hero-image

Postkasser – 9 flotte og praktiske postkasser til din bolig

I Danmark er det lovpligtigt at have en postkasse, hvad enten du bor i lejlighed eller i et hus. Fælles for alle postkasser er, at de kan opbevare din post, men hvorfor vælge en kedelig model, når de fås i så mange forskellige flotte og praktiske designs?

I vores guide har vi samlet 9 flotte og praktiske postkasser, som du kan læse mere herunder.

MEFA Tower 480 Oak
den rummelige postkasse

 • Praktisk størrelse med stor kapacitet
 • 12 års MEF-garanti mod rust
 • Smart-funktion for ekstra kapacitet

Mangler du en postkasse, der kan indeholde lidt mere post end normalt? Eller får du og din familie tit pakker hjem? Så er MEFA Tower 480 Oak et godt valg.

Mere om MEFA Tower 480 Oak

Detaljer

 • Mærke: MEFA
 • Mål: 101 x 42,1 x 34,4 cm
 • Materiale: Pulverlakeret galvaniseret stål
 • Farve: Dybsort

Modellen en rummelig og samtidig også funktionel. Her kan du både have større pakker, aviser, reklamer og breve liggende uden problemer.

Postkassen har også et særskilt brevindkast på 38 x 320 mm, der gør, at den kan opbevare mange breve. Pakkeindkastet er dertil også stort og måler 280 x 380 x 210 mm, så pakker nemt kan afleveres.

Postkassen har desuden den fordel, at mellembunden mellem de særskilte rum kan fjernes, hvis den skal blive endnu mere rummelig. Det er f.eks. brugbart, hvis du venter en større pakke eller er på ferie med familien i længere tid.

Postkassen kommer desuden med en Rukolås og måler 101 x 421 x 344 mm.

Allux Bjørn Postkasse
postkasse med lys

 • Holdbar vejrbestandig konstruktion
 • Integreret LED-lys med bevægelsessensor
 • Soft close

Har du brug for en postkasse, der er robust og stor nok til at kunne opbevare en masse post – både breve, aviser, reklamer og pakker? Især i vintermånederne kan det være besværligt at hente post, men det problem kan du løse ved at investere i Allux Bjørn. Her får du en klassisk sort postkasse med integreret LED-lys samt bevægelsessensor.

Mere om Allux Bjørn Postkasse

Detaljer

 • Mærke: Allux Bjørn
 • Mål: 400 x 1100 x 365 mm
 • Materiale: galvaniseret stål
 • Farve: sort

Postkassen har en Rukolås LED-lys, så du selv i aftentimerne kan se, hvad postbuddet er kommet med.

Postkassens store størrelse på 400 x 1100 x 365 mm gør også, at der både er plads til breve, reklamer, aviser og større pakker i kassen, hvilket gør, at du ikke behøver at gøre brug af posthuset eller den lokale pakkeshop særlig ofte.

MEFA postkasse 630 Wave
den moderne klassiske postkasse

 • Unikt design med arkitektoniske detaljer
 • Høj funktionalitet
 • Holdbar og stærk konstruktion

Med MEFA 630 er du sikker på at få en kasse i et enkelt, moderne og samtidig klassisk design. Farven er dybsort, men har også en flot bølge i rustfrit stål hen over overfladen, så postkassen får lidt mere liv og et specielt udtryk.

Mere om MEFA postkasse 630 Wave

Detaljer

 • Mærke: MEFA
 • Mål: 315 x 540 x 155 mm
 • Materiale: pulverlakeret galvaniseret stål
 • Farve: sort og med en bølge i rustfrit stål

Til postkassen kan du både montere en stander, et navneskilt og en lampe. På den måde kan du personliggøre postkassen og gøre den mere praktisk om aftenen. Selv om modellen kan monteres på en stander, kan du også vælge at montere den på en væg.

Uanset om du bor i en lejlighed eller i et hus vil den derfor kunne passe godt ind.

Ud over det smukke design får du også en postkasse, der er fremstillet i pulverlakeret galvaniseret stål. Den kan derfor nemt holde til at stå udenfor i det danske vejr uden at ruste.

Postkassen måler 315 x 540 x 155 mm, har et brevkast på 37 x 265 mm og en postkapacitet på 17 l. Du kan derfor være sikker på, at al din post kan være der. Det gælder også, hvis du er på ferie. Samtidig har den en Rukolås, der nemt og bekvemt kan omstilles til din hoveddørsnøgle.

Renz Basic 701
få en postkasse til lejligheden

Renz Basic 701 er et rummeligt postkasseanlæg i basaltgrå, der er nemt at montere, og som kan holde til lidt af hvert.

Mere om Renz Basic 701

Detaljer

 • Rum: 5
 • Mål: 81,3 x 40,7 x 30
 • Materiale: pulverlakeret galvaniseret stål og rustfrit stål
 • Farve: grå og hvid

Denne postkasse har 5 rum, hvilket gør, at den kan bruges til både private boliger og til lejligheder.

De mange rum gør, at postkassen er velegnet at hænge op i opgange, hvor de kan opsættes alt efter hvor mange, der er behov for i boligforeningen eller i lejlighedskomplekset.

Postkassen fås i både grå og hvid, og den kan monteres på både væg, stander eller ligefrem blive bygget ind i væggen. Mulighederne er mange, så du eller I kan finde den rette løsning.

Kassen er fremstillet i rustfrit stål og pulverlakeret med en blank overflade, så du kan få glæde af den i mange år fremover.

Habo Classic Postkasse
den traditionelle postkasse

Nogle mennesker går efter det klassiske design, mens andre går efter det mere retro eller unikke udtryk. Hvis du er glad for det helt klassiske, kan denne postkasse fra Habo være det helt rigtige valg.

Mere om Habo Classic Postkasse

Detaljer

 • Mærke: Habo
 • Mål: 40 x 27 x 13 cm
 • Materiale: pulverlakerede aluzinkplade og aluminium

Habo Classic måler 400 x 270 x 130 mm og har en brevåbning på 250 x 30 mm. Ud over at kunne indeholde en del post, er den også fremstillet i pulverlakerede aluzinkplader. Den kan dermed holde i mange år fremover, og så er den designet til at kunne hænge på væggen.

Du behøver derfor ikke at investere i en stander til den. Derudover leveres den med to nøgler, men du kan også sagtens bruge postkassen uden at låse den.

Hvis du vil have en helt traditionel postkasse, der samtidig adskiller sig fra andre på vejen, er modellen her et godt bud.

Allux 600
rummelig postkasse i et moderne design

Denne rummelige pakkepostkasse bliver omtalt meget positivt hos Pricerunner, hvor produktet rangerer som nummer 1 i sin kategori.

Mere om Allux 600

Detaljer

 • Mål: 105 x 38 x 23 cm
 • Medfølger: Ruko-lås

Postkassen er fremstillet af sort, lakeret stål, hvilket er et både solidt, flot og vandtæt materiale. Dermed får du en dekorativ og sikker postkasse, som kan stå ude foran dit hjem. Det moderne design vil klæde din forhave, og desuden er din post beskyttet mod alt slags vejr, både regn og sne.

Da postkassen samtidig er udstyret med en godkendt Ruko-lås, har du også en vis sikkerhed i forhold til et eventuelt forsøg på indbrud i din postkasse.

Modtager du hyppigt post, er det en stor fordel for dig, at du har en rummelig postkasse på din adresse, hvor der også er plads til pakker. I det hele taget er det bare mere belejligt, hvis post og pakker altid kan blive leveret på din adresse, selvom du ikke er hjemme.

Allux LT 150 postkasse
den enkle postkasse

Hvis du leder efter en enkel postkasse kan Allux LT 150 postkasse være det rigtige valg. Den er simpel i sit design med et firkantet og glat udseende, men den er samtidig også meget robust.

Mere om Allux LT 150 postkasse

Detaljer

 • Mærke: Allux
 • Mål: 33 x 39 x 15 cm
 • Materiale: galvaniseret stål

Designet gør, at du nemt kan placere flere postkasse ved siden af hinanden, hvorfor den er et ideel valg til en arbejdsplads.

Postkassen måler 33 x 39 x 15 cm og har et fjederbelastet brevindkast. Det betyder, at den selv lukker i efter brevet. Den har desuden også fået en galvaniseret overfladebehandling, så den kan stå udenfor i mange år fremover i alt slags vejr.

Modellen er et billigere alternativ til mange andre modeller, og hvis du ikke modtager pakker så tit, kan den være et rigtig godt valg.

Allux model 5000
galvaniseret postkasse i et flot design

Allux model 5000 er populær på Pricerunner, hvor den rangerer som nummer 7 i sin kategori.

Postkassen har et fint og elegant design, der gør den både klassisk og moderne i sit look. Det er især dens afrundende top og bund, der gør, at den skiller sig ud fra de mange andre postkasser på markedet. Den nedtonede elegance klæder de fleste forhaver, så den vil passe fint ind. Den er nemlig både neutral og synlig på en ikke alt for dominerende måde.

Mere om Allux model 5000

Detaljer

 • Mål: 460 x 320 x 160 mm
 • Materiale: galvaniseret stål
 • Lås: cylinderlås

Postkassen er produceret af galvaniseret stål, som giver den et råt twist. Modellen fås også i en sortlakeret udgave, hvor indkastklappen er af råt, galvaniseret stål. Vælg derfor den, der passer bedst til din forhave, dit hus og til din stil generelt.

Modellen kan rumme en del post, hvilket er nyttigt, hvis du f.eks. er på ferie eller ikke lige får tømt postkassen hver dag.

Den har dertil et fjederbelastet indkast, der gør, at klappen over brevsprækken bliver lukket helt ned efter indkast. Postkassen er også forsynet med en cylinderlås, som dog kan skiftes ud med den mere sikre Ruko-lås, hvis du foretrækker det.

Du kan med fordel tilkøbe en Allux postkassestander, som din postkasse kan monteres på. De udgør tilsammen en smuk og harmonisk helhed. Standeren er også af galvaniseret stål, og den vil dermed klæde både den grå og den sorte model.

Allux 500
sort, rummelig og med Ruko-lås

Denne flotte og rummelige pakkepostkasse rangerer som nummer 8 hos Pricerunner i sin kategori.

Modellen fremstår elegant og kan tilmed påsættes en tilhørende stander, hvis du vil have den lidt op at svæve i højden.

Mere om Allux 500

Detaljer

 • Mål: 53 x 38 x 25 cm
 • Materiale: sortlakeret stål
 • Lås: Ruko-lås
 • Medfølger: Drop-sikring

Der er tale om en pakkepostkasse, som både er praktisk, sikker og flot at have stående i forhaven eller ved fortovskanten.

Du behøver heller ikke at være bange for, at andre end dig selv kan få din post ud af postkassen, da den er forsynet med en smart drop-sikring, der gør, at intet kan fiskes op af postkassen, når det først er blevet lagt ned. Det kræver en nøgle at åbne postkassen.

FAQ

Hvilken postkasse er den bedste?
Hvilken postkasse, der er den bedste, kommer an på hvilken stil og hvilket design, du foretrækker. Nogle bud på smarte og praktiske postkasser er blandt andet modellerne MEFA Tower 480 Oak, Renz Basic 701 og Allux 600, som alle har fået gode anmeldelser.
Hvordan vælger jeg en postkasse?
Når du skal vælge en postkasse, bør du først og fremmest overveje hvilken type, du har brug for. Postkasser findes i en lang række designs, hvormed du bør vælge den model, der bedst dækker dine behov. Modtager du f.eks. ofte pakker, kan en pakkepostkasse være en oplagt løsning.
Skal jeg have tilladelse til at flytte min postkasse?
I Danmark er det et lovkrav, at alle postkasser skal være placeret ned til grundens skel, så de er nemme for postbudene at komme til. Så længe din postkasse stadig er placeret ned til grundens skel, skal du ikke umiddelbart have tilladelse til at rykke den.
Kan jeg dele min postkasse med andre i husstanden?
Ja, du må gerne dele din postkasse med andre personer i husstanden, hvis I kun ønsker at have én postkasse tilknyttet adressen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme