten

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Electrolux ESF5545LOW er en fornuftig A+++ opvaskemaskine med gode egenskaber. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og er det perfekte valg til familien der ønsker fleksible programmer med mulighed for at vælge ekstra tørring eller tidsoptimering. Opvaskemaskinen har desuden en unik funktion, i og med den åbner lågen 10 centimeter ved programslut. Det betyder at dit service får lov at lufttørre, så de sidste vanddråber får lov at fordufte i stedet for at blive siddende. Alt i alt en rigtig god og funktionel opvaskemaskine, der oven i købet fås til en god pris på nettet.

Om: Electrolux ESF5545LOW er en A+++ opvaskemaskine til underbygning med plads til 13 kuverter. Den har tørreevne A og vasker med et lydniveau på 44 dB, hvilket er standard for denne klasse. Derudover har den indbygget timerfunktion så du kan forsinke programstart med op til 24 timer.

Indretningen i denne opvaskemaskine består af en over- og underkurv, samt aftagelig bestikkurv. Der er desuden særlige pladser til høje glas, hvor de holdes på plads under vasken. Der er selvfølgelig fleksible hylder og holdere flere steder, som kan løftes eller lægges ned efter behov.

En særlig funktion i denne opvaskemaskine er AirDry-teknologien, som automatisk åbner lågen 10 centimeter ved programmets slutning. Det betyder at den varme service får lov at lufttørre, så de sidste vanddråber fordamper ved hjælp af frisk luft udefra.

Maskinen har disse 6 programmer: AutoFlex 45-70 grader, Økonomi 50 grader, Glasprogram 45 grader, Intensiv 70 grader, Kvik+ 60 grader og Skyl. Derudover har den tillægsfunktionerne XtraDry (ekstra tørring) og TimeManager (tidsoptimering), som gør det muligt at effektivisere programmerne efter behov.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2775 liter

Se priser og tilbud på Electrolux ESF5545LOW her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Bedste integrerbare opvaskemaskiner

De integrerbare opvaskemaskiner er den pæneste løsning, fordi de monteres bag en eksisterende skabslåge. De foretrækkes af denne årsag i nye og moderne køkkener, som typisk ligger i åben forbindelse med spisestuen.


Bosch SMV68MD02E – bedste integrerbare opvaskemaskine


 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Vi vurderer at Bosch SMV68MD02E er den bedste integrerbare opvaskemaskine i øjeblikket. Den klarer sig nemlig godt i test og får ligeledes gode bedømmelser af køberne på tværs af flere uafhængige netbutikker, hvilket betyder at den overordnet set er ganske god. Køberne er blandt andet meget glade for det lave støjniveau, den gode vaske- og tørreevne og det brugervenlige design med små nyttige finesser. Eksempelvis det indbyggede timeLight, som viser resttiden på gulvet.

Om: Bosch SMV68MD02E er en integrerbar A++ opvaskemaskine med et simpelt design og en moderne indretning. Den har normal højde, men på trods af dette er der plads til hele 14 kuverter på grund af kurvenes opbygning. De kan nemlig tilpasses efter behov, ligesom overkurven kan højdejusteres så pladsen i begge kurve udnyttes optimalt.

Støjniveauet er lavt, og under vask er lydniveauet således nede på 42 decibel. Dette er en smule lavere end gennemsnittet, hvilket betyder at den er velegnet til det åbne køkken-alrum. Derudover har den en låge med openAssist, hvor du blot skal trykke let for at lågen åbner sig. Dette er blandt andet smart i det grebsløse køkken, men også når du har fedtede fingre og bare lige skal sætte en tallerken ind i maskinen. En anden nyttig funktion er det indbyggede timeLight, som projekterer et lille display ned på gulvet under maskinen. Her kan du blandt andet aflæse programmets resterende tid og indeværende vaskefase.

Opvaskemaskinen har i alt 8 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Ekstra stille 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader, Lyn 45 grader og  Forskyl. Derudover har den 4 tillægsfunktioner: IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 42 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 266 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Se priser og tilbud på Bosch SMV68MD02E her:

i samarbejde med PriceRunner

 

 

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet-section-for-.dk

 


Bosch SMU46CW01S


 • Godt køb – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Bosch SMU46CW01S klarer sig samlet set bedst i de nyeste opvaskemaskine tests, som stiller skrappere krav til vaskeevnen. Med denne opvaskemaskine er det dog ikke noget problem at få vasket tallerkener og bestik rene og tørre, for den kan nemlig klare lidt af hvert. Oven i de gode praktiske egenskaber er SMU46CW01S også en energivenlig og støjsvag opvaskemaskine, der fås til en meget fornuftig pris på nettet.

Om: Bosch SMU46CW01S er en hvid A++ opvaskemaskine til underbygning. Den har tørreevne A og plads til 13 kuverter, hvilket er normalt for en opvaskemaskine til underbygning i standardstørrelse.

Indretningen af denne opvaskemaskine er holdt så simpel som muligt, med højdejusterbar overkurv og underkurv med klassisk bestikkurv. Bestikkurven har selvfølgelig et håndtag og kan derfor medbringes til køkkenskuffen hvor du har knive og gafler liggende. Det gør tømningen let og hurtig.

På det digitale betjeningspanel har du overblik over programvalg, tillægsfunktioner og vaskeforløbet. Der er også en timerfunktion og et display, der viser tid til programstart og efterfølgende resterende tid under drift.

Til denne opvaskemaskine er der 6 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader, Super 60 grader og Forskyl. Derudover har maskinen 3 tillægsfunktioner: VarioSpeed Plus (optimering af vasketid), HygiejnePlus (skylning på op til 70 grader) og ExtraDry (ekstra tørring).

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

SIEMENS SN436W00CS 


SIEMENS SN436W00CS

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine:

SIEMENS SN436W00CS underbygningsopvaskemaskine er blevet vurderet til at være bedst i test af Forbrugerrådet Tænk.

Om SIEMENS SN436W00CS underbygningsopvaskemaskine

SIEMENS har produceret hvidevarer af rigtig høj kvalitet i mange årtier. Denne model er en af de nyeste i en lang række af opvaskemaskiner. Der er tale om en relativ stor maskine, for den kan tage op til 13 kuverter på en gang. Ud over dens store kapacitet så er den også meget miljøvenlig. Den er klassificeret som en energiklasse A+++, hvilket er den bedst mulige karakter, og det betyder blandt andet, at den har et temmelig lavt forbrug af energi og vand. Det er lige i tidens ånd, hvor det er vigtigt at have stor bevidsthed om at skåne miljøet.

Desuden er det en støjsvag maskine, den har nemlig et lydniveau på blot 44 dB. Det betyder noget positivt for familiens indeklima. Dens effektive AquaStop funktion sikrer, at der ikke kan ske en oversvømmelse. Den helt særlige funktion, Zeolith-tørring, gør, at opvasken bliver tørret hurtigt og effektivt. Alt i alt en stor, lækker og driftssikker opvaskemaskine af virkelig god kvalitet.

En SIEMENS SN436W00CS underbygningsopvaskemaskine er det perfekte valg for den store og miljøbevidste familie.

Specifikationer

Den store energivenlige opvaskemaskine fra SIEMENS har blandt andet følgende egenskaber:

 • Producent: SIEMENS
 • Mål: 815 x 600 x 550 mm
 • Farve: hvid
 • Antal kuverter: 13
 • Antal programmer: 6
 • Energiklasse: A+++
 • Lydniveau: 44 dB
 • Med AquaStop
 • Årligt vandforbrug: 2.660 liter
 • Årligt energiforbrug: 2343 kWh
 • Med iQdrive
 • Med doseringsassistent

Siemens SN436W00FS


opvaskemaskine

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Siemens SN436W00FS er en populær A+++ opvaskemaskine, som på tværs af flere netbutikker får mange positive anmeldelser af køberne. Den har bestikbakke øverst, plads til hele 14 kuverter og et lavt støjniveau. Altsammen fordele i den nyere bolig, hvor opholdsrum og køkken ofte ligger i åben forbindelse med hinanden. Blandt de positive anmeldelser er det da også ofte brugervenligheden, det lave støjniveau og de mange nyttige funktioner, der fremhæves som værende meget positive faktorer. Da Siemens ligeledes generelt klarer sig godt i test, anbefales denne opvaskemaskine som et godt valg for husstanden, der ønsker bedre plads og lidt flere funktioner.

Om: Siemens SN436W00FS er en underbygningsopvaskemaskine med plads til 14 kuverter. Den er placeret i energiklasse A+++, hvilket er den bedre klasse, og dermed er den blandt de mest energivenlige opvaskemaskiner på markedet. På fronten finder du et lille display i midten samt berøringsfølsomt betjeningspanel, der giver overblik over igangværende opvaskeprogram og indstillingsmulighederne.

Opvaskemaskinen er indrettet med en flad bestikbakke øverst, hvori der kan lægges knive og gafler. Her er der også gjort plads til lidt større køkkenredskaber, eksempelvis grydeskeer og lignende. Herunder har du den justerbare overkurv samt underkurv, der gør det muligt at skabe plads til alt fra større gryder til tallerkener og glas.

Udover de 6 standardprogrammer har den hele 3 tillægsfunktioner: intensivZone til kraftfuld vask af gryder og bradepander i underkurven, varioSpeed Plus til hurtigere opvask, hygiejnePlus til bakteriedræbende skyl på op til 70 grader, samt shine&Dry der tilføjer ekstra skyllevand og længere tørretid.

Opvaskemaskinen fås også i en model i rustfrit stål, som går under modelnavnet SN457S03MS.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 237 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Bosch SMU24AW02S


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Hvis du er ude efter en simpel opvaskemaskine til en god pris, er Bosch SMU24AW02S et godt valg. Den klarer sig fint i test og har alle de grundlæggende programmer, der er nødvendige i hverdagen. Opvaskemaskinen er en klassisk hvid model til underbygning, og den er perfekt til den mindre husholdning, sommerhuset eller lejligheden. På trods af den lave pris og de nye skrappe testkrav, klarer opvaskemaskinen sig fint i den praktiske del af testen. Den er således et rigtig fornuftigt køb for dig, der ønsker en billig og funktionel opvaskemaskine.

Om: Bosch SMU24AW02S er en simpel opvaskemaskine med en række grundlæggende funktioner. Den har en klassisk hvid front uden display, men derimod vælger du program via drejeknap og programmets forløb vises ved hjælp af dioder der markerer processen fra start til slut. Der er desuden mulighed for tidsforvalg, så du kan udskyde starten med 3, 6 eller 9 timer.

Opvaskemaskinen er holdt i vanlig indretning med højdejusterbar overkurv og en underkurv med tilhørende bestikkurv.  Der er plads til i alt 12 kuverter, hvilket er gennemsnitligt for denne type opvaskemaskiner.

SMU24AW02S har 4 grundlæggende programmer: Normal 65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Derudover kan der tilvælges VarioSpeed, hvis du ønsker at optimere tidsforbruget i de enkelte programmer.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 50 dB
 • Antal kuverter: 12
 • Energiforbrug, årligt: 290 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3300 liter

Bosch SMV45AX00E


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Denne integrerbare opvaskemaskine klarer sig godt i test, og tager man prisen i betragtning er den et meget fornuftigt køb. Det er samtidig en A++ opvaskemaskine med en klassisk indretning og simpelt betjeningspanel, så den både er nem og overskuelig at anvende i en travl hverdag. Vi anbefaler denne opvaskemaskine som et godt og billigt alternativ til de dyrere opvaskemaskiner.

Om: Bosch SMV45AX00E er en billig A++ opvaskemaskine, som skal integreres bag en skabslåge. Den har et lavt forbrug af el og vand, og derudover har den plads til 12 kuverter i alt. Derudover har den selvfølgelig også tørreevne A, som er den bedste tørreevne der findes. Under opvaskemaskinen sidder et lille infoLight monteret. Dette sørger for at projektere en lille lysprik på gulvet under maskinen, som gradvist skifter fra rød til grøn jo tættere maskinen er på det valgte vaskeprograms ende.

Opvaskemaskinen er indrettet med en over- og underkurv samt en bestikkurv, der står i underkurven. Dermed er den indrettet som en klassisk opvaskemaskine, og den har således ekstra højde i overkurven så der kan stilles højere glas og kopper end i modeller med bestikbakke øverst.

Bosch SMV45AX00E har i alt 5 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og 1 time 65 grader. Derudover har den tillægsfunktionerne VarioSpeed Plus og ExtraDry, som henholdsvis optimerer tidsforbruget og tørringen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 48 dB
 • Antal kuverter: 12
 • Energiforbrug, årligt: 258 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter]

Siemens SX657X02ME


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Siemens er generelt kendt for at lave gode hvidevarer, og denne integrerbare opvaskemaskine er ingen undtagelse. Denne model er endda ekstra høj, hvilket betyder at der er plads til hele 14 kuverter. Derudover er der en række smarte funktioner, som gør det nemmere at betjene den i en travl hverdag. Eksempelvis de mange programmer og tillægsfunktioner, fleksibelt kurvesystem og et meget lavt støjniveau. Perfekt til den større familie.

Om: Siemens SV657X02ME er en ekstra høj opvaskemaskine med 5 centimeter ekstra i vaskerummet. Det lyder måske ikke af meget, men det har stor betydning for dig der vasker højere emner såsom gryder, skåle og kander i maskinen. På trods af den ekstra højde er opvaskemaskinen en A+++ model med tørreevne A, hvilket betyder at dens energiforbrug er minimalt.

Opvaskemaskinen er indrettet med fleksibel over- og underkurv, hvor overkurven kan justeres i flere højder. Derudover er der en bestikbakke øverst, hvor bestikket ilægges og adskilles for optimal vask. Betjeningspanelet er berøringsfølsomt, hvilket betyder at der ikke kan sætte sig skidt omkring nogen af knapperne.

På denne integrerbare opvaskemaskine findes hele 7 forskellige programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader, Lyn 45 grader og Forskyl. Derudover er der også 4 tillægsfunktioner: intensivZone til vask af gryder og fade med genstridige madrester, varioSpeed Plus til forkortelse af vaskeprogrammerne, hygiejnePlus til skylning med højere temperatur og shine&Dry der giver ekstra skylning og forlænger tørringen.

I opvaskemaskinen er der også et Machine Care program, der bruges når maskinen skal renses for fedt og kalk.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 237 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Miele G 4263 Vi


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Miele G 4263 Vi er det perfekte valg for dig, der ønsker en god integrerbar opvaskemaskine med mange nyttige funktioner. Den klarer sig godt i test og får generelt gode anmeldelser af køberne, der er glade for den. Blandt de nyttige funktioner finde du blandt andet en højdejusterbar overkurv, mulighed for at tilslutte varmt vand og spare på strømmen, timerfunktion og ComfortClose-beslag i lågen. Altsammen funktioner, der tjener til din fordel i en travl husholdning.

Om: Miele G 4263 Vi er en integrerbar A+ opvaskemaskine med plads til 13 kuverter. Den har tørreevne A og er simpelt indrettet med en over- og underkurv, samt bestikkurv. Overkurven har desuden højdejusterbare beslag, så du kan justere den op eller ned afhængigt af pladsbehovet.

Til forskel fra andre opvaskemaskiner er kurvene hvide, mens plastikbeslagene er gule. Dette betyder at du nemmere kan finde de justerbare beslag, når du skal ændre på kurvenes indretning.

Opvaskemaskinen har 5 programmer: Auto, glas, ECO, 50 grader og 75 grader. Derudover kan tilvælges et Turbo-tillægsprogram, som forkorter vasketiden. Det er også muligt at forskyde programstart med op til 24 timer.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 295 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3780 liter

Siemens SR435W01MS


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Siemens er, sammen med Bosch, et af de mest populære mærker i Danmark. Og da deres opvaskemaskiner generelt klarer sig fint i test, er det ikke uden grund at flere af dem ligeledes får positive anmeldelser af køberne. Siemens SR435W01MS er selvfølgelig ingen undtagelse, og denne smalle model er således et rigtig godt valg hvis pladsen er sparsom. På trods af det smalle design er der dog alligevel gjort plads til hele 10 kuverter, så den er et fint køb til husstanden på mellem 3 og 4 personer. Blandt anmeldelserne, som generelt er positive, fremhæves det blandt andet at den er meget støjsvag og vasker rent hver gang. Den roses ligeledes for en god tørreevne, hvilket især er vigtigt når der vaskes vinglas og plastikbøtter. Alt i alt er denne smalle opvaskemaskine et rigtig godt valg til det lille køkken eller – eksempelvis – sommerhuset.

Om: Siemens SR435W01MS er en smal opvaskemaskine med en bredde på 45 centimeter, hvilket betyder at den kan monteres i et smalt skab. Den optager således ikke lige så meget plads som almindelige modeller, men på trods af dette har den plads til 10 kuverter.

Opvaskemaskinen er indrettet med en bestikbakke øverst, hvor der også er plads til køkkenredskaber. Herunder er der en overkurv og en underkurv, hvor rækkerne er fleksible og kan justeres efter behov. Dette betyder blandt andet at der kan vaskes såvel større emner som gryder og bradepander, men også tallerkener og spækbrætter.

Den smalle opvaskemaskine har 5 standardprogrammer, samt 3 tillægsfunktioner. Tillægsfunktionerne tæller varioSpeed Plus som gør opvasken hurtigere, intensivZone som giver en mere kraftfuld vask af gryder og bradepander i underkurven og hygiejnePlus, der hæver temperaturen på skylningen til op mod 70 grader for at dræbe flere bakterier.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 10
 • Energiforbrug, årligt: 211 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Candy CDP 2D947W


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Gode opvaskemaskiner behøver ikke at være dyre. Det er denne smalle model fra Candy et godt eksempel på, og til en pris langt under 3.000 kroner er den et særdeles godt køb. Den roses af flere købere for at være både effektiv og støjsvag, og med et A++ energimærke er den desuden økonomisk i brug. Ofte er det ellers de billige modeller der bruger mest strøm, men denne opvaskemaskine er i kraft af energimærket både en god investering på kort og langt sigt. Den smalle konstruktion gør det desuden muligt at underbygge den i en smal niche, så til det lille køkken er den et godt valg.

Om: Candy CDP 2D947W er en underbygningsopvaskemaskine i et smalt design. Den har således en brede på under 45 centimeter, hvilket betyder at den kan underbygges i en smal køkkenniche. Med plads til 9 kuverter er den således et godt valg til det mindre køkken i sommerhuset, lejligheden eller lignende.

Selvom det er en smal og billig opvaskemaskine, er den alligevel placeret i energiklasse A++. Det betyder at energiforbruget er normeret til kun 193 kWh om året, mens vandforbruget er på 2.520 liter om året.

Udover at være placeret i energiklasse A++ er tørreevnen også i klasse A, hvilket er den bedste klasse der findes. Lydniveauet er på 47 decibel, hvilket er i den høje ende, men det ser ikke ud til at genere størstedelen af køberne. Der er desuden 7 forskellige programmer at vælge imellem.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 47 dB
 • Antal kuverter: 9
 • Energiforbrug, årligt: 193 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2520 liter

Siemens SR656X04TE


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Denne smalle opvaskemaskine har de mest gængse funktioner, og lidt til. Den indgår ikke i nogen tests, men køberne er generelt meget positive og roser den blandt andet for at være brugervenlig og støjsvag. Det bemærkes blandt andet at pladsen er rigtig god til større tallerkener og glas, hvilket skyldes at begge kurve kan tilpasses både stort og småt. Med de mange indbyggede programmer er denne opvaskemaskine perfekt til den mindre husstand med alsidige vaskebehov.

Om: Siemens SR656X04TE er en avanceret smal opvaskemaskine med flere forskellige funktioner i forhold til de billigere modeller. Den befinder sig i energiklasse A+++ og har tørreevne A, hvilket betyder at den er blandt de mest energivenlige modeller på markedet. Den er desuden lavet til integration bag en skabslåge, hvorved den gemmes helt væk. Du har dog stadig mulighed for at følge programmet under drift, da timeLight-funktionen projekterer vaskeprogrammets forløb og resttid på gulvet under maskinen.

Indretningen består af en bestikbakke samt over- og underkurv, der kan justeres efter behov. Da kurvene hører til varioFlex Pro-serien, kan de justeres på flere forskellige måder end normalt. Tallerkenrækkerne kan eksempelvis lægges ned, så der er bedre plads til større skåle og fade. Derudover kan den øverste kurv justeres i 3 trin, alt efter behov.

Opvaskemaskinen har 6 programmer: Øko 50 grader, Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Derudover har den 3 tillægsfunktioner: varioSpeed Plus som forkorter vasketiden, intensiveZone som øger spuletrykket i underkurven og shine&Dry som optimerer tørringen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 10
 • Energiforbrug, årligt: 188 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

 

Outlet-section-for-.dk

 

Denne side er anmeldt af: Frederik I. Lund Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

11 kommentarer

 1. Hej hvad er det om asko
  Den bedre halvdel havde været i punkt 1 og fik anbefalet en asko integreret til 6000kr grundet holdbarhed er det sælger snakke eller har det noget på sig i foreksempel test vinderen fra Siemens
  VH
  Morten

  • Hej Morten,

   Nu ved jeg ikke hvilken model sælgeren har anbefalet jer, men opvaskemaskiner fra Asko er generelt udmærkede. Tænk m.fl. tester som regel ikke på holdbarhed, men kigger blandt andet på den generelle byggekvalitet. Så til 6.000 kr. er en integreret Asko opvaskemaskine et udmærket køb.

   Jeg kan anbefale jer at kigge på opvaskemaskinens programmer og ekstra-funktioner. Eksempelvis kan det være nyttigt at kunne tilvælge “Half-load”-funktion ved halvt fyldt maskine, ekstra tørretid, tidsoptimering af programmer og lignende. Men det kommer selvfølgelig an på jeres behov.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Jeg blev også lidt forbavset over at se at Miele ikke lå bedre i test. Vi står for at udskifte en Miele vi har haft i 30 år da en pumpe lækker. (muligvis forårsaget af en mus der lå inde i maskinen). Vi var glade ved at den var så lydsvag. Desværre kan man ikke i dag stole på historien da mange producenter har skiftet ejer og politik.
  v h Erik Dam

  • Bomagasinet Svar

   Hej Erik,

   Jeg tror godt at du kan finde en god opvaskemaskine fra Miele. Generelt klarer de sig fint i test, men Bosch og Siemens vinder generelt på at være en smule mere økonomiske i drift. Som med alle mærker skal man dog altid holde sig fra de absolut billigste modeller, da kvaliteten også er herefter.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Jeg har dårlig erfaring med Bosch Super Silence. Den larmer helt vildt under meget af vasken og fortjener ikke navnet. Her efter kun 6,5 år er den kaput. Slet ikke pengene værd.

  • Bomagasinet Svar

   Hej Anders,
   Tak for dit input. Ved du hvilken model du ejer? Bosch/Siemens bringer nye modeller på markedet med jævne mellemrum, så der er muligvis kommet flere nye og forbedrede modeller på markedet siden du købte din opvaskemaskine. Ifølge testen hos Tænk og Råd & Rön klarer Bosch/Siemens opvaskemaskinerne sig generelt fint på både objektive og subjektive støj test, hvor de ender på “god” eller “meget god” under kriteriet for støjniveau.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Anders M Jensen Svar

  Vi har haft Miele i 8 år hvorefter den gik kaput. En reparation ville koste 2500. Maskinen er designet til at holde i 20 år siger både sælger og mekaniker, men jeg som kunde, der har købet en maskine der er langt dyrere og holder korter end andre maskiner, har meget svært ved at se fornuften i Miele.
  Tilfældigt uheldig? En god ven har oplevet pæcist de samme. Tilfældigt?

  • Hej Anders,

   Tak for dit input. Ifølge mine oplysninger tester Miele selv deres produkter ud fra et simuleret gennemsnitsforbrug svarende til 20 år i en almindelig familie. Men én ting er selvfølgelig hvad producenten vurderer at opvaskemaskinerne kan holde til, noget andet er hvad de egentlig kan holde til i virkeligheden.
   Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvad der præcist er gået i stykker i din maskine, men en del af “problemet” kan ligge i at vandet, som pumpes op af undergrunden i Danmark, er meget kalkholdigt. Og det kan de fleste maskiner ikke så godt tåle. Jeg vil dog medgive, at det ikke er i orden at stille en 20-års garanti, når produktet ikke engang holder i halvdelen.
   Min (og Bomagasinets) anbefaling er således stadig at vælge de lidt billigere modeller fra Bosch eller Siemens, da de klarer sig godt på både vask og tørring.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 5. Joachim Østergaard Svar

  Hmmm. jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor Miele ikke er omtalt i denne artikel??? I mine øjne burde de vinder langt mere end Bosch og Siemens gør, især fordi det er i langt bedre kvalitet. Hvad er det der bliver lagt vægt på i testen hos f.eks. Tænk, og hvordan ligger Miele placeret i forhold til?

  De ting jeg har haft fra både Bosch og Siemens har skuffet fælt, og jeg frygter faktisk lidt at f.eks Tænk bliver købt og betalt for at rose Bosch og Siemens så meget.

 6. Jonna Nørregaard Svar

  Jeg har Bosch SMU53M72SK opvaskemaskinen og den er simpelthen fantastisk. det er rigtigt, at nogle af programmerne er MEGET tidskrævende, men den har altså også en variospeed funktion så opvasken ikke er lige så tidskrævende :)

  Hjemme hos os plejer vi at sætte den til at vaske lige efter aftensmaden. Det passer fint med at vi tømmer den som en del af vores gå-i-seng rutine. Vi lader altid opvaskemaskinen stå noget tid efter den har vasket og tørret færdigt – gerne med halvåben låge, så tallerkener og plastikbøtter kan få lov at “dampe af” mens de stadig er varme .Det plejer at tage den sidste fugt.

  Vores førstevalg af opvaskemaskine vil til hver en tid være Bosch :)

  • Hej Jonna

   Tak for din kommentar. Det er rigtigt at Bosch opvaskemaskinerne har en variospeed funktion, som også findes på Siemens opvaskemaskinerne. Jeg har selv haft en Bosch opvaskemaskine (bordmodel), som også havde dette program, og generelt kunne der spares 20-30% af tidsforbruget – og sørger man for at skylle tallerkener og bestik af så madrester ikke får mulighed for at tørre ind inden man sætter opvaskemaskinen igang, så kan man sagtens nøjes med at køre et mindre vaskeprogram. Og det er både godt for miljøet og pengepungen :)

Skriv en kommentar