Sengetøj af satinvævet bomuld er særdeles populært, og det med god grund. Følelsen af det glatte og bløde stof øger for de flestes vedkommende komfortniveauet i sengen, og det kan således bidrage til en bedre søvn. Bomuldssatin har desuden alle kvaliteterne ved klassisk vævet bomuld, heriblandt muligheden for at vaske ved høje temperaturer.

Til denne artikel har vi fundet noget af det bedste og lækreste sengetøj i bomuldssatin, og du kan læse mere om alle sættene herunder.

Sinnerup Paisley II – Mønstret sengetøj i smukke farver

Sinnerup Paisley II

Se pris hos Sinnerup

Er du på udkig efter sengetøj, hvor der gerne må være knald på farverne og mønstret, vil Sinnerup Paisley II være en mulighed, der er værd at kigge nærmere på. Der er først og fremmest tale om et smukt mønster med et orientalsk udtryk, og det er muligt at vælge mellem to forskellige farver. Du kan enten vælge sengebetrækket i farven ’Curry’ eller i grøn. Du kan vælge den farve, der vil egne sig bedst til dit soveværelse.

Sengetøjet er meget behageligt at benytte, da det er produceret med 100% bomuldssatin. Du vil derfor opleve, at det er blødt og behageligt at ligge med sengetøjet. På samme tid er sengetøjet meget nemt at tage af og på, da der både er en lynlåsåbning ved hovedpuden og dynen. Du kan altså være sikker på, at sengetøjet bliver på plads i løbet af natten.

Går du meget op i, hvordan dine produkter er produceret, er det værd at bemærke, at Sinnerups Paisley II sengetøj har GOTS-mærket, hvilket betyder, at det følger strenge krav både hvad angår miljø- og arbejdsforhold i produktionen.

 • Materialer: 100% bomuldssatin, 200 TC
 • Farver: Curry og grøn
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm eller 140 x 220 cm.

Sinnerup Lines – Stribet sengetøj i forskellige farver

Sinnerup Lines

Se pris hos Sinnerup

Er du både glad for striber samt flotte farver, vil Sinnerups Lines være et godt bud. Sengetøjet kombinerer både et stribet mønster, samtidig med at det er muligt at vælge mellem forskellige farver. Det vil altså være et godt valg, hvis du er på udkig efter et sengebetræk, der hverken er helt enkelt, men hvor der heller ikke sker for meget. Der er tale om et simpelt mønster med det stribede design, men alt efter hvilken farve, du vælger, får du forskellige udtryk. Du kan vælge mellem farverne Curry, grøn eller blå, så du kan altså vælge den farve, som du tænker, vil passe bedst ind i dit soveværelse.

Sengetøjet adskiller sig fra mange andre på markedet, da det er produceret i 100% økologisk bomuldssatin. Du kan derfor være sikker på, at materialet er af meget af høj kvalitet, hvilket kan være med til at sikre dig en behagelig nattesøvn i et blødt sengebetræk. Du skal heller ikke være nervøs for, at sengetøjet vil rykke rundt i løbet af natten; der er lynlås ved både dyne- og pudebetrækket, så det vil holde sig på plads.

 • Materialer: 100% økologisk bomuldssatin.
 • Farver: Curry, grøn eller blå. 
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm eller 140 x 220 cm

Sinnerup Stripe – Et enkelt og elegant sengebetræk

Sinnerup Stripe

Se pris hos Sinnerup

Sengetøjet fra Sinnerup er et godt valg til dig, der ønsker at give dit soveværelse et enkelt og elegant udtryk. Sengetøjet kombinerer begge elementer de lodrette striber på sengetøjet er et simpelt design, der samtidig ikke er kedeligt at se på. 

Det er et perfekt valg til dig, der ønsker sig sengetøj, der vil kunne passe ind i de fleste soveværelser. Det er på samtidig muligt at vælge lige den farve, der vil passe bedst ind hos dig. Du kan vælge mellem farverne karrygul, mørkegrøn, grøn latte, blå eller mørk grå, og stribernes fremtoning vil være forskellig alt efter hvilken farve, du vælger. Striberne er et godt print, hvis du ønsker sengetøj, hvor der ikke er et iøjnefaldende motiv, men hvor der samtidig ikke kun er én farve på hele sengetøjet. 

Du er med Stripe sengetøjet fra Sinnerup garanteret en behagelig nattesøvn, da materialet er 100% bomuldssatin. Der er altså tale om et meget blødt og behageligt materiale, og med en dyne inden under, er du garanteret en behagelig nat.

 • Materialer: 100% bomuldssatin, 220 TC
 • Farver: Mørk grå, latte, blå, grøn, mørkegrøn og karrygul
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm eller 140 x 220 cm.

Södahl Organic Balance – økologisk sengetøj i moderne farver

Se pris hos Coolshop

Med dette sengesæt i 100% økologisk bomuldssatin kan du sove komfortabelt hele natten lang. Sættet er GOTS- og OEKO-TEX® standard 100-certificeret, hvilket garanterer, at betrækket er fremstillet af de bedste materialer under ordentlige vilkår. Derfor er det også en populær udgave hos Coolshop.

Denne udgave af Södahl Organic Balance er holdt i et sjovt prikket mønster, der på afstand er roligt, men tæt på giver liv til betrækket. Bagsiden er i en mere neutral mørkegrå, mens forsiden er i en flot rødbrun farve.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm

HIP sengetøj IMENA – betræk til dobbeltdyne med knald på farverne

Se pris hos vidaXL

Der er fuld knald på både farver og mønster hos HIP’s serie IMENA, hvilket gør dette sengesæt meget populært hos vidaXL. Både bagside og forside er printet med unikt mønster og sprudlende farvekombinationer i grønne nuancer.

Dette sengesæt er til en dobbeltdyne, der måler 200 x 200 eller 220 cm. Sengetøjet er fremstillet i 100% bomuldssatin, så det er særdeles blødt og komfortabelt hele natten igennem.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 70 cm
 • Mål – dynebetræk: 200 x 200 eller 200 x 220 cm

Borås Cotton Nova sengetøj – elegant i afdæmpet nuance

Se pris hos (Produktet er udgået)

Nova er et flot sengesæt med en ensfarvet bagside og knald på mønsteret på forsiden med et unikt blomsterprint, der er meget populært hos Coop. Dette sengesæt er holdt i en afdæmpet brun nuance, hvor det flotte mønster er inspireret af Art Nouveau med organiske former og natur. Du kan derfor selv bestemme, hvilken side du foretrækker ligger op ad, når du lægger sengetøjet på.

Sengetøjet er med et dynebetræk på 140 x 220 cm, så det er til de ekstra lange dyner.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm
 • Mål – dynebetræk: 140 x 220 cm

Juna Pleasantly Sengetøj – retro-look med blomster

Se pris hos (Produktet er udgået)

Væk minderne fra barndommen og mormors sommerhus med det flotte retro-sengesæt fra Juna. Det er en populær model hos Luxo Living. Printet er inspireret af vintagekjolers smukke blomstermønster, hvilket er blevet til et cool og moderne retro-print. 

Fremstillet i 100% bomuldssatin er sengetøjet let og lækkert mod huden, og det er udstyret med lynlåslukning.

Sættet med pude- og dynebetræk kan fås i enten sennepsgul, grøn eller støvet rød. Bevar farverne bedst ved at vaske sættet på 40o C.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Farver: Sennepsgul, grøn og støvet rød.
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 eller 140 x 220 cm

Turiform Betula sengetøj – naturinspireret print i blå og karrygul

Se pris hos Coop

Få den smukkeste natur ind i soveværelset med dette Betula sengetøj fra Turiform, der er populær hos Coop. Det er printet med et motiv inspireret af birketræet og naturen i blå og karrygule nuancer på en hvid bund.

Betrækket er udført i jacquardvævet bomuldssatin, og både dyne- og pudebetræk har lynlåslukning. Det gør det nemmere at lægge sengetøjet på – og få dyner og puder til at blive i betrækket. Tekstilet er Oeko-Tex-certificeret, så du trygt kan putte dig under sengetøjet.

 • Materialer: 100 % jacquardvævet bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm

Sinnerup Paisley II sengetøj – mønstret og bæredygtigt

Se pris hos Sinnerup

Når kun det bedste er godt nok, så er dette mønstrede sengetøj fra Sinnerup både populært, fremstillet i 100% bomuldssatin og lever op til nogle af de strengeste krav indenfor bæredygtighed i produktionen. Det er dejligt blødt og lækkert med en trådtæthed på 200.

Det flotte mønstrede sengetøj er udstyret med lynlåse i både pude- og dynebetræk. Dermed holdes sengetøjet altid på plads, og du undgår vasketøj i bunden af betrækket, når du vasker det.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Farver: Karrygul eller grøn
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 eller 140 x 220 cm

Sinnerup Stripe sengetøj – flotte striber i smukke nuancer

Se pris hos Sinnerup

Skab ekstra flot blikfang med de flotte og meget populære striber fra Sinnerup i moderigtige nuancer. Dette sengesæt er lavet i 100% bomuldssatin og fås i flere flotte farver. Der er derfor rig mulighed for at give soveværelset et unikt udtryk.

Du kan få dynebetrækket i to forskellige størrelser, henholdsvis 140 x 200 cm eller 140 x 220 cm, så du er sikker på, at tæerne ikke stikker ud. 

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Farver: Mørkegrøn, blå, grøn, latte, karrygul og grå
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 eller 140 x 220 cm

Turistripe – blåt sengetøj med smalle striber

Se pris hos ILVA

Skagerak Nebulosa – helfarvet sengetøj af bomuldssatin

Se pris hos Luxo Living

‘Nebulosa’ betyder stjernehimmel, og det er da også præcis hvad motivet skal forestille på dette lækre sengetøj. Det ses måske ikke så tydeligt på billedet, men på sengetøjet er der små vilkårlige prikker, der skal forestille stjerner. Sengetøjet er af rent økologisk bomuldssatin, og her vist i farven dusty rose. Det fås dog også i andre farver, som du kan se ved at kigge på forhandlerens hjemmeside. Sengetøjet består af både dynebetræk og hovedpudebetræk, og det er designet for Skagerak af All The Way To Paris.

 • Materialer: 100 % økologisk bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm.
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm.

OYOY Dot Asphalt – mørkt sengetøj til børn og voksne

Se pris hos Luxo Living

Dette eksklusive mørke sengetøj af ligeledes fremstillet af bomuldssatin, og det har et fint og diskret mønster bestående af vilkårlige sorte prikker. Idéen er at det skal forestille asfalt, og derfor hedder dette sæt også Asphalt. Sengetøjet er af økologisk bomuldssatin, og det fås i størrelser der passer til både baby, junior og voksne. I det ene hjørne af dynen er påsyet et OYOY-logo.

 • Materialer: 100 % økologisk bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: Flere størrelser
 • Mål – dynebetræk: Flere størrelser

Find mere sort og mørkt sengetøj

CPH Living Kgs. Lyngby – prikket sengetøj med lynlåslukning

Se pris hos Sengetid

Sengetøjet fra CPH Living er særdeles eksklusivt og lækkert, hvorfor det ligeledes er ganske populært. Her er det Kgs. Lyngby-serien vi ser nærmere på, og den fås i flere forskellige farver og størrelser. Heriblandt grå, turkis og hvid. Dynen fås i normal 140×200 størrelse, men kan også fås med 20 centimeter ekstra længde. Der er små prikker på dette sengetøj, som desuden har lynlåsåbninger i både dyne- og hovedpudebetræk.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm.
 • Mål – dynebetræk: Flere størrelser

Södahl Connect – flerfarvet sengetøj med grafiske linjer

Se pris hos Södahl

Det flotte flerfarvede Södahl Connect er et godt eksempel på sengetøj, der både har stramme linjer og et flot design i forskellige nuancer. Sengetøjet er selvfølgelig af satinvævet bomuld, og det er overvejende i blå farvenuancer, men med enkelte linjer i kontrastfarve. Det giver tilsammen et spændende sæt sengetøj, der passer til mange forskellige indretningsstile.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm.
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm.

Södahl Modern Rose – sengetøj af bomuldssatin med blomstermotiver

Se pris hos Södahl

Det elegante Modern Rose-sengetøj af bomuldssatin fremstår flot med de mange blomstermotiver, der er printet i diskrete nuancer. Sengetøjet er gråt med print i grå nuancer, hvilket betyder at det på trods af motiverne fremstår simpelt og eksklusivt. De dæmpede blomstermotiver tilfører dog et strejf af noget naturligt, elegant og charmerende, hvorved det passer perfekt til mange forskellige indretningsstile.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm.
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm.

Sengetøj fra Isabell Kristensen med hvide/lilla blomstermotiver

Se pris hos Coop

Dette smukke sengetøj fra Isabell Kristensen er prydet af blomstermotiver på det hvide satinvævede bomuld. Sengetøjet er således perfekt til det lyst indrettede soveværelse, hvor der ønskes mere åbne og imødekommende farvenuancer. Sættet er af rent bomuldssatin med slanke lilla blomstermotiver på både dyne- og pudebetræk.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm.
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm.

Sengetøj fra Isabell Kristensen med motiver i støvet mint-farve

Se pris hos Coop

Isabell Kristensen har designet mange forskellige typer sengetøj i bomuldssatin, og dette sæt er blot ét ud af mange. Sengetøjet er hvidt med print i støvet mint, som forestiller små blomster. Designet er eksklusivt og kreeret af Isabell Kristensen, og da det er af satinvævet bomuld fremstår overfladen både glat og blød. Der er både print på dyne- og pudebetrækket.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm.
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm.

Descanso sengetøj SUZE – romantik i flere størrelser

Se pris hos (Produktet er udgået)

SUZE-sengetøjet fra Descano er et romantisk og lækkert sengesæt fremstillet i 100% bomuldssatin. Der er trykt et smukt blomsterprint i sarte farver på den ene side, mens den anden side af sengetøjet er ensfarvet i en beige nuance, der gør det populært hos vidaXL.

Du kan få sengesættet SUZE i flere størrelser fra 135 x 200 til 240 x 220 cm. Der er derfor rig mulighed for at finde et sæt, der passer til dine dyner.

 • Materialer: 100 % bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 70 cm
 • Mål – dynebetræk: 135 x 200 til 240 x 220 cm

Art For Living Neverstop sengetøj – kunsttryk i økologisk bomuldssatin

Se pris hos (Produktet er udgået)

Lad kunsten inspirere dine drømme med dette sengesæt med tryk fra det originale maleri “Never Stop” af Vibeke Lerfeldt Bjerker. Printet er farverigt, og derfor er bagsiden af sengetøjet holdt helt ensfarvet i hvid. Sengetøjet er populært hos Sinnerup, hvor det flotte og farvestrålende sengetøj forhandles.

Neverstop er fremstillet i økologisk bomuldssatin, der føles lækkert og blødt mod huden. En smart lynlåslukning på både dyne- og pudebetræk gør det let at lægge sengetøjet på og ordne vasketøjet.

 • Materialer: 100 % økologisk bomuldssatin
 • Mål – pudebetræk: 60 x 63 cm
 • Mål – dynebetræk: 140 x 200 cm

Se vores artikel om: Guide til kugledyner: Sådan vælger du den rette

Denne side er anmeldt af: Frederik E. Madsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar