Er du træt af lunkne drinks eller besværlige isterningposer? Du er langt fra alene. Flere og flere leder efter en god og effektiv isterningmaskine, der kan løse dette lunkne problem.

Det kan dog være problematisk at finde frem til den rette model – udvalget er nemlig bredt. Derfor har vi samlet diverse produkter, som på den ene eller anden måde har klaret sig godt i tests eller modtaget gode anmeldelser.

Vi giver dig overblikket – du skal blot afgøre hvilket produkt, der vil passe bedst ind i dit hjem.

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Isterningmaskine test-oversigt – Her er de 9 bedste modeller ifølge eksperterne


Wilfa ICE-12S – isterningmaskine med hurtig produktion

Topscorer

Isterningemaskine fra Wilfa

Wilka ICE-12S er en populær isterningmaskine, som mange store webshops har rangeret som det bedste produkt.
Herudover har produktet næsten opnået den maksimale kundetilfredshed. Vi baserer dette på kundeanmeldelser hos WhiteAway, KitchenOne og flere andre shops.
Af disse grunde er denne model fra Wilfa blevet fremhævet som værende en af markedets bedste. Men hvad skal du ellers vide om produktet?

Om Wilfa ICE-12S

Wilfa ICE-12S producerer hurtigt et stort antal isterninger, som du kan bruge til at køle din drink. Med denne maskine har du mulighed for at lave isterninger i to forskellige størrelser, hvilket er meget praktisk til forskellige drinks og glastyper.
Det tager blot mellem seks og 13 minutter at lave en omgang isterninger, og det eneste, det kræver, er, at du fylder vand i maskinen.
Sidst men ikke mindst er denne isterningmaskine yderst effektiv og kan fremstille op til 500 gram isterninger i timen.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet: 70 isterninger pr. time / 12 kilo pr. døgn
 • Farve: grå
 • Mål: 36 x 32 x 25
 • Effekt: 100 watt

 


Emerio IM-111502 – stilfuld isterningmaskine til ethvert køkken

 • 4Emerio IM-111502,8 af forbrugerne på Whiteaway
 • 4,8 af forbrugerne på Skousen

Skal du hurtigt lave en større omgang isterninger, så er Emerio IM-111502 et af de mere stilfulde valg. Det er en elegant maskine, der hurtigt kan producere en større mængde isterninger, når du skal bruge dem.

Hos forbrugerne på både Whiteaway og Skousen scorer isterningmaskinen i gennemsnit 4,8 ud af 5 mulige stjerner. Emerio IM-111502 lever derfor op til forbrugernes forventninger. 

Om Emerio IM-111502

Emerio IM-111502 kan hurtigt producere en større mængde isterninger med op til 12 kg is på 24 timer. Du bestemmer selv mellem de 3 forskellige størrelser på isterningerne, så du får dem, der passer til dine kolde drikke.

Når Emerio IM-111502 er fuld, giver den en alarm, så du ved, at isterningerne er klar. Du slipper derfor for at gå og tjekke, om det er tid til isterninger undervejs.

Rengøringen er forholdsvis nem. En forbruger påpeger hos Skousen, at ”aftapning for vand når den skal tømmes, sidder på bagsiden”, og den derfor kan lække lidt under tømning.

Emerio IM-111502 vs. markedet

Emerio IM-111502 er en af de lidt dyrere isterningmaskiner på markedet. En forbruger giver isterningsmaskinen 5 ud af 5 stjerner på Whiteaway og skriver: ”Nu har jeg haft nogle stykker, men denne er dog den bedste kan godt betale sige lige at give lidt flere penge og så få derefter, den er hurtig meget lydsvag”. Emerio IM-111502 er derfor pengene værd, hvis du vil kunne lave isterninger hurtigt og bekvemt.

Fordele

 • Alarm ved fuld kurv
 • Mulighed for 3 forskellige isterningestørrelser
 • Kapacitet på 12 kg is på 24 timer
Ulemper

 • Kan lække vand, når den gøres ren

 


MELISSA Cube – kompakt og prisvenlig isterningemaskine

 • MELISSA Cube4,5 ud af 5 stjerner hos Elgiganten

Når du skal bruge en prisvenlig og kompakt isterningemaskine, er MELISSA Cube Isterningemaskine et godt bud. Det er en mindre maskine, der har en kapacitet på 1,85 liter, og den producerer 9 isterninger på 9 minutter – lige nok til et par gode drinks.

Hos Elgiganten er forbrugerne tilfredse med isterningmaskinen, der får 4,5 stjerner ud af 5 mulige. En forbruger skriver blandt andet: ”Jeg er meget glad for den. Den er billigere end andre steder”. Prisen er derfor god for en effektiv isterningemaskine.

Om MELISSA Cube Isterningemaskine

Isterningmaskinen Cube kan lave én type isterninger: kugleformede. Det kan være ganske fint, hvis du ikke har brug for mere. På 9 minutter er der 9 isterninger klar, og maskinen slukker automatisk, når beholderen er fuld.

Har MELISSA Cube Isterningemaskine brug for vand, er det nemt at se med den smarte LED-indikator, der giver dig besked. I alt kan vandtanken rumme 1,85 liter, så det er nemt at vurdere, når isterningmaskinen igen skal have frisk vand.

MELISSA Cube Isterningemaskine vs. markedet

Skal det være kompakt og praktisk uden at vælte budgettet, er MELISSA Cube Isterningemaskine et oplagt valg. Den kan ikke producere den største mængde is, men den er hurtig og effektiv, når du skal bruge is her og nu.

Modellen har den fordel, at den slukker automatisk, når isterninger er færdige og kapaciteten er nået, mens selve maskinen er kompakt og ikke optager meget plads – heller ikke i de mindre køkkener.

Fordele

 • Slukker automatisk, når kapaciteten er fuld
 • LED-lys indikere, når vandtanken skal fyldes
 • Kompakt og passer til de fleste køkkener
Ulemper

 • Kan kun lave runde isterninger

 


Icebreaker Urban, Umber Grey: Den lille isterningmaskine

Isterningemaskine fra icebreaker

Dette produkt må absolut være en af de smarteste isterningmaskiner, du nogensinde har set. Mange forbinder disse maskiner med at være store og klodsede, men sådan kommer det ikke til at være længere. 

Denne smarte lille Urban Icebreaker kan lave et fint antal isterninger, og så fylder den ikke mere end en termokande.

Om Icebreaker Urban

Udover den dejligt kompakte størrelse, er der også andre fordele, når det gælder denne isterningmaskine til hjemmebrug.
Den kommer i et flot design, og derved behøves du ikke at gå på kompromis med din elegante borddækning, blot fordi du vil tilbyde friske isterninger til middagsgæsterne.
Denne smarte icebreaker er perfekt til en hyggelig picnic eller en grillaften ude i haven – også kan den fremstille hele 12 isterninger ad gangen.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet: 12 isterninger ad gangen
 • Farve: Mørk grå, gul, mørkeblå eller lys grå
 • Mål: 23,5 centimer (længde)

 


Profi COOK EWB 1079 isterningmaskine: Den effektive

Profi COOK EWB 1079 isterningmaskine

Når det kommer til at være effektiv og bedst i test, er denne isterningmaskine fra Profi COOK uden tvivl en god kandidat. Hvis du skal bruge is til en stor fest, eller hvis du aldrig vil løbe tør på de varme sommerdage, så er dette maskinen for dig.
Den er i den billige klasse – især når den er på tilbud, men det gør ikke denne isterningmaskine mindre attraktiv – tværtimod. 

Om Profi COOK EWB 1079

Isterningmaskinen fra Profi COOK har en vandtank på 1,7 liter, som du blot skal fylde med postevand. Når tanken er fyldt, vil maskinen begynde at fremstille flotte isterninger til dig.
Denne maskine kan fremstille helt op til 15 kilo på 24 timer. Dette svarer samtidig til næsten en isterning hvert minut.
Derved er der ikke længere en undskyldning for ikke at byde uventede gæster på en iskold forfriskning. 

Udover den store kapacitet og effektive fremstilling er maskinen også praktisk. Den er let at rengøre, og den har en integreret lydindikator, der giver signal, når vandtanken eller isterningebeholderen er fuld.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet:  Op til 15 kilo pr. døgn
 • Farve: Stål
 • Lyd- og lysindikator: Ja

 


Caso IceMaster Pro – Den hurtige og energivenlige

Caso IceMaster Pro

Denne IceMaster fra Caso kan fremstille en mindre portion isterninger hurtigt – og så kan den ligeledes fremstille rigtig mange på kort tid.
Den har fået 4,5 stjerner ud af 5 af Bilkas forbrugere og 4,4 stjerner af forbrugerne hos Skousen. De flotte anmeldelser og imponerende specifikationer har sikret denne isterningmaskine en plads på vores i toppen af vores oversigt over de bedste isterningmaskiner.
Vi er især imponerede over denne maskines lave strømforbrug, som er det laveste blandt alle produkter på denne side og blot ligger på 90 watt.

Om IceMaster Pro 

IceMaster Pro fra Caso er særligt populær på grund af din hurtighed. Maskinen kan fremstille en portion isterninger på helt ned til seks minutter under de rette forhold.
Herudover er maskinen ganske praktisk, da den har en vandtank på hele tre liter. Derved kan du fremstille mange portioner is, før du igen skal fylde maskinen med vand fra hanen. 

Sidst men ikke mindst har du mulighed for at vælge to forskellige størrelser på isterningerne, hvilket er supersmart, når du skal få dem til at matche glas, indhold og gæst.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet: 12 kilo pr. døgn
 • Farve: Stål
 • Mål: 35,8 x 24,2 x 32,8
 • Effekt: 90 watt

 


Logik Isterningmaskine: Gode anmeldelser fra Elgigantens forbrugere

Logik Isterningmaskine

Elgiganten er en af de største forhandlere af elektronik samt køkkenmaskiner i Danmark. Så når deres kunder godt kan lide denne Logik Isterningmaskine, lytter vi efter. Derfor har den fået en plads på vores oversigt over de bedste i test. 

Om Logik isterningmaskine

Denne isterningmaskine er subtil, kompakt og ikke værst at kigge på. Herudover er den utroligt praktisk. Ikke nok med, at den kan producere en god mængde isterninger, så er den også meget let at rengøre. 

I blandt de fine anmeldelser bliver maskinen rost for at være god til hjemmebrug og for at være et godt alternativ til et køleskab med indbygget isterningmaskine. 

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet: 12 kilo pr. døgn
 • Farve: Sølv
 • Mål: 31,5 x 38,5 x 30,0
 • Effekt: 105 watt

 


Hvordan afkalker man en isterningmaskine?

Det er nødvendigt at vedligeholde din isterningemaskine, hvis du skal have mest mulig glæde af den. Holder du den ikke ren, kan den hurtigt blive en bakteriebombe og fyldt med kalkaflejringer.

Ifølge Healthykitchen101.com er det vigtigt, at maskinen er ren, så dine isterninger er fri for skidt og mineraler, der kan give en mærkelig smag og være sundhedsskadelige. Husker du at rengøre din isterningemaskine, vil det også forlænge din ismaskinens levetid betydeligt.

Hvis ikke du husker at rengøre maskinen, kan den blive fyldt med kalk, skidt og rust – og i værste fald mug. Derfor bør du altid sørge for at rengøre din isterningemaskine med jævne mellemrum, så dine isterninger og maskine er rene.


Hvordan renser man en isterningmaskine?

Når du skal rengøre din isterningemaskine, bør du selvfølgelig først konsultere din brugsanvisning. Der vil ofte være en udførlig guide til, hvordan du skiller maskinen ad, og hvordan du bedst vedligeholder de forskellige dele.

Generelt er det vigtigt, at du holder din isterningemaskine ren, fordi vandet og maskinen hurtigt kan blive beskidte – både synligt og helt usynligt. Du kan ikke med det blotte øje se, om en isterningemaskine er beskidt indvendigt, og derfor bør du jævnligt rengøre den.

Basis rengøring

 • Tør yderside af med en fugtig klud og lidt vand og sæbe.
 • Tag isterningebeholdere ud
 • Rengør indvendigt med varmt vand og sæbe. Brug ikke skrap kemi på indersiden.
 • Tør hele maskinen af med en tør klud, før du sætter den til.

Grundig indvendig rengøring

 • Først fjerner du isterningebeholderen.
 • Lav en mild blanding i vandtanken af isterningemaskinen med 9 dele vand og 1 del citronsaft eller eddike.
 • Kør maskinen med blandingen og lav mindst 2 gange isterninger. Isen skal du ikke bruge, men smide ud, da det har opløst kalk og citronsaft eller eddike i.
 • Tøm vandbeholderen og rengør den.
 • Kom rent vand i vandbeholderen og lav igen et par omgange isterninger. Du smider også de nye isterninger ud.
 • Til sidst dræner du vandet fra beholderen og tørrer den af med en ren klud.
 • Nu kan du igen komme rent vand i beholderen og lave isterninger, du kan køle dine drikke ned med.

(Kilde: Support.edgestar.com)


Hvordan virker en isterningmaskine?

En isterningemaskine fungerer ved at køle vand ned til at lave temperaturer, at det fryser. Det er en teknik, der ifølge Touchstonecommercialservices.com ikke har forandret sig i årevis. Den eneste forskel er, at vi i dag har lagt mere kraftfulde kompressorer og køleprocesser.

Alle former for køleprodukter både minikøleskabe, ismaskiner og isterningmaskiner har en særlig kølegas i maskinen, der effektivt afgiver varme, når det ændrer stadie.

Når gassen passerer gennem kompressoren, stiger trykket og temperaturen. Gassen under tryk tvinges gennem en række rør, hvor gassen bliver flydende. Når den flydende kølevæske igen rammer et kammer, fordamper den flydende væske til gas igen. Det er under processen fra flydende væske til gas, at der sker en kølende effekt.

Hvordan foregår det inde i en isterningemaskine?

I en isterningemaskine, vil maskinen gradvist pumpe vand fra vandbeholderen over i bakken. Bakken er forbundet med køleelementet, så det konstant er nedkølet. Langsomt vil vandet i isterningemaskinens bakke fryse. Hvis vandet fryses til isterninger for hurtigt, kan det give en ugennemsigtig is.

De fleste ismaskiner til hjemmebrug er elektriske og skal enten tilsluttes en vandhane eller har en indbygget vandbeholder til vandet. Home.howstuffworks.com)

Sådan kommer isterningerne ud

Nogle isterningemaskiner kommer med en funktion, hvor bakken med isterninger efter isterningerne er færdige, varmer dem blidt op, så de slipper bakken og er klar til brug.

I de nyere og mere populære maskiner er bakken lidt på skrå, så isterningerne glider ned af sig selv.

Når først isterningerne er lavet, kan du godt opbevare dem i din fryser, men du kan også tage dem 

med i en effektiv kølertaske. Det kan være perfekt til en festlig begivenhed i solskinsvejr, når du kommer med iskolde isterninger til drikkevarerne.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser


Caso CS3305 Icemaster

Caso CS3305 Icemaster

Caso er et kendt brand, hvad angår kvalitet – og dette produkt er ikke en undtagelse. Hvis du ikke vil gå ned på udstyr og altid vil have det bedste af det bedste, er dette den perfekte isterningmaskine til dig. 

Dette er ikke den billigste isterningmaskine. Det er derimod en af de mest populære blandt forbrugerne. Hos Coop er forbrugerne meget tilfredse – Over 90% af anmeldelserne hos Coop er på enten 4 eller 5 stjerner.

Om Caso isterningmaskine

Hvis du investerer i denne isterningmaskine fra Caso, er du sikret at have isterninger til hele aftenen. Efter du har hældt vand i maskinen, vil de første iskolde terninger være klar efter blot 10 minutter.
Hvis du ønsker at holde en stor fest i haven, kan du starte med at producere isterninger dagen før. Derved kan du have cirka 13 kilo klar, når gæsterne ankommer.
Dette produkt har en fremragende kompressorteknik, hvilket betyder, at den er godt isoleret. Dette sørger både for, at den er ekstra effektiv, men det sparer også på strømmen.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet: 13 kilo pr. døgn
 • Farve: Stål
 • Mål: 34,8 x 24,8 x 29,0
 • Effekt: 105 watt

H. W. Larsen isterningmaskine

H. W. LarsenDenne isterningmaskine fra H. W. Larsen er perfekt til caféen, baren og restauranten – eller hvis du blot vil have det største af det største derhjemme. 

Om H. W. Larsen isterningmaskine

Denne isterningmaskine er perfekt til restaurationsbranchen, da den kan fremstille næsten 25 kilo is hvert døgn. Så hvis gæsterne altid skal have muligheden for is i drinken eller sodavanden, er dette den rette løsning for dig.
Produktet bliver leveret med en isskovl og en isskovl-holder, som passer perfekt til maskinen. En anden smart funktion er, at den har et automatisk vandgennemskyl, hvilket sørger for, at der er minimal rengøring.
Udover at kunne fremstille nok isterninger til en bar, sørger maskinen også for at fremstille isterninger, der er i høj kvalitet. Med denne vil du få nogle helt klare og rene isterninger. Den høje kvalitet skyldes især, at maskinen har en integreret fordamper, der sørger for at forme hver enkel isterning individuelt.

Udvalgte specifikationer

 • Kapacitet: 24,5 kilo pr. døgn
 • Mål: 64,5 x 38,6 x 60,0
 • Effekt: 400 watt

FAQ

🤩 Hvad skal jeg overveje, når jeg skal købe en isterningemaskine?

Du bør overveje, hvor ofte du skal bruge den, og hvor meget is, den skal kunne producere. Har du ofte brug for isterninger kan en mere dyr og eksklusiv model være mere effektiv.

🤓 Hvilke størrelse isterningemaskine skal jeg købe?

Du kan købe en isterningemaskine, der passer til dit behov og hjem. Skal den stå fast et sted, skal du vurdere, om du har pladsen i køkkenet, eller hvor du vil have den placeret.

🤔 Er transportable isterningmaskiner gode?

Ja, transportable modeller kan være lige så effektive som ikke-transportable modeller. Har du brug for isterninger i både hjemmet og sommerhuset, kan du fint nøjes med én transportabel udgave.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Whiteaway.com

Whiteaway.com er en forhandler af hårde hvidevarer. De sælger alt fra køkkenudstyr til opvaskemaskiner, og på siden kan forbrugerne give en anmeldelse. Forbrugerne har mulighed for at bedømme produktet med en score ud af 5 mulige stjerner.

Emerio IM-111502 er anmeldt af forbrugerne på Whiteaway.com, hvor den scorer 4,8 ud af 5 mulige stjerner.

Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelserne her

Skousen.dk

Hos Skousen.dk kan du finde mange forskellige hårde hvidevarer og køkkenudstyr generelt. De forhandler en lang række produkter til hus og hjem, og de giver forbrugerne mulighed for at komme med en bedømmelse efter købet.

Emerio IM-111502 er bedømt af forbrugerne på Skousen.dk, hvor isterningemaskinen får 4,8 ud af 5 mulige stjerner.

Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelsen her

Elgiganten

Elgiganten er en af Danmarks største forhandlere af elektronik, hårde hvidevarer og gadgets. De har et bredt sortiment både u butikker og online. Webshoppen giver mulighed for, at forbrugerne kan give deres mening til kende med et antal stjerner ud af 5.

MELISSA Cube Isterningemaskine scorer sammenligt i gennemsnit 4,5 stjerner ud af 5 af forbrugerne hos Elgiganten.

Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se anmeldelserne her

Healthykitchen101.com

Hos Healthykitchen101.com giver de gode vejledninger og guides til, hvordan du holder dit køkken hygiejnisk og rent. Vi har brugt artiklen ”How To Clean An Ice Maker: Important Things To Remember” I vores research af, hvordan man afkalker en isterningmaskine. Artiklen er skrevet af journalisten Luna Regina.

Artiklen er opdateret den: 17. juni 2021
Du kan se artiklen her

Suppert-edgestar.com

Suppert-edgestar.com, eller EdgeStar er en producent af hvidevarer. De fokuserer særligt på kompakte og transportable køleenheder, der gør livet lidt lettere. Hos EdgeStar laver de også gode guides til, hvordan du vedligeholder deres produkter bedst muligt.

Vi har anvendt guiden ”How Do I Clean My Portable Ice Maker?” til at besvare, hvordan man afkalker en isterningemaskine.
Du kan se guiden her

Touchstonecommercialservices.com

Touchstonecommercialservices.com er en familieejet virksomhed, der reparerer og vedligeholder forskelligt udstyr. De laver også på siden gode guides og vejledninger til, hvordan du bedst vedligeholder dine produkter. Vi har anvendt artiklen “How does an Ice Machine work?” til vores research af: Hvordan virker en isterningmaskine?

Artiklen er udgivet den: 13. februar
Du kan se artiklen her

Home.howstuffworks.com

Hos Home.howstuffworks.com gør de en dyd ud af, at gøre det så overskueligt og nemt for dig at bruge almindelige husholdningsprodukter. Vi har blandt andet brugt deres artiklen ”How Icemakers Work” skrevet af Tom Harris i vores research til, hvordan en isterningemaskine virker.

Artiklen er opdateret den: 5. maj 2021
Du kan se artiklen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar