Holder du og din parter af at dele dyne, og er I trætte af de klassiske enkeltmandsdyner, er en dobbeltdyne det helt rette valg. Ligesom du finder forskellige typer og udgaver af den klassiske dyne, fås den store dynemodel også med forskelligt fyldt.

Mål på dobbeltdyner er 200x220cm, og i takt med at flere og flere par vælger denne model, finder du et stort udvalg af sengetøj til dobbeltdyner.  

Vil du have én af de bedste dyner til 2 personer på markedet, kan du vælge imellem de produkter, som er udvalgt i denne testanmeldelse.

Paradise dobbeltdyne med gåsedun – Det luksuriøse valg


Set til: -0,02

Køb hos Sengetid

Denne lune dobbeltdyne fra det tyske firma ”Paradise” er et af de luksuriøse valg hos Sengetid.dk

Om 

Det tyske firma ”Paradise” har sine egne farme med fuglene i Europa, hvilket gør det muligt at garantere at fyldet ikke er produceret af dun fra håndplukkede gæs.

Dynen modsvarer bæreevne 12 på den danske skala og så fås den i størrelserne 200 cm x 200 cm og 200 x 220 cm, hvorfor der altså er en mulighed til enhver smag.

Dobbeltdynen er desuden syet i 5 x 7 kassetter, hvilket sikrer, at den falder ned omkring kroppen og lader dig få fornemmelsen af at blive holdt varm, men uden at dynen virker tung. Det giver en mere behagelig oplevelse, da dynen former sig efter kroppen.

Våret er af typen ekstra fint superbatist vævning, og det er produceret af 100% bomuld, så du får den bedste kvalitet ved køb af netop dette produkt.

Paradise dobbeltdyne vs. markedet

Sengetid.dk har udvalgt netop denne model i forbindelse med deres 10-års jubilæum, da den har en særdeles god fyldkraft som resultat af den ekstra store og fyldige gåsedun, der udgør dynens indhold.

Udvalgte specifikationer

 • Dyne type: lun dobbeltdyne med gåsedun
 • Dun: Gåsedun
 • Modsvarer bæreevne 12 på den danske skala
 • Fås i størrelserne 200 cm x 200 cm og 200 cm x 220 cm
 • Vår: ekstra fin superbatist vævning
 • Materiale: 100% bomuld
 • Produceret af Paradies for CPHLIVING
Sengetid

Svinedrengen – Et populært og eksklusivt valg


Set til: 2.999,00

Køb hos Soveland

Svinedrengen er en dobbeltdyne, der er særligt velegnet til brug som en lun helårsdyne, så du kun behøver at lave en enkelt investering med fokus på kvalitet. Dynen hører til Soveland.dk’s populære og eksklusive valg grundet dens store alsidighed i form af, hvor mange behov den passer til.

Om

Svinedrengen er en lækker og eksklusiv box syet dyne, der er fyldt med fine moskusdun. Den er syet i kassetter, hvorfor den falder let omkring kroppen, hvilket giver en ekstra behagelig og lun følelse, og det sørger også for at du bliver holdt varm i løbet af hele natten, mens den stadig lader kroppen ånde. Dette resulterer i en god og stabil søvn, der ikke forstyrres af ubehagelige temperaturer. 

Svinedrengen vs. markedet

Her får du et eksklusivt produkt. Dynen er fyldt med 860 gram moskusdun og den er både Oeko-Tex, NOMITE og DownAfresh certificeret. Betrækket er fremstillet i eksklusivt bomuldssatin, og så kan den vaskes ved 60 grader og tørres i tørretumbler. 

Kassetterne er syet i 7 x 7 kassetter, og så er dynen også syet med en bokskant, hvilket giver dynen en flot finish.

Udvalgte specifikationer

 • Dyne type: Lun helårs dobbeltdyne
 • Dun: Europæiske moskusdun 90% / småfjer 10%
 • Fyldets vægt / kvalitet: 860 gram, bæreevne 11 / bæreevne 725 (CUIN)
 • Betræk: Bomuldssatin 80/80, special soft finish
 • Kassetter: 7 x 7 med boks kant
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Kan tørres i tørretumbler
 • Er certificeret af NOMITE, DownAfresh og Øko-Tex 100
 • Producent: Dansk produceret af Ringsted Dun
 • Ekstra: Grå dynetaske medfølger

Økologisk dobbelt dundyne fra Ringsted Dun – Topscorer


Set til: 3.399,00

Køb hos Soveland

Denne eksklusive og miljø- samt sundhedsvenlige dyne fra Ringsted Dun bærer både det eftertragtede Svanemærke og er derudover anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Hos Soveland.dk fremhæves dynen som det mest sundhedsvenlige valg, da produktet er økologisk fremstillet. 

Om

Vil du have en dyne på 200x220cm, der både er god for dig og for miljøet, skal du vælge denne økologiske model fra Ringsted Dun.

Ringsted Dun er én af Danmarks førende forhandlere af kvalitetsdyner. De fremstiller dyner i forskellige størrelser og modeller og anvender kun de bedste materialer til fremstillingen. 

Lider du af støvmideallergi, eller vil du reducere risikoen for at udvikle allergi på længere sigt, skal du vælge sengeprodukter i økologisk udgave. 

Dobbeltdynen tåler at blive vasket ved 60 grader, så du løbende kan vedligeholde den og få glæde af dit kvalitetsprodukt i masser af år. 

Modellen er en helårsdyne og er fyldt med 940g økologiske, danske andefjer. Andefjer har den unikke fordel, at de kan temperaturregulere, og derfor anvendes de ofte til helårsdyner.

Den åndbare dobbeltdyne tillader dig at sove komfortabel og behageligt både sommer og vinter. 

Udvalgte specifikationer

 • Oeko-Tex certificeret 
 • Åndbar helårsdyne fyldt med økologiske, danske andefjer 
 • Bæreevne: 10
 • Levers i økologisk canvas taske 
 • Dansk produceret (5 års garanti fra producentens side)

Helårsdyne i Moskusdun – Bedst til prisen


Helårsdyne i Moskusdun – Bedst til prisen

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Vil du have en dyne til 2 personer, der både skal være temperaturregulerende, sundheds- og budgetvenlig, er dette produkt med fyld af Moskusdun det rette valg.

Om 

Du behøver ikke investere i det dyreste produkt på markedet, når du vil have en dobbeltdyne i god kvalitet. Med denne model til 2 personer kan du og din partner se frem til behagelige nætter og uforstyrret søvn.

Fyldet er udgjort af Moskusdun, der er kendt for sin lethed og temperaturregulerende egenskaber. Flere og flere mennesker vælger produkter med fyld af Moskusdun, der både er et prisvenligt og komfortabelt materiale. Denne dyne i dobbeltdesign kan anvendes hele året rundt, og giver dig og din partner de mest behagelige søvnforhold. Moskusdun er væskeabsorberende- og afledende samt anti-bakteriel. 

Har du tendens til enten af fryse eller svede om natten, eller lider du eller din partner af husstøvmideallergi, er det ideelt at vælge sengeudstyr i allergivenlige naturmaterialer. 

Udvalgte specifikationer

 • Ideel som helårsdyne
 • Anti-bakteriel 
 • Allergivenlig 
 • Temperaturregulerende 

Prosleep Gåsedunsdyne – Premium valg 


Prosleep Gåsedunsdyne – Premium valg 

Set til: 3.167,00

Køb hos Soveland

Danske ProSleep er kendt og anerkendt for at fremstille sengeudstyr i bedste kvalitet. Går du efter luksusdobbeltdynen, vil denne andedunsmodel være det rette valg. 

Hos Sengeland.dk fremhæves produktet for at være det bedste, eksklusive valg, og det vil være et produkt, som er særlig egent for dig, der lider af allergi.

Dynen er hædret med både ”NOMITE – Suitable For Persons Suffering From House Dust Allergy certificering” samt Oeko-Tex certificering. 

Om

Der anvendes forskelligt naturfyldt til kvalitetsdyner. Andedun og gåsedun er de primære naturmaterialer. Iblandt disse 2 fremhæves gåsedun for at være det mest eksklusive fyld, du kan vælge. Gåsedun er afholdt som følge af sin unikke, varmende egenskaber samt sin lette vægt. 

Har du svært ved at holde på varmen natten igennem, eller er du træt af at vågne op, fordi du enten sveder eller fryser, vil det være oplagt at vælge en dobbeltdyne med gåsedun som fyld.

Vil du skabe de bedste og mest sunde soveforhold, skal du vælge sengetøj, som er testet i forhold til deres allergivenlighed. Når du vælger et Oeko-Tex mærket produkt, vil din dobbeltdyne være fri for sundhedsskadelige stoffer. 

ProSleep fremstiller puder og dyner, der er skabt til at give dig den bedste søvn. Denne andedunsdyne er den danske fabrikants luksusmodel, der er egnet til at blive brugt både sommer og vinter.

Udvalgte specifikationer

 • Allergi- og sundhedsvenlig 
 • Temperaturregulerende helårsdyne
 • Dansk producent 
 • Der medfølger dynetaske til korrekt og optimal opbevaring

Økologisk Kapok (240x220cm) – Bedste tilbud på King Size dyne

Se vores artikel om: Guide til kugledyner: Sådan vælger du den rette


Økologisk Kapok (240x220cm) – Bedste tilbud på King Size dyne

Set til: 2.399,00

Køb hos Soveland

Om 

Der findes forskellige størrelse af dyner til 2 personer. Den største model hedder ”King Size” og måler 240x220cm. Når du er på udkig efter en udgave til 2 personer, kan ”Kapok” være værd at overveje.

”Kapok” er fremstillet af 100% økologiske naturfibre, der er med til at skabe lethed og komfort. Går du efter et økologisk produkt til en god pris, er ”Kapok” et fornuftigt valg. Naturfibre er et fyldmateriale, som ligger i den budgetvenlige ende af prisskalaen. 

Det er ikke kun fyldet, der er 100% økologisk ved dette produkt. King Size dynen er betrukket med 100% økologisk bomuld, så den er oplagt for dig, som vil være helt fri for skadelige stoffer.

Du kan bruge denne King Size model hele året rundt, da de bløde naturfibre kan regulere for både kulde og varme. 

Du kan finde produktet på tilbud og spare ekstra penge på dit køb. 

Udvalgte specifikationer

 • 100% økologisk bomuld og naturfibre 
 • King Size model
 • Kan anvendes hele året rundt
 • Budgetvenlig pris 

Læs også: Testoversigt: Her er de fem bedste kugledyner på markedet

Testkilder 

Som følge af dobbeltdynenes stigende popularitet, kan du finde modellen hos mange forskellige forhandlere både på nettet og i de fysiske butikker. En dobbeltdyne fra IKEA kan være et godt valg, når du og partner vil skabe jer de første erfaringer med at dele dyne. 

Er du og din kæreste eller ægtefælle allerede fortrolige med at dele samme dyne, er det vigtigt, at I vælger et produkt, som giver jer de bedste søvnforhold.

Denne testanmeldelse er udarbejdet på baggrund af det engelske nyhedsmagasin ”The Telegraph”, der har testet og listet de parametre, som du skal bruge, når den bedste dyne skal vælges. 

Disse parametre er:

 • Betræk
 • Kvaliteten og typen af fyld
 • Bæreevne 
 • Certificeringer 

Når det kommer til at vælge dobbeltdyne, vil kvalitet hænge sammen med pris. Des højere kvalitet dit produkt har, og des flere certificeringer det har, des højere vil prisen også være. 

En dyne er en investering i søvn og sundhed både nu og i fremtiden. Når du passer godt på din sengetilbehør, kan du få glæde af det i mange år frem.

Hvilket fyld der skal være i din dyne, afhænger af personlige ønsker og behov. Vil du have en af de bedst temperaturregulerende produkter, skal du vælge moskusdun eller gåsedun. 

Det er vigtigt, at du orienterer dig mod, hvor stor en procentdel af dun din dyne har. Bæreevnen fortæller om, hvor effektivt dit produkt kan holde dig varm om vinteren og kølig om sommeren. 

De bedste værktøjer du kan bruge til at vurdere kvaliteten af en dobbeltdyne, er ved at se på, hvilke certificeringer den har. Dette kan hjælpe dig med at finde frem til det produkter, som både er sundheds- og allergivenlige. 

Eftersom vi bruger vores sengetøj i gennemsnit 8 timer hver nat, er det vigtigt for din sundhed og dit helbred, at du forholder dig til dyners allergivenlighed. Lider du allerede af husstøvmideallergi, eller vil du skåne dig selv for at udvikle denne allergi i fremtiden, skal du vælge en dobbeltdyne, der er økologisk. 

Du bedste produkter er som minimum kåret med Oeko-Tex mærket, der vidner om, at fremstillingen og indholdet er 100% fri for skadelige stoffer.

Læs også 7 of the best duvets for a good night’s sleep udgivet af telegraph.co.uk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar