Kabinekufferten eller -tasken er uundværlig, når du rejser med fly. Her skal du nemlig opbevare de vigtigste af dine ejendele på rejsen, såsom vigtige dokumenter, din bærbare computer, skiftetøj, hygiejneartikler og lignende. Det stiller selvfølgelig nogen krav til indretning og holdbarhed, da kabinekufferten både skal være let og tåle alt fra slag, rystelser og måske en regnbyge.

Vi har taget et kig på 7 smarte kabinekufferter og -tasker, som gør din flyrejse nemmere. Se dem alle herunder:

Epic Explorer – kabinetaske med hjul kan også bruges som rygsæk


Epix Explorer fås i flere farver. Klik på billedet og se dem alle hos forhandleren.

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos RejseGear

Derfor anbefaler vi denne kabinetaske: Denne kabinetaske er det perfekte køb, hvis du har behov for at være ekstra mobil på rejsen. Bag en lille åbning gemmer sig et lille teleskophåndtag, og under tasken er der to hjul. Det betyder at du både kan bære Explorer-tasken på ryggen, men også trække den efter dig og altid have den stående i oprejst position i lufthavnen. Der er både plads til din bærbare computer, lidt skiftetøj og hvad du ellers måtte have brug for, og til prisen er den et rigtig godt køb.

Om: Svenske Epic står også bag Explorer-rygsækken, der er den perfekte kabinetaske til dig der ofte er på farten både til fods, på cykel, i toget og i flyet. I et lille rum gemmer der sig et håndtag, som trækkes op ved hjælp af en enkelt teleskopstang. Under kabinetasken er der to hjul og to fødder, så den kan trækkes når du er i lufthavnen og gerne vil give dine skuldre og ryg et hvil.

Kabinetasken er indrettet med et rum til din bærbare computer og andet elektronisk udstyr, samt et større rum til lidt skiftetøj og lignende. Når du bruger den som rygsæk kan du lyne skulderremmene frem, og når den skal trækkes kan skulderremmene lynes væk så de ikke er i vejen. På den måde er det også nemt at anvende rygsækken som indchecket bagage, hvis nu den viser sig at være for står eller for tung i forhold til flyselskabets regler.

Kabinetasken rummer 33 liter og vejer 2,9 kilo, hvilket er i den pæne ende. Vægten presses i sagens natur en smule op, da rygsækken både indeholder skulderremme, hjul, hård plastbund og et teleskophåndtag. Den fås selvfølgelig i mange forskellige farver, som kan ses hos forhandleren.

Opsummering:

 • Størrelse: H54 x B37 x D20 cm.
 • Kapacitet: 33 liter
 • Vægt: 2,9 kilo
 • TSA-lås: Nej
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 2

Find rejsetasken hos RejseGear her.

Epic Phantom – billig letvægter med 4 hjul


Epic Phantom fås i flere farver. Klik på billedet og se dem alle hos forhandleren

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos RejseGear

Derfor anbefaler vi denne kabinekuffert: Epic Phantom er ikke kun let, men også billig. Du får således en god og alsidig letvægter til korte eller lange rejser, hvor bagagen skal være så praktisk som muligt. Epic har desuden gjort mere ud af at tætne denne kabinekuffert, hvilket ses i lynlåsene som har fået en overflade af gummi. Skulle det alligevel gå galt, kan dens interiør afmonteres og vaskes. Alt i alt en rigtig god kabinekuffert til dig, der ønsker en rigtig letvægter med en god og vandtæt skal.

Om: Epic Phantom er en meget let kabinekuffert i et minimalistisk design, der sammen med en simpel indretning bringer den samlede vægt ned på kun 2,3 kilo. For en kabinekuffert af denne størrelse er det meget let, og dette er især en fordel hvis du ønsker at pakke så meget som muligt i din håndbagage. De fleste flyselskaber har nemlig en meget streng øvre grænse for hvor meget din kabinekuffert med indhold må veje, og hvis du overtræder dette kan det blive dyrt og besværligt.

Kabinekufferten er konstrueret med et ydre af polypropylen, som er blevet blødgjort gennem en særlig behandling, der gør det muligt at bringe vægten ned ved at bruge et tyndt lag i skallen. Indvendigt er kabinekufferten todelt på den sædvanlige måde, med opbevaringsrum til bærbar computer og andet elektronik i den ene side, samt skiftetøj i den anden.

Epic Phantom fås selvfølgelig også i mange forskellige farver, som alle kan ses hos forhandleren.

Opsummering:

 • Størrelse: H55 x B40 x D20 cm.
 • Kapacitet: 37 liter
 • Vægt: 2,3 kilo
 • TSA-lås: Ja
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 4

Find rejsetasken hos RejseGear her.

Titan Xenon Deluxe – luksusmodel i simpelt design


Titan Xenon Deluxe fås i flere farver. Klik på billedet og se dem alle hos forhandleren.

Set til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos RejseGear

Derfor anbefaler vi denne kabinekuffert: Titan Xenon bliver testvinder i flere kuffert tests, og den roses for at være både robust, vandafvisende og praktisk i brug. Kabinekufferten har en meget fornuftig indretning hvor alt er opdelt i forskellige rum med lynlås, så intet får lov at ligge og rutsje rundt. Den er således et godt valg for dig der sætter ekstra pris på orden, og ofte rejser både langt og kort.

Om: Titan er en tysk producent af både hard- og softshell kufferter, der spænder fra kabinestørrelse til store trolleys. Fokus er på et mere eksklusivt og stilrent design med gode muligheder for at organisere indholdet, da alting er gemt væk bag lommer med lynlås.

Den har desuden en række praktiske funktioner såsom en meget hårdfør skal med en overflade der er modstandsdygtig overfor ridser, et smart teleskophåndtag og bærehåndtag i både toppen og siden. Den bliver således nem at bære, når du skal op ad trapper eller ind igennem trange passager.

Xenon Deluxe kabinekufferten har plads til 38 liter, og den vejer kun 2,5 kilo. Den fås selvfølgelig også i flere forskellige farver, som du kan se hos forhandleren.

Opsummering:

 • Størrelse: H55 x B38 x D20 cm.
 • Kapacitet: 38 liter
 • Vægt: 2,5 kilo
 • TSA-lås: Ja
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 4

Find rejsetasken hos RejseGear her.

Titan CEO – luksuriøs softcase kabinekuffert


Titan CEO har mange opbevaringsrum. Klik på billedet og se dem alle hos forhandleren.

Set til: 949,00

Køb hos RejseGear

Derfor anbefaler vi denne kabinekuffert: Hvis du rejser ofte og har brug for en alsidig kabinekuffert til både tøj og arbejdsredskaber, er Titan CEO det rette valg. Det er en let softcase kabinekuffert med plads til både tøj og computer, hvilket gør den perfekt til forretningsrejsen. Flere udvendige og indvendige rum gør det desuden muligt at opdele dine personlige ejendele, så de altid er indenfor rækkevidde hurtigt og nemt.

Om: Titan CEO er en luksuriøs softcase kabinekuffert. Den er fremstillet af polyester og har mange forskellige opbevaringsrum udvendigt og indvendigt. Udvendigt har den eksempelvis en frontlomme, som gør det muligt at opbevare genstande der nemt skal kunne tages op og lægges på plads igen. Indvendigt er desuden flere gode rum, der alle kan lukkes med lynlås, samt et stort rum til opbevaring af dit tøj.

Kabinekufferten fra Titan har både håndtag i toppen og i siden, hvilket gør det nemt at løfte den rundt. Den har selvfølgelig også et udtrækkeligt håndtag og 4 hjul, der gør det let at trække kufferten på jævne overflader – eksempelvis i lufthavnen.

Titan CEO vejer kun 2,6 kilo og har plads til 38 liter. Den har TSA-lås ved det store rum.

Opsummering:

 • Størrelse: H55 x B38 x D20 cm.
 • Kapacitet: 38 liter
 • Vægt: 2,6 kilo
 • TSA-lås: Ja
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 4

Find rejsetasken hos RejseGear her.

American Tourister SoundBox – kabinekuffert med udvidelsesmuligheder


Derfor anbefaler vi denne kabinekuffert: American Tourister SoundBox er en smart kabinekuffert til dig, der ønsker masser af plads og god fleksibilitet. Kabinekufferten kan nemlig udvides med 3 centimeter i dybden, så der bliver plads til 6 liter ekstra bagage. Derudover er såvel interiør som eksteriør holdt i et simpelt og minimalistisk design, der er nemt at arbejde med. Alt i alt et rigtig godt valg til dig der søger en fleksibel kabinekuffert.

Om: American Tourister blev grundlagt i 1938 i Rhode Island, USA. Siden har producenten haft meget succes, og i 1993 blev den købt af Samsonite. Men der hvor American Tourister skiller sig ud, er at de primært har rettet deres produkter mod unge og almindelige ferierejsende, der har behov for at opbevare alt fra skiftetøj til bærbar computer og solcreme i kabinekufferten.

SoundBox er en serie af kufferter, der spænder fra den lille kabinekuffert og helt op til den meget store trolley. Den har en ydre skal af polypropylene, der er robust som polycarbonat men også meget let. Den er indrettet med den klassiske opdeling, hvor den ene side har rum med lynlås, eksempelvis til en bærbar computer og andet udstyr, mens den anden side har ét stort rum til skiftetøj, som kan spændes fast under en rem. Den har desuden 4 hjul, teleskophåndtag og bærehåndtag i top og side, så den er nem at løfte og transportere på mange måder.

Kabinekufferten har som standard plads til 35 liter, men ved hjælp af en lynlås kan den udvides til 41 liter. Vær dog opmærksom på at den i udvidet tilstand måske kræves checket ind, afhængigt af flyselskabets regler.

Opsummering:

 • Størrelse: H55 x B40 x D20/23 cm.
 • Kapacitet: 35/41 liter
 • Vægt: 2,6 kilo
 • TSA-lås: Ja
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 4

Find rejsetasken hos SkiftSelv her.

Samsonite OPTIC – rummelig kabinetrolley i robust design


Derfor anbefaler vi denne kabinekuffert: Samsonite OPTIC er til dig der meget ofte er på farten, og har behov for en rummelig kabinekuffert i en ordentlig kvalitet og lav vægt. OPTIC har en simpel og fleksibel rumopdeling og mange praktiske funktioner, der gør den meget anvendelig i en travl hverdag fyldt med rejser.

Om: Samsonite satser primært på dem, der ofte rejser i forretnings øjemed og derfor har brug for en kabinekuffert der kan klare lidt af hvert og tilpasser sig efter forskellige behov. OPTIC-serien er Samsonites bud på en fleksibel kabinekuffert, der kan tilpasses og indrettes efter behov.

Eksempelvis kan de elastiske bånd justeres så de enten kan holde en lille eller stor mængde tøj på plads, og i kabinekuffertens overdel finder du et ekstra rum bag en lynlås. Her kan du eksempelvis lægge din bærbare computer og andre ting, som du gerne vil have adskilt fra resten af indholdet.

Skallen på Samsonites OPTIC kabinekuffert er lavet af polypropylene, som er et elastisk og robust materiale. Den har kapacitet til hele 43 liter, hvilket skyldes den simple indretning. Vægten er desuden helt nede på 2,4 kilo, så det er muligt at pakke meget i kabinekufferten uden at overskride flyselskabets grænser.

Opsummering:

 • Størrelse: H55 x B40 x D20 cm.
 • Kapacitet: 43 liter
 • Vægt: 2,4 kilo
 • TSA-lås: Ja
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 4

Find rejsetasken hos Wupti her.

Epic HDX Hexacore – testvinder med plads til computer og tøj


Derfor anbefaler vi denne kabinekuffert: Epic HDX Hexacore klarer sig rigtig godt hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den bliver bedst i test. Det er en god og robust kabinekuffert som tåler lidt af hvert, og som er nem at manøvrere med i lufthavnen. Den har desuden en smart og praktisk indretning, der gør det muligt at opdele dine ejendele på en nem og overskuelig måde. Læg dertil at kabinekufferten fås til under 1.000 kroner, så har du det perfekte køb til din næste flyrejse.

Om: Epic er et svensk firma, der har specialiseret sig i design af tasker og andet tilbehør til både korte og lange rejser. Fokus er på funktionalitet, men æstetik er også en vigtig del af brandet. Således fås HDX Hexacore mange forskellige farver, som du kan se hos forhandleren. HDX Hexacore er desuden en del af en serie, og udover kabinekufferten kan den også købes i en mellem og en stor udgave, der begge kan bruges til indchecket bagage.

Denne kabinekuffert har en todelt indretning, hvor der i den ene side er plads til computer og andet udstyr, mens der i den anden side er god plads til et par dages skiftetøj. Det hele er pakket ind i en skal af polycarbonat, der lynes og låses med en TSA-godkendt lås.

Kabinekufferten rummer 37 liter og vejer i sig selv 2,6 kilo, hvilket gør den til en letvægter. Den har 4 hjul og et håndtag der kan justeres i 3 højder, samt et enkelt håndtag i toppen af kufferten når den skal løftes op af trapper og lignende.

Opsummering:

 • Størrelse: H55 x B40 x D20 cm.
 • Kapacitet: 37 liter
 • Vægt: 2,6 kilo
 • TSA-lås: Ja
 • Computerlomme: Ja
 • Antal hjul: 4

Find rejsetasken hos RejseGear her.

Kabinekuffertens mål – tjek altid flyselskabets regler

Som udgangspunkt bør du aldrig stole på kuffertproducenternes anprisninger, hvad angår kompatibilitet med flyselskaberne. Det er nemlig flyselskaberne alene der bestemmer hvor stor eller tung din pakkede kabinekuffert må være, og det kan variere lidt fra det ene selskab til det andet.

Derfor er det altid en rigtig god idé at dobbelttjekke med flyselskabets egen hjemmeside, hvis du er i tvivl om din kabinekuffert imødekommer kravene.

Vær også meget påpasselig med hvor mange kilo du pakker i din kabinekuffert, da nogen flyselskaber er skrappe med vægtgrænserne. Oftest ligger vægtgrænsen på mellem 8 og 10 kilo, så for en sikkerheds skyld bør du holde dig omkring de 8 kilo eller anskaffe dig en vægt så du kan tjekke efter.

Se vores artikel om: Gør hverdagen, bilturen eller rejsen mere behagelig med en nakkestøtte

Læs også: Luftmadras guide – her er 18 af de bedste

Denne side er anmeldt af: Jonas E. Damgaard 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Author

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Write A Comment