Kalkmaling er et vigtigt produkt, når du skal vedligeholde din husfacade eller dine vægge i hjemmet. Kalkmaling kan bruges til meget mere end hvidkalkning af gårdbygninger. Det kan også bruges til indvendige vægge og kommer i mange forskellige farver.

Hvis du skal indrette dit hjem og gerne vil eksperimentere med farver og metoder, er kalkmaling bestemt et produkt, du skal undersøge. Før du gør det, er det dog bedst, at du først sætter dig ind i, hvordan du skal kalke dit hus.

Hvad er kalkmaling?

Kalkmaling er maling baseret på kalk. Kalkmaling er blevet rigtig populært som maling til vægge og møbler på grund af malingens matte look. En væg med kalkmaling får et helt særligt udtryk, som ikke helt kan opnås på andre måder.

Det kan dog give et spændende farvespil, hvis du sammen med kalkmaling bruger markedets bedste vægmaling. På den måde kan du skabe farvelag på dine vægge.

Kalkmaling kommer i forskellige varianter, og du skal bruge forskellige slags kalkmaling, alt efter om du skal male møbler eller indvendige og udvendige vægge. Træværk kan også blive kalket, men før du kaster dig ud i kalkning af træ, skal du læse op på træbeskyttelsesprodukter.

Hvis du gerne vil sikre, at dine kalkede facader ikke bliver beskadiget, er det en rigtig god ide at bygge eller købe et funktionelt og moderne læhegn, der kan give beskyttelse til dine kalkede ydervægge.

I denne artikel vil vi gennemgå seks forskellige former for kalkmaling, hvor vi vil udpege fordele ved hvert produkt og sammenligne de forskellige kalkmalinger, så du kan træffe det bedste valg som forbruger.

Selvom man kan få kalkmaling til møbler, vil vi i denne testartikel udelukkende beskæftige os med kalkmaling til facader og vægge.

KALK Rødvig Kulekalk Hvid – billig kalkmaling

KALK Rodvig Kulekalk HvidRødvig Kulekalk udmærker sig som produkt ved at være smidig ved brug. Den har god elasticitet og vedhæftning, stor træstyrke og god porøsitet, der giver gode isolerings- og fugtforhold.

Kalkmaling til udendørs og indendørs brug

Førnævnte kvaliteter gør Rødvig Kulekalk velegnet til kalkning af både indvendige og udvendige vægge. Derudover er Rødvig Kulekalk det eneste kulekalksprodukt i denne test.

Kulekalk er en meget miljøvenlig form for kalkmaling, fordi det ikke indeholder kemikalier eller tilsætningsstoffer. Det har sit navn, fordi det lagres i minimum to år i kuler og derfor får en særligt fin struktur, der får det til at hænge ved vægge og facader.

Fordi Rødvig Kulekalk ikke indeholder kemikalier eller tilsætningsstoffer, udsender det ikke giftige dampe – hverken under påføring eller bagefter. Det betyder, at Rødvig Kulekalk er meget velegnet til indendørs brug.

Særlige specifikationer:

 • Kan bruges til facader og vægge
 • God elasticitet og vedhæftning
 • Stor træstyrke
 • God porøsitet, der giver gode isolerings- og fugtforhold
 • Lagret i minimum to år
 • Kan bruges til hvidkalkning, fugning, pudsning og opmuring

Se pris på den KALK Rødvig Kulekalk Hvid hos Decofarver.dk

Jotun Lady Minerals Kalkmaling – Jotun-kalkmaling til indendørs brug

Jotun Lady Minerals KalkmalingLady Minerals Kalkmaling er en kalkmaling med flot smidighed, elasticitet og god vedhæftning. Kalkmalingen har kraftig træstyrke og en god porøsitet, der giver gode isolerings- og fugtforhold.

Kalkmaling til indendørs brug

Lady Minerals Kalkmaling er velegnet til indendørs brug, men kan ikke anbefales til brug på facader. Denne Jotun-kalkmaling kommer i flotte, nordisk-inspirerede farver og giver et elegant og rustikt, mat udseende.

Lady Minerals Kalkmaling er tyktflydende, og derfor skal du huske at røre godt rundt i spanden inden brug. På den måde sikrer du også, at farven er fordelt ordentligt i kalkmalingen. Efter første påføring tager Lady Mineral Kalkmaling kun fire timer for at tørre.

Denne Jotun-kalkmaling er fremstillet af naturlige produkter og afgiver derfor ikke farlige eller sundhedsskadelige dampe under eller efter påføring.

Særlige specifikationer:

 • Egnet til indendørs brug
 • Kommer i flotte, matte farver
 • Smidighed og elasticitet
 • God vedhæftning
 • God porøsitet, der sikrer gode isolerings- og fugtforhold
 • Nem at påføre
 • Hurtig tørring
 • Fremstillet med respekt for naturen

Se pris på den Jotun Lady Minerals Kalkmaling hos Malgodt.dk

KALK Rødvig Kalkvand – et bindemiddel til farve

KALK Rodvig KalkvandRødvig Kalkvand udmærker sig ved at have stor smidighed ved brug, fremragende elasticitet og vedhæftning, stor træstyrke samt god porøsitet, der giver gode isolerings- og fugtforhold.

Kalkvand binder og beskytter

Kalkvand er et interessant produkt, der er ekstremt nyttigt som bindemiddel til farve, men som også kan bruges til at beskytte kalkede overflader. Modsat de to andre kalkprodukter, vi har gennemgået indtil nu, kan du ikke kalke med kalkvand. Du kan dog påføre dine allerede kalkede vægge et beskyttende lag, der får dem til at holde længere.

Rødvig Kalkvand er en mættet opløsning af cilciumhydroxyd og har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Skal du male dine vægge og vil gerne have, at malingen skal binde, kan du give væggen et lag Rødvig Kalkvand. Når kalkvandet er tørret, vil malingen binde ekstra godt.

Kalkvand er også oplagt, hvis du skal beskytte gammel mørtel eller en oppudset mur. Påfør bare et par lag Rødvig Kalkvand, og du vil se forskellen med det samme.

Særlige specifikationer:

 • Binder farvepigmenter
 • Beskytter kalkede vægge
 • Nem at påføre

Se pris på den KALK Rødvig Kalkvand hos Decofarver.dk

KALK Rødvig Sandkalk (farvet) – kalkmaling til de særligt krævende kalkopgaver

KALK Rodvig Sandkalk (farvet)Rødvig Sandkalk er meget smidig ved brug og har stor elasticitet og vedhæftning. Rødvig Sandkalk har stor sandstyrke og god porøsitet, der giver gode isolerings- og fugtforhold.

Et specialudviklet produkt

Rødvig Sandkalk er et helt unikt produkt, der er velegnet til svære kalkopgaver. Sandkalk er en form for kalkmælk med et stort sandindhold, der giver den en tykkere konsistens. Kalkmælk er kalkvand med yderligere tilsat kulekalk. I Rødvig Sandkalk er der derudover tilføjet sand, der giver dette specielle produkt en helt særlig karakter.

Rødvig Sandkalk er rigtig velegnet til første strygning af nypudsede facader og er også velegnet til indendørs brug, hvor du skal give dine vægge et ekstra stærkt lag kalk.

Rødvig Sandkalk indeholder også farvepigmenter, der gør det endnu mere velegnet til indendørs brug.

Særlige specifikationer:

 • Velegnet til både vægge og facader
 • Velegnet til svære kalkopgaver
 • Kalkmælk med sand

Se pris på den KALK Rødvig Sandkalk (farvet) hos Decofarver.dk

KALK Rødvig Kalkmælk (farvet) – miljømærket kalkmælk

KALK Rodvig Kalkmaelk (farvet)Rødvig Kalkmælk er et diffusionsåbent produkt med god vedhæftning. Derudover er Rødvig Kalkmælk miljømærket og giver en smuk, kalkmat finish.

Kalkmælk til efterbehandling af både facader og vægge

Rødvig Kalkmælk er et kalkprodukt, der er velegnet til både indendørs og udendørs brug, men kan ikke bruges til kalkning. Det er meget vigtigt at være bevidst om, at kalkmælk skal bruges til efterbehandling af pudsede facader eller pudsede vægge.

Kalkmælk består af kalkvand, der er blandet med kulekalk, og bruges meget specifikt til efterbehandling. Hvis du har pudsede vægge eller facader, kan du give dem et lag kalk, der beskytter mere, end hvad kalkvand ville gøre.

Rødvig Kalkmælk er et produkt fremstillet af de bedste miljøvenlige råvarer, der sikrer, at du kan bruge kalkproduktet uden risiko for sundhedsskadelige dampe. Som en ekstra feature kan du også bestille Rødvig Kalkmælk med farvepigmenter.

Særlige specifikationer:

 • Egnet til efterbehandling både indenfor og udenfor
 • Miljømærket
 • Giver et smukt og mat lag af kalk
 • Kan bestilles med farvepigmenter

Se pris på den KALK Rødvig Kalkmælk (farvet) hos Decofarver.dk

KALK Ren Facademaling – miljømærket kalkmaling til udendørs brug

KALK Ren FacademalingKALK Ren Facademaling er et diffusionsåbent produkt med god vedhæftning. Det er miljømærket og kan derfor bruges uden dårlig klimasamvittighed og giver en smuk, kalkmat finish.

Kalkmaling til dine facader

Ren Facademaling giver din facade et professionelt udtryk, der minder om gammeldags hvidkalkning. Facademalingen er fremstillet uden kemikalier eller organiske opløsningsmidler og er derfor fuldstændig miljøvenligt.

Ren Facademaling fra KALK er produktet til dig, der har enten beton- eller kalkbaserede facader og ønsker at give dem et beskyttende lag kalkmaling. Du kan påføre denne kalkmaling på alle ubehandlede overflader, og det giver en mat finish.

Modsat de andre produkter i denne artikel er Ren Facademaling fra KALK et produkt, der kan bruges helt alene. Du behøver ikke efterbehandle denne facademaling, og du kan bare male direkte på enhver ubehandlet overflade. Intet kunne være lettere.

Som en yderligere feature kan du få denne kalkmaling i 200 forskellige farvetoner, så du kan give dine facader den farve, du gerne vil have.

Særlige specifikationer:

 • Kalkmaling til facader
 • Miljømærket
 • Fås i 200 forskellige farver

Se pris på den KALK Ren Facademaling hos Decofarver.dk

Kalkmaling til ethvert behov

I denne artikel har vi gennemgået seks forskellige kalkprodukter, og vi har gennemgået fordele ved hvert produkt, så du kan træffe det bedste valg som forbruger.

Hvilken form for kalkprodukt skal du vælge? Det afhænger helt af, hvilket projekt du skal i gang med. Hvis du skal kalke dine facader eller vægge, kan du med fordel købe Rødvigs Kulekalk, Jotun Lady Minerals Kalkmaling eller Rødvigs Ren Facademaling.

Hvis du derimod blot skal efterbehandle eller beskytte dine kalkede eller pudsede facader og vægge, kan du med fordel gøre brug af enten Rødvigs kalkvand, kalkmælk eller sandkalk.

Vi har som bekendt ikke indbefattet kalkmaling til møbler i denne artikel, men derimod har vi inkluderet kalkmaling til alle behov. Rigtig god fornøjelse.

FAQ

 1. Hvilken kalkmaling er bedst til prisen? Rødvigs Kulekalk kan bruges både indendørs og udendørs og koster kun 549 kr.
 2. Hvilken kalkmaling skal jeg bruge til indendørs brug? Jotun Lady Minerals Kalkmaling er lavet til indendørs brug.
 3. Hvilken kalkmaling er bedst til udendørs brug? KALK Ren Facademaling er bedst til udendørs facader og andre ubehandlede overflader.

Kalkmalingtest – her er vores kilder

I denne artikel har vi refereret til en række artikler og tekster. I det følgende vil vi kort gennemgå de artikler samt de hjemmesider, de er taget fra.

Bomagasinet.dk

Vi har tre gange refereret til artikler fra vores egen hjemmeside. Bomagasinet.dk er en hjemmeside, der giver dig testartikler og gode tips og tricks til bolig, mad og meget andet. Vi har refereret til en artikel om den bedste vægmaling, samt en artikel om træbeskyttelsesprodukter. Slutteligt har vi også refereret til en artikel om funktionelle og moderne læhegn.

Idenyt.dk

Idenyt.dk er en hjemmeside, der giver dig gode tips og tricks til alt, der handler om rengøring, husholdning, have og ferie. I vores artikel om kalkmaling har vi refereret til en artikel om, hvorfor det er vigtigt at kalke ens hus.

Denne side er anmeldt af: Naja L. Kristiansen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar