Der er meget stor forskel på hvor effektive og energivenlige opvaskemaskinerne er. Det viser de nyeste tests, og det kan derfor godt betale sig at vælge med omhu. Bomagasinet har igennem flere år analyseret de nyeste uafhængige tests og forbrugeranmeldelser, for at finde frem til hvilke opvaskemaskiner der klarer sig bedst.

Hvilken opvaskemaskine skal du vælge?

Vi har til denne artikel findet de bedste opvaskemaskiner i følgende kategorier:

Ovennævnte kategorier er de mest populære, og udvalget er rigtig godt. Der er dog stor forskel på hvor gode de forskellige opvaskemaskiner er, så i denne artikel har vi fundet frem til dem der i øjeblikket vurderes som de bedste.

I alt anbefaler vi 10 opvaskemaskiner til forskellige behov og i forskellige prislejer. Læs om dem alle herunder, og find den opvaskemaskine der passer til netop dit behov.


Bedste opvaskemaskiner til underbygning

Opvaskemaskiner til underbygning er populære og klarer sig generelt rigtig godt i test. De bedste modeller fås desuden til fornuftige priser, så her får du meget for pengene.


Electrolux ESF5545LOW


Bedste pris: 3.995,00

Køb hos HvidevareShoppen

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Electrolux ESF5545LOW er en fornuftig A+++ opvaskemaskine med gode egenskaber. Den klarer sig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, og er det perfekte valg til familien der ønsker fleksible programmer med mulighed for at vælge ekstra tørring eller tidsoptimering. Opvaskemaskinen har desuden en unik funktion, i og med den åbner lågen 10 centimeter ved programslut. Det betyder at dit service får lov at lufttørre, så de sidste vanddråber får lov at fordufte i stedet for at blive siddende. Alt i alt en rigtig god og funktionel opvaskemaskine, der oven i købet fås til en god pris på nettet.

Om: Electrolux ESF5545LOW er en A+++ opvaskemaskine til underbygning med plads til 13 kuverter. Den har tørreevne A og vasker med et lydniveau på 44 dB, hvilket er standard for denne klasse. Derudover har den indbygget timerfunktion så du kan forsinke programstart med op til 24 timer.

Indretningen i denne opvaskemaskine består af en over- og underkurv, samt aftagelig bestikkurv. Der er desuden særlige pladser til høje glas, hvor de holdes på plads under vasken. Der er selvfølgelig fleksible hylder og holdere flere steder, som kan løftes eller lægges ned efter behov.

En særlig funktion i denne opvaskemaskine er AirDry-teknologien, som automatisk åbner lågen 10 centimeter ved programmets slutning. Det betyder at den varme service får lov at lufttørre, så de sidste vanddråber fordamper ved hjælp af frisk luft udefra.

Maskinen har disse 6 programmer: AutoFlex 45-70 grader, Økonomi 50 grader, Glasprogram 45 grader, Intensiv 70 grader, Kvik+ 60 grader og Skyl. Derudover har den tillægsfunktionerne XtraDry (ekstra tørring) og TimeManager (tidsoptimering), som gør det muligt at effektivisere programmerne efter behov.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2775 liter

Se priser og tilbud på Electrolux ESF5545LOW her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Bedste integrerbare opvaskemaskiner

De integrerbare opvaskemaskiner er den pæneste løsning, fordi de monteres bag en eksisterende skabslåge. De foretrækkes af denne årsag i nye og moderne køkkener, som typisk ligger i åben forbindelse med spisestuen.


AEG FFB63806PW – opvaskemaskine med ekstra god plads


AEG FFB63806PWBedste pris: 6.995,00

Køb hos Nyvo.dk

 • God testscore hos Tænk – 58% 

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine

AEG FFB63806PW er en opvaskemaskine til indbygning. På ydersiden har den de samme mål som traditionelle opvaskemaskiner, men eftersom den har et 10 liter større inderkar, giver den dig endnu bedre plads til de ting, der skal vaskes af. Desuden er den en af verdens første opvaskemaskiner med teknologien ComfortLift®, hvor den nederste kurv løftes op til en behagelig arbejdshøjde. 

Om

XXL-opvaskemaskinen fra AEG har flere nyttige funktioner såsom AutoSluk efter 10 minutter, udskudt start i op til 24 timer og displayvisning af resttiden. Samtidig letter den hele opvaskeprocessen med sin AirDry lufttørring og ExtraHygiene-funktion. En anden sjov detalje er Beam On Floor, hvor lyset på gulvet skifter, alt efter om maskinen kører eller er færdig.

Opvaskemaskinen har i alt 10 forskellige programmer.

AEG FFB63806PW er blevet testet hos det danske forbrugermagasin Tænk, der har placeret den i det bløde midterfelt med en samlet testscore på 58%. Den klarer sig godt på områder som vaske- og tørreevne samt energiforbrug og støjniveau. Den scorer under middel på tidsforbrug, særligt på eco-programmet. 

AEG FFB63806PW vs. markedet

AEG’s ekstra rummelige opvaskemaskine er med sin ComfortLift® en god løsning til dig, der gerne vil skåne ryggen. Der kan desuden købes smart ekstraudstyr til maskinen som f.eks. den prisbelønnede vinholder, der er perfekt til de langstilkede glas. Den har derfor rigtig mange gode kvaliteter, men er ifølge Tænk ikke en topscorer på dagens marked.

Fordele

 • Nem at integrere
 • Lydsvag 
 • Masser af smarte programmer
Ulemper

 • Har ikke det bedste tidsforbrug

Specifkationer

 • Energiklasse: D
 • Støjniveau: 44 dB
 • Tørreevne, indeks: 1.061 
 • Energiforbrug pr. vask: 0,835 kWh
 • Energiforbrug 100 cykl: 84 kWh
 • Vandforbrug pr. gang: 11 liter
 • Antal kuverter: 13

Se priser og tilbud på AEG FFB63806PW her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Bosch SMU6ZDI76S – Testvinder & Vores anbefaling


Bosch SMU6ZDI76SBedste pris: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Introduktion: Bosch SMU6ZDI76S er en moderne opvaskemaskine med stålfront, der er blevet kåret som testvinder hos både det anerkendte Forbrugerrådet Tænk og deres svenske modstykke, Råd & Rön. Det er muligt både at få opvaskemaskinen i sølv (stål) og hvid, så du kan tilpasse den til det, der vil se bedst ud i dit køkken.

Bosch SMU6ZDI76S har et lydniveau helt nede på 39-41 dB – det er en hel del mindre end det, der kategoriserede som almindelig tale. Du har også via app mulighed for Silence on Demand.

I Bosch SMU6ZDI76S er der mulighed for tidsforvalg på 1 til 24 timer. Maskinen er lækkert designet med AntiFingerprint, så selvom der er børn i hjemmet, skal du ikke bekymre dig om fedtfingre. Maskinen har et klartekst-display på engelsk og EmotionLight som indvendig belysning. Så kan du altid se, hvad du laver.

Bosch SMU6ZDI76S vs. markedet: I Bosch SMU6ZDI76S finder du indbygget Home Connect, så du trådløst kan betjene den via app på din smartphone eller tablet. Det gør det let for dig at starte og overvåge, og opvasken er pludselig blevet en hel del nemmere.

I vaskemaskinen får du 6 programmer, vis temperaturer er mellem 50 og 70 grader. På den måde kan du vaske op på den mest passende måde. Der er også mulighed for forskyl.

Derudover får du fire tillægsfunktioner – førnævnte Home Connect, ExtraDry, VarioSpeed Plus og HalfLoad. De er alle beregnede til at hjælpe dig med at vaske op så godt som muligt – også selvom der er behov for noget andet end bare en vask.

I Bosch SMU6ZDI76S finder du et hav af funktioner og lækkert design. Du får ekstra plads og en flytbar bestikkurv, og Rack Stopper forhindrer afsporing af kurvene.

Det er en fremragende maskine, der kan hjælpe dig med at holde køkkenudstyr skinnende og rent – og så er den nem at arbejde med.

Fordele

 • A energiforbrug
 • God tørreegenskab
 • Meget stille
Ulemper

 • Ingen bemærkelsesværdige ulemper

Yderligere detaljer

 • AquaStop, der beskytter mod vandskader
 • Glasbeskyttelsesteknik
 • Selvrensende filtersystem

Se priser og tilbud på Bosch SMU6ZDI76S her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 


Bosch SMU4HAI48S – god værdi for pengene


Bosch SMU4HAI48SBedste pris: 4.299,00

Køb hos Elgiganten

Introduktion: Bosch SMU4HAI48S i rustfrit stål er en flot opvaskemaskine, der kan fås i hvid, sort og sølv, så du virkelig kan få lige netop den nuance, der passer bedst til dit køkken. Maskinen er topscorer hos både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, og det er slet ikke så svært at se hvorfor.

Med 13 standardkuverter og indbygget Home Connect, der tillader dig at betjene maskinen trådløst via app på smartphone eller tablet, gør Bosch SMU4HAI48S det bare lettere at vaske op.

De 6 programmer spænder bredt over temperaturer og længder, og de 4 tillægsfunktioner gør maskinen meget tilpasselig. Der er også mulighed for forskyl, så du kan vaske op lige som du vil.

Bosch SMU4HAI48S vs. markedet: Med Machine Care skal du ikke bekymre dig om at gøre Bosch SMU4HAI48S ren indvendigt – det kan maskinen selv tage fat på. Til gengæld har du via app mulighed for Silence on Demand, og du kan vælge tidsinterval fra 1 til 24 timer.

Maskinen er designet med AntiFingerprint, så du ikke skal bekymre dig om fedtfingre fra børn, og den flytbare bestikkurv i underkurven gør det let at lægge bestikket på plads.

Underkurven har desuden glidende lavfriktionshjul, så du kan betjene den med størst mulig komfort, og Rack Stopper så underkurven ikke bliver afsporet.

Bosch SMU4HAI48S har doseringsassistent, så du aldrig kommer til at putte for meget sæbe i maskinen, og den automatiske all-in-1 tilpasser maskinen til typen af opvaskemiddel.

Inderkaret er naturligvis af rustfrit stål, og AquaSensor sørger for, at du undgår vandskader så vidt som overhovedet muligt.

Fordele

 • Stille
 • B energiforbrug
 • Stålfront
Ulemper

 • Ingen bemærkelsesværdige ulemper

Yderligere detaljer

 • Selvrensende filtersystem
 • AquaMix glaspleje

Se priser og tilbud på Bosch SMU4HAI48S her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Siemens SN63HX60AE – fuldt integrérbar opvaskemaskine i god kvalitet


Siemens SN63HX60AEBedste pris: 5.595,00

Køb hos Nyvo.dk

 • God anmeldelse hos Råd & Rön – 67/100

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine

Siemens SN63HX60AE er en velfungerende opvaskemaskine, der leverer en god vaske- og tørreevne, samtidig med at den er lydsvag og brugervenlig. Den har således mange af de funktioner, du søger i en topmaskine. Et ekstra smart touch er, at den fungerer sammen med Home Connect-appen, så du kan styre den via din mobiltelefon. Det er endvidere en opvaskemaskine, der har klaret sig pænt i eksperttests, heriblandt svenske Råd & Rön. Med en testscore på 67/100 ligger den sig i den bedste halvdel. Endnu en indikation på, at du her får en opvaskemaskine af en god kvalitet.

Om

Siemens SN63HX60AE er en fuldt integrérbar opvaskemaskine, og du skal derfor montere en køkkenlåge som front, så den matcher resten af køkkenet. Lågen skal derfor også købes som separat tilbehør. Den er blevet testet af Råd & Rön, hvor den har fået tildelt en karakter i flere forskellige kategorier. Den klarer sig særligt godt på støjniveau, og med et lydniveau på 44 dB får du en opvaskemaskine, der ikke virker genererende i dagligdagen. Den klarer sig også pænt i kategorier som vaskeevne, betjening og overordnet helhedsindtryk. Den har imidlertid lidt større problemer med hensyn til tidsforbruget, ifølge den svenske test, hvor den blot scorer 3/10.

Siemens SN63HX60AE har 6 hovedprogrammer samt 4 tillægsfunktioner. Én af disse tæller VarioSpeed Plus, der kan forkorte opvasketiden med op til 66%. Samtidig har maskinen også forskudt start i op til 24 timer, og du kan bl.a. gøre bruge af Home Connect-appen til at styre de forskellige programmer. Siemens-modellen gør det også muligt at justere vandforbruget alt efter graden af tilsmudsning på servicet via AquaSensor og LoadSensor.

Siemens SN63HX60AE vs markedet

Opvaskemaskinen fra Siemens efterlader et godt helhedsindtryk, bl.a. takket være en god vaske- og tørreevne samt muligheden for at bruge den tilhørende app. Små minusser tæller tidsforbruget ved bl.a. eco-programmet samt den selvrensende funktion, der godt kunne være optimeret.

Fordele

 • Særligt god tørreevne
 • Lavt støjniveau 
 • Brugervenlige funktioner
 • Kan betjenes via app
Ulemper

 • Længere tidsforbrug ved bl.a. eco-programmer
 • Den selvrensende funktion kunne godt være bedre

Specifkationer

 • Energiklasse: D
 • Støjniveau: 44 dB
 • Vandforbrug per vask: 9,5 liter
 • Årligt energiforbrug: 262 kW/h
 • Antal kuverter: 13

Se priser og tilbud på Siemens SN63HX60AE her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Electrolux ESF5533LOX – populær hos forbrugerne


Electrolux ESF5533LOXBedste pris: 4.095,00

Køb hos HvidevareShoppen

Introduktion: Electrolux ESF5533LOX er en flot og moderne opvaskemaskine i rustfrit stål, der har klaret sig forrygende godt i forskellige tests og forbrugeranmeldelser. Den er topscorer hos Produktguider og har fået den specielle award ”Miljøvenlige Alternativ” hos Test.se, for ikke at nævne den gode anmeldelse hos Handlasmart.se og forbrugerscoren på 4,5 hos Test-diskmaskin.se.

Maskinen har 12 kuverter og 6 programmer, samt det luksuriøse AirDry og en belejlig TimeManager-funktion, så du kan opnå maksimal kontrol og komfort, når du betjener opvaskemaskinen. Du kan endda vælge at skynde på maskinen, hvis der er behov for det. Det gør programmet kortere, men dine tallerkener bliver stadig rene og pæne – bare på den halve tid! Programmet virker både på programmet Auto, intensiv og ECO.

Electrolux ESF5533LOX vs. markedet: Electrolux ESF5533LOX er en klassisk opvaskemaskine, der har fået en mere fleksibel kurveindretning. Hvis du har en travl hverdag, eller hvis der er mange munde i husholdningen, så er en ekstra stor kapacitet en nødvendighed, hvis du ikke vil stå med hænderne i opvasken hele tiden. Electrolux ESF5533LOX har 13 kuverter, og det svarer til, 4+ personers opvask i hverdagen.

Med timer-funktionen kan du planlægge og tilpasse opvasken, så den passer til din tid og hverdag. Du kan bestemme, om den skal gå i gang tidligt om morgenen, så den er klar, når du vågner, eller om den skal gå i gang, så dine børn kan tømme den efter skole.

Maskinen har AquaStop, som sørger for at lukke af for vandtilførslen, hvis den registrerer en lækage. Det sørger for at begrænse maskinens risiko for vandskader betragteligt.

Electrolux ESF5533LOX har AutoOff, så du ikke behøver at huske at slukke for maskinen, AirDry-teknologi, et glasprogram, der gør din hverdag nemmere, og SoftSpikes, så glas og porcelæn ikke får unødige skrammer eller ridser.

Fordele

 • Air Dry
 • Glasprogram
 • Fornuftig pris
Ulemper

 • Mange plastikdele

Yderligere detaljer

 • Lydniveau: 47 dB

Se priser og tilbud på Electrolux ESF5533LOX her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Siemens SR65ZX23ME – god opvaskemaskine i kompakt størrelse


Siemens SR65ZX23MEBedste pris: 7.395,00

Køb hos Nyvo.dk

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine

Siemens SR65ZX23ME sigter primært mod dig, der søger en mere kompakt opvaskemaskine. Den har således mere kompakte mål, men har derfor også ”kun” plads til 10 standardkuverter. Til gengæld får du en god opvaskemaskine fra et topbrand, der har været med til at nytænke mange af teknologierne inden for opvaskemaskiner. Er du gadgettypen, vil du elske, at Siemens SR65ZX23ME kan betjenes via appen Home Connect.

Om

Siemens SR65ZX23ME er en fuldt integrérbar opvaskemaskine, hvorfor du skal montere en køkkenlåge som front. Denne skal købes separat, så du får en, der matcher køkkenet. Siemens-modellen har adskillige gode kvaliteter – den er hurtig, kurven kan justeres i højden, og belysningen EmotionLight er med til at give et godt helhedsindtryk.

Af hovedfunktioner er det værd at nævne VarioSpeed Plus, der kan forkorte programmerne med op til 66%, dog stadig med et skinnende resultat. TimeLight-funktionen hjælper dig med at få overblik over resttid samt status for det pågældende program, så du altid ved, hvor langt opvaskemaskinen er i processen. 

Siemens SR65ZX23ME vs. markedet

Den kompakte opvaskemaskine fra Siemens er et ideelt valg til den mindre familie. De store børnefamilier vil formentlig finde den lidt for lille – og måske også for dyr i forhold til hvor mange standardkuverter den kan håndtere. Det overordnede indtryk er dog, at du får en rigtig god maskine med flere af de velkendte Siemens-teknologier.

Fordele

 • Hurtig driftstid
 • Højdejustérbar kurv
 • Innovativ og attraktiv belysning
 • Kan betjenes via app
Ulemper

 • Højere pris 
 • Ikke det bedste valg til den store familie

Specifikationer

 • Energiklasse: C
 • Støjniveau: 43 dB
 • Vandforbrug per vask: 9,5 liter
 • Årligt energiforbrug: 188 kW/h
 • Antal kuverter: 10

Se priser og tilbud på Siemens SR65ZX23ME her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Miele G7107SCU XXL – opvaskemaskine til større familier og husstande


Miele G7107SCU XXLBedste pris: 9.499,00

Køb hos Elgiganten

Introduktion: Miele G7107SCU XXL kan fås i både hvid og sølv. Det er en vaskemaskine, der sørger for at gøre dine tallerkener og dit bestik rent og skinnende takket være intet mindre end 8 forskellige programmer og 7 temperaturindstillinger. Kapaciteten er på imponerende 14 kuverter, og opvaskemaskinen er altså egnet til at tage hånd om en større opvask. Derfor passer den perfekt til store husholdninger.

Miele G7107SCU XXL er testvinder hos anbefaler.com og har en samlet forbrugerscore på 4,8 ud af 5 stjerner hos Elgiganten, og der er altså også tale om en fix maskine. Med QuickPowerWas-programmet kan du ordne beskidt opvask på under en time, så du kan få styr på dit køkken inden gæster eller selskaber.

Miele G7107SCU XXL vs. markedet: Med Miele G7107SCU XXL har du selvfølgelig mulighed for udsat start. På den måde kan du planlægge en bestemt opvaskecyklus, så den passer til dig og din rutine. Du kan planlægge indenfor 24 timer, så opvasken enten er klar når du vågner, når du kommer hjem fra arbejde, eller noget helt tredje.

Den nemme låge åbner ganske blødt og holder sin position, når du sætter ting ned. På den måde sparer du en del besvær, når du læsser og tømmer. Når vaskecyklussen er afsluttet, åbner lågen sig automatisk op for at få luft ind, hvilket hjælper tørringen betragteligt.

Miele G7107SCU XXL er udstyret med FlexLine-bakker, der har flere små rum og nemt kan justeres, så de passer til alle mulige forskellige tallerkener. Bakkerne kan desuden trækkes ud i op til flere forskellige vinkler, og dét gør det meget lettere at både tømme og læsse maskinen.

Opvaskemaskinens bestikkurv er både designet til bestik og lidt mindre genstande, for eksempel små kopper. Den er fleksibel og kan let justeres, så er kan blive plads til flere større genstande.

Miele G7107SCU XXL har en skærm, der giver dig mulighed for at holde øje med vaskecyklussen og den tid, der er tilbage.

Fordele

 • Auto-åbn
 • Masser af plads
 • XXL
Ulemper

 • Ikke selvrensende

Yderligere detaljer

 • Energimærke: C

Se priser og tilbud på Miele G7107SCU XXL her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 


Bosch SMU6ZDW76S – Bedst-i-test opvaskemaskine med lavt lydniveau


Bosch SMU6ZDW76SBedste pris: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Introduktion: Bosch SMU6ZDW76S er en vaskemaskine fra Bosch, der kan fås i hvid eller sølv. Den er udstyret med 13 kuverter, hvilket er standarden for de fleste opvaskemaskiner, og har et lydniveau på 39-41 dB.

Bosch SMU6ZDW76S har fået prisen som Bedst-i-test hos Forbrugerrådet Tænk og en samlet forbrugerscore på 4,5 ud af 5 hos Elgiganten.

Ligesom andre Bosch opvaskemaskiner har Bosch SMU6ZDW76S indbygget Home Connect, så du trådløst kan betjene den med app på enten smartphone eller tablet. Så kan du styre din opvaskemaskine fra sofaen eller arbejdet.

Bosch SMU6ZDW76S vs. markedet: Med 6 forskellige programmer, forskyl og 4 tillægsfunktioner har Bosch SMU6ZDW76S alt det, det moderne menneske kunne drømme om. Du har mulighed for at tidsindstille starten til 1 til 24 timer, og klartekst-displayet fortæller dig på engelsk det, du har brug for at vide.

Med en række smarte funktioner, der er typisk for Bosch vaskemaskiner, er der stort set ikke den tallerken eller kop, du ikke kan gøre ren med opvaskeren.

Bosch SMU6ZDW76S ar en række forskellige teknikker og sikkerhedsforanstaltninger, der sikrer dig bedre mod vandskader, og sørger for at vaske og tørre især glas ordentligt.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Har tre skuffer
 • Vasker og tørrer godt
Ulemper

 • Ingen bemærkelsesværdige ulemper

Yderligere detaljer

 • EcoSilence Drive, der er energibesparende og har stillegående motorteknologi

Se priser og tilbud på Bosch SMU6ZDW76S her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Siemens SX736X19NE – opvaskemaskine med god vaske- og tørreevne


 • Siemens SX736X19NEBest Buy hos Which.co.uk – 82%
 • Gode anmeldelser hos Google Shopping – 4,7/5

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine

Opvaskemaskinen Siemens SX736X19NE er et godt køb for dig, der søger en model med en sublim vaske- og tørreevne. Den er af typen fuldt integrébar, der monteres med køkkenlåge. Den er inddraget i testen hos det engelske forbrugermagasin Which.co.uk, der har tildelt den kåringen ”Best Buy”, da den er én af de bedste i kategorien. Den kan derfor varmt anbefales af den engelske redaktion, der er kendt for at udsætte deres testprodukter for strenge testkriterier og adskillige testopgaver. Foruden sin vaskeevne bliver den også rost for at være brugervenlig. Den er bl.a. nemmere at fylde end mange andre lignende opvaskemaskiner. Forbrugerne hos Google Shopping har tildelt den 4,7 ud af 5 mulige stjerner. 

Om

Opvaskemaskinen SX736X19NE fra Siemens har plads til 14 standardkuverter, så der er god plads til alt dit service. Du kan vælge mellem 6 hovedprogrammer, hvor du kan vælge alt fra at køre en almindelig opvask ved 45-65 °C til at køre mere specialiserede programmer (såsom af glas) samt hurtigere programmer. Det er også muligt at vælge mellem funktioner som VarioSpeed Plus, der kan forkorte maskinopvasken med op til 66%, og Extra Dry, der forlænger tørretiden for programmerne.

Har du spædbørn i husstanden, vil du også med stor sandsynlighed sætte pris på Hygiene Plus, der ved det sidste skyl sørger for at varme vandet op til 70 °C, så det steriliserer babyudstyr og lignende. 

Opvaskemaskinen tilbyder også funktioner som udskudt start og børnesikring.

Siemens SX736X19NE vs markedet

Forbrugermagasinet Which.co.uk sammenligner Siemens’ SX736X19NE med Bosch SBE46MX01 og påpeger, at de to opvaskemaskiner stort set er identiske. Det kan derfor give rigtig god mening at sammenligne netop de to modeller og prisen, når du skal træffe dit endelige valg.

Siemens SX736X19NE bliver rost for sin vaskeevne og bliver af bl.a. Which.co.uk betragtet som en af de absolut bedste opvaskemaskiner på dagens marked. Det eneste lille minus er, at den til tider kan udsende nogle ret irriterende lyde under brug, ifølge testpanelet. Pladsen kunne også godt være udnyttet endnu bedre. Omvendt scorer den højt i brugeranmeldelserne hos Google Shopping, hvor der er uploadet adskillige 5-stjernede anmeldelser.

Fordele

 • Fantastisk vaske- og tørreevne
 • Effektive programmer
 • Nem at fylde
 • Giver en god værdi for pengene
Ulemper

 • Kan give irriterende lyde under brug

Specifikationer

 • Energiklasse E
 • Støjniveau: 44 dB
 • Energiforbrug/vand: 95 kWh/9,5 liter 
 • Antal kuverter: 14

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Testberichte

Testberichte er Tysklands største forbrugertestside, og hver dag arbejder teamet i Berlin på at sammenligne allerede udførte tests, lave deres egne og skrive artikler, der kan hjælpe den gængse køber med at træffe et godt valg, når der skal købes på net eller i butik.

Testberichte har lavet en liste over syv integrerede opvaskemaskiner i en grundig sammenligningstest, der især fokuserer på økonomiprogrammet. De syv maskiner er blevet testet og rangeret med stjerner og udtalelser, og der er tale om en bred vifte af mærker og kvaliteter, som er blevet bedømt med procenter og bemærkninger.

Du kan se listen her

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Forbrugerrådet har lavet en sammenført liste over de forskellige tests på de forskellige opvaskemaskiner. De har set på, hvilken er bedst i test, og på listen kan du finde testresultater og bedømmelser fra den opdaterede liste i 2021.

Testen er opdateret den: 2. februar 2021
Du kan se testen her

Tænk har bl.a. testet følgende opvaskemaskiner: Electrolux ESF5545LOW, Bosch SMU6ZDI76S og Bosch SMU4HAI48S, der alle hører til de bedst scorende maskiner. Testen omfatter i alt 79 forskellige maskiner, der er testet ud fra kriterier som brugervenlighed, vaske- og tørreevne, vand- og elforbrug samt støj og tidsforbrug. Vaske- og tørreevnen vægter 50% af det samlede resultat. 

Testen er opdateret den: 2. februar 2021
Du kan se testen her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk. De stræber efter at kunne give forbrugerne den bedst mulige købsoplevelse og træffe det rigtige valg på nettet, selvom der ikke er ekspedienter til at vejlede.

Råd & Rön har lavet en liste over deres opvaskemaskinetests, og du kan på listen let se, hvilken opvaskemaskine har fået den bedste karakter. Du kan klikke videre ind på den individuelle opvaskemaskine og læse mere om den dér.

Du kan se listen her

Hos den svenske side kan du også læse om opvaskemaskinerne Electrolux ESF5545LOW, Bosch SMU6ZDI76S og Bosch SMU4HAI48S, der er testet ud fra brugervenlighed, lydniveau, energi- og vandforbrug, og hvor effektive de forskellige programmer er i praksis. Alle maskiner hører til topscorerne i den omfattende test, der inkluderer 105 maskiner.  

Testen er udført den: 16. juni 2021
Du kan se testen her

Produktguider.com

Produktguider.com er en hjemmeside, der tester alle mulige former for teknologi, lige fra vaskemaskiner til eltandbørster. Siden deltager i en række forskellige reklameringsprogrammer, som giver mulighed for at tjene penge på reklamer og annoncelinks – på den måde forholder alle artikler sig upartiske.

Produktguider.com har lavet en gennemgående testoversigt over de bedste opvaskemaskiner i 2021. Der er tale om en hel samling opvaskemaskiner, og allerede først i artiklen kan du se, hvilke har klaret sig bedst i hvilken kategori.

Testen er opdateret den: 18. maj 2021
Du kan se testen her

Test.se

Test.se er en gratis side fra Sverige, hvor du kan læse om alle mulige forskellige produkter og teste deraf. Siden indsamler oplysninger uafhængigt af andre anmeldere og tager ikke imod betaling for at fremhæve nogle. Test.se har forbrugeren i mente, ikke producenten, og er klar over, at bedst i test ikke nødvendigvis er bedst for dig.

Test.se har lavet en gennemgående test af forskellige opvaskemaskiner for at se, hvilken er den bedste i 2021. De har sammenlignet i forhold til tre kriterier, nemlig støjniveau, energimærkning og antallet af konvolutter. Du kan læse hele listen igennem eller se på editorens 3 udvalgte produkter først i artiklen.

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Du kan se testen her

Testdiskmaskin.se

Testdiskmaskin.se er en side, der tester en række forskellige elektroniske apparater til hjemmet. Siden fokuserer dog primært på opvaskemaskiner, og den digitale tjeneste bruger en algoritme til at vurdere de allerbedste vaskemaskiner. Det hele vurderes på kundeanmeldelser, prissammenligninger, egenskaber, specifikationer og officielle tests.

Testdiskmaskin.se har Electrolux ESF5533LOX med en masse flotte kundeanmeldelser. Du kan læse mere om maskinen og de forskellige informationer, der findes om den, samt se hvilke butikker, der sælger den billigst. Siden opdaterer priserne, hvis de ændres.

Du kan se anmeldelsen her

Handlasmart.se

Handlasmart.se, ejet af Quality Unlimited AB, er en svensk side, der blev lanceret i 2020. Webstedet er baseret på typiske forbrugertjenester, og sidens formål er at anbefale forbrugere de bedste produkter og butikker, så køberen kan træffe det bedst mulige valg.

Handlasmart.se har lavet en købsvejledning og liste over de bedste opvaskemaskiner i 2021. Guiden gennemgår en række forskellige punkter og har kåret fem opvaskemaskiner i specielle kategorier, så du ikke skal være i tvivl om, hvilken er bedst til hvad.

Testen er fra den: 26. februar 2021
Du kan se testen her

Anbefaler.com

Anbefaler.com er en norsk hjemmeside. Chefredaktør Stian Ihle Gulbrandsen har arbejdet med hvidevarer og andre husholdningsprodukter i over 10 år, og det er interesse og vision, der driver siden. Med faglig kompetence og oprigtig nysgerrighed vurderer og tester teamet alt det, der skrives om på siden.

Anbefaler.com har lavet en Bedst-i-test liste over de tre bedste opvaskemaskiner i 2021. Artiklen ser ganske simpelt på, hvilken opvaskemaskine er god, bedre og bedst. Kategorierne er opdelt med de forskellige prisniveauer, så det er nemt for dig at finde testvinderen, der passer bedst til dit budget.

Du kan se testen her

Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Tænk har testet opvaskemaskinen AEG FFB63806PW i en test med 74 opvaskemaskiner, og med en samlet testscore på 58% bliver den placeret længere nede på listen. Den er testet med følgende vægtning: Vaske- og tørreevne 50%, brugervenlighed 15%, vandforbrug 10%, støjniveau 10%, tidsforbrug 10% og samlet kvalitet 5%. Det er især på tidsforbruget, at AEG-modellen har visse svagheder.

Testen er udført: februar 2021
Du kan se testen her

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er ét af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk (eller Which.co.uk) har udarbejdet en større test af opvaskemaskiner, der bl.a. bliver vurderet ud fra kriterier som vaske-/tørreevne, brugervenlighed, støjniveau, tidsforbrug og energieffektivitet på de forskellige programmer. Testen inddrager Siemens SX736X19NE, men det er vigtigt at understrege, at den modsat de andre modeller ikke er testet af redaktionen. Den er dog stort set identisk med den testede Bosch SBE46MX01G, hvorfor der er trukket paralleller mellem de to modeller. Siemens-modellen er med sine 82% klassificeret som et Best Buy og er en af de bedste i kategorien.

Testen er udført: marts 2019
Du kan se testen her

Google Shopping

Google Shopping er et annonceværktøj fra søgemaskinen Google – den største på verdensplan. Google Shopping Ads er kendetegnet ved at tilknytte produktbilleder med produkttitler, ligesom det er muligt at få adgang til brugeranmeldelser.

Der er indhentet brugeranmeldelser for Siemens SX736X19NE, og karakteren ligger på 4,7 ud af 5 mulige stjerner. Det er ifølge os et godt vidnesbyrd på, at opvaskemaskinen imødekommer forbrugernes behov og ikke alene klarer sig godt i testlaboratorierne, men også i hverdagssituationer.

Du kan se anmeldelserne her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Råd & Rön står bag en omfattende test af opvaskemaskiner – i skrivende stund indgår der 105 maskiner i undersøgelsen, og med en testscore på 67/100 placerer Siemens SN63HX60AE sig i den bedre halvdel. Opvaskemaskinerne er testet ud fra kriterier som vaskeevne, tidsforbrug, støjniveau, betjening og det samlede helhedsindtryk af kvaliteten. SN63HX60AE klarer sig overordnet set godt, men har visse mangler mht. tidsforbruget.

Testen er udført den: 24. marts 2021
Du kan se testen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Bosch SMV68MD02E – bedste integrerbare opvaskemaskine


 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Vi vurderer at Bosch SMV68MD02E er den bedste integrerbare opvaskemaskine i øjeblikket. Den klarer sig nemlig godt i test og får ligeledes gode bedømmelser af køberne på tværs af flere uafhængige netbutikker, hvilket betyder at den overordnet set er ganske god. Køberne er blandt andet meget glade for det lave støjniveau, den gode vaske- og tørreevne og det brugervenlige design med små nyttige finesser. Eksempelvis det indbyggede timeLight, som viser resttiden på gulvet.

Om: Bosch SMV68MD02E er en integrerbar A++ opvaskemaskine med et simpelt design og en moderne indretning. Den har normal højde, men på trods af dette er der plads til hele 14 kuverter på grund af kurvenes opbygning. De kan nemlig tilpasses efter behov, ligesom overkurven kan højdejusteres så pladsen i begge kurve udnyttes optimalt.

Støjniveauet er lavt, og under vask er lydniveauet således nede på 42 decibel. Dette er en smule lavere end gennemsnittet, hvilket betyder at den er velegnet til det åbne køkken-alrum. Derudover har den en låge med openAssist, hvor du blot skal trykke let for at lågen åbner sig. Dette er blandt andet smart i det grebsløse køkken, men også når du har fedtede fingre og bare lige skal sætte en tallerken ind i maskinen. En anden nyttig funktion er det indbyggede timeLight, som projekterer et lille display ned på gulvet under maskinen. Her kan du blandt andet aflæse programmets resterende tid og indeværende vaskefase.

Opvaskemaskinen har i alt 8 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Ekstra stille 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader, Lyn 45 grader og  Forskyl. Derudover har den 4 tillægsfunktioner: IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry.

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 42 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 266 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

 

Bosch SMV46MX04E – god opvaskemaskine til familier og dele-lejligheder


Bosch SMV46MX04E

Introduktion: Bosch SMV46MX04E ordner din opvask effektivt og grundigt, så du slipper for pletter og unødig lyd. Den store kapacitet er på 12+2 kuverter, og det gør opvaskemaskinen god til større familier eller husholdninger.

Bosch SMV46MX04E er testvinder hos det tyske testmagasin Testberichte og har en forbrugerscore på nær perfektion, nemlig 4,7 ud af 5, på den internationale salgsside Amazon.

Bosch SMV46MX04E er den perfekte opvaskemaskine til dem, der elsker forsamlinger og fester, for med VarioSpeed Plus kan du forkorte vasketiden med helt op til 66%. Det er også muligt at lave en forskudt start, så det passer bedst til dine behov.

Bosch SMV46MX04E vs. markedet: Bosch SMV46MX04E har 6 programmer, så du kan få ordnet alting på bedst mulige måde. Programmerne inkluderer bl.a. kort program, 40 grader glas, der sikrer dig skinnende glas, og naturligvis et automatisk ét. Har du opvask, der er besværligt at tørre, så er det ExtraDry, du skal se mod.

Skærmen på Bosch SMV46MX04E giver dig det store overblik over de forskellige indstillinger og den tilbageværende tid på programmet, og den hjælper dig med at finde det helt perfekte vaskeprogram.

Det røde infolys skinner ned på gulvet og giver dig et overblik over, hvornår opvaskeren kører, og hvornår dens cyklus slutter.

Med Bosch SMV46MX04E skal du ikke bekymre dig om rengøring af selve maskinen. Den er nemlig bygget med MachineCare, der sikrer dig en nem rengøring, som maskinens specielle program helt selv står for. Så bliver den gjort grundigt rent indeni, uden du skal til at kæmpe med den.

Fordele

 • Gør godt rent i hvert program
 • Stort udvalg af programmer og valgmuligheder
 • Arbejder stille
 • Natprogram hvor tallerkenerne rengøres endnu mere stille
Ulemper

 • Har et stort vandforbrug
 • Gennemsnitlig ift. tørring

Yderligere detaljer

 • SuperSilence Plus giver et lydniveau på 41 dB – det er lavere end almindelig tale
 • Sikkerhedssystemet AquaStop forhindrer vandskader

 


Bosch SMU46CW01S


 • Godt køb – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Bosch SMU46CW01S klarer sig samlet set bedst i de nyeste opvaskemaskine tests, som stiller skrappere krav til vaskeevnen. Med denne opvaskemaskine er det dog ikke noget problem at få vasket tallerkener og bestik rene og tørre, for den kan nemlig klare lidt af hvert. Oven i de gode praktiske egenskaber er SMU46CW01S også en energivenlig og støjsvag opvaskemaskine, der fås til en meget fornuftig pris på nettet.

Om: Bosch SMU46CW01S er en hvid A++ opvaskemaskine til underbygning. Den har tørreevne A og plads til 13 kuverter, hvilket er normalt for en opvaskemaskine til underbygning i standardstørrelse.

Indretningen af denne opvaskemaskine er holdt så simpel som muligt, med højdejusterbar overkurv og underkurv med klassisk bestikkurv. Bestikkurven har selvfølgelig et håndtag og kan derfor medbringes til køkkenskuffen hvor du har knive og gafler liggende. Det gør tømningen let og hurtig.

På det digitale betjeningspanel har du overblik over programvalg, tillægsfunktioner og vaskeforløbet. Der er også en timerfunktion og et display, der viser tid til programstart og efterfølgende resterende tid under drift.

Til denne opvaskemaskine er der 6 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader, Super 60 grader og Forskyl. Derudover har maskinen 3 tillægsfunktioner: VarioSpeed Plus (optimering af vasketid), HygiejnePlus (skylning på op til 70 grader) og ExtraDry (ekstra tørring).

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 262 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

SIEMENS SN436W00CS 


SIEMENS SN436W00CS

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine:

SIEMENS SN436W00CS underbygningsopvaskemaskine er blevet vurderet til at være bedst i test af Forbrugerrådet Tænk.

Om SIEMENS SN436W00CS underbygningsopvaskemaskine

SIEMENS har produceret hvidevarer af rigtig høj kvalitet i mange årtier. Denne model er en af de nyeste i en lang række af opvaskemaskiner. Der er tale om en relativ stor maskine, for den kan tage op til 13 kuverter på en gang. Ud over dens store kapacitet så er den også meget miljøvenlig. Den er klassificeret som en energiklasse A, hvilket er den bedst mulige karakter, og det betyder blandt andet, at den har et temmelig lavt forbrug af energi og vand. Det er lige i tidens ånd, hvor det er vigtigt at have stor bevidsthed om at skåne miljøet.

Desuden er det en støjsvag maskine, den har nemlig et lydniveau på blot 44 dB. Det betyder noget positivt for familiens indeklima. Dens effektive AquaStop funktion sikrer, at der ikke kan ske en oversvømmelse. Den helt særlige funktion, Zeolith-tørring, gør, at opvasken bliver tørret hurtigt og effektivt. Alt i alt en stor, lækker og driftssikker opvaskemaskine af virkelig god kvalitet.

En SIEMENS SN436W00CS underbygningsopvaskemaskine er det perfekte valg for den store og miljøbevidste familie.

Specifikationer

Den store energivenlige opvaskemaskine fra SIEMENS har blandt andet følgende egenskaber:

 • Producent: SIEMENS
 • Mål: 815 x 600 x 550 mm
 • Farve: hvid
 • Antal kuverter: 13
 • Antal programmer: 6
 • Energiklasse: A
 • Lydniveau: 44 dB
 • Med AquaStop
 • Årligt vandforbrug: 2.660 liter
 • Årligt energiforbrug: 2343 kWh
 • Med iQdrive
 • Med doseringsassistent

Siemens SN436W00FS


opvaskemaskine

 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Siemens SN436W00FS er en populær A+++ opvaskemaskine, som på tværs af flere netbutikker får mange positive anmeldelser af køberne. Den har bestikbakke øverst, plads til hele 14 kuverter og et lavt støjniveau. Altsammen fordele i den nyere bolig, hvor opholdsrum og køkken ofte ligger i åben forbindelse med hinanden. Blandt de positive anmeldelser er det da også ofte brugervenligheden, det lave støjniveau og de mange nyttige funktioner, der fremhæves som værende meget positive faktorer. Da Siemens ligeledes generelt klarer sig godt i test, anbefales denne opvaskemaskine som et godt valg for husstanden, der ønsker bedre plads og lidt flere funktioner.

Om: Siemens SN436W00FS er en underbygningsopvaskemaskine med plads til 14 kuverter. Den er placeret i energiklasse A, hvilket er den bedre klasse, og dermed er den blandt de mest energivenlige opvaskemaskiner på markedet. På fronten finder du et lille display i midten samt berøringsfølsomt betjeningspanel, der giver overblik over igangværende opvaskeprogram og indstillingsmulighederne.

Opvaskemaskinen er indrettet med en flad bestikbakke øverst, hvori der kan lægges knive og gafler. Her er der også gjort plads til lidt større køkkenredskaber, eksempelvis grydeskeer og lignende. Herunder har du den justerbare overkurv samt underkurv, der gør det muligt at skabe plads til alt fra større gryder til tallerkener og glas.

Udover de 6 standardprogrammer har den hele 3 tillægsfunktioner: intensivZone til kraftfuld vask af gryder og bradepander i underkurven, varioSpeed Plus til hurtigere opvask, hygiejnePlus til bakteriedræbende skyl på op til 70 grader, samt shine&Dry der tilføjer ekstra skyllevand og længere tørretid.

Opvaskemaskinen fås også i en model i rustfrit stål, som går under modelnavnet SN457S03MS.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 237 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Bosch SMU24AW02S


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Hvis du er ude efter en simpel opvaskemaskine til en god pris, er Bosch SMU24AW02S et godt valg. Den klarer sig fint i test og har alle de grundlæggende programmer, der er nødvendige i hverdagen. Opvaskemaskinen er en klassisk hvid model til underbygning, og den er perfekt til den mindre husholdning, sommerhuset eller lejligheden. På trods af den lave pris og de nye skrappe testkrav, klarer opvaskemaskinen sig fint i den praktiske del af testen. Den er således et rigtig fornuftigt køb for dig, der ønsker en billig og funktionel opvaskemaskine.

Om: Bosch SMU24AW02S er en simpel opvaskemaskine med en række grundlæggende funktioner. Den har en klassisk hvid front uden display, men derimod vælger du program via drejeknap og programmets forløb vises ved hjælp af dioder der markerer processen fra start til slut. Der er desuden mulighed for tidsforvalg, så du kan udskyde starten med 3, 6 eller 9 timer.

Opvaskemaskinen er holdt i vanlig indretning med højdejusterbar overkurv og en underkurv med tilhørende bestikkurv.  Der er plads til i alt 12 kuverter, hvilket er gennemsnitligt for denne type opvaskemaskiner.

SMU24AW02S har 4 grundlæggende programmer: Normal 65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Derudover kan der tilvælges VarioSpeed, hvis du ønsker at optimere tidsforbruget i de enkelte programmer.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 50 dB
 • Antal kuverter: 12
 • Energiforbrug, årligt: 290 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3300 liter

Bosch SMV45AX00E


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Denne integrerbare opvaskemaskine klarer sig godt i test, og tager man prisen i betragtning er den et meget fornuftigt køb. Det er samtidig en A++ opvaskemaskine med en klassisk indretning og simpelt betjeningspanel, så den både er nem og overskuelig at anvende i en travl hverdag. Vi anbefaler denne opvaskemaskine som et godt og billigt alternativ til de dyrere opvaskemaskiner.

Om: Bosch SMV45AX00E er en billig A++ opvaskemaskine, som skal integreres bag en skabslåge. Den har et lavt forbrug af el og vand, og derudover har den plads til 12 kuverter i alt. Derudover har den selvfølgelig også tørreevne A, som er den bedste tørreevne der findes. Under opvaskemaskinen sidder et lille infoLight monteret. Dette sørger for at projektere en lille lysprik på gulvet under maskinen, som gradvist skifter fra rød til grøn jo tættere maskinen er på det valgte vaskeprograms ende.

Opvaskemaskinen er indrettet med en over- og underkurv samt en bestikkurv, der står i underkurven. Dermed er den indrettet som en klassisk opvaskemaskine, og den har således ekstra højde i overkurven så der kan stilles højere glas og kopper end i modeller med bestikbakke øverst.

Bosch SMV45AX00E har i alt 5 programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og 1 time 65 grader. Derudover har den tillægsfunktionerne VarioSpeed Plus og ExtraDry, som henholdsvis optimerer tidsforbruget og tørringen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 48 dB
 • Antal kuverter: 12
 • Energiforbrug, årligt: 258 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter]

Siemens SX657X02ME


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Siemens er generelt kendt for at lave gode hvidevarer, og denne integrerbare opvaskemaskine er ingen undtagelse. Denne model er endda ekstra høj, hvilket betyder at der er plads til hele 14 kuverter. Derudover er der en række smarte funktioner, som gør det nemmere at betjene den i en travl hverdag. Eksempelvis de mange programmer og tillægsfunktioner, fleksibelt kurvesystem og et meget lavt støjniveau. Perfekt til den større familie.

Om: Siemens SV657X02ME er en ekstra høj opvaskemaskine med 5 centimeter ekstra i vaskerummet. Det lyder måske ikke af meget, men det har stor betydning for dig der vasker højere emner såsom gryder, skåle og kander i maskinen. På trods af den ekstra højde er opvaskemaskinen en A+++ model med tørreevne A, hvilket betyder at dens energiforbrug er minimalt.

Opvaskemaskinen er indrettet med fleksibel over- og underkurv, hvor overkurven kan justeres i flere højder. Derudover er der en bestikbakke øverst, hvor bestikket ilægges og adskilles for optimal vask. Betjeningspanelet er berøringsfølsomt, hvilket betyder at der ikke kan sætte sig skidt omkring nogen af knapperne.

På denne integrerbare opvaskemaskine findes hele 7 forskellige programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader, Lyn 45 grader og Forskyl. Derudover er der også 4 tillægsfunktioner: intensivZone til vask af gryder og fade med genstridige madrester, varioSpeed Plus til forkortelse af vaskeprogrammerne, hygiejnePlus til skylning med højere temperatur og shine&Dry der giver ekstra skylning og forlænger tørringen.

I opvaskemaskinen er der også et Machine Care program, der bruges når maskinen skal renses for fedt og kalk.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 14
 • Energiforbrug, årligt: 237 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Miele G 4263 Vi


 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Miele G 4263 Vi er det perfekte valg for dig, der ønsker en god integrerbar opvaskemaskine med mange nyttige funktioner. Den klarer sig godt i test og får generelt gode anmeldelser af køberne, der er glade for den. Blandt de nyttige funktioner finde du blandt andet en højdejusterbar overkurv, mulighed for at tilslutte varmt vand og spare på strømmen, timerfunktion og ComfortClose-beslag i lågen. Altsammen funktioner, der tjener til din fordel i en travl husholdning.

Om: Miele G 4263 Vi er en integrerbar A+ opvaskemaskine med plads til 13 kuverter. Den har tørreevne A og er simpelt indrettet med en over- og underkurv, samt bestikkurv. Overkurven har desuden højdejusterbare beslag, så du kan justere den op eller ned afhængigt af pladsbehovet.

Til forskel fra andre opvaskemaskiner er kurvene hvide, mens plastikbeslagene er gule. Dette betyder at du nemmere kan finde de justerbare beslag, når du skal ændre på kurvenes indretning.

Opvaskemaskinen har 5 programmer: Auto, glas, ECO, 50 grader og 75 grader. Derudover kan tilvælges et Turbo-tillægsprogram, som forkorter vasketiden. Det er også muligt at forskyde programstart med op til 24 timer.

Specifikationer:

 • Energiklasse: C
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 295 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 3780 liter

Siemens SR435W01MS


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Siemens er, sammen med Bosch, et af de mest populære mærker i Danmark. Og da deres opvaskemaskiner generelt klarer sig fint i test, er det ikke uden grund at flere af dem ligeledes får positive anmeldelser af køberne. Siemens SR435W01MS er selvfølgelig ingen undtagelse, og denne smalle model er således et rigtig godt valg hvis pladsen er sparsom. På trods af det smalle design er der dog alligevel gjort plads til hele 10 kuverter, så den er et fint køb til husstanden på mellem 3 og 4 personer. Blandt anmeldelserne, som generelt er positive, fremhæves det blandt andet at den er meget støjsvag og vasker rent hver gang. Den roses ligeledes for en god tørreevne, hvilket især er vigtigt når der vaskes vinglas og plastikbøtter. Alt i alt er denne smalle opvaskemaskine et rigtig godt valg til det lille køkken eller – eksempelvis – sommerhuset.

Om: Siemens SR435W01MS er en smal opvaskemaskine med en bredde på 45 centimeter, hvilket betyder at den kan monteres i et smalt skab. Den optager således ikke lige så meget plads som almindelige modeller, men på trods af dette har den plads til 10 kuverter.

Opvaskemaskinen er indrettet med en bestikbakke øverst, hvor der også er plads til køkkenredskaber. Herunder er der en overkurv og en underkurv, hvor rækkerne er fleksible og kan justeres efter behov. Dette betyder blandt andet at der kan vaskes såvel større emner som gryder og bradepander, men også tallerkener og spækbrætter.

Den smalle opvaskemaskine har 5 standardprogrammer, samt 3 tillægsfunktioner. Tillægsfunktionerne tæller varioSpeed Plus som gør opvasken hurtigere, intensivZone som giver en mere kraftfuld vask af gryder og bradepander i underkurven og hygiejnePlus, der hæver temperaturen på skylningen til op mod 70 grader for at dræbe flere bakterier.

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal kuverter: 10
 • Energiforbrug, årligt: 211 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter

Candy CDP 2D947W


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Gode opvaskemaskiner behøver ikke at være dyre. Det er denne smalle model fra Candy et godt eksempel på, og til en pris langt under 3.000 kroner er den et særdeles godt køb. Den roses af flere købere for at være både effektiv og støjsvag, og med et B energimærke er den desuden økonomisk i brug. Ofte er det ellers de billige modeller der bruger mest strøm, men denne opvaskemaskine er i kraft af energimærket både en god investering på kort og langt sigt. Den smalle konstruktion gør det desuden muligt at underbygge den i en smal niche, så til det lille køkken er den et godt valg.

Om: Candy CDP 2D947W er en underbygningsopvaskemaskine i et smalt design. Den har således en brede på under 45 centimeter, hvilket betyder at den kan underbygges i en smal køkkenniche. Med plads til 9 kuverter er den således et godt valg til det mindre køkken i sommerhuset, lejligheden eller lignende.

Selvom det er en smal og billig opvaskemaskine, er den alligevel placeret i energiklasse B. Det betyder at energiforbruget er normeret til kun 193 kWh om året, mens vandforbruget er på 2.520 liter om året.

Udover at være placeret i energiklasse B er tørreevnen også i klasse A, hvilket er den bedste klasse der findes. Lydniveauet er på 47 decibel, hvilket er i den høje ende, men det ser ikke ud til at genere størstedelen af køberne. Der er desuden 7 forskellige programmer at vælge imellem.

Specifikationer:

 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 47 dB
 • Antal kuverter: 9
 • Energiforbrug, årligt: 193 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2520 liter

Siemens SR656X04TE


 • Gode anmeldelser

Derfor anbefaler vi denne opvaskemaskine: Denne smalle opvaskemaskine har de mest gængse funktioner, og lidt til. Den indgår ikke i nogen tests, men køberne er generelt meget positive og roser den blandt andet for at være brugervenlig og støjsvag. Det bemærkes blandt andet at pladsen er rigtig god til større tallerkener og glas, hvilket skyldes at begge kurve kan tilpasses både stort og småt. Med de mange indbyggede programmer er denne opvaskemaskine perfekt til den mindre husstand med alsidige vaskebehov.

Om: Siemens SR656X04TE er en avanceret smal opvaskemaskine med flere forskellige funktioner i forhold til de billigere modeller. Den befinder sig i energiklasse A og har tørreevne A, hvilket betyder at den er blandt de mest energivenlige modeller på markedet. Den er desuden lavet til integration bag en skabslåge, hvorved den gemmes helt væk. Du har dog stadig mulighed for at følge programmet under drift, da timeLight-funktionen projekterer vaskeprogrammets forløb og resttid på gulvet under maskinen.

Indretningen består af en bestikbakke samt over- og underkurv, der kan justeres efter behov. Da kurvene hører til varioFlex Pro-serien, kan de justeres på flere forskellige måder end normalt. Tallerkenrækkerne kan eksempelvis lægges ned, så der er bedre plads til større skåle og fade. Derudover kan den øverste kurv justeres i 3 trin, alt efter behov.

Opvaskemaskinen har 6 programmer: Øko 50 grader, Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Super 60 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Derudover har den 3 tillægsfunktioner: varioSpeed Plus som forkorter vasketiden, intensiveZone som øger spuletrykket i underkurven og shine&Dry som optimerer tørringen.

Specifikationer:

 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal kuverter: 10
 • Energiforbrug, årligt: 188 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter


FAQ

Hvilke opvaskemaskine brands er de bedste?
Nogle af de brands, som laver de bedste opvaskemaskiner i øjeblikket, er blandt andet Electrolux, Bosch og Miele. De nævnte brands har en række opvaskemaskiner, som har fået nogle gode resultater i en række tests. Modellerne bliver blandt andet rost for deres holdbarhed og deres praktiske egenskaber.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en opvaskemaskine?
Når du køber en opvaskemaskine, så skal du specielt være opmærksom på, hvor stor maskinens kapacitet er. Det er vigtigt, at du vælger en maskine, som passer nogenlunde til din husstands forbrug, sådan at du ikke kommer til at bruge opvaskemaskinen for ofte eller alt for sjældent.
Hvor lang tid bør en opvaskemaskine holde?
Når du køber en ny opvaskemaskine, så bør maskinen holde i ca. seks til ti år, førend det igen er tid til at købe en ny. Opvaskemaskinens levetid afhænger selvfølgelig af, hvilken kvalitet den er bygget i, såvel som hvor ofte du bruger den, og ligeledes hvordan du vedligeholder den.
Går en opvaskemaskine i stykker, hvis den ikke bliver brugt?
Ja, hvis du ikke bruger din opvaskemaskine, så er den i højere risiko for at gå i stykker. Det skyldes, at hvis opvaskemaskinen ikke bliver brugt, så vil vandet indeni den med tiden fordampe. Når der ikke er vand, så vil forseglingerne tørre ud og motoren kan tage skade.

Denne side er anmeldt af: Frederik I. Lund Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

11 kommentarer

 1. Hej hvad er det om asko
  Den bedre halvdel havde været i punkt 1 og fik anbefalet en asko integreret til 6000kr grundet holdbarhed er det sælger snakke eller har det noget på sig i foreksempel test vinderen fra Siemens
  VH
  Morten

  • Hej Morten,

   Nu ved jeg ikke hvilken model sælgeren har anbefalet jer, men opvaskemaskiner fra Asko er generelt udmærkede. Tænk m.fl. tester som regel ikke på holdbarhed, men kigger blandt andet på den generelle byggekvalitet. Så til 6.000 kr. er en integreret Asko opvaskemaskine et udmærket køb.

   Jeg kan anbefale jer at kigge på opvaskemaskinens programmer og ekstra-funktioner. Eksempelvis kan det være nyttigt at kunne tilvælge “Half-load”-funktion ved halvt fyldt maskine, ekstra tørretid, tidsoptimering af programmer og lignende. Men det kommer selvfølgelig an på jeres behov.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 2. Jeg blev også lidt forbavset over at se at Miele ikke lå bedre i test. Vi står for at udskifte en Miele vi har haft i 30 år da en pumpe lækker. (muligvis forårsaget af en mus der lå inde i maskinen). Vi var glade ved at den var så lydsvag. Desværre kan man ikke i dag stole på historien da mange producenter har skiftet ejer og politik.
  v h Erik Dam

  • Bomagasinet Svar

   Hej Erik,

   Jeg tror godt at du kan finde en god opvaskemaskine fra Miele. Generelt klarer de sig fint i test, men Bosch og Siemens vinder generelt på at være en smule mere økonomiske i drift. Som med alle mærker skal man dog altid holde sig fra de absolut billigste modeller, da kvaliteten også er herefter.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 3. Jeg har dårlig erfaring med Bosch Super Silence. Den larmer helt vildt under meget af vasken og fortjener ikke navnet. Her efter kun 6,5 år er den kaput. Slet ikke pengene værd.

  • Bomagasinet Svar

   Hej Anders,
   Tak for dit input. Ved du hvilken model du ejer? Bosch/Siemens bringer nye modeller på markedet med jævne mellemrum, så der er muligvis kommet flere nye og forbedrede modeller på markedet siden du købte din opvaskemaskine. Ifølge testen hos Tænk og Råd & Rön klarer Bosch/Siemens opvaskemaskinerne sig generelt fint på både objektive og subjektive støj test, hvor de ender på “god” eller “meget god” under kriteriet for støjniveau.
   Venlig hilsen
   Thomas, Bomagasinet.dk

 4. Anders M Jensen Svar

  Vi har haft Miele i 8 år hvorefter den gik kaput. En reparation ville koste 2500. Maskinen er designet til at holde i 20 år siger både sælger og mekaniker, men jeg som kunde, der har købet en maskine der er langt dyrere og holder korter end andre maskiner, har meget svært ved at se fornuften i Miele.
  Tilfældigt uheldig? En god ven har oplevet pæcist de samme. Tilfældigt?

  • Hej Anders,

   Tak for dit input. Ifølge mine oplysninger tester Miele selv deres produkter ud fra et simuleret gennemsnitsforbrug svarende til 20 år i en almindelig familie. Men én ting er selvfølgelig hvad producenten vurderer at opvaskemaskinerne kan holde til, noget andet er hvad de egentlig kan holde til i virkeligheden.
   Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvad der præcist er gået i stykker i din maskine, men en del af “problemet” kan ligge i at vandet, som pumpes op af undergrunden i Danmark, er meget kalkholdigt. Og det kan de fleste maskiner ikke så godt tåle. Jeg vil dog medgive, at det ikke er i orden at stille en 20-års garanti, når produktet ikke engang holder i halvdelen.
   Min (og Bomagasinets) anbefaling er således stadig at vælge de lidt billigere modeller fra Bosch eller Siemens, da de klarer sig godt på både vask og tørring.

   Venlig hilsen

   Thomas, Bomagasinet.dk

 5. Joachim Østergaard Svar

  Hmmm. jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor Miele ikke er omtalt i denne artikel??? I mine øjne burde de vinder langt mere end Bosch og Siemens gør, især fordi det er i langt bedre kvalitet. Hvad er det der bliver lagt vægt på i testen hos f.eks. Tænk, og hvordan ligger Miele placeret i forhold til?

  De ting jeg har haft fra både Bosch og Siemens har skuffet fælt, og jeg frygter faktisk lidt at f.eks Tænk bliver købt og betalt for at rose Bosch og Siemens så meget.

 6. Jonna Nørregaard Svar

  Jeg har Bosch SMU53M72SK opvaskemaskinen og den er simpelthen fantastisk. det er rigtigt, at nogle af programmerne er MEGET tidskrævende, men den har altså også en variospeed funktion så opvasken ikke er lige så tidskrævende :)

  Hjemme hos os plejer vi at sætte den til at vaske lige efter aftensmaden. Det passer fint med at vi tømmer den som en del af vores gå-i-seng rutine. Vi lader altid opvaskemaskinen stå noget tid efter den har vasket og tørret færdigt – gerne med halvåben låge, så tallerkener og plastikbøtter kan få lov at “dampe af” mens de stadig er varme .Det plejer at tage den sidste fugt.

  Vores førstevalg af opvaskemaskine vil til hver en tid være Bosch :)

  • Hej Jonna

   Tak for din kommentar. Det er rigtigt at Bosch opvaskemaskinerne har en variospeed funktion, som også findes på Siemens opvaskemaskinerne. Jeg har selv haft en Bosch opvaskemaskine (bordmodel), som også havde dette program, og generelt kunne der spares 20-30% af tidsforbruget – og sørger man for at skylle tallerkener og bestik af så madrester ikke får mulighed for at tørre ind inden man sætter opvaskemaskinen igang, så kan man sagtens nøjes med at køre et mindre vaskeprogram. Og det er både godt for miljøet og pengepungen :)

Skriv en kommentar