Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Løvsuger test-oversigt: Guide til de bedste løvsugere og løvblæsere

Løvsuger test-oversigt: Guide til de bedste løvsugere og løvblæsere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Det kan føles som en uendelig opgave at holde haven fri for løv om efteråret, men det er nødvendigt, hvis din græsplæne skal kunne ånde. Derfor er en løvsuger eller en løvblæser et nyttigt redskab, da du nemt og effektivt kan fjerne løv fra stort set alle overflader.

Til vores oversigt har vi samlet 9 gode løvsugere og -blæsere, der alle klarer sig godt i test og/eller anbefales til private haver.

Vores favorit løvsugere

Ryobi RBV 3000 CESV
Lager

Ryobi RBV 3000 CESV

Bedste elektriske løvblæser Gå til bedste pris
698 Kr. hos Johannes Fog
Læs vores anmeldelse
Lager
DeWALT DCM562PB Akku løvblæser
Lager

DeWALT DCM562PB Akku løvblæser

Bedste løvblæser uden ledning Gå til bedste pris
969 Kr. hos Toolhus
Læs vores anmeldelse
Lager
Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser
Lager

Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser

Bedst til prisen Gå til bedste pris
902 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs vores anmeldelse
Lager
Einhell GE-CL 18 Li E
Lager

Einhell GE-CL 18 Li E

Gå til bedste pris
619 Kr. hos Proshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Makita DUB362Z
Lager

Makita DUB362Z

Gå til bedste pris
1.866 Kr. hos happii.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Bosch ALB 18 Li løvblæser
Lager

Bosch ALB 18 Li løvblæser

Gå til bedste pris
329 Kr. hos XL-BYG
Læs vores anmeldelse
Lager
Ryobi RY18BLXA-0
Ukendt Lager

Ryobi RY18BLXA-0

Gå til bedste pris
1.399 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Ukendt Lager
Stiga SBV 48 AE
Lager

Stiga SBV 48 AE

Gå til bedste pris
1.100 Kr. hos Bahn-Larsen
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste løvsugere i test-guiden 2023:

Se resten nedenfor

5 ting du skal overveje, før du køber løvsugere

 • Type

  Der findes 3 overordnede typer løvblæsere: Elektriske, batteridrevne og benzindrevne. Da motoren i en batteridrevet løvblæser ikke kræver nogen vedligeholdelse, er de en passende løsning for nybegyndere. Batteriet kan også anvendes med andet værktøj, hvis det er kompatibelt, hvilket kan være smart. En begrænsning, som man dog skal tænke på, er driftstiden. Her kan elektriske modeller med ledninger være smarte. De er nemlig typisk mere kraftfulde og kan fungere uden tidsbegrænsning. Selve ledningen kan dog være en hindring, fordi det mindsker mobiliteten en smule. Benzindrevne løvblæsere kan køre markant længere tid end batteridrevne løvblæsere, men der kræves også mere vedligeholdelse af motoren. Dertil vejer de ofte også mere end andre typer.

 • Blæseeffekten

  Blæseeffekten består primært af to faktorer: hastigheden og den luftmængde, der kan flyttes. Luftmængden måles i m3/h, og hastigheden måles i km/t, og det er en almindelig fejl udelukkende at kigge på hastigheden. Evnen til at suge blade forbedres ved højere hastighed, men for at kunne flytte dem skal din løvblæser have en større luftmængde. En lufthastighed på mindst ca. 150 km/t fungerer godt til mindre opgaver på mindre områder. Skal du derimod rengøre større områder eller udføre mere krævende opgaver, anbefales det at kigge efter en blæsehastighed på 200 km/t og derover.

 • Funktioner

  Løvsugere kommer med forskellige funktioner, der kan gøre dem mere praktiske og alsidige. Luft kan både suges ind (løvsuger) samt blæses væk fra dem (løvblæser). Dog kan maskinen også med det rette tilbehør fjerne sne, vand fra din bil eller endda spindelvæv og støv fra høje hjørner.

 • Pris

  Billigere løvblæsere starter ved ca. 300 kr. og har typisk de mest basale funktioner og den laveste effekt: blæs alene. Dyrere muligheder koster typisk omkring 3.000 kr., men er til gengæld også kraftigere, bedre konstrueret og har flere funktioner.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Det er altid en god idé at overveje, hvad tidligere brugere af løvblæsere har at sige om dem. Du kan blandt andet få en ide om maskinens brugervenlighed og funktionalitet gennem brugeranmeldelser, mens ekspertanmeldelser giver et indblik i løvblæserens ydeevne samt hvordan, en model klarer sig sammenlignet med andre. Vi har valgt både at inkludere bruger- og ekspertanmeldelser, så du lettere kan træffe din beslutning.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte løvsugere

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bomagasinet anbefaler test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Texas LBZ5800
batteridrevet løvblæser med turbofunktion

Dagens bedste priser og tilbud på Texas LBZ5800:

Texas
På lager
699 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Ingen CO2-emissioner
 • Turbofunktion for ekstra kraft
 • Fleksibel vindstyrke

Løvblæseren “Texas LBZ5800” har en turbofunktion til når du har brug for en ekstra kraft, og uanset om du tager fat på genstridige blade eller affald, sikrer funktionen, at arbejdet bliver gjort grundigt. For at beskytte løvblæserens batteri, reduceres turboefunktionen, når batteriet aflades, hvilket sikrer en lang levetid og optimal ydeevne, og det velegner modellen til dig, der har brug for et effektivt og pålideligt værktøj til at vedligeholde dine udeområder. 

Grunde til at købe

 • Brugervenlig betjening
 • Minimal vedligeholdelse
 • Leveres med aftageligt, ekstra mundstykke

Grunde til at undgå

 • Batteri og oplader købes separat

Anmeldelse: Produktanalyse af Texas LBZ5800

Detaljer

 • Batterilevetid: 30 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Effekt: 1.300 watt
 • Maximale hastighed: 230 km/t
 • Vægt: 2,1 kg
 • Lydniveau: 104 dB

Kraftig kulfri motor
Modellen har en kraftig og kulfri motor med 1.300 watt, der lover god ydeevne og samtidig er miljøbevidst. Den drives af et 58V/4,0Ah-batteri, som leverer op til 30 minutters blæsning afhængigt af styrkeindstillingen, og modellens ydeevne og strømforbrug taget i betragtning anbefales det specifikt, blot at bruge et 4,0 Ah-batteri for at opnå optimale resultater. På trods af energikravene er opladningen dog ukompliceret og effektiv, idet den blot tager 120 minutter for en fuld opladning.

Ergonomisk design og brugervenlige funktioner
Med en vægt på 2,1 kg er modellen betydeligt lettere end den gennemsnitlige løvblæser, som generelt vejer omkring 4,5 kg, og det lette design giver mulighed for at bruge løvblæseren i længere tid uden ubehag. En af modellens vigtigste funktioner er den optimerede lufthastighed, da lufthastigheden automatisk placerer rørenden i en optimal nedadgående vinkel, når blæseren aktiveres hvilket også sikrer, at du ikke behøver at vride håndleddet, og dermed giver en mere behagelig betjening. Den fleksible vindstyrke kan desuden låses ved hjælp af gashåndtaget, hvilket også letter belastningen af hånden og giver dig mulighed for at fokusere på at styre selve blæserens vindstyrke.

Endelig er modellen udstyret med et aftageligt ekstra mundstykke, der er designet til at komprimere luften og øge blæseevnen, hvilket giver en mere effektiv rydningskraft, når du har brug for det. Funktionen giver dig også et ekstra niveau af tilpasning, så du dermed får en mere skræddersyet blæseroplevelse afhængigt af dine behov. 

TIP: I stedet for at blæse blade og affald direkte mod et bestemt område, bør du rette blæseren i en vinkel og helst mod vinden, da det forhindrer, at affaldet blæser tilbage i dit ansigt eller på områder, du allerede har ryddet. Ved at vinkle blæseren en smule skaber du en kontrolleret og stabil luftstrøm, der effektivt flytter bladene i den ønskede retning uden at forårsage unødige forstyrrelser.

Mere om Texas LBZ5800

Detaljer

 • Batterilevetid: 30 min
 • Opladningstid: 120 min
 • Effekt: 1.300 watt
 • Maximale hastighed: 230 km/t
 • Vægt: 2,1 kg
 • Lydniveau: 104 dB

Bomagasinets vurdering

Sammenfattende er løvblæseren “Texas LBZ5800” et godt værktøj til at vedligeholde dine udeområder. Modellen har et letvægtsdesign på 2,1 kg samt en automatisk justering af rørets vinkel, hvilket øger din komfort under brug, og muligheden for at låse vindstyrken på gashåndtaget kombineret med blæseren turbofunktion gør modellen særlig alsidig. Det er dog vigtigt at bemærke, at batteriet og opladeren skal købes separat, men det bør ikke påvirke blæserens overordnede kvalitet og effektivitet, og vi mener, at modellen er et værdifuldt værktøj for enhver husejer.

Bedste elektriske løvblæser test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ryobi RBV 3000 CESV
god og billig løvsuger

 • Bedste købspris ved BBC Gardeners World
 • Topscorer  - Gør Det Selv

Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi RBV 3000 CESV:

 • Kraftig motor på 3000 W
 • 3 alsidige funktioner
 • 5L græsopsamler

Ryobi RBV 3000 CESV er en billig løvsuger, der ligeledes kan bruges som løvblæser. Den har et fast greb, som ikke kan justeres i højden eller vinklen, men til gengæld har den skulderrem, så armene aflastes under brug.

Grunde til at købe

 • Nem at bruge
 • Komfortabel polstret skulderrem
 • Lydsvag drift
 • Multifunktionel

Grunde til at undgå

 • Langsom samling

Derfor anbefaler vi den

Detaljer

 • Funktioner: Affaldsbeholder, bioklip, sugefunktion
 • Vægt: 5,1 kg
 • Effekt: 3.000 Watt
 • Kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 375 km/t
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1

Løvsugeren fra Ryobi klarer sig godt i test hos Gør Det Selv, og den fås samtidig til en fornuftig pris. Maskinen roses blandt andet for at være nem og hurtig at samle, og så er motoren kraftfuld og klarer nemt havearbejdet.

Det er desuden muligt at veksle mellem suge- og blæsefunktion, så du nemt kan klare oprydning af nedfaldent løv på både græs og fliser.

Mere om Ryobi RBV 3000 CESV

I løvsugeren sidder en motor med 3000 W, og den har dertil en indbygget kompostkværn, der reducerer 16 liter blade til kun 1 liter. På den måde kan den medfølgende opsamlingspose på 45 liter udnyttes optimalt.

Løvsugeren har i alt 3 funktioner: Blæs, sug eller begge på samme tid. Vægten er gennemsnitlig og ligger på 5,1 kg.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet forskellige elektriske løvblæsere og fundet ud af, at Ryobi RBV 3000 CESV har tre fremtrædende egenskaber. For det første er det en alsidig maskine, der nemt kan skifte mellem blæse- og sugefunktion, hvilket gør den ideel til at rydde nedfaldne blade op på både græs og fortov. Derudover har den en kraftig motor på 3000 W, som sikrer en effektiv ydeevne. Endelig er dens komposteringsfunktion imponerende, da den reducerer 16 liter blade til kun 1 liter.

Selvom vi sætter pris på dens styrker, er der et par aspekter, vi gerne ville have set forbedret. Det faste greb kan f.eks. ikke justeres i højden eller vinklen, hvilket begrænser den ergonomiske fleksibilitet. Derudover kunne opsamlingsprocessen være hurtigere.

Afslutningsvis anbefaler vi Ryobi RBV 3000 CESV som den bedste elektriske løvblæser på grund af dens multifunktionalitet, stærke motor og effektive kompostering. Med sin brugervenlighed, komfortable skulderrem, støjsvage drift og rimelige pris er den bestemt værd at overveje til dit havearbejde.

Bedste løvblæser uden ledning test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

DeWALT DCM562PB Akku løvblæser
Nem at bruge

 • Bedste køb og stor værdi pris hos Which? - med en testscore på 72%
 • 4,8/5 stjerner hos Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på DeWALT DCM562PB Akku løvblæser:

 • Professionelt bygget
 • AutoSelect-teknologi
 • Lang driftstid og holdbarhed

DeWALT DCM562PB er let at arbejde med og nem at holde, så havens opgaver overstås hurtigt.

Grunde til at købe

 • Letvægts og ergonomisk design
 • Lang batteritid
 • Let at betjene

Grunde til at undgå

 • Kan larme lidt ved højeste indstilling

Derfor anbefaler vi den

Detaljer

 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Vægt: 3,2 kg
 • Blæsehastighed: 144 km/t
 • Batteri: 18 V XR LI-ION
 • Lydniveau: 88 dB

Modellen er en god løvblæser, hvis du gerne vil have en simpel maskine, som er let at bruge. Den har lang batteritid, og derfor er den et fornuftigt valg inden for akku løvblæsere.

Det er værd at bemærke, at den leveres uden batteri, der i stedet skal tilkøbes.

Mere om DeWALT DCM562PB Akku løvblæser

Da DCM562PB er batteridrevet er den ikke det bedste valg, hvis du gerne vil have den mest effektive løvblæser. Vi vil i stedet anbefale den til dig, der gerne vil have en solid maskine, der er nem at arbejde med. 

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet flere batteridrevne løvblæsere, og DeWALT DCM562PB skiller sig ud som det bedste valg. Med sin lette vægt og ergonomiske design er den nem at håndtere, og den gør hurtigt arbejdet i haven færdigt. Vi er glade for dens lange batterilevetid, der betyder, at den kan bruges i lang tid uden at skulle genoplades. Med en kraftig blæsehastighed på 144 km/t sørger den for effektiv løvrydning. Vi skal dog bemærke, at den kan være lidt støjende, når den er indstillet på den højeste hastighed.

Selvom der ikke medfølger et batteri, er DeWALT DCM562PB stadig et godt valg for dig, der ønsker en brugervenlig og pålidelig løvblæser. Vi anbefaler denne model på grund af dens professionelle byggekvalitet, autoselect-teknologi og langvarige ydeevne.

Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser
topscorer til fornuftig pris

 • Topscorer - Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser:

 • ClickFit-funktion
 • Variabel hastighed for mere kontrol
 • Affaldsposen er let at tømme

Gardena ErgoJet 3000 hører til de billigere modeller, men effektiviteten fejler ikke noget, da du her få en effekt på 3.000 W. Løvsugeren har desuden et ClickFit-system, som gør det muligt at skille den ad og samle den uden brug af værktøj.

Grunde til at købe

 • Let at samle
 • Kraftfuld ydeevne
 • Løvblæser/løvsuger i én
 • Enkel og nem at bruge

Grunde til at undgå

 • Ledningsdrift kan være begrænsende

Derfor anbefaler vi den

Detaljer

 • Vægt: 4,8 kg
 • Blæsehastighed: 310 km/t
 • Effekt: 3.000 W
 • Kapacitet: 45 liter
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1

ErgoJet 3000 er en særdeles kraftig kombineret løvsuger og løvblæser, som klarer sig rigtig godt i test. Den får en rigtig god samlet bedømmelse hos Råd & Rön, og til prisen er den et godt køb.

Mere om Gardena ErgoJet 3000 løvsuger/løvblæser

Blæsehastigheden kommer op på hele 310 km/t, hvilket er i den høje ende. Det betyder dog også, at vægten er en smule højere, der samlet set lander på 4,8 kg.

Opsamleren er på 45 liter, men den indbyggede plantekværn kan komprimere bladene i en 16:1 ratio, hvilket betyder, at de kværnes fint og dermed sparer plads i opsamleren.

Bomagasinets vurdering

Ved første øjekast kan Gardena ErgoJet 3000 måske virke som endnu en almindelig løvblæser og støvsuger, men den har mere at byde på. Med sin kraftige 3.000 W motor og det praktiske ClickFit-system til nem montering er denne enhed virkelig noget særligt. Vi sætter især pris på dens imponerende blæsehastighed på 310 km/t, som gør det nemt at håndtere selv det mest genstridige blade og snavs. Og lad os ikke glemme den indbyggede plantefræser, som komprimerer bladene og sparer plads i den rummelige 45 liters pose.

Selvom ErgoJet 3000 har et par mindre ulemper, som f.eks. brugen af en ledning (som ikke altid er hensigtsmæssigt, hvis du har en stor grund), mener vi stadig, at dens overordnede ydeevne og problemfri skift mellem støvsugning og blæsning gør den til en investering værd. Den justerbare hastighedskontrol og den let tømmelige affaldspose gør den endnu mere attraktiv.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Gardena ErgoJet 3000 til enhver, der leder efter en budgetvenlig, men effektiv kombination af løvblæser og støvsuger.

Einhell GE-CL 18 Li E
brugervenlig løvblæser med påsat batteri

 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,4/5 stjerner på Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Einhell GE-CL 18 Li E:

Einhell GE-CL 18 Li E er en smal løvblæser, der er perfekt til at komme omkring smalle mellemrum, hvor det ellers kan være svært at nå. Det gør den ideel til at rengøre terrasser i nærheden af træer, når blade og andet skal væk.

Grunde til at købe

 • Let og nem at bruge
 • God til at rengøre smalle passager mellem havemøbler og hegn
 • Let – også med batteriet påsat
 • 6 forskellige blæsehastigheder

Grunde til at undgå

 • Driftstiden er kun 20 minutter
 • Ikke velegnet til større haver

Derfor anbefaler vi Einhell GE-CL 18 Li E

Detaljer

 • Vægt: 2,72 kg
 • Blæsehastighed: 210 km/t
 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Medfølger: Lynoplader medfølger
 • Batteri: Batteri kompatibelt med andre redskaber fra samme kollektion

Einhell GE-CL 18 Li E har fået en høj score hos Technikzuhause.de i november 2016, der matcher en lige så flot anmeldelse fra Testberichte fra 2014.

Men det er ikke kun de professionelle testsider, der er glad for løvblæseren. Kunderne hos Amazon har nemlig givet maskinen 4,4/5 stjerner baseret på +4.000 anmeldelser, hvilket indikerer, at den generelt er ekstremt vellidt

Einhell GE-CL 18 Li E vs. markedet

Selvom GE-CL 18 Li E har en ret kort driftstid på 20 minutter, er den kraftig og nem at håndtere. Det behagelige soft grip gør den nem at arbejde med, og idet der medfølger en lynoplader, gør det ikke så meget, hvis man skal holde pause en gang imellem. Laderen har 3 LED-lys, så du kan se, hvor langt den er kommet.

Batteriet i Einhell GE-CL 18 Li E kan bruges til andre Power X-Change-produkter, så du kan få en samling, hvis du går op i havemaskiner.

Mere om Einhell GE-CL 18 Li E

Detaljer

 • Vægt: 2,72 kg
 • Blæsehastighed: 210 km/t
 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Medfølger: Lynoplader medfølger
 • Batteri: Batteri kompatibelt med andre redskaber fra samme kollektion

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Einhell GE-CL 18 Li E løvblæseren af tre hovedårsager. For det første er den slank og perfekt til at nå smalle steder, som normalt er svære at komme til. Det gør den ideel til at rengøre terrasser, der er omgivet af træer, hvor den ubesværet fjerner blade og snavs. For det andet er den let og nem at bruge, selv med batteriet tilsluttet. Endelig har den hele seks forskellige blæsehastigheder, som giver dig mulighed for at justere effekten efter dine behov.

Vi må dog nævne, at batteriets driftstid kun er 20 minutter, hvilket måske ikke er tilstrækkeligt til større haver.

På trods af denne ulempe har Einhell GE-CL 18 Li E fået høje bedømmelser fra både professionelle testsider og kunder. Med 4,6/5 stjerner på Google Shopping og 4,4/5 stjerner på Amazon fra over 4.000 anmeldelser, er det tydeligt, at denne løvblæser er højt værdsat.

Alt i alt anbefaler vi Einhell GE-CL 18 Li E som en pålidelig og effektiv løvblæser til små og mellemstore haver – her er batteritiden nemlig typisk tilstrækkelig.

Makita DUB362Z
batteridrevet løvblæser

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Makita DUB362Z:

Makita DUB362Z er en batteridrevet løvblæser, som drives af et par 18 Volt batterier, der tilsammen leverer 36 Volt. Det giver løvblæseren en god styrke, så du kan holde hele haven ren uden at skulle trække ledninger.

Grunde til at købe

 • Brugervenlig betjening
 • 6 hastighedsindstillinger
 • Stor luftmængde
 • Trådløs drift

Grunde til at undgå

 • Batteri ikke inkluderet

Derfor anbefaler vi den

Detaljer

 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Vægt: 4,1 kg
 • Batteri: 18 Volt(ikke inkluderet)
 • Opladningstid: 15-55 min
 • Blæsehastighed: 194 km/t

Makita DUB362Z roses generelt for at være kraftfuld og brugervenlig, hvilket er essentielle egenskaber, når haven skal ryddes for nedfaldent løv i løbet af efteråret og vinteren.

Med en batteridrevet løvblæser slipper du desuden for at trække en lang ledning efter dig, og du kan således hurtigt få overstået oprydningen i din have.

Mere om Makita DUB362Z

Løvblæseren har i alt 6 hastighedsindstillinger, så du kan tilpasse dens blæsestyrke efter behov. Da det er en solo-udgave, leveres den uden batterier og oplader. Du kan dog bruge batterier, som du i forvejen har liggende, og ellers kan du købe præcis det antal, du har behov for.

Det er muligt at købe batterier med en kapacitet på mellem 1,5 og 6,0 Ah, så du nemt kan tilpasse batteritiden efter hvor stor, din have er. Løvblæseren fra Makita vejer desuden kun 4,1 kg, hvilket er i den lave ende for en batteridrevet model.

Bomagasinets vurdering

Vi er virkelig glade for Makita DUB362Z af tre hovedårsager: dens brugervenlige betjening, 6 hastighedsindstillinger og kraftige luftstrøm. Du behøver ikke bekymre dig om ledninger, hvilket betyder, at du nemt kan komme hele vejen rundt i haven. Blæserens 6 hastighedsindstillinger giver dig derudover mulighed for at justere blæsestyrken, så den passer til lige præcis dine behov.

Vi ville dog ønske, at der fulgte et ekstra med. På trods af dette kan vi varmt anbefale denne løvblæser, da den er kraftfuld, nem at bruge og har blæsehastigheder, der kan tilpasses.

Bosch ALB 18 Li løvblæser
topscorer med smart batterisystem

 • Topscorer - Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch ALB 18 Li løvblæser:

Bosch ALB 18 Li er en kompakt batteridrevet løvblæser med god driftstid på grund af den indbyggede Syneon Chip. Med batteri har løvblæseren en samlet vægt på cirka 2,5 kg, hvilket placerer den blandt de letteste modeller på markedet.

Grunde til at købe

 • Letvægt på 2,5 kg
 • Hurtig opladningstid på 1 time
 • Kraftig lufthastighed på op til 210 km/t
 • God batterilevetid med Syneon Chip-teknologi

Grunde til at undgå

 • Begrænset blæsekraft

Derfor anbefaler vi den

Detaljer

 • Vægt: 2,5 kg
 • Batteri: 18 Volt 2,5 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: 1 time
 • Blæsehastighed: 210 km/t
 • Plantekværn: Nej

Bosch ALB 18 Li er udstyret med den smarte Syneon Chip, som tilpasser energitilførslen under brug. Det betyder, at løvblæseren holder længere på en opladning, og så er batteriet samtidig hurtigopladeligt, hvilket trækker markant op i Råd & Röns test. Det er med andre ord en effektiv lille maskine, der anbefales til mindre haver.

Mere om Bosch ALB 18 Li løvblæser

Løvblæseren er i stand til at opnå blæsehastigheder på op til 210 km/t, og driftstiden er ca. 17 minutter. Her er det vigtigt at notere, at Bosch opgiver batteriets ladetid til kun 1 time, hvilket er langt under andre mærker.

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Bosch ALB 18 Li af tre hovedårsager. For det første gør dens kompakte design og lette konstruktion den til en af de nemmeste modeller at håndtere på markedet. Det betyder, at du nemt kan manøvrere den rundt i haven uden at blive trætte eller overbelastede. Derudover sikrer Syneon Chip-teknologien en længere batterilevetid og hurtigere opladningstid, hvilket betyder, at du kan bruge den i længere tid uden at skulle afbryde arbejdet for at lade op.

Blæsekraften er dog noget begrænset sammenlignet med andre modeller, hvilket kan være en udfordring, hvis der er mange blade eller tungt affald, der skal flyttes. Desuden holder batteriet kun i ca. 17 minutter, hvilket kan være en ulempe i større haver, hvor der kan være mere arbejde, der skal udføres.

På trods af disse mindre ulemper kan vi varmt anbefale Bosch ALB 18 Li til mindre haver. Dens kombination af letvægtsdesign, hurtig opladningstid og effektiv løvblæsning gør den til et godt valg. Og den overkommelige pris er bestemt en bonus, som gør den endnu mere attraktiv.

Ryobi RY18BLXA-0
effektiv løvblæser med ergonomisk håndtag

Dagens bedste priser og tilbud på Ryobi RY18BLXA-0:

Homeshop.dk
Lagerstatus ukendt
1.399 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓

Ryobi RY18BLXA-0 er en løvblæser med en kulfri motor, der forlænger levetiden og øger effektiviteten. Dertil har den en justerbar hastighed på helt op til 200 km/t, og du kan opnå en luftgennemstrømning på 11,9 m3/m. Desuden kan du gøre brug af turbo-boost funktionen, hvis du skal slås med stædigt snavs og smattede blade.

Grunde til at købe

 • Kraftfuld
 • Behagelig at bruge
 • Børsteløs motor
 • Stærkt batteri
 • Høj luftvolumen

Grunde til at undgå

 • En smule dyr
 • Leveres uden batteri eller oplader

Derfor anbefaler vi Ryobi RY18BLXA-0

Detaljer

 • Blæsehastighed: 200 km/h
 • Vægt: 2,1 kg
 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Spænding: 18 V

Det gul-grønne design falder måske ikke i alles smag, men rent funktionelt er der tale om en rigtig god og kraftig maskine, der har et ergonomisk håndtag, så havearbejdet bliver lettere.

I oktober 2020 var Ryobi RY18BLXA-0 testvinder hos det tyske Testberichte, og maskinen har modtaget 4,5/5 stjerner fra forbrugerne på Amazon. Både professionelle og forbrugere er altså enige om, at der er tale om en rigtig god maskine.

Ryobi RY18BLXA-0 vs. markedet

Noget, du skal være opmærksom på, når du køber en Ryobi RY18BLXA-0, er, at der hverken medfølger batteri eller oplader, da maskinen er en del af en serie, der bruger samme type batteri. Batteriet kan altså bruges i en række forskellige maskiner og skal derfor købes separat.

Mere om Ryobi RY18BLXA-0

Detaljer

 • Blæsehastighed: 200 km/h
 • Vægt: 2,1 kg
 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Spænding: 18 V

Bomagasinets vurdering

Vi kan virkelig godt lide Ryobi RY18BLXA-0 løvblæseren på grund af dens kraftfulde ydeevne og komfortable håndtering. Med denne blæser kan du nemt klare selv det mest genstridige snavs i haven. Den børsteløse motor forlænger dertil ikke kun levetiden, men øger også effektiviteten. Du kan justere hastighederne på op til 200 km/t og opnå en imponerende luftstrøm på 11,9 m³/min.

Det er dog vigtigt at nævne, at prisen på denne løvblæser er lidt højere, og den inkluderer ikke batteri eller oplader. Selvom dette kan være en ulempe, mener vi stadig, at investeringen er det værd. Testberichte har kåret Ryobi RY18BLXA-0 som testvinder, og kunder på Amazon har givet den 4,5/5 stjerner i oktober 2020. Dette bekræfter kun dens imponerende ydeevne og popularitet blandt både professionelle og forbrugere.

Vi anbefaler derfor varmt Ryobi RY18BLXA-0 til enhver haveejer, der ønsker en pålidelig og kraftfuld løvblæser

Stiga SBV 48 AE
løvsuger/løvblæser med høj komfort

 • Topscorer hos PriceRunner - med en høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner

Dagens bedste priser og tilbud på Stiga SBV 48 AE:

Stiga SBV 48 AE er en batteridrevet løvsuger og løvblæser, som leveres uden batteri. Du kan derfor med fordel købe den, hvis du i forvejen har batteridrevne Stiga-maskiner i hjemmet. Løvsugeren kører nemlig på et standardiseret 48 Volt-batteri, og hos Stiga kan dette batteri benyttes på tværs af flere slags havemaskiner.

Grunde til at købe

 • Leveres med græsopsamler
 • Høj komfort ved brug
 • Letvægt
 • Bærestrop

Grunde til at undgå

 • Uden plantekværn
 • Batteri ikke inkluderet

Derfor anbefaler vi den

Detaljer

 • Strømkilde: Batteridrevet
 • Vægt: 3.6 kg
 • Batteri: 48 Volt (IKKE INKLUDERET)
 • Kapacitet: 40 liter
 • Blæsehastighed: 273 km/t
 • Plantekværn: Nej

Det kan være besværligt at trække ledninger med rundt i haven, og derfor kan det være en fordel at vælge en batteridrevet løvsuger/løvblæser. Stiga SBV 48 AE er en smart maskine til batterier, som nemt tages med rundt i haven, på gårdspladsen eller i indkørslen.

Mere om Stiga SBV 48 AE

Selvom løvsugeren og løvblæseren er batteridrevet, er der ikke sparet på kræfterne. Motoren præsterer en blæsehastighed på 273 km/t, og dens vægt lander på 3,6 kg.

En plantekværn er dog ikke inkluderet, men til gengæld rummer opsamlerposen 50 liter, og da affaldet ikke komprimeres, bliver den aldrig rigtigt tung at bære rundt på.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet den batteridrevne løvsuger og -blæser Stiga SBV 48 AE med andre modeller på markedet, og den skiller sig ud af tre hovedårsager. For det første er det en topscorer hos PriceRunner med en høj vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Derfor kan vi sige, at den er blevet godt modtaget af kunderne. For det andet tilbyder den bekvemmeligheden ved at bruge et standardiseret 48 Volt batteri, som kan deles med andre Stiga haveredskaber. Dette betyder, at du ikke behøver at investere i flere batterier og derved spare penge. Endelig har den en græsopsamler, som gør det nemt at rydde op, et letvægtsdesign og en behagelig bærestrop. Disse egenskaber gør arbejdet i haven mere behageligt og effektivt.

Dog savner vi en indbygget plantekværn – men er det noget, du kan leve uden, så har du her et rigtig god bud på en god løvsuger.

Se 2 tidligere anmeldte produkter

Einhell GC-EL 3000 E - løvsuger med kraftig motor på 3000 W

Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser - effektiv testvinder til fornuftig pris

FAQ

Hvilken løvsuger og løvblæser er den bedste på markedet?
En af de bedste kombinerede løvsugere og -blæsere på markedet lige nu, er Ryobi RBV 3000 CESV, som i flere forbrugstests roses for at have gode egenskaber til trods for en relativ lav pris.
Hvordan vælger jeg en løvsuger og løvblæser?
Når du skal vælge en løvsuger og løvblæser, bør du først og fremmest gå efter en relativ kraftig maskine, som kan få arbejdet gjort, selv hvis der falder ekstra meget løv. Dertil bør maskinen ikke være for tung, så den bliver svær at bruge.
Er en løvsuger og løvblæser pengene værd?
Hvis du bor på en grund, hvor der falder meget løv i løbet af efteråret, kan en løvsuger og løvblæser helt bestemt være alle pengene værd, da det kan kan spare dig for meget arbejde.

Overvejelser før køb – kan det betale sig at købe en løvsuger eller løvblæser?

Det kan godt betale sig at købe en løvsuger, hvis du vil kunne opsamle blade og smågrene i haven. Det kan enten være i forbindelse med, at de falder af i løbet af efteråret, men det kan også være når du har klippet hækken. Løvsugeren klarer med andre ord lidt af hvert, så din have efterlades ren og pæn. Samtidig kan de fleste løvsugere omstilles til at blæse, hvis dette ønskes i stedet.

Løvblæseren er ikke så funktionel som løvsugeren, da den kun kan blæse. Til gengæld er den en mere kompakt løsning, da du ikke skal bruge plads på at opbevare en stor opsamlerpose og ekstra mundstykker. Så hvis du blot ønsker en maskine, der kan puste blade og andet haveaffald i en bestemt retning, er den det rette valg.

Er den pengene værd?

Ja. Hvis hovedformålet er at gøre havearbejdet lettere, er det en rigtig god investering med en løvsuger eller løvblæser. Især hvis du døjer med en stor mængde løv.

Læs mere:

Batteri, ledning eller benzin?

Om du skal købe det ene frem for det andet, afhænger af dit behov.

Hvis du har en mindre have og ønsker en mobil løsning, er de batteridrevne løvsugere et godt valg. Især hvis du i forvejen har batterier liggende, da så sparer en del af den samlede købspris.

Løvsugere med ledning er ideelle til større og mere krævende arealer, da de nemlig også ofte har en plantekværn indbygget, som sørger for at findele haveaffaldet, så du ikke skal tømme opsamlerposen konstant.

De benzindrevne løvsugere og -blæsere er primært til den krævende bruger. Det kan være du driver virksomhed og bruger den til havearbejde på professionelt plan, men det kan også være, at du bare har en stor gårdsplads og en stor grund med mange træer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte

Testberichte er et professionelt anmelderfirma med hovedsæde i Berlin, hvis dedikerede team sammenligner og analyserer tests af forskellige produkter, foruden at udføre sine egne. De samler de hele på lister og anmeldelser, for bedst muligt at kunne oplyse forbrugere om de forskellige produkter.

Testberichte har lavet en liste over de bedste og mest praktiske bladværktøjer.

Testen er opdateret i: Juni 2020
Læs hele testen her

Technikzuhause

Technikzuhause er et tysk onlinemagasin, der anmelder forskellige produkter så overskueligt og kategoriseret som muligt, så du som forbruger kan finde det, du har brug for. Deres hovedfokus er produkter til hjemmet, og du kan finde alt fra lister til individuelle anmeldelser.

Technikzuhause har anmeldt Einhell GE-CL 18 Li E. De har vurderet produktet ud fra effektivitet, funktioner og resultat.

Anmeldelsen er udført den: 10. november 2016
Læs hele anmeldelsen her

Råd & Rön

Svenske Råd & Rön har i august 2017 udgivet en test af 12 forskellige løvsugere og løvblæsere. I testen indgår både modeller til batteri og ledning, og disse sammenstilles side om side i testskemaet.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

 • Løvh¨åndtering 50 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Vibrationer og støj 10 %
 • Batteri 10 %

To modeller udmærker sig ved at blive bedst i test. Derudover bliver en enkelt model anbefalet som et godt køb, da den både klarer sig godt og fås til en lav pris. Ingen af de testede modeller faldt igennem med et dårligt resultat, og alle modellerne opfylder derfor deres anvendelsesformål.

Du kan læse hele testen og dykke ned i bedømmelserne af de enkelte løvsugere og løvblæsere, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Gør Det Selv

Test af Ryobi RBV 3000 CESV løvblæser.

Magasinet Gør Det Selv tager i denne test et kig på ovenstående løvblæser.

Du kan læse en hurtig gennemgang af maskinen, samt læse en vurdering af den med både fordele og ulemper.

Testen er gratis tilgængelig hos Gør Det Selv.

DinSide.no

Artiklen omhandler valget af redskab, når der skal opsamles løv fra græsplænen. I artiklen vurderes det, at en løvrive tit kan være en utilstrækkelig og krævende løsning, hvis man har en mere avanceret have. Der kigges nærmere på en række løsninger, heriblandt løvsugere og løvblæsere.

Artiklen er på norsk, men den er kort og giver et godt og letforståeligt overblik over mulighederne.

Bolius

I denne artiklen sammenligner en haveekspert brugen af løvrive i forhold til en løvblæser. Artiklen er relevant, da løvsugere også er i stand til at blæse.

Sammenligningen foregår ud fra disse 3 kriterier:

 1. Hvor hurtigt er det?
 2. Hvor anstrengende er det?
 3. Hvor effektivt er det?

Testen er foretaget på to stykker græsplæne, hvor et lag blade er blevet fordelt ud over hver plæne. Herefter blev der testet med henholdsvis løvriven på det ene stykke og løvblæseren på det andet, ligesom der blev testet i en indkørsel med perlegrus.

Denne mini-test ender ud med at have løvblæseren som vinder, da den vurderes at være nemmest at bruge, samtidig med at du undgår dårlige arbejdsstillinger.

Idényt

En guide af lidt ældre dato, som dog stadig er relevant. Her får du et godt overblik over anbefalede maskiner og redskaber til haven, heriblandt løvsugere og blæsere, som anbefales til større haver, med større mængder nedfaldne blade.

Artiklen er desuden værd at læse, hvis du skal investere i nye haveredskaber, da den giver et godt overblik over hvilke redskaber der er gode at have i arsenalet, når kampen mod ukrudt, løv og andet uønsket skal tages op.

ETM Testmagazin

Tysk magasin, der mod betaling lader dig hente omfattende tests af forskellige produkter. I denne store test har de kigget nærmere på 25 løvsugere, hvor de er gået utrolig meget i detaljer med hver enkelt.

Testen er delt op i tre grupper, hvor der både testes benzin-drevne, el-drevne og batteri-drevne løvsugere.

Hvis du er god til tysk og gerne vil have et godt indblik i hvad der er bedst, så kan det anbefales at betale de 2 Euro, som artiklen koster at hente.

Grunden til at vi ikke er gået mere i dybden med netop denne artikel, er at modellerne ikke føres særlig bredt i Danmark, og du kan dermed risikere at modellerne enten er udgået eller kun findes i udlandet. Men som udgangspunkt kan du i artiklen finde information om hvilke producenter der klarer sig godt fremfor andre.

Løvsuger – hvilken skal man vælge?

Forum-indlæg fra Lav-det-selv.dk, en gør det selv portal for danske hjemmehåndværkere.  Indlæggets forfatter, Metrik, efterspørger en god håndholdt løvsuger, til højst 1.000 kroner. Den skal helst være el-drevet, og bruges i en 900 kvm. have.

I forum-tråden kan du læse en række gode råd til valg af mærker og prisniveau generelt, ligesom du kan læse nærmere om hvorfor det er en god idé at lade en lille smule blade ligge på plænen – evt. som finthakkede blade, spredt i et fint lag.

Der synes at være en bred enighed om at de billige løvsugere sagtens kan leve op til hans behov.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er verdens største handelsplatform. Her kan du købe alt fra løvblæsere til stearinlys, og alle forbrugere kan anmelde de produkter, de har købt og testet derhjemme. På Amazon er det muligt at stille spørgsmål til produkterne, og pga. firmaets størrelse, sker det ofte, at det er producenten selv, der svarer.

Læs alle anmeldelser af Einhell GE-CL 18 Li E her
Læs alle anmeldelser af Ryobi RY18BLXA-0 her
Læs alle anmeldelser af Einhell GC-EL 3000 E her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme