Kapsel kaffemaskinerne bliver stadig mere populære i de danske hjem, og det er ikke uden grund. Det tager nemlig ikke mere end 30 sekunder at lave en varm kop kaffe, og maskinen kræver stort set ingen rengøring.

Vi har undersøgt en række af de nyeste tests og anmeldelser, for at finde de 5 bedste kapselmaskiner til Nespresso-systemet. Grunden til at vi fokuserer på dette system, er at udvalget af kaffekapsler er rigtig stort og ikke kun begrænset til Nespressos egne varianter. Der er således rigtig god chance for at du kan få dit favoritmærke i en kapseludgave til Nespresso-systemet.

Læs også: Espressomaskine Test

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

 

Dolce Gusto Genio 2 – 88 ud af 100% hos Forbrugerrådet TÆNK


 

Derfor anbefaler vi den: Dolce Gusto Genio 2 er ligeledes blevet kåret som testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK. Her har den modtaget et testresultat på 88 ud af 100%, og den bliver især rost for kvaliteten af espressoen samt brugervenligheden.

Om: Hvis du investerer i Dolce Gusto Genio 2, kan du byde dine gæster på en kop lækker kaffe, uden at du skal investere mange penge i kaffemaskinen. Her får du nemlig en prisvenlig kaffekapselmaskine, som fremstiller en fremragende og intens kop kaffe. 

Du kan ligeledes anvende maskinen til at lave kakao og te, hvilket man normalvis ikke ser i kaffemaskiner i denne prisklasse.
Maskinen er designet med et brugervenligt Play & Select-panel, som gør det let at vælge mellem de mange valgmuligheder. 

Den perfekte maskine til dig, der vil kunne lave lækker kaffe, te eller kakao, men som ikke vil betale flere tusinde kroner for en kaffekapselmaskine.

Dolce Gusto Genio 2 vs. markedet

I testen, foretaget af Forbrugerrådet Tænk, bliver det fremhævet, at denne maskine laver en god kaffe, men at energiforbruget er en smule højere end mange andre populære maskiner, de har testet. I forhold til andre produkter på markedet, scorer denne dog meget højt på brugervenlighed og temperatur.

Specifikationer

 • Vandbeholder: 1 liter
 • Tryk (bar): 15
 • Farve:  Sort
 • ECO-funktion

Nespresso CitiZ & Milk – testvinder skummer mælk og brygger god kaffe


 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – Aftonbladet
 • Topscorer – Vlt.se

Derfor anbefaler vi den: Testpanelerne og køberne er enige: Nespresso CitiZ & Milk er en rigtig god kapsel kaffemaskine med en række nyttige funktioner. Blandt andet har den en velfungerende mælkeskummer, og så er den særdeles let at betjene. CitiZ & Milk kapselmaskinen hører desuden til blandt de billigere modeller, hvilket gør den til et rigtig godt køb for dig der sætter pris på en nem og hurtig kop espresso, latte, cappuccino eller lignende.

Om: CitiZ-serien er velegnet til dig der foretrækker flere typer kaffe, og gerne vil prøve flere forskellige varianter af. Der er nemlig integreret en aeroccino mælkeskummer, og så kan drypristen slås op, hvis du ønsker at brygge kaffen i høje caféglas.

Maskinens “motor” består af en højtrykspumpe på 19 bar, som presser varmt vand igennem den indsatte kapsel og ned i glasset. Dette er med til at sikre at kaffens aromaer blandes bedst muligt, ligesom den særlige crema også frembringes under dette høje tryk. Kapslen isættes ved hjælp af et håndtag, som vippes for at fastgøre den. Herefter brygges kaffen, og når håndtaget igen løftes, bliver den tomme kapsel sendt ned i en beholder til brugte kapsler. I alt er der plads til 10 brugte kapsler i beholderen.

Bag denne kapsel kaffemaskine er der monteret en vandbeholder på 1 liter, hvilket svarer til ca. 7-8 kopper kaffe.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Indbygget mælkeskummer
 • Foldbar koprist
 • Vandtank på 1 liter
 • Autosluk

 

Nespresso Essenza Mini – lille pladsbesparende kapselmaskine


 

Derfor anbefaler vi den: Nespresso Essenza er en smart lille kapsel kaffemaskine i et slankt design, der gør det nemt at placere den hvor pladsen er trang. Faktisk er denne model den mindste i hele Nespresso-kollektionen. På trods af størrelsen klarer den sig godt i test hos Hipster Pixel, og den får ligeledes gode anmeldelser af køberne. Blandt andet roses den for at lave en rigtig god og velsmagende kop kaffe på trods af størrelsen, og det velkendte bryggesystem er som altid nemt og enkelt at anvende. Alt i alt er denne kapselmaskine det perfekte valg for dig der højst har behov for at brygge et par kopper ad gangen, og som sætter pris på dens kompakte størrelse.

Om: Nespresso Essenza Mini er den mindste kapselmaskine i sortimentet, og dermed også modellen med den laveste kapacitet. Vandbeholderen har nemlig plads til 0,6 liter vand, hvilket betyder at du forholdsvis ofte skal påfylde vand hvis du laver mange kopper ad gangen. For dig der typisk laver en enkelt kop et par gange om dagen er 0,6 liter tilstrækkeligt, da du med al sandsynlighed alligevel udskifter vandet dagligt.

Den lille Nespresso Essenza Mini har en vægt på 2,3 kilo og et helt simpelt design, der gør det muligt at placere den på smalle steder. Vandbeholderen sidder dog bagtil, så det skal være muligt at få adgang til denne ligesom det skal være muligt at betjene maskinen fra toppen.

Kapselmaskinen har ikke indbygget mælkeskummer, men den har til gengæld automatisk slukfunktion. Den har desuden et par programmerbare knapper, der bruges til enten espresso eller lungo.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • 2 programmerbare knapper til espresso eller lungo
 • Vandtank på 0,6 liter

 

Testkilder

For at komme til konklusionerne i denne artikel, har vi kigget to anerkendte testmagasiner over skulderen, og sammenholdt deres resultater for at finde frem til de bedste produkter på markedet netop nu.

Aftonbladet (16. december 2016)

I december 2016 testede Aftonbladet 6 forskellige kapselmaskiner med forskellige kapselsystemer. Vi får ikke så meget at vide om hvordan de er blevet testet, men fælles for modellerne er at de får pæne bedømmelser. Nogen klarer sig dog bedre end andre.

I testen er der blandt andet lagt vægt på anvendelse, design og smag. Også her klarer Nespresso-maskinerne sig godt, og Nespresso CitiZ ender med at blive testens vinder.

Nescafé Dolce Gusto Eclipse løber med en købsanbefaling grundet det billigere system, mens Caffitaly Primo S24 anbefales som den hurtigste maskine i testen.

Du kan læse hele testen og finde informationer om alle kapselmaskinerne hos Aftonbladet, hvor der kræves betalt medlemsskab.

Aftonbladet (3. september 2014)

Aftonbladets Plus-sektion foretager løbende test af forskellige produkter. I denne test har de i samarbejde med WiseGuide testet 6 forskellige kapselmaskiner for at finde den bedste.

I testen gøres det klart, at de bedste modeller også er de dyreste. Men en enkelt billig model klarer sig også rigtig godt, og leverer en udmærket espresso. En professionel barista har stået får smagsbedømmelsen, og der er benyttet de espressokapsler, som anbefales af producenten. Derudover er maskinerne testet på hvor lette de er at betjene, rengøre, påfylde og hvilke temperaturer kaffen brygges ved.

Der indgår følgende delkriterier i testen af de 6 kapsel kaffemaskiner:

 • Anvendelse
 • Kapacitet
 • Resultat

I testen bliver den dyre Electrolux Favola Cappucino ELM 5400 bedst i test, da da den leverer den espresso, som smager bedst. På andenpladsen finder vi desuden Nespresso Inissia, som også klarer sig godt og anbefales som et billigt alternativ til det lille behov.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet.

Vlt.se (25. august 2016)

Vestmanlands Läns Tidning, Vlt.se, har i august 2016 foretaget en test af 6 kapselmaskiner. Det drejer sig om 2 Nespresso-systemer, et Dolce Gusto system, et OneCup-system og et Caffitaly-system.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

 • Kvalitet
 • Kapacitet/resultat
 • Brugervenlighed

I testen ender Nespresso Prodigio på en førsteplads med en meget høj samlet bedømmelse, men også Nespresso CitiZ&Milk og Nescafé Dolce Gusto Stelia klarer sig godt. Bosch Tassimo Joy T43 anbefales som bedste køb grundet den lave pris.

Hele testen kan læses gratis hos Vlt.se.

Tænk (14. august 2014)

Forbrugerrådet Tænk er et uafhængigt forbrugermagasin, der sætter en række produkter under luppen, og udfører en række test for at finde frem til de bedste produkter i hver deres kategori.

Deres test af kapsel kaffemaskiner består af 42 forskellige modeller, og her er det tydeligt at Nespresso-systemet faldt i god jord hos testpanelet. Således blev både Nespresso CitiZ & Milk og Nespresso Gran Maestria bedst i test, mens Nespresso Pixie, Maestria og Lattissima+ klarede sig godt og blev topscorere.

Tænk har bedømt de 42 kapselmaskiner ud fra nedenstående kriterier:

 • Brugervenlighed 35 %
 • Kaffekvalitet 25 %
 • Temperatur 15 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Mælkeskummer 10 %
 • Bryggetid 5 %

Du kan læse hele testen ved at oprette et betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (26. februar 2014)

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testede i februar 2014 en række forskellige kapselmaskiner, for at finde frem til de bedste. Der blev i alt testet 53 forskellige modeller, hvilket gør denne test til den største i det nordlige Europa.

I testen bliver maskinerne bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Brugervenlighed 30 %
 • Kaffekvalitet 20 %
 • Bryggetid 15 %
 • Temperatur 15 %
 • Energiforbrug 10 %
 • Mælkeskummer 5 %
 • Manual 5 %

I denne kaffe kapselmaskine test klarer Nespresso CitiZ & Milk sig rigtig godt, og bliver således bedst i test. Nespresso Gran Maestria klarer sig også godt, og Pixie-systemet vurderes af Råd & Rön som godt køb.

Stiftung Warentest (25. september 2013)

Denne kapselmaskine test bærer overskriften “puder mod kapsler”. Det gør den, fordi testen er delt op i to, hvor den ene del indeholder test af kapselmaskiner og den anden af de lidt ældre maskiner til kaffepuder (eksempelvis Senseo-maskinerne).

I denne test er kaffe kapselmaskinerne vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Kaffekvalitet 30 %
 • Bryggetid 30 %
 • Brugervenlighed 25 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

Kigger vi på testskemaet, klarer Nespresso Pixie og CitiZ sig godt på alle parametre, men de er samtidigt blandt de mest støjende maskiner i testen. Kaffens smag og bryggetiden er dog rigtig gode, og du får således en god kaffe på meget kort tid med disse to små maskiner.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

 

Læs også: Kaffemaskine med kværn – 8 maskiner til FRISK kaffe

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Nespresso Gran Lattissima – bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK


 

 

Derfor anbefaler vi den: Denne kapselkaffemaskine er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK. Her har den scoret 89 ud af 100%, og den bliver vurderet som ”meget god”.
I bedømmelsen af produktet skriver Forbrugerrådet således: ”Det er en af de bedste Nespressomaskiner til at lave espressokaffe, og brugervenligheden er i top”.
Udover dette flotte testresultat har Nespresso Gran Lattisima modtaget gode anmeldelser fra forbrugerne, og derfor anbefaler vi denne kapselkaffemaskine.

Om: Med Nespresso Gran Lattissima kan du lave alt fra en flat white til en intens espresso. Kaffemaskinen har en kapacitet på 1,3 liter, og den kan betjenes ved blot ét enkelt tryk på maskinen.
Med denne kaffekapselmaskine kan du lave ni forskellige velsmagende kaffetyper, så du kan byde enhver gæst på dennes foretrukne kaffe.

Maskinen har en aftagelig mælkebeholder, som kan opbevares i køleskabet, når den ikke er i brug. I forlængelse af dette er Nespresso Gran Lattissima nem at rengøre. Den foretager nemlig en automatisk rensning mellem tilberedningerne, hvilket sikrer det bedste resultat.

Nespresso Gran Lattissima vs. markedet

Nespresso Gran Lattissima er den dyreste kaffekapselmaskine i denne testoversigt. Så hvorfor bør du vælge denne? Maskinen adskiller sig særligt fra de andre populære produkter på markedet ved at lave en fantastisk kaffe på kort tid. Herudover fremstiller den hele ni forskellige kaffetyper, hvilket er en sjældenhed, hvad angår kaffekapselmaskiner til hjemmet. Du får helt sikkert værdi for pengene.

Specifikationer

 • Vandbeholder: 1,3 liter
 • Tryk (bar): 19
 • Farve:  Hvid
 • Vægt: 4,3 kilo
 • Automatisk rensning: Ja

Nespresso Lattissima Touch – lækker kapselmaskine med trykfølsomt betjeningspanel


 

 

Derfor anbefaler vi den: Nespresso Lattissima Touch er en smart kapselmaskine, der laver almindelig kaffe og kaffespecialiteter ved tryk på en enkelt knap. Det kan lade sig gøre fordi maskinen har påmonteret en mælkeskummer, som opvarmer og skummer mælken samtidig med at kaffen brygges. Det betyder at du kan lave din yndlingsvariant ved tryk på blot én knap, og du skal ikke efterfølgende stå og tilsætte mælkeskum. Hos både Tænk og Råd & Rön klarer flere Lattissima-modeller sig rigtig godt i test, hvilket også er tilfældet hos Gastromand. Hos sidstnævnte får den 4 ud af 6 stjerner, og roses for at gøre kaffebrygningen til en nem, hurtig og lækker oplevelse.

Om: Nespresso tager skridtet videre med deres Lattissima-maskine, der primært er rettet mod segmentet der godt kan lide at lave forskellige kaffespecialiteter. Kapselmaskinen kan nemlig ved ét tryk lave både espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato og varmt vand, så du ikke skal stå og tilpasse doseringen af kaffe manuelt eller skumme mælken i en beholder ved siden af.

Lattissima gør det også muligt at justere mængden af kaffe og mælk i forhold til dine kopper.Den går således fra 40 milliliter til 110 milliliter kaffe, samt 40 milliliter til 150 milliliter mælk. Den medfølgende mælkebeholder har desuden automatisk rensefunktion og tåler opvaskemaskine.

Den medfølgende vandbeholder har plads til 0,9 liter vand, og mælkebeholderen har plads til 0,35 liter mælk. Der er afkalkningsalarm og automatisk slukfunktion indbygget i maskinen.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Berøringsfølsomme knapper
 • Knap til justering af kaffetype og -mængde
 • Knap til justering af mælkeskum og -mængde
 • Vandtank på 0,9 liter

Nespresso Expert – smart kapselmaskine med app-styring og stor vandtank


 

Derfor anbefaler vi den: Nespresso Expert er en elegant kapselmaskine med stor vandtank på 1,11 liter. Den har kapacitet til mellem 10 og 12 brugte kapsler, og der er kun 2 drejeknapper: En til justering af kopstørrelse og en til justering af kaffens temperatur. Her bør du som regel vælge højeste temperatur, og så får du en god og velsmagende kop kaffe. Nespresso Expert klarer sig generelt rigtig godt i test, og roses generelt for de mange gode egenskaber. Den anbefales således af flere uafhængige testpaneler, og du kan enten styre den ved hjælp af drejeknapperne eller den tilhørende app. Den er således et godt køb for dig, der ønsker en elegant kapselmaskine med de nyeste funktioner.

Om: Nespresso Expert er et nyere system blandt de originale Nespresso-kapselmaskiner, og den fås både i en version med mælkeskummer og en version uden. Her er det Nespresso Expert vi kigger nærmere på.

Nespresso Expert er en forholdsvist stor kapselmaskine i et stilrent design. Her er vandbeholderen placeret i højre side, hvilket betyder at den kan af- og påmonteres uden at du skal flytte rundt på kapselmaskinen. Den rummer desuden 1,11 liter vand, hvilket er mere end andre kapsel kaffemaskiner.

Kapselmaskinen kan kobles til din smartphone ved hjælp af en tilhørende app, der gør det muligt at tjekke din beholdning af kapsler samt styre maskinen på afstand. Der er desuden automatisk slukfunktion, så maskinen slukker automatisk efter 9 minutter.

Specifikationer:

 • Kapselsystem: Nespresso
 • Styring via app til Android/iOS
 • Knap til justering af kaffens temperatur og mængde
 • Vandtank på 1,11 liter

 

Læs også: Kaffemaskine test – her er de 12 bedste

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

2 kommentarer

 1. Linda schou Svar

  Har nu haft fornøjelsen af 3 CiTiz nespressomaskiner og hver gang sker det samme inden for 2-3 år at den ikke mere har tryk til at pressen vand gennem kapslen. Man begrunder det med at det ikke er de originale kapsler der bruges. Hmmmm ????

  • Hej Linda,

   Det lyder meget mærkeligt. Personligt kan jeg ikke se hvordan en uoriginal kapsel skulle kunne ødelægge pumpen i kapselmaskinen, da det er en relativt simpel anordning? Der er jo vitterligt bare tale om en kapsel med alufolie henover, som så perforeres hvorefter der skubbes varmt vand ind igennem en portion malet kaffe.

   Har forhandleren/Nespresso givet noget dokumentation for deres påstand?

Skriv en kommentar