Med en dampovn får du flere muligheder i køkkenet. Dit kød, dine grøntsager og dit brød bliver både mere lækkert og velsmagende, fordi tilberedningen med damp skåner råvarerne så de ikke tørrer ud. Det betyder at dit kød bliver mere saftigt, dine grøntsager forbliver sprøde og dit brød for et godt bid med en sprød skorpe. Kombinationen af damp og varm luft optimerer nemlig tilberedningsprocessen, så du får det bedste fra begge verdener.

Til denne artikel har vi gennemgået de seneste testresultater og anmeldelser, og kommer i denne artikel med 5 konkrete anbefalinger af de bedste dampovne og kombinationsovne, hvor sidstnævnte fungerer som almindelige ovne der kan tilberede maden ved hjælp af damp.

Siemens CD634GBS1 – rigtig dampovn med gode egenskaber

Siemens-cd634gbs1-Dampovn

Siemens bliver topscorer hos både Tænk og Råd & Rön. Dampfunktionen er rigtig god, og den er et fantastisk supplement til den almindelige ovn.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
5.949,00 5.949,00 Til butik »
5.949,00 5.949,00 Til butik »
5.949,00 5.949,00 Til butik »
6.349,00 6.349,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens CD634GBS1: Denne dampovn klarer sig rigtig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den får topkarakterer for tilberedning af blandt andet fisk, grøntsager og dessert. Denne model har ikke andre funktioner end damp, hvorimod de andre og lidt dyrere modeller har mulighed for at kombinere damp og varmluft. Du kan dog stadig med stor fordel benytte denne dampovn til alle former for fisk og grøntsager, da smag og saft bibeholdes bedre når de dampes.

Om: Siemens CD634GBS1 er en dampovn med en række avancerede egenskaber. Den kan dampe ved temperaturer mellem 30 og 100 grader, og ved forskellige opvarmningsmetoder – heriblandt Damp 100 %, AddedSteam (dampskud til brug ved bl.a. genopvarmning), hævning og optøning. I touchdisplayet kan du få vist temperaturforslag, aktuel temperatur og opvarmningskontrol.

Ifølge Siemens er denne dampovn særdeles børnesikret, da der er børnelås på lågen og en maksimal ydertemperatur på glasset på 40 grader. Der er indbygget en vandtank på 1,3 liter, og så er ovnlågen monteret med softMove ovnlåge, som dæmper lukningen.

Specifikationer:

 • Dampovn
 • 38 liter ovnrum
 • 2,8″ berøringsfølsomt TFT farvedisplay
 • Glaslåge med dæmpet lukning
 • 30-100 grader

Voss IEP770RF – populær og billig ovn med damp

Voss IEP770RF er en god og billig dampovn, der også fungerer som almindelig ovn. Den er populær blandt køberne, og har et ovnrum på 71 liter.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
4.979,00 4.559,00 Til butik »
4.979,00 4.559,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Voss IEP770RFVoss er et af de hvidevaremærker, der normalt klarer sig godt i test. Selvom denne kombinerede dampovn og varmluftsovn ikke indgår i nogle tests, har vi god grund til at vurdere den som et godt køb. Den er nemlig generelt meget populær blandt køberne, og prisen er yderst rimelig. Køberne roser blandt andet denne ovn for at være god, effektiv og brugervenlig, hvilket formentlig er de vigtigste kriterier for de fleste. Med katalytisk selvrens affedtes ovnens indvendige overflader desuden af sig selv, når den er indstillet til mere end 200 grader. Det letter behovet for manuel rengøring, således at du ikke skal bruge unødigt meget tid på dette. Med dampfunktionen har du desuden flere tilberedningsmuligheder, og således er denne ovn et rigtig godt budgetvalg.

Om: Voss IEP770RF er en simpel og billig kombination af dampovn og almindelig varmluftovn, der både er i stand til at levere dampskud, varmluft og konventionel varme. Det betyder at du har mange forskellige tilberedningsmuligheder, alt efter hvad du har behov for.

Af særlige dampfunktioner har ovnen blandt andet SteamBake, som tilfører dampskud under bagning af brød. Det giver en sprød skorpe på brødet, som også bliver mere luftigt indvendigt. Der er desuden integreret stegetermometer, således at du kan måle temperaturen i maden under tilberedningen.

Ovnen har et 71 liter stort ovnrum, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste almindelige husstande. Den har desuden katalytisk selvrens, hvilket er en særlig overfladebelægning der får fedt- og madrester til at forsvinde ved opvarmning til mere end 200 grader.

Der er også på denne model soft-close funktion i lågen, og fronten er overvejende sort med elementer i rustfrit stål. Betjeningspanelet består delvist af berøringsfølsomme knapper samt klassiske drejeknapper, hvor sidstnævnte er de primære knapper til indstilling af program og temperatur.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Berøringsfølsomt betjeningspanel
 • Glaslåge med dæmpet lukning
 • 30-250 grader

ELECTROLUX COC720X

dampovn

Electrolux COC720X er det rette valg for dig, der søger en dampovn med mange forskellige funktioner, som fuldt kan erstatte din normale ovn.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
4.499,00 3.999,00 Til butik »
6.099,00 3.999,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Electrolux COC720X: Dampovnen fra Electrolux er ligeledes en kombineret damp- og varmluftovn, hvilket betyder at den både kan fungere som normal ovn og dampovn. Blandt de mange nyttige funktioner findes blandt andet muligheden for at tilberede sous vide, hvor maden tilberedes ved en konstant lav temperatur i løbet af længere tid. Det er en skånsom tilberedning, som både kan bruges til kød og grøntsager for at opnå et meget præcist resultat. Dampovnen er således et godt valg for dig, der ønsker lidt flere funktioner.

Om: Electrolux COC720X er en dampovn med flere funktioner end normalt. Udover damp har den nemlig også konventionel over- og undervarme, samt varmluft. Der er således flere muligheder for tilberedning med denne dampovn, som også har et stort ovnrum på 71 liter.

Ovnlågen på denne dampovn er desuden til at kunne lukke blødt, og den har desuden damprengøring som løsner fedt og madrester.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Pop ud knapper
 • Glaslåge med dæmpet lukning

Bosch HRG675BS1S – stor multifunktionel ovn med damp og pyrolyse

Bosch HRG675BS1S kan lidt af hvert, og den er således et godt alternativ til en dedikeret dampovn. Ovnrummet er på hele 71 liter, og den har både dampfunktion samt pyrolyse rengøringsprogram. Den er med andre ord en rigtig god hverdagsovn.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
7.739,00 6.929,00 Til butik »
7.739,00 6.929,00 Til butik »
7.929,00 7.929,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Bosch HRG675BS1S: Denne konventionelle ovn kan mange forskellige ting, som er perfekte til husbehov. Eksempelvis har den dampfunktion, som gør det muligt at kombinere damp med et almindeligt ovnprogram, og derudover har den pyrolyse program til hurtig og nem rengøring af ovnrummet. Du slipper således for den hårde manuelle rengøring, hvor der normalt skal skures og skrubbes på alle ovnens indvendige overflader. Pyrolyse programmet brænder al fedt og snavs af, således at der kun skal tørres en fin aske af siderne. Som alternativ til dampovnen er den derfor et godt valg, og mange købere er desuden glade for den. Den roses blandt andet for at være effektiv og nem at anvende, og med et ovnrum på 71 liter er den stor nok til at klare de fleste behov.

Om: Bosch HRG675BS1S ikke bare en dampovn, men derimod en konventionel ovn med mulighed for blandt andet dampskud og varmluft. De mange funktioner kan kombineres på forskellige måder for at opnå den perfekte tilberedning af alt fra brød til kød og kager, og den har i alt 13 programmer indbygget. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp.

Du har mulighed for at indstille temperaturen fra kun 30 grader og op til 300 grader, hvorved tilberedningen kan tilpasses forskellige behov. Under pyrolyserengøringen kan ovnen dog komme op på 500 grader, hvorved fedt og snavs brændes af ovnens overflader. Efterfølgende kan den resterende aske fjernes fra bunden med en fugtig klud.

Betjeningspanelet har et berøringsfølsomt display, hvor der i midten vises den valgte temperatur og program. Ovnrummet er desuden på 71 liter, og ovnen er placeret i energiklasse A+.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Berøringsfølsomt betjeningspanel
 • Pyrolyse rengøringsprogram
 • 30-300 grader

Siemens HR675GBS1S – rummelig ovn med damp og pyrolyse

Siemens HR675GBS1S er en rummelig ovn identisk med Bosch HRG675BS1S, der blandt andet har damp og mulighed for at rengøre med pyrolyse. Det gør den til en god og alsidig hverdagsovn, der tilmed får mange positive anmeldelser.

Forhandler Pris Tilbud Læs mere
6.999,00 7.087,00 Til butik »
6.999,00 7.099,00 Til butik »
8.747,00 8.747,00 Til butik »

Derfor anbefaler vi Siemens HR675GBS1S: Det anbefales af mange at vælge en dampovn, der også kan bruges til mere konventionelle formål – og her er Siemens HR675GBS1S et rigtig godt valg. Den læner sig egenskabsmæssigt tæt op ad en testvindende indbygningsovn i samme serie, men har får du lidt flere funktioner der blandt andet gør den i stand til at tilberede maden ved damp så den holder sig lækker og saftig under hele opvarmningen. Ovnen fra Siemens får flere positive anmeldelser af køberne, der blandt andet roser den for at være nem at anvende, rummelig og effektiv. Derudover er det et meget stort plus at den har pyrolysefunktion, da den således er yderst nem at holde ren. Alt i alt er denne ovn med sine 71 liter et godt alternativ til en fuldblods-dampovn.

Om: Denne dampovn fra Siemens kan kombinere dampen med både varmluft, over-/undervarme og 11 andre programmer. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp, der gør det muligt at tilføre dampskud under opvarmningen, genopvarme ved brug af damp, samt hævning af dej.

Temperaturen i denne ovn går fra kun 30 grader og op til hele 300 grader, men ved pyrolyse-rengøring kommer temperaturen helt op på 500 grader. Dermed brændes al fedt og snavs af ovnens sider, hvorefter det lægger sig som en fin aske der tørres væk med en fugtig klud.

Ved de almindelige ovnprogrammer kommer ovnens front, ifølge Bosch, ikke op på mere end 30 grader. Den vil således forholde sig kølig under brug, hvilket gør den sikker for små børnefingre. Vandtanken er desuden gemt væk under selve betjeningspanelet, der kan løftes op når der skal påfyldes mere vand.

Betjeningspanelet er berøringsfølsomt, og der er en 2,8 tommer TFT-farveskærm der viser hvilket program der er valgt og hvilke funktioner der kan vælges.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Berøringsfølsomt betjeningspanel
 • Pyrolyse rengøringsprogram
 • 30-300 grader

Testkilder

Vi har undersøgt testresultater fra blandt andet Danmark, Sverige og Tyskland, for at finde frem til hvilke dampovne der klarer sig bedst. Herunder kan du gå i dybden med de forskellige test, der alle har haft indflydelse på vores vurderinger i artiklen:

Tænk (2. juli 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i juli 2015 testet 10 forskellige dampovne. Der er tale om 9 dampovne med varmluftfunktion, og en enkelt dampovn uden.

Dampovnene er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 40 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Brugervejledning og brugermanual 15 %
 • Forvarmning 5 %
 • Temperatur nøjagtighed 5 %
 • Temperatur stabilitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Funktioner og tilbehør 5 %

I testen bliver ingen af dampovnene vurderet som bedst i test, hvilket kan skyldes at de seks bedst bedømte modeller klarer sig stort set lige godt. I toppen ligger således Electrolux EOB9956VAX, AEG BS836680SM, Bosch CSG636BS1/01, Electrolux EOB8841WOX, AEG BS831410SM og Electrolux EOB8851AAX, der alle klarer sig rigtig godt på alle parametre i testen. Helt i top ligger Siemens CD634GBS1, men som i Råd & Röns test kan den ikke blive bedst i test, da den ikke har mulighed for at kombinere dampfunktionen med varmluft, som det er tilfældet med resten af modellerne i deres test.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (22. juni 2015)

Det svenske forbrugermagasin testede i juni 2015 en række forskellige dampovne, hvoraf de seks af dem havde mulighed for at kombinere damp med varmluft. I alt blev syv dampovne testet.

Alle dampovnene er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 45 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Forvarmning 5 %
 • Temperatur nøjagtighed 5 %
 • Temperatur stabilitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen ender Siemens CD634GBS1 med at klare sig bedst, men denne model bliver ikke bedst i test, da den udelukkende kan dampe. Den kan således ikke kombinere dampen med andre varmekilder, som det er gældende med de andre dampovne i testen. Electrolux EOB9956VAX ender således med at blive bedst i test, men alle dampovnene klarer sig generelt fint i testen og ender alle med en bedømmelse højere end middel.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Stiftung Warentest (26. januar 2012)

Tilbage i januar 2012 foretog tyske Stiftung Warentest en kombineret test af dampovne til indbygning og en række billigere bordmodeller, der særligt er velegnet til dampning af fisk og grøntsager. Vi fokuserer her på de 9 testede dampovne til indbygning.

Der er fokus på følgende kriterier i testpanelets samlede vurdering:

 • Madlavning 50 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen af de 9 dampovne til indbygning klarer flere af modellerne sig godt. I alt ender tre dampovne med at dele førstepladsen: Bosch HBC24D553, Neff Mega C47D22N0 og Siemens HB24D552. De tre dampovne bliver alle vurderet til at være gode på alle fire testede parametre, hvor det især er på madlavning, at de brillerer. Anderledes ser det ud for AEG KS7415001M, der i denne test skuffer på både betjening og håndtering.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Denne side er anmeldt af: David J. Thygesen Rating 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar