Med en pålægsmaskine kan du skære dit eget friske pålæg i valgfri tykkelse, og så kan du også bruge den til andre ting. Eksempelvis er den uovertruffen til brunkagedejen, rugbrødet eller grøntsager, hvor ensartede skiver er en nødvendighed. Den er med andre ord et uundværligt redskab i køkkenet, hvis du foretrækker at vælge dine egne råvarer og lave maden fra bunden.

For at finde de bedste pålægsmaskiner har vi undersøgt de nyeste testresultater og køberanbefalinger. Vi har således fundet frem til 5 gode pålægsmaskiner i forskellige prisklasser, som enten klarer sig godt i test, får ros af køberne eller begge dele.

Graef M90 – bedste pålægsmaskine til det krævende køkken

graef-m90-paalaegsmaskine

 • Gode anmeldelser

Graef M90 tilhører Master-serien. Det er en perfekt pålægsmaskine til det krævende køkken, hvor der ofte skæres pålæg og andre hjemmelavede madvarer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det anbefaler vi den til: Pålægsmaskinerne fra Graef anbefales flere steder på nettet, blandt andet på dette forum. Der er desværre ikke foretaget nogen nye test hvor pålægsmaskiner fra Graef indgår, men set ud fra de mange positive køberanmeldelser ser det ud til at være en rigtig god pålægsmaskine med mange finesser. M90 hører til Master-serien, som er perfekt til hverdagsbrug. Den har blandt andet en støjsvag motor og en kraftig stålklinge, der er velegnet til udskæring af både pålæg og tørret/røget kød. Alt i alt en rigtig fin pålægsmaskine til dig der ønsker at bruge den ofte og som ønsker en robust og pålidelig maskine.

Om: Graef M90 er lavet i Tyskland, hvor mærket også stammer fra. Den tilhører Master-serien, som er tilegnet ambitiøse hjemmegastronomer eller den almindelige forbruger, som bare ønsker at have det bedste af det bedste.

Pålægsmaskinen har en kraftig glat stålklinge på 170 millimeter, og der kan desuden tilkøbes en bølgeslebet stålklinge til grovere opgaver. Hele pålægsmaskinen kan desuden tiltes op til 30 grader, hvilket betyder at dine silketynde skiver falder ned af sig selv og holder sig i ét stykke mens du skærer. Maskinen er primært lavet af stål, men står på en kraftig glasplade som er nem at holde ren. Den er i stand til at skære skiver i tykkelse fra 0 til 20 millimeter, hvilket betyder at M90 pålægsmaskinen er blandt de mest alsidige modeller til private.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-20 mm.
 • Klingetype: Glat stålklinge (bølgeslebet klinge kan tilkøbes)
 • Tilt-funktion: Ja, op til 30 grader
 • Fingerbeskyttelse: Ja

Graef UNA90 – sammenklappelig pålægsmaskine i smart design

graef-una90-paalaegsmaskine

 • Gode anmeldelser

Ønsker du en god og sammenklappelig pålægsmaskine, er Graef UNA90 det rette valg. Den klarer sig godt i købernes egne tests, og anbefales som bedste sammenklappelige model.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det anbefaler vi den til: Denne pålægsmaskine er ideel til dig der ønsker en god og pladsbesparende pålægsmaskine i køkkenet. Generelt får sammenklappelige pålægsmaskiner ikke megen ros fra køberne, men denne model klarer alligevel frisag med flere positive tilbagemeldinger. Blandt andet anbefales den til almindeligt husholdningsbrug, hvor den blandt andet er velegnet dagligdagens skærearbejde. Alt i alt en rigtig fin pålægsmaskine til dig, der ønsker fuld funktionalitet i et sammenklappeligt og pladsbesparende design.

Om: Graef UNA90 er produceret i Tyskland, hvor Graef også stammer fra. Pålægsmaskinen tilhører UNA-serien, som består af smarte sammenklappelige pålægsmaskiner i en let aluminiumskonstruktion. UNA90 har blandt andet en tilt-funktion samt bølgeslebet klinge med en diameter på 17 centimeter, der klarer de fleste madvarer uden problemer.

Pålægsmaskinen har ikke vundet nogen test, men den får adskillige anbefalinger fra tilfredse købere rundt omkring på nettet. Og da Graef generelt er kendt for at være et godt mærke til både amatører og professionelle, så er pålægsmaskinen et godt og sikkert køb.

Pålægsmaskinen kan indstilles til at skære skiver i 0 til 15 millimeters tykkelse, og den har indbygget tilt-funktion så det blier nemmere at skære helt tynde skiver.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-15 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet stålklinge (glat klinge kan tilkøbes)
 • Tilt-funktion: Ja
 • Fingerbeskyttelse: Ja

Severin AS3915 – billig pålægsmaskine til små behov

 • Gode anmeldelser

Hvis det skal være billigt, finder du næppe en bedre pålægsmaskine end Severin AS3915. Den fås for en meget fornuftig sum penge, og er en rigtig god begyndermaskine.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det anbefaler vi den til: Denne pålægsmaskine er perfekt til dig, der ikke er helt sikker på hvor meget du vil bruge den. Fordelen ved denne model er at den er rigtig billig, så hvis den ender med at blive parkeret permanent i skabet, lider du ikke et større økonomisk tab. Pålægsmaskinen har ikke været med i nogen test, men den vurderes af køberne at være en ganske fin lille pålægsmaskine til prisen. Vi anbefaler således også AS3915 til dig, der ikke har nogen erfaring med hjemmelavet pålæg endnu, men som gerne vil igang med at eksperimentere med råvarerne.

Om: Severin AS3915 er en billig pålægsmaskine i en sølvgrå metalkonstruktion. Den leveres med 2 forskellige knive i rustfrit stål: En takket og en glat kniv. På trods af den lave pris er det faktisk muligt at indstille skivetykkelsen helt op til 15 millimeter, så du kan skære alt fra papirtynd lufttørret skinke til almindelige franskbrødsskiver.

Maskinen har en tænd-sluk knap med rødt lys, så du altid kan se om den er tændt eller ej. Den står desuden godt fast på de fire sugekopfødder, og så har den et smart ledningsoprul der gør skabsopbevaringen nem og enkel.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-15 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet og glat stålklinge
 • Tilt-funktion: Ja
 • Fingerbeskyttelse: Ja

Graef EVO E 21 – god pålægsmaskine i mellemklassen

 • Gode anmeldelser

EVO E 21 er en god mellemklassemaskine. Den klarer sig godt i købernes egne tests, og anbefales som det rette valg for dig der ønsker et godt match af alsidighed og fornuftig pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det anbefaler vi den til: Graef EVO E 21 får rigtig mange positive anmeldelser af køberne, der blandt andet roser den for dens skæreegenskaber. Den kan bruges til alt fra kødpålæg til rugbrød, og den kan skære både silketynde skiver og pæne ensartede skiver af det hjemmebagte rugbrød. Den er desuden kompakt i størrelsen og dermed en perfekt pålægsmaskine for dig, der ikke har brug for et kæmpestort og pladskrævende apparat.

Om: Graef EVO E 21 er en pålægsmaskine i mellemklassen. Den indgår endnu ikke i nogen tests, men køberne er generelt meget positive i deres vurderinger af Graef pålægsmaskiner generelt. Med til maskinen får du en glat stålklinge, som ifølge producenten er velegnet til blandt andet carpaccio, lufttørrede skinker, kødpålæg og meget mere. Du kan selvfølgelig også tilkøbe en bølgeslebet klinge, som er perfekt til de lidt grovere opgaver.

Pålægsmaskinen kan indstilles til at skære skiver fra 0 til 20 millimeter, hvilket betyder at du kan skære alt fra papirtynde til tykke skiver. Platformen består desuden af en glasplade, hvilket letter rengøringen. Maskinen er lavet i aluminium og vejer 4,1 kilo.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-20 mm.
 • Klingetype: Glat stålklinge (bølgeslebet klinge kan tilkøbes)
 • Tilt-funktion: Nej
 • Fingerbeskyttelse: Ja

Graef Vivo V10 – alsidig pålægsmaskine i smart konstruktion

 • Gode anmeldelser

Graef Vivo V10 er en moderne pålægsmaskine i et smart design, der er nemt at arbejde med. I købernes egne tests roses den desuden for at være støjsvag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det anbefaler vi den til: Vivo V10 er en god og alsidig pålægsmaskine med et smart design, der er nemt at adskille og gøre rent. I købernes egne tests klarer den sig godt, og i flere uafhængige netbutikker er anmeldelserne generelt rigtig gode. Blandt andet roses pålægsmaskinen for at være støjsvag og nem at arbejde med, hvilket betyder at du får stor glæde af at bruge den til hverdag. Den medfølgende klinge klarer lidt af hvert, og da den er bølgeslebet er den også velegnet til de lidt grovere opgaver.

Om: Graef Vivo V10 er en mellemklasse-pålægsmaskine i metal, som står på fødder direkte på bordet. Der er således ingen underliggende platform som på andre maskiner, hvilket kan lette rengøringen.

Pålægsmaskinen kan indstilles til at skære skiver fra 0 til 20 millimeter, og den har selvfølgelig både børnesikring og automatisk sluk efter 10 minutter. Den medfølgende klinge er lavet af rustfrit stål og bølgeslebet, hvilket gør det muligt at klare både finere og grovere skæreopgaver.

Madholderen har også på denne model en beskyttelsesmekanisme, der sikrer at dine fingre ikke kommer i nærheden af klingen.

Specifikationer:

 • Skivetykkelse: 0-20 mm.
 • Klingetype: Bølgeslebet stålklinge (glat klinge kan tilkøbes)
 • Tilt-funktion: Nej
 • Fingerbeskyttelse: Ja

Testkilder

Vi har undersøgt en række nyere og ældre test, for at finde de bedste pålægsmaskiner netop nu. I udlandet kaldes pålægsmaskinerne blot for skæremaskiner eller multiskærer, alt efter hvilket land du søger i. I Danmark bruger vi dog mest maskinerne til at skære pålæg med, deraf det danske navn “pålægsmaskine”. Herunder får du overblik over de test, vi har benyttet i vores research:

Klikk.no (1. oktober 2015)

Norske Klikk.no har i oktober 2015 testet 3 pålægsmaskiner på forskellige slags pølser, skinker samt bløde og hårde oste. Dette for at give et så retvisende billede af hvilken der er bedst, som muligt.

Hver pålægsmaskine er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Styrke
 • Skæreegenskaber
 • Konstruktion

I testen nævnes det under afsnittet “kriterier”, at det er vigtigt at pålægsmaskinen har styrke, et skarpt knivblad og en solid konstruktion. Dermed er du sikret de bedste skæreegenskaber og kontinuerlige skiver, da pålægsmaskinen kan skære dusinvis af skiver uden at de varerier i størrelse.

Den dyre Omas OG22E ender selvfølgelig med at klare sig bedst i testen, da den er sat op imod to billigere maskiner fra Bosch og Wilfa, som “kun” opnår en middelmådig karakter i forhold til.

Hele testen kan læses hos Klikk.no, hvor du også får tips til vedligeholdelse og valg af pålægsmaskine i forhold til dine behov.

Stiftung Warentest (27. november 2008)

Denne test er af lidt nyere dato, og indeholder i alt 17 forskellige pålægsmaskiner.

I testen er der lagt vægt på følgende delkriterier:

 • Skæreegenskaber 45 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Støjniveau 5 %
 • Kvalitet 10 %
 • Sikkerhed 5 %

Bosch MAS9101 bliver bedst i test, da pålægsmaskinen overordnet klarer sig godt. Også Siemens MS70001 klarer sig fint, og i alt anbefales 5 ud af 17 pålægsmaskiner i denne test. De resterende modeller får kun en tilfredsstillende/middelmådigt bedømmelse.

Hele testen kan læses gratis hos Stiftung Warentest, da den er af ældre dato.

Smartson (21. december 2005)

Dette er en ældre test, men ikke desto mindre stadig relevant. Flere af pålægsmaskinerne er stadig på markedet, for de flestes vedkommende dog i en opdateret udgave med nyt modelnavn.

I denne pålægsmaskine test er der lagt vægt på følgende delkriterier:

 • Design
 • Kapacitet
 • Funktioner
 • Kvalitet
 • Pris

I den praktiske test er der blevet skåret peberfrugt, agurk, rugbrød, ost, pølse, samt kogt og lufttørret skinke på alle pålægsmaskinerne. Dette for at give et så alsidigt og retvisende testresultat som muligt.

Den dyreste pålægsmaskine ender med at vinde denne test med en marginalt bedre bedømmelse end den billigere Siemens MS 7001, som idag afløses af bl.a. Siemens MS70002N. Imens skuffer to billige pålægsmaskiner fra henholdsvis Wilfa og Ide Line.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Denne side er anmeldt af: Bertram S. Kjeldsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar