At anlægge en ny græsplæne tager tid. Det kræver et stort forarbejde, og det kræver et stort arbejde, mens græsset er ved etablere sig. Desuden kræver det en vis tålmodighed, indtil det spæde græs er stærkt nok til at blive gået på, og i den mellemliggende tid vil en mængde ukrudt slå sig ned.

Der findes dog en genvej til den perfekte græsplæne. Den kan du nemlig skabe i løbet af ingen tid, hvis du lægger rullegræs ud på hele det areal, hvor du skal have græs. Det er der virkelig mange fordele ved at gøre.

For det første sparer du en masse tid, og for det andet får du en flot, ensartet, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne, som kan bruges stort set med det samme.

I denne gennemgang bliver du præsenteret for nogle forhandlere af rullegræs i en super flot kvalitet. Brug den gerne som inspiration i forhold til dit fremtidige valg af rullegræs.

Rullegræs fra Plantetorvet – sået og pleje i Danmark


Set på Plantetorvet
Rullegræs fra Plantetorvet

I disse ruller af færdiggræs får du en håndplukket blanding af forskellige græssorter, som tilsammen udgør et frodigt, tæt og slidstærkt græstæppe. Det færdige græs er rullet sammen i baner, så det er nemmest at håndtere. Jo større mængde af rullegræs, du bestiller, des mere får du i mængderabat.

Rullegræsset fra Plantetorvet er sammensat af fem forskellige græssorter, som erfaringsmæssigt har en god indflydelse på hinanden, og som supplerer hinanden perfekt i plænen.

Det drejer sig om følgende sorter:

 • 10 % almindelig rajgræs (Greenway S)
 • 10 % almindelig rajgræs (Sauvigon S)
 • 25 % engrapgræs (Conni S)
 • 25 % rødsvingel (Calliope S)
 • 30 % rødsvingel (Cindarella S)

Plænen er meget robust, finbladet og tæt, og den vil ret hurtigt få etableret sig i underlaget. Desuden har den en fin tørketolerance, og den er både slidstærk og ukrudtsfri med det samme.

Rullegræsset fra Plantetorvet har blandt andet følgende egenskaber:

 • Højde: 2 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Længde: 2 m
 • Vægt: ca. 15 kilo pr. rulle
 • 60 ruller pr. palle
 • Leveres på adressen
 • Der gives mængderabat

Se pris på Rullegræs fra Plantetorvet Plantetorvet

Rullegræs fra Havehandel – tæt, slidstærk og ukrudtsfri


Set på Havehandel.dk
Rullegræs fra Havehandel

Hos Havehandel kan du købe dig til en tæt, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne, som meget hurtigt får godt fat i det underlag, som du har forberedt. Du gør selv alt forarbejdet, firmaet leverer det færdig græs, og du sørger selv for at få det rullet ud og vandet.

Du kan bestille lidt eller meget rullegræs. Jo mere du bestiller, des lavere bliver kvadratmeterprisen.

Græs fra Havehandel er sammensat af flere forskellige sorter, som tilsammen udgør en harmonisk og stærk plæne. Den særlige blanding hedder Turfline, og det bliver til en tæt, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne – lige, som de fleste gerne vil have den.

Rullegræs fra Havehandel har blandt andet følgende egenskaber:

 • Græs af frøblandingen Turfline
 • Højde: 2 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Længde: 200 cm
 • Vægt pr. rulle: ca. 15 kg
 • Giver en tæt, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne
 • Leveres på adressen
 • Der gives mængderabat

Se pris på Rullegræs fra Havehandel Havehandel.dk

Rullegræs fra Frishop – den hurtige genvej til en tæt og frodig plæne


Set på Frishop
Rullegræs fra Frishop

Frishop sælger også færdig græs i ruller. Når du har klargjort underlaget, er det klar til at tage imod de tykke og tunge baner af rullegræs, som bare skal rulles ud og lægges til rette. Så har du en fiks og færdig græsplæne.

Græsset er sammensat af forskellige sorter i en perfekt topkvalitet, og det bliver solgt til en fast kvadratmeterpris. Det bliver leveret på adressen på paller med 50 m2 rullegræs på, og derefter står du selv for at få det lagt og vandet, så det får ordentlig fat i underlaget.

Rullegræs fra Frishop har blandt andet følgende egenskaber:

 • Tykkelse: 2,5 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Længde: 2,5 m
 • Blandet af forskellige græssorter
 • Tæt og frodigt græslag
 • Leveres på adressen
 • Fast kvadratmeterpris

Se pris på Rullegræs fra Frishop Frishop

Hvordan lægger man rullegræs?

Selve det at lægge rullegræsset ud er ikke det store problem. Den største del af arbejdet ligger nemlig før, græsset skal rulles ud. Det er yderst vigtigt, at græsset har et fuldstændigt jævnt og ukrudtsfrit underlag at blive lagt ud på.

Jorden skal være godt arbejdet igennem, inden det er klar til at tage imod rullegræsset. Giv græsset et muldunderlag på 10-15 cm, som er gravet igennem, tromlet og udjævnet fuldstændigt. Du skal kunne gå på jorden uden at sætte fodspor.

Inden græsset lægges på underlaget, skal det være fri for ukrudt. Især ukrudt med stærke pælerødder, som mælkebøtten skal være renset helt bort. Ellers vil det hurtigt få fat igen.

Når jorden er renset og tromlet, lægget rullegræsset på, og det tromles over. Først herefter vandes det.

Du kan godt gå forsigtigt på græsset med det samme, men du bør vente omkring to uger, inden der bliver løbet på det af børn og hunde. Herefter kan du slå græsset og bruge det fuldt ud.

Se vores artikel om: Skab hygge med fine plantekasser

Hvad koster rullegræs?

Prisen for rullegræs varierer. De fleste firmaer kører med en vis mængderabat, hvis du køber meget af det. Hvis du for eksempel handler hos Amager Rullegræs eller Leopolds Rullegræs, så kan du få en virkelig mærkbar mængderabat, hvis du køber stor mængder af rullegræs. Nogle forhandlere kører med en helt fast m2-pris.

Hos Havehandel ligger prisniveauet imellem 26 og 52 kroner pr. m2. Hos Plantetorvet ligger prisniveauet imellem 28 og 60 kroner pr. m2. Hos Frishop er den faste m2-pris på omkring 38 kroner.

Hos Amager Rullegræs kan prisen komme helt ned på 20 kr. pr. m2. Det kan den, hvis du køber over 100 m2.

Hos Leopolds Rullegræs kan den komme helt ned på omkring 18 kroner, men så skal du altså også bestille over3.000 m2 rullegræs.

Vil du gerne have en mindre eller en større græsplæne i gang på ret kort tid, og foretrækker du en plæne, som er både tæt, frodig og fri for ukrudt, så er rullegræs den hurtige genvej. Det er virkelig smart, og du får glæde af din plæne lige med det samme.

Gør dit forarbejde grundigt, vand plænen tilpas, og to uger senere har du en fuldt funktionsdygtig græsplæne.

Læs også: Grønne stueplanter – bring grøn natur indenfor

Læs også: Haveinspiration: 15 fine rhododendron-varianter

Se også RUL GRÆSSET UD skrevet af xl-byg.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar