Toaster Test – her er de 4 bedste toastmaskiner

En toaster er genial når du skal have en hurtig toast med skinke og ost. Den kan dog også bruges andre ting, eksempelvis en grillet sandwich med dit favoritfyld. De fleste toastmaskiner kan nemlig bruges som panini grill og mange andre ting, så du kan tilberede et varmt, sundt og mættende måltid på kun få minutter.

Vi har undersøgt de nyeste testresultater og finder i denne artikel de 4 bedste toastere og en enkelt panini grill, som alle får gode bedømmelser.

Herunder er vores top 3 over de bedste modeller lige nu:

Krups Grcic FDK452 – rummelig testvinder i robust kvalitet

Krups-FDK4-Toaster

Krups Grcic FDK452 bliver testvinder flere steder, da den er robust, brugervenlig og giver et rigtig godt resultat. Den er rummelig nok til både toastbrød og sandwichbrød.

Bedste pris: 308,00 (Wupti)

 • Testvinder – Tænk
 • Testvinder – Råd & Rön
 • Testvinder – TestFazit

Derfor anbefaler vi Krups Grcic FDK452: Toasteren fra Krups klarer sig overraskende godt i de test den er repræsenteret i. Således bliver den testvinder hos både Tænk, Råd & Rön og TestFazit, hvor den får en meget høj samlet bedømmelse. Generelt roses toastmaskinen for at være pæn at se på, robust at arbejde med og rummelig. Der er plads til både almindeligt toastbrød og de store sandwichskiver, som ellers kan være en udfordring på de mindre varianter. Der er desuden ledningsoprul i bunden og tænd/sluk knap på fronten, så du ikke behøver trække stikket ud af kontakten for at slukke toasteren.

Om: Krups Grcic FDK452 er en stor og robust bygget toaster, som kan varme op til 2 toast eller sandwiches ad gangen. Den har nemlig 2 plader, som hver har et areal på 12 x 12 centimeter. Den er således stor nok til både toastbrød og sandwichbrød, og den er designet til at lukke helt tæt om dine toast så osten ikke løber ud af maskinen. Pladerne i både top og bund har desuden rengøringsvenlig slip-let belægning, så dine toast ikke sidder fast.

Udvendigt er Krups-toastmaskinen holdt i et helt sort design med overflader i ru plastik hele vejen rundt. De udvendige overflader er lavet således at de ikke bliver særlig varme, og du behøver derfor ikke at være bange for at brænde fingrene. Det store håndtag er ligeledes varmeisoleret og placeret i en god afstand til selve toasteren.

På fronten markerer 2 statuslamper henholdsvis om toasteren er tændt (orange lampe lyser) og om den er klar til brug (orange OG grøn lampe lyser). Der er desuden en tænd/sluk knap, som gør det muligt at afbryde strømtilførslen uden at tage stikket ud af kontakten.

Detaljer:

 • Effekt: 850 Watt
 • Kabeloprul: Ja, i bunden
 • Mål: H15,5 x B31,6 x D29,5 cm.
 • Passer til toastbrød: Ja
 • Passer til sandwichbrød: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
308,00 kr. 0,00 kr. 308,00 kr. Til butik »
283,00 kr. 0,00 kr. 323,00 kr. Til butik »
291,00 kr. 0,00 kr. 323,00 kr. Til butik »
279,00 kr. 39,00 kr. 338,00 kr. Til butik »
399,95 kr. 39,00 kr. 438,95 kr. Til butik »

Tefal Snack Collection – populær og alsidig toastmaskine

Tefal Snack Collection er en populær toastmaskine med aftagelige plader, som kan vaskes i opvaskemaskinen. Der kan tilkøbes op til 12 forskellige plader.

Bedste pris: 446,00 (Wupti)

Derfor anbefaler vi Tefal Snack Collection: Dette er ikke bare en toaster. Der medfølger nemlig også en plade til belgiske vafler, og der findes i alt 12 forskellige plader som du kan tilkøbe. Dermed kan du udvide toastmaskinens funktionalitet og spare både penge og plads i forhold til hvis du skulle købe alle disse maskiner hver for sig. At pladerne kan tages af og skiftes, betyder også at de kan vaskes i maskine. Det bliver således rigtig nemt at bruge den. Tefal Snack Collection er en uhyre populær lille toastmaskine, som får rigtig mange positive anmeldelser hos flere forskellige forhandlere. Køberne fremhæver blandt andet at den er effektiv, brugervenlig, alsidig og i en generelt god byggekvalitet. Det samme nævnes hos Tweak, som har haft denne toaster til test.

Om: Tefal Snack Collection er en lille alsidig toastmaskine i en simpel konstruktion. Da pladerne er aftagelige, kan de gå i opvaskemaskinen. Der findes i alt 12 forskellige plader, så der kan laves alt fra panini til pirogger og donuts. De er alle med nonstick-belægning, så der kræves ikke fedtstof på pladerne. Til toastmaskinen medfølger både plader til sandwich og belgiske vafler.

Vægten er i den lidt tunge ende med 4,5 kilo, og maskinen kan ikke opbevares opretstående. Den kompenserer dog for dette på grund af de mange udvidelsesmuligheder, som gør at du ikke behøver købe andre maskiner. Designet er holdt simpelt med sorte elementer og en top af rustfrit stål. På låget er desuden en lampe, som markerer når maskinen har nået maksimal temperatur. I bunden er der et kabeloprul, der holder styr på ledningen under opbevaring.

Detaljer:

 • Effekt: 700 Watt
 • Kabeloprul: Ja
 • Mål: 36 x 28 x 20,3 cm.
 • Passer til toastbrød: Ja
 • Passer til sandwichbrød: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
446,00 kr. 0,00 kr. 446,00 kr. Til butik »
466,00 kr. 0,00 kr. 495,00 kr. Til butik »
446,00 kr. 0,00 kr. 495,00 kr. Til butik »
446,00 kr. 39,00 kr. 528,00 kr. Til butik »
549,00 kr. 39,00 kr. 588,00 kr. Til butik »

Tefal OptiGrill GC702D16 – god som panini grill og andre formål

Tefal-Optigrill-gc702d16-Toaster

Tefal OptiGrill er en smart panini grill, som kan tilberede alt fra klassiske toast til røde bøffer. Den klarer sig godt i test flere steder, og anbefales som et nemt alternativ til stegepanden.

Bedste pris: 999,00 (Wupti)

 • 8/10 – ElektronikTest.dk
 • 4/5 – TrustedReviews

Derfor anbefaler vi Tefal OptiGrill GC702D16: Denne maskine er perfekt som toaster, panini grill og mange andre ting. Den er nemlig lavet til at opvarme alt fra rødt kød til brød, og således får du en komplet løsning der gør hverdagen meget nemmere. Tefal OptiGrill er med andre ord god til mange ting, og den får generelt ros af både magasiner og købere. ElektronikTest.dk nævner blandt andet at den er nem at rengøre, hvilket skyldes at varmepladerne kan tages af og vaskes i maskine. Der er også en bakke til opsamling af kødsaft og 6 indbyggede programmer, som gør det nemt at styre tilberedningen af de mest populære madvarer. Tefal OptiGrill er med andre ord perfekt som toastmaskine, panini grill og alt hvad der ellers normalt opvarmes på stegepande.

Om: Tefal OptiGrill er en relativt ny opfindelse, som gør det muligt at grille panini, riste toast og stege kød og pølser i én og samme maskine. Den riflede overflade i top- og bundplade giver et fint grillmønster, og der er indbygget en “Cooking Level Indicator”, som gør det muligt at se hvornår dit kød er rødt, medium eller gennemstegt. Det gør maskinen ved at måle kødets tykkelse, hvorefter den beregner hvor lang tid det skal have i grillen.

Som toastmaskine kan Tefal OptiGrill bruges til både små og store skiver brød. Der er nemlig ikke nogen opdeling i midten, og du har således ét stort areal, så du eksempelvis kan grille to toast eller en stor panini.

For at undgå spild af fedtstoffer og madrester, er der monteret en spildbakke under grillen. Her kan fedt og kødsaft løbe ned mens kødet steger, og dermed undgår du griseri på køkkenbordet. Efter brug kan stegepladerne desuden afmonteret og lægges i opvaskemaskinen.

Tefal OptiGrill betjenes på håndtaget, hvor du finder alle maskinens funktioner samlet. Der medfølger et stort opskriftshæfte, hvor du kan få inspiration til forskellige retter.

Detaljer:

 • Effekt: 2.000 Watt
 • Kabeloprul: Nej
 • Mål: Ukendt
 • Passer til toastbrød: Ja
 • Passer til sandwichbrød: Ja
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
999,00 kr. 0,00 kr. 999,00 kr. Til butik »

Cloer 6235 – god toastmaskine til små skiver toastbrød

Cloer-6235-Toaster

Cloer 6235 er en lille og smart toastmaskine, som kan opbevares oprejst i skabet. Den er god til små skiver toastbrød, som den rister jævnt og sprødt.

Bedste pris: 548,00 (Wupti)

 • Topscorer – TestFazit

Derfor anbefaler vi Cloer 6235: Den lille Cloer 6235 toaster klarer sig godt i tysk test, hvor den roses for at være bygget i en høj kvalitet med overflader i rustfrit stål og et design som gør det muligt at opbevare den i oprejst position. Den er rigtig god til at riste toast af almindeligt toastbrød, og den lukker helt tæt om toasten til alle sider. Hvis det ikke er nok og osten stadig løber ud, så er der i hver ende en lille kanal, hvor osten kan løbe ud i. På den måde holder det sig inde i toasteren, så det ikke løber ud på bordet. I bunden af toasteren er desuden et ledningsoprul, som gør det nemt at holde styr på ledningen.

Om: Cloer 6235 er en lille og billig toaster, som klarer sig godt i test. Den har et ydre kabinet af rustfrit stål med detaljer i sort plast, og så er håndtaget designet således at den kan stå oprejst og dermed spare plads i skabet.

Den lille toaster kan riste op til 2 toasts ad gangen, og det anbefales at nøjes med det almindelige toastbrød. Sandwichskiver bliver nemlig for store, og de vil komme til at stikke ud af siderne. Men ved almindeligt toastbrød lukker den helt tæt, og langs siderne klemmes toastbrødet helt tæt så osten ikke løber ud. Som en ekstra sikkerhed er der dog alligevel lavet kanaler både foran og bagved som osten kan løbe ud i. På den måde undgår du et det griser på køkkenbordet.

Toasten fra Cloer tænder når du sætter den i stikkontakten, og det indikeres på toppen med rødt lys når toastmaskinen er tændt. Ved grønt lys er toasteren varm og klar til brug. Der er ledningsoprul i bunden af toasteren, så du kan holde styr på ledningen under opbevaring.

Detaljer:

 • Effekt: 930 Watt
 • Kabeloprul: Ja
 • Mål: H9 x B24,5 x D22 cm.
 • Passer til toastbrød: Ja
 • Passer til sandwichbrød: Nej
Forhandlere
Butik Pris Fragt Total Læs mere
548,00 kr. 0,00 kr. 548,00 kr. Til butik »
727,00 kr. 0,00 kr. 909,00 kr. Til butik »
649,00 kr. 0,00 kr. 909,00 kr. Til butik »

Testkilder

For at finde de bedste toast har vi undersøgt en række testresultater. Herunder får du overblik i hvilke test vi har undersøgt, så du selv kan gå i dybden og læse om alle de testede modeller:

ElektronikTest (1. september 2015)

Test af Tefal OptiGrill.

I september 2015 kiggede ElektronikTest nærmere på en Tefal OptiGrill, efter den var blevet udlånt af Tefal. Du kan i artiklen se en unboxing-video af grillen, som giver dig indblik i hvad der følger med i pakken.

Derudover kan du læse om følgende kriterier, som toasteren fra Tefal er vurderet ud fra:

 • Design og features
 • Grillresultat

Der er desuden en række billeder af færdigtilberedt mad, så du kan danne dig et indtryk af hvad den kan. der har primært været fokus på tilberedning af forskelligt kød i denne artikel.

Tefal OptiGrill får generelt ros for at være god og let at arbejde med, men rengøring og pris trækker lidt ned. Det nævnes også som et problem at kødstykkerne skal have samme tykkelse, hvis du ønsker at de skal være stegt ligeligt.

Toasteren ender med at få en bedømmelse på 8/10.

Du kan læse hele testen gratis hos ElektronikTest.dk.

Tænk (11. maj 2015)

Forbrugerrådet Tænk har i maj 2015 testet 12 forskellige toastere. Det er blevet gjort for at finde frem til hvilke toastmaskiner der rister bedst og mest jævnt, og så er byggekvaliteten, energiforbruget og brugervenligheden også blevet undersøgt.

I testen er der således fokus på følgende kriterier:

 • Ydeevne 50 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Byggekvalitet 10 %

Sikkerheden vægtes ikke i den samlede bedømmelse, men det trækker ned hvis der konstateres uhensigtsmæssige problemer.

Det ses herover, at toasterens kulinariske præstationer vægtes højest. Derudover er brugervenligheden også vægtet højt, da hele essensen ved en toaster er at det skal være hurtigt og nemt. Derfor trækker det ned hvis den eksempelvis er besværlig at rengøre, eller hvis den er svær at komme igang med.

Testens to vindere er Krups Grcic FDK452 og C3 Ciabatta, der begge klarer sig rigtig godt og bliver bedst i test. OBH Nordica Quick Toast er også med i toppen af testskemaet, og udmærker sig desuden ved at være en af de billigste modeller i testen.

Du kan læse om alle modellerne og se hvordan de klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Tænk.

Råd & Rön (21. april 2015)

Testen fra Råd & Rön ligner meget den fra Tænk, og flere modeller går da også igen. Og det er ikke helt tilfældigt, da begge organisationer er medlemmer af samme europæiske samarbejde. Således er det den store europæiske organisation ICRT, der står for de fleste praktiske test i Europa. Derefter er det op til forbrugerorganisationerne i de pågældende lande hvordan de vil præsentere testresultaterne og hvilken vejledning de lægger med.

Hos Råd & Rön er 15 toastere blevet testet, og de er alle blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

 • Ydeevne 50 %
 • Energiforbrug 5 %
 • Brugervenlighed 35 %
 • Byggekvalitet 10 %

Heller ikke her er sikkerhed en del af den samlede bedømmelse, men hvis der opdages problemer med sikkerheden trækker det ned i bedømmelsen.

Hos Råd & Rön bliver Krups Grcic FDK452 og C3 Ciabatta også bedst i test. Derudover bliver Andersson SHM 1.1 anbefalet som godt køb, da det er en billig toastmaskine med en god samlet bedømmelse.

Du kan læse hele testen og se hvordan alle modellerne klarer sig, ved at oprette betalt medlemsskab hos Råd & Rön.

TrustedReviews (31. marts 2014)

Test af Tefal OptiGrill.

Hos TrustedReviews har de tilbage i marts 2014 testet den nye Tefal OptiGrill.

Det er sket ud fra følgende kriterier, som toasteren er bedømt efter i den samlede karakter:

 • Design
 • Byggekvalitet
 • Funktioner
 • Ydeevne

I testen kan du se en række billeder af hvordan toastmaskinen klarer sig ved tilberedning af blandt andet tun og hakkebøffer, og så kan du også læse hvordan den er at bruge. Den ender med en karakter på 4/5, og anbefales hvis du har plads eller råd til den. Den griller alt fra sandwich til røde bøffer med et flot resultat, og så er den nem at rengøre. Den kan desuden tilberede mad som er frossen, hvilket også vurderes som et plus i denne test.

Du kan læse hele testen og se alle billederne gratis, ved at klikke dig videre til TrustedReviews.

TestFazit (marts 2014)

Hos tyske TestFazit er 5 toastere blevet testet i marts 2014.

Hver model er testet for følgende kriterier:

 • Byggekvalitet
 • Brugervenlighed
 • Ydeevne
 • Rengøring

I testen er hver toaster blevet testet ud fra ovenstående kriterier, og du kan desuden se en lille video af alle de testede modeller. Her kan du eksempelvis se hvordan de klarer sig i praksis, og hvad der er af fordele og ulemper ved dem.

Krups Grcic FDK452 ender også her med at blive bedst i test, da den klarer sig rigtig godt på alle parametre. Den laver sprøde toast og er nem at betjene og rengøre, hvilket er med til at gøre den til testens vinder. På en delt andenplads finder vi Cloer 6235, der roses for at være en flot og stilren toaster med gode risteegenskaber.

Du kan læse hele testen gratis hos TestFazit, hvor du også kan se videoer af hvordan de klarer sig i praksis.

Om forfatteren

Jeg er familiefar og husejer med stor interesse i at finde de bedste og mest inspirerende produkter til både hjemmet, haven og husholdningen. Med tiden har jeg fået et bredt kendskab til hvad der rør på sig, og det formidler jeg videre her på Bomagasinet.dk.

Skriv en kommentar