De 5 mest uundværlige køkkenredskaber til den sunde livsstil: En praktisk guide

De 5 mest uundværlige køkkenredskaber til den sunde livsstil: En praktisk guide

Hvis du ønsker at lægge dine madvaner om og gerne vil igang med en sundere tilværelse, så er det vigtigt at have det rette udstyr. Du kommer nemlig til at lave markant mere mad i dit eget køkken, for det sundeste mad er det man selv laver.

I denne artikel ser vi nærmere på de mest uundværlige køkkenredskaber til den sunde livsstil, så du kommer godt fra start.

Stavblender

Med en af de bedste stavblender kan du både blende, purere og knuse. Det gør dig i stand til at starte morgenen med en sund smoothie, som både giver et ordentligt skud vitaminer og masser af energi.

Stavblendere findes i mange afskygninger, men du bør holde dig fra de billigste modeller. Kig eksempelvis efter en god stavblender fra Bamix, da de kraftige og tæt på at være uopslidelige. Prisen er dog en smule højere, så hvis du foretrækker en billigere stavblender kan det betale sig at gå efter Braun.

Foodprocessor

Den gængse opfattelse er måske at foodprocessoren hører fortiden til, men den er alligevel allestedsnærværende på diverse blogs, madprogrammer og lignende. Og det er der en god grund til. De bedste foodprocessorer gør det nemlig muligt at hakke, blande, purere og skære, så du slipper for at stå med trætte arme og et køkkenbord der ligner en slagmark.

Foodprocessoren er et ideelt køkkenredskab til alle typer råkost og hjemmelavet dyppelse, eksempelvis pesto, men det er en ganske alsidig maskine som kan bruges til mange formål. Her bør du kigge efter en KitchenAid foodprocessor, som er en rigtig god investering for dig der har planer om at bruge den ofte. Der findes dog også billigere alternativer, som også klarer sig godt i test, eksempelvis fra OBH.

Røremaskine

Røremaskinen har mere styrke end foodprocessoren, og er således uundværlig i den travle hverdag. Den tager sig af alle ælte- og røreopgaver så du nemt kan slå et brød op, blande en kødfars eller andre tungere opgaver. Du slipper derfor helt for ømme håndled, og kan lade maskinen klare æltningen. Det er eksempelvis ideelt for dig der gerne vil bage dit eget rugbrød, da du så kan bestemme mængden af kerner og andre gode ting.

Der findes rigtig mange gode røremaskine på markedet, men hvis du gerne vil have en ordentlig maskine bør du kigge efter den dyre Bjørn Teddy. Denne røremaskine har kræfter til alt hvad du måtte ønske, og så arbejder den næsten lydløst. Alternativt kan du gå efter en Kenwood røremaskine, hvor du får rigtig meget for pengene.

Saftpresser

Med en god saftpresser kan du hurtigt og nemt smide en hvilken som helst frugt eller grøntsag igennem centrifugen, hvorefter du har en god og sund drik. Du kan således blande den perfekte grøntsagssaft fyldt med vitaminer, eller du kan lave en lækker appelsinjuice til morgenbordet. Fordelen her er at du kender råvarerne og derfor kan gå efter lokale sæsonprodukter, i stedet for supermarkedsjuicen som ofte består af et koncentrat fra Brasilien eller lignende.

Enkelte saftpressere fra Philips klarer sig gentagne gange godt i test, og anbefales derfor til dig der ønsker en god og effektiv saftpresser. Bosch laver dog et fint og billigt alternativ, hvis du kan leve med en lidt lavere kapacitet.

Beholdere med låg

Til alle dine hjemmeblandede salater, dyppelser og lignende, kræves der nogen gode holdbare beholdere med låg. Det gør livet i køkkenet nemmere og mere praktisk, hvis du blot kan smække et låg på den skål du netop har blandet din salat i. Det samme gør sig naturligvis gældende for den hjemmepressede juice eller saft, som du nemt kan hælde i en beholder med skruelåg.

De bedste skåle finder du blandt Margrethe-skålene, som fås i et utal af størrelser. Hertil kan der også købes låg, som holder i mange år. Alternativt kan du finde et Tupperware-party, for netop disse skåle kan holde en halv menneskealder, vaskes i maskinen og har meget tætsluttende låg.

Find mere inspiration her

Du kan hos Samvirke finde en masse ny viden om sunde madvarer, mens du hos iForm finder en stor samling af supersunde opskrifter – lige til at afprøve i både weekender og på travle hverdage.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme