Gulvene i vores hjem bliver udsat for meget i løbet af månederne og årene, vi bor der. De bliver fyldt med både støv, snavs og bakterier, som hverken er godt for vores indeklima, det æstetiske aspekt af vores hjem eller for den overordnede renlighed, hvor vi bor. I mange år har gulvrengøring foregået med en spand vand og en gulvmoppe, hvilket er en både trættende og ofte utilfredsstillende opgave, som kan lede til for våde gulve og en mangelfuld eliminering af bakterier. Heldigvis findes der i dag langt mere moderne gulvvaskere, som både gør arbejdet nemmere, og som samtidig sikrer, at dit gulv bliver renere. 

I denne testoversigt tager vi netop et kig på nogle af de bedste gulvvaskere på markedet lige nu, og kigger på pris i forhold til kvalitet, samt hvilke modeller der klare forskellige opgaver bedst. 

Sådan udvælger vi produkter på Bomagasinet

I denne artikel gennemgår vi en række populære produkter, som vi har fundet ved hjælp af dybdegående research og analysearbejde. Vores Product Research Team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på baggrund af:

  1
 • Officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes anmeldelser og meninger om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Data og viden om vores læsers præferencer
 • 5
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er vigtigt at notere, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Kärcher SC4 – Topscorer


Set til: 1.358 Kr.

Køb hos CompuMail

Karcher SC4Denne SC4 Kärcher gulvvasker er blandt de allerbedst sælgende gulvvaskere, og det er der ikke meget at sige til. Der er tale om en effektiv gulvvasker, som anvender damp til at bekæmpe bakterier – og faktisk er den 99,9% effektiv i forhold til at slå bakterier ihjel. Den er fyldt med praktiske funktioner, og koster ikke meget i forhold til konkurrenter på markedet. SC4 gulvvasker klarer sig både flot i forskellige tests, og er samtidig en sand forbrugerfavorit. Anmeldere skriver blandt andet, at denne gulvvasker er nem, hurtig, let at bruge og utroligt god til genstridigt snavs og besværlige kroge i hjemmet. 

Se forhandlere nedenunder:

 

Om Kärcher SC4

SC4 har en varmeydelse på 2000W, og den varmer dampen op på få minutter. Således er den både hurtigere end tidligere modeller fra samme serie og mange andre konkurrerende produkter, og samtidig er den også er mere energieffektiv. Den har en vandtank på hele 800 ml, som er indrettet i et to-tank-system, der betyder, at du kan fylde vand på apparatet, mens det anvendes.

Denne model er effektiv på flere forskellige gulvoverflader, da den har forskellige funktioner og børster. Rundbørsten er god til genstridigt snavs, og kan samtidig anvendes på følsomme overflade. Denne børste monteres direkte på punktstråledysen for effektiv rengøring. Håndmundstykket er anvendeligt til mindre overflader, og kan også bruges på spejle og brusekabiner.
Den medfølgende lange mikrofiberklud kan nemt monteres på EasyFix gulvmundstykket, hvilket straks omdanner SC4 til en dampmoppe. Denne funktion er effektiv på både fliser og stengulve i hjemmet. 

Sidst men ikke mindst vejer gulvvaskeren blot 4,1 kg og er derfor nem at bære rundt i hjemmet. Ledningen sikrer, at du aldrig løber tør for batteri, og med en længde på fire meter, kan du komme langt omkring i hjemmet, før du behøver skifte stikkontakt. Alt i alt en skøn gulvvasker, der vil være et godt allround valg for mange.  

Derfor skal du overveje denne gulvvasker: 

 • Topscorer
 • Utroligt mange anvendelsesmuligheder 
 • Tilpas rengøringen med de forskellige medfølgende tilbehørsdele
 • Smart to-tank-system 
 • 800 ml vandtank 
 • Vejer kun 4,1 kg 

Se vores artikel om: Testoversigt tæpperensere – Find de bedste tæpperensere på markedet

BISSELL Vac and Steam – Bedst til prisen


Set til: 1.073 Kr.

Køb hos CompuMail

BISSELL Vac and SteamHvis du er på udkig efter en ny gulvvasker, som også samtidig kan hjælpe dig med at fjerne støv fra gulvet, så bør du overveje den smarte Vac and Steam fra Bissell.
Den sparer dig for meget tid, når det kommer til rengøring i hjemmet, og den kan samtidig købes for en beskeden pris i forhold til lignende modeller. Den velkendte anmeldelsesside TrustedReviews kårede netop denne model som den bedste gulvvasker på budget, og det er ganske nemt at forstå.

Se forhandlere nedenunder:

Om BISSEL Vac and Steam

I forhold til design er der tale om et simpelt og neutralt udseende, som er primært mørkegrå og har moderne blå aftegninger. Den vejer kun 4,81 kg, hvilket i høj grad vil hjælpe på rengøringen, og gøre denne både hurtigere og mere overskuelig. 

Det smarte ved netop denne model er, at den kan både støvsuge eller dampe dine gulve – eller sågar begge dele samtidig. Du styrer nemt på håndtaget, om du vil anvende den ene eller begge funktioner. Uden brug af kemikalier kan Steam and Vac nemt hjælpe dig med at holde hjemmet rent; den dræber nemlig 99,9% af alle bakterier kun ved brug af vand. Snavs fra støvsugning og damp til moppen holdes helt adskilt, så du altid kan tømme smuds fra beholderen væk nemt. 

Du kan anvende denne gulvvasker på både hårde gulve og gulvtæpper, og her er virkelig tale om en model, som passer perfekt til dig, som ønsker masser af lækre funktioner til en formidabel pris. 

Derfor skal du overveje denne gulvvasker: 

 • Kåret som bedst til prisen 
 • Smart 3-i-1 model med både støvsuger og dampmoppe 
 • Kan støvsuge, dampe gulv eller begge dele på én gang 
 • Vejer blot 4,81 kg 
 • Holder damp og snavs adskilt og gør tømning af beholdere nemt 

 

IROBOT Braava m6 – premium valg  


Set til: 5.999,00

Køb hos iRobot.dk

IROBOT Braava m6Hvis du gerne vil gøre rengøring endnu nemmere for dig selv, bør du kraftigt overveje en robot gulvvasker. Og hvis du vil sørge for, at arbejdet bliver gjort ordentligt hver gang, bør du overveje at vælge IROBOT Braava m6. 

Ifølge både PCMag og TechHive er netop denne model den allerbedst robot gulvvasker, som kan købes for penge i dag. Det er både den smarteste og mest effektive, og den er fyldt med skønne funktioner, som kan gøre både husmødre og -fædre begejstrede. 

Se forhandlere nedenunder:

 

Om IROBOT Braava m6

Denne model er en videreudvikling af den populære Braava Jet 240, og m6 har både gulvvask og fejning. Der sidder smarte rengøringsklude under selve maskinen, som sikrer, at både fedtstof og genstridigt snavs bliver fjernet effektivt.
Braava m6 gulvvasker er udstyret med intelligent og avanceret navigation, som gør det muligt for den at køre rundt om møbler og forhindringer, samt at huske de forskellige rum i dit hjem fra hinanden, så du kan styre, hvor ofte specifikke rum skal gøres rent.

Endnu en praktisk funktion ved modellen er, at den er kompatibel med Alexa og Google Assistent, så du nemt kan få håndfri rengøring, når hverdagen er ekstra hektisk. Alternativt trykker du blot på Clean-knappen, og Braava m6 går i gang, og returnerer selv til lade-stationen, når den er færdig. Tilsæt eventuelt Braavas eget rengøringsmiddel for en skøn duft af rent hjem. 

Batteriet kan holde op til 160 minutter, og Braava m6 kan nå at rengøre et overfladeareal på ca. 100 kvm ad gangen. Den er det perfekte valg til dig, som vil have let rengøring i dit hjem, har en travl hverdag, eller blot gerne vil have mere tid og frie hænder til andre ting. 

Derfor skal du overveje denne gulvvasker: 

 • Bedste premium valg 
 • Håndfri oplevelse med robot gulvvasker 
 • Kan både feje og vaske gulve 
 • Har intelligent navigationssystem 
 • Kompatibel med Alexa og Google Assistent 
 • Lang batterilevetid 

Læs også: Robot gulvvasker

Testkilder 

For at give dig et fyldestgørende og holistisk indblik i de produkter, vi skriver om, har vi skævet til forskellige testpaneler, som nøje har afprøvet, vurderet og anmeldt de modeller, som er fremhævet i denne oversigt. De forskellige testkilder, som vi har anvendt i denne artikel, er:

TrustedReviews.com: TrustedReviews er en engelskbaseret omfattende kilde til uafhængige ekspertanmeldelser, brugeranmeldelser og nyheder om forbrugerelektronikprodukter. De tester alt, hvad de skriver om og kigger særligt på de mest gænge performance parametre, når de udfører tests i deres veludstyrede testfaciliteter i London og Farnborough, England.
Teamet hos TrustedReviews inkluderer mange af de mest erfarne teknologispecialister i England. De testere, som afprøver de forskellige produkter, er blandt andet skribenter med mange års erfaring og ekspertise på tværs af mobiltelefoner, computere, AV, fotografering og mere.

Til deres test af gulvvaskere testede de alle modeller på forskellige overflader. Afhængigt af de medfølgende tilbehør og damprenserens formål så de på rengøringsydelsen på tæpper og hårde gulve i forskellige rum. Derudover kiggede de på og vurderede, hvor brugervenlig og let den enkelte model var at bruge. 

PCMag.com: Et amerikansk baseret magasin eller medie, som indeholder anmeldelser og forhåndsvisninger af den nyeste hardware og software til informationsteknologien. Artikler er skrevet af førende eksperter. I deres test af gulvvaskere blev alle modeller afprøvet i skribenternes hjem med følgende kriterier i tankerne: batterilevetid, navigation, opsætning, betjening og ydeevne.

Vi håber, at du igennem denne artikel er blevet klogere på, hvordan en gulvvasker kan hjælpe dig til en nemmere rengøring, og at du måske endda er blevet inspireret til, hvilken model der passer bedst til dine behov. 

 

Se også denne artikel på ing.dk: Rengøringsrobot skal fyldes med sensorer og IoT

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar