Med en havepavillon kan du skabe en midlertidig eller permanent hyggekrog i haven, hvor du kan sidde i læ for solens stråler og det til tider lunefulde sommervejr. Den kan nemt sættes op med relativt simple redskaber, og på nogle havepavilloner kan du trække overdelen af og på efter behov.

Vi har undersøgt udvalget og fundet 7 flotte havepavilloner, som du kan se herunder:

Let havepavillon til festivaller og midlertidig brug

Denne havepavillon vil tage sig rigtig flot ud i haven, hvor den kan give skygge og læ over et havebord når du har gæster. Den har et let stel der hurtigt pakkes sammen, og taget er af grå polyester. Den er således et godt alternativ til parasollen.

Den klassiske havepavillon kræver ikke omfattende monteringsarbejde, og den kan nemt slås op og tages ned igen. Der medfølger ingen sider, hvilket også er grunden til at prisen er så lav. Dermed er den bedst egnet som et alternativ til parasollen, til festivalen eller lignende midlertidige aktiviteter.

Havepavillonen måler 3 x 3 meter, og således kan der sagtens placeres et stort havebord til 5-6 personer herinde. Du kan også bare bruge havepavillonen over dine loungemøbler, hvis du ønsker en lille hyggekrog i din have.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 3 meter
 • Materialer: Metal og polyester
 • Farver: Grå

Se pris på den lette havepavillon hos Havemøbelland

Firkantet havepavillon på 3 x 4 meter med sider og myggenet

Med denne store flotte havepavillon er der mange gode muligheder for at indrette både terrassen eller hyggehjørnet, så der er både læ og skygge. Havepavillonen har nemlig ikke kun tag, men også sidevægge og myggenet. Dermed er det slut med at søge indenfor hvis vinden tager til, eller myggene kommer frem.

Den store havepavillon er firkantet, og måler 3 x 4 meter. Den er desuden 2,78 meter høj, og der er monteret en krog under taget så der kan ophænges lampe. Havepavillonen egner sig derfor fint til brug hele sommeren, men bør dog pilles ned om vinteren. Ligeledes anbefaler forhandleren, at taget afmonteres ved kraftig blæst.

På billedet er havepavillonen vist i beige, men den fås også i natur eller lys grå. Den er konstrueret i aluminium, og sider samt tag er af polyester. Taget har desuden fået en PU-coating på bagsiden, så det holder tæt ved regnskyl.

Detaljer:

 • Mål: 3 x 4 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Natur, beige eller lys grå

Se pris på den store firkantede havepavillon hos Havemøbelland

Stor sekskantet havepavillon i beige polyester

Den flotte sekskantede havepavillon er det rette valg, hvis du ønsker læ i den store have. Den har et flot tag og sider i beige polyester, som ikke skærer dig i øjnene og som lettere går i ét med omgivelserne.

Havepavillonen har en robust sortlakeret aluminiumsramme, og leveres komplet med tag, sidestykke og insektnet. Dermed kan du sidde ude og nyde sommeren i fred for både myg, regn, vind og nysgerrige blikke.

Under den sekskantede havepavillon er der god plads, og du kan enten opsætte et havebord eller skabe en lille oase med en hængekøje eller andre typer loungemøbler. Den måler 4 meter i diameter og har en højde på 2,5 meter, så der er masser af luft og plads til at kunne stå oprejst.

Havepavillonens sidestykker kan af- og påmonteres efter behov, og for at give optimal tæthed skal de lynes sammen langs stellet.

Detaljer:

 • Mål: ø4 x H2,5 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Beige

Se pris på den sekskantede havepavillon hos Havemøbelland

Pergola havepavillon med aftagelig solskærm

Pergola-HavepavillonPergola havepavillonen er det perfekte alternativ til parasollen eller andre standardløsninger. Den er lavet i hvidlakeret aluminium og har en tagdug af polyester, som du kan trække af og på efter behov. Du kan således placere havepavillonen på terrassen over havebordet, eller du kan skabe en lille oase i et fjernt hjørne af din hav. Mulighederne er mange, hvis du vælger en pergola havepavillon.

Denne type havepavillon har et mere eksklusivt og simpelt udseende end de billigere modeller. Den har 4 robuste ben i aluminium og tagdugen er lavet i hvid polyester, som tåler udendørsbrug. Fordelen ved hvid polyester er at det ikke tager for meget af det naturlige lys, så selvom du ligger i læ for solen får du stadig godt med lys til at kunne læse, og du vil aldrig føle at du sidder i decideret skygge.

Tagdugen betjenes på denne havepavillon med et snoretræk, så du kan trække det af og på som et rullegardin. Du skal derfor ikke op og hive det af og på manuelt.

Detaljer:

 • Mål: L4 x B3 x H2,5 meter
 • Materialer: Aluminium og polyester
 • Farver: Hvid

Se pris på pergola havepavillonen hos Havemøbelland

Havepavillon til udendørskøkkenet

Det danske sommervejr er ofte utilregneligt, og solskin kan blive til regnbyger på kort tid. Det kan blandt sætte en stopper for grillningen, hvilket især er ærgerligt når nu du har købt ind til en grillaften med det hele.

Med denne havepavillon behøver du ikke længere at bekymre dig om vejret. Her kan du nemlig opstille din grill i læ for regnen, så du kan servere grillmad lige når du har lyst. Havepavillonen er især nyttig hvis grillen i forvejen står i læ for vinden, men blot mangler læ for regnen. Der er desuden plads til at opstille et lille bord ved siden af, så du har et helt udendørskøkken til brug hele året.

Havepavillonen er sort og lavet af metal. Den har et tag i polyester, og den kan med fordel sættes op langs en mur. På den ene side er der en serveringshylde, mens der på den anden side blandt andet er flaskeholdere til marinader og drikkevarer.

Detaljer:

 • Mål: 2,2 x 1,45 meter
 • Materialer: Metal og polyester
 • Farver: Sort

Se pris på havepavillonen til udendørskøkkenet hos Coop

Plus havepavillon i træ med tagdug

Plus-1-HavepavillonDenne havepavillon er lavet i træ og dermed et perfekt valg til dig der ønsker en mere permanent oase med mulighed for at sætte dit eget personligt præg. Du kan nemlig eftermontere sider i den stil du foretrækker, og træværket kan ligeledes males i nøjagtigt den farve du foretrækker. Dermed kan du tilpasse pavillon efter dine personlige præferencer, eller du kan male den så den matcher med huset, haven og dine møbler.

Havepavillonen leveres som et grundsæt og er lavet af danske Plus A/S, som er specialiseret i møbler og andre artikler til haven for både børn og voksne. Den har en sort vandtæt tagdug og træet er nåletræ, som er høvlet og krydsskåret. Den leveres som et byggesæt med montagevejledning, så du ikke skal ud og tilkøbe ekstra udstyr.

Du kan læse mere om havepavillonerne fra Plus A/S på deres hjemmeside (direkte link til havepavillonerne)

Detaljer:

 • Mål: B387 x L387 x H294 cm.
 • Materialer: Massivt nåletræ
 • Farver: Trykimprægneret nåletræ

Se pris på Plus 1 havepavillonen hos 10-4 Byggemarked

Plus havepavillon i træ med tagdug og udsmykning

Plus-211-HavepavillonDenne havepavillon er til dig, der ønsker en mere eksklusiv løsning til haven. Den er udsmykket med ornamenter på to af siderne, og dermed kan du lukke af med slyngplanter eller blot lade det være som det er. Selve havepavillonen er lavet i massivt træ og leveres med tagdug i et komplet samlesæt, så du blot skal finde montagevejledningen frem og sætte havepavillonen op.

Også denne havepavillon kommer fra danske Plus A/S. Den er bygget op om samme standardramme som andre havepavilloner fra firmaet, men leveres altså med færdig udsmykning til to af siderne.

Havepavillonen består af trykimprægneret træ, som tåler placering udendørs og holder længe. Fordelen er at du efterfølgende kan male havepavillonen i den farve du måtte ønske, og dermed sætte dit personlige præg på udseendet. Du kan eksempelvis male den sort for et eksklusivt look eller hvid for et lyst og romantisk look, men det er helt op til dig selv. Langs siderne kan du eksempelvis sætte slyngplanter, som med tiden vil vokse op langs udsmykningen og udgøre en flot afskærmning.

Havepavillonen har et areal på 387 x 387 centimeter og 294 centimeter i højden, så der er god plads til hele familien.

Detaljer:

 • Mål: B387 x L387 x H294 cm.
 • Materialer: Massivt nåletræ
 • Farver: Trykimprægneret nåletræ

Se pris på Plus 211 havepavillonen hos 10-4 Byggemarked

Havepavillon til hjemmet – her er vores 7 favoritter
Hvad synes du om artiklen?

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar