Der er rigtig mange fordele ved at dyrke yoga, og det er både nemt og enkelt at komme igang. Alt hvad du skal bruge er noget tøj du kan bevæge dig i og en god yogamåtte. Det første har du måske i forvejen, men en god yogamåtte er nødvendig hvis du skal have succes med yoga.

Yogamåtten hjælper dig med at stå fast og øger komforten. Den er således uundværlig når du skal igang med de mere krævende øvelser, hvor du eksempelvis skal støtte på dine knæ eller albuer.

I denne artikel sætter vi således fokus på hvilke yogamåtter der klarer sig bedst i test, samt hvad du skal kigge efter.

Reebok Mat 6 mm.

Denne yogamåtte klarer sig godt i test, og på grund af den fornuftige pris anbefales den af iFORM som “bedste køb”. Den roses for at være ekstra komfortabel på grund af tykkelsen på 6 millimeter, som dog også gør den til en af de tungere yogamåtter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Yogamåtten fra Reebok klarer sig godt i test, og fås i flere friske farver. Den anbefales især til dig der ønsker højere komfort, da yogamåtten er 6 millimeter tyk. På trods af tykkelsen står du alligevel godt fast på måtten, fordi overfladen er tilstrækkeligt skridsikker. Testpanelet hos iFORM roser netop komforten og den skridsikre overflade, og i kombination med den lave pris er den et rigtig fornuftig køb til dig der skal igang med yoga.

Om: Denne yogamåtte har været svær at finde oplysninger om, da producenten kun angiver sparsommelige informationer. Yogamåtten fra Reebok hører dog til blandt de blødere slags, da tykkelsen er på 6 millimeter. Overfladen er dog stadig skridsikker, og tykkelsen gør den blandt andet velegnet til øvelser der eksempelvis belaster knæene.

Yogamåtten hører til blandt de mindre modeller, da den kun er 173 centimeter lang. På grund af tykkelsen og materialet vejer den 1,7 kilo, så yogamåtten er måske bedst egnet til hjemmebrug.

Vi har ikke fundet producentoplysninger angående vask af denne yogamåtte, men vi antager at den kan vaskes ved cirka 30 grader med lidt opvaskemiddel, eller blot aftørres med en fugtig klud opvredet mildt sæbevand.

Detaljer:

 • Tykkelse: 6 mm.
 • Mål: 173 x 61 cm.
 • Vaskbar: Håndvask ved 30 grader
 • Materialer: PVC
 • Overflade: Glat men skridsikker
 • Vægt: 1,7 kilo

Abilica Bamboo

Abilica Bamboo er en god og let yogamåtte, der samtidig er svedabsorberende og hygiejnisk. Det skyldes bambusfibrene, som både hindrer bakterievæksten og reducerer luft. Yogamåtten er således et godt valg til dig der sveder meget, eller som eksempelvis skal bruge den til hot yoga eller bikram yoga.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Abilica Bamboo er en let og lækker yogamåtte, som er lavet af mijøvenlige bambusfibre. Du får således en yogamåtte i et dejligt stofmateriale, som er skridsikker på den ene side og blød på den anden side. Yogamåtten klarer sig godt i test hos Sportamore, hvor yogalærer Sara von Post roser den for at være pæn, lækker og nem at medbringe i tasken. Fordelen ved at have en yogamåtte i stof er blandt andet også at den kan foldes sammen, hvorimod yogamåtter af eksempelvis PVC kun kan rulles sammen. På grund af materialet er den særligt velegnet til hot yoga eller bikram yoga, men også til dig der bare sveder meget under træningen. Den har nemlig en høj absorberingsevne, da den mest af alt minder om et blødt håndklæde i overfladen. Du slipper derfor for at glide på yogamåtten, hvilket er en vigtig fordel.

Om: Abilica Bamboo er en yogamåtte af bambusfibre, hvilket giver den en stofagtig fornemmelse på overfladen. Undersiden af yogamåtten er desuden skridsikker, således at den ligger godt fast på alle overflader.

Bambus er et miljøvenligt materiale, og yogamåtten holder både kroppen varm og tør. Den absorberer nemlig sveden, men hindrer bakterievækst og sørger for at lugtgener reduceres.

I modsætning til andre yogamåtter kan Abilica Bamboo foldes sammen og medbringes i en lille rygsæk eller sportstaske.

Yogamåtten måler 172 x 61 centimeter.

Detaljer:

 • Mål: 172 x 61 cm.
 • Vaskbar: Skånevask ved 30 grader
 • Materialer: Bambus
 • Overflade: Blød (sammenlignes med håndklæde)

Manduka PROlite 5 mm.

Manduka PROlite er en lækker yogamåtte i den mere luksuriøse ende. Den klarer sig godt i test hos både iFORM og Yogamor, er OEKO-TEX certificeret og så er den blød at ligge på. Den er ligeledes skridsikker, men også blandt de tunge yogamåtter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Manduka PROlite er en robust yogamåtte i en rigtig god kvalitet. Den klarer sig godt i test og får generelt positive anmeldelser fra køberne, der beretter om holdbarhed i årtier. Yogamåtten roses blandt andet for at være skridsikker, og så har den en god størrelse. Manduka har desuden gjort meget ud af materialevalget, og således er yogamåtten lavet af phthalat-fri PVC. Denne robuste yogamåtte er et godt valg for dig der ønsker en skridsikker og blød overflade i en god og kraftig kvalitet.

Om: Manduka PROlite er, som navnet antyder, en let udgave af PRO-yogamåtten. Manduka producerer både yogamåtter i naturgummi og phthalat-fri PVC, som er OEKO-TEX certificeret og – ifølge producenten – fremstillet uden at belaste miljøet.

Yogamåtten er fri for latex og dermed egnet til folk med allergi for dette, og så hører den til blandt de større modeller med en længde på 180 centimeter og bredde på 61 centimeter. Den er desuden 5 millimeter tyk, men vejer hele 1,8 kilo. Dette betyder at yogamåtten hører til i den tunge ende, uden at den dog er for tung at bære rundt på til hverdag.

Overfladen på Manduka PROlite føles som stof, og producenten lover at den holder i en menneskealder. De lover også at den med tiden vil blive bedre og overfladen mere skridsikker, men dette kan hjælpes lidt på vej ved at hælde salt over måtten og sprøjte med vand, hvorefter du skal skrubbe blandingen ind i yogamåtten med en stivhåret børste. Efterfølgende skal den have lov at tørre i solen.

Detaljer:

 • Tykkelse: 5 mm.
 • Mål: 180 x 61 cm.
 • Vaskbar: Aftørres med fugtig klud
 • Materialer: Phthalat-fri PVC
 • Overflade: Blød tekstil-struktur
 • Vægt: 1,8 kilo

Abilica ECO 4 mm

Abilica ECO er en prisvenlig yogamåtte fremstillet af TPE, som er mindre skadeligt for miljøet end PVC. Den klarer sig godt i test hos iFORM, hvor den både roses for at være let og skridsikker. Den er ikke så blød som andre yogamåtter, men til gengæld kan den nemt medbringes på grund af den lave vægt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Derfor anbefaler vi den: Abilica ECO er en særdeles let yogamåtte på kun 720 gram. Den klarer sig rigtig godt i test hos iFORM, hvor den blandt andet roses for at have en god og skridsikker overflade. Da den kun er 4 millimeter tyk har du en god fornemmelse med gulvet under yogamåtten, således at du nemmere kan opretholde balancen. Alt i alt er dette således en god yogamåtte til dig der ofte er på farten, og gerne vil kunne tage den med dig.

Om: Abilica ECO er en let yogamåtte med en tykkelse på kun 4 millimeter. Den vejer 720 gram og kan således transporteres uden anstrengelser. Den måler 175 x 61 centimeter og er fremstillet af TPE, hvilket også kendes som termoplastisk gummi.

Overfladestrukturen er rillet, og yogamåtten kan håndvaskes ved 30 gader.

Detaljer:

 • Tykkelse: 4 mm.
 • Mål: 175 x 61 cm.
 • Vaskbar: Håndvask ved 30 grader
 • Materialer: TPE (termoplastisk gummi)
 • Overflade: Rillet
 • Vægt: 720 gram

Hvilken yogamåtte skal du vælge?

Forskellige yogamåtter passer til forskellige formål, og det er ikke helt ligegyldigt hvilken type yogamåtte du vælger. Der findes både tykke og tynde yogamåtter, naturlige og syntetiske yogamåtter, store og små yogamåtter, samt lette og tunge yogamåtter. Det er altsammen noget, du bør tage stilling til inden du vælger.

Herunder gennemgår vi de vigtigste faktorer, som du bør overveje inden du vælger din nye yogamåtte:

Yogamåttens tykkelse

Når du kigger efter en ny yogamåtte, er det vigtigt at overveje tykkelsen. Yogamåtter fås typisk med tykkelser på mellem 4 og 6 millimeter, og der er forskel på hvad de bruges til.

Tynde yogamåtter giver dig typisk en bedre fornemmelse af underlaget den ligger på, hvilket bidrager til en bedre balance. Til gengæld er de tynde yogamåtter ikke nær så komfortable som de tykke modeller på 6 millimeter, så du risikerer at få ondt i knæene på de tynde yogamåtter.

Optimalt bør du købe både en tyk og en tynd yogamåtte, men til at starte med kan du med fordel købe en yogamåtte på 5 millimeter så du har den bedste kombination af forbindelse til gulvet og komfort.

Yogamåttens mål

Det er vigtigt at du køber en yogamåtte, som ikke er for lille til dig. Du skal kunne ligge udstrakt uden at hverken hoved eller fødder når kanterne, så her bør du kigge efter en yogamåtte som er længere end du selv er.

Yogamåttens mål og tykkelse afgør selvfølgelig også hvor let eller tung den er, og dette er også værd at overveje hvis du har til hensigt at bringe den med dig på cyklen eller i bussen.

Yogamåttens materiale

De klassiske yogamåtter er typisk fremstillet af PVC, men flere miljøvenlige alternativer har gjort deres indtog på markedet. Deriblandt yogamåtter af naturgummi og bomuld, hvor førstnævnte dog frarådes til folk med allergi overfor latex.

Yogamåtter af PVC er det klassiske og til stadighed mest populære valg, men også måtter af det mindste miljøbelastende TPE er populære.

Yogamåttens overflade

Yogamåtter fås både med ru, glatte og rillede overflader, og overfladen er især værd at overveje hvis du har tendens til at svede meget. En glat overflade er nemlig ikke nær så skridsikker som en ru eller rillet overflade, så hvis du ved at du vil dyrke hot yoga eller bare sveder meget, bør du altid vælge en yogamåtte med en ru eller rillet overfladestruktur.

Kilde: Yogabloggen.

Denne side er anmeldt af: Marius N. Mortensen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar