I denne guide finder du de 7 bedste wienerstiger i forskellige prisklasser og med hver deres funktioner. Vi har gennem research og sammenligninger fundet de bedste wienerstiger til gør-det-selv-entusiasten og den professionelle håndværker. En wienerstige er en fritstående stige, som kan beskrives som to sammensætte stiger, der former et A. Formen gør den utroligt stabil. Derfor er det en ganske fornuftig stige at bruge, når du for eksempel skal stå midt i et rum. Generelt passer den perfekt til alle situationer, hvor du ikke har en flade, som stigen kan hvile op af, da wienerstigen står af sig selv. Der er altså tale om en allround-stige, som kan anvendes til et ton af projekter i hjemmet og på arbejdspladsen.

Jumbo Wienerstige massiv proof – bedst til prisen


Jumbo Wienerstige massiv proof

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der er på udkig efter en robust og billig wienerstige til hjemmet. 

Det anerkendte mærke Jumbo står bag den massive proof wienerstige i træ, der er blevet vurderet til ”bedst til prisen.” Det er den, fordi du får en alsidig stige med mange fede egenskaber, som kan bruges til mange forskellige projekter. Den robuste stige er linoliebehandlet for længere levetid. Trinnene er riflede og skridsikre, hvilket er en lille detalje, som har en stor betydning. En anden fed detalje er, at den har spandkrog i begge sider til at holde din malerspand eller dit værktøj. Du får rigtig meget stige for pengene. 

Nøglespecifikationer:

 • Højde: Fem forskellige varianter – fra 1,14 m til 2,15 m
 • Materiale: Træ
 • Vægt: Fra 6,60 kg til 14,10 kg alt efter variant 
 • Certificering: EN 131 (max 150 kg)
 • Pris: Fra 497,50 kr. til 997,50 kr. alt efter størrelse

Se pris på Jumbo Wienerstige massiv proof hos Stigefabrikken.dk

Zarges Scana B Wienerstige – kundefavorit


Zarges Scana B Wienerstige

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der er ude efter en let og handy stige, som du nemt kan tage med dig. 

Zarges Scana B Wienerstigen er en kundefavorit, da den er yderst nem at betjene. Du får her en let stige, som hverken vejer eller fylder for meget. Wienerstigen kommer i fem forskellige størrelser, så du kan vælge den variant, der giver mest mening for dig. Den er nem at flytte rundt på og nem at tage med på farten. Trinnene er rillede, og benene er beklædt med skridsikker plastik, så både du og stigen bliver, hvor I skal. Prisen kan retfærdiggøres, da du her får en stige lavet i aluminium, som vil holde i ekstra mange år.

Nøglespecifikationer:

 • Højde: Fem forskellige varianter – fra 0,66 m til 1,52 m
 • Materiale: Aluminium 
 • Vægt: Fra 3 kg til 6,80 kg alt efter variant 
 • Certificering: EN 131 (max 150 kg)
 • Pris: Fra 1.140,00 kr. til 2.536,25 kr. alt efter størrelse

Se pris på Zarges Scana B Wienerstige hos Stigefabrikken.dk

Jumbo Glasfiber wienerstige proof – vores anbefaling


Jumbo Glasfiber wienerstige proof

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der er på udkig efter en kraftig stige, som er nem at betjene.

Glasfiber wienerstige proof fra Jumbo er en høj wienerstige lavet til professionelle håndværkere. Denne type stige er mere tung og en smule skrøbelig. Glasfiberstiger er dog velegnede til elektrikere, da det er stiger, som ikke afleder strøm. Jumbo-wienerstigen har ekstra stabilitet på flere af trinene for at give støtte. Der er skridsikker plastik på stigens ende og sikkerhedsbøjler i hver side, hvilket tilsammen giver en høj stabilitet og sikkerhed. Jumbo-stigen er perfekt til at anvende i huse, hvor der er ekstrahøjt til loftet eller til udendørsprojekter. Du får her en kraftig wienerstige, der vil gavne dig i mange år.

Nøglespecifikationer:

 • Højde: Fire forskellige varianter – fra 1,39 m til 2,78 m
 • Materiale: Glasfiber
 • Vægt: Fra 7,90 kg til 22 kg alt efter variant
 • Certificering: EN 131 (max 150 kg)
 • Pris: Fra 3.122,50 kr. til 6.122,50 kr. alt efter størrelse

Se pris på Jumbo Glasfiber wienerstige proof hos Stigefabrikken.dk

Jumbo Alu Wienerstige super proof – bedste Jumbo aluminium Wienerstige


Jumbo Alu Wienerstige super proof

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der har brug for en ekstrakraftig wienerstige med brede trin. 

Alu Wienerstige super proof fra Jumbo er en ekstrakraftig og solid stige, som sikkert kan føre dig til tops. Jumbo-stigen er udstyret med kraftige vanger, stor plan topplade (22×40 cm) og ekstrabrede trin. Desuden har vangerne en elokseret overflade, som sørger for, at du ikke får beskidte fingre. Derudover er overfladebehandlingen med til at bevare stigen. Disse egenskaber er med til at gøre, at stigen er en af de bedste Jumbo-wienerstiger på markedet. Du får her en stige, der bliver, hvor den skal være, og som ikke føles ustabil, når du kommer op i højden. Den er derfor både ideel til professionel brug og til gør-det-selv-entusiasten. 

Nøglespecifikationer:

 • Højde: Seks forskellige varianter – fra 1,2 m til 2,95 m
 • Materiale: Aluminium 
 • Vægt: Fra 11 kg til 25 kg alt efter variant
 • Pris: Fra 1.622,50 kr. til 3.247,50 kr.

Se pris på Jumbo Alu Wienerstige super proof hos Stigefabrikken.dk

Zarges Crestamax B wienerstige træ – bedste budgetvenlige Wienerstige


Zarges Crestamax B wienerstige trae

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der ønsker dig en klassisk og budgetvenlig wienerstige i træ.

Crestamax B wienerstige fra Zarges kommer i hele 11 varianter, så du kan få lige præcis den højde, som du har brug for. Du får her en massiv og kraftig wienerstige, som kan opfylde alle dine gør-det-selv-drømme i hjemmet. Vangerne og trinene er fremstillet i henholdsvis hårdttræ og massivt, knastfrit fyrretræ. På siderne af stigen er der en handy spandkrog, som gør livet nemmere for dig. Zarges-wienerstigen har en høj sikkerhed på grund af de kraftige materialer og en sikring med perlonremme med stor trækstyrke. Du får her en budgetvenlig stige, som er let at betjene, og som vil glæde dig i mange år.

Nøglespecifikationer:

 • Højde: 11 varianter – fra 1,13 m til 4,99 m
 • Materiale: Træ
 • Vægt: Fra 7 kg til 38 kg alt efter variant
 • Certificering: EN 131 (max 150 kg)
 • Pris: Fra 616,25 kr. til 7.698,75 kr.

Se pris på Zarges Crestamax B wienerstige træ hos Stigefabrikken.dk

Jumbo Teleskop Wienerstige proof – bedste teleskop Wienerstige


Jumbo Teleskop Wienerstige proof

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der leder efter en foldbar stige til mindre opgaver i og uden for hjemmet.

Teleskop Wienerstige fra Jumbo er superpraktisk, da den kan foldes sammen til kun at fylde 0,68 m. Fordi det er en foldestige, er den både nem at transportere og nem at opbevare. Formen på stigen er den typiske A-form, men den ene side af stigen går to trin længere op. Dette gør stigen alsidig, så du kan bruge den i mange sammenhænge. Teleskop-wienerstigen har to fastmonterede stigefødder i aluminium nederst på begge sider, hvilket er med til at gøre stigen yderst stabil. Den egner sig til mange forskellige projekter, da den er nem at transportere. Du får her en stige, som er nem at betjene og som vil tjene dig i mange år.

Nøglespecifikationer:

 • Højde: 1,1 m
 • Materiale: Kraftig aluminium
 • Vægt: 11,50 kg
 • Certificering: EN 131 (max 150 kg)
 • Pris: 2.872,50 kr.

Se pris på Jumbo Teleskop Wienerstige proof hos Stigefabrikken.dk

Zarges Varioflex B Wienerstige – bedste premiumvalg


Zarges Varioflex B Wienerstige

Set på Stigefabrikken.dk

Velegnet til dig: Der er på udkig efter en specialstige, som kan stå på ujævne overflader.

Varioflex B Wienerstigen fra Zarges er en Premium specialstige, som for eksempel kan benyttes på trapper og afsatser. Benene er nemlig justerbare, og alle fire ben kan indstilles i forskellige længder. Du kan vælge mellem to forskellige størrelser. Bagbenene kan justeres 0,40 m, mens forbenene kan indstilles på henholdsvis 1,30 m og 1,85 m, alt efter hvilken størrelse, du vælger. Teleskop-wienerstigen har en nøjagtig, trinløs indstilling med en sikker fastlåsning, der gør det nemt at indstille benenes længde. Du får her en stabil teleskop-wienerstige, der kan anvendes til mange forskellige projekter. 

Nøglespecifikationer:

 • Højde: To forskellige varianter – 1,80 m og 2,35 m
 • Materiale: Aluminium 
 • Vægt: 12,50 kg og 15,50 kg
 • Certificering: EN 131 (max 150 kg)
 • Pris: 9.607,50 kr. til 11.258,75 kr.

Se pris på Zarges Varioflex B Wienerstige hos Stigefabrikken.dk

Referencer

I vores research af de bedste wienerstiger har vi nøje kigget på produkternes specifikationer for at finde de absolut bedste i forskellige klasser. For at skrive denne guide har vi brugt eksterne medier med gode råd til at arbejde på en stige. Der er udelukkende brugt troværdige hjemmesider med troværdige kildehenvisninger for at sikre oplysningernes rigtighed.  

Bolius.dk

Hos Bolius finder du en række informative artikler om diverse emner med troværdige kilder og henvendelser.

Sikkerhed når du arbejder på en stige (03-02-2020)

Arbejdsmiljøweb.dk

På det danskes arbejdsmiljøs officielle hjemmeside er der en kategori med artikler inden for arbejdspladser. 

Sikker brug af stiger (03-02-2020)

FAQ

Hvilken wienerstige er bedst i test?

Der findes flere bemærkelsesværdige wienerstiger med hver deres fordele. Vi har i denne guide fundet de syv bedste, der kan anvendes til forskellige formål. Stigerne er lavet i forskellige materialer, har forskellige højder og har specielle fordele. Guiden sammenligner og udpensler de forskellige specifikationer, så du hurtigt kan danne dig et overblik over udvalget. Det er op til dig at bedømme, hvilken wienerstige der er den rigtige for dig og dine kommende projekter.

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en wienerstige?

Vi anbefaler, at du vælger en wienerstige ud fra især højde, funktion, materiale, sikkerhed og pris. De forskellige stiger kommer med hver deres funktioner og egner sig derfor til hver deres projekter. Træstiger er generelt velegnede til projekter i hjemmet, da de er tungere at have med på farten. Wienerstiger i aluminium er derimod lette og derfor velegnede til transport. Endelig henvender glasfiberstiger sig til den professionelle håndværker, da de er mere tunge og en smule skrøbelige. Især elektrikere anvender disse, da de ikke afleder strøm. Læs mere om testvindernes funktioner i det ovenstående – så er det nemmere for dig at vælge. 

Hvordan arbejder jeg sikkert med stiger?

For at undgå ulykker, når du anvender stiger i hjemmet eller på arbejdspladsen, er der en række forbehold, som du kan tage på forhånd, og mens du benytter stigen:

 • Først og fremmest skal du placere din stige på et fast underlag. 
 • Benyt sko, der sidder fast om dine fødder – altså ikke klipklappere. 
 • Din stige skal stikke cirka én meter op over stedet, som vil have adgang til. 
 • Stå aldrig højere end på det tredje øverste trin, så du kan gribe fat i stigen.
 • Hav altid en hånd fri for værktøjer og lignende, så du altid har en hånd på stigen. 

Generelt anbefales det, at du kun benytter sikkerhedsgodkendte stiger. Derfor har vi også inkluderet oplysninger om certificering i denne guide. Derudover er det en god ide at have en fodmand neden for stigen, hvis du benytter en stige, der er over fem meter høj.

Andre relevante artikler og guides

Læs også: Alt du skal vide om montering af og pris på nye tagrender

Læs også: Pris på eternittag – guide til køb og valg af bedste tagplader i bølgeeternit

Læs også: Hvad er prisen på nyt ståltag? – Fuld guide

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Bomagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Bomagasinet’.

Skriv en kommentar