Hvilket glaskeramisk komfur er bedst? Vi har undersøgt testresultater og anmeldelser og fundet de 3 bedste keramiske komfurer ligenu. Et keramisk komfur har flere fordele: Det er billigt, holdbart og meget enkelt og brugervenligt. Af den grund er de stadig meget populære, og der findes flere gode modeller.

Varmluft giver bedre varmefordeling

Når du er på udkig efter et keramisk komfur, så er det en god idé at vælge et med varmluftovn. De tre komfurer vi anbefaler i denne artikel har alle varmluft.

Med varmluftovn fordeles varmen bedst i hele ovnen, mens en konventionel ovn typisk har varmelegeme i toppen, hvilket betyder at varmefordelingen ikke er jævn i hele ovnrummet. Det betyder med andre ord, at du ikke kan tilberede flere ting samtidig.

Electrolux EKC6051BOW – billigt og bedst i test

electrolux-keramisk-komfur-ekc6051bow
Electrolux EKC6051BOW vinder svensk test af keramiske komfurer hos Råd & Rön og leverer gode resultater i køkkenet.
Bedste pris: 3.680,00 (Elgiganten)

Derfor anbefaler vi Electrolux EKC6051BOW: Det lækre Electrolux komfur bliver bedst i test hos Råd & Rön. Det får generelt gode bedømmelser og prisen er rigtig fornuftig. Komfuret er nemt og enkelt at betjene, og ovnrummet på 74 liter giver masser af plads til madlavning i en almindelig familie.

Om: Dette keramiske komfur er i energiklasse A og har et energiforbrug ved konventionel varme på 0,89 kWh og ved varmluft på 0,91 kWh. Komfuret er hvidt og vinder Råd & Röns test af 6 keramiske komfurer. Ovnrummet er på 74 liter og der er 4 keramiske kogeplader. I bunden er der magasinskuffe til opbevaring af riste og bageplader, ovnlågen er med 3 lag glas for bedre varmeisolering og sikkerhed. Glasset er desuden aftageligt så det nemt kan rengøres. Der medfølger 1 bradepande, 2 bageplader og 1 rist.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • 74 liter ovnrum
 • 0,89 kWh (konventionel varme)
 • 0,91 kWh (varmluft)
 • Restvarmeindikator på kogeplader
 • Børnesikring: 3 lag glas i lågen
 • Aftagelige glas i ovnlågen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gram EKP 12654-92 X – smart komfur med pyrolyseovn

Bedste pris: (AFP: Error loading price from price table) ((AFP: Error loading reseller from price table))

Gram-ekp12654-92x-keramisk-komfur
Gram EKP 12654-92 X er et godt glaskeramisk komfur, der med sin pyrolyseovn kun kræver minimal rengøring. Der er desuden teleskopudtræk og stegetermometer i ovnrummet.
Derfor anbefaler vi Gram EKP 12654-92 X: Hvidevarer fra Gram er kvalitetsmæssigt i klasse med Bosch, Siemens og Electrolux. Du får således meget for pengene, og EKP 12654-92 X er lavet med front af rustfrit stål med smudsafvisende overflade, som passer godt ind i det moderne køkken. Dette komfur anbefales desuden fordi ovnrummet er selvrensende med pyrolysefunktion. Det er et automatisk ovnprogram, som varmer ovnen til 500 grader, hvorved fedt og snavs brændes til et fint lag aske. Kogepladerne betjenes via drejeknapper, som kan trykkes ind når de ikke bruges. Det giver et mere stilrent udseende.

Om: Gram EKP 12654-92 X er et mellemstort glaskeramisk komfur med 66 liter ovnrum. Fronten er udført i rustfrit stål, som passer ind i både moderne og klassiske køkkener.

Den glaskeramiske kogeplade er delt op i 4 zoner, hvoraf de to har kombi-zone til både store og små gryder/pander. Kogezonerne betjenes ved hjælp af drejeknapper, som kan klikkes ind og ud alt efter om de er i brug eller ej. Det giver et stilrent udseende i det minimalistiske køkken. Ovnlågen er med 4 lag glas, som sikrer en lav ydertemperatur. Inderlågen er desuden lavet i ét stykke, så det er nemt at fjerne pletter og stænk. Lågen har desuden soft-close funktion, så den lukker blødt i når du slipper.

Det er desuden værd at nævne at denne ovn har pyrolyserengøring med 3 forskellige programmer. Pyrolyseprogrammet varmer ovnrummet op til 500 grader, så fedt og snavs brændes til et fint lag aske. Dette kan efterfølgende tørres op med en fugtig klud, og ovnrummet er således nemt at renholde.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • 66 liter ovnrum
 • 0,99 kWh (konventionel varme)
 • 0,88 kWh (varmluft)
 • Pyrolyse funktion
 • Stegetermometer
 • Restvarmeindikator på kogeplader
 • Børnesikring: 4 lag glas i ovnlågen
 • Soft-close i ovnlåge

VOSS ELK23020H – funktionelt komfur med smarte funktioner

VOSS-ELK23020HV-Keramisk-Komfur
VOSS ELK23020H er et fint og funktionelt keramisk komfur med stort ovnrum på 72 liter og knapper, der kan trykkes ind og skjules i panelet.
Bedste pris: 4.499,00 (Whiteaway)

Derfor anbefaler vi VOSS ELK23020H: Dette keramiske komfur er en smule billigere end de to andre anbefalede modeller i denne artikel, men du får meget for pengene. Komfuret er positivt anmeldt af flere kunder hos bl.a. Whiteaway og Skousen, hvor en enkelt køber blandt andet roser knapperne, som kan trykker ind i panelet – det letter rengøringen, og giver et stilrent udseende. Vi mener på baggrund af de positive anmeldelser og den fornuftige pris, at dette komfur er et godt køb til dig der søger et funktionelt komfur med et stort ovnrum.

Om: VOSS komfuret er i klassisk hvidmalet design med selvrensende funktion i form af katalyse. Dette betyder, at ovnrummet på 72 liter har en særlig emalje, der aktivt nedbryder fedt og snavs når ovnen er indstillet på over 200 grader. I fronten har du betjeningspanelet, hvor knapperne kan trykkes ind og ud efter behov. Det smarte ved disse knapper er at komfuret bliver nemt at rengøre, og så står tallene på selve drejeknappen, så du ikke skal bukke dig ned for at finjustere ovntemperatur og kogeplader. Alle 4 kogezoner har restvarmeindikator, og der er en god magasinskuffe i bunden af komfuret.

Specifikationer:

 • Energiklasse A
 • 72 liter ovnrum
 • 0,99 kWh (konventionel varme)
 • 0,90 kWh (varmluft)
 • Restvarmeindikator på kogeplader
 • Selvrens med katalyse

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder

Der er ikke foretaget mange komfur tests i Skandinavien, så til denne artikel har vi indsamlet en større mængde forbrugeranmeldelser og undersøgt disse, for at finde ud af hvilke keramiske komfurer der er mest populære og vurderes som de bedste af køberne. Herunder kan du læse mere om de tests af keramiske komfurer, som har haft indflydelse på vores anbefalinger:

 Råd & Rön (25. juni 2014)

I den anerkendte svenske komfur test indgår i alt 6 glaskeramiske komfurer. I den tilhørende artikel konstaterer testpanelet at alle 6 komfurer præsterer meget jævnt på alle parametre, men at et enkelt komfur dumper sikkerhedstesten på grund af for høj temperatur målt på en udvendig overflade. Desuden svinger ovnenes temperaturer både for højt og for lavt for flere af ovnene.

I Råd & Röns komfur test er der blevet lagt vægt på følgende parametre i den endelige bedømmelse:

 • Stegning/bagning 30 %
 • Funktioner 25 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Støjniveau 5 %
 • Sikkerhed 10 %
 • Energiforbrug 10 %

I testen vinder både Electrolux EKC6051BOW og Bosch HCE62213V komfurerne, som begge bliver Bedst i Test. I den anden ende af skalaen er et komfur fra Gorenje, der dumper testen da der måles en ydertemperatur på 96 grader. Temperaturen er høj nok til at forårsage brandskader, hvorfor modellen trækkes ned i den samlede bedømmelse.

Læs også: Induktionskogeplade test – her er de 5 bedste

Læs også: Induktionskomfur test – her er de 6 bedste komfurer med induktion

Denne side er anmeldt af: Sebastian P. Laursen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder.Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar