En lille gasgrill er perfekt til madlavning på altanen, på båden, ved campingvognen eller på den lille terrasse. Den optager ikke megen plads, og nogle modeller er endda så kompakte at de kan smides i bagagerummet og fragtes med på familieudflugten. Den lille gasgrill har med andre ord rigtig mange fordele, og udover at være let at transportere, så er den også billig i drift.

I denne artikel kigger vi nærmere på 10 små gasgriller, som både er smarte og nemme at finde plads til. Se dem alle herunder:

COBB Premier Gas – smart lille gasgrill til camping og udflugter

COBB-Premier-GasgrillDen lille COBB Premier gasgrill er uundværlig til campingvognen, båden, altanen eller turen til stranden. Den har et smart rundt design med et højt låg, som gør at du kan grille en hel steg uden problemer. Det kan blandt andet også lade sig gøre, fordi varmekilden er isoleret i midten hvorfra den fordeles ud over en varmeplade. Der er også isolering i siderne, så gasgrillen ikke bliver varm udenpå.

COBB Premier gasgrillen kan kombineres med en masse tilbehør, som kan købes efter behov. Eksempelvis en stander, bæretaske, stegepande, lågforhøjer med kyllingeholder, et cover, lågholder og mange andre ting.

Alle aftagelige dele i rustfri stål kan gå i opvaskemaskinen. Det letter rengøringen og sikrer dig en ren grill hver gang, og så bliver det endnu nemmere at bruge den lille gasgrill i hverdagen.

Den lille COBB Premier gasgrill kan bruges med små gasdåser, som giver op til 3 timers tilberedningstid. Du kan dog også købe en Weber adapter og regulator (varenr. 8449) og montere en stor gasflaske, hvis du vil have endnu længere drifttid. Det kan eksempelvis være praktisk hvis du skal bruge gasgrillen på campingferien eller lignende.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. låg

Se pris på den lille COBB Premier Gasgrill hos Wupti

Char-Broil Performance T-22G – veludstyret lille gasgrill med 2 brændere

Charbroil-T-22G-GasgrillAmerikanske Char-Broil roses mange steder for at være det bedste alternativ til Weber, og de modeller vi har haft mulighed for at undersøge virker både robuste og i en god materialekvalitet. Til Char-Broil gasgrillerne kan der desuden tilkøbes en masse udstyr: Overtræk, rotisserie, tangsæt, rygeboks og en pose rygeflis. Dette fås både på nettet og i fleste lavprisvarehuse, hvor det ofte er på tilbud til en god pris.

En af de største fordele ved Char-Broil er at deres gasgriller er udstyret med Tru-Infrared grillsystem, som fordeler varmen jævnt og modvirker dannelse af flammer omkring kødet. Du kan derfor grille i ro og mag, samtidig med at du kan føre samtaler med din familie eller venner. Systemet fungerer ved at have en perforeret bølgeformet stålplade mellem støbejernsristen og flammerne. Varmen stråler således fra denne stålplade og op på kødet, altimens fedt kan løbe igennem og opsamles i bunden. Dette modvirker desuden at fedtet løber ned og tilstopper brænderne.

Performance T-22G er en lille gasgrill til terrassen eller altanen. Den har et grillareal på 47 x 47 centimeter og 2 brændere, som kan reguleres individuelt. Den har hjul på alle fire ben, og de to af dem kan låses. Der er to sideborde og et skab i bunden, hvor der kan opbevares en gasflaske på op til 5 kilo. Under låget er der desuden en brødrist, som også kan bruges til at holde din færdigstegte mad varm på. På grund af den lave pris er den meget populær, og grillarealet er tilstrækkeligt for de fleste.

Gasforbruget ligger på op til 6 kw/t såfremt begge brændere er tændt.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 6 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Char-Broil T-22G gasgrill hos Wupti

Char-Broil Professional 2200 – lille gasgrill med højt låg og 2 brændere

Char-Broils Professional-serie er på mange måder en forbedret udgave af den billigere Performance-serie. Den lille Professional 2200 gasgrill har blandt andet en mærkbart kraftigere konstruktion, låget er højere og termometeret er nu placeret i låget. Det højere låg betyder desuden at brødristen nu er mere brugbar end hidtil, så du for alvor får mulighed for at benytte denne.

En af fordelene ved at vælge en Char-Broil grill er ikke mindst prisen, men også det omfattende sortiment af tilbehør. Sortimentet er på størrelse med det der også findes fra Weber, men i modsætning til Weber kan Char-Broil tilbehør ofte findes i supermarkederne til rigtig gode priser.

Det smarte TRU-Infrared system er bibehold i denne serie, så du undgår flammer omkring dit kød og modvirker fedtet i at løbe ned og tilstoppe brænderne.

Professional 2200 er en lille gasgrill til terrassen eller altanen. Den har et grillareal på næsten samme størrelse som T-22G, og du får således mulighed for at grille på at areal på 46,8 x 44,5 centimeter. Der er hjul på alle fire ben og sidebord i hver side, samt forborede huller til ophængning af tilbehør i S-kroge.

Gasforbruget ligger på op til 5,3 kw/t såfremt begge brændere er tændt.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 5,3 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Char-Broil Professional 2200 gasgrill hos Wupti

Få et rigtigt grillkursus hos Weber Grill Academy

Hos Weber Grill Academy lærer du at grille dit kød til perfektion. Tilmeld dig dette kursus, og lær eksperternes hemmeligheder om tilberedning på grill.

Uanset om du er novice eller entusiast, så er der inspiration og nyttige tricks at hente med dette grillkursus. Du får således fuld glæde af den lille gasgrill, når du lærer eksperternes tricks til veltilberedt grillmad.

På kurset lærer du blandt andet at grille følgende:

 • Tigerrejer
 • Stegt flæsk
 • Revelsben
 • Æbletærte

Når maden er færdigtilberedt, spises den i selskab med de andre kursister på stedet. Weber Grill Academy giver desuden vand og sodavand, samt 2 genstande til deltagerne.

Udover tilberedning af ovennævnte retter, er der også sat tid af til at lære om optimal optændning, eksperternes grillteknikker, varmrøgning og valg af den rette grill. Du får således en masse ny viden med dig i bagagen, som du kan tage med hjem og finpudse ved din egen grill.

Find mere info og priser om kurset hos DuGlemmerDetAldrig

Bon-fire 2B – lille gasgrill i rustfrit stål med 2 brændere

Bon-fire er et dansk mærke, og denne lille gasgrill er først og fremmest designet med funktionalitet for øje. Den er lavet i rustfrit stål med et stort låg, hvorpå der er monteret et termometer. Indvendigt er der et fornuftigt grillareal på 50,3 x 49,5 centimeter, hvilket er lidt mere end tilsvarende Char-Broil modeller. Til forskel fra andre små gasgriller, leveres Bon-fire 2B med 2 separate riste, som hver fylder halvdelen af grillarealet.

Den ene grillrist er således en klassisk rist i rustfrit stål, mens den anden er en robust plade i porcelænsemaljeret stål. Det betyder at du både kan grille over åbne flammer, hvilket er bedst til eksempelvis bøffer, eller på varmeplade, hvilket er nyttigt ved mere fedtholdigt kød som risikerer at danne flammer.

Den lille Bon-fire 2B gasgrill har et skab i bunden, hvor du kan opbevare dit tilbehør. De to sideborde er desuden sammenklappelige, og der er kroge til ophængning af udstyr.

Gasforbruget ligger på op til 8,5 kw/t såfremt begge brændere er tændt.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 8,5 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Bon-fire 2B gasgrill hos Coop

Rösle No. 1 G60 – lille rund gasgrill med 2 ringbrændere

Rösle No. 1 G60 er en lille kugleformet gasgrill med en overraskende stor kapacitet. Den er designet med 2 ringbrændere, så på trods af at det er en rund gasgrill, har du stadig mulighed for at grille ved indirekte varme.

Den lille No. 1 G60 gasgrill har, som navnet antyder, en grillrist med en diameter på 60 centimeter. Dette er rigeligt for de fleste, da pladsen gør det muligt at tilberede med til 3-4 personer ad gangen. Ifølge producenten er grillen i stand til at nå temperaturer fra 120 til 300 grader, hvilket kan reguleres med betjeningspanelet og aflæses i termometeret i låget. Låget er desuden fastgjort med et beslag, så det nemt kan vippes op og ned når kødet skal vendes.

Varmen i denne lille gasgrill fordeles ved hjælp af en termoplade, som sidder nede i grillen. Denne plade opvarmes af flammerne, hvorefter varmen fordeles og sendes op til grillristen.

Grillristen er lavet af rustfrit stål, hvilket betyder at den er nem at rengøre og vedligeholde. I modsætning til støbejern er der ikke risiko for at den afskaller ved manglende vedligeholdelse, og så længe du sørger for at holde risten i tørvejr skal den nok holde i mange år.

Gasforbruget ligger på op til 9,4 kw/t såfremt begge brændere er tændt.

Specifikationer:

 • 2 ringbrændere
 • Effekt: 9,4 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering

Se pris på den lille Rösle No. 1 G60 gasgrill  hos Coop

Rösle Buddy G40 – lille gasgrill som kan bruges inde og ude

Roesle-Buddy-G-40-GasgrillDen lille Buddy G40 gasgrill laves af tyske Rösle, som har designet den til brug ude og inde. Placer den under emhætten eller ude i det fri, hvor den kan stå på havebordet eller et sidebord.

Buddy G40 gasgrillen har en enkelt gasbrænder placeret i midten og en grillplade på 37 centimeter i emaljeret støbejern, som sikrer en høj temperatur når du griller bøffer eller lignende. Den har desuden elektronisk tænding og trinløs regulator, så du kan skrue op og ned for blusset efter behov. Der kan både tilkobles små gaspatroner eller almindelige gasflasker, hvilket betyder at du både kan bruge den lille gasgrill på terrassen, altanen, i båden, på stranden eller på skovturen.

I siden er der et integreret opbevaringsrum, som du kan bruge til at opbevare en ekstra gaspatron. Der kan tilkøbes en række forskelligt udstyr, eksempelvis et kuglelåg, så du kan tilberede hele kyllinger eller større stykker kød uden besvær.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering

Se pris på den lille Rösle Buddy G40 gasgrill hos Coop

Outdoorchef City 420 – anmelderrost lille gasgrill til camping

Outdoorchef-City-420-GasgrillDenne lille gasgrill er nyttig til brug på campingferien. Det vurderer magasinet Alt Om Camping, som har haft mulighed for at benytte den i en periode på 8 måneder inden anmeldelsen.

Outdoorchef er et schweizisk mærke og relativt ukendt herhjemme, men de laver ikke desto mindre nogle særdeles gode griller til både gas og kul. City 420 er den mindste gasgrill i deres sortiment, og dermed perfekt til brug på campingturen, på altanen eller i den lille have.

En af de smarte finesser ved den lille City 420 gasgrill er dens tragt-system, som skal forebygge fedtbrande og røgdannelse heraf. Tragten leder nemlig fedtet direkte ned i en beholder i bunden, som nemt kan tømmes efter behov. Og da tragten er 2-delt, kan den øverste vendes alt efter om du ønsker at grille ved direkte eller indirekte varme.

City 420 gasgrillen yder, ifølge Alt Om Camping, 4,3 kw/t. Det er ganske pænt og betyder at den hurtigt bliver varm og giver et flot grillmønster på dit kød.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Effekt: 4,3 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Tragt-system til forebyggelse af fedtbrande

Se pris på den lille Outdoorchef City 420 gasgrill hos KitchenOne

Weber Q1200 – anmelderrost gasgrill til altanen eller stranden

weber-q1200-gasgrillEfterfølgeren til Weber Q120 kommer nu i helt sort design. Den lille Q1200 gasgrill er ideel til altanen, til strandturen eller som supplement til den store grill, og så får den ros hos Living Smart TV for at være perfekt til både brød og grøntsager. Det skyldes selvfølgelig at den ikke afgiver så meget varme som større modeller, men til gengæld bruger den heller ikke særlig meget gas.

Selvom Weber Q1200 er en lille gasgrill, så har den et grillareal på 42,5 x 32 centimeter. Den er fremtillet i USA og har et låg og en bund af aluminium, samt grillrist i porcelænsemaljeret støbejern. Den kraftige grillrist giver et minimalt varmespild når der lægges mad på grillen, og så giver den også flotte striber på dit kød.

Der er på denne model en enkelt brænder i rustfrit stål, som yder op til 2,49 kw/t., og så leveres Q1200 med 2 sammenklappelige sideborde. De er blandt andet nyttige hvis du har brug for krydderier, marinader eller olier mens du griller.

Specifikationer:

 • 1 brænder
 • Effekt: 2,49 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde
 • Termometer i låget

Se pris på den lille Weber Q1200 gasgrill hos Johannes Fog

Weber Q3000 – alsidig lille gasgrill med gode testresultater

Weber-Q3000-GasgrillDen lille Weber Q3000 gasgrill er efterfølger til Q300, som bliver testvinder hos Klikk.no, hvor den vinder over 6 forskellige modeller. Testpanelet vurderede blandt andet at denne gasgrill giver det bedste resultat ved tilberedning af kød, men den er også genial til både fisk og grøntsager.

På trods af beskedne ydermål har denne lille gasgrill et grillareal på hele 65 x 46 centimeter, hvilket er mere end nok for de fleste.

Weber Q3000 er ideel til den store altan eller den lille terrasse, hvor den egner sig bedst til en stationær position. Den kan dog nemt flyttes rundt, da der er monteret hjul på to af benene.

Der kan grilles ved både direkte og indirekte varme på Q3000, som har 2 individuelle brændere. Brænderne kan samlet yde op til 6,35 kw/t hvilket giver et lidt højere gasforbrug end på mindre modeller, men dette kan variere efter hvor meget du har skruet op og om du bruger 1 eller 2 brændere. Den har desuden 2 sideborde, elektronisk tænding og trinløs varmeregulering.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 6,35 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde
 • Termometer i låget

Se pris på den lille Weber Q3000 gasgrill hos Jem & Fix

Weber Spirit Original E-210 – robust lille gasgrill til terrassen

Weber-Spirit-Original-E-210-GasgrillHvis du sværger til Weber og gerne vil have den bedste kombination af pris og størrelse, så er Spirit Original E-210 et rigtig godt køb. E-210 er det lille alternativ til testvinderen E-320, som bliver testvinder hos både Klikk.no og Stiftung Warentest. Forskellen på de to modeller er at E-210 har 2 brændere imod 3 på E-320, og så er sidebrænderen sparet væk på E-210. Den er således et rigtig godt for dig der godt kan undvære sidebrænder, og som ikke behøver et kæmpestort grillareal.

Weber Spirit Original E-210 har et godt grillareal på 52 x 44 centimeter og et højt låg, som gør det muligt at grille større stykker kød eller bøffer ved både indirekte eller direkte varme.

Grillristen er lavet af porcelænsemaljeret støbejern, som holder godt på varmen. Det betyder at kødet får nogle flotte grillstriber, og med det store dobbeltsidede låg med indbygget termometer kan du udnytte varmen effektivt.

Under denne lille gasgrill er der et skab, som kan bruges til opbevaring af udstyr eller gasflaske. Den yder hvad der svarer til 7,75 kw/t, når begge brændere er tændt. På siderne er der i alt 6 holdere til redskaber.

Specifikationer:

 • 2 brændere
 • Effekt: 7,75 kw/t
 • Elektronisk tænding
 • Trinløs regulering
 • Inkl. 2 sideborde

Se pris på den lille Weber Spirit Original E-210 gasgrill hos Bilka

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hus og have. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar