Med en dampovn får du flere muligheder i køkkenet. Dit kød, dine grøntsager og dit brød bliver både mere lækkert og velsmagende, fordi tilberedningen med damp skåner råvarerne så de ikke tørrer ud. Det betyder at dit kød bliver mere saftigt, dine grøntsager forbliver sprøde og dit brød for et godt bid med en sprød skorpe. Kombinationen af damp og varm luft optimerer nemlig tilberedningsprocessen, så du får det bedste fra begge verdener.

Til denne artikel har vi gennemgået de seneste testresultater og anmeldelser, og kommer i denne artikel med 8 konkrete anbefalinger af de bedste dampovne og kombinationsovne, hvor sidstnævnte fungerer som almindelige ovne der kan tilberede maden ved hjælp af damp.

 


Voss IEP770RF – populær og billig ovn med damp

Voss IEP770RF er en god og billig dampovn, der også fungerer som almindelig ovn. Den er populær blandt køberne, og har et ovnrum på 71 liter.

Derfor anbefaler vi Voss IEP770RFVoss er et af de hvidevaremærker, der normalt klarer sig godt i test. Selvom denne kombinerede dampovn og varmluftsovn ikke indgår i nogle tests, har vi god grund til at vurdere den som et godt køb. Den er nemlig generelt meget populær blandt køberne, og prisen er yderst rimelig. Køberne roser blandt andet denne ovn for at være god, effektiv og brugervenlig, hvilket formentlig er de vigtigste kriterier for de fleste. Med katalytisk selvrens affedtes ovnens indvendige overflader desuden af sig selv, når den er indstillet til mere end 200 grader. Det letter behovet for manuel rengøring, således at du ikke skal bruge unødigt meget tid på dette. Med dampfunktionen har du desuden flere tilberedningsmuligheder, og således er denne ovn et rigtig godt budgetvalg.

Om: Voss IEP770RF er en simpel og billig kombination af dampovn og almindelig varmluftovn, der både er i stand til at levere dampskud, varmluft og konventionel varme. Det betyder at du har mange forskellige tilberedningsmuligheder, alt efter hvad du har behov for.

Af særlige dampfunktioner har ovnen blandt andet SteamBake, som tilfører dampskud under bagning af brød. Det giver en sprød skorpe på brødet, som også bliver mere luftigt indvendigt. Der er desuden integreret stegetermometer, således at du kan måle temperaturen i maden under tilberedningen.

Ovnen har et 71 liter stort ovnrum, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste almindelige husstande. Den har desuden katalytisk selvrens, hvilket er en særlig overfladebelægning der får fedt- og madrester til at forsvinde ved opvarmning til mere end 200 grader.

Der er også på denne model soft-close funktion i lågen, og fronten er overvejende sort med elementer i rustfrit stål. Betjeningspanelet består delvist af berøringsfølsomme knapper samt klassiske drejeknapper, hvor sidstnævnte er de primære knapper til indstilling af program og temperatur.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Berøringsfølsomt betjeningspanel
 • Glaslåge med dæmpet lukning
 • 30-250 grader

Se priser og tilbud på Voss IEP770RF her:

 


Bosch HRG675BS1S – stor multifunktionel ovn med damp og pyrolyse

Bosch HRG675BS1S kan lidt af hvert, og den er således et godt alternativ til en dedikeret dampovn. Ovnrummet er på hele 71 liter, og den har både dampfunktion samt pyrolyse rengøringsprogram. Den er med andre ord en rigtig god hverdagsovn.

Derfor anbefaler vi Bosch HRG675BS1S: Denne konventionelle ovn kan mange forskellige ting, som er perfekte til husbehov. Eksempelvis har den dampfunktion, som gør det muligt at kombinere damp med et almindeligt ovnprogram, og derudover har den pyrolyse program til hurtig og nem rengøring af ovnrummet. Du slipper således for den hårde manuelle rengøring, hvor der normalt skal skures og skrubbes på alle ovnens indvendige overflader. Pyrolyse programmet brænder al fedt og snavs af, således at der kun skal tørres en fin aske af siderne. Som alternativ til dampovnen er den derfor et godt valg, og mange købere er desuden glade for den. Den roses blandt andet for at være effektiv og nem at anvende, og med et ovnrum på 71 liter er den stor nok til at klare de fleste behov.

Om: Bosch HRG675BS1S ikke bare en dampovn, men derimod en konventionel ovn med mulighed for blandt andet dampskud og varmluft. De mange funktioner kan kombineres på forskellige måder for at opnå den perfekte tilberedning af alt fra brød til kød og kager, og den har i alt 13 programmer indbygget. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp.

Du har mulighed for at indstille temperaturen fra kun 30 grader og op til 300 grader, hvorved tilberedningen kan tilpasses forskellige behov. Under pyrolyserengøringen kan ovnen dog komme op på 500 grader, hvorved fedt og snavs brændes af ovnens overflader. Efterfølgende kan den resterende aske fjernes fra bunden med en fugtig klud.

Betjeningspanelet har et berøringsfølsomt display, hvor der i midten vises den valgte temperatur og program. Ovnrummet er desuden på 71 liter, og ovnen er placeret i energiklasse C.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Berøringsfølsomt betjeningspanel
 • Pyrolyse rengøringsprogram
 • 30-300 grader

Se priser og tilbud på Bosch HRG675BS1S her:


Siemens HR675GBS1S – rummelig ovn med damp og pyrolyse

Siemens HR675GBS1S er en rummelig ovn identisk med Bosch HRG675BS1S, der blandt andet har damp og mulighed for at rengøre med pyrolyse. Det gør den til en god og alsidig hverdagsovn, der tilmed får mange positive anmeldelser.

Derfor anbefaler vi Siemens HR675GBS1S: Det anbefales af mange at vælge en dampovn, der også kan bruges til mere konventionelle formål – og her er Siemens HR675GBS1S et rigtig godt valg. Den læner sig egenskabsmæssigt tæt op ad en testvindende indbygningsovn i samme serie, men har får du lidt flere funktioner der blandt andet gør den i stand til at tilberede maden ved damp så den holder sig lækker og saftig under hele opvarmningen. Ovnen fra Siemens får flere positive anmeldelser af køberne, der blandt andet roser den for at være nem at anvende, rummelig og effektiv. Derudover er det et meget stort plus at den har pyrolysefunktion, da den således er yderst nem at holde ren. Alt i alt er denne ovn med sine 71 liter et godt alternativ til en fuldblods-dampovn.

Om: Denne dampovn fra Siemens kan kombinere dampen med både varmluft, over-/undervarme og 11 andre programmer. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp, der gør det muligt at tilføre dampskud under opvarmningen, genopvarme ved brug af damp, samt hævning af dej.

Temperaturen i denne ovn går fra kun 30 grader og op til hele 300 grader, men ved pyrolyse-rengøring kommer temperaturen helt op på 500 grader. Dermed brændes al fedt og snavs af ovnens sider, hvorefter det lægger sig som en fin aske der tørres væk med en fugtig klud.

Ved de almindelige ovnprogrammer kommer ovnens front, ifølge Bosch, ikke op på mere end 30 grader. Den vil således forholde sig kølig under brug, hvilket gør den sikker for små børnefingre. Vandtanken er desuden gemt væk under selve betjeningspanelet, der kan løftes op når der skal påfyldes mere vand.

Betjeningspanelet er berøringsfølsomt, og der er en 2,8 tommer TFT-farveskærm der viser hvilket program der er valgt og hvilke funktioner der kan vælges.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Berøringsfølsomt betjeningspanel
 • Pyrolyse rengøringsprogram
 • 30-300 grader

Se priser og tilbud på Siemens HR675GBS1S her:


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Tænk (2. juli 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i juli 2015 testet 10 forskellige dampovne. Der er tale om 9 dampovne med varmluftfunktion, og en enkelt dampovn uden.

Dampovnene er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 40 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Brugervejledning og brugermanual 15 %
 • Forvarmning 5 %
 • Temperatur nøjagtighed 5 %
 • Temperatur stabilitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %
 • Funktioner og tilbehør 5 %

I testen bliver ingen af dampovnene vurderet som bedst i test, hvilket kan skyldes at de seks bedst bedømte modeller klarer sig stort set lige godt. I toppen ligger således Electrolux EOB9956VAX, AEG BS836680SM, Bosch CSG636BS1/01, Electrolux EOB8841WOX, AEG BS831410SM og Electrolux EOB8851AAX, der alle klarer sig rigtig godt på alle parametre i testen. Helt i top ligger Siemens CD634GBS1, men som i Råd & Röns test kan den ikke blive bedst i test, da den ikke har mulighed for at kombinere dampfunktionen med varmluft, som det er tilfældet med resten af modellerne i deres test.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (22. juni 2015)

Det svenske forbrugermagasin testede i juni 2015 en række forskellige dampovne, hvoraf de seks af dem havde mulighed for at kombinere damp med varmluft. I alt blev syv dampovne testet.

Alle dampovnene er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 45 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Forvarmning 5 %
 • Temperatur nøjagtighed 5 %
 • Temperatur stabilitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen ender Siemens CD634GBS1 med at klare sig bedst, men denne model bliver ikke bedst i test, da den udelukkende kan dampe. Den kan således ikke kombinere dampen med andre varmekilder, som det er gældende med de andre dampovne i testen. Electrolux EOB9956VAX ender således med at blive bedst i test, men alle dampovnene klarer sig generelt fint i testen og ender alle med en bedømmelse højere end middel.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Udover det har vi anvendt magasinets test af BOSCH HSG856XC7 for at blive klogere på ovnens egenskaber.

Testen er udført: juni 2019
Du kan læse testen her

Stiftung Warentest (26. januar 2012)

Tilbage i januar 2012 foretog tyske Stiftung Warentest en kombineret test af dampovne til indbygning og en række billigere bordmodeller, der særligt er velegnet til dampning af fisk og grøntsager. Vi fokuserer her på de 9 testede dampovne til indbygning.

Der er fokus på følgende kriterier i testpanelets samlede vurdering:

 • Madlavning 50 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen af de 9 dampovne til indbygning klarer flere af modellerne sig godt. I alt ender tre dampovne med at dele førstepladsen: Bosch HBC24D553, Neff Mega C47D22N0 og Siemens HB24D552. De tre dampovne bliver alle vurderet til at være gode på alle fire testede parametre, hvor det især er på madlavning, at de brillerer. Anderledes ser det ud for AEG KS7415001M, der i denne test skuffer på både betjening og håndtering.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Vi har anvendt mediets test af ovne. Testen er opdateret i 2020 og inkluderer hele 37 ovne. I den store test er samtlige ovne blevet testet af eksperten fra Forbrugerrådet Tænk på parametrene: Funktion, energiforbrug, brugervenlighed, støj og sikkerhed. 

Vi har fremhævet BOSCH HSG856XC7 som scorer 75%. 

Testen er opdateret den: 13. august 2020
Du kan læse testen her

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Vi har anvendt anmeldelsen af Bosch HRG6769S6 for en ekspertvurdering af produktet.

Anmeldelsen er udført: Oktober 2016
Du kan læse anmeldelsen her

Google kundeanmeldelser

Google kundeanmeldelser er en gratis tjeneste, som giver Google mulighed for at indsamle anmeldelser fra virksomheders kunder. Kunderne kan give et produkt 1-5 stjerner og skrive, hvad de synes om det.

Vi har anvendt anmeldelserne af Bosch HRG6769S6 for at få indblik i, hvad køberne synes om produktet.

Du kan læse anmeldelserne her

Siemens

På Siemens egen hjemmeside har kunderne mulighed for at anmelde de produkter, de har købt. Kunderne kan give 1-5 stjerner og tilføje en beskrivelse af deres oplevelse. 

Vi har anvendt anmeldelserne af Siemens HN87G4B6 for at få indblik i, hvad køberne synes om produktet.

Du kan læse anmeldelserne her

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Dampovn test 2020 – Se de bedste dampovne her – Testvinder guide

Se vores artikel om: Æggekoger testoversigt – find den bedste æggekoger


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens HN87G4B6 – alt-i-en kvalitetsovn med god dampfunktion

Siemens HN87G4B6Siemens er en producent som går op i miljøvenlige innovationer. Målet er moderne husholdningsapparater, der bygger på intelligente og visionære ideer. Det er Siemens HN87G4B6 med sine mange funktioner et tydeligt eksempel på.

Derfor anbefaler vi Siemens HN87G4B6: Kombiovnen Siemens HN87G4B6 kommer i et flot og stilrent design. Ovnen kan fungere som både almindelig ovn og mikrobølgeovn. Derudover har den dampfunktion, som er særlig god til at tilberede fisk og grøntsager. På producentens hjemmeside er ovnen blevet anmeldt af mere end 50 brugere. Den scorer 4.9 stjerner ud af 5, hvilket er en rigtig god præstation.

Om: Ovnen er en del af serien Siemens Studioline, der er en eksklusiv serie af hvidevarer. Prisen er høj, men du får et produkt ud over det sædvanlige. Siemens HN87G4B6 vil helt sikkert være noget for dig, der ikke ønsker at gå ned på teknologi. 

Siemens HN87G4B6 har mange interessante funktioner, blandt andet cookControl Plus, der er en indbygget kogebog. cookControl Plus hjælper dig til de rette indstillinger, så din mad bliver tilberedt på den allerbedste måde. Du skal blot vælge retten og indtaste vægten. Derefter klarer ovnen resten for dig. Det er garanti for veltilberedt mad hver gang. Ovnen har TFT-Touchdisplay, der gør det muligt at holde overblikket. Menuen er nem at navigere rundt i, så du hurtigt kan finde det rette program. Med Siemens HN87G4B6 er brugervenligheden i top. 

Når ovnen er meget snavset, rengør du den med automatisk pyrolytisk selvrens. Ovnen låser og varmer op til en meget høj temperatur, der brænder al skidt væk. Herefter tørrer du bunden med en fugtig klud, og den vil skinne som ny.

Bosch HRG6769S6 vs. markedet: Ovnen har indbygget stegetermometer kaldet roastingSensor Plus. Stegetermometret har tre målepunkter, og det giver dig derfor en yderst præcis temperaturmåling. Det giver madretter, brød og kager af den bedste kvalitet. Funktionen er af stor værdi, når du for eksempel skal tilberede kylling eller rosastegt oksefilet.

Specifikationer

 • Producent: Siemens
 • Type: Kombiovn
 • Farve: Sort stål
 • Volumen: 67 L

Fordele

 • Rigtig flot design
 • Fantastisk dampfunktion
 • Nem at anvende
 • Rummelig

Ulemper

 • Kort strømforsyning
 • Du kan ikke se aktuel temperatur på appen – du kan kun sætte den

Bosch dampovn CSG656BS1 – med almindelig varme og damp

Bosch dampovn CSG656BS1Bosch dampovn CSG656BS1 er blevet vurderet med 66 ud af 100% hos det svenske Råd & Rön

Derfor anbefaler vi Bosch CSG656BS1: Den kombinerede varmluft- og dampovn fra Bosch har ganske populær hos forbrugerne. Den har opnået en god vurdering hos Råd & Rön samt gode anmeldelser hos både Elgiganten og Bosch.

Om: Bosch har her en kompakt ovn til indbygning, som både kan fungere som en almindelig ovn og som dampovn. Med en dampovn kan du lave retter, der skal dampes frem for steges eller bages. Det giver for nogle retters vedkommende en lettere tilberedning, så fødevarerne ikke får for meget og for tør varme. Desuden vil maden i mange tilfælde være sundere, når den bliver tilberedt på den måde.
Ovnen er udstyret med en DishAssist, som automatisk kan vælge ovnfunktion, når du vælger en bestemt ret. Der er talrige retter at vælge imellem. Kombi-ovnen fra Bosch er meget nem at gøre ren på grund af dens EcoClean Direct funktion, der er en særlig belægning, der af sig selv absorberer fedt.

Specifikationer:

 • Producent: Bosch
 • Kompakt dampovn til indbygning
 • Materiale: rustfrit stål
 • Energimærke C
 • Volumen: 47 liter
 • Mål: 45,5 x 59,5 x 54m8 cm
 • Vægt: 34 kg
 • Med børnesikring

 

Bosch HRG6769S6 – en dampovn i topkvalitet med hurtig opvarmning

Bosch HRG6769S6Bosch HRG6769S6 er en multifunktionsovn med dampfunktion. 

Derfor anbefaler vi Bosch HRG6769S6:  Ovnen scorer mange point i test på which.co.uk, hvor den får særlig ros for at være meget hurtig til at varme op. Det tager kun lidt over fire minutter at komme til 180° C, så du skal ikke vente længe, før du kan sætte maden i ovnen. På Google har ovnen også fået rigtig gode anmeldelser. Den scorer 4.8 ud af 5 stjerner baseret på mere end 1.400 anmeldelser.

Om: Foruden den imponerende evne til at varme op, er ovnen også god til at sprede varmen. Det betyder, du kan være sikker på, at dit brød er bagt jævnt og har den samme sprøde skorpe over det hele. Endelig er Bosch HRG6769S6 en meget brugervenlig ovn. Du kan følge din intuition, når du skal indstille programmerne, og som det er tilfældet med andre af HomeConnect-ovne, kan du anvende HomeConnect-appen, der gør det muligt at starte og stoppe programmer på afstand. 

Dampovnen Bosch HRG6769S6 har en pyrolysefunktion. Det vil sige, at den er selvrensende. Funktionen fungerer sådan, at ovnen låser og varmer op til mellem 400-500 grader. Ved den temperatur brænder snavset i ovnen til aske. Når rengøringsprogrammet er endt, kan du tørre ovnen med en fugtig klud. Under og efter rengøringen er det vigtigt, du lufter godt ud, da dampene fra rensningen ikke er sunde at indånde.

Bosch HRG6769S6 vs. markedet: Bosch HRG6769S6 gør det rigtig godt på mange parametre, men den er ikke fantastisk. Der er enkle ting, som trækker lidt ned. Blandt andet er temperaturen ikke helt præcis. I test er temperaturen i gennemsnit 7-8° C højere, end den er indstillet til. Det er noget, du skal være opmærksom på, så du ikke risikerer, at maden brænder på.

Med Bosch HRG6769S6 følger bageplade, ovnrist og universalpande.

Specifikationer

 • Producent: Bosch
 • Type: Multifunktionsovn med dampfunktion
 • Farve: Sort
 • Energimærke: A
 • Volumen: 71 L

Fordele

 • Hurtig at opvarme
 • Nem at anvende
 • Pyrolyse rengøringsfunktion, som fungerer godt
 • God varmespredning

Ulemper

 • God men ikke fantastisk temperaturkorrekthed 
 • Mangler guide til bedst brug af alle funktionerne

 

Bosch HSG856XC7 – en eksklusiv model med høj brugervenlighed

Bosch HSG856XC7Dampovnen BOSCH HSG856XC7 er en model, der ligger i en dyrere ende. I test klarer den sig rigtig godt på alle parametre. 

Derfor anbefaler vi BOSCH HSG856XC7: Hos Forbrugerrådet Tænk får dampovnen karakteren “meget god”, både når det gælder brugervenlighed, støj og sikkerhed. Hos det svenske Råd & Rön får den også mange pluspoint. Den bliver vurderet med 75 ud af 100%.

Om: Dampovnen fra Bosch er en 60 cm indbygningsovn, som hjælper dig med at tilberede din mad. Indbygningsovne til 60’er skabe er den type ovn, som de fleste vælger, fordi der er plads til store ildfaste fade og til flere retter ad gangen. Ovnen fra Bosch med teleskopudtræk i tre niveauer har mange praktiske funktioner, som gør det nemmere for dig at lave mad. Når du indstiller ovnens temperatur, er den meget præcis. Det betyder, du kan være sikker på, at maden hverken får for lidt eller for megen varme. 

BOSCH HSG856XC7 har TFT-Touchdisplay, som gør det muligt at bevare overblikket over madlavningen. Det er nemt at anvende og finde rundt i menuen. Du kan derfor hele tiden have godt styr på retterne i ovnen. Displayet har forskellige kategorier, der gør madlavningen nemmere og mere overskuelig. Ovnen er generelt meget brugervenlig, når du først har lært dens funktioner at kende.

Bosch HSG856XC7 vs. markedet: Ovnen har en særlig smart funktion, som hedder HomeConnect. Via HomeConnect-appen kan du påbegynde og afslutte madlavningsprogrammer uden at være til stede i køkkenet. Du kan sidde i sofaen eller være ude i haven og samtidig styre madlavningen. På appen kan du også hente inspiration til aftensmaden. Den indeholder mange lækre opskrifter, så der er helt sikkert noget, hele familien kunne have lyst til at spise.

Som tilbehør til BOSCH HSG856XC7 får du bageplade, dampbeholder, hullet dampbeholder, grillrist og universalpande.

Specifikationer

 • Producent: Bosch
 • Type: Dampovn
 • Farve: Sort
 • Volumen: 71 L

Fordele

 • Nem at anvende
 • Larmer minimalt
 • Lavt energiforbrug til rengøring
 • Præcis temperatur korrekthed

Ulemper

 • I den dyrere prisende
 • Bruger drejehjul
 • Tager lidt tid at vænne sig til

 

ELECTROLUX COC720X

dampovn

Electrolux COC720X er det rette valg for dig, der søger en dampovn med mange forskellige funktioner, som fuldt kan erstatte din normale ovn.

Derfor anbefaler vi Electrolux COC720X: Dampovnen fra Electrolux er ligeledes en kombineret damp- og varmluftovn, hvilket betyder at den både kan fungere som normal ovn og dampovn. Blandt de mange nyttige funktioner findes blandt andet muligheden for at tilberede sous vide, hvor maden tilberedes ved en konstant lav temperatur i løbet af længere tid. Det er en skånsom tilberedning, som både kan bruges til kød og grøntsager for at opnå et meget præcist resultat. Dampovnen er således et godt valg for dig, der ønsker lidt flere funktioner.

Om: Electrolux COC720X er en dampovn med flere funktioner end normalt. Udover damp har den nemlig også konventionel over- og undervarme, samt varmluft. Der er således flere muligheder for tilberedning med denne dampovn, som også har et stort ovnrum på 71 liter.

Ovnlågen på denne dampovn er desuden til at kunne lukke blødt, og den har desuden damprengøring som løsner fedt og madrester.

Specifikationer:

 • Dampovn og varmluftovn (kombi)
 • 71 liter ovnrum
 • Pop ud knapper
 • Glaslåge med dæmpet lukning

Siemens CD634GBS1

Siemens-cd634gbs1-Dampovn

Siemens bliver topscorer hos både Tænk og Råd & Rön. Dampfunktionen er rigtig god, og den er et fantastisk supplement til den almindelige ovn.

Derfor anbefaler vi Siemens CD634GBS1: Denne dampovn klarer sig rigtig godt i test hos både Tænk og Råd & Rön, hvor den får topkarakterer for tilberedning af blandt andet fisk, grøntsager og dessert. Denne model har ikke andre funktioner end damp, hvorimod de andre og lidt dyrere modeller har mulighed for at kombinere damp og varmluft. Du kan dog stadig med stor fordel benytte denne dampovn til alle former for fisk og grøntsager, da smag og saft bibeholdes bedre når de dampes.

Om: Siemens CD634GBS1 er en dampovn med en række avancerede egenskaber. Den kan dampe ved temperaturer mellem 30 og 100 grader, og ved forskellige opvarmningsmetoder – heriblandt Damp 100 %, AddedSteam (dampskud til brug ved bl.a. genopvarmning), hævning og optøning. I touchdisplayet kan du få vist temperaturforslag, aktuel temperatur og opvarmningskontrol.

Ifølge Siemens er denne dampovn særdeles børnesikret, da der er børnelås på lågen og en maksimal ydertemperatur på glasset på 40 grader. Der er indbygget en vandtank på 1,3 liter, og så er ovnlågen monteret med softMove ovnlåge, som dæmper lukningen.

Specifikationer:

 • Dampovn
 • 38 liter ovnrum
 • 2,8″ berøringsfølsomt TFT farvedisplay
 • Glaslåge med dæmpet lukning
 • 30-100 grader

FAQ

Hvilken dampovn er den bedste at købe?
Hvilken dampovn, der er den bedste at købe, det afhænger af dine personlige behov og præferencer. Nogle bud på nogle rigtig gode modeller er dog Bosch HSG856XC7, Bosch HRG6769S6 og Bosch dampovn CSG656BS1, som har fået nogle gode scores i en række tests pga. deres fantastiske egenskaber.
Hvordan vælger jeg en dampovn?
Når du skal vælge en dampovn, så bør du overveje, hvilke indstillinger du har behov for, at ovnen skal have. Derudover så er det også vigtigt, at du tænker over, hvor stor en kapacitet ovnen skal have. På den måde sikrer du dig, at ovnen matcher dine behov.
Kan jeg erstatte min almindelige ovn med en dampovn?
Ja, du kan godt erstatte din almindelige ovn med en dampovn, da en dampovn kan udføre alle de samme tilberedninger, som en almindelig ovn kan. Dog gør dampovnen det netop ved hjælp af damp, hvilket er en meget skånsom tilberedningsmetode, hvilket i højere grad bibeholder madens næringsværdi.
Hvad kan jeg bruge en dampovn til?
Du kan bruge en dampovn til præcis de samme tilberedninger, som du bruger en almindelig ovn til. Da dampning dog er en langt mere skånsom tilberedningsmetode, så bibeholder en dampovn faktisk bedre smagen og næringsværdien i maden. Dertil så forhindrer tilberedningsmetoden også, at maden tørrer ud.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar