Et skoskab er en genial opfindelse til dig, der prioriterer et opryddet hjem med masser af luft og plads i entreen. Et skoskab kan således holde styr på alle dine mange sko – og eventuelt også gemme dem helt væk, hvis du foretrækker slet ikke at kunne se dem. Desuden er de fleste skoskabe væghængte, og der frigøres dermed luft og plads på gulvet. Det kan skabe en illusion af mere plads og et større rum – men det giver også helt generelt et indtryk af, at rummet er opryddet og rent.

Skoskabe er af samme grund også rigtigt populære i mindre hjem, hvor der er brug for at spare på pladsen eller i mindre rum i større hjem, hvor det helst skal se opryddet og pænt ud. Derudover er skoskabe også en fin løsning til at samle alle dine sko ét sted i stedet for, at de smides rundt omkring i hjemmet. 

Der findes et utal af forskellige modeller, herunder i mange forskellige farver, materialer, faconer og varianter. Vi guider dig her til de bedste af de bedste – du skal blot vælge.

Matt skoskab – den store og rummelige

Matt SkoskabHer er der virkelig plads til mange af hjemmets sko, da der er 3 store skuffer samt et lille skab med hele 5 hylder. Skufferne kan med fordel bruges til flade sko, herunder sneakers, som sagtens kan tåle at blive smidt ned sammen med en masse andre sko. Hylderne kan derimod bruges til de pæne stilletter og de fine herresko, som er mere sarte end øvrige sko.

Dette skoskab med skuffer har en base i egestruktur og med fronter i hvid højglans. Det giver et pænt, minimalistisk og meget skandinavisk look, der passer ind i de fleste hjem. Den er oplagt til den pæne entré, hvor den både blender godt ind, men samtidig stikker ud som et pænt skab midt i entreen. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 123,6 x L: 98,8 x D: 24,05 cm
 • Vægt: 34,3 kg
 • 3 skuffer og 1 låge med 5 hylder
 • Front: Hvid højglans
 • Korpus: Egestruktur.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bright skoskab – Spejl og masser af plads 

Bright skoskabMed Bright skoskabet får du et multifunktionelt skoskab, som du samtidig kan spejle dig i, inden du skynder dig ud af døren. Skabet er holdt i en fin, hvid farve, men samtlige 5 låger er beklædt med spejlglas. Det er en kæmpe fordel i entreen. Ikke nok med at du kan tjekke, at håret sidder, som det skal, inden du drøner ud af døren – spejlet får også entreen til at syne markant større, end den er.

Med sine 5 låger er der rigeligt med plads til hele familiens hverdagssko, og du slipper således for at vælte i sko fra det sekund, du træder ind af døren. Men du kan også sagtens sætte dette skoskab i soveværelset eller på et af værelserne. Idet lågerne er beklædt med spejlglas og har en hvid flade, falder det i et med væggen og er derfor nem at placere i de fleste rum. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 181,90 x L: 71,2 x D: 20,1 cm
 • Vægt: 37,9 kg
 • 5 låger
 • Front: Spejlglas
 • Korpus: Hvid.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hübsch skoskab – den smukke og dekorative

Hübsch skoskabDette skoskab er til dig, der virkelig vægter æstetik og indretning højt, og der er virkelig tale om en lækker indretningsfavorit her. Skabet har utroligt mange lækre detaljer og er gennemført til perfektion. Fronten er holdt i et sildebensudtryk i egetræ, der er afrundet med smukke egetræskanter. Selvom skoskabet er ét af de mindste i denne test, er det enormt funktionelt, da du sagtens kan sætte flere Hübsch skabe ved siden af hinanden eller ovenpå hinanden og dermed skabe dit helt eget samlede skoskab.

Skoskabet skal hænges på væggen, hvorved du får frigjort en masse plads på gulvet. Det skaber ro i entreen, og det er nemt at gøre rent. Desuden kan du med fordel supplere med planter, blomster og små stillebens ovenpå skoskabet, da træet er så smukt, at det bør anvendes som en tydelig del af din indretning. 

Der er i øvrigt her tale om et skoskab, som kan placeres mange andre steder end blot i entreen. Fordi det æstetiske udtryk er af så høj kvalitet, kan du sagtens anbringe skoskabet i stuen og anvende det som en del af din indretning. Det har desuden en dybde, der er stor nok, til at du kan bruge overfladen til pynt og nips.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 40 x L: 50 x D: 22 cm
 • Vægt: 6,5 kg
 • 1 låge
 • Front: Egetræsfinér
 • Korpus: Egetræsfinér.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Leifheit skoskab – den flytbare og praktiske

Dette skoskab er for den praktiske gris, der vægter på flytbarhed, indretning og praktik højt ved valget af skoskab. Dette skab er således bygget i en robust metalramme, der nemt kan skilles ad, hvis du gerne vil have skabet med i sommerhuset eller på camping. Desuden er hylderne justerbare, og der medfølger 2 separate skuffer, hvor du kan opbevare enten mindre sko eller andre praktiske ting, der for eksempel er brugbare på ferien eller på campingpladsen.

Den ydre skal er lavet i et slidstærkt materiale, som lukkes med en lynlås.

Desuden tilbyder Leifheit hele 3 års garanti på skoskabet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 81 x L: 60 x D: 35 cm
 • 3 års garanti
 • 4 justerbare hylder og 2 skuffer
 • Front: Slidstærkt materiale, der lukkes med lynlås
 • Korpus: Robust metalramme, der kan skilles ad.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mitra skoskab – den flytbare og praktiske

Her er tale om et superfint og minimalistisk skoskab, der passer ind i de fleste rum, de fleste hjem og de fleste entreer. Det er udført i hvidt træ stående på smukke ben i egetræ. Det er dermed også nemt at flytte rundt på, hvis du gerne vil have skoskabet ind i et andet rum. Du behøver heller ikke være ferm med en boremaskine, da skoskabet står på gulvet – dermed slipper du også for at lappe grimme huller i væggen, hver gang du gerne vil flytte skoskabet. 

Dette skab er et klart udtryk for den skandinaviske minimalisme, og skabet er derfor også nemt at indrette med. Brug det i entreen til alle jeres hverdagssko eller placer det i soveværelset og anbring alle jeres pænere sko i skabet, så de ikke får støv. Husk at arrangere et fint stilleben på toppen af skoskabet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 133,5 x L: 47 x D: 30 cm
 • 3 skuffer
 • Front: Hvidt træ
 • Korpus: Hvidt træ
 • Ben: Egetræ.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Skyline skoskab i sort – den flytbare og praktiske

Skyline er det helt klassiske og minimalistiske skoskab i sort, som matcher enhver entré perfekt. Skabet syner – trods den sorte overflade – let og luftig, og der er mere end rigeligt med plads til familiens hverdagssko. 

Øverst i skoskabet er 2 skuffer, hvor du kan have dine nøgler liggende samt diverse små ting, som du bruger i det daglige, og som ender med at blive væk for dig, hvis ikke du opbevarer dem et samlet sted. Hertil kommer 4 store låger til sko.

Håndtagene har en fin ståldetalje, der er både minimalistisk og en fin detalje, og så står det i pæn kontrast til det smukke sorte ydre. På toppen af skoskabet er der en glasplade, som giver en virkelig pæn afslutning og et flot underlag til nips og stillebens.

Dette skoskab er stående, og du slipper derfor for bøvlet med boremaskine og grimme huller i væggen.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: H: 98,3 x L: 124 x D: 24 cm
 • 2 skuffer og 4 låger
 • Vægt: 41,88 kg
 • Front: Mat sort
 • Korpus: Mat sort
 • Top: Glasplade.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvad er fordelene ved et skoskab?

Der er mange fine fordele ved at kaste penge efter et skoskab. Og én af de mange fordele er, at du skaber luft og plads på gulvet i entreen. Skoskabet hænger typisk på væggen, og når gulvpladsen holdes fri, ser det helt naturligt meget mere opryddet ud i entreen. 

Desuden er sko-samlingen noget af det, der kan rode allermest i hele hjemmet – typisk fordi det er nogle, man blot hurtigt træder ud af, når man kommer hjem fra en lang dag på arbejde. Med et skoskab har man et naturligt sted at placere skoene, i stedet for blot at lade dem flyde.

Derudover giver skoskabe et helt generelt roligt udtryk, da de typisk er udført enormt minimalistisk og i lette toner – og så er der altså lidt fryd ved blot at pakke rod væk i et skab.

Hvilket materiale skal du vælge dit skoskab i?

Skoskabe kommer i flere forskellige materialer, herunder stål, træ og plastic, og valget afhænger i høj grad af din smag, og hvad der eventuelt skal stå ved siden af eller i umiddelbar nærhed til skoskabet. 

Træ er altid et smukt materiale, der indgyder ro i indretningen, og som matcher den skandinaviske stil til perfektion. De ligger dog typisk også i en noget højere prisklasse end for eksempel skoskabet i hvid plastic. Plastic-skoskabet har til gengæld den store fordel, at det er enormt nemt at rengøre, ligesom det oftest er holdt i ganske neutrale toner, så det ikke er noget, du bemærker i entreen. Skoskab i metal eller stål er et utroligt holdbart valg, der tilmed er nemt at holde rent. Det giver et rustikt og råt udtryk – men det er også en tung fætter at have stående i en lille entré.

Du bør derfor også overveje, hvor skoskabet skal hænge. Skal skoskabet hænge ude i jeres bryggers, hvor ingen gæster kommer ind, og hvor der i forvejen ikke nødvendigvis gøres meget ud af indretningen, så er der ingen grund til at kaste mange penge efter et skoskab. Her vil et billigere et i plastic typisk kunne gøre det. Skal skoskabet hænge i et stort rum, kan du snildt gå efter et i metal eller stål, da det vil udgøre en rå og rustik tilføjelse til din indretning. Et skoskab i træ vil derimod være det mere klassiske valg, der kan gå i både store og små rum, og som vedbliver at være pænt og moderne. Det kan til gengæld også være sværere at holde rent – naturligvis afhængigt af overfladebehandlingen.

Hvor bør dit skoskab hænge?

De fleste vælger at placere skoskabet i entreen eller bryggerset, idet det typisk er her, du tager skoene af, når du går ind i dit hjem. Men faktisk vil et skoskab også passe ind mange andre steder. Skoskabet i bryggerset og entreen kan således rumme de sko, du bruger allermest i hverdagen. Men samtidig kan du have et separat skoskab i soveværelset eller på kontoret, hvor stilletter og pæne sko holder til.

På børneværelset kan I også installere skoskabe, så børnenes sko er samlet ét sted. Det opfordrer til oprydning i hele familien i samtlige af hjemmets rum. Så er det i det mindste ikke skoene, der roder.

Skal dit skoskab være neutralt eller farverigt?

Svaret afhænger udelukkende af din smag, din stil, og hvordan du i øvrigt ellers har indrettet dig i hjemmet. Mange skoskabe fås i mere neutrale farver, der passer godt ind i alle hjem – og enkelte har valgt kreere kreative og farverige alternativer til dem, som ønsker lidt ekstra knald på farverne i hjemmet.

Det eneste, du skal være bevidst om, er, hvor skoskabet skal stå, og hvad der ellers skal være i det pågældende rum. Kan den øvrige indretning bære en pangfarve – og er du i det hele taget til de vilde farver – så er der intet i vejen for at fyre op for et farverigt skoskab.

Hvor stort skal dit skoskab være?

Størrelsen på dit skoskab afhænger naturligvis af, hvor mange sko du gerne vil fylde på skoskabet. Forvent dog ikke, at et skoskab kan rumme 60 par sko, så vurder i stedet, hvilke af dine sko du gerne vil gemme af vejen, og hvilke der eventuelt godt kan tåle at stå fremme. Som nævnt ovenfor kan det også være en god idé at købe flere skoskabe og inddele dem i forhold til hverdagssko og pænere sko. 

Se også denne artikel på 10 optimale opbevaringsløsninger til entreen

Læs også vores artikel om: Find møbler og andet til din indretning online

Denne side er anmeldt af: Adam Pedersen Rating 10/10

Dette indlæg har fået 4.55 stjerner baseret på 11 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar