Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

De bedste grensakse ifølge eksperterne

De bedste grensakse ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Grensaksen er én af de mest uundværlige haveredskaber. Der kan være stor forskel på saksens egenskaber, styrke og holdbarhed, og derfor skal du være skarp på formålet. Hvad skal du bruge saksen til, og hvor meget skal du bruge den?

På længere sigt kan der være penge at spare, når du køber udstyr og redskaber i høj kvalitet. Uanset, om det er en havetraktor, en hækkeklipper eller én  af de moderne robotplæneklippere, du skal have købt.

Vi giver dig en oversigt over nogle af de bedste grensakse på markedet ifølge eksperterne. Du får også hjælp og vejledning til at finde den rette saks for dig samt gode råd til at vedligeholde dit redskab.

Vores favorit grensakse

Gardena Classic beskæresaks

Bedst til prisen Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Gå til bedste pris

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Kvalitetsvalg

Felco grensaks med rullegreb
premiumvalget

 • 5/5 stjerner hos Gardeningproductsreview
 • 4,7/5 stjerner hos Amazon
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • Professionel bygget kvalitet
 • Velegnet til krævende beskæringsopgaver
 • Støddæmper, skridsikkert sikret greb

Hører du til den store gruppe af danskere, for hvem havearbejde er en uundværlig del af livsstilen i sommerperioden?

Du har brug for at kunne arbejde med ergonomiske redskaber, der minimerer fysiske smerter, højner din sikkerhed med det grønne arbejde og effektiviserer dine opgaver.

Mere om Felco grensaks med rullegreb

Detaljer

 • Længde: 21,0 cm
 • Vægt: 290,0 kg
 • Egenskaber: Blødt greb, Modhold, Udskiftelig klinge

Den høje kvalitet på Felco beskæresaksen afspejles i den vejledende pris. Redskabet hører til de dyreste og mest eksklusive grensakse på markedet. Når du vil have høj kvalitet og god pris på dine haveredskaber, kan det svare sig at købe dem på tilbud.

Ved at købe Felco grensaksen på tilbud sparer på knap 20%, og du får et redskab af første klasse.

Der er ingen andre grensakse i denne testanmeldelse, der er skabt med rullegreb. Denne teknik minimerer smerter i fingrene, og du kan på den måde kommer til at arbejde igennem længere tid i haven.

Bedst til prisen

Gardena Classic beskæresaks

 • Prisen for det bedste lavprisvalg - hos PriceRunner
 • 4,7/5 stjerner hos Amazon
 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • Præcisionsslebne non-stick-belagte knive
 • Let og nem at bruge
 • Sikkerhedslås med én hånd

Når det kommer til én af de mest udbredte, afholdte og populære grensakse hos danskerne, er Denne Gardene Classic ikke til at komme udenom.

Mere om Gardena Classic beskæresaks

Detaljer

 • Grendiameter: 18.0 mm (maks.)
 • Materiale: Rustfrit stål

Det er kvaliteten sammenholdt med prisen, der i mange år har gjort Gardena Classic til et hit hos de danske haveejere.

På trods af den lave pris (den koster knap ¼ af prisen i forhold til andre højkvalitetsmodeller) får du en pålidelig, stabil og kraftfuld saks, du kommer til at få glæde af i mange år frem.

Bedste praktiske valg

Gardena Comfort
grensaks med masser af power

 • 4,7/5 stjerner hos Amazon
 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • Høj nøjagtighed med rene snit
 • Komfortabel håndtering
 • Justerbar og praktisk

Hører du til de mange danskere, der sætter pris på høj kvalitet og gode priser, vil denne Gardene Comfort beskæringssaks være et oplagt valg.

Mere om Gardena Comfort

Detaljer

 • Grendiameter: 24.0 mm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Egenskaber: Blødt greb, Låsefunktion, Sideskær

Gardene Comfort er lavet til dig, der ofte er aktiv i haven. For enden af saksen er der lavet et lille “øje”, så man kan få spændt sit værktøj fast i et arbejdsbælte.

Som følge af det smalle klippehoved kan du klippe med høj præcision, hvilket er en fordel, når det kommer til at beskære de smukke og tætte buske eller blomster derhjemme. Det specielle ved Gardena Comfort er, at den kan justeres i forhold til dit greb.

Bredden på håndtagene kan justeres, så du minimerer risikoen for smerter i hænderne. Når du sammenligner Gardena grensaksen, vil du opleve, at den er skabt i et solidt og rustikt design.

Grebet er lavet af blød belægning, så du kan lægge kræfter i dit tag og klippe større grene over. Der er non-slip coating på håndtagene, der sørger for at højne din sikkerhed og forbedre din kontrol over redskabet.

FAQ

Hvilken grensaks er bedst i test?
Det er Felco grensakse samt de populære sakse fra GARDENA, der generelt ligger bedst i test. Der er flere modeller fra Felco og Gardene, der er med i denne testoversigt, hvilket afspejler saksene højkvalitetsfunktioner og deres pålidelighed.
Hvad skal man se efter i en god grensaks?
Det er ikke nok kun at se på design og kvalitet, når du skal have fundet den bedste grensaks. Du skal også forholde dig til, om der er antiklæbe-belægning på enten det ene eller begge klinger på saksen. Det er denne belægning, der er den primære kilde til, at du let og ubesværet kan rengøre din saks og få glæde af den i mange år frem.
Hvordan er grensaksene blevet testet?
De testede grensakse i denne anmeldelse er testet i forhold til deres kvalitet, design og særlige egenskaber (det kan være gearudveksling, låsemekanisme eller teleskop mulighed).

Købsguide: Hvad udgør en god grensaks?

En god grensaks er én, der er behagelig og sikker at anvende. Du skal vælge et redskab med ergonomiske håndtag eller en model, hvor der er anti-slip belægning på håndtagene, som forhindrer dine hænder i at glide, når du bruger kræfter i forbindelse med beskæring af buske og planter.

Det er en individuel sag, om det er den klassiske, manuelle saks, der er det rette valg, eller om det er foretrukket med en elektrisk grensaks, der kan arbejde effektivt for dig. Det kan kærve lidt tilvænning at bruge en grensaks med motor, når du har været vant til de manuelle udgaver.

En god grensaks skal kunne skære præcist og lave harmoniske cuts. Der er flere brands, som er kendt for deres design med patenteret gearudveksling, der udnytter kraften fra dine hænder og arme. Fiskars og Gardena er iblandt de mest kendte producenter, som i årtier har forbedret og udviklet grensakse, så du kan arbejde trygt, sikkert og effektivt i haven.

Det er en god idé at have fokus på, hvordan en grensaks er i stand til at holde skidt og snavs på afstand. Det kan være en praktisk fordel at vælge et redskab, der er skabt til, at det er så godt som umuligt for snavs at sætte sig fast i låsemekanismen.

Sådan vedligeholder du dine grensakse

Når du har købt en grensaks i høj kvalitet, gælder det om at passe godt på den, så du kan få glæde af den i mange år frem. Den bedste måde at beskytte og vedligeholde din beskæresaks på er ved at vaske den ren for jord, skidt og snavs efter brug. Sørg for at tørre den af med en tør klud efterfølgende.

Slib klingerne på saksen i begyndelsen af forårssæsonen, før du tager saksen i brug.

På de bedste grensakse er der låsemekanisme mellem klingerne. Ved at låse saksen efter brug ødelægges klingerne ikke, og du undgår unødvendigt slid på dit uundværlige haveredskab.

Hvordan er grensaksene blevet testet?

Uanset om du køber plæneklipper, kompositkværn eller grensaks, er det en hjælp for dig at sætte dig ind i, hvordan de forskellige haveredskaber- og maskiner er testede. Dette gør dig bedst muligt i stand til at vælge den beskæresaks, som måtte matche dine krav til klippeegenskaber og dine ønsker i forhold til holdbarhed og ergonomi.

I denne testanmeldelse er bedste grensakse på det danske marked blevet vurderet i forhold til følgende egenskaber:

 • Design
 • Klippefunktion
 • Ergonomi
 • Holdbarhed

I testen findes både små og lange grensakse. Det er kendetegnende for de bedste, lange grensakse, at disse er skabt med gearudveksling. Klippefunktionen er blandt andet påvirket af, hvor effektivt saksen afskyr smuds, støv og jordpartikler. Vælger du en model med antiklæbe-belægning, kan du forvente at kunne anvende dit haveredskab i længere tid sammenholdt med en udgave, der ikke har denne ekstraegenskab.

Når du arbejder med en grensaks, skal det være sikkert for dig. Her kommer ergonomien ind i billedet. Det kan føre til farlige situationer, hvis du på grund af dårligt eller svagt greb om håndtagene begynder at holde om saksen på en uhensigtsmæssig måde.

Testkilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops.

Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Pricerunner

Pricerunner er det populære, digitale magasin, der både giver guides, testbeskrivelser og prissammenligninger til deres knap 20 millioner besøgende på månedlig basis. På sitet kan du finde op til 10.000 forskellige produkttests, som kan blive din hjælp til at udvælge det bedste udstyr til huset eller haven.

Vi har anvendt Pricerunner til testvurdering af Gardena Classic beskæresaks. Gardena saksen kommer ind på en 10. plads og modtager en vurdering på 3,5/5 stjerner. Den beskrives som en fleksibel og brugervenlig saks, der er nem at håndtere.

Testen er opdateret den: 16. marts 2021
Læs hele testen her: Pricerunner.com

Gardeningproductsreview

Hos Gardeningproductsreview.com finder de en stor database med tests af det udstyr, som ikke kan undværes, når du plejer dine blomster, og når du vil forskønne haven. Den engelsksprogede og specialiserede hjemmeside har et testpanel, der består af passionerede havemennesker og uddannede gartnere, som er med til at skabe høj kvalitet om de anmeldte produkter og deres beskrivelser.

Vi har anvendt Gardeningproductsreview.com til vurdering af Felco beskæresaks med rullegreb. Saksen får den højest mulige vurdering med 5/5 stjerner. Det er særligt den høje slidstyrke og den brugervenlige anvendelse, som testpanelet hæfter sig ved i deres bedømmelse af Felco beskærersaksen.

En af testpersonerne er citeret for at have haft sin Felco saks i knap 25 år (i produktbeskrivelse beskrives saksen at have en forventet levetid på omkring 10 år).

Testen er opdateret den: 4. april 2021
Læs hele testen her: Gardeningproductsreview.com

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme