Liggestolen er uundværlig, når du efter en lang dag har brug for at tage den med ro og gerne vil nyde sommervejret på langs. De fleste modeller har et ryglæn som kan justeres i flere forskellige positioner, så du både kan tage en lur eller læse en god bog. Dette gør liggestolen til et kært eje for alle sommerelskere, der værdsætter den danske sommer når den viser sig fra sin bedste side.

Til denne inspirationsartikel har vi samlet 22 flotte og smarte liggestole, som både er komfortable og nemme at vedligeholde. Se dem alle herunder:

Saga – simpel sort liggestol til fornuftig pris

Saga liggestolen er et rigtig godt køb for dig der ønsker let, billig og god liggekomfort på din terrasse eller altan. Liggestolen fås nemlig til en meget lav pris på nettet, og vejer lige under 6 kilo. Den samles derfor nemt og kan justeres i flere positioner, så her er det ikke særlig kompliceret at komme igang med at nyde sommervejret på langs.

Liggestolen har et stel i sortlakeret metal, hvorpå der er monteret en liggedug i sort textelin. Dette er et elastisk og åndbart materiale, som gør at du ligger komfortabelt og nemt kan justere ryglænet op eller ned. Der kræves derfor heller ingen hynde for at få god komfort, men du kan dog med fordel tilkøbe en hynde eller lægge eksempelvis et håndklæde i bunden af liggestolen, hvis du vil øge komforten en smule.

Denne liggestol måler 190 centimeter i længden, 57 centimeter i bredden og er hævet 30 centimeter over jorden.

Detaljer om Saga liggestolen:

 • Mål: L190 x B57 x H30 cm
 • Materialer: Metal, textelin

Se pris på Saga liggestolen hos ILVA

Ceka lux – liggestol med sort polyrattan og beige hynde

Hvis du ønsker en smule mere luksus, er Ceka lux-liggestolen det rette valg. Den er en smule tungere, men komforten er til gengæld markant bedre.

Liggestolen har en smart pumpefunktion som gør det nemt at justere ryglænet op og ned ved hjælp af et håndtag, så du kan opnå en god liggestilling uden at skulle rejse dig og justere manuelt. Med til Ceka lux får du også en dejlig blød hynde i beige, så liggekomforten er helt i top. Hynden bør selvfølgelig tages med ind eller dækkes til i løbet af natten, men derudover kan den godt tåle små mængder vand. Du kan med fordel lægge et håndklæde over hynden hvis du skal ligge på den med solcreme, for at skåne materialet bedst muligt. Håndklædet er nemlig lettere at få rent end hynden, som så holder sig pæn i længere tid.

Ceka lux har en god længde på 196 centimeter, en bredde på 56 centimeter og en højde på 29 centimeter, når ryggen er lagt helt ned. Den har et stel af metal med polyrattan, som ikke kræver nogen form for løbende vedligeholdelse.

Detaljer om Ceka lux liggestolen:

 • Mål: L196 x B56 x H29 cm
 • Materialer: Metal, polyrattan
 • Inkl. hynde

Se pris på Ceka lux liggestolen hos IDEmøbler

Isabella – liggestol med polyrattan og stel i aluminum

Er du til stilrent, tidløst og vedligeholdelsesfrit design, så er Isabella-liggestolen et godt valg. Den har desuden armlæn, så den både er komfortabel at ligge og sidde i. De påmonterede hjul gør det nemt at flytte rundt på liggestolen i løbet af dagen, så du altid ligger direkte mod solen eller kan forblive under skygge.

Stellet på denne liggestol er lavet af aluminium, hvor liggefladen og ryglænet har polyrattan monteret. Polyrattan er vedligeholdelsesfrit, og dermed slipper du for løbende pleje og bekymringer om liggestolen kan tåle at stå ude i regnen. Det kan den nemlig godt, og faktisk kan du lade den stå ude hele året uden at du skal sørge for regelmæssig pleje. Tør den blot over med en opvredet klud og lidt sæbevand, hvis du synes den trænger til at blive rengjort – så er den så god som ny igen.

Liggestolen måler 196 centimeter i længden, 64 centimeter i bredden og 33 centimeter i højden, når ryglænet er lagt helt ned. Der medfølger ingen hynde, så her kan du med fordel tilkøbe en hynde eller blot lægge et tæppe på liggestolen for at øge komforten.

Detaljer om Isabella liggestolen:

 • Mål: L196 x B64 x H33 cm
 • Materialer: Aluminium, polyrattan

Se pris på Isabella liggestolen hos Havemøbelland

Dusty – polyrattan liggestol med sandfarvede hynder

Denne liggestol har fast ryglæn, og kan også bruges som en lille sofa. Faktisk minder liggestolen lidt om en chaiselong, og det er da heller ikke helt dårligt. Siddekomforten er nemlig rigtig høj, og den fås som både højre- og venstrevendt model. Dertil kan desuden købes et lille sidebord, som du kan have dine snacks og drikkevarer stående på.

Liggestolen er lavet af en naturfarvet polyrattan, som ikke kræver nogen former for vedligeholdelse og tåler at stå ude hele året. Hynderne er sandfarvede, og kræver opbevaring i tørvejr.

Dusty liggestolen måler 190 centimeter i længden og en højde med hynde på 46 centimeter. Den er desuden 72 centimeter bred. Til sættet kan desuden købes et mellemmodul, så du kan opgradere liggestolen til et helt sofaarrangement.

Detaljer om Dusty liggestolen:

 • Mål: L190 x B72 x H76 cm
 • Materialer: Metal, polyrattan
 • Inkl. hynder

Se pris på Dusty liggestolen hos Havemøbelland

Siesta – liggestol i grå polyrattan med trinløs justering af ryglænet

Siesta liggestolen er både flot og funktionel. Den har et let stel af aluminium og grå polyrattan flet, som gør den fuldstændig vedligeholdelsesfri. Derudover kan ryglænet justeres trinløst ved hjælp af at håndtag i siden, så du nemt kan finde den bedste siddestilling. Ryglænet kan desuden lægges ned i vandret position, så du kan hvile dig på terrassen.

Denne liggestol er det rette valg til dig, der ønsker en ekstra lang model med gode armlæn. Den er nemlig hele 206 centimeter lang og 70 centimeter bred, og med den inkluderede luksushynde er komforten rigtig høj.

Ryglænet justeres trinløst ved hjælp af en pumpe. Det betyder at du skubber ryglænet ned til den ønskede position med kroppen, og omvendt skubbes ryglænet automatisk op igen når du sætter dig op og trækker i håndtaget.

Detaljer om Siesta liggestolen:

 • Mål: L206 x B70 x H37 cm
 • Materialer: Aluminium, polyrattan
 • Ryglæn med trinløs justering

Se pris på Siesta liggestolen hos Havemøbelland

New York – liggestol i massiv teak med dobbelt vippefunktion

Denne liggestol er velegnet til dig, der elsker teaktræ og stadig ønsker høj komfort. Specielt for denne liggestol er nemlig, at både ryglæn og bensektion kan vippes, så du kan ligge i netop den stilling du selv ønsker. Således bliver det nemt at opnå en høj siddekomfort, og her kan du tilbringe timevis med en god bog om sommeren.

New York liggestolen er udført i massiv teak fra top til bund, og ryglæn samt bensektion justeres ved hjælp af forudindstillede trin. Under liggestolen er desuden et lille udtræksbord, som du kan bruge til lidt snacks, solcreme eller drikkevarer. Det er desuden muligt at tilkøbe hynder i valgfri farver.

Detaljer om New York liggestolen:

 • Mål: L207 x B64,5 x H37 cm
 • Materialer: Teak
 • Justerbar ryg- og bensektion

Se pris på New York liggestolen hos Havemøbelland

Dobbelt liggestol i sort polyrattan med justerbar ryg

Denne dobbelte liggestol er perfekt til parret, der ønsker at ligge ved siden af eller overfor hinanden og nyde haven sammen. Liggestolen har nemlig vippefunktion i begge ender, og alle 4 vippefunktioner kan betjenes individuelt i 5 positioner.

Den dobbelte liggestol har et holdbart stel af aluminium, hvorpå der er monteret sort polyrattan. Den er således vedligeholdelsesfri, da materialerne er så godt som uforgængelige. Liggestolen har en bredde på 130 centimeter og en længde på 200 centimeter. Dette er omtrent samme størrelse som en halvandenmandsseng.

Til liggestolen kan der tilkøbes hynder i valgfri farver, så du kan enten finde den farve du bedst kan lide, eller vælge et par hynder i forskellige farver.

Detaljer om dobbelt liggestol:

 • Mål: L200 x B130 x H34 cm
 • Materialer: Aluminium, polyrattan
 • Justerbar ryg i begge ender

Se pris på den dobbelte liggestol hos Havemøbelland

Nikolai – hvid liggestol i træ med hynde

Er du til klassisk design og rene materialer, så kan du med fordel vælge Nikolai-liggestolen. Den er nemlig lavet af akacietræ, som efterfølgende er blevet lakeret hvidt. Det giver et flot lyst udtryk, som passer perfekt ind hvor pladsen ellers normalt er trang. Hvid kan nemlig få selv små rum til at fremstå store, så liggestolen er særligt velegnet til brug på den lille altan eller i gårdhaven hvor der måske ikke altid er helt lyst.

Akacietræet er selvfølgelig FSC-certificeret, og med til liggestolen medfølger en dejlig blød hynde med gråt betræk. Det betyder at liggekomforten er i top, og du kan desuden justere ryglænet i hele 4 forskellige positioner. Dermed kan du altid finde en position der passer til dit behov, uanset om du vil ligge og hvile dig eller sidde med en god bog.

Da liggestolen er fremstillet af træ som efterfølgende er hvidlakeret, er det en god idé at tænke over løbende pleje og opbevaring af stolen. Dæk den gerne til om vinteren eller opbevar den eksempelvis i garagen eller depotrummet, når du ikke bruger den i længere tid. Dermed holder den bedre, og du kan nøjes med at pleje den sjældnere end hvis du lod den stå ude hele året.

Detaljer om Nikolai liggestolen:

 • Mål: L197 x B63 x H30 cm
 • Materialer: Akacietræ
 • Inkl. hynde

Se pris på Nikolai liggestolen hos Coop

Christian – liggestol i akacietræ med grå hynde

Christian-liggestolen fremstår både flot, varm og rustik i det naturlige design med rå træelementer i rammen. Den er således perfekt til den store hyggelige terrasse, hvor rå materialer er værdsat som del af en hyggelig og uformel atmosfære.

Liggestolen er fremstillet af FSC-certificeret akacietræ, som er en hårdfør træsort men som alligevel bør vedligeholdes regelmæssigt hvis du ønsker at den flotte kulør skal holde ved. Til liggestolen medfølger også en dejlig grå hynde med en tykkelse på 7 centimeter, så liggekomforten er rigtig god.

Der er i alt 4 forskellige rygpositioner i Christian-liggestolen, hvilket er tilstrækkeligt til at du altid kan finde en behagelig position uanset om du vil sidde eller ligge. Hos forhandleren er denne liggestol særdeles populær og roses blandt køberne, da den både er brugervenlig og komfortabel.

Detaljer om Christian liggestolen:

 • Mål: L195 x B65 x H24,5 cm
 • Materialer: Akacietræ
 • Inkl. hynde

Se pris på Christian liggestolen hos Coop

Felix – sammenklappelig liggestol i akacietræ med grå hynde

Med sit buede design og den medfølgende hynde, er Felix liggestolen det rette valg for dig der ønsker en smart liggestol med god komfort. I modsætning til de fleste andre liggestole kan denne ikke justeres i ryggen, men til gengæld har du som udgangspunkt en rigtig god liggeposition. Og når det bliver vinter, kan den klappes sammen og opbevares i et depotrum eller under et overtræk.

Felix liggestolen er lavet af FSC-certificeret akacietræ. FSC-certificeringen betyder at træet kommer fra et bæredygtigt skovbrug, som ikke lægger naturen til unødig last. Med til liggestolen får du desuden en smart grå/sort hynde i polyester, som også nemt kan foldes sammen og opbevares indenfor.

På trods af at denne liggestol er lavet af træ, har den en samlet vægt på kun 12 kilo. Det betyder at den nemt kan flyttes rundt i haven, alt efter om du ønsker at ligge i solen eller i skyggen.

Detaljer om Felix liggestolen:

 • Mål: L184 x B55 x H62 cm
 • Materialer: Akacietræ
 • Sammenklappelig

Se pris på Felix liggestolen hos Coop

Harry – enkel liggestol i sort polyrattan med hynde

Harry er en simpel liggestol med justerbart ryglæn og medfølgende hynde. Liggestolen er sort, og hynden er sort/grå. Det betyder at liggestolen passer ind i enhver slags have, uden at den kommer i konflikt med havemøbler i andre farver.

Liggestolen har en god længde på 217 centimeter, og ryglænet kan justeres i 4 forskellige positioner. Den medfølgende hynde giver desuden en høj liggekomfort, og den kan nemt tages ind når den ikke bruges. Liggestolen har et stel af aluminium, som er monteret med sort polyrattan. Det betyder at den ikke kræver nogen former for løbende vedligeholdelse.

Detaljer om Harry liggestolen:

 • Mål: L217 x B70 x H51 cm
 • Materialer: Aluminium, polyrattan
 • Justerbar ryg

Se pris på Harry liggestolen hos Coop

Rørvig – retro liggestol i teak med hvidt stel

Denne liggestol er en rigtig retromodel med slankt hvidt aluminiumsstel og lameller i massiv teak.

Rørvig passer perfekt i et hyggeligt gårdhavemiljø eller på terrassen ved det klassiske parcelhus, hvor de rene materialer komplimenterer både hus og have.

Bagtil er der monteret hjul, som gør den nem at flytte rundt på. Derudover er aluminium et let og robust materiale, som holder i mange år uden pleje. Med tiden vil træet dog skifte kulør og få en grålig patina, medmindre du giver den en gang træbehandling. Ryggen er selvfølgelig justerbar, og armlænene er ligeledes beklædt med en enkelt lamel i massiv teak.

Detaljer om Rørvig liggestolen:

 • Mål: L193 x B64 x H37 cm
 • Materialer: Aluminium, teak
 • Justerbar ryg

Se pris på Rørvig liggestolen hos Havemøbelland

Osaka – liggestol i massiv teak med sidebord

Hvis du er på udkig efter en robust liggestol i massiv teak, så er denne model et rigtig godt valg. Den er nemlig lavet i ren teak træ fra top til bund, og fremstår derfor robust og naturlig.

Liggestolen har et smart lille sidebord, som du kan have dine snacks eller drikkevarer stående på. Der er ligeledes monteret er par hjul bagtil, som er nyttige da en liggestol i massiv teak ellers kan være tung at flytte rundt på.

Du kan justere ryggen efter behov og vælge om du vil tilkøbe en hynde eller bruge den uden.

Detaljer om teak liggestolen:

 • Mål: L199 x B65 x H37 cm
 • Materialer: Massiv teak
 • Justerbar ryg

Se pris på teak liggestolen hos Havemøbelland

Benjamin – sort liggestol i stilrent design

Flot og meget stilren liggestol i et let sort design. Den sorte textiline er et syntetisk materiale, som er helt fri for vedligeholdelse. Det tåler således både solens stråler og almindeligt dansk sommervejr, så du skal ikke bekymre dig om at lade disse liggestole stå ude hele sommeren.

Stålstellet er desuden rustbeskyttet med en sort pulverlakering, som sikrer stellet mod rust mange år frem. Designet er i øvrigt med til at lette vægten på liggestolen, så den er nem at flytte rundt på. Stellet er nemlig slankt og sædet og ryglænet er beklædt med det slidstærke og lette textiline. Ryggen kan justeres i flere trin, så du både kan sidde op og ligge ned.

Detaljer om Benjamin liggestolen:

 • Mål: L170 x B63 x H31 cm
 • Materialer: Stål og textiline
 • Justerbar ryg

Se pris på Benjamin liggestolen hos Havemøbelland

Anne – grå polyrattan liggestol med hjul

Anne-Liggestol-GraaDenne liggestol er til dig der ønsker en mere elegant løsning, uden det bliver for retro. Den er udstyret med hjul bagtil så den nemt kan flyttes rundt på terrassen, og så er det muligt at tilkøbe en hynde i valgfri form og farve. Anne liggestolen egner sig godt til gårdhaven, landejendommen eller sommerhuset, hvor der gerne må være lidt stil og elegance over havemøblerne.

Liggestolen har et stel i rustbeskyttet stål, hvorpå der er monteret en vedligeholdelsesfri og vejrbestandig polyrattan flet i grå. Liggestolen fås desuden i sort eller dusty og har justerbar ryg, så du altid kan finde din yndlingsstilling uanset om du vil sidde eller ligge.

Til liggestolen kan der tilkøbes en hynde i valgfri farve, som passer til.

Detaljer om Anne liggestolen:

 • Mål: L198 x B62 x H31 cm
 • Materialer: Stål, PE-flet
 • Justerbar ryg

Se pris på Anne liggestolen hos Havemøbelland

FIAM Samba – sammenklappelig liggestol i aluminium

FIAM-Samba-LiggestolHvis du ønsker en liggestol i et flot og stilrent design, kan du vælge denne FIAM liggestol, som er konstrueret med et aluminiumsstel og et net i en lækker blød kvalitet.

FIAM Samba liggestolen kan har et ryglæn, som kan justeres trinløst, så du altid kan finde den bedst mulige sidde- eller liggeposition. Du kan således både sidde oprejst og nyde en god bog, eller ligge vandret hvis du ønsker en stund med afslapning.

Da FIAM Samba er fremstillet i en kombination af aluminium og syntetisk materiale, skal du ikke tænke på vedligeholdelse. Aluminium ruster nemlig ikke, og nettet er særdeles modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Liggestolen kan desuden klappes helt sammen, så den fylder minimalt når den skal vinteropbevares.

Detaljer om Samba liggestolen:

 • Mål: L144 x B65 cm
 • Materialer: Aluminium og mix af vinyl/polyester
 • Trinløs justering af ryg og ben

Se pris på Samba liggestolen hos TrendyLiving

Half Moon – buet liggestol fra Trimm Copenhagen

Half-Moon-Liggestol

Denne liggestol er lavet i et funky halvmånedesign, som holder formen på grund af dens metalramme. Den er fyldt med EPS-kugler som du kender fra sækkestole og betrukket med et slidstærkt canvas-materiale, som er belagt med en Sunbrella Plus-coating som gør den modstandsdygtig for vind og vejr.

Da rammen på denne liggestol er lavet i metal og undersiden beklædt med PVC, kan du ligge og gynge frem og tilbage på din Half Moon liggestol. Den er således velegnet til hyggestunder i haven, på terrassen eller i stuen, da det kun er fantasien, der sætter grænser.

Liggestolen er lavet af danske Trimm Copenhagen, som er en dansk virksomhed med fokus på møbler og indretning efter moderne skandinaviske designprincipper.

Detaljer om Half Moon liggestolen:

 • Mål: L180 x B65 x H40 cm
 • Materialer: Metal, EPS-kugler og canvas

Se pris på Half Moon liggestolen hos Livingshop

Hængende liggestol med parasol

Haengende-Liggestol-Med-Parasol

Denne multifuntionelle liggestol er det perfekte valg hvis du ønsker en komfortabel totalløsning. Den leveres nemlig med stativ, liggestol, nakkepude, hynde og parasol, så du ikke skal bekymre dig om indkøb af dette ved siden af.

Med denne liggestol får du fornemmelsen af at ligge i en hængekøje, uden alle ulemperne. Du behøver nemlig ikke at have to store træer ved siden af hinanden i haven, da liggestolen blot skal ophænges i det medfølgende stativ. Desuden kan du montere parasollen hvis du ønsker lidt skygge, hvilket eksempelvis kan være nyttigt hvis du ønsker at ligge og læse eller bare gerne vil have en lur i haven.

Liggestolen har et kraftigt grålakeret metalstel, og der medfølger en sort hynde, nakkepude og parasol.

Detaljer om den hængende liggestol:

 • Mål: L166 x B75 x H200 cm
 • Materialer: Stål, PE-flet
 • Inkl. hynde, nakkepude og parasol

Se pris på hængende liggestol hos Havemøbelland

Sika-Design Daisy – gammeldags hvid liggestol

Sika-Daisy-LiggestolSika-Design er en dansk virksomhed, der primært beskæftiger sig med design og fremstilling af havemøbler i høj kvalitet og lækre materialer. Den romantiske og særdeles elegante Daisy liggestol er ingen undtagelse med sit smukke gammeldags udseende og vedligeholdelsesfri materialer.

Den hvide liggestol fra Sika-Design er fremstillet i aluminium, hvorpå der er flettet stærke Sika-fibre, som holder til alle former for vind og vejr. Bagtil er der desuden monteret hjul, så stolen nemt kan flyttes og placeres lige der hvor du ønsker. Den medfølgende hynde har en god tykkelse, og du kan under bestillingen vælge om du ønsker en hvid eller taupe/grå hynde, alt efter hvad der passer bedst ind i din have.

Ryglænet på denne liggestol kan desuden justeres i flere forskellige trin, så du både kan sidde og ligge.

Detaljer om Daisy liggestolen:

 • Mål: L190 x B71 x H86 cm
 • Materialer: Aluminium og Sika-fibre
 • Justerbar ryg
 • Tyk hynde medfølger

Se pris på Sika-Design Daisy liggestolen hos Unoliving

Sika-Design Helena – liggestol i buet design

Sika-Helena-LiggestolHelena-liggestolen er ligeledes designet og fremstillet af danske Sika-Design. Den har et moderne udseende med den buede form, som også betyder at du sidder godt og behageligt. Det moderne design passer fint ind i den moderne og minimalistisk indrettede have.

Denne liggestol har et stel i galvaniseret stål, som gør at den står solidt og godt på din terrasse. På stellet er der vævet stærke Sika-fibre, som både er UV-bestandige og helt fri for løbende vedligeholdelse.

Nakkestøtten på billedet kan tilkøbes hvis du ønsker denne, og du kan vælge at købe den i enten hvid eller sort. Bagtil er der monteret to hjul, som liggestolen er let at flytte rundt på.

Detaljer om Helena liggestolen:

 • Mål: L165 x B63 x H99 cm
 • Materialer: Galvaniseret stål og Sika-fibre
 • Mulighed for at tilkøbe nakkepude

Se pris på Helena liggestolen hos Unoliving

Sika-Design Mars – slank liggestol i stål og polyrattan

Sika-Mars-LiggestolEndnu en lækker liggestol fra danske Sika-Design med stel i galvaniseret stål og de velkendte Sika-fibre, som gør liggestolen holdbar og meget vejrbestandig.

Den smukke polyrattan liggestol er flettet i grå-brune farvenuancer, som gør den velegnet til næsten alle slags haver, hvor der ønskes et let og minimalistisk design, der både passer ind i en moderne eller elegant indretning.

Mars liggestolen har desuden justerbart ryglæn og mulighed for at tilkøbe en hynde, og så er der monteret to hjul bagtil, som gør det let at flytte rundt på liggestolen.

Detaljer om Mars liggestolen:

 • Mål: L190 x B60 x H36 cm
 • Materialer: Galvaniseret stål og Sika-fibre
 • Justerbar ryg
 • Mulighed for at tilkøbe hynde

Se pris på Mars liggestolen hos Unoliving

Sika-Design Josephine – vedligeholdelsesfri liggestol i rustikt design

Denne smukke liggestol har et klassisk look, som med materialevalget leder tankerne hen på en tropeferie til en fjern destination. Her kan du justere ryglænet efter eget ønske, hvorefter du kan smække arme og ben op i liggestolen.

Liggestolen er lavet af aluminium og artfibre, som er slidstærke materialer der ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Den er således velegnet til at stå ude hele året, da materialerne ikke slides af hverken vind eller vejr.

Josephine er lavet af danske Sika-Design og passer godt ind på både terrassen eller i en hyggekrog i haven. Den har hjul monteret bagtil, så den er nem at flytte rundt på. Du kan med fordel kombinere med en hynde så du ligger bedre, eller blot et tæppe hvis dette ønskes.

Detaljer om Josephine liggestolen:

 • Mål: L196 x B64 x H97 cm
 • Materialer: Aluminium og artifibre
 • Justerbar ryg

Se pris på Josephine liggestolen hos Unoliving

Liggestole – her er 22 af de bedste
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar