Holder du og din parter af at dele dyne, og er I trætte af de klassiske enkeltmandsdyner, er en dobbeltdyne det helt rette valg. Ligesom du finder forskellige typer og udgaver af den klassiske dyne, fås den store dynemodel også med forskelligt fyldt.

Mål på dobbeltdyner er 200x220cm, og i takt med at flere og flere par vælger denne model, finder du et stort udvalg af sengetøj til dobbeltdyner.  

Vil du have én af de bedste dyner til 2 personer på markedet, kan du vælge imellem de produkter, som er udvalgt i denne testanmeldelse.

Økologisk dobbelt dundyne fra Ringsted Dun – Topscorer


Set til: 2.644,00

Køb hos Soveland

Denne eksklusive og miljø- samt sundhedsvenlige dyne fra Ringsted Dun bærer både det eftertragtede Svanemærke og er derudover anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Hos Soveland.dk fremhæves dynen som det mest sundhedsvenlige valg, da produktet er økologisk fremstillet. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om

Vil du have en dyne på 200x220cm, der både er god for dig og for miljøet, skal du vælge denne økologiske model fra Ringsted Dun.

Ringsted Dun er én af Danmarks førende forhandlere af kvalitetsdyner. De fremstiller dyner i forskellige størrelser og modeller og anvender kun de bedste materialer til fremstillingen. 

Lider du af støvmideallergi, eller vil du reducere risikoen for at udvikle allergi på længere sigt, skal du vælge sengeprodukter i økologisk udgave. 

Dobbeltdynen tåler at blive vasket ved 60 grader, så du løbende kan vedligeholde den og få glæde af dit kvalitetsprodukt i masser af år. 

Modellen er en helårsdyne og er fyldt med 940g økologiske, danske andefjer. Andefjer har den unikke fordel, at de kan temperaturregulere, og derfor anvendes de ofte til helårsdyner.

Den åndbare dobbeltdyne tillader dig at sove komfortabel og behageligt både sommer og vinter. 

Udvalgte specifikationer

 • Oeko-Tex certificeret 
 • Åndbar helårsdyne fyldt med økologiske, danske andefjer 
 • Bæreevne: 10
 • Levers i økologisk canvas taske 
 • Dansk produceret (5 års garanti fra producentens side)

Helårsdyne i Moskusdun – Bedst til prisen


Helårsdyne i Moskusdun – Bedst til prisen

Set til: 2.099,00

Køb hos Dinseng.dk

Vil du have en dyne til 2 personer, der både skal være temperaturregulerende, sundheds- og budgetvenlig, er dette produkt med fyld af Moskusdun det rette valg.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om 

Du behøver ikke investere i det dyreste produkt på markedet, når du vil have en dobbeltdyne i god kvalitet. Med denne model til 2 personer kan du og din partner se frem til behagelige nætter og uforstyrret søvn.

Fyldet er udgjort af Moskusdun, der er kendt for sin lethed og temperaturregulerende egenskaber. Flere og flere mennesker vælger produkter med fyld af Moskusdun, der både er et prisvenligt og komfortabelt materiale. Denne dyne i dobbeltdesign kan anvendes hele året rundt, og giver dig og din partner de mest behagelige søvnforhold. Moskusdun er væskeabsorberende- og afledende samt anti-bakteriel. 

Har du tendens til enten af fryse eller svede om natten, eller lider du eller din partner af husstøvmideallergi, er det ideelt at vælge sengeudstyr i allergivenlige naturmaterialer. 

Udvalgte specifikationer

 • Ideel som helårsdyne
 • Anti-bakteriel 
 • Allergivenlig 
 • Temperaturregulerende 

Prosleep Gåsedunsdyne – Premium valg 


Prosleep Gåsedunsdyne – Premium valg 

Set til: 3.299,00

Køb hos Soveland

Danske ProSleep er kendt og anerkendt for at fremstille sengeudstyr i bedste kvalitet. Går du efter luksusdobbeltdynen, vil denne andedunsmodel være det rette valg. 

Hos Sengeland.dk fremhæves produktet for at være det bedste, eksklusive valg, og det vil være et produkt, som er særlig egent for dig, der lider af allergi.

Dynen er hædret med både ”NOMITE – Suitable For Persons Suffering From House Dust Allergy certificering” samt Oeko-Tex certificering. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om

Der anvendes forskelligt naturfyldt til kvalitetsdyner. Andedun og gåsedun er de primære naturmaterialer. Iblandt disse 2 fremhæves gåsedun for at være det mest eksklusive fyld, du kan vælge. Gåsedun er afholdt som følge af sin unikke, varmende egenskaber samt sin lette vægt. 

Har du svært ved at holde på varmen natten igennem, eller er du træt af at vågne op, fordi du enten sveder eller fryser, vil det være oplagt at vælge en dobbeltdyne med gåsedun som fyld.

Vil du skabe de bedste og mest sunde soveforhold, skal du vælge sengetøj, som er testet i forhold til deres allergivenlighed. Når du vælger et Oeko-Tex mærket produkt, vil din dobbeltdyne være fri for sundhedsskadelige stoffer. 

ProSleep fremstiller puder og dyner, der er skabt til at give dig den bedste søvn. Denne andedunsdyne er den danske fabrikants luksusmodel, der er egnet til at blive brugt både sommer og vinter.

Udvalgte specifikationer

 • Allergi- og sundhedsvenlig 
 • Temperaturregulerende helårsdyne
 • Dansk producent 
 • Der medfølger dynetaske til korrekt og optimal opbevaring

Økologisk Kapok (240x220cm) – Bedste tilbud på King Size dyne


Økologisk Kapok (240x220cm) – Bedste tilbud på King Size dyne

Set til: 2.499,00

Køb hos Soveland

Om 

Der findes forskellige størrelse af dyner til 2 personer. Den største model hedder ”King Size” og måler 240x220cm. Når du er på udkig efter en udgave til 2 personer, kan ”Kapok” være værd at overveje.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

”Kapok” er fremstillet af 100% økologiske naturfibre, der er med til at skabe lethed og komfort. Går du efter et økologisk produkt til en god pris, er ”Kapok” et fornuftigt valg. Naturfibre er et fyldmateriale, som ligger i den budgetvenlige ende af prisskalaen. 

Det er ikke kun fyldet, der er 100% økologisk ved dette produkt. King Size dynen er betrukket med 100% økologisk bomuld, så den er oplagt for dig, som vil være helt fri for skadelige stoffer.

Du kan bruge denne King Size model hele året rundt, da de bløde naturfibre kan regulere for både kulde og varme. 

Du kan finde produktet på tilbud og spare ekstra penge på dit køb. 

Udvalgte specifikationer

 • 100% økologisk bomuld og naturfibre 
 • King Size model
 • Kan anvendes hele året rundt
 • Budgetvenlig pris 

Se vores artikel om: Guide til kugledyner: Sådan vælger du den rette

“Balance” (helårsdyne med moskusdun) – Reason to buy


"Balance" (helårsdyne med moskusdun) – Reason to buy

Selvom der kan være forskellige behov og ønsker, som gør sig gældende, når du er på udkig efter nyt udstyr til sengen, er det mest afgørende, at du forholder dig til allergivenlighed.

Denne ”Balance” dobbeltdyne er skabt med bløde, lette og svedtransportende moskusdun. Produktet er udviklet af Bedre Nætter, der fremhæver den for sine egenskaber i forhold til at bevare og opretholde sundheden hos dig og din partner.

Om

”Balance” er produktet for dig, som vil have en blød, let og komfortabel kvalitetsdyne til en konkurrencedygtig pris. 

Den høje bæreevne fortæller om produktets egenskab til at holde på kropsvarmen samtidig med, at det kan lede sved væk fra kroppen, så du kan få en uforstyrret nattesøvn.

Dyner bliver produceret med forskelligt fyldt, og der kan være forskel på, hvor stor en procentdel naturfyld der er i hvert produkt. I de bedste dobbeltdyner er der mellem 85-100% af naturfyld. Denne ”Balance” model ligger i den bedste ende af skalaen, da den er fremstillet med 100% fyld af moskusdun.

”Balance” er fremstillet i Danmark, og den bærer det eftertragtede mærke for sundhed og miljøvenlige produktionsforhold – Oeko-Tex. 

Du kan vaske ”Balance” ved 60 grader og på dén måde vedligeholde og rengøre dit sengetilbehør, så du kan skabe de mest sunde søvnforhold for dig og din partner i mange år frem.

Udvalgte specifikationer:

 • Bæreevne: 11
 • Fri for kemi 
 • 100% fyld af moskusdun 
 • Bedste sundhed og miljøvenlighed 
 • Produceret i Danmark

Læs også: Testoversigt: Her er de fem bedste kugledyner på markedet

Testkilder 

Som følge af dobbeltdynenes stigende popularitet, kan du finde modellen hos mange forskellige forhandlere både på nettet og i de fysiske butikker. En dobbeltdyne fra IKEA kan være et godt valg, når du og partner vil skabe jer de første erfaringer med at dele dyne. 

Er du og din kæreste eller ægtefælle allerede fortrolige med at dele samme dyne, er det vigtigt, at I vælger et produkt, som giver jer de bedste søvnforhold.

Denne testanmeldelse er udarbejdet på baggrund af det engelske nyhedsmagasin ”The Telegraph”, der har testet og listet de parametre, som du skal bruge, når den bedste dyne skal vælges. 

Disse parametre er:

 • Betræk
 • Kvaliteten og typen af fyld
 • Bæreevne 
 • Certificeringer 

Når det kommer til at vælge dobbeltdyne, vil kvalitet hænge sammen med pris. Des højere kvalitet dit produkt har, og des flere certificeringer det har, des højere vil prisen også være. 

En dyne er en investering i søvn og sundhed både nu og i fremtiden. Når du passer godt på din sengetilbehør, kan du få glæde af det i mange år frem.

Hvilket fyld der skal være i din dyne, afhænger af personlige ønsker og behov. Vil du have en af de bedst temperaturregulerende produkter, skal du vælge moskusdun eller gåsedun. 

Det er vigtigt, at du orienterer dig mod, hvor stor en procentdel af dun din dyne har. Bæreevnen fortæller om, hvor effektivt dit produkt kan holde dig varm om vinteren og kølig om sommeren. 

De bedste værktøjer du kan bruge til at vurdere kvaliteten af en dobbeltdyne, er ved at se på, hvilke certificeringer den har. Dette kan hjælpe dig med at finde frem til det produkter, som både er sundheds- og allergivenlige. 

Eftersom vi bruger vores sengetøj i gennemsnit 8 timer hver nat, er det vigtigt for din sundhed og dit helbred, at du forholder dig til dyners allergivenlighed. Lider du allerede af husstøvmideallergi, eller vil du skåne dig selv for at udvikle denne allergi i fremtiden, skal du vælge en dobbeltdyne, der er økologisk. 

Du bedste produkter er som minimum kåret med Oeko-Tex mærket, der vidner om, at fremstillingen og indholdet er 100% fri for skadelige stoffer.

Læs også 7 of the best duvets for a good night’s sleep udgivet af telegraph.co.uk

Denne side er anmeldt af: Liv F. Thomsen 10/10

Dette indlæg har fået 4.75 stjerner baseret på 12 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment