Langt de fleste mennesker elsker sommermånederne. Desværre er det danske sommervejr dog ikke altid lige godt hele tiden. Det kan svinge mellem solrigt vejr, blæst og skybrud og kan derfor være med til at ødelægge glæden ved de lange dage og aftener. Dét problem kan du løse ved at investere i en markise. En markise er uundværlig i det danske sommervejr, uanset om du skal bruge markisen til altanen, terrassen, eller når du slapper af på en campingferie. Alle markiser har det til fælles, at de kan give dig skygge, læ og hjælpe dig med at nyde de dejlige sommerdage og -aftener i længere tid ad gangen. Markiser kan fås i flere mærker såsom Faber, Debel og Fiamma lige såvel som til forskellige priser. Prisen på markisen afhænger ofte af størrelsen, og hvorvidt markisen er manuel eller har en motor. Det kommer derfor meget an på dine ønsker og behov, hvilken der er den rigtige for dig.

I denne artikel har vi fundet 12 eksempler på smarte markiser, du kan lade dig inspirere af før et eventuelt køb. De 12 markiser har alle forskellige egenskaber, og ud fra dine egne behov kan du bedømme, hvilken en der ifølge dig er bedst i test.

Essence markise 200 x 150 cm grå – den manuelle markise

Set hos moreland.dk

Essence markise med en grå polyesterdug er en klassisk, åben markise uden motor. Den har en drejestang, og dugen er med flæser. Selve markisen måler 200 x 150 cm, hvilket gør den ideel at bruge, hvis du for eksempel mangler skygge over terrassen, altanen eller et andet område udenfor.

Essence markise 200 x 150 cm grå kan fås hos moreland.dk, hvor du kan være heldig at få den til et billigt markise tilbud og derved spare et par hundrede kroner. Ud over at en manuel markise som regel er billigere at investere i, så er den også lettere at montere og nem at bruge. Markisen monteres ved hjælp af beslag, der hver monteres med to bolte. Det er vigtigt at huske, at beslagene skal sidde på ydersiden af markisen.

Ved denne markise skal du dog være opmærksom på, at du får fjernet nedfaldne grene og blade fra dugen, når de falder ned på den. Samtidig kan det også være en god ide at rulle markisen ind, hvis det blæser eller regner kraftigt. På den måde passer du bedst på den, så du er sikker på at have din markise i mange år fremover.

Detaljer:

 • Materiale: markisedugen er af polyester
 • Farve: stoffet på markisen er grå
 • Mål: 200 x 150 cm
 • Opsætning: på mur
 • Uden motor

Se pris på Essence markise 200 x 150 cm grå hos Moreland

Elektrisk markise lukket 250 x 200cm creme/antracitgrå – markise med motor

Set hos moreland.dk

En markise med motor er dyrere at investere i, men samtidig er det super nemt og praktisk at håndtere markisen til hverdag. Hos moreland.dk kan du få Essence elektrisk markise med en antracitgrå lukket kassette i aluminium. Denne model er lidt dyrere end en manuel model, men du får samtidig også en markise med en motor og med en 280 g/m2 akryldug.

Det smarte ved denne markise er, at den både kan styres manuelt ved hjælp af et drejehåndtag, men den har også en fjernbetjening tilknyttet. Med et tryk på fjernbetjeningen kan du nemt og hurtigt få markisen frem og tilbage. Ledningen til motoren er i venstre side og måler 1,5 m. Længden passer dermed fint til de flestes behov og ønsker.

I modsætning til en dug af polyester er en markisedug af akryl mere holdbar og stærk. Med dette materiale blegner dugen ikke så let i solen, men den forbliver også glat og pæn uden krøller på grund af det blødere materiale. Den lukkede kassette gør desuden, at dugen er helt beskyttet, når den ikke er i brug.

Markisen montres på en mur ved hjælp af aluminiumsbeslag på 15 x 15 cm og 4 bolte pr. beslag. Hele markisen måler 250 x 200 cm, hvilket gør den dejlig behagelig at sidde under for hele familien, når det regner, eller når I spiser udenfor i det varme sommervejr. På den måde kan I som familie nyde de lange sommeraftener på terrassen eller et andet sted i haven uden at være generet af vind og vejr.

Detaljer:

 • Materiale: markisedugen er af akryl, imens beslagene er fremstillet i aluminium
 • Farve: stoffet på markisen er antracitgrå, men kan også fås i farverne sort eller creme
 • Mål: 250 x 200 cm
 • Opsætning: på mur
 • Med motor

Se pris på Elektrisk markise lukket 250 x 200cm creme hos Moreland

Laura markise – ideel markise til den store terrasse

Set hos Coop.dk

Savner du en stor markise, der kan give dig læ og skygge på terrassen? Er du og din familie glade for at tilbringe de varmere sommerdage og -aftener udenfor i haven, men tør I ikke altid stole på det danske og svingende sommervejr? Hvis du kan nikke genkendende til en eller begge af spørgsmålene, kan en Laura markise være det rette valg for dig og din familie. Denne markise måler nemlig hele 3,5 x 3 m og kan derved uden problemer rummer de fleste familier på en gang. Dugen kan nemt rulles frem og tilbage ved hjælp af en manuel drejestang og kan dermed også håndteres af de fleste i familien. Markisen kan fås på coop.dk.

Selve markisens dug er lavet i 280 g/m2 PU-behandlet polyester, der gør, at dugen er vandtæt. Stellet derimod er fremstillet i aluminium, hvilket gør markisen let og nem at montere dér, hvor du ønsker at have den. Hvad materiale angår, kan du derfor roligt sætter dig ind under markisen med aftensmaden eller en aftendrink uden at skulle bekymre dig om det danske sommervejr. Den udgør den ideelle måde for dig at nyde sommermånederne og din blomstrende have på. Markisens dug kan desuden fås i de flotte farver: mørk beige og hvid. Du har dermed mulighed for at vælge den farve, der passer bedst til din stil. Derudover bliver markisen leveret med en semikassette til at beskytte dugen, når den ikke er rullet ud.

Detaljer:

 • Materiale: markisedugen er af polyester, imens beslagene er fremstillet af aluminium
 • Farve: stoffet på markisen kan fås i farverne hvid og mørk beige
 • Mål: 350 x 300 cm
 • Opsætning: på mur
 • Uden motor

Se pris på Laura markise hos Coop

Lucia markise – perfekt markise til den mindre terrasse eller altan

Set hos Coop.dk

Det er endelig blevet sommer. Det betyder lange og lune aftener, men også sommerferie og godt selskab for de fleste mennesker. For at nyde sommeraftenerne til fulde med både venner og familiemedlemmer kan det være en god ide at købe en markise til at sætte op ved altanen eller terrassen. Markiser kan findes i forskellige mål, og hvis du har en mindre plads til den, kan du overveje denne Lucia markise. Markisen måler nemlig 2,9 x 2,5 m. Den kan dermed monteres de fleste steder, men samtidig giver den dig maksimal skygge mod solen og læ for regn og nedfaldne blade og grene.

Dugen er fremstillet i 280 g/m2 PU-behandlet polyester. Det betyder, at dugen er vandtæt, og du skal derfor ikke bekymre dig, når duggen falder på, eller hvis det regner lidt. Med stellet i aluminium er markisen samtidig forholdsvis let at have med at gøre og montere. Aluminiummaterialet gør, at stellet ikke ruster så let, og at den nemt kan monteres over altanen eller terrassen. Du skal bare udvælge det helt rigtige sted og derefter nyde markisens mange fordele.

Denne Lucia markise kan fås på coop.dk og kommer uden en kassette. Det gør den både lettere og nemmere at bruge.

Detaljer:

 • Materiale: markisedugen er af polyester, imens stellet er fremstillet i aluminium
 • Farve: stoffet på markisen kan fås i farverne hvid og mørk beige
 • Mål: 290 x 250 cm
 • Opsætning: på mur
 • Uden motor

Se pris på Lucia markise hos Coop

Solsejl – Trekantet – 5 x 5 x 5 m – Hvid

Set hos Havemoebelland.dk

Er du ikke så meget til de klassiske markiser både med og uden motor? Eller vil du gerne have en markise, der er lettere at flytte rundt på? Hvis det er tilfældet, bør du overveje, hvorvidt et solsejl kan opfylde dine behov og ønsker.

Med dette trekantede solsejl fra havemøbelland kan du få skygge over hovedet både på terrassen, i haven og gården. Solsejlet er nemlig 5 x 5 x 5 m. Det betyder, at du roligt kan sætte dig ind i skyggen og nyde en køligere temperatur i dække for solens varme stråler. Denne form for markise blokerer solens stråler, så du ikke skal bekymre dig om at blive solbrændt i det solrige sommervejr. Samtidig er sejlet super nemt at montere og flytte rundt på efter behov. Med til sejlet følger 3 x 230 cm reb, som du skal bruge til at binde det op med. Derudover er sejlet fremstillet i polyester og 50+ UPF filter, der netop yder en god beskyttelse mod solen.

Det trekantede solsejl i en klassisk hvid farve er derfor praktisk, hvis du gerne vil nyde de lange, varme sommerdage, men uden at bliver brændt af solens skadelige UV-stråler.

Detaljer:

 • Materiale: polyester og med 50+ UPF filter
 • Farve: stoffet på solsejlet kan fås i hvid og mørkegrå
 • Mål: 5 x 5 x 5 m med 3 x 230 cm reb
 • Opsætning: hvor du har behov for sejlet udendørs
 • Uden motor

Se pris på Solsejl hos Havemoebelland

Outfit markise med motor og LED B 3,5 x L 3,0 meter i hvid/grå fuld kassette – få en markise med lys

Set hos Frishop.dk

Denne markise fra Outfit byder på flere lækre fordele. Her får du nemlig en markise med motor, der kan styres ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening. Det betyder, at du altid er sikker på, at markisedugen bliver korrekt rullet frem og tilbage og dermed ikke tager skade af brug. Motoren er samtidig med til at sikre, at dugen altid ligger stramt. Derudover kommer denne markise med fuld kassette, hvilket betyder, at markisen er beskyttet mod al slags vejr, når den ikke anvendes. På den måde er du sikker på at have markisen i mange år fremover.

En anden smart funktion ved netop denne markise fra frishop.dk er, at den har LED lys. Herved får du lys i selve den udrullede markise, når mørket falder på. Du kan dermed læne dig tilbage og nyde sommeraftenerne uden at skulle købe ekstra lys eller lamper til terrassebordet for at kunne se.

Markisen er 350 cm bred og 300 cm lang, hvilket giver dig en god skyggefuld plads og læ for regn og sol. Du kan sætte den op både hjemme over terrassen, i sommerhuset eller ved kolonihavehuset. Med andre ord kan du montere den dér, hvor du har brug for den. Til montering følger der 3 monteringsbeslag. Dugen er lavet af 280 g/m2 polyester, der gør den vandtæt, og kan fås i farverne hvid og grå.

Detaljer:

 • Materiale: dugen er fremstillet i polyester, og stellet i aluminium
 • Farve: stoffet på dugen kan fås i hvid og grå
 • Mål: 3,5 x 3 m
 • Opsætning: på mur
 • Med motor

Se pris på Outfit markise hos Frishop

FIAMMA F45s DeLuxe Grey – markise til campingvogn

Set hos nordiskcampingudstyr.dk

Det er ikke kun over terrassen eller i sommerhuset, at du kan have brug for en markise. Mange campister investerer på et tidspunkt også i en og monterer den på campingvognen eller autocamperen. Det er smart, fordi du på den måde har skygge, uanset hvor du kører hen, og hvor du placerer campingvognen på campingpladsen.

Denne markise fra Fiamma er fremstillet i en kraftig, gennemfarvet vinyldug og kan fås med flere skyggeflader lige fra 260 x 250 cm til 450 x 250 cm hos nordiskcampingustryk.dk. Det er derfor helt op til dig at vælge, hvor meget skygge du har brug for, når du camperer. Prisen er dermed også afhængig af den valgte bredde på dugen og kan derfor variere lidt.

FIAMMA F45s DeLuxe Grey markise foldes nemt ud og ind ad sin flotte, hvidkalkede boks i aluminium ved hjælp af et håndsving, der følger med. Det er dermed en manuel markise, som til gengæld yder dig god beskyttelse mod sol og regn. Hvis du er glad for at campere, er det at investere i en markise en let og bekvem måde at sørge for, at campingturen bliver behagelig og sjov i alt slags vejr.

Detaljer:

 • Materiale: dugen er lavet af vinyldug, og stellet af aluminium
 • Farve: stoffet på dugen er DeLuxe Grey
 • Mål: dybden er 2,5 m, imens bredden fås i forskellige størrelser
 • Opsætning: på campingvogn, camper eller lignende
 • Uden motor

Se pris på FIAMMA Markise F35 PRO hos nordiskcampingudstyr.dk

FIAMMA Markise F35 PRO – markise til din vogn eller bil

Set hos nordiskcampingudstyr.dk

Er du og din familie ofte på farten? Nyder I at køre derudaf og campere et eller andet sted eller på en campingplads? Med en FIAMMA Markise F35 PRO har I altid skyggen med jer, når I kører ud – både i Danmark og i udlandet. Når det kommer til at skabe skygge for solen eller læ for regnen, er I med en markise ikke afhængig af at skulle være det rigtige sted. Denne markise kan nemt og hurtigt trækkes ud ved hjælp af et drejehåndtag.

Denne markise fra Fiamma er specielt designet til mini-busser, stationcars og 4×4 og vejer ca. 6 kg. Markisen kommer i en elegant boks af titanium og har en kraftig, gennemfarvet vinyldug. Ved at montere en markise får du dejlig, kølig skygge på campingpladsen, hvor både forældre og børn kan hygge sig, og du slipper for at skulle sætte et fortelt eller andet op. Markisen er nem og enkel. Hos nordiskcampingudstyr kan du finde FIAMMA Markise F35 PRO. Den kan fås i forskellige længder fra 180 cm til 270 cm og med et udtræk på 2,25 m.

Detaljer:

 • Materiale: vinyldug og titanium
 • Farve: stoffet på dugen er DeLuxe Grey
 • Længde: 180-270 cm
 • Udtræk 2,25 m
 • Opsætning: på mini-busser, stationcars og 4×4
 • Uden motor

Se pris på FIAMMA Markise F35 PRO hos nordiskcampingudstyr.dk

Debel Sigma/DG50 hellukket markise 400×300 cm – Antracit/Antracit – luksusmarkise med motor og LED-lys

Set hos Wupti.com

Denne Debel Sigma markise er både flot og giver din terrasse et eksklusivt look med sine smukke detaljer som for eksempel skjulte skruer og bolt i rustfrit stål. Markisen er med sine 400 x 300 cm perfekt til den store terrasse, hvor hele familien kan samles. Den er god at spise under i sommermåneder, da den giver god skygge for solen, men samtidig er den også ideel at sidde under, når mørket trænger sig på. Markisen er nemlig udstyret med LED lys under forbommen. På den måde kan både du, din familie og dine venner nyde at sidde udenfor i haven i længere tid.

Markisen har både en fjernbetjening og en drejestang. Det betyder, at du kan rulle den frem og tilbage manuelt, men også med et tryk på fjernbetjeningen. Du behøver derfor ikke at rejse dig, når du har brug for at folde markisen ud, men du behøver heller ikke at lede huset igennem, hvis fjernbetjeningen er blevet væk for en stund.

Denne markisemodel er hellukket med en kassette i 100 % aluminium med pulverlakeret granitoverflade. Det betyder, at markisen er fuldstændigt beskyttet, når den ikke anvendes. Kassetten sikrer også, at dugen kommer ud uden krøller. Dugen er fremstillet i genanvendelig polyester og har fået en ”Resistant Surface Treatment”. Du vil dermed bliver glad for denne dug, hvis du går op i miljøet og samtidig leder efter en markisedug i beskyttet og god kvalitet.

Holder du derfor af kvalitet og hyggelige aftenstunder med venner og familie, bør du overveje at investere i denne markise. Den kan fås på wupti.com.

Detaljer:

 • Materiale: dugen er fremstillet i genanvendelig polyester, og stellet og kassette i aluminium
 • Farve: stoffet på dugen er antracit
 • Mål: 400 x 300 cm
 • Opsætning: på mur
 • Med motor

Se pris på Debel Sigma/DG50 hellukket markise 400×300 cm hos Wupti

Jabo pergola i aluminium 3 x 3 meter – få en fritstående markise

Set hos Frishop.dk

Elsker du at være i haven – både på terrassen, men også andre steder? En almindelig markise kan være svær at have med at gøre, hvis du gerne vil kunne sidde flere forskellige steder i løbet af sommeren. De er som regel monteret fast på en mur og fungerer ganske fint der, men hvad nu, hvis du gerne vil sidde nede i hjørnet af haven med en god bog og omgivet af dine smukke blomster? Hvis du gerne vil have en mere flytbar og fleksibel markise, bør du overveje at købe en, der kan stå frit. Denne pergola fritstående markise kan give dig skygge både på terrassen, men også mange andre steder i haven. Ja, faktisk lige dér hvor du ønsker at få skygge.

Jabo pergolar markisen måler 3 x 3 m og har 4 sorte ben lavet i aluminium, der sammen holder soltaget oppe. Den har derfor en ideel størrelse til at blive sat op i haven, samtidig med at den er super flot at have stående. Under den kan du læse din gode bog eller endda invitere venner over til frokost eller aftensmad. I kan nyde sommervejret uden at blive solbrændte eller blive generet af nedfaldne blade og grene. Selve soltaget er lavet af kraftigt polyester, der gør den vandafvisende. Skulle det derfor regner lidt, er markisen her også velegnet at søge ly under. Derudover kan soltaget også trækkes til side, hvis du på et tidspunkt skulle ønske at sidde i sollys.

Denne markise kan fås hos frishop.dk, hvor du af og til også kan få markisen til et billigere tilbud. Den er perfekt til dig, der vil være alle steder i haven i løbet af sommeren og som både vil have mulighed for at nyde svalende skygge og den varmende sol.

Detaljer:

 • Materiale: aluminium og polyester
 • Mål: 3 x 3 m
 • Højeste punkt: 222 cm
 • Laveste punkt: 217 cm
 • Ben: 90 x 90 mm
 • Opsætning: fritstående
 • Uden motor

Se pris på Jabo pergola i aluminium 3 x 3 meter hos Wupti

Outfit markise manuel B 2,9 x L 2,5 meter i hvid/grå uden kassette – et billigere alternativ

Set hos Frishop.dk

Hvis du gerne vil have en markise, men ikke betale alverden for den, er det også muligt at finde billigere alternativer end de andre nævnte i artiklen her. Det kan nemlig være fint med en billigere markise, hvis du kun skal bruge den af og til, eller hvis du for eksempel mangler en ekstra ved sommerhuset eller kolonihavehuset.

Outfit markise manuel B 2,9 x L 2,5 meter i hvid/grå uden kassette skal betjenes manuelt ved hjælp af et drejehåndtag, og så er den uden kassette. Den manglende kassette har en positiv betydning for prisen, men faktisk bliver markisen også nemmere at montere på muren og mere simpel at bruge. Det er to gode fordele, hvis du bare ønsker dig en markise, der fungerer uden alt for meget bøvl. Monteringen foregår ved hjælp af dobbelt monteringsbeslag, der følger med ved købet af markisen.

Denne model måler 2,9 x 2,5 m, hvilket gør, at den kan give masser af skygge over din terrasse. Dugen på markisen er fremstillet af 280 g/m2 polyester, der gør, at den nok skal beskytte dig mod sol, regn og dug senere på aftenen.

Markisen kan du finde på frishop.dk.

Detaljer:

 • Materiale: polyester og aluminium
 • Farve: stoffet på dugen er hvid/grå
 • Mål: 2,9 x 2,5 m
 • Opsætning: på mur
 • Uden motor

Se pris på Outfit markise manuel B 2,9 x L 2,5 meter i hvid/grå uden kassette hos Frishop

Velux markise MSL 5060Vsort net solcelledrevet – markise til indendørs brug

Set hos 10-4.dk

Markiser er yderst praktiske at have udenfor. De giver dig skyggefulde omgivelser samtidig med, at du kan nyde det lækre sommervejr. Men faktisk kan en markise også være brugbar indenfor, hvilket de færreste mennesker måske tænker over eller tror.

Velux markise MSL 5060Vsort net solcelledrevet er en super smart markise, der sidder udenfor på dit ovenlysvindue. Her reducerer den solens varmende effekt med op til 73 % og sikre dig dermed et behageligt klima indenfor, så du hverken får det for varmt eller for koldt. Det gælder også, når solen skinner fra en skyfri himmel midt på dagen i de varmere sommermåneder. En anden vigtigt fordel er, at selv når du ruller markisen ned, beholder du din udsigt. Det kan lade sig gøre, fordi markisen her er fremstillet i et transparent materiale. Du vil derfor ikke føle dig generet af at skærme for solen med markisen. Er den rullet ned, kan du også stadig åbne og lukke dit ovenlysvindue. På den måde bliver markisen bare en form for ekstra sikring for dig uden, at du behøver at gå på kompromis med hverken udsigt eller at få frisk luft ind i dit hjem.

En tredje væsentlig fordel ved denne model er, at den er drevet af solceller. De sidder ganske diskret på markisens topkasse og gør, at du ikke skal tænke på kabler eller ledninger, der ligger og flyder alle vegne. Det er super praktisk, hvilken kun bliver styrket af, at markisen kan styres ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening.

Den her løsning er super smart, hvis du ønsker dig en markise til at regulere dit indeklima. Du skal dog være opmærksom på, at denne model er designet til at passe til Velux vinduer. Du kan finde en Velux markise hos 10-4.dk, hvor prisen på markisen afhænger af gardinstørrelsen.

Detaljer:

 • Farve: sort net
 • Mål: kan fås til flere ovenlysvinduer i forskellige størrelser
 • Opsætning: på ydersiden af ovenlysvindue
 • Med motor

Se pris på Velux markise MSL 5060V hos 10-4.dk

Læs også: Havetelt – 5 praktiske festtelte til dine vigtige begivenheder og Flotte postkasser.

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar