Et vægdrivhus er et oplagt valg til altanen, rækkehuset eller gårdhaven. Det er pladsbesparende og helt uundværligt til dyrkning af lækre tomater, sprøde agurker og velsmagende krydderurter.

Vi har undersøgt markedet og fundet frem til 7 lækre vægdrivhuse fra danske producenter. De kan fås i størrelser fra 0,9 til 12,9 kvadratmeter, og du kan vælge mellem flere farver og beklædninger. En af vægdrivhusene er desuden en helt ny model. Læs med herunder:

Vitavia Ida – dansk producerede vægdrivhuse til lave priser

Vitavia-Ida-Vaegdrivhus
Vitavia Ida er et kompakt og billigt vægdrivhus, som fås i hele 6 størrelser fra kun 0,9 kvadratmeter og op til 7,8 kvadratmeter. (Klik på billedet og se mere)

Danske Vitavia har ligesom Juliana produceret drivhuse på egne fabrikker i flere årtier. Vitavias Ida-serie består af en række små billige vægdrivhuse i høj kvalitet og med mange valgmuligheder. Ida-vægdrivhusene fås i størrelser fra 0,9 til 7,8 kvadratmeter, og der er i alt 11 slags at vælge imellem.

Dette vægdrivhus fås med konstruktion i aluminium, og du kan på de tre små modeller selv vælge om du ønsker det monteret med 3 mm glas eller polycarbonat. Sidstnævnte er en lille smule dyrere, men også mere slagfast. Polycarbonat anbefales eksempelvis til haver med legende børn eller til haver, som er særligt udsatte for kraftig vind. De større Ida-vægdrivhuse fra 5,2 kvadratmeter og op, er monteret med polycarbonat i taget og 3 mm glas i siderne.

På de store modeller fra 5,2 kvadratmeter kan du vælge om du ønsker en skydedør placeret i hver side, eller om du ønsker en dobbelt skydedør placeret i front.

Vitavia Ida findes i følgende seks størrelser: 0,9 – 1,3 – 3,3 – 5,2 – 6,5 og 7,8 kvm

Egenskaber:

 • 6 forskellige størrelser
 • 1-2 tagvinduer
 • 0,9 – 7,8 kvm dyrkningsareal
 • Enkelt- eller dobbelt skydedør
 • Stålsokkel inkluderet

Vitavia Ida vægdrivhusene fås fra kun 1.589,00 kroner hos Plantetorvet, som tilbyder gratis fragt.

Vitavia Helena er et stort og eksklusivt vægdrivhus

Vitavia-Helena-Vaegdrivhus
Vitavia Helena er et flot og stort vægdrivhus med flere valgmuligheder. Det fås fra 8,8 kvadratmeter og op til 12,2 kvadratmeter. (Klik på billedet og se mere)

Helena-serien byder på tre forskellige og særdeles eksklusive vægdrivhuse til fornuftige priser. De måler på laveste sted 1,87 meter i højden, hvilket giver en fantastisk rumfølelse. Af samme grund er Helena-drivhusene et oplagt valg hvis du ønsker en kombination af drivhus og udestue, hvor du kan sidde og nyde den danske sommer uden at blive kold eller våd.

Disse vægdrivhuse findes i tre størrelser: 8,8 – 10,6 eller 12,2 kvadratmeter. De er derfor meget rummelige, og der er god plads til både planteborde, kapilærkasser, hængende blomster, en liggestol, et havebord og hvad du ellers har lyst til at indrette dit nye vægdrivhus med.

Helena vægdrivhusene har en kraftig konstruktion af anodiseret aluminium, og er monteret med 10 mm polycarbonat i taget og 4 mm floatglas i siderne. Den dobbelte skydedør kan monteres i enten front eller side, og så er der som standard monteret to vinduer i taget. Dette vægdrivhus leveres desuden med nedløbsrør, mens stålsokkel skal købes som ekstra tilbehør.

Egenskaber:

 • 3 forskellige størrelser
 • 2 tagvinduer
 • 8,8 – 12,2 kvm dyrkningsareal
 • Dobbelt skydedør
 • Nedløbsrør inkluderet

Vitavia Helena vægdrivhusene fås fra 18.695,00 kroner hos Plantetorvet, som tilbyder gratis fragt.

Halls Altan 2 er et lille vægdrivhus til altanen

Juliana-Altan-Vaegdrivhus
Dette fine lille vægdrivhus fra Halls er perfekt til den lille altan eller dig der har mindre dyrkningsbehov. Dyrkningsarealet er på 0,9 kvadratmeter. (Klik på billedet og se mere)

Med en bredde på kun 132 cm og et samlet dyrkningsareal på 0,9 kvadratmeter er dette lille vægdrivhus et godt valg til en lille altan. Der er tænkt funktionalitet ind i alle detaljerne, lige fra den pladsbesparende skydedør til den gode højde på op til 184 cm når der er monteret fundament under (giver 12 cm. ekstra højde).

Da dette vægdrivhus er så højt, betyder det at du kan dyrke grøntsager og planter i to etager. Dermed udnyttes pladsen optimalt, og du undgår en masse spildplads.

Halls Altan 2 vægdrivhuset har en konstruktion af lette aluminiumsprofiler, som er det foretrukne og billigste materialevalg til nye drivhuse. 3 mm glas giver det bedste lysindfald, mens et enkelt tagvindue sørger for ventilationen. Altan 2 fås også med polycarbonatplader istedet for glas. Polycarbonatplader begrænser lysindfaldet en smule grundet materialets lavere gennemsigtighed, men til gengæld isolerer det bedre. Polycarbonatplader er desuden mere slagfaste, hvilket kan være at foretrække hvis der er børn i haven.

Egenskaber:

 • Mål: L132 x D69 x H184 cm
 • 1 tagvindue
 • 0,9 kvm dyrkningsareal
 • 1 skydedør
 • Materialer: Alu-profiler og 3 mm glas

Dette Halls vægdrivhus er set til kun 1.189,00 kroner hos 10-4 Byggemarked.

Halls Altan 3 er velegnet til terrassen eller altanen

Juliana-Altan-3-Vaegdrivhus
Til den større balkon eller terrassen er dette Halls vægdrivhus perfekt. Det måler 1,3 kvadratmeter, og giver god plads til både høje planter og krydderurter. (Klik på billedet og se mere)

Dette ekstra brede vægdrivhus er til dig der enten har en stor altan eller bor i rækkehus med en lille gårdhave. Bredden er på 194 cm og dybden er som på den lille Altan 2 model: 69 cm. Det har ligeledes en god højde, der når op i 184 cm i den høje ende, når der er monteret fundament under (giver 12 cm. ekstra højde). Den ekstra længde muliggør dyrkning af endnu flere grøntsager og krydderurter, som alle er indenfor rækkevidde ved hjælp af den gode skydedør i fronten. Du kan selvfølgelig også på denne model dyrke grøntsager i to lag, da højden tillader det.

Halls Altan 3 har som på Altan 2 modellen en konstruktion af lette aluminiums profiler, som er monteret med 3 mm glas for optimalt lysindfald. Et enkelt tagvindue sørger også på denne model for ventilationen. Denne model fås også med polycarbonatplader mod betaling af en lille merpris.

Egenskaber:

 • Mål: L194 x D69 x H184 cm
 • 1 tagvindue
 • 1,3 kvm dyrkningsareal
 • 1 skydedør
 • Materialer: Alu-profiler og 3 mm glas

Dette Halls vægdrivhus er set til kun 1.359,00 kroner hos 10-4 Byggemarked.

Juliana Veranda – hyggeligt vægdrivhus velegnet til ophold

Juliana-Veranda-Vaegdrivhus
Juliana Veranda er et flot og moderne vægdrivhus til gårdhaven, eller som en flot udestue til huset. (Klik på billedet og se mere)

Her er det nye vægdrivhus fra danske Juliana. Det kom på markedet i sommeren år 2015, og forventes at blive et særdeles populært vægdrivhus grundet designet og kvaliteten. Navnet Veranda leder tankerne hen på et sommerligt opholdssted, og det er ikke helt tilfældigt. Idéen med denne vægdrivhus-serie er nemlig at skabe et rum, som både er hyggeligt at være i og godt for dine planter. Det vidner de flotte stalddøre og de elegante vinduer om. De sikrer nemlig en god ventilation, mens de 10 mm tykke polycarbonat plader i taget giver lidt afskærmning så dine planter ikke svedes af i den hårde middagssol.

Med dyrkningsarealer på henholdsvis 4,4, 9,8 og 12,9 kvadratmeter er der en størrelse til alle behov, og selv med den mindste model kan der dyrkes rigtig mange lækre grøntsager. Den dobbelte stalddør giver nem adgang til vægdrivhuset og de to sidevinduer kan åbnes på klem, så planterne hele tiden har god ventilation. Minimumshøjden på Juliana Veranda vægdrivhuset er på 192 centimeter, hvilket betyder at næsten alle kan stå fuldt oprejste. Det letter desuden arbejdet med planterne og giver en god rumfølelse.

Dette vægdrivhus er monteret med 3 mm hærdet glas i siderne og 10 mm perlehvid polycarbonat i taget. Kraftige aluminiums profiler sikrer en stabil konstruktion, og du kan få Juliana Veranda i to farvekombinationer: Alu/sort eller Antracit/sort. Førstnævnte er lidt billigere.

Egenskaber:

 • 2 sidevinduer
 • 4,4, 9,8 eller 12,9 kvm dyrkningsareal
 • Dobbelt stalddør
 • Materialer: Alu-profiler, 3 mm hærdet glas og 10 mm polycarbonat

Juliana Veranda-serien er set fra 9.439,00 kroner hos 10-4 Byggemarked, som tilbyder gratis fragt.

Halls Royal er et rummeligt vægdrivhus til lavpris

Med et Halls Royal vægdrivhus får du meget for pengene. Du kan vælge mellem to størrelser – 4,9 kvadratmeter eller 7,3 kvadratmeter. (Klik på billedet og se mere)

Dette klassiske vægdrivhus fra engelske Halls er billigt og meget funktionelt. Det leveres med solidt stålfundament og hører under Royal-serien, som består af billige vægdrivhuse med areal på henholdsvis 4,9 kvadratmeter og et lidt større vægdrivhus på 7,3 kvadratmeter.En skydedør i siden gør det nemt at komme ind og ud, og to vinduer i taget sørger for optimal ventilation på varme dage. Halls ejes idag af danske Juliana, som står for distributionen i Danmark.

En husmur holder sig varm længe efter solen er gået ned, og da alle vægdrivhuse placeres direkte op ad denne, får dine planter ekstra meget varme. Det gælder selvfølgelig også for Halls Royal vægdrivhuset. Det er desuden en fordel, hvis du nyder at sidde ude om aftenen – den varme husmur er en god og naturlig varmekilde, så du og dine gæster ikke behøver at sidde og fryse.

Halls Royal har en konstruktion af lette aluminiums profiler, som er monteret med 3 mm glas hele vejen rundt. Glasset ser godt ud på drivhuset og sikrer ligeledes et godt udsyn og lysindfald. Dette vægdrivhus er ikke lige så højt som det større Juliana Veranda drivhus. Det måler dog stadig op til 239 cm, såfremt der er monteret det medfølgende stålfundament.

Egenskaber:

 • Mål – 4,9 kvm: L254 x D191 x H239 cm
 • Mål – 7,3 kvm: L378 x D191 x H239 cm
 • 2 tagvinduer
 • 4,9 eller 7,3 kvm dyrkningsareal
 • 1 skydedør
 • Materialer: Alu-profiler og 3 mm glas

Halls Royal vægdrivhusene leveres komplet med stålfundament og er set fra kun 4.099,00 kroner hos Coop, som tilbyder gratis fragt.

Growcamp er et lille billigt vægdrivhus med højbed

Growcamp-Vaegdrivhus
Det lille og smarte Growcamp vægdrivhus leveres komplet med højbed, så du bare skal købe jord og dyrke planter. (Klik på billedet og se mere)

Her er et lille vægdrivhus, som er perfekt til hjemmedyrkede tomater, agurker og krydderurter. Det leveres som en færdig pakke-løsning med højbed, insektnet og plastafdækning til alle fire sider. Det er lille og let, og derfor perfekt til altanen, hvor du ikke ønsker at have et stort vægdrivhus stående hele vinteren. Dette 18 kg tunge vægdrivhus kan nemlig pakkes sammen så det fylder næsten ingenting, og tager derfor kun plads når det rent faktisk bruges. Det er desuden nemt at flytte rundt på.

På trods af den ringe størrelse måler Growcamp vægdrivhuset hele 180 cm i højden. Det giver god plads at arbejde på, og med en bredde på 120 cm er der plads til flere planter ved siden af hinanden.

Det praktiske Growcamp vægdrivhus kan købes for kun 1.699,00 kroner hos Moreland.

Hvilket vægdrivhus skal du vælge?

Et vægdrivhus har den fordel, at det i sagens natur skal placeres op ad en husmur. Det betyder at drivhuset står godt og stabilt, også selvom der kan være kraftig vind i din have. Det kan eksempelvis være du bor lidt ude på landet og haven derfor er mere udsat end i et tæt villakvarter med træer, hegn og bygninger til at afbøde den værste blæst.

Minimodel eller udestue?

Vægdrivhuse fås i små størrelser ned til under en kvadratmeter. De er blandt andet praktiske hvis du kun har en lille terrasse eller altan til disposition. En skydedør gør det muligt at håndtere dine planter uden besvær, ligesom der typisk er et enkelt tagvindue til ventilation.

En anden mulighed er de store modeller, som er rummelige nok til også at fungere som udestue. Faktisk er de store nok til at blive monteret udenpå havedøren, og med Juliana Veranda vægdrivhusene får du således en decideret udestue, som familien kan sidde i i al slags vejr. Samtidig kan der med fordel dyrkes forskellige afgrøder langs væggene i drivhuset.

Glas eller polycarbonatplader?

Vægdrivhuse fås typisk med glas, men ved enkelte modeller kan du også vælge de mere slagfaste polycarbonatplader.

Glas er selvfølgelig flottest og foretrækkes af samme grund af de fleste drivhusejere. Glas har til gengæld også tendens til at lukke lidt for meget lys og varme ind om sommeren, og det kan derfor blive nødvendigt at sørge for lidt skygge eller ventilation i de varme timer.

Polycarbonatplader er ikke så flotte som glas, men til gengæld er de mere robuste og dæmper lysindfaldet en smule. Derudover isolerer polycarbonatpladerne bedre om natten, hvilket især er en fordel hvis du vil hurtigt igang med forspiringen i det tidligere forår.

Forhandlere – her kan du købe vægdrivhuse billigt

Herunder har vi samlet nogle af de billigste forhandlere af vægdrivhuse, så du selv kan gå på opdagelse i udvalget og dine muligheder:

Forfatter

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar