En eltandbørste kan være et godt redskab, hvis du vil sikre korrekt og ensformig tandbørstning hver gang. Fordelen er nemlig at den laver bevægelserne for dig, så du kun skal sørge for at bevæge eltandbørsten rundt mellem alle tænderne. Derudover bliver tandbørstningen mere dybdegående, og med den effektive tandbørstning kan du bedre forebygge plak og bakteriebelægninger på tænderne.

Vi har igennem flere år indsamlet testresultater, anmeldelser og brugerbedømmelser, for at finde de bedste eltandbørster. På baggrund af dette vurderer vi at Oral-B Pro 6000 er den bedste eltandbørste, fordi den vinder flere nye tests og generelt får positive bedømmelser af brugerne. Derudover mener vi at Philips Sonicare HealthyWhite er et godt køb på grund af de gode egenskaber og den fornuftige pris.

Opsummering – her er vores anbefalinger

I vores opsummering finder du vores bud på, hvilke eltandbørster der er bedst netop nu. Vi baserer dette på en kombination af positive testresultater og gode brugerbedømmelser.

Oral-B Pro 6000

Bedste eltandbørste for de fleste

Denne eltandbørste er det bedste valg for de fleste. Den har en masse smart tilbehør og er særdeles effektiv i brug.

Bedste pris: 1.499,95

Køb hos hw-homeware

 • Testvinder – Test.de
 • Testvinder – Klikk.no
 • Topscorer – Tek.no

Vi vurderer at Oral-B Pro 6000 er det bedste valg for de fleste. Den klarer sig nemlig godt i test og får mange positive brugerbedømmelser. Generelt roses den blandt andet for at være effektiv og brugervenlig, og det medfølgende tilbehør er nyttigt til husstanden med op til 4 personer.

Philips Sonicare HealthyWhite

Bedste lavpris-model

Denne eltandbørste er formentlig det bedste valg for dig, der ønsker en billig model uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Bedste pris: 496,00

Køb hos Wupti

 • Testvinder – Tænk

Philips Sonicare HealthyWhite er den bedste billige eltandbørste netop nu. Den er testvinder hos Tænk og roses generelt af køberne på tværs af flere platforme, hvilket giver anledning til at anbefale den som et rigtig godt køb. Den har de mest gængse basisfunktioner som 2-minutters timer med 30-sekunders intervalsignal, og det indbyggede lithium-batteri giver en særdeles lang brugstid per opladning.

Oral-B Pro 6000 – smart testvinder med godt tilbehør

Oral-B-Pro-6000-Eltandboerste-2

 • Testvinder – Test.de
 • Testvinder – Klikk.no
 • Topscorer – Tek.no

Oral-B Pro 6000 bliver bedst i test hos både Klikk.no og Test.de, hvor testpanelet blandt andet roser eltandbørsten for at rengøre tænderne effektivt og for det gode tilbehør.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.499,95 kr. 0,00 kr. 1.499,95 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Oral-B Pro 6000: Denne eltandbørste klarer sig rigtig godt i test hos norske Klikk.no og tyske Stiftung Warentest (Test.de), hvor testpanelerne blandt andet vurderer rengøringsevnen og materialekvaliteten til at være rigtig god. Det medfølgende tilbehør kan måske virke voldsomt, men både den trådløse SmartGuide og rejsetasken er uundværlig for dig, der ønsker optimal tandbørstning og nem transport ved rejser. Pro 6000 kan desuden kobles til en Oral-B App, så du kan følge med i hvor godt du børster dine tænder. Alt i alt er dette sæt et rigtig godt køb til førstegangskøberen eller til børnene, der skal lære at børste tænderne ordentligt.

Om: Oral-B Pro 6000 hører til Oral-B’s SmartSeries, som blandt andet har Bluetooth og dermed indbygget mulighed for at følge tandbørstningen via en app til smartphone eller tablet. Med appen kan du således optimere tandbørstningen og få nogle gode guidelines til om du børster for hårdt, for blødt og om du børster længe nok. Der kan anvendes forskellige oscillerende børstehovedet til denne eltandbørste, hvor rengøringssystemet er bygget op omkring 3D-bevægelser: Oscillering, rotering og pulsering. Hovedet pulserer 40.000 gange og roterer 8.800 gange i minuttet. Hvis du køber denne elektriske tandbørste medfølger en ladestation med opbevaring til børstehovedet, et ekstra sæt børstehoveder (inkl. 1 CrossAction, 1 Dyb børstning, 1 3D Hvid og 1 Følsom børstning), en rejsetaske og en trådløs SmartGuide, som er et lille display der overvåger og optimerer din tandbørstning.

Håndtaget er selvfølgelig vandtæt og kan skylles under vand, og Braun estimerer batteriets holdbarhed til 10 dages børstning, eller hvad der svarer til 40 minutter.

Specifikationer:

 • 40 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • Tilbehørspakke med SmartGuide og rejsetaske
 • Bluetooth-forbindelse
 • Kan tilkobles app
 • Op til 8.800 rotationer/min.
 • Op til 40.000 pulseringer/min.
 • Inkl. 4 børstehoveder

Philips Sonicare HealthyWhite – testvinder med lang batteritid

 • Testvinder – Tænk

Philips Sonicare HealthyWhite er bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, og samtidig er det en billig eltandbørste med lang batteritid. Den er således et rigtig godt køb for de fleste.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
496,00 kr. 0,00 kr. 496,00 kr. Til butik »
495,00 kr. 0,00 kr. 599,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Oral-B Pro 2: Den billige Philips Sonicare HealthyWhite eltandbørste klarer sig rigtig godt i test, og fås til kun cirka 500 kroner på nettet. Den er således et oplagt valg for de fleste, da den også har lang batteritid på grund af det gode indbyggede lithium-batteri. Eltandbørsten er desuden lavet i et simpelt design og har en robust materialekvalitet, hvilket mange købere også bemærker i deres anmeldelser på flere uafhængige websites. Deriblandt Philips’ officielle hjemmeside, hvor 86 % af i alt 38 kunder anbefaler netop denne eltandbørste. Alt i alt er denne eltandbørste således et rigtig godt køb, hvis du ønsker høj ydeevne i en simpel indpakning og til en lav pris.

Om: Philips Sonicare HealthyWhite er en relativt simpel eltandbørste, der alligevel har de mest nødvendige funktioner. Som navnet antyder har eltandbørsten Sonicare-teknologi, hvilket ifølge Philips betyder at den med højfrekvente og glidende bevægelser rengør dybere mellem tænderne og under kanten af tandkødet. Den er desuden udstyret med en 2-minutters timer samt 30-sekunders intervaltimer, så både du og dine børn guides til at optimere tandbørstningen.

Sonicare HealthyWhite har et lithium-batteri indbygget, og ifølge Philips giver det en brugstid på op til 3 uger. Tandbørstningen foregår ved op til 62.000 bevægelser i minuttet, og der medfølger en oplader samt et enkelt ProResults standard børstehoved.

Er du nybegynder med eltandbørste, har denne model også et Easy-start program, der gør det muligt at starte blidt op i løbet af de første 14 tandbørstninger. Dermed øges styrken gradvist, så du kan vænne dig til fornemmelsen i et roligt tempo.

Specifikationer:

 • 84 minutters børstetid pr. opladning
 • 2-minutters timerfunktion med Quadpacer-intervaltimer
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • Op til 62.000 rotationer/min.
 • Inkl. 1 børstehoved

Philips Sonicare DiamondClean – smart elektrisk tandbørste med mange finesser

 • Testvinder – Aftonbladet
 • Testvinder – Klikk.no
 • Testvinder – Tek.no

Philips Sonicare DiamondClean er en avanceret og stilfuld eltandbørste, som blandt andet har trådløs opladning. Den bliver bedst i test hos Klikk.no, Tek.no og Aftonbladet.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
1.194,00 kr. 0,00 kr. 1.194,00 kr. Til butik »
1.521,00 kr. 0,00 kr. 1.521,00 kr. Til butik »
1.521,00 kr. 0,00 kr. 1.521,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Philips Sonicare DiamondClean: Philips er sandsynligvis den største konkurrent til Brauns elektriske Oral-B tandbørster, og med god grund. Den bliver bedst i test hos Klikk.no, Tek.no og Aftonbladet, ligesom den placeres højt hos tyske Stiftung Warentest. I skrivende stund er der desuden hundredvis af anmeldelser på Amazon, hvor bedømmelsen ligger på 4,1 ud af 5 stjerner. Philips Sonicare DiamondClean er udviklet med henblik på kvalitet og stil, og leveres med rejseetui der kan tilsluttes USB-porten så du altid kan oplade din eltandbørste når du er på farten.

Om: Philips Sonicare DiamondClean er en stilfuld eltandbørste med gode testresultater. Den er især velegnet til rejsende og folk på farten, da der medfølger et rejseetui, som kan tilsluttes til USB-porten og oplade eltandbørsten trådløst. Til brug i hjemmet medfølger der et smart glas, hvor den elektriske tandbørste skal placeres når den skal oplade. Tandbørsten har en børstetid som er mere end 3 gange så lang som Oral-B Vitality eltandbørsten – hele 108 minutter, har Tænk målt den til i deres eltandbørste-test. Udover ekstra-udstyret har Sonicare eltandbørsten 5 rengøringsprogrammer og et anderledes pulserende børstehoved, der ligner en almindelig tandbørste.

Specifikationer:

 • 108 minutters børstetid pr. opladning
 • Display med 5 rengøringsprogrammer
 • Op til 31.000 bevægelser/min.
 • 30-sekunders interval-timer hjælper med at fordele tandbørstningen i munden
 • Oplades trådløst i medfølgende glas
 • Rejseetui med USB-oplader medfølger
 • Inkl. 2 børstehoveder

Oral-B Genius 9000 – avanceret testvinder med Bluetooth

 • Testvinder – Testfakta
 • Topscorer – Tek.no
 • Topscorer – MereMobil

Oral-B Genius 9000 klarer sig rigtig godt i uvildig test, hvor den bliver bedst ud af alle testede modeller. Det skyldes bl.a. effektive børsteegenskaber.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
929,00 kr. 0,00 kr. 929,00 kr. Til butik »
929,00 kr. 0,00 kr. 929,00 kr. Til butik »
963,00 kr. 0,00 kr. 963,00 kr. Til butik »
1.379,00 kr. 0,00 kr. 1.379,00 kr. Til butik »
1.499,95 kr. 0,00 kr. 1.499,95 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Oral-B Genius 9000: Dette er topmodellen fra Oral-B, og ifølge testresultaterne er det også en af de bedste elektriske tandbørster på markedet. Således bliver den bedst i test hos Testfakta og ligeledes topscorer hos MereMobil, da den ud fra klinisk vurdering er rigtig god til at fjerne plak og forbedre tandkødets tilstand. Flere købere underbygger dette resultat, da de generelt oplever en følelse af renere tænder og bedre mundhygiejne efter de har købt denne eltandbørste. Og med en pris der ligger under andre topmodeller, er den et af de bedste køb for dig der ønsker en elektrisk tandbørste med rigtig gode egenskaber.

Om: Oral-B Genius 9000 er en ny topmodel med indbygget Bluetooth-kommunikation. Dermed er det muligt at koble den elektriske tandbørste til din smartphone, og der medfølger da også en smartphone-holder der kan sættes på spejlet. Denne fungerer ikke kun som pynt, men gør det muligt ved hjælp af en app at forbedre tandbørstningen. Systemet kaldes for “Position Detection”, og ved hjælp af ansigtsgenkendelse guides du igennem de forskellige tandzoner ligesom der tages tid på hvor længe du børster i hver enkelt zone.

Udover appen med Position Detection, har eltandbørsten også en synlig tryksensor og timer. Tryksensoreren lyser således op når du trykker for hårdt, og timeren gør det muligt at måle om du bruger tid nok på tandbørstningen. Den har desuden 6 indbyggede programmer: Pro Clean til dybdegående rengøring, daglig tandbørstning, tandkødspleje, sensitiv, et hvidgørende program og et program til rensning af tungen. Sidstnævnte lyder måske overflødigt, men det er faktisk en vigtig del af en god mundhygiejne.

I pakken medfølger 4 forskellige børstehoveder så du kan prøve dig frem, en ladestation med opbevaring til 4 børstehoveder, et opladeligt rejseetui og en smartphone-holder.

Specifikationer:

 • 60+ minutters børstetid pr. opladning
 • 6 rengøringsprogrammer
 • Op til 10.500 rotationer/min.
 • Op til 40.000 pulseringer/min.
 • Optimer tandbørstning ved hjælp af app
 • Smartphone holder til spejl medfølger
 • Rejseetui med USB-oplader medfølger
 • Inkl. 4 børstehoveder

Oral-B Pro 2 – topscorer til fornuftig pris

 • Topscorer – Testfakta
 • Topscorer – Tænk

Oral-B Pro 2 er en særdeles fornuftig eltandbørste, der fås til en lav pris og dermed er et godt køb. På trods af prisen medfølger desuden et rejseetui, så du nemt kan medbringe den over alt.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
375,00 kr. 0,00 kr. 375,00 kr. Til butik »
375,00 kr. 0,00 kr. 375,00 kr. Til butik »
375,00 kr. 0,00 kr. 375,00 kr. Til butik »
499,95 kr. 50,00 kr. 549,95 kr. Til butik »
699,00 kr. 39,00 kr. 738,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Oral-B Pro 2: Denne billige eltandbørste klarer sig rigtig godt i test, hvor den hos Testfakta blandt andet roses for at være effektiv mod plak og en bedre tilstand af tandkødet. Den er desuden nem at anvende, og der er noteret en driftstid på 42 minutter hvilket betyder at den kan bruges i over en uge uden opladning. Hos flere uafhængige netbutikker er denne eltandbørste særdeles populær, og den roses blandt andet for at være effektiv og nem at anvende. En af de få men meget nyttige funktioner, er den indbyggede 2-minutters timer. Dermed ved du altid når du har børstet tænderne tilstrækkeligt, og således er den et godt valg til familien med børn.

Om: Oral-B Pro 2 hører til i den billige prisklasse, men ikke desto mindre har den alle de mest nødvendige funktioner. Den passer desuden til de fleste Oral-B børstehoveder, deriblandt CrossAction, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action og mange flere.

Eltandbørsten er en simpel model uden for mange overflødige funktioner, hvilket betyder at den er velegnet for de fleste. Den har desuden 2 indbyggede børsteprogrammer: Daglig tandbørstning og tandkødspleje. Aktiveres 2-minutters timeren, afgives desuden en lyd hver 30. sekund, så du får en indikation af hvor lang tid du har brugt og kan tilpasse børstningen så du kommer rundt i hele munden på bedste og mest effektive vis.

Selvom Oral-B Pro 2 er en billig eltandbørste, medfølger et rejseetui så du nemt kan medbringe den på dine rejser. Dette er blandt andet yderst nyttigt for dig, der ofte er på farten.

Specifikationer:

 • 42 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • Rejseetui medfølger
 • Op til 8.800 rotationer/min.
 • Op til 40.000 pulseringer/min.
 • Inkl. 1 børstehoved

Oral-B AP950 Kids – god eltandbørste til børn

oral-b-ap950tx-stages-eltandboerste

 • Topscorer – Test.de

Oral-B AP950 Kids er en lille eltandbørste velegnet til børn. Den gør det lidt sjovere for børnene at få klaret tandbørstningen, og så klarer den sig godt i tysk test.

Forhandlere Pris Fragt Pris Læs mere
189,00 kr. 29,00 kr. 218,00 kr. Til butik »
249,00 kr. 0,00 kr. 249,00 kr. Til butik »
249,00 kr. 0,00 kr. 249,00 kr. Til butik »
464,00 kr. 0,00 kr. 464,00 kr. Til butik »

Derfor anbefaler vi Oral-B AP950 Kids: Denne elektriske tandbørste er lavet i et sjovt design, som appellerer til børn. Særligt for denne eltandbørste er at den spiller 1 af 16 forskellige melodier, når barnet har børstet tænderne i 2 minutter. På den måde motiveres børnene til at børste tænderne godt og grundigt, hvilket også hjælpes på vej af at de små børstehoveder er designet til små sarte gummer og mælketænder. Eltandbørsten rangeres hos Test.de som en af de bedste elektriske tandbørster til børn, hvor den klarer sig godt på alle parametre. Derudover er den rigtig billig, hvilket gør den til et godt alternativ til de traditionelle børnetandbørster.

Om: Oral-B AP950 Kids er en farverig eltandbørste til børn. Den er topscorer hos Test.de da den klarer sig godt på alle parametre, og batteriet vurderes at holde op til 93 minutter.

Eltandbørsten er nem og behagelig at bruge for børnene, da børstehovedet udelukkende kører fra side til side. Dermed undgår barnet de kraftige vibrationer fra “voksen”-modellerne, som godt kan være lidt ubehageligt. Børstehovedet kører på denne model med 5.600 side til side-bevægelser i minuttet.

Som en ekstra detalje afspiller denne eltandbørste en lille melodi, når der er gået 2 minutter fra eltandbørsten er blevet tændt. Dermed lærer børnene på en sjov måde, hvornår de har børstet tænderne længe nok. Der medfølger et enkelt børstehoved til børn og en ladebase.

Specifikationer:

 • 93 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • Op til 5.600 side til side-bevægelser/min.
 • Inkl. 1 børstehoved

Testkilder

Som led i vores research har vi gennemlæst en række tests af elektriske tandbørster, ligesom vi har undersøgt forbrugeranmeldelser i de store netbutikker. Herunder får du et indblik i de tests, som har haft indflydelse på vores vurderinger:

Tænk (16. april 2018)

Forbrugerrådet Tænk har i april 2018 fornyet deres test af eltandbørster, og den rummer i skrivende stund et større antal testede modeller med forskellige børstehoveder. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilket børstehoved du benytter med de forskellige eltandbørster, hvorfor de er blevet testet med flere forskellige hoveder.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

 • Rengøring af tænder 50 %
 • Batteri 20 %
 • I brug 25 %
 • Støj 5 %

Flere af eltandbørsterne klarer sig rigtig godt i denne test, men der udnævnes kun én testvinder. Der er udelukkende testet eltandbørster fra Oral-B samt Philips.

Hele testen kan læses mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Klikk.no (14. februar 2018)

I denne test har et testpanelet kigget nærmere på 6 elektriske tandbørster. Det drejer sig både om billigere og dyrere modeller, og testen er afviklet af tandlæge Kine-Lee Fuglesang.

I den praktiske del af testen er de elektriske tandbørster afprøvet 3 minutter hver på deres normale hastighed. Efterfølgende er det ved hjælp af plaktabletter blevet undersøgt hvor effektive de forskellige tandbørster har været.

Som en del af den samlede bedømmelse er der kigget på:

 • Børsteresultat
 • Virkning på tandkødet
 • Støj og vibrationer
 • Design
 • Praktiske detaljer

I testen erfares det, at to eltandbørster skiller sig ud fra resten. Det drejer sig om Oral-B Pro 6000 Smartseries og Philips Sonicare DiamondClean, som begge får testens højeste bedømmelse på 6 ud af 6. I den anden ende af skalaen finder vi 3 eltandbørster hvoraf 2 er fra Colgate og 1 er fra Jordan, og de får alle 3 en middelmådig bedømmelse på 3 ud af 6.

Hele testen kan læses gratis hos Klikk.no.

Testfakta (31. oktober 2017)

Testfakta har i oktober 2017 offentliggjort en test af 4 premium-eltandbørster, der udmærker sig ved at være de mest populære producenters flagskibe. Testen er baseret på følgende kriterier:

 • Virkning på plak og tandkød 70 %
  • Reduktion af plak 70 %
  • Forbedring af tandkødets tilstand 30 %
 • Ergonomi og brugervenlighed 20 %
 • Batterikapacitet 10 %

I forbindelse med testen blev der indkøbt 25 af hver model, og disse er efterfølgende sendt til det uafhængige franske laboratorium ved navn Eurofins ATS. Testpanelet bestod af i alt 92 testpersoner fordelt over fire grupper, som har testet eltandbørsterne i løbet af 28 dage. De har alle gennemgået kliniske undersøgelser for at vurdere effekten ved brug af de elektriske tandbørster, og derudover har de vurderet ergonomien, brugervenligheden, batterikapaciteten og opladningstiden. Holdbarheden er ligeledes blevet vurderet.

Testens vinder blev Oral-B Genius 9000, som alt i alt klarede sig meget godt. De tre andre testede modeller klarede sig også fint, og ingen af dem fik deciderede dumpekarakterer.

Du kan læse hele testen gratis og få et dybere indblik i alle de testede modeller, ved at klikke dig ind på Testfaktas svenske hjemmeside.

MereMobil (14. marts 2017)

Test af Oral-B Genius 9000.

MereMobil har i marts 2017 indkøbt og testet Oral-B Genius 9000.

I testen gennemgås følgende punkter:

 • Hvad indeholder pakken
 • Det kan den
 • Batteriet
 • Tandlægens vurdering før/efter
 • Appens funktioner

Ifølge tandlægens vurdering gav eltandbørsten markant renere tænder, og appen virker til at være sjov at anvende. Det er desuden positivt at eltandbørsten sørger for at man børster tænderne i den anbefalede tid.

Appen vurderes dog også til hurtigt at blive kedelig, tandbørsten gemmer ikke data – det gør appen, og holderen til børstehovederne kræver hyppig rengøring.

Oral-B Genius 9000 ender med en karakter på 5 ud af 6 stjerner.

Du kan læse hele testen gratis hos MereMobil.

Tek.no (31. januar 2017)

Tek.no har i januar 2017 testet 7 billige eltandbørster, da opgaven var at finde frem til den bedste budgetmodel.

Som en del af den praktiske test er der blandt andet brugt plaktabletter, som farver tænderne røde på områder hvor der har dannet sig plak. Det betyder at eltandbørsternes effektivitet kan testes med disse, og dertil kigges der nærmere på de enkelte modellers funktioner.

I denne test klarer Philips Sonicare HX6511 sig bedst, og derfor bliver den testens vinder. Ydermere anbefales Jordan Clean TB-60 som testens vinder, mens Oral-B Pro 600 findes på sidstepladsen da den er ubehagelig at anvende. Det skyldes kraftige vibrationer og en ifølge testpanelet dårlig konstruktion.

Du kan læse hele testen og se hvordan de 7 modeller klarer sig ved at gå til Tek.no og læse hele artiklen. Den er tilgængelig uden oprettelse af medlemsskab.

Tek.no (27. januar 2017)

I denne test er der fokus på de dyre elektriske tandbørster til over 1.000 norske kroner, og Tek.no har i alt testet 5 forskellige modeller.

Hver eltandbørste er blevet testet med plaktabletter, der fungerer som markører for deres evne til at børste tænderne rene. De markerer nemlig områderne med rød farve, så det tydeligere ses om eltandbørsterne er effektive eller ej.

I testen klarer Philips Sonicare Diamondclean sig bedst, men både Philips Sonicare Flexcare og Oral-B Genius 9000 er med i opløbet og får ligeledes meget gode bedømmelser. Faktisk klarer alle fem testede modeller sig godt i denne test, hvilket vidner om at pris og kvalitet hænger sammen når det angår elektriske tandbørster.

Hele testen kan læses hos Tek.no, hvor du har gratis adgang til alle artiklerne.

Stiftung Warentest – Test.de (25. februar 2016)

Stiftung Warentest er blandt de mest troværdige testmagasiner i Tyskland, og de producerer nogle særdeles omfattende test med mange produkter i hver kategori. I deres eltandbørste test har kigget på hele 44 forskellige eltandbørster, som løbende er blevet testet i 2013, 2014 og 2016.

Alle eltandbørsterne er blevet testet for hvor rent de børster ligesom de skal være brugervenlige, holdbare og fortrinsvis energivenlige. Der er naturligvis lagt mest vægt på selve rengøringsevnen, som er det vigtigste kriterie.

I denne test vægtes kriterierne således:

 • Rengøringsevne 60 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Holdbarhed, miljø 10 %

Også i denne test ender Oral-B Vitality Precision Clean på førstepladsen, og roses for at være den eltandbørste der giver det bedste resultat. Selve håndteringen af den trækker dog lidt ned, hvilket til dels skyldes den lave drifttid pr. opladning. Oral-B Professional Care og Philips Sonicare DiamondClean klarer sig rigtig godt i testen. Braun Oral-B Pro 6000 bliver bedst i test i 2016, ligesom Braun Oral-B Kids klarer sig bedst blandt eltandbørster til børn.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Aftonbladet (21. december 2015)

Hos svenske Aftonbladet er seks forskellige eltandbørster blevet testet i samarbejde med Wise Guide, som har stået for den praktiske test. Prisklassen for de elektriske tandbørster er fra 500 til 2.700 svenske kroner.

I testen er det blevet undersøgt hvor nemme de forskellige modeller er at bruge, hvilke funktioner de har og hvor godt de børster. Eltandbørsterne er derefter blevet vurderet og sammenlignet, for at give overblik over hvordan de klarer sig i forhold til hinanden.

Følgende delkriterier indgår i den samlede bedømmelse af hver model:

 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Kvalitet

I testen klarer den dyre Philips Sonicare DiamondClean HX9372/04 sig så godt at den blivet bedst i test. Det gør den blandt andet fordi den er let at anvende og robust bygget. Modellen giver indtryk af at være lavet i kvalitetsmaterialer, og den rummer mange smarte funktioner – eksempelvis trådløs opladning i det medfølgende glas eller rejseetuiet, og så giver den et godt og rent resultat ved hver børstning. Testpanelet savner faktisk kun en tryksensor i denne model. Oral-B Pro 7000 er testens dyreste eltandbørste, og den ender på en andenlads. Her er det teknologien der er i fokus, og den har blandt andet seks forskellige børsteprogrammer og mulighed for at følge tandbørstningen via en app til din smartphone.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Klikk.no (25. juni 2015)

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har testet 6 eltandbørster, og konkluderer i deres test, at selvom du vælger den dårligst bedømte model, så passer du bedre på dine tænder ved at vælge en eltandbørste, sammenlignet med den manuelle tandbørste.

Testen er foretaget af en tandlæge, som har vurderet eltandbørsterne efter tre minutters tandbørstning på den enkelte models standardhastighed. Herefter har hver deltager i testen fået en plaktablet, for at kunne undersøge hvor godt de enkelte modeller rengør tænderne.

Der er fokus på følgende kriterier i den samlede bedømmelse:

 • Børsteresultat
 • Påvirkning af tandkødet
 • Støj og vibrationer
 • Design
 • Praktiske detaljer

I testen er der især to eltandbørster, der skiller sig ud: Philips Sonicare DiamondClean og Oral B Pro 6000 SmartSeries, som begge får terningkast 6, som er den bedste bedømmelse i testen. Det gør de, fordi de rengør tænderne bedre end de andre modeller, og så er de praktiske og nemme at bruge.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no.

Aftonbladet (30. august 2014)

Den svenske avis Aftonbladet har i august 2014 fået testorganisationen WiseGuide til at teste 6 eltandbørster og finde den bedste.

Testens formål er at finde den elektriske tandbørste, som er lettest at anvende, samtidig med at den giver det bedste børsteresultat. Eltandbørsterne er bedømt ud fra deres brugervenlighed, kvalitet og funktioner. Flere af eltandbørsterne i testen er udstyret med Bluetooth, hvilket skulle forbedre børsteoplevelsen, men ifølge WiseGuide er teknologien ikke helt “moden”, og derfor er det ikke særlig praktisk eller brugbart.

Philips FlexCare Platinum HX9112/02 ender med at vinde testen, da den giver det bedste resultat. Den får en samlet bedømmelse på 4 ud af 5. “Godt køb” vurderingen går til Oral-B Professional Care 600, som roses for at have et godt håndtag og gode simple funktioner.

Hele testen kan læses hos Aftonbladet mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. januar 2014)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön foretog i starten af 2014 en test af 6 elektriske tandbørster. Formålet med testen er at finde den eltandbørste som er lettest og mest behagelig at bruge, og som giver det bedste resultat. Andre parametre som også er blevet vurderet, inkluderer batteriets levetid, energiforbrug både under opladning og standby, samt holdbarhed, hvor eltandbørsterne testet for deres modstandsdygtighed overfor slag og vand.

Testens vinder bliver Oral-B TriZone 100, som giver den bedste rengøring af tænderne, samtidig med at holdbarheden vurderes at være meget god. Batteriets levetid trækker ned i den samlede bedømmelse, og er målt til ca. 26 tandbørstninger. Opladningstiden fra tomt til fuldt batteri er på næsten 19 timer.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod engangsbetaling af 45 SEK.

Bäst-i-Test.se (2014)

Den svenske testportal har testet 5 eltandbørster. Bag testen står to tandplejere, Ann og Therese, som har fået til opgave at teste og vurdere hvilken elektrisk tandbørste der er bedst.

Alle eltandbørsterne er blevet testet for hvor nemme de er at bruge, samt hvor gode de er til at rengøre tænderne.

Testens vinder er Oral-B Professional Care 5500 Triumph, men Philips Sonicare DiamondClean er også en god eltandbørste, lyder det i testen.

Icakuriren (25. februar 2013)

8 eltandbørster er blevet testet af APL (Apotek Produktion & Laboratorier AB), som har haft til opgave at finde den bedste. Testen er foretaget for forbrugermagasinet Icakuriren.

Eltandbørsterne er blevet vurderet for deres drifttid pr. opladning, børstehovedernes hårdhed og generelle kvalitet. Desuden er brugervenligheden også blevet vurderet, ligesom støjniveau, vibrationer og ergonomi også har spillet ind på den samlede bedømmelse.

Oral-B TriZone 1000 ender med at vinde testen med en samlet bedømmelse på 4. Den roses blandt andet for dens gode greb og den indbyggede tryksensor, som hjælper med en korrekt tandbørstning.

Eltandbørste test – her er de 6 bedste elektriske tandbørster
5 (100%) 1 vote

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar