Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Frituregryde test-oversigt - De 2 bedste: Guide og anbefalinger

Frituregryde test-oversigt - De 2 bedste: Guide og anbefalinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Med en frituregryde i køkkenet kan du lave dine egne sprøde pomfritter, rodfrugter, chips og en masse andet lækkert, hvad enten det er til en hyggelig aften med venner eller til dig selv og familien. En frituregryde er nem at bruge og giver maden perfekt smag og sprødhed – hver gang.

Vi har derfor undersøgt forskellige tests og kan nu præsentere 2 forskellige frituregryder, så du kan finde netop den, der bedst passer til dig og dine behov.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 2 produkter, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit frituregryder

Tefal Easy Pro
Lager

Tefal Easy Pro

Bomagasinets anbefaling Gå til bedste pris
499 Kr. hos Shoptilbud.dk
Læs vores anmeldelse
Lager
Fritel FR1355
Lager

Fritel FR1355

Ideel til større portioner Gå til bedste pris
449 Kr. hos GastroGear
Læs vores anmeldelse
Lager

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte frituregryder

Se hele tabellen

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bomagasinets anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Tefal Easy Pro
testvinder med bedste samlede bedømmelse

 • Testvinder - Råd & Rön
 • Topscorer - Icakuriren
 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Easy Pro:

 • Semi-professionel frituregryde
 • Justerbar termostat for præcise resultater
 • Cool zone-teknologi

Tefal Easy Pro er af den klassiske type, der fyldes med valgfri madolie. Modellen klarer sig samlet set bedst i test hos Råd & Rön, hvor frituregryden blandt andet udmærker sig ved at have gode stegeegenskaber og en god kold zone, som gør, at gamle krummer ikke overføres til ny mad.

Brugervenligheden roses desuden også, og så er maskinen nem at rengøre, samle og arbejde med.

Grunde til at købe

 • Fremragende stegeevne
 • Let at bruge og rengøre
 • Robust og holdbar konstruktion
 • Stor oliekapacitet på 3 liter
 • Justerbar temperatur for præcise madlavningsresultater

Grunde til at undgå

 • Begrænset temperaturområde

Mere om Tefal Easy Pro

Detaljer

 • Kapacitet: Op til 1 kg
 • Oliekapacitet: 3 liter
 • Temperatur: 170-190 grader

Frituregryden fra Tefal har et klassisk firkantet design med en udvendig konstruktion af rustfrit stål og plastben med hjørner, der løfter eventuelle varme elementer i sikker afstand fra overfladen.

Frituregryden betjenes ved hjælp af en drejeknap bagerst, hvorfra du også kan aflæse status ud fra dioderne.

Easy Pro frituregryden har en indvendig beholder med koldzone nederst og kapacitet til 3 liter madolie. Stegekapaciteten anslås af producenten til op til 1 kg, men testpanelet hos Råd & Rön vurderer den optimale mængde til 450 g.

Frituregryden kan indstilles til temperaturer mellem 170-190 grader.

Ideel til større portioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Fritel FR1355
rummelig topscorer fra tysk producent

 • Topscorer - Råd & Rön
 • 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Fritel FR1355:

 • Praktisk størrelse til større familier
 • Overophedningssikker
 • Konstruktion i rustfrit stål

Hos Råd & Rön er Fritel FR1355 den mest rummelige i top 4, da den netop kan tilberede op til 1 kg ad gangen. Samtidig giver den testens flotteste resultater ved maksimal kapacitet.

Modellen er desuden brugervenlig og effektiv, og så bliver den højst 55 grader varm på de udvendige overflader. Koldzonen fungerer også godt, og nedfaldne krummer bliver derfor ikke forbrændte.

Grunde til at købe

 • Rummelig kapacitet - Tilbereder op til 1 kg mad på én gang
 • Brugervenlig og effektiv - Giver fremragende resultater ved maksimal kapacitet
 • Når kun op til 55 grader på de ydre overflader
 • Let at rengøre - aftagelige dele, der tåler opvaskemaskine
 • Justerbar temperatur - kan nemt indstilles mellem 110 og 190 grader celsius

Grunde til at undgå

 • Intet indbygget display til temperaturkontrol
 • Måske ikke egnet til mindre familier eller enkeltpersoner

Mere om Fritel FR1355

Detaljer

 • Kapacitet: op til 1 kg
 • Oliekapacitet: 3 liter
 • Temperatur: 110-190 grader

FR1355 er en rummelig frituregryde med kapacitet til at tilberede op til 1 kg ad gangen. Det giver mulighed for at tilberede pomfritter eller andre madvarer til hele familien hurtigt og nemt, og så bruger maskinen kun 3 liter olie.

Som med frituregryden fra OBH kan flere af delene aftages og vaskes i opvaskemaskinen, hvilket gør det nemt at holde den ren.

Modellen har dog ikke noget display som modellen fra OBH, men temperaturen kan alligevel nemt indstilles til mellem 110 og 190 grader via drejeknappen.

Testkilder

I vores søgen efter de bedste frituregryder har vi undersøgt en række test og anmeldelser fra Danmark, Sverige og Norge. Herunder får du et overblik over alle de testresultater vi har undersøgt, så du selv kan gå på opdagelse i de enkelte resultater:

Ekspert- og testkilder

Icakuriren (19. september 2016)

Hos Icakuriren er 10 frituregryder blevet testet i september 2016. Det drejer sig om 6 traditionelle frituregryder til olie og 4, som benytter varmluft til at opvarme maden.

I testens samlede bedømmelse indgår følgende kriterier:

Tilberedning
Temperatur
Kvalitet
Brugervenlighed

I testen blev frituregryderne brugt til at tilberede pomfritter og rejer med en panering af æg, mel og vand.

Det konkluderes i testen, at varmluftkomfurerne skuffer, og at de ikke er pengene værd. Det står dog i diametral modsætning til bl.a. Hos Icakuriren klarer Philips Airfryer sig også godt, men ikke lige så godt som de almindelige frituregryder. Blandt de frituregryder, der klarer sig bedst, finder vi en billig model fra Waves, med modelnavnet DF 107 086. Derudover klarer Tefal Easy Pro Fryer sig også godt i testen.

Du kan læse hele testen hos Icakuriren, hvor den er tilgængelig uden forudgående oprettelse af medlemsskab.

Se testen her.

Råd & Rön (25. november 2015)

Swedish Council & Rön er medlem af samme europæiske sammenslutning. I november 2015 blev 19 frituregryder testet, heraf 12 klassiske modeller til olie og 7 nye modeller med varmluft.

I testen er det blevet undersøgt, hvilken mængde producenterne angiver som optimale i deres respektive modeller, og hvilket mængde der maksimalt er kapacitet til. Herefter er hver frituregryde blevet testet tre gange i tilberedning af optimal mængde og tre gange i tilberedning af maksimal mængde. Herefter er de færdige resultater blevet vurderet.

Derudover er det blevet undersøgt hver lette de enkelte frituregryder er at anvende, hvor godt deres koldzoner fungerer, hvor varme de bliver udvendigt og hvor nemme de er at rengøre. Der indgår desuden en lang række andre parametre, som du kan læse mere om i selve testen.

Overordnet indgår følgende kriterier i den samlede bedømmelse af frituregryderne:

Tilberedning 60 %
Betjening 20 %
Energiforbrug 15 %
Sikkerhed 5 %

På førstepladsen har Råd & Rön placeret Tefal Easy Pro, som får den højeste samlede bedømmelse og bliver bedst i test. OBH Pro Digital og Fritel FR 1355 klarer sig også rigtig godt og placerer sig henholdsvis på anden- og tredjepladsen. Længere nede finder vi Philips Airfryer HD9220 og Tefal ActiFry Express XL, som er de to fedtfattige modeller der opnår højeste placeringer i deres kategori.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Gastromand (5. oktober 2014)

Familiefaren har fået fingrene i en Tefal ActiFry Family, som er blevet testet i tilberedning af bl.a. pomfritter og rodfrugter, som du kan se billeder af i artiklen.

I testen gennemgås følgende punkter:

Udseende og førstehåndsindtryk
Materialevalg og kvalitet
Tilberedning

Hos Gastromand er Tefal ActiFry blevet vurderet ud fra dens evne til at tilberede pomfritter og rodfrugter af flere forskellige typer – fra supermarkedets billige til hjemmelavede øko-fritter.

Alt i alt ender Tefal ActiFry på 4 ud af 6 stjerner og en anbefaling fra Familiefaren, der vurderer at den fungerer glimrende.

Du kan læse hele anmeldelsen gratis hos Gastromand.

DinSide (24. september 2014)

Her er det det norske magasin DinSide, der har taget et nærmere kig på Philips Airfryer, som tilbereder maden ved hjælp af varm luft.

I testen konkluderes det, at Philips Airfryer hverken steger eller koger maden, men derimod grilles/opvarmes den som i en almindelig ovn. Når det så er sagt, så ender det færdige resultat med at blive rigtig godt. Pomfritter bliver eksempelvis perfekt sprøde, og opnår den rigtige kulør i Philips Airfryer.

DinSide har også været flinke til at tage billeder og dokumentere deres test, så du kan få et kig ned i “maskinrummet” på en Airfryer og se hvordan den fungerer i praksis og hvad den kan præstere.

På trods af at Philips ønsker at kalde Airfryer for en frituregryde, så vurderer DinSide at der nærmere er tale om en lille effektiv ovn. Det konkluderes dog også at dette snarere er en fordel end en ulempe, da maden ender ud med at være særdeles velsmagende på trods af den fedtfattige tilberedning.

Philips Airfryer ender på terningkast 5 ud af 6, og roses i testen for at være nem og effektiv at bruge. Til gengæld trækker det en smule ned at maskinen ikke har kapacitet til mere end 0,8 kg ad gangen, og så støjer den en smule mere end en almindelig varmluftovn.

Du kan læse hele testen gratis hos DinSide.no.

Loui & Bearnaisen (4. maj 2014)

Louise blogger om mad og fotografi, og så har hun en bachelor i ernæring og sundhed. I maj 2014 har Louise anmeldt en Tefal ActiFry, hvilket der er kommet en række spændende billeder og gode råd ud af.

Du kan læse hele anmeldelsen gratis på Louises blog, hvor du også finder en række billeder af Tefal ActiFry i aktion.

Se testen her.

Smartson (18. oktober 2010)

Tilbage i 2010 testede svenske Smartson en Tefal ActiFry. Testen beror på følgende kriterier:

 • Design
 • Kvalitet
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Pris

I testen tages du med omkring førstehåndsindtrykket, hvor du kan se en masse billeder af hvordan den fungerer i praksis, hvilket også uddybes i testen. Du bliver sat ind i de forskellige dele og funktioner i ActiFry, og du får i det hele taget et godt indblik i “maskinrummet”.

Tefal ActiFry ender på en samlet bedømmelse på 19 ud af 25 point, hvilket er rigtig godt. Den roses for at være god til mange ting, men dens naturlige begrænsninger er størrelsen og den relativt høje pris.

Se testen her.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme