En eltandbørste kan være et godt redskab, hvis du vil sikre korrekt og ensformig tandbørstning hver gang. Fordelen er nemlig at den laver bevægelserne for dig, så du kun skal sørge for at bevæge eltandbørsten rundt mellem alle tænderne. Derudover bliver tandbørstningen mere dybdegående, og du kan bedre forebygge plak og bakteriebelægninger på tænderne.

Men hvilken elektrisk tandbørste skal du vælge og hvad kan de? Vi har undersøgt test fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, og kommer i denne artikel med 5 konkrete anbefalinger.

Herunder er de 3 eltandbørster, som klarer sig bedst i test:

Philips Sonicare Diamond Clean – smart elektrisk tandbørste med mange finesser

Philips-Sonicare-Diamondclean-Hvid-Eltandboerste
Philips Sonicare Diamond Clean er en avanceret og stilfuld eltandbørste, som blandt andet har trådløs opladning. Den bliver bedst i test hos Klikk.no og Aftonbladet.
Bedste pris: 1.348,00 (Wupti)

 • Testvinder – Aftonbladet
 • Testvinder – Klikk.no
 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi Philips Sonicare Diamond Clean: Philips er sandsynligvis den største konkurrent til Brauns elektriske Oral-B tandbørster, og med god grund. Den bliver bedst i test hos Klikk.no og Aftonbladet, ligesom den placeres højt hos både Tænk og tyske Stiftung Warentest. I skrivende stund er der desuden hundredvis af anmeldelser på Amazon, hvor bedømmelsen ligger på 4,5 ud af 5 stjerner. Philips Sonicare Diamond Clean er udviklet med henblik på kvalitet og stil, og leveres med rejseetui der kan tilsluttes USB-porten så du altid kan oplade din eltandbørste når du er på farten.

Om: Philips Sonicare Diamond Clean er en stilfuld eltandbørste med gode testresultater. Den er især velegnet til rejsende og folk på farten, da der medfølger et rejseetui, som kan tilsluttes til USB-porten og oplade eltandbørsten trådløst. Til brug i hjemmet medfølger der et smart glas, hvor den elektriske tandbørste skal placeres når den skal oplade. Tandbørsten har en børstetid som er mere end 3 gange så lang som Oral-B Vitality eltandbørsten – hele 108 minutter, har Tænk målt den til i deres eltandbørste-test. Udover ekstra-udstyret har Sonicare eltandbørsten 5 rengøringsprogrammer, og et anderledes pulserende børstehoved, der ligner en almindelig tandbørste.

Specifikationer:

 • 108 minutters børstetid pr. opladning
 • Display med 5 rengøringsprogrammer
 • Op til 31.000 bevægelser/min.
 • 30-sekunders interval-timer hjælper med at fordele tandbørstningen i munden
 • Oplades trådløst i medfølgende glas
 • Rejseetui med USB-oplader medfølger
 • Inkl. 2 børstehoveder
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.348,00 kr. 0,00 kr. 1.348,00 kr. Til butik »

Oral-B Pro 6000 – smart testvinder med godt tilbehør

Oral-B-Pro-6000-Eltandboerste-2
Oral-B Pro 6000 bliver bedst i test hos Test.de, hvor testpanelet blandt andet roser eltandbørsten for at rengøre tænderne effektivt og for det gode tilbehør.
Bedste pris: 1.019,00 (Wupti)

 • Testvinder – Test.de

Derfor anbefaler vi Oral-B Pro 6000: Denne eltandbørste klarer sig rigtig godt i test hos tyske Stiftung Warentest, hvor testpanelet blandt andet vurderer rengøringsevnen og materialekvaliteten til at være rigtig god. Det medfølgende tilbehør kan måske virke voldsomt, men både den trådløse SmartGuide og rejsetasken er uundværlig for dig, der ønsker optimal tandbørstning og nem transport ved rejser. Pro 6000 kan desuden kobles til en Oral-B App, så du kan følge med i hvor godt du børster dine tænder. Alt i alt er dette sæt et rigtig godt køb til førstegangskøberen eller til børnene, der skal lære at børste tænderne ordentligt.

Om: Oral-B Pro 6000 hører til Oral-B’s SmartSeries, som blandt andet har Bluetooth og dermed indbygget mulighed for at følge tandbørstningen via en app til smartphone eller tablet. Med appen kan du således optimere tandbørstningen og få nogle gode guidelines til om du børster for hårdt, for blødt og om du børster længe nok. Der kan anvendes forskellige oscillerende børstehovedet til denne eltandbørste, hvor rengøringssystemet er bygget op omkring 3D-bevægelser: Oscillering, rotering og pulsering. Hovedet pulserer 40.000 gange og roterer 8.800 gange i minuttet. Hvis du køber denne elektriske tandbørste medfølger en ladestation med opbevaring til børstehovedet, et ekstra sæt børstehoveder (inkl. 1 CrossAction, 1 Dyb børstning, 1 3D Hvid og 1 Følsom børstning), en rejsetaske og en trådløs SmartGuide, som er et lille display der overvåger og optimerer din tandbørstning.

Håndtaget er selvfølgelig vandtæt og kan skylles under vand, og Braun estimerer batteriets holdbarhed til 10 dages børstning, eller hvad der svarer til 40 minutter.

Specifikationer:

 • 40 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • Tilbehørspakke med SmartGuide og rejsetaske
 • Bluetooth-forbindelse
 • Kan tilkobles app
 • 8.800 roterende bevægelser
 • 40.000 pulserende bevægelser
 • Inkl. 4 børstehoveder
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.019,00 kr. 0,00 kr. 1.019,00 kr. Til butik »
1.499,95 kr. 0,00 kr. 1.499,95 kr. Til butik »

Oral-B TriZone – funktionsrig og bedst i svensk test

Oral-B-Trizone-2000-Eltandboerste
Oral-B TriZone udråbes i svenske Råd & Röns eltandbørste-test som den bedste elektriske tandbørste. Den har rigtig god rengøringsevne og vurderes at være meget holdbar.
Bedste pris: 579,00 (Wupti)

 • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Oral-B TriZone: Oral-B TriZone vinder testen af elektriske tandbørster hos svenske Råd & Rön, og placerer sig højt i samlet bedømmelse hos Amazon, hvor 85 forbrugere i skrivende stund har givet den 4,5 af 5 stjerner i gennemsnit. TriZone eltandbørsten har desuden indbygget tryksensor, som lyser op hvis du trykker for hårdt. Det er en god måde at sikre dine tænder mod for hård tandbørstning. TriZone har 2 programmer, et “Daily clean” program og et “Gum care” program, og børstehovedet minder mest af alt om en almindelig tandbørste, bortset fra at det pulserer frem og tilbage i forskellig retning.

Om: Denne elektriske tandbørste vinder test hos svenske Råd & Rön, og roses hos Icakuriren (hvor den også vinder) for at have et godt greb og en god tryksensor. Den frembringer 8.800 bevægelser pr. minut og 40.000 pulseringer, og har to børsteprogrammer, hvilket giver dig mulighed for at vælge imellem “Daily clean” eller “Gum care”. Tryksensoren giver et tydeligt rødt lys hvis du trykker for hårdt, og ligesom på Philips Sonicare giver den en lyd for hver gang der er gået 30 sekunder – så du kan dele munden op i 4 “afdelinger”, og børste hver afdeling i 30 sekunder, så du opnår de anbefalede 2 minutters tandbørstning.

Specifikationer:

 • Ca. 60 minutters børstetid pr. opladning
 • 2 rengøringsprogrammer
 • Op til 40.000 pulseringer/min.
 • Op til 8.800 oscileringer/min.
 • 30-sekunders interval-timer hjælper med at fordele tandbørstningen i munden
 • Inkl. stander med oplader
 • Inkl. 1 børstehoved
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
579,00 kr. 0,00 kr. 579,00 kr. Til butik »
991,00 kr. 0,00 kr. 993,00 kr. Til butik »

Oral-B Professional Care – simpel og billig topscorer

Oral-B-pro650duo-Eltandboerste
Oral-B Professional Care er en klassisk og meget billig elektrisk tandbørste. Den er topscorer hos både Tænk og Test.de.
Bedste pris: 389,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Test.de

Derfor anbefaler vi Oral-B Professional Care: Eltandbørsten er af den helt klassiske type, og den er meget enkel at bruge. Den fås til en utroligt lav pris, og får en rigtig god bedømmelse hos både Tænk og Råd & Rön, ligesom den i skrivende stund har mange positive anmeldelser hos Amazon. Det er en rigtig god eltandbørste til førstegangskøberen, der vil teste om en elektrisk tandbørste er sagen.

Om: Oral-B Professional Care er en simpel og billig eltandbørste. Den er topscorer hos Tænk og Test.de, da den giver et godt resultat, og så er den nem at bruge. Børstehovedet er af den runde CrossAction type, og hovedet pulserer 20.000 gange i minuttet og roterer 8.800 gange i minuttet. Til denne elektriske tandbørste medfølger der en ladesokkel og et ekstra håndtag, så to personer kan børste samtidig. Håndtaget er vandtæt og kan skylles under vand, og du får ca. 30 minutters tandbørstning per opladning ifølge Tænks test af elektriske tandbørster.

Specifikationer:

 • 34 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • 8.800 roterende bevægelser
 • 20.000 pulserende bevægelser
 • Inkl. 2 børstehoveder
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
389,00 kr. 0,00 kr. 389,00 kr. Til butik »

Oral-B AP950TX Kids – god eltandbørste til børn

oral-b-ap950tx-stages-eltandboerste
Oral-B AP950TX Kids er en lille eltandbørste velegnet til børn. Den gør det lidt sjovere for børnene at få klaret tandbørstningen, og så klarer den sig godt i tysk test.
Bedste pris: 378,00 (Renthjem)

 • Topscorer – Test.de

Derfor anbefaler vi Oral-B AP950TX Kids: Denne elektriske tandbørste er lavet i et sjovt design, som appellerer til børn. Særligt for denne eltandbørste er at den spiller 1 af 16 forskellige melodier, når barnet har børstet tænderne i 2 minutter. På den måde motiveres børnene til at børste tænderne godt og grundigt, hvilket også hjælpes på vej af at de små børstehoveder er designet til små sarte gummer og mælketænder. Eltandbørsten rangeres hos Test.de som en af de bedste elektriske tandbørster til børn, hvor den klarer sig godt på alle parametre. Derudover er den rigtig billig, hvilket gør den til et godt alternativ til de traditionelle børnetandbørster.

Om: Oral-B AP950TX Kids er en farverig eltandbørste til børn. Den er topscorer hos Test.de da den klarer sig godt på alle parametre, og batteriet vurderes at holde op til 93 minutter.

Eltandbørsten er nem og behagelig at bruge for børnene, da børstehovedet udelukkende kører fra side til side. Dermed undgår barnet de kraftige vibrationer fra “voksen”-modellerne, som godt kan være lidt ubehageligt. Børstehovedet kører på denne model med 5.600 side til side-bevægelser i minuttet.

Som en ekstra detalje afspiller denne eltandbørste en lille melodi, når der er gået 2 minutter fra eltandbørsten er blevet tændt. Dermed lærer børnene på en sjov måde, hvornår de har børstet tænderne længe nok. Der medfølger et enkelt børstehoved til børn og en ladebase.

Specifikationer:

 • 93 minutters børstetid pr. opladning
 • Advarselslampe til lavt batteri
 • 5.600 side til side-bevægelser
 • Inkl. 1 børstehoved
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
329,00 kr. 49,00 kr. 378,00 kr. Til butik »

Testkilder

Som led i vores research har vi gennemlæst en række tests af elektriske tandbørster, ligesom vi har undersøgt forbrugeranmeldelser i de store netbutikker. Herunder får du et indblik i de tests, som har haft indflydelse på vores vurderinger:

Stiftung Warentest – Test.de (25. februar 2016)

Stiftung Warentest er blandt de mest troværdige testmagasiner i Tyskland, og de producerer nogle særdeles omfattende test med mange produkter i hver kategori. I deres eltandbørste test har kigget på hele 44 forskellige eltandbørster, som løbende er blevet testet i 2013, 2014 og 2016.

Alle eltandbørsterne er blevet testet for hvor rent de børster ligesom de skal være brugervenlige, holdbare og fortrinsvis energivenlige. Der er naturligvis lagt mest vægt på selve rengøringsevnen, som er det vigtigste kriterie.

I denne test vægtes kriterierne således:

 • Rengøringsevne 60 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Holdbarhed, miljø 10 %

Også i denne test ender Oral-B Vitality Precision Clean på førstepladsen, og roses for at være den eltandbørste der giver det bedste resultat. Selve håndteringen af den trækker dog lidt ned, hvilket til dels skyldes den lave drifttid pr. opladning. Oral-B Professional Care og Philips Sonicare Diamond Clean klarer sig rigtig godt i testen. Braun Oral-B Pro 6000 bliver bedst i test i 2016, ligesom Braun Oral-B Kids klarer sig bedst blandt eltandbørster til børn.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Aftonbladet (21. december 2015)

Hos svenske Aftonbladet er seks forskellige eltandbørster blevet testet i samarbejde med Wise Guide, som har stået for den praktiske test. Prisklassen for de elektriske tandbørster er fra 500 til 2.700 svenske kroner.

I testen er det blevet undersøgt hvor nemme de forskellige modeller er at bruge, hvilke funktioner de har og hvor godt de børster. Eltandbørsterne er derefter blevet vurderet og sammenlignet, for at give overblik over hvordan de klarer sig i forhold til hinanden.

Følgende delkriterier indgår i den samlede bedømmelse af hver model:

 • Brugervenlighed
 • Funktioner
 • Kvalitet

I testen klarer den dyre Philips Sonicare DiamondClean HX9372/04 sig så godt at den blivet bedst i test. Det gør den blandt andet fordi den er let at anvende og robust bygget. Modellen giver indtryk af at være lavet i kvalitetsmaterialer, og den rummer mange smarte funktioner – eksempelvis trådløs opladning i det medfølgende glas eller rejseetuiet, og så giver den et godt og rent resultat ved hver børstning. Testpanelet savner faktisk kun en tryksensor i denne model. Oral-B Pro 7000 er testens dyreste eltandbørste, og den ender på en andenlads. Her er det teknologien der er i fokus, og den har blandt andet seks forskellige børsteprogrammer og mulighed for at følge tandbørstningen via en app til din smartphone.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Aftonbladet Plus.

Klikk.no (25. juni 2015)

Det norske forbrugermagasin Klikk.no har testet 6 eltandbørster, og konkluderer i deres test, at selvom du vælger den dårligst bedømte model, så passer du bedre på dine tænder ved at vælge en eltandbørste, sammenlignet med den manuelle tandbørste.

Testen er foretaget af en tandlæge, som har vurderet eltandbørsterne efter tre minutters tandbørstning på den enkelte models standardhastighed. Herefter har hver deltager i testen fået en plaktablet, for at kunne undersøge hvor godt de enkelte modeller rengør tænderne.

Der er fokus på følgende kriterier i den samlede bedømmelse:

 • Børsteresultat
 • Påvirkning af tandkødet
 • Støj og vibrationer
 • Design
 • Praktiske detaljer

I testen er der især to eltandbørster, der skiller sig ud: Philips Sonicare Diamond Clean og Oral B Pro 6000 SmartSeries, som begge får terningkast 6, som er den bedste bedømmelse i testen. Det gør de, fordi de rengør tænderne bedre end de andre modeller, og så er de praktiske og nemme at bruge.

Du kan læse hele testen gratis hos Klikk.no.

Aftonbladet (30. august 2014)

Den svenske avis Aftonbladet har i august 2014 fået testorganisationen WiseGuide til at teste 6 eltandbørster og finde den bedste.

Testens formål er at finde den elektriske tandbørste, som er lettest at anvende, samtidig med at den giver det bedste børsteresultat. Eltandbørsterne er bedømt ud fra deres brugervenlighed, kvalitet og funktioner. Flere af eltandbørsterne i testen er udstyret med Bluetooth, hvilket skulle forbedre børsteoplevelsen, men ifølge WiseGuide er teknologien ikke helt “moden”, og derfor er det ikke særlig praktisk eller brugbart.

Philips FlexCare Platinum HX9112/02 ender med at vinde testen, da den giver det bedste resultat. Den får en samlet bedømmelse på 4 ud af 5. “Godt køb” vurderingen går til Oral-B Professional Care 600, som roses for at have et godt håndtag og gode simple funktioner.

Hele testen kan læses hos Aftonbladet mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Råd & Rön (22. januar 2014)

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön foretog i starten af 2014 en test af 6 elektriske tandbørster. Formålet med testen er at finde den eltandbørste som er lettest og mest behagelig at bruge, og som giver det bedste resultat. Andre parametre som også er blevet vurderet, inkluderer batteriets levetid, energiforbrug både under opladning og standby, samt holdbarhed, hvor eltandbørsterne testet for deres modstandsdygtighed overfor slag og vand.

Testens vinder bliver Oral-B TriZone 100, som giver den bedste rengøring af tænderne, samtidig med at holdbarheden vurderes at være meget god. Batteriets levetid trækker ned i den samlede bedømmelse, og er målt til ca. 26 tandbørstninger. Opladningstiden fra tomt til fuldt batteri er på næsten 19 timer.

Du kan læse hele testen hos Råd & Rön mod engangsbetaling af 45 SEK.

Tænk (16. januar 2014)

Forbrugerrådet Tænks test af eltandbørster ligner til forveksling den som er foretaget af Råd & Rön, og det er ikke et tilfælde. De får nemlig testet eltandbørsterne på samme laboratorium, og derfor er resultaterne tit ens. Dog kan Tænk have opstillet anderledes kriterier, eller vægtet dem anderledes i forhold til i Sverige. Som det også kan ses, har man hos Tænk udset sig nogle andre eltandbørster i deres test, og således rummer Tænks test altså 7 forskellige elektriske tandbørster.

Testens formål har ligeledes været at finde den bedste eltandbørste, som samtidig skal være nem at bruge. Desuden har holdbarheden også spillet en rolle, og her er testen lidt anderledes end hos Råd & Rön. For man har hos Tænk testet holdbarheden ud fra 6 års simuleret brug, hvor hver eltandbørste har kørt 2.250 omgange.

Bedst i test blev den billige Oral-B Vitality Precision Clean, som giver det bedste resultat samtidig med at den er både nem og billig at bruge. Den får dog lidt kritik for kun at holde 34 minutter på en enkelt opladning, men samlet set er det stadig den bedste eltandbørste ifølge Tænk.

Bäst-i-Test.se (2014)

Den svenske testportal har testet 5 eltandbørster. Bag testen står to tandplejere, Ann og Therese, som har fået til opgave at teste og vurdere hvilken elektrisk tandbørste der er bedst.

Alle eltandbørsterne er blevet testet for hvor nemme de er at bruge, samt hvor gode de er til at rengøre tænderne.

Testens vinder er Oral-B Professional Care 5500 Triumph, men Philips Sonicare Diamond Clean er også en god eltandbørste, lyder det i testen.

Icakuriren (25. februar 2013)

8 eltandbørster er blevet testet af APL (Apotek Produktion & Laboratorier AB), som har haft til opgave at finde den bedste. Testen er foretaget for forbrugermagasinet Icakuriren.

Eltandbørsterne er blevet vurderet for deres drifttid pr. opladning, børstehovedernes hårdhed og generelle kvalitet. Desuden er brugervenligheden også blevet vurderet, ligesom støjniveau, vibrationer og ergonomi også har spillet ind på den samlede bedømmelse.

Oral-B TriZone 1000 ender med at vinde testen med en samlet bedømmelse på 4. Den roses blandt andet for dens gode greb og den indbyggede tryksensor, som hjælper med en korrekt tandbørstning.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar