Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere
Bedste indbygningsovne? Vores vurdering af  topmodeller baseret på test og kundeanmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Bedste indbygningsovne? Vores vurdering af topmodeller baseret på test og kundeanmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejder af research-specialister
Baseret på timers analyse

En god indbygningsovn skal være effektiv og nem at bruge. Du kan vælge mellem en selvrensende pyrolyseovn, eller en ovn uden pyrolyse, som skal rengøres manuelt. Ovne kan have mange forskellige og avancerede funktioner, som en indbygget elektrisk kogebog, der både gør madlavningen nemmere samt selve maden bedre.

Vi har undersøgt testresultater og anmeldelser, og kommer i artiklen med konkrete anbefalinger af indbygningsovne med eller uden pyrolyse.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Vores favorit indbygningsovne

Siemens CM633GBS1S iQ700
Lager

Siemens CM633GBS1S iQ700

Gå til bedste pris
9.296 Kr. hos Homeshop.dk
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte indbygningsovne

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

    1
  • Officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Data og viden om vores læsers præferencer
  • 5
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Siemens CM633GBS1S iQ700
En af kundernes favoritovne

  • 4,5/5 stjerner i kundeanmeldelser på Whiteaway.com

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens CM633GBS1S iQ700 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Ovnen fra Siemens er en kombinationsovn, hvilket vil sige, at den er den perfekte ovn til dig, som gerne vil have det hele, men ikke har specielt meget plads.

Grunde til at købe

  • Smartdisplay med touch panel
  • Blød lukkefunktion
  • Mikrobølgefunktion
  • Ekstra hurtig opvarmningsevne

Grunde til at undgå

  • Intet pyrolyseprogram

Mere om Siemens CM633GBS1S iQ700

Detaljer

  • Dimensioner: 45.5 x 59.5 x 54.8 cm
  • Effekt: 3600 W
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Kapacitet: 45 L
  • Med grill- og varmluftfunktion
  • Bruttovægt: 38,3 kg

Med ovnen fra Siemens får du masser af fleksibilitet. Alt efter hvordan du indstiller din ovn, kan du bruge den til en masse forskellige ting. Ovnen har både en varmluftsfunktion samt flere grillfunktioner. Derudover kan ovnen også bruges som mikrobølgeovn. På denne måde har du rig mulighed for hurtigt at få varmet din mad op eller at tø ting op fra fryseren.

Ovnen er en del mindre end fx ovnen Gorenje BOP747S32X. Dette er der selvfølgelig både fordele og ulemper ved alt efter, hvad ovnen skal bruges til. Hvis du ikke har meget plads, er Siemens CM633GBS1S iQ700 den ideelle løsning til dig. Ovnen er gjort i et lækkert og simpelt design, som de fleste vil synes om.

Bomagasinets vurdering

Vi har sammenlignet Siemens CM633GBS1S iQ700 baseret på eksterne tests, brugeranmeldelser, specifikationer og funktioner. Denne kombiovn er perfekt til dig, der ønsker at have det hele, men har begrænset plads. Med et smart display og touchpanel, soft closing-funktion og mikrobølgefunktion tilbyder denne ovn fleksibilitet til forskellige madlavningsbehov.

En ulempe er, at den mangler et pyrolyseprogram. Men dens kompakte størrelse og slanke, enkle design gør den ideel til små rum.

Alt i alt kan vi varmt anbefale Siemens CM633GBS1S iQ700 på grund af dens alsidighed og praktiske funktioner.

5 ting du skal overveje, før du køber indbygningsovne

  • Kapacitet

    Før du bestemmer dig for den passende kapacitet, anbefales det at måle området i dit køkken, hvor den indbyggede ovn skal placeres. I mindre hjem eller køkkener med begrænset plads er indbygningsovne ofte mere kompakte end konventionelle ovne. Generelt er en ovn med en kapacitet på 35-40 liter passende til 1-2 personer, hvor en ovn med en kapacitet på 40-70 liter er nødvendig, hvis du har en husstand på 3-4 personer. Derudover vil en stor husstand på 5 eller flere personer kræve en ovn med mere end 70 liter.

  • Funktioner

    Indbygningsovne er udstyret med en række funktioner, der gør dem brugervenlige og alsidige til forskellige madlavningsopgaver. Et pyrolyseprogram er en nyttig funktion, fordi programmet gør ovnen selvrensende og dermed nem at vedligeholde. Derudover bør luftvarmesystemet også tages i betragtning. For at opnå en mere ensartet tilberedning har nogle ovne luftvarme med blæser, som driver varm luft rundt om måltidet. Hvis du laver flere ting på én gang i ovnen, kan modeller med et højere og lavere varmeelement være nyttige. Desuden har mange multifunktionsovne automatiske programmer, som gør det nemt at tilberede en række forskellige ting. Endelig bør du tænke på ovnens temperaturindstillinger, da nogle ovne har få indstillinger, mens andre har et stort udvalg, som kan være nyttige til forskellige madlavningsformål. Du kan med fordel kigge efter en ovn med et stort udvalg af temperaturindstillinger og en jævn varmefordeling, hvis du bager meget.

  • Effektkapacitet

    En ovn har typisk brug for 2.000-5.000 watt, men det varierer afhængigt af modellen. Hvis alle andre faktorer er ens mellem to modeller, er en ovn med større wattkapacitet marginalt at foretrække, da den varmer hurtigere op og dermed spilder mindre energi i køkkenet under opstart. Ovnens energieffektivitet er en anden vigtig faktor, og det er værd at bruge tid på at sammenligne de forskellige muligheder, da mange modeller nu fås med energibesparende funktioner.

  • Pris

    Det er vigtigt at have dit budget i tankerne, når du køber en indbygningsovn. Der findes en række billigere modeller på markedet, som koster omkring 2.000 kr., hvor størstedelen opfylder de fleste forbrugeres behov. Er du på udkig efter en mere avanceret model med flere funktioner og større kapacitet, vil de koste lidt mere. Når du skal vurdere prisen på en ovn er kapaciteten, energieffektiviteten, antallet af temperaturindstillinger og brugervenligheden alle funktioner, som du skal overveje, da de vil påvirke prisen.

  • Bruger- og ekspertanmeldelser

    Du kan lære en masse om ovnens brugervenlighed, madlavningskvalitet og eventuelle hyppige problemer fra forbrugeranmeldelser. Ekspertanmeldelser kan derimod give mere specifikke detaljer om ovnens egenskaber, samt hjælpe dig med at sammenligne de forskellige modeller. For at hjælpe dig med at finde modellen, som opfylder dine behov, har vi inkluderet forbruger- og ekspertanmeldelser i artiklen.

FAQ

Fås indbygningsovne i en standardstørrelse?
Indbygningsovne fås i en standardstørrelse blandt flere af producenterne med en bredde på 59,7 cm og en dybde på 56 cm.
Hvordan vælger jeg en indbygningsovn?
Når du skal vælge en indbygningsovn til dit køkken, så skal du være opmærksom på størrelsen. Udover at sørge for, at ovnen har en kapacitet, som passer til din husholdning, skal du også være opmærksom på, at ovnens størrelse passer til pladsen i køkkenet.
Kan jeg udskifte en indbygningsovn?
Du kan uden det store besvær udskifte din indbygningsovn og installere en ny. Du bør dog sørge for at købe en ny indbygningsovn, som har samme mål som den gamle, da du naturligvis er begrænset af pladsen, som du i forvejen har i køkkenet.
Er indbygningsovne sikre at bruge?
Indbygningsovne er ganske sikre at bruge, hvis du formår at bruge dem korrekt. Deres sider bliver ikke specielt varme, hvormed du ikke skal bekymre dig om, at de opvarmer eller decideret smelter nogle af de ting, som står omkring dem.

Hvad er en indbygningsovn?

En indbygningsovn  er en ovn, der er designet til at blive integreret i køkkenmiljøet. Den er et populært valg i moderne køkkener på grund af dens elegante og pladsbesparende design. Indbygningsovne fås i forskellige typer og størrelser og kan betjenes med forskellige energikilder, herunder gas og elektricitet.

En kombiovn er en type indbygningsovn, der kombinerer forskellige funktioner for at give brugeren større alsidighed i køkkenet. Kombiovnens funktioner kan omfatte mikrobølgeovn, grill, varmluft, damp og meget mere. De kan også have forskellige indstillinger og teknologier, der gør det muligt at tilberede et bredt udvalg af madvarer med større præcision og hastighed.

Hvis du er interesseret i at opgradere dit køkken og få mere alsidighed i din madlavning, så kan en kombiovn være den rigtige løsning for dig. Det er en praktisk og pladsbesparende måde at kombinere flere funktioner i en enkelt enhed og få mere ud af dit køkkenudstyr.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Råd & Rön har i august 2018 testet 7 forskellige indbygningsovne. Der er udelukkende tale om modeller uden selvrens, og af samme grund er der primært tale om indbygningsovne i den lavere prisklasse.

I testen er der fokus på følgende kriterier:

  • Bagning og madlavning 30 %
  • Opvarmning 5 %
  • Temperatur 10 %
  • Temperaturstabilitet 5 %
  • Brugervenlighed 20 %
  • Energiforbrug 20 %
  • Støjniveau 5 %
  • Sikkerhed 5 %

Vi erfarer herover, at energiforbrug og brugervenlighed er to vigtige parametre i testen. Derudover er bagning og madlavning selvfølgelig det vigtigste, med en andel på 30 % af den samlede bedømmelse. Hvis bedømmelsen for sikkerhed er lav, trækker det desuden ned i den samlede bedømmelse.

I testen udmærker Bauknecht BAK NN8F IN1 sig, ved at klare sig bedre end de 6 konkurrenter. Dog er der flere af modellerne der samlet set klarer sig godt, men enkelte modeller får også en bedømmelse under middel.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

 

Hos Råd & Rön er 11 indbygningsovne med pyrolyse blevet testet, og resultaterne er offentliggjort i udgangen af oktober 2017. Der er tale om både billige og dyre modeller med forskellige funktioner, og det ses i testresultaterne at pris ikke altid hænger sammen med de praktiske egenskaber.

I testen udgør den samlede bedømmelse følgende delkriterier:

  • Bagning og madlavning 25 %
  • Opvarmning 5 %
  • Temperatur 10 %
  • Temperaturstabilitet 10 %
  • Brugervenlighed 20 %
  • Energiforbrug 20 %
  • Støjniveau 5 %
  • Sikkerhed 5 %

Det bemærkes derudover, at hvis kriterierne for sikkerhed ikke overholdes, begrænses den samlede bedømmelse.

Flere billige ovne klarer sig rigtig godt i testen, men vi ser igen at både Bosch og Siemens placerer sig i toppen med de bedste modeller. Overordnet klarer alle de testede indbygningsovne sig dog godt, og ingen af de testede modeller bedømmes under middel.

Du kan selv få indblik i alle de testede modeller og hvordan de klarede sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Testfakta

Svenske Testfakta har i december 2016 udgivet en ny laboratorietest af 7 indbygningsovne. Alle ovnene har program til selvrens, og befinder sig i den mellemste prisklasse.

I testen er der lagt vægt på følgende kriterier:

  • Varmefordeling 40 %
  • Opvarmning (hastighed og nøjagtighed) 30 %
  • Selvrensfunktion 20 %
  • Energiforbrug 10 %

I testen klarer Siemens HB63A1520S sig bedst, da varmefordelingen, hastigheden og temperaturens nøjagtighed vurderes at være rigtig gode. Bosch HBG673CS1S og Ikea Kulinarisk klarer sig også godt, men her efterlades der altså en lille smule snavs efter end pyrolyseprogram.

Hele testen kan læses gratis hos Testfakta, hvor du kan se på et skema hvordan indbygningsovnene klarer sig i forhold til hinanden.

Stiftung Warentest

Den store tyske testportal foretog i 2012 en test af 16 forskellige indbygningsovne.

Alle ovn modellerne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

  • Madlavning 40 %
  • Betjening 20 %
  • Rengøring 10 %
  • Sikkerhed 15 %
  • Miljø 15 %

I testen klare flere ovnmærker sig godt. De flest er dog produceret med fokus på det tyske marked, hvorfor de ikke er at finde i Danmark. Til gengæld har vi identiske modeller, og testen kan bruges som indikation af hvilke mærker der er bedst.

I toppen af testen klarer flere indbygningsovne sig godt. Blandt andet Miele H 4810 B, Whirlpool AKZ 238 IX, Juno – Electrolux JOB53100X, Neff Mega BM 1542 N, AEG BE3003001M og Bosch HBA23B250. Fælles for alle ovnene er at de opvarmer stabilt og jævnt, ligesom sikkerheden er i orden. Energiforbruget er dog i den lidt højere ende, men stadig acceptabelt.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Se også Indbygningsovn test 2020 – De bedste indbygningsovne ifølge eksperterne skrevet af forbrugsguiden.dk.

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har anmeldt H2265-1B fra Miele og de er begejstrede. De har kigget på fordele og ulemper, og testet ovnens præcision, grill-funktion og hvor nem den er at gøre rent. H2265-1B scorer højt på alle parametre, og har fået en samlet rating på 83%.

Anmeldelsen er udgivet: september 2019

Du kan se anmeldelsen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme