Trappestiger er både praktiske og anvendelige, og en trappestige er ofte en uundværlig del af enhver husstand. I de fleste hjem kommer der fra tid til anden opgaver i højden, som kræver en trappestige. Særligt hvis du er husejer, vil denne type opgaver melde sig ofte, både inde og ude. Brug din trappestige, når du maler, hænger billeder op, klipper hæk eller renser tagrender.

Hvis du er på udkig efter en ny trappestige, der matcher dine behov, kan vi her på siden guide dig, så du kan finde den rette trappestige til dine behov. Vi har fundet vores favoritter, når det kommer til praktiske og slidstærke trappestiger, og vi har samlet dem her i artiklen, så du let kan blive klogere på hvilken trappestige, du skal vælge. Læs mere om vores udvalgte trappestiger her i artiklen, og bliv også klogere på, hvilke fordele de enkelte trappestiger har. 

Silkeborg trappestige Standard – Slidstærk trappestige med 3 trin


Silkeborg trappestige Standard

Set på Stigefabrikken.dk

Den velkendte og klassiske trappestige Silkeborg trappestige Standard, som man kender fra mange husstande, er det sikre valg, når du skal bruge en trappestige til husarbejde og havearbejde hjemme hos dig. Trappestigen er fremstillet i aluminium, og derfor er den både slidstærk, hårdfør og nem at vedligeholde.

Du finder denne trappestige i mange danske hjem, og det er der selvfølgelig en grund til. Med denne trappestige får du både praktik og komfort i én. Modellen er let at betjene, og når først du kender trappestigen, kan du nemt kravle op og ned ad trinene uden bekymring. Du står nemlig sikkert og stabilt takket være de brede trin og bøjlen på toppen. 

Modellen kommer med en bøjle på 60 centimeter, som du kan støtte dig op ad eller holde ved, når du bruger stigen. Derfor er der tænkt på både praktik, komfort og sikkerhed med Silkeborg trappestige Standard. Trappestigens trin er otte centimeter brede, og derfor står du solidt og sikkert på stigen. Trappestigen fås traditionelt set med 3 trin, men den fås også med helt op til otte trin, hvis du har behov for en større stige.

Se pris på Silkeborg trappestige Standard hos Stigefabrikken.dk

Wibe Trappestige 55D – Sikker trappestige med 4 trin til den erfarne eller professionelle


Wibe Trappestige 55D

Set på (Produktet er udgået)

Wibe Trappestige 55D er en trappestige til den professionelle håndværker eller den erfarne og bevidste hjemmehandymand. Trappestigen er nemlig på én gang både sikker og effektiv samt nem at betjene. Den tillader også, at du kan komme til på smalle steder.

Wibe Trappestige 55D er fremstillet i aluminium og har 4 trin på begge sider. Det betyder dels, at trappestigen er hårdfør og nem at vedligeholde, og dels at stigen er fleksibel og let at anvende – især på smalle steder. Trinene måler otte centimeter i dybden, og derfor er det komfortabelt at stå på stigen – også i længere tid. Du bør dog aldrig stå på en stige i mere end 30 minutter ad gangen.

Stigen er udstyret med to låse, og den kan derfor låses, når den er foldet ud. Det forhindrer, at stigen klapper sammen, når du bruger den, og det giver både ekstra tryghed og sikkerhed. Det har også den praktiske fordel, at du kan bevæge dig lidt mere på stigen uden at komme til skade.

Se pris på Wibe Trappestige 55D hos (Produktet er udgået)

Silkeborg Trappestige skridsikker – Trappestige i træ med skridsikkert underlag


Silkeborg Trappestige skridsikker

Set på Stigefabrikken.dk

Silkeborg Trappestige skridsikker er den oprindelige og originale trappestige fra Silkeborg Stigefabrik. Trappestigen er fremstillet i laminerede fyrretræsvanger, og træet er imprægneret mod både råd og svamp.

Silkeborg Trappestige skridsikker er en skridsikker trappestige trods sit materiale, da både trin og platform er beklædt med et slidstærkt og skridsikkert underlag. Kombinationen mellem det skridsikre underlag og de otte centimeter brede trappetrin gør modellen både komfortabel og sikker. Den er derfor en god investering til hjem, hvor man ønsker at have en klassisk, holdbar trappestige i træ.

Trappestigen er nem at klappe sammen, og takket være trappestigens bøjle er din sikkerhed også i top, når du står på stigens platform. Du kan nemlig både støtte dig op ad og holde ved bøjlen, når du når op i højderne. Silkeborg Trappestige skridsikker har 3 trin, men den fås også i varianter med helt op til syv trin, hvis du er på jagt efter en højere stige.

Se pris på Silkeborg Trappestige skridsikker hos Stigefabrikken.dk

Zarges ZAP Safemaster S Stigeplatform 2Hf m/hjul – Oplagt montagestige med fralægningsskål


Zarges ZAP Safemaster S Stigeplatform 2Hf m hjul

Set på Stigefabrikken.dk

Zarges ZAP Safemaster S Stigeplatform 2Hf m/hjul er den oplagte stige til montagearbejde. Modellen er udstyret med et tresidet gelænder, og derfor har du ekstra sikkerhed og tryghed, når du står på stigen, da du har mulighed for at holde ved eller støtte dig til gelænderet. Dertil har stigen otte centimeter dybe trin, som er rare og behagelige at stå på. 

Med Zarges ZAP Safemaster S Stigeplatform 2Hf m/hjul får du optimal stabilitet, og det er vigtigt – særligt når du arbejder med montage, hvor du ofte er koncentreret om den opgave, du er ved at løse. Derfor skal stigen ikke tage alt for meget opmærksomhed eller være et utrygt bekymringspunkt. Stigen er fremstillet i aluminium, og den er derfor slidstærk og vedligeholdelsesfri. 

Stellet kan klappes sammen på Zarges ZAP Safemaster S Stigeplatform 2Hf m/hjul, og derfor er stigen meget kompakt, når den er pakket sammen, selvom stellet fylder i volumen, når den er foldet ud. Stigen er desuden udstyret med en stor fralægningsskål, hvor du kan lægge værktøj, smådele og materialer fra dig, når du arbejder på stigen.

Se pris på Zarges ZAP Safemaster S Stigeplatform 2Hf m/hjul hos Stigefabrikken.dk

Wibe Trappestige 2020 – Trappestige med 3 trin og værktøjsbakke


Wibe Trappestige 2020Set på Stigefabrikken.dk

Wibe Trappestige 2020 er fremstillet i anodiseret aluminium, og derfor er du fri for, at trappestigen smitter af på tøj og overflader, når du bruger den. Modellen er oplagt til private husstande, og den er den perfekte makker, når du skal male, montere nye tagrender, sætte billeder op eller skal nå ting i højderne. 

Wibe Trappestige 2020 er udstyret med 2 trin og en platform. Trinene er otte centimeter brede og riflede, og derfor er de skridsikre og komfortable at stå på. Trappestigens platform er bred, og derfor har du en god og stor flade at stå på, når du når trappestigens stop. Trappestigen fungerer også som lås, når modellen er foldet ud, så du ikke skal bekymre dig om, at trappestigen pludselig klapper sammen. 

På modellen finder du en praktisk værktøjsbakke på stigens bøjle, som du kan lægge værktøj og smådele fra dig på, når du arbejder på stigen. Wibe Trappestige 2020 er nem at klappe sammen, og du kan derfor nemt fragte den rundt i huset fra opgave til opgave. Du kan også nemt opbevare den, når du ikke bruger den, da den er kompakt.

Se pris på Wibe Trappestige 2020 hos Stigefabrikken.dk

Jumbo Giant Trappestige Super Proff – 2-trins trappestige med gummibelægning


Jumbo Giant Trappestige Super Proff

Set på Stigefabrikken.dk

Jumbo Giant Trappestige Super Proff er en praktisk 2-trins trappestige, som er en oplagt model til de fleste private husstande. Med Jumbo Giant Trappestige Super Proff klarer du nemt de praktiske opgaver, der melder sig i ethvert hjem. Trappestigen er let at betjene, og den er let at klappe sammen, når du er færdig. Trappestigen fylder meget lidt, når den er klappet sammen. 

Jumbo Giant Trappestige Super Proff er både meget solid og robust. Trinene er udstyret med slidstærk, skridsikker gummibelægning, og stigen er også udstyret med en sikkerhedsbøjle, som du kan holde ved eller støtte dig til, når du står på stigens øverste trin. Der er altså tænkt på både sikkerhed og komfort med Jumbo Giant Trappestige Super Proff. Jumbo Giant Trappestige Super Proff fås også i udgaver med op til fem trin, og de større modeller er udstyret med en praktisk og smart værktøjsbakke, som du kan lægge værktøj og smådele fra dig på, når du arbejder på stigen.

Se pris på Jumbo Giant Trappestige Super Proff hos Stigefabrikken.dk

Jumbo Trappestige ENKEL Pro Classic – Lille trappestige med 2 trin og høj bøjle


Jumbo Trappestige ENKEL Pro Classic

Set på Stigefabrikken.dk

Den lille trappestige Jumbo Trappestige ENKEL Pro Classic er fremstillet i aluminium og har otte centimeter brede trin. Trinene er komfortable og ergonomisk korrekte, og derfor er stigen sikker at stå på. Sikkerhedsbøjlen på modellens top øger stigens sikkerhed. Du kan nemlig let læne dig op ad bøjlen, når du står på stigen. På toppen af bøjlen finder du en værktøjsbakke, hvor du kan lægge smådele og værktøj fra dig, når du arbejder.

Stigens platform er bred, og den er derfor komfortabel at stå på. Derudover er stigen nem at betjene, og takket være stigens elokserede vanger, får du ikke beskidte fingre, når du rører ved aluminiumsstigen. 

Jumbo Trappestige ENKEL Pro Classic er den perfekte trappestige til alle husstande, og den er oplagt, når du skal hænge billeder op, eller når dit hjem skal males. Stigen er også tilgængelig i varianter med helt op til 12 trin, og derfor kan du også anvende en Jumbo Trappestige ENKEL Pro Classic, når du skal tjekke, om dit eternittag eller ståltag trænger til at blive skiftet, eller når du laver andre praktiske opgaver, der foregår oppe i de højere lag.

Se pris på Jumbo Trappestige ENKEL Pro Classic hos Stigefabrikken.dk

Zarges ZAP Neo S Platformstige Med Sammenklappelig Håndliste – Stige med 6 trin og tresidet gelænder


Zarges ZAP Neo S Platformstige Med Sammenklappelig Håndliste

Set på Stigefabrikken.dk

Med Zarges ZAP Neo S Platformstige Med Sammenklappelig Håndliste får du en høj stige med seks trin og en arbejdsplatform med en stor overflade. Den store overflade giver ekstra komfort, når du når op på stigens top, og du kan derfor nemt arbejde fra stigen uden utryghed.

På modellens top finder du derudover en høj bøjle med et tresidet gelænder. Gelænderet giver dig ekstra sikkerhed og tryghed på stigens top, da du kan holde ved gelænderet, men også støtte dig til det, når du når op på stigens top. Zarges ZAP Nep S Platformstige Med Sammenklappelig Håndliste er en let stige, og gelænderet kan klappes sammen, så stigen ikke fylder alt for meget, når den er klappet sammen. Stigens trin er otte centimeter dybe, og den riflede overflade gør stigens trin skridsikre.

Se pris på Zarges ZAP Neo S Platformstige Med Sammenklappelig Håndliste hos Stigefabrikken.dk

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet svarene på nogle af de spørgsmål, der ofte melder sig, når man skal købe en ny trappestige. For ikke-professionelle kan det indimellem være svært at vurdere, hvilken model man egentligt har behov for. Derfor har vi samlet svarene på, hvad du skal kigge efter, og hvordan du kan føle dig mere sikker, når du står på en stige. 

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger trappestige?

Du skal tænke over, hvad dine behov er. Skal du bruge stigen udenfor, skal materialet kunne holde til det. Det er også tilfældet, hvis du skal opbevare stigen udendørs. Derudover skal du tænke over, hvor høj en stige du behøver. Høje stiger er ikke altid praktiske, hvis du ikke har brug for mere end et par trin. Det samme er selvfølgelig tilfældet den anden vej rundt. 

Jeg føler mig usikker, når jeg står på en stige. Hvad gør jeg?

Hvis du er usikker, når du står på en stige eller lider af højdeskræk, kan det være en god idé at købe en stige med en høj bøjle eller et tresidet gelænder. Du kan støtte dig til både bøjle og gelænder, når du står på stigens top, og derfor føles det ikke når så usikkert, som det ellers kan gøre.

Derudover er det en fordel at gå efter en stige med en bred og stor platform. Det er rarest at føle, at man har solid grund under fødderne, og det har du i højere grad på en større platform end på en lille platform, hvor dine fødder måske har svært ved at være.

Det kan også give ekstra tryghed at vælge en stige med et godt, skridsikkert underlag. Det giver nemlig følelsen af, at man ikke bare sådan lige glider ned fra stigen. Sidst men ikke mindst er det en fordel at vælge en stige, der kan låses, når den er foldet ud. Det kan nemlig være en frygt for mange, at stigen vælter eller klapper sammen, når man står på den. Det slipper du for, hvis du kan låse stigen. 

Hvilke stiger er oplagte til udendørs brug?

Hvis du primært skal bruge din stige udenfor, er det en fordel at vælge en stige i aluminium. Aluminium er et meget slidstærkt materiale, og derfor kan det holde til alt slags vind og vejr. Det er derudover en god idé at vælge en stige med et skridsikkert underlag. Aluminium kan nemlig hurtigt blive glat at gå på, hvis stigen er våd. Det er generelt ikke en god idé at stå på en våd stige, men situationen kan jo indimellem kræve det, og det kan selvfølgelig også begynde at regne, mens du er i gang med en opgave. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar