Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

De 2 bedste køleskabe: Guide til de 2 bedste (+ gode råd)

De 2 bedste køleskabe: Guide til de 2 bedste (+ gode råd)

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Et godt køleskab skal udover at virke korrekt også være velindrettet, energivenligt og have et lavt støjniveau, så det ikke forstyrrer.

Til vores oversigt har vi undersøgt testresultater for at finde de bedste køleskabe netop nu, så du lettere kan finde det køleskab, der passer bedst til dit køkken.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

5 ting du skal overveje, før du køber køleskabe

 • Størrelse og kapacitet

  Køleskabets kapacitet måles i liter, og afhængigt af hvor meget opbevaringsplads, du ønsker, kan kapaciteten variere fra 200 liter op til 700 liter eller mere. For husstande med to personer er 200L nok, mens 400L kapacitet er tilstrækkeligt til op til 3 personer. Hvis du køber en model til en husstand på fire personer eller mere, skal du dog vælge 600 eller 700 L kapacitet og derover. Det anbefales, at der skal være 2,5 til 3 cm plads på hver side, så kondensatoren kan fungere optimalt, og så dørene kan åbnes helt.

 • Energieffektivitet

  Køleskabe er klassificeret på en skala fra A++, som er den mest økonomiske klassificering, til G. Det er vigtigt at bemærke, at produkter, der tidligere blev klassificeret A eller A+++ på energieffektivitetsskalaen, nu er mærket C, D eller E på grund af øgede standarder. Amerikanske køle- og fryseskabe bruger ca. 408 kWh elektricitet om året afhængigt af klassificeringen. For at beregne de årlige driftsomkostninger for et køleskab skal du gange energiforbruget på etiketten med din lokale energipris.

 • Yderligere funktioner

  Nogle modeller har frostfri funktion, som forhindrer isdannelse og samtidig sikrer, at køle-/fryseskabet er i optimal driftstilstand. Andre har en isdispenser til knust is eller separat temperaturkontrol for fryseren og køleskabet. Vælg modeller med en smart app eller stemmestyring, hvis du ønsker at styre din fryser trådløst. Hvis du rejser meget, er det en god idé at kigge efter en funktion til ferietilstand for at få dit køleskab til at gå i eco tilstand med lavt strømforbrug. Der er mange flere ting, et køleskab kan tilbyde, så sørg for at tjekke dem alle og beslutte dig baseret på familiestørrelse og den type mad, du oftest opbevarer.

 • Pris

  Du skal forvente at betale omkring 10.000 kr. for en dyrere model med større kapacitet og high-end funktioner, og endda op til 20.000 kr. hvis du vil have det bedste af det bedste. En budgetmodel koster derimod omkring 2.000 kr. og har færre funktioner og mindre kapacitet, men kan dog være ganske fin, hvis dit behov ikke er så stort.

 • Bruger- og ekspertvurderinger

  For at hjælpe dig med at træffe det bedste valg i forbindelse med dit køb har vi både inkluderet bruger- og ekspertvurderinger i vores guide. Brugeranmeldelser kan fortælle dig, hvor meget køleskabet larmer, om funktionerne fungerer korrekt og hvor mange madrum, der er plads til. Ekspertanmeldelser kan derimod oplyse dig om testresultater og sammenligne en given model med andre på markedet.

Vores favorit køleskabe

Bosch KSV36VW3P

Bedste brugervenlige valg Gå til bedste pris
5.893 Kr. hos Elgiganten
Læs vores anmeldelse
Miele KFN28132D Hvid
Ukendt Lager

Miele KFN28132D Hvid

Bedste værdi for pengene Gå til bedste pris
7.995 Kr. hos Århus Hårde Hvidevarer
Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris I samarbejde med Pricerunner
7.995 Kr. hos Århus Hårde Hvidevarer
Ukendt Lager

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte køleskabe

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste brugervenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bosch KSV36VW3P
godt og brugervenligt køleskab

 • Topscorer - Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch KSV36VW3P:

 • Forskellige smarte funktioner
 • Justerbar hylde bagpå for ekstra plads
 • Hurtig SuperCooling-teknologi

Bosch KSV36VW3P er det rette valg for dig, der søger høj brugervenlighed og robust byggekvalitet. Køleskabet er desuden støjsvagt, så det ikke generer nogen, selv hvis det står i et åben køkken alrum.

Grunde til at købe

 • Stor kølekapacitet
 • High-end byggekvalitet
 • Lydsvag drift
 • Praktisk og energieffektiv

Grunde til at undgå

 • Layout kunne være bedre

Derfor anbefaler vi Bosch KSV36VW3P

Detaljer

 • Energiklasse: E
 • Energiforbrug/år: 116 kWh
 • Kapacitet: 346 liter
 • Støjniveau: Maks. 39 dB
 • Dimensioner: 60 x 186 x 65 cm

Selvom det ikke køler helt så effektivt, er det til gengæld et meget brugervenligt køleskab, som samtidig er bygget i vanlig Bosch kvalitet. Skabets indretning er desuden fleksibelt og enkelt, så du har masser af plads til rådighed.

Mere om Bosch KSV36VW3P

KSV36VW3P er praktisk indrettet med et simpelt betjeningspanel og akustisk døralarm, og pladsen i kølerummet er godt udnyttet. Der er en stor grøntsagsskuffe nederst og flere justerbare hylder ovenover.

Køleskabet fra Bosch har en række egenskaber og funktioner, som gør det let at bruge i hverdagen. LED-belysningen er eksempelvis kraftig og godt fordelt i hele skabet, VitaFresh-skuffen holder dine frugter og grøntsager friske i lang tid og så er der god plads til at opbevare alle de friske råvarer, en stor familie har behov for.

Der er i alt 5 hylder i døren, hvoraf de to er højdejusterbare. Derudover er der 7 hylder i selve køleskabet og en flaskeholder, der kan tages ud, hvis den ikke bruges.

Køleskabet er i energiklasse E, bruger ca. 116 kWh om året ved gennemsnitlig drift og kan tåle at stå i rum med temperaturer mellem 10 og 43 grader. Dørhængslen er fra fabrikken monteret i venstre side, men kan ændres med værktøj.

Bedste værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Miele KFN28132D Hvid
højeffektivt med smarte indbyggede funktioner

Dagens bedste priser og tilbud på Miele KFN28132D Hvid:

 • Dynamisk køling og NoFrost teknologi
 • Indbygget fryser med en kapacitet på 101L
 • Skjulte håndtag og LED-lys

Miele KFN28132DWS er et simpelt og moderne frysekøleskab, der passer ind i langt de fleste husstande, fordi det integrerede håndtag er halvskjult og sørger for, at du får et stilrent look, der ikke skiller sig ud.

Grunde til at købe

 • Lavt energiforbrug
 • Moderne look
 • Praktisk indretning

Grunde til at undgå

 • Svær at rengøre

Mere om Miele KFN28132D Hvid

KFN28132DWS er designet til at holde din mad frisk i længere tid af gangen via funktionerne dynami-køling, Super Freeze og NoFrost. 

Dynami-køling er Mieles helt eget kølingssystem, hvor luften cirkuleres i kabinettet, så temperaturen holdes jævn. På den måde kan maden blive kølet ned op til 50% hurtigere end i sædvanlige køleskabe.

I køleskabets fryser finder du NoFrost funktionen, der fjerner behovet for at afrime fryseren, så du får mere plads, idet fryseren sørger for, madvarerne ikke danner islag.

Fryseren er også udstyret med Super Freeze, der automatisk slår til, når du putter nye varer ned i den, hvorefter temperaturen falder markant i en kort periode, så de hurtigt fryses. Herefter stiger temperaturen til de ideelle frostgrader igen. 

Miele KFN28132D vs. markedet

Miele KFN28132DWS er udstyret med NoFrost, hvilket tillader dig at opbevare mere mad af gangen, fordi varerne ikke fryser sammen. 

Derudover er hele køleskabskabinettet lyst op med et jævn LED-lys, så du altid kan se, hvad du opbevarer. 

Mieles køleskab har en kapacitet på 209 liter. Du får fire glashylder og en grøntsagsskuffe, hvilket ikke er nær så meget som mange andre køleskabe. Til gengæld får du også en frysekapacitet på 101 liter med tre skuffer med en gennemsigtig front. 

Se 12 tidligere anmeldte produkter

Liebherr K3730-21 - high-end køleskab med stor effektivitet

Gorenje R6192FW

Liebherr Kef 4310 

Samsung køleskab RR40M71657F/EE

Siemens iQ500 - køleskab med god effektivitet og adskillige features

LG GBB72MCEFN - god i tests og populær hos forbrugerne

Whirlpool SW8 AM2 D XR - stort køleskab med lavt støjniveau

Samsung RF56N9740SR - amerikaner-køleskab fra premium segmentet

Electrolux ERF2004AOW

Electrolux LRC6MA36X

Electrolux ERF4114AOW 

Bosch KIR81VS30 

FAQ

Hvilket køleskabsmærke er mest pålideligt?
Der svært at bestemme og vurdere hvilket brand, der producerer de mest pålidelige køleskabe, da alle vedligeholder deres køleskab forskelligt. De mest populære mærker er dog Samsung, Bosch, Liebherr, LG og Siemens.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber et køleskab?
Det kan være både svært og forvirrende at investere i et nyt køleskab. Når du skal finde den rigtige model, skal du blandt andet have fokus på, om køleskabet har de funktioner, du har brug for - det kunne blandt andet være Wi-Fi, automatisk afrimning og døralarm.
Hvor længe kan et køleskab holde?
Levetiden på et køleskab kan være en smule svært at forudse, da alle vedligeholder deres køleskabe forskelligt. Fordelen ved køleskabet er, at mekanikken meget sjældent går i stykker, og et godt kvalitetskøleskab kan derfor nemt holde i 10-15 år, og endda også længere.
Er der forskel på køl og et køleskab?
Der er som udgangspunkt ingen forskel på køl og et køleskab. Ordet ”køleskab” er blot en forlængelse af ordet ”køl”. Et køle-fryseskab er dog en kombination af et køleskab og en fryser.

Typer og størrelser af køleskabe

Køleskabet er et vigtigt apparat til at konservere mad og holde den frisk i længere tid. Med sine unikke egenskaber og funktioner giver køleskabet bekvemmelighed og effektivitet ved opbevaring af letfordærvelige varer. De kommer i forskellige typer og størrelser. Du kan få et lille køleskab, der er perfekt til små rum eller som en ekstra opbevaringsmulighed.

Derudover er specielle køleskabe som vinkøleskab, der er designet specielt til opbevaring af vin med kontrolleret temperatur og luftfugtighed. For dem, der leder efter en rummelig og funktionsrig løsning, tilbyder amerikaner køleskab rigelig opbevaringskapacitet, avancerede køleteknologier og yderligere funktioner som is- og vandautomat.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which står bag en test af Miele KFN 28132D, og eksperterne er generelt begejstrede for produktet. Deres overskuelige rangeringssystem gør det let at se, hvad de synes om de enkelte funktioner, og med en slutscore på 69% er køleskabet bedømt som ét af de bedre.

Testen er udført: november 2017
Du kan se testen her

 

Which.co.uk ligger i London og er ét af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk (eller Which?) har testet køleskabet Liebherr K3730-21 ud fra parametre som energiforbrug, fastholdelse af en stabil temperatur og køleevne, og det er sket i en række forskelligartede opgaver. Liebherrs køleskab får en varm anbefaling fra redaktionen og bliver betegnet som et af de allerbedste i testen. Det scorer 85% og figurerer derfor som et Best Buy. Én af årsagerne til, at det ikke ryger helt i top, er primært prisen.

Testen er udført: Juni 2020
Du kan se testen her

Råd & Rön

Testpanelet i Sverige har i september 2018 fornyet deres test af køleskabe, så den nu rummer 18 forskellige modeller. I testen konkluderes det i overskriften at der er stor forskel på køleskabene, når det kommer til funktioner og priser.

Køleskabene er testet ud fra disse kriterier:

 • Køleevne 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Støj 10 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Kvalitet 5 %

I testen klarer Samsung sig rigtig godt, og bliver det eneste køleskab som udnævnes til testvinder. Flere andre modeller klarer sig også godt i test, men enkelte af de testede modeller falder alligevel igennem med en bedømmelse under middel.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

 

Det svenske forbrugermagasin testede i juni 2015 12 forskellige køle-fryseskabe. Alle modellerne blev testet og vurderet ud fra kriterierne Effektivitet, Energiforbrug, Støjniveau, Brugervenlighed og Kvalitet. Testen er relevant, når det handler om hvilke køleskabsproducenter der laver de mest brugervenlige og temperaturstabile hvidevarer.

Denne test er sammen med et uvildigt testpanels test den mest dybdegående, og der er gennem hele testen blevet afmålt med professionelt udstyr, for at finde frem til det bedste køle-fryseskab. Det er blandt andet blevet undersøgt hvor godt de køler, hvor hurtigt de nedkøler, hvor hurtigt de fryser ned, hvor godt de holder temperaturen ved normal stuetemperatur, hvor godt de holder temperaturen ved en stuetemperatur på 10 grader, hvor god isoleringen er, hvor lang tid det tager for temperaturen at stige efter køle-fryseskabet er slået fra, hvordan de anbefalede indstillinger er og hvordan termometeret fungerer.

I testen ender Bosch på førstepladsen, mens Siemens, Electrolux og Miele kommer lige efter. Bosch KGE36BW40 og Siemens KG49EBI40 vurderes begge at være gode køb. Bosch køle-fryseskabet placeres øverst fordi det fås til en rigtig god pris, samtidig med at det klarer sig godt på alle parametre.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Energistyrelsen (2014)

Dette er ikke en test, men derimod et kontrolskema, der viser en oversigt over testede køleskabe. Her kan du få overblik over hvilke køleskabe der består deres energikontrol og dermed bærer den korrekte energimærkning, samt hvilke køleskabe der ikke bærer korrekt energimærkning samt konsekvenserne heraf.

Testen fungerer som en god guideline til dig der er i tvivl om hvilket køleskab du skal vælge.

Smartson

Denne guide giver dig et indblik i 10 forskellige køleskabe og deres specifikationer. Der er ikke foretaget en test af de forskellige mærker, men de er blevet gennemgået for oplysninger og specifikationer, så du kan få en idé om hvilke køleskabe der kan dække dine behov.

Testberichte.de

Testberichte.de er websitet, hvor du som forbruger kan indhente konkrete oplysninger om, hvordan de respektive produkter klarer sig i eksperttests. Resultaterne stammer fra tysksprogede medier.

Testberichte.de har links til tests af køleskabet Samsung RF56N9740SR. Testoversigten viser, at det begge gange har fået tildelt en karakter på 1,2 – karakterskalaen er inddelt således, at det er bedst at score omkring 1. Produkter i denne kategori får tildelt prædikatet sehr gut og vurderes som et glimrende køb.

Testene er udført: Oktober 2018/Januar 2020
Læs testoversigten her

 

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er ikke en decideret testkilde, men er anvendt som kilde til at vurdere produkternes popularitet hos forbrugerne. Amazon er et amerikansk e-handelsfænomen med millioner af kunder, der ønsker at købe alt fra DVD’er til køleskabe. Efterfølgende har forbrugerne mulighed for at uploade deres forskellige brugeranmeldelser – så andre kunder kan drage fordel af denne viden om fordele og ulemper, ligesom anmeldelserne fungerer som et godt sammenligningsgrundlag.

Forbrugeranmeldelserne fra Amazons tyske og engelske side er anvendt i forbindelse med gennemgangen af køleskabene Bosch KSV36VWEP og Samsung RF56N9740SR. De har scoret henholdsvis 4,6 og 4,3 ud af 5 mulige stjerner, og de må derfor siges at være populære hos forbrugerne.

Du kan læse forbrugeranmeldelserne for Bosch KSV36VWEP her
Du kan læse forbrugeranmeldelserne for Samsung RF56N9740SR her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme