Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

hero-image

Dampovn guide – her er de 3 bedste ovne med damp

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udarbejdet af eksperter
Annoncer

Med en dampovn får du flere muligheder i køkkenet, hvad enten du vil tilberede grøntsager, fisk eller brød. F.eks. kan du med dampovnen nænsomt tilberede fisk, så det får en helt fantastisk konsistens og samtidig beholder alt saften. Kombinationen af damp og varm luft optimerer nemlig tilberedningsprocessen, så du får det bedste fra begge verdener.

I vores guide kommer vi med vores bud på 3 af de bedste dampovne og kombinationsovne, så du lettere kan finde den, der bedst passer til dig.

De 3 bedste dampovn i test-guiden 2022:

Vores favorit dampovn

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Bedst til prisen

Voss IEP970RF
populær og billig ovn med damp

 • Selvrensende SoftMotion™ teknologi
 • PlusSteam-funktion til ekstra damp
 • Præcis tilberedning med koge-termometer

Voss IEP970RF er en god og billig dampovn med et ovnrum på 71 liter, der også fungerer som almindelig ovn.

Derfor anbefaler vi Voss IEP970RF

Detaljer

  • Dimensioner: 59 (H) x 56 (B) x 55 (D) cm
  • Energiklasse: A+
  • Volumen: 71 L
  • Type: Dampovn og varmluftovn (kombi)
  • Temperatur: 30-250 grader

Produkter fra Voss klarer sig normalt godt i test, og selvom deres kombiovn, IEP970RF, ikke indgår i nogle tests, har vi god grund til at vurdere den som et godt køb.

Modellen er blandt andet populær blandt køberne, og dertil er prisen også rigtig fornuftig. Forbrugerne roser blandt andet ovnen for at være effektiv og brugervenlig, hvilket formentlig er de vigtigste kriterier for de fleste.

Med katalytisk selvrens affedtes ovnens indvendige overflader desuden af sig selv, når den er indstillet til mere end 200 grader, hvilket letter behovet for manuel rengøring.

Med dampfunktionen får du hertil flere tilberedningsmuligheder ligegyldigt hvilken ret, du skal lave.

Mere om Voss IEP970RF

Voss IEP970RF er en simpel og billig kombination af en dampovn og almindelig varmluftovn, der både er i stand til at give dampskud, varmluft og konventionel varme. Det betyder, at du har mange forskellige tilberedningsmuligheder, alt efter hvad du har behov for.

Af særlige dampfunktioner har ovnen blandt andet SteamBake, som tilfører dampskud under bagning af brød, hvilket giver en sprød skorpe og et mere luftigt fyld.

Der er desuden integreret stegetermometer, så du kan måle temperaturen i maden under tilberedningen.

Der er slutteligt også en soft-close funktion i lågen, og fronten er overvejende sort med elementer i rustfrit stål. Betjeningspanelet består delvist af touch knapper samt klassiske drejeknapper, hvor sidstnævnte er de primære knapper til indstilling af program og temperatur.

Bedste allround valg

Bosch HRG675BS1S
stor multifunktionel ovn med damp og pyrolyse

 • Lynopvarmningsfunktion
 • Rummelig ovn til store portioner
 • Forskellige praktiske funktioner

Bosch HRG675BS1S kan lidt af hvert, og den er således et godt alternativ til en decideret dampovn. Ovnrummet er på hele 71 liter, og den har både dampfunktion samt et pyrolyse rengøringsprogram, hvilket gør den til en rigtig god hverdagsovn.

Derfor anbefaler vi Bosch HRG675BS1S

Detaljer

  • Energiklasse: A+
  • Type: Dampovn og varmluftovn (kombi)
  • Volumen: 71 L
  • Temperaturkontrol: Touch betjeningspanel
  • Rengøring: Pyrolyse rengøringsprogram
  • Temperatur: 30-300 grader

Modellen har også en dampfunktion, som gør det muligt at kombinere damp med et almindeligt ovnprogram, og derudover har den pyrolyse til hurtig og nem rengøring af ovnrummet, så du slipper for manuel rengøring.

Som alternativ til dampovnen er den derfor et godt valg, og mange forbrugere er super tilfredse med modellen. Den roses blandt andet for at være effektiv og nem at anvende, og med et ovnrum på 71 liter er den stor nok til at klare de fleste behov.

Mere om Bosch HRG675BS1S

Bosch HRG675BS1S ikke bare en dampovn, men derimod en konventionel ovn med mulighed for blandt andet dampskud og varmluft. De mange funktioner kan kombineres på forskellige måder for at opnå den perfekte tilberedning af alt fra brød til fisk og kager, og den har i alt 13 programmer indbygget. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp.

Du har også mulighed for at indstille temperaturen fra kun 30 grader og op til 300 grader, så tilberedningen kan tilpasses forskellige behov. Under pyrolyserengøringen kan ovnen dog komme op på 500 grader, så fedt og snavs brændes af ovnens overflader. Efterfølgende kan den resterende aske fjernes fra bunden med en fugtig klud.

Modellen har et touch display, hvor der i midten vises den valgte temperatur og det valgte program.

Bedste praktiske valg

Siemens HR675GBS1S
rummelig ovn med damp og pyrolyse

 • Nem rengøring med pyrolysefunktion
 • 13 opvarmningsmetoder
 • Brugervenligt TFT-display med drejeknapper

Siemens HR675GBS1S er en rummelig ovn identisk med Bosch HRG675BS1S, der blandt andet har damp og mulighed for pyrolyse rengøring. Det gør den til en god og alsidig hverdagsovn, der tilmed får mange positive anmeldelser.

Derfor anbefaler vi Siemens HR675GBS1S

Detaljer

  • Energiklasse: A+
  • Type: Dampovn og varmluftovn (kombi)
  • Volumen: 71 L
  • Temperaturkontrol: Touch betjeningspanel
  • Rengøring: Pyrolyse rengøringsprogram
  • Temperatur: 30-300 grader

Siemens HR675GBS1S læner sig egenskabsmæssigt tæt op ad en testvindende indbygningsovn i samme serie, men her får du lidt flere funktioner, der blandt andet gør den i stand til at tilberede maden ved damp.

Modellen får flere positive anmeldelser af køberne, der blandt andet roser den for at være nem at anvende, rummelig og effektiv. Derudover er det et stort plus, at den har pyrolysefunktion, da det gør den super nem at holde ren.

Mere om Siemens HR675GBS1S

Ovnen fra Siemens kan kombinere dampen med både varmluft, over-/undervarme og 11 andre programmer. Derudover har den 3 tillægsprogrammer med damp, der gør det muligt at tilføre dampskud under opvarmningen, genopvarme ved brug af damp samt at hæve dej.

Temperaturen går fra 30-300 grader, men ved pyrolyse-rengøring kommer den helt op på 500 grader, så fedt og snavs forsvinder.

Ved de almindelige ovnprogrammer kommer ovnens front ifølge producenten ikke op på mere end 30 grader. Den forbliver altså kølig under brug, hvilket gør den sikker for små børnefingre.

Vandtanken er desuden gemt væk under selve betjeningspanelet og kan blot løftes op, når der skal påfyldes mere vand.

Betjeningspanelet er med touch, og der er en 2,8 tommer TFT-farveskærm, som viser det valgte program.

Opsummering: De 3 bedste dampovn

Se hele tabellen

Se 6 tidligere anmeldte produkter

Siemens HN87G4B6

Bosch dampovn CSG656BS1

Bosch HRG6769S6

Bosch HSG856XC7

ELECTROLUX COC720X

Siemens CD634GBS1

FAQ

Hvordan vælger jeg en dampovn?
Når du skal vælge en dampovn, bør du overveje hvilke indstillinger, du har behov for. Derudover er det også vigtigt at overveje ovnens kapacitet. På den måde sikrer du dig, at ovnen matcher dine behov.
Kan jeg erstatte min almindelige ovn med en dampovn?
Ja, du kan i princippet godt erstatte din almindelige ovn med en dampovn, da en dampovn kan udføre alle de samme tilberedninger, som en almindelig ovn kan. En dampovn tilbereder tilmed maden på en mere skånsom måde.
Hvad kan jeg bruge en dampovn til?
Du kan bruge en dampovn til præcis det samme, som du bruger en almindelig ovn til. Da dampning dog er en langt mere skånsom tilberedningsmetode, bibeholder emnerne i ovnen bedre smagen. Dertil gør dampen også, at maden ikke tørrer ud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Råd & Rön

Det svenske forbrugermagasin testede i juni 2015 en række forskellige dampovne, hvoraf de seks af dem havde mulighed for at kombinere damp med varmluft. I alt blev syv dampovne testet.

Alle dampovnene er blevet testet ud fra følgende kriterier:

 • Madlavning 45 %
 • Brugervenlighed 15 %
 • Energiforbrug 15 %
 • Forvarmning 5 %
 • Temperatur nøjagtighed 5 %
 • Temperatur stabilitet 5 %
 • Støj 5 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen ender Siemens CD634GBS1 med at klare sig bedst, men denne model bliver ikke bedst i test, da den udelukkende kan dampe. Den kan således ikke kombinere dampen med andre varmekilder, som det er gældende med de andre dampovne i testen. Electrolux EOB9956VAX ender således med at blive bedst i test, men alle dampovnene klarer sig generelt fint i testen og ender alle med en bedømmelse højere end middel.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Udover det har vi anvendt magasinets test af BOSCH HSG856XC7 for at blive klogere på ovnens egenskaber.

Testen er udført: juni 2019
Du kan læse testen her

Stiftung Warentest

Tilbage i januar 2012 foretog tyske Stiftung Warentest en kombineret test af dampovne til indbygning og en række billigere bordmodeller, der særligt er velegnet til dampning af fisk og grøntsager. Vi fokuserer her på de 9 testede dampovne til indbygning.

Der er fokus på følgende kriterier i testpanelets samlede vurdering:

 • Madlavning 50 %
 • Betjening 25 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Sikkerhed 5 %

I testen af de 9 dampovne til indbygning klarer flere af modellerne sig godt. I alt ender tre dampovne med at dele førstepladsen: Bosch HBC24D553, Neff Mega C47D22N0 og Siemens HB24D552. De tre dampovne bliver alle vurderet til at være gode på alle fire testede parametre, hvor det især er på madlavning, at de brillerer. Anderledes ser det ud for AEG KS7415001M, der i denne test skuffer på både betjening og håndtering.

Du kan læse hele testen mod oprettelse af betalt medlemsskab hos Stiftung Warentest.

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Vi har anvendt anmeldelsen af Bosch HRG6769S6 for en ekspertvurdering af produktet.

Anmeldelsen er udført: Oktober 2016
Du kan læse anmeldelsen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme