Der er rigtig mange fordele ved at dyrke yoga, og det er både nemt og enkelt at komme igang. Alt hvad du skal bruge er noget tøj du kan bevæge dig i og en god yogamåtte. Det første har du måske i forvejen, men en god yogamåtte er nødvendig hvis du skal have succes med yoga.

Yogamåtten hjælper dig med at stå fast og øger komforten. Den er således uundværlig når du skal igang med de mere krævende øvelser, hvor du eksempelvis skal støtte på dine knæ eller albuer.

I denne artikel sætter vi således fokus på hvilke yogamåtter der klarer sig bedst i test, samt hvad du skal kigge efter.


Abilica ECO 4 mm

Abilica ECO er en prisvenlig yogamåtte fremstillet af TPE, som er mindre skadeligt for miljøet end PVC. Den klarer sig godt i test hos iFORM, hvor den både roses for at være let og skridsikker. Den er ikke så blød som andre yogamåtter, men til gengæld kan den nemt medbringes på grund af den lave vægt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Derfor anbefaler vi den: Abilica ECO er en særdeles let yogamåtte på kun 720 gram. Den klarer sig rigtig godt i test hos iFORM, hvor den blandt andet roses for at have en god og skridsikker overflade. Da den kun er 4 millimeter tyk har du en god fornemmelse med gulvet under yogamåtten, således at du nemmere kan opretholde balancen. Alt i alt er dette således en god yogamåtte til dig der ofte er på farten, og gerne vil kunne tage den med dig.

Om: Abilica ECO er en let yogamåtte med en tykkelse på kun 4 millimeter. Den vejer 720 gram og kan således transporteres uden anstrengelser. Den måler 175 x 61 centimeter og er fremstillet af TPE, hvilket også kendes som termoplastisk gummi.

Overfladestrukturen er rillet, og yogamåtten kan håndvaskes ved 30 gader.

Detaljer:

 • Tykkelse: 4 mm.
 • Mål: 175 x 61 cm.
 • Vaskbar: Håndvask ved 30 grader
 • Materialer: TPE (termoplastisk gummi)
 • Overflade: Rillet
 • Vægt: 720 gram

Manduka PROlite 5 mm.

Manduka PROlite er en lækker yogamåtte i den mere luksuriøse ende. Den klarer sig godt i test hos både iFORM og Yogamor, er OEKO-TEX certificeret og så er den blød at ligge på. Den er ligeledes skridsikker, men også blandt de tunge yogamåtter.

 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Derfor anbefaler vi den: Manduka PROlite er en robust yogamåtte i en rigtig god kvalitet. Den klarer sig godt i test og får generelt positive anmeldelser fra køberne, der beretter om holdbarhed i årtier. Yogamåtten roses blandt andet for at være skridsikker, og så har den en god størrelse. Manduka har desuden gjort meget ud af materialevalget, og således er yogamåtten lavet af phthalat-fri PVC. Denne robuste yogamåtte er et godt valg for dig der ønsker en skridsikker og blød overflade i en god og kraftig kvalitet.

Om: Manduka PROlite er, som navnet antyder, en let udgave af PRO-yogamåtten. Manduka producerer både yogamåtter i naturgummi og phthalat-fri PVC, som er OEKO-TEX certificeret og – ifølge producenten – fremstillet uden at belaste miljøet.

Yogamåtten er fri for latex og dermed egnet til folk med allergi for dette, og så hører den til blandt de større modeller med en længde på 180 centimeter og bredde på 61 centimeter. Den er desuden 5 millimeter tyk, men vejer hele 1,8 kilo. Dette betyder at yogamåtten hører til i den tunge ende, uden at den dog er for tung at bære rundt på til hverdag.

Overfladen på Manduka PROlite føles som stof, og producenten lover at den holder i en menneskealder. De lover også at den med tiden vil blive bedre og overfladen mere skridsikker, men dette kan hjælpes lidt på vej ved at hælde salt over måtten og sprøjte med vand, hvorefter du skal skrubbe blandingen ind i yogamåtten med en stivhåret børste. Efterfølgende skal den have lov at tørre i solen.

Detaljer:

 • Tykkelse: 5 mm.
 • Mål: 180 x 61 cm.
 • Vaskbar: Aftørres med fugtig klud
 • Materialer: Phthalat-fri PVC
 • Overflade: Blød tekstil-struktur
 • Vægt: 1,8 kilo

Casall Balance – Holdbar yogamåtte som kan anvendes med sko

Casall Balance

Med denne yogamåtte fra Casall går du ikke helt galt i byen. Yogamåtten har en tykkelse på 3 mm, og den kan benyttes med sko på. Casall Balance er en af de populære modeller hos billigsport24.dk. Her ligger den også som nr. 1 inden for kategorien “Fitnessmåtter”.

Derfor anbefaler vi den: Casall Balance er en god og holdbar yogamåtte, som har et godt greb, så du står solidt plantet på måtten. Der er altså ingen fare for at glide, eller at du skrider, når du benytter måtten. Balance er ideel til både yoga, udstrækning og forskellige former for styrketræningsøvelser, som du udfører på gulvet. 

i samarbejde med PriceRunner

 

Casall Balance er derudover også lavet i ftalat-fri PVC, så den på ingen måde er sundhedsskadelig, som visse andre yogamåtter er. Casall Balance kan også benyttes med sko på. 

Om: Casall Balance har en tykkelse på 3 mm, hvilket betyder, at det er en forholdsvis “tynd” måtte. Dette gør den også til en let måtte – Balance vejer kun lige knapt et kilo. Dette betyder også, at yogamåtten er nem at have med på farten.

Yogamåtten fås i en frisk pink. Det er en slidstærk og holdbar yogamåtte, som har en høj tæthed. Casall Balance kan anvendes med sko på, hvilket giver dig flere muligheder på yogamåtten.

Gode ting ved denne:

 • Populært produkt
 • God pris
 • Uden ftalater
 • Kan benyttes med sko
 • Godt greb

Casall Balance vs. markedet:

Casall Balance placerer sig rigtig fint ift. det omkringliggende marked. Den ligger ca. et sted i midten ift. andre lignende produkter, men til gengæld er der tale om en fitnessmåtte i enormt høj kvalitet. 

Detaljer:

 • Farve: Pink
 • Tykkelse: 3 mm
 • Mål: 185 x 81 cm
 • Materiale: Ftalat-fri PVC
 • Vægt: 0,95 kg

Casall Position – Ideel yogamåtte til nybegyndere såvel som øvede

Casall Position

Position fra Casall er en yogamåtte i en yderst høj kvalitet. Casall position har en tykkelse på 4 mm, og den har et stærkt og godt greb. Dette gør den egnet til alle, som ønsker at dyrke yoga – nybegyndere og øvede. Casall Position ligger som nr. 5 hos billigsport24.dk. 

Derfor anbefaler vi den: Casall Position er ganske enkelt en super god yogamåtte, som gør det, som en yogamåtte skal kunne. Denne yogamåtte garanterer dig mange gode timer på måtten, hvor du kan få strukket lemmerne ud og opbygget mere styrke i kroppen. Casall Position egner sig til alle, der ønsker at dyrke yoga, uanset niveau. 

i samarbejde med PriceRunner

 

Denne yogamåtte har et godt og solidt greb. Den har en tykkelse på 4 mm, hvilket giver en optimal komfort og samtidig gør det muligt for dig at udføre nogle af de mere komplicerede yogapositurer.

Om: Casall Position er lavet i 2-lags TPE-gummi, som er et materiale i høj kvalitet, når det kommer til yogamåtter. Materialet er uden PVC, og så er det genanvendeligt. 

Casall Position har en fin størrelse. Det er en meget let yogamåtte, som gør den ideel at have med på farten. Casall Position er dog også ganske god til hjemmebrug. 

Gode ting ved denne:

 • Populært produkt
 • Materiale i høj kvalitet
 • Stærkt greb
 • Let vægt
 • Velegnet til nybegyndere såvel som øvede

Casall Position vs. markedet:

Casall Position ligger prismæssigt i den lidt dyrere ende ift. andre yogamåtter på markedet. Til gengæld er det også en yogamåtte i enormt høj kvalitet, og den er lavet i et mere luksuriøst materiale end de fleste billigere yogamåtter.

Detaljer:

 • Farve: Sort/grå
 • Tykkelse: 4 mm
 • Mål: 183 x 61 cm
 • Materiale: 2-lags TPE-Gummi
 • Vægt: 0,73 kg

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Reebok Mat 6 mm.

 • Bedste køb – iFORM

Denne yogamåtte klarer sig godt i test, og på grund af den fornuftige pris anbefales den af iFORM som “bedste køb”. Den roses for at være ekstra komfortabel på grund af tykkelsen på 6 millimeter, som dog også gør den til en af de tungere yogamåtter.

Derfor anbefaler vi den: Yogamåtten fra Reebok klarer sig godt i test, og fås i flere friske farver. Den anbefales især til dig der ønsker højere komfort, da yogamåtten er 6 millimeter tyk. På trods af tykkelsen står du alligevel godt fast på måtten, fordi overfladen er tilstrækkeligt skridsikker. Testpanelet hos iFORM roser netop komforten og den skridsikre overflade, og i kombination med den lave pris er den et rigtig fornuftig køb til dig der skal igang med yoga.

Om: Denne yogamåtte har været svær at finde oplysninger om, da producenten kun angiver sparsommelige informationer. Yogamåtten fra Reebok hører dog til blandt de blødere slags, da tykkelsen er på 6 millimeter. Overfladen er dog stadig skridsikker, og tykkelsen gør den blandt andet velegnet til øvelser der eksempelvis belaster knæene.

Yogamåtten hører til blandt de mindre modeller, da den kun er 173 centimeter lang. På grund af tykkelsen og materialet vejer den 1,7 kilo, så yogamåtten er måske bedst egnet til hjemmebrug.

Vi har ikke fundet producentoplysninger angående vask af denne yogamåtte, men vi antager at den kan vaskes ved cirka 30 grader med lidt opvaskemiddel, eller blot aftørres med en fugtig klud opvredet mildt sæbevand.

Detaljer:

 • Tykkelse: 6 mm.
 • Mål: 173 x 61 cm.
 • Vaskbar: Håndvask ved 30 grader
 • Materialer: PVC
 • Overflade: Glat men skridsikker
 • Vægt: 1,7 kilo

Endurance 

Endurance - Billig yogamåtte

 • Populær hos billigsport24.dk

Endurance er en yogamåtte, som fås i en flot perlegrå farve. Yogamåtten er en af de populære modeller hos billigsport24.dk, hvor den også ligger som nr. 2 inden for kategorien “Fitnessmåtter”. Yogamåtten har en skridsikker overflade.

Derfor anbefaler vi den: Endurance er en yogamåtte i høj kvalitet. Den har en tykkelse på 4 mm, hvilket er meget normalt for yogamåtter. Med denne tykkelse er du garanteret god komfort, og samtidig har du mulighed for at prøve kræfter med mere avancerede yogapositioner.

Endurance fås til forholdsvis få penge, hvilket gør den til et godt valg for folk, som skal til og i gang med at dyrke yoga. På trods af prisen fås yogamåtten stadig i god kvalitet, og den har en skridsikker overflade. Disse ting gør yogamåtten velegnet til begyndere. 

Endurance vejer heller ikke specielt meget, hvilket gør den nem at have med sig rundt. 

Om: Endurance har en størrelse på 173 x 61 cm, så den er en af de lidt mindre yogamåtter i dette overblik. Denne størrelse er dog ganske standard for yogamåtter, der oftest ikke er voldsomt store. 

Endurance fås i perlegrå. Dette er en neutral, afdæmpet farve, som ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed.

Gode ting ved denne:

 • Populært produkt
 • God pris
 • Skridsikker overflade
 • Let 
 • God til begyndere

Endurance vs. markedet:

Endurance-yogamåtten fås til en super god pris. Det er en af de billigste yogamåtter, som du kan finde på markedet, og yogamåtten fås stadig i en rigtig fin kvalitet. Hvis du er på udkig efter en yogamåtte, der ikke er alt for dyr, kan det altså være, at denne måtte er det perfekte valg til dig. 

Detaljer:

 • Farve: Pearl Grey
 • Tykkelse: 4 mm
 • Mål: 173 x 61 cm
 • Overflade: Skridsikker

Abilica Bamboo

Abilica Bamboo er en god og let yogamåtte, der samtidig er svedabsorberende og hygiejnisk. Det skyldes bambusfibrene, som både hindrer bakterievæksten og reducerer luft. Yogamåtten er således et godt valg til dig der sveder meget, eller som eksempelvis skal bruge den til hot yoga eller bikram yoga.

 

Derfor anbefaler vi den: Abilica Bamboo er en let og lækker yogamåtte, som er lavet af mijøvenlige bambusfibre. Du får således en yogamåtte i et dejligt stofmateriale, som er skridsikker på den ene side og blød på den anden side. Yogamåtten klarer sig godt i test hos Sportamore, hvor yogalærer Sara von Post roser den for at være pæn, lækker og nem at medbringe i tasken. Fordelen ved at have en yogamåtte i stof er blandt andet også at den kan foldes sammen, hvorimod yogamåtter af eksempelvis PVC kun kan rulles sammen. På grund af materialet er den særligt velegnet til hot yoga eller bikram yoga, men også til dig der bare sveder meget under træningen. Den har nemlig en høj absorberingsevne, da den mest af alt minder om et blødt håndklæde i overfladen. Du slipper derfor for at glide på yogamåtten, hvilket er en vigtig fordel.

Om: Abilica Bamboo er en yogamåtte af bambusfibre, hvilket giver den en stofagtig fornemmelse på overfladen. Undersiden af yogamåtten er desuden skridsikker, således at den ligger godt fast på alle overflader.

Bambus er et miljøvenligt materiale, og yogamåtten holder både kroppen varm og tør. Den absorberer nemlig sveden, men hindrer bakterievækst og sørger for at lugtgener reduceres.

I modsætning til andre yogamåtter kan Abilica Bamboo foldes sammen og medbringes i en lille rygsæk eller sportstaske.

Yogamåtten måler 172 x 61 centimeter.

Detaljer:

 • Mål: 172 x 61 cm.
 • Vaskbar: Skånevask ved 30 grader
 • Materialer: Bambus
 • Overflade: Blød (sammenlignes med håndklæde)

 


Hvilken yogamåtte skal du vælge?

Forskellige yogamåtter passer til forskellige formål, og det er ikke helt ligegyldigt hvilken type yogamåtte du vælger. Der findes både tykke og tynde yogamåtter, naturlige og syntetiske yogamåtter, store og små yogamåtter, samt lette og tunge yogamåtter. Det er altsammen noget, du bør tage stilling til inden du vælger.

Herunder gennemgår vi de vigtigste faktorer, som du bør overveje inden du vælger din nye yogamåtte:

Yogamåttens tykkelse

Når du kigger efter en ny yogamåtte, er det vigtigt at overveje tykkelsen. Yogamåtter fås typisk med tykkelser på mellem 4 og 6 millimeter, og der er forskel på hvad de bruges til.

Tynde yogamåtter giver dig typisk en bedre fornemmelse af underlaget den ligger på, hvilket bidrager til en bedre balance. Til gengæld er de tynde yogamåtter ikke nær så komfortable som de tykke modeller på 6 millimeter, så du risikerer at få ondt i knæene på de tynde yogamåtter.

Optimalt bør du købe både en tyk og en tynd yogamåtte, men til at starte med kan du med fordel købe en yogamåtte på 5 millimeter så du har den bedste kombination af forbindelse til gulvet og komfort.

Yogamåttens mål

Det er vigtigt at du køber en yogamåtte, som ikke er for lille til dig. Du skal kunne ligge udstrakt uden at hverken hoved eller fødder når kanterne, så her bør du kigge efter en yogamåtte som er længere end du selv er.

Yogamåttens mål og tykkelse afgør selvfølgelig også hvor let eller tung den er, og dette er også værd at overveje hvis du har til hensigt at bringe den med dig på cyklen eller i bussen.

Yogamåttens materiale

De klassiske yogamåtter er typisk fremstillet af PVC, men flere miljøvenlige alternativer har gjort deres indtog på markedet. Deriblandt yogamåtter af naturgummi og bomuld, hvor førstnævnte dog frarådes til folk med allergi overfor latex.

Yogamåtter af PVC er det klassiske og til stadighed mest populære valg, men også måtter af det mindste miljøbelastende TPE er populære.

Yogamåttens overflade

Yogamåtter fås både med ru, glatte og rillede overflader, og overfladen er især værd at overveje hvis du har tendens til at svede meget. En glat overflade er nemlig ikke nær så skridsikker som en ru eller rillet overflade, så hvis du ved at du vil dyrke hot yoga eller bare sveder meget, bør du altid vælge en yogamåtte med en ru eller rillet overfladestruktur.

Kilde: Yogabloggen.

FAQ

Hvilken er den bedste yogamåtte?
Hos Bomagasinet har vi researchet mange forskellige yogamåtter. Du kan blandt andet tage et kig på Abilica Bamboo yogamåtten, som er anbefalet af yogalærer Sara Von Post.Casall Balance er et godt, populært og billigt alternativ, hvis du er nybegynder.
Hvad er den bedste tykkelse til en yogamåtte?
Tykkelsen på ens yogamåtte er en individuel smagssag. Den typiske yogamåtte på markedet har en tykkelse på mellem 4 og 6 millimeter. Den tykke yogamåtte er komfortabel og rar at ligge på, mens den tynde yogamåtte sikrer dig en god balance – det kan være behageligt, når du skal træne.
Hvilken type yogamåtte er bedst til begyndere?
Er du nybegynder i yoga-miljøet, og ønsker en stabil og rar yogamåtte til træningen, er Casall Position yogamåtten ideel for dig. Yogamåtten er af god kvalitet, og har en god tykkelse på 4 mm, som giver dig et godt og stærkt greb. Prøv dig frem.
Hvad er forskellen på en yogamåtte og træningsmåtte?
Der er som sådan ikke store forskellige på en yogamåtte og en træningsmåtte. Den største forskel, der er at finde på en yogamåtte og en træningsmåtte er, at en yogamåtte, typisk er en smule tyndere end en træningsmåtte. Grunden til det er, at de to har vidt forskellige formål.

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar