En god vakuumpakker er din nye bedste ven i køkkenet. Den er blandt andet uundværlig når der skal tilberedes mad sous vide, men også når du gerne vil sikre optimal holdbarhed og smag i de madvarer, du gemmer i fryseren.

De bedste vakuumpakkere til private husholdninger koster omkring 1.200 kroner, men du kan også slippe billigere hvis behovet er mindre. Vi har kigget testresultater og anbefalinger igennem, og fundet 5 gode vakuumpakkere med hver sine egenskaber.

Herunder er vores top 3 over bedste vakuumpakkere lige nu:

Caso VC300 – solid og rengøringsvenlig testvinder

Caso-VC300-Vakuumpakker

Bedste pris: 1.139,00 (Wupti)

 • Testvinder – Politiken
 • Topscorer – Tænk

Derfor anbefaler vi Caso VC300 Pro: Tyske Caso klarer sig så godt i Politikens vakuumpakker test, at VC300 Pro bliver testvinder. Den får også gode anmeldelser af køberne, som blandt andet roser den for at have et godt sug der sørger for at lukke posen tæt om madvarerne. Af samme grund er den god til madvarer der skal opbevares på køl eller frost. Den lukker desuden posen godt af, så den er tæt forsejlet og nem at opbevare i køleskab eller fryser. Derudover kan du med denne vakuumpakker købe en poserulle, så du selv kan bestemme posestørrelsen fra gang til gang. Alt i alt et godt valg til dig der vil have en god og brugervenlig vakuumpakker uden at skulle slippe en mindre formue.

Om: Caso er et relativt ukendt mærke for de fleste, men den tyske producent har et lang række køkkenartikler og hvidevarer i deres sortiment, som findes til fornuftige priser i flere store butikker.

Caso VC300 Pro er en mellemstor vakuumpakker til den private husholdning. Den har et automatisk vakuumeringssystem hvor du blot fæstner åbningen i maskinen, og så klarer den selve vakuumeringsprocessen og forseglingen af posen af sig selv.

Denne vakuumpakker kan bruges med poserulle, så du selv kan bestemme længden på det der skal vakuumeres. De indbyggede svejsetråde giver mulighed for at forsegle poser på op til 30 centimeter i bredden. Den har desuden variabel vakuumstyrke, hvilket er velegnet til brug ved madvarer der skal marineres eller tilberedes sous vide.

Der medfølger 2 folieruller på 28 x 300 centimeter hver.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 30 cm i bredden
 • Benytter folieruller, så du selv kan vælge poselængden
 • Indstillelig vakuumstyrke
 • Velegnet til brug ved sous vide tilberedning og opbevaring i fryser/køl
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.139,00 kr. 0,00 kr. 1.139,00 kr. Til butik »
1.799,00 kr. 0,00 kr. 1.799,00 kr. Til butik »

FoodSaver V2860 – robust testvinder i høj kvalitet

FoodSaver-V2860-Vakuumpakker

Bedste pris: 1.289,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi FoodSaver V2860: Denne vakuumpakker klarer sig samlet set bedst i Tænks og Råd & Röns test, og bliver derfor udnævnt til bedst i test. Den får blandt andet ros for kerneopgaven: At pakke mad af forskellige typer i tætsluttende poser, men den er også nem at bruge. Testpanelet bemærker desuden at vakuumpakkere fra FoodSaver lader til at være konstrueret i en rigtig god kvalitet, og generelt lader den til at være robust og holdbar. Det er muligt at sætte en poserulle i maskinen og selv vælge størrelsen, ligesom pulsfunktionen gør det muligt at styre vakuumeringsprocessen manuelt. Den indbyggede drypbakke kan desuden tages ud og sættes i opvaskemaskinen, hvilket er smart i en travl hverdag. Alt i alt en rigtig god vakuumpakker til dig der skal bruge den ofte.

Om: FoodSaver V2860 er en robust vakuumpakker med kabinet i rustfrit stål og sort plast. Den har en indbygget holder til poserulle samt mulighed for at vælge mellem både automatisk og manuel vakuumering. På billigere vakuummaskiner er denne funktion som regel automatisk, og du skal derfor gætte dig frem til den nødvendige vakuumeringstid med en sekund-timer. Men med FoodSaver V2860 kan du således vakuumere dine madvarer manuelt, og selv vælge hvornår du synes de er vakuumeret nok. Det er eksempelvis nyttigt ved skrøbelige madvarer som blot skal marineres eller tilberedes sous vide. Du kan også vælge “Seal Only”-funktionen hvis du blot ønsker at forsegle posen uden at trække luft ud af den.

Som en del af designet kan du med tryk på en knap vippe vakuumpakkeren op så den kan stå oprejst. Dermed sparer den plads i dit køkkenskab eller på bordet.

Til denne vakuumpakker medfølger der et startsæt indeholdende 5 små poser, 5 store poser, en rulle på 28 cm x 3 m, en tilbehørsslange til brug med FoodSaver tilbehør og en plastikbeholder.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 28 cm i bredden
 • Kan benytte folieruller, så du selv kan tilpasse længden
 • “Seal Only” funktion til skrøbelige fødevarer
 • Velegnet til brug ved sous vide tilberedning og opbevaring i fryser/køl
 • Mulighed for både automatisk/manuel vakuumering
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
1.289,00 kr. 0,00 kr. 1.289,00 kr. Til butik »
1.999,00 kr. 0,00 kr. 1.999,00 kr. Til butik »

OBH 7949 Supreme – brugervenlig maskine med gode funktioner

OBH-7949-Supreme-Vakuumpakker

Bedste pris: 839,00 (Wupti)

 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Derfor anbefaler vi OBH 7949 Supreme: OBH 7949 klarer sig godt i test hos Tænk og Råd & Rön, og den fås til en fornuftig pris på nettet. Testpanelerne roser blandt andet vakuumpakkeren for at være brugervenlig og god til at emballere maden, hvilket blandt andet ses på en pæn svejsning og en pose der slutter helt tæt. Ifølge OBH er den god til både tørre og flydende madvarer, og så har den en automatisk marineringsfunktion som kan være nyttig når kødet skal marineres om sommeren.

Om: OBH 7949 Supreme er en billig vakuumpakker med en række interessante egenskaber. Den er blandt andet velegnet til marinering og skrøbelige madvarer, da det er muligt at indstille vakuumstyrken så den passer til det der skal pakkes. Du vælger blot “Gentle”-indstillingen, og så arbejder vakuumpakkeren med et lavere tryk end normalt. Der kan desuden tilsluttes en vakuumbeholder med slange, hvis du eksempelvis ønsker at marinere kød i denne.

Supreme har desuden et stilrent design i sort plast med sølvgrå top og der medfølger en startpakke med emballage, så du kan komme hurtigt igang. Den medfølgende emballage kan blandt andet bruges i mikroovnen og til sous vide tilberedning. Denne maskine benytter også poseruller, så du kan tilpasse længden efter mængden og typen af madvarer. Disse kan blandt andet købes hos Whiteaway, Wupti og flere andre steder på nettet. Du kan også købe Food Sealer poser i forskellige størrelser, hvis du synes det er nemmere at arbejde med.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 28 cm i bredden
 • Kan benytte folieruller, så du selv kan bestemme længden
 • “Gentle”-funktion til skrøbelige fødevarer
 • Velegnet til brug ved sous vide tilberedning og opbevaring i fryser/køl
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
839,00 kr. 0,00 kr. 839,00 kr. Til butik »
1.499,00 kr. 0,00 kr. 1.499,00 kr. Til butik »
1.699,00 kr. 0,00 kr. 1.699,00 kr. Til butik »

Caso VC 10 – god lavprismodel til små behov

Caso-VC-10-Vakuumpakker

Bedste pris: 613,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi Caso VC 10: Vakuumpakkere fra Caso klarer sig generelt fint i test, og her er en rigtig billig maskine, som giver dig mulighed for at komme igang uden de store omkostninger. Vakuummaskinen fra Caso koster ca. 600 kroner, og den har alle gængse funktioner. Det simple design og betjeningspanel gør den nem at bruge, og med en vægt på kun 1,3 kg. kan den nemt pakkes væk. Alt i alt et rigtig godt førstegangskøb i et solidt design.

Om: VC 10 fra Caso fås til en rigtig god pris på nettet. Den har et simpelt design med enkelt betjeningspanel på toppen, og så medfølger der en startpakke med 10 poser på 20 x 30 centimeter.

Denne model har ingen ekstra-funktioner, og anbefales derfor primært til kød og grøntsager, samt frosne og tørrede fødevarer. Betjeningspanelet har en svejse-knap, en stop-knap og en auto-knap, som automatisk vakuumerer og svejser posen sammen. Svejse-knappen er blandt andet nyttig hvis du ønsker at lave en ekstra svejsning på dine poser, hvilket blandt andet anbefales ved sous vide tilberedning.

Caso VC 10 kan bruges med poser, der har en bredde op til 30 centimeter, og der medfølger en startpakke med 10 poser.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 30 cm i bredden
 • Kan benytte folieruller, så du selv kan bestemme længden
 • Velegnet til brug ved sous vide tilberedning og opbevaring i fryser/køl
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
613,00 kr. 0,00 kr. 613,00 kr. Til butik »
799,00 kr. 0,00 kr. 799,00 kr. Til butik »

Caso My Vac 20 – håndholdt vakuummaskine kan suge ilt ud af vinflasker

Caso-My-Vac-20-Vakuumpakker

Bedste pris: 493,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi Caso My Vac 20: Denne vakuumpakker ligner og lyder som en hårtørrer, og den anbefales primært til brug med faste fødevarer, når der skal marineres eller hvis der eksempelvis skal trækkes ilt ud af en vinflaske. Den har et genopladeligt batteri indbygget, og det er nyttigt hvis du ikke gider have ledninger til at ligge og flyde i køkkenskabet. Den smarte funktion med at kunne trække ilten ud af vinflasker, er nyttig hvis du tit har rester som du gerne vil gemme. Der medfølger 2 propper til dette formål. Alt i alt er denne håndholdte vakuumpakker et godt køb til dig, der kun skal bruge den til faste fødevarer og vinflasker.

Om: Den lille My Vac 20 vakuumpakker adskiller sig markant fra de sædvanlige vakuummaskiner ved sit udseende og virkemåde. Den er nemlig håndholdt, og udadtil minder den mest om en hårtørrer. Den er desuden ledningsfri og har indbygget genopladeligt batteri, som automatisk oplades når den står placeret i ladestationen.

Der medfølger 2 vakuumpropper til flasker, 5 ZIP poser på 20 x 32 cm og 5 ZIP poser på 26 x 35 cm. ZIP poserne kan genanvendes.

Specifikationer:

 • Vakuumerer poser på op til 35 cm i bredden
 • Kan trække ilt ud af vinflasker
 • Velegnet til brug ved opbevaring i fryser/køl
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
493,00 kr. 0,00 kr. 493,00 kr. Til butik »

“Er sous vide noget for mig?”-testen

Hos Sousvidemaster.dk kan du finde en vejledning til køletaske-metoden, der helt enkelt går ud på at du kan teste sous vide tilberedning af med relativt simple midler.

Alt du skal bruge er et stegetermometer af den gammeldags slags, en frysepose og en køletaske (af typen med plast-konstruktion). Køletasken skal helst være i en god kvalitet med tætsluttende låg, så du ikke taber for meget varme i processen.

Med disse simple remedier kan du afprøve om sous vide madlavning er noget for dig. Du kan nemlig tilberede en bøf eller andre møre udskæringer på 1-2 timer, hvorefter du lynsteger den på panden for at få en flot overflade.

Du kan læse hele fremgangsmåde ved at følge linket ovenover.

Testkilder

For at finde ud af hvilke vakuumpakkere der klarer sig bedst, har vi undersøgt test og anmeldelser fra Danmark, Sverige og resten af Europa. Det har været en udfordring at finde nyere test og anmeldelser af vakuumpakkere, da de endnu ikke er så udbredte herhjemme. Vi har dog alligevel fundet frem til nogle stykker, som vi har beskrevet nærmere herunder med links til originalmaterialet:

Forbrugerrådet Tænk (oktober 2016)

Forbrugerrådet Tænk har i oktober 2016 udgivet deres test af vakuumpakkere, og der er 12 forskellige modeller med. Den ligner til forveksling testen fra Råd & Rön, hvilket skyldes at de to organisationer indgår i samme fællesskab hvor de får testet produkterne på de samme laboratorier. Tænk har dog enkelte vakuumpakkere med i deres test som ikke findes hos Råd & Rön, og vice versa.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

 • Vakuumering 50 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Byggekvalitet 5 %
 • Støj 10 %
 • Energiforbrug 5 %

Testpanelet har i denne omgang forsøgt at vakuumere forskellige fødevarer, og de har dermed forsøgt sig med både tørre, våde, bløde og faste fødevarer. Dette for at give et nuanceret billede af hvilke vakuumpakkere der generelt klarer sig godt og hvilke fødevarer de måske har svært ved.

I testen har der også været fokus på brugervenligheden, for det er nemlig vigtigt at de forskellige vakuumpakkere er nemme at bruge.

Forbrugerrådet Tænk peger i alt på 6 gode vakuumpakkere. Deraf er en enkelt blevet bedst i test, mens en enkelt anbefales som et godt køb på grund af en lav pris og gode egenskaber.

Du kan læse hele testen ved at oprette betalt medlemsskab hos Forbrugerrådet Tænk.

Råd & Rön (19. august 2016)

Råd & Rön har i august 2016 testet 10 forskellige vakuumpakkere. Testen har primært fokus på vakuumpakkerens funktion som en maskine der forlænger holdbarheden på dine madvarer og sparer plads i køleskab og fryser, men det nævnes også i den testens tilhørende artikel at vakuumpakkerne er nyttige til mange andre ting – eksempelvis tilberedning sous vide, indpakning af kort og andre ting, som ikke må blive våde på en udflugt.

I testen er der fokus på følgende delkriterier:

 • Vakuumering 50 %
 • Brugervenlighed 30 %
 • Støjniveau 10 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %
 • Energiforbrug 5 %

For at finde frem til den bedste vakuumpakker, har testpanelet forsøgt at vakuumere forskellige råvarer. Det drejer sig om rå hakkebøffer, marineret laksefilet (marinade og andre flydende substanser er svære at vakuumere), jordbær (som skal behandles forsigtigt) og formfranskbrød. Franskbrødet er udelukkende med i testen for at kunne vurdere, hvor gode vakuummaskinerne er til at “mærke” hvornår en madvare er pakket tilstrækkeligt. Det er nemlig svært for maskinerne at vurdere hvor meget en luftig madvare skal vakuumeres, og derfor er brød en god måde at teste det på.

Generelt klarer de testede vakuumpakkere sig godt, når det handler om faste madvarer. Værre ser det ud med de mere sarte og luftige madvarer, som enkelte modeller havde svært ved at håndtere.

FoodSaver V2860 ender med at blive bedst i test, da den samlet set klarer sig rigtig godt. FoodSaver V3840, OBH Chef 7945 og OBH Supreme 7949 klarer sig også godt i testen.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle vakuumpakkerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

Politiken (5. januar 2015)

Politikens Forbrug & Liv sektion har i januar 2015 testet 6 forskellige vakuumpakkere til brug  i den private husholdning. Testen bærer den meget sigende overskrift, “Vakuum-maskiners pris og kvalitet følges ad”.

Testpanelet består som altid af eksperter indenfor hver deres fag, som det er normalt for test hos Politiken.

Vakuumpakkerne er testet efter følgende kriterier:

 • Vakuumfunktion
 • Svejsefunktion
 • Skærefunktion
 • Brugervenlighed
 • Rengøringsvenlighed

Alle vakuummaskinerne er vurderet med 1-6 stjerner for hvert delkriterie.

I testen klarer Caso VC300 Pro sig bedst, og bliver dermed testvinder.

Du kan læse hele testen hos Politiken, mod oprettelse af betalt medlemsskab.

Matgeek (24. april 2013)

Den svenske blog for madentusiaster kiggede i april 2013 nærmere på OBH 7951 Prestige vakuumpakkeren. Her gennemgås det hvordan en vakuumpakker fungerer, og du får indblik i hvordan Prestige vakuumpakkeren klarer pakning, marinering og tilberedning af blandt andet torskefilet, elgkød, kyllingefileter og vaniljecreme.

Johan fra Matgeek vurderer at vakuumpakkeren er et godt køb, der nemt og enkelt klarer vakuumering af de fleste typer madvarer. Den fylder ikke meget, og virker solid. Alt i alt en anbefaling værdig, ifølge bloggeren.

Du kan læse hele testen gratis hos Matgeek.

Smartson (29. august 2011)

Den svenske test- og forbrugerportal Smartson havde i august 2011 6 forskellige vakuumpakkere til test. Der var i denne test tale om lidt dyrere vakuumpakkere til entusiaster.

I testen indgår disse kriterier:

 • Vakuumering
 • Svejsning
 • Skærefunktion
 • Brugervenlighed
 • Rengøring

Tre Spade T-43 Pro bliver bedst i test, men med en pris på 9.300 SEK er det ikke underligt. I den billigere ende og på testens andenplads finder vi til gengæld Foodsaver V2860, der med en pris på kun 2.300 SEK bliver topscorer og vurderet til at være et rigtig godt køb. I den anden ende af skalaen finder vi Magic Vac Alice, der skuffer med en samlet bedømmelse under middel, på trods af en høj pris på 2.800 SEK.

Du kan læse hele testen gratis hos Smartson.

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar