Gardiner er virkelig kommet på mode igen. I dag finder du alverdens gardiner i forskellige farver og stilarter, som kan præge udtrykket og lyset i dit hjem. Det kan være plisségardiner, mørklægningsgardiner, færdigsyede gardiner, up and down gardiner – you name it! 

Her kan du blive inspireret til hvilke slags gardiner, du kan prøve af – vi har fundet vores absolutte favoritter frem. Der findes utrolig mange muligheder, og gardiner er med til at præge stemningen og indretningen i dit hjem, så læs med her for at blive klogere på, hvilke gardiner du skal vælge. Vi har valgt de mest klassiske og dem, der er rigtig meget potentiale i, da de både er funktionelle og findes i mange forskellige varianter.

Plisségardiner – nemme at tilpasse

plisségardiner image

Giv dit hjem et frisk pust med plisségardiner! Læs mere om deres fordele, og hvorfor du netop skal vælge plisségardiner til dit hjem.

Plisségardiner er en tidløs klassiker. De bruges ofte i soveværelset eller på badeværelset, men kan også bruges i entréen, stuen eller i køkkenet. Plisségardiner findes i alverdens afskygninger; du kan finde alt fra de helt neutrale og enkle, til nogen retro eller super moderne. 

Desuden kan plisségardiner tilpasses alle slags vinduer. Det kan være en udfordring, hvis du har nogle runde vinduer at finde gardiner, der passer til. Plisségardiner kan tilpasses til alle slags vinduer og døre, hvorfor de netop også er meget oplagte til dette formål. 

Du kan få plisségardiner, som hives op med snor, men du kan også få dem med snorefri betjening. Derudover kan du få dem i mange forskellige slags farver, så du kan finde de gardiner, der passer bedst til din indretning. 

Økonomisk set er plisségardiner en god løsning, da de er forholdsvis billige. Dette kommer naturligvis an på vinduets størrelse, udformning og hvilket design, du ønsker. Ved at bestille det hos Gardinbussen, kan du nemt prøve gardinerne af for at se, om de passer ind i dit hjem. De kommer ud til dig og hjælper dig til at finde de helt rigtige slags gardiner.

Derfor skal du købe plisségardiner:

 • Du kan regulere lysindfaldet
 • Du kan vælge mellem mange farver og designs
 • Plisségardiner kan tilpasses vinduerne
 • En tidløs klassiker

Læs mere her »
 

Mørklægningsgardiner – til dig der vil sove godt

Mørklægningsgardiner image

Mørklægningsgardiner er Guds gave til mennesket. Med mørklægningsgardiner kan du nemlig få en rigtig god nattesøvn, da soveværelset bliver fuldstændig mørkt. Du behøver ikke sovemaske mere, og du behøver ikke vågne om sommeren, når solen står tidligt op. Du kan også bruge gardinerne til en fjernsynsstue, hvor du gerne vil have rummet helt mørkt, når du skal se TV. 

Mørklægningsgardiner kan skræddersyes, så de passer perfekt til dine vinduer. Mørklægningsgardiner behøver ikke være dystre og sorte. De kan sagtens være hvide eller i andre farver og mønstre, så du også kan bruge dem i stuen eller på et kontor eller undervisningslokale. Mørklægningsgardiner kan findes som:

 • Rullegardiner
 • Plisségardiner
 • Lamelgardiner
 • Foldegardiner
 • Stof gardiner

Der er derfor uanede muligheder, når det gælder mørklægningsgardiner. Du kan vælge at gemme gardinet væk med et rullegardin, eller du kan have det hængende fremme med stof gardiner. Dette kommer fuldstændig an på, hvad du ønsker for din indretning. 

Det er oplagt at bruge dem i soveværelset, men der findes altså også mange andre muligheder, når du nu er i gang. Det kan for eksempel være et rum, hvor man skal se på en skærm, hvilket hjælper, når der ikke er sollys direkte på skærmen, men helt mørkt i lokalet.

Derfor skal du købe mørklægningsgardiner

 • For at rummet bliver helt mørkt, når de er trukket for
 • Mørklægningsgardiner findes som mange forskellige slags gardiner
 • Du kan få dem i mange farver og mønstre
 • Du vil sikre dig selv en god nattesøvn uden forstyrrelser udefra

Læs mere her »

Rullegardiner – nemme og praktiske

rullegardiner image

Rullegardiner er en klassiker, og det er der da også god grund til. Med rullegardiner kan du nemt nyde dagslyset, samtidig med at du kan leve uforstyrret. Du kan nemlig selv kontrollere, hvor meget lys du vil have ind i stuen, samtidig med at folk ikke kan kigge ind med nysgerrige blikke. Rullegardiner er dermed både effektive, men også billige, hvorfor de er meget populære. 

Gardiner er en stor del af indretningen, da det ikke blot styrer lyset, og hvor meget vi får ind af det, men også qua sine farver og mønstre kan gøre en forskel i indretningen. Gardiner hjælper til, at vores hjem bliver et dejligt sted at være. Med rullegardiner kan du nyde dagslyset og få masser af lys ind i løbet af dagen, men du kan samtidig skærme for naboerne, hvis du ikke lige er interesseret i, at de skal kunne se alt, hvad du laver. 

Rullegardiner kan ændre på rummets stemning. De er meget praktiske og kan bruges i alle hjem. Du kan nemt betjene dem, og derfor er de også praktiske på børneværelser. De bruges ofte i soveværelser, køkken, badeværelse eller opholdsrum. 

Rullegardiner er dermed både funktionelle, men du kan også sagtens vælge nogen, der er æstetisk flotte.

Derfor skal du købe rullegardiner

 • Praktiske
 • Du kan nemt styre lysindfaldet
 • De findes i mange farver og med mønstre
 • De kan passe ind i alle rum
 • De er billige
 • De er nemme at betjene

Læs mere her »

Lamelgardiner – nordisk stil

Lamelgardiner preview image

Lamelgardiner er blevet meget moderne de senere år, og de er da også super praktiske. Lamelgardiner egner sig godt til store, åbne vinduespartier, men det kan sagtens også bruges til mindre vinduer. Gardinerne giver en god afskærmning for solen, hvorfor de er super praktiske. De giver rummet et minimalistisk udtryk, hvilket har vundet meget frem de senere år. De passer super godt ind i den nordiske stil, som mange danskere har, hvor neutrale og afdæmpede farver gør sig gældende. 

Lameller kan få rummet til at virke større, samtidig med at de ikke tager en masse plads, når de er trukket fra. Man kan nemt regulere lysindfaldet med dem, og de kan også fungere som mørklægningsgardin. Samtidig kan man bruge dem kreativt – for eksempel som en slags rumdeler mellem en stue og et andet rum. Du kan altså slippe fantasien løs og være kreativ med dine lamelgardiner. 

Lamelgardiner fungerer på den måde, at de kan lukkes, hvormed man lukker af for lyset og naboens blikke. Dette kan gøres ved at dreje dem eller trække dem til siden, hvormed man vil få fuldt lysindfald. De bruges også ofte på kontorer og arbejdspladser, da de er nemme at betjene og at rengøre. 

Hos Gardinshoppen kan du få lamelgardiner som en luksusmodel og en budgetmodel. Luksusmodellen har yderligere en brandhæmmer, hvilket betyder, at de ikke så nemt går i brand. De er ikke 100 % brandsikre, men det tager tid, før der går ild i dem. Budgetmodellen er uden, hvilket vil sige, at den er lidt billigere. 

Man kan godt vaske lamelgardiner. Dette gøres ved at håndvaske dem en ad gangen med en blød børste dyppet i sulfovand.

Derfor skal du købe lamelgardiner

 • De er praktiske
 • Nemme at betjene
 • Kan vaskes
 • De er minimalistiske i deres udtryk

Læs mere her »

Persienner – en god gammel klassiker

Persienner image

Persienner kender alle, for det er en tidløs klassiker. De giver god afskærmning for solen og er meget praktiske. Du kan nemt regulere lysindfaldet med persienner, og de er meget lette at tørre af med en tør eller våd klud for støv. Persienner egner sig godt til vådrum såsom køkken, bad eller vaskerum, da de ikke tager skade af høj luftfugtighed. 

Persienner bliver også ofte brugt på værelser, hvor man nemt kan rulle dem ned, når det bliver mørkt, og op igen om morgenen, når solen står op. Persienner er måske kendt som en lidt kedelig løsning, men dette er ikke altid tilfældet. Du kan sagtens få den helt neutrale hvide farve, hvis du gerne vil have det enkelt og afdæmpet, men du kan også sagtens vælge andre materialer eller farver, som passer bedre ind i din stil og indretning. 

Persienner er nemme at sætte op, og du kan tilpasse dem dit vindues størrelse. Persienner er også gode på den måde, at du kan få dem som 100 % dækkende, men også hvor du kan kigge igennem dem, selvom de er rullet ned. Dette kommer an på, om du åbner dem eller ej. På den måde kan du stadig få lidt lys ind eller følge lidt med i gadens liv, uden at der er helt åbent indtil dig. 

Derfor skal du købe persienner

 • Funktionelle
 • Nemme at betjene
 • En klassiker
 • Fås i forskellige farver

Læs mere her »

Velux gardiner – går i ét med vinduerne

Velux Gardiner image

Velux gardiner gør det nemt for dig at kontrollere lysindfaldet i rummet. Det er ikke blot lysindfaldet, det er også temperaturen, der kan reguleres ved et Velux gardin. De egner sig særligt godt til ovenlysvinduer, ovenlyskupler og fladtagsvinduer. Velux gardiner er meget stilfulde, og de er utroligt simple, men samtidig netop stilrene i deres struktur. Man kan opleve, at de går i et med vinduerne, og derfor er de ikke så iøjnefaldende, men falder godt ind i indretningen. 

Om sommeren kan det være rart at afskærme for sollyset i de varmeste timer. Dette kan Velux gardiner også hjælpe med. Du kan også få Velux markise, hvor de kan betjenes med manual betjening, elektrisk eller solcelle fjernbetjening. Dette er super smart, særligt hvis der er tale om et ovenlysvindue, som er langt væk og ikke lige til at komme i nærheden af. Så er det smart at kunne betjene gardinet på denne måde.  

Velux gardiner kan også fås med alverdens sjove mønstre og designs. Måske er dit barn Disney fan og vil elske at have et gardin med Disney på? Så kan han eller hun ligge og kigge på det om aftenen, hvis der er tale om et ovenlysvindue.

Derfor skal du købe Velux gardiner

 • Til ovenlysvinduer eller lignende
 • Giver et moderne udtryk
 • Er ikke så iøjnefaldende
 • Kan fås som markise med elektrisk betjening

Læs mere her »
 

Hvilke slags gardiner skal jeg vælge?

Det kommer meget an på, hvilket rum gardinet skal bruges i, og hvad formålet skal være. Er det vigtigt for dig, at gardinet er æstetisk flot og kan passe ind i indretningen? Er det vigtigt for dig, at gardinet er nemt at støve af og gøre rent? Eller har du andre præferencer? Det kan være en hjælp for dig at overveje disse ting, inden du køber gardinet. Desuden kan du få god hjælp af, at få gardinerne bragt ud, så du netop kan prøve dem i de forskellige rum, inden du tager beslutningen. 

Der findes mange muligheder inden for de forskellige slags gardiner, da det er muligt i dag, at få dem i mange forskellige farver og mønstre. Derfor kan du få dit gardin fuldstændig, som du har drømt om. Det eneste vigtige er, at det bliver skåret til, så det passer til vinduet. Gardinet skulle jo gerne kunne opfylde sin praktiske funktion at holde lyset og nysgerrige blikke ud, så derfor skal det passe helt perfekt. Derfor er det også en stor hjælp, hvis du får en professionel til at gøre dette for dig.

Med denne guide har du forhåbentligt fået et bedre overblik over de forskellige slags gardiner, og hvad deres fordele er. Det skulle gerne kunne hjælpe dig til at komme videre i processen. Der findes mange skønne gardiner, alt efter hvor du skal bruge dem, har de forskellige egenskaber og fordele. 

Andre relevante artikler

Hos redaktionen på Bomagasinet er vi vilde med at inspirere dig til praktiske, smukke og funktionelle ting til hjemmet. Derfor har vi også valgt at fremhæve et par andre artikler, du kan tage et kig på. 

Først og fremmest vil vi fremhæve vores oversigt over 5 fede vinduesvaskerrobotter. Med det rette valg af både vinduesvaskerrobotter og gardiner er du nået rigtig langt med hjemmet – og ruderne vil altid være skinnende rene.

Når der er styr på vinduerne, kan du også tage et kig på vores oversigt over smukke sideborde eller de fineste bænke til spisebordet. Bliv inspireret hos os!

 

Denne side er anmeldt af: Julie F. Paulsen Rating 10/10

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar